Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 11:55   #31
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Sylwia gratulacjeczyli jesteśmy praktycznie na tym samym etapie , dzielą nas dwa dni, ciekawe która pierwsza się rozpakuje

Wiem wiem nie zadręczam się
no jestesmy bliziutko

ja sie baaardzo boje przenosic :/ nie chce tego strasznie! a zastanawiam sie jak to bedzie po tych lekach i caly czas mysle o tym, jak ten moj Lobuz ulozony jest i czy dalej siedzi na pupie.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
suknie bd kupowac dwa tyg przed weselem hahahah zaje.biście!!!
przynajmniej bedziesz miala pewnosc, ze bedzie pasowala

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:58   #32
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Hardcore, ale często takie spontaniczne decyzje np. o zakupie sukni wychodzą najlepiej

Dodałam do pomidorowej jedną malą suszoną papryczę chilli i mam zupę paprykowo-pomidorową

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 11:59   #33
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAŁA no ja mam tak samo.. dla mnie musi być najpierw wyprawka dopięta a potem nasze przyjemności dopiero, no chyba że wiem że mogę jednocześnie obie rzeczy kupić po za tym zawsze tak mam że za nim coś droższego kupię to się zastanawiam czy chłopakom jednak czegoś nie kupić bo może mi to wcale nie potrzebne nad czym stoję..
dokladnie tym bardziej, ze wiem, ze miesiac miesiacowi nie rowny a i na macierzynskim 20 procent mniej wyplaty bedzie. dlatego wiele z was dziwi sie ze robie takie zapasy a ja wole na poczatku miec wszystko, zeby nie okazalo sie, ze brakuje mi na cos albo nie moge sobie na cos pozwolic, bo trzeba pierwszego zaplacic kredyt. juz tak mam.
nie odmawiam sobie przyjemnosc, pod warunkiem, ze glowe mam spokojna odnosnie wyprawki tym bardziej, ze to pierwsze dziecko i chce dla niego miec wszystko

JAŚ

Stary 2015-02-09, 12:00   #34
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny tak przeglądam ostatnie usg mojego dzidziola i próbuję rozszyfrować te skróty
BPD, HC, AC, FL i widzę że to BPD czyli wymiar główki jest większy o niecałe 2 tyg od obwodu brzucha (usg było robione w 33w6d)
możecie sprawdzić jak to jest u Was ? niby lekarka mówiła że ok ale tak z ciekawości pytam
U mnie tez najstarsza jest główka a najmłodsza chyba kość udowa - też ze dwa tygodnie różnicy. Bez sensu są te wyliczenia lekarzy moim zdaniem. Chyba jakby różnica była baaaardz duża albo jakby pomiędzy kolejnymi USG nie wiele się zmieniało w wymiarach, to wtedy lekarze podnoszą alarm. Don't worry

Cytat:
Sylwia gratulacjeczyli jesteśmy praktycznie na tym samym etapie , dzielą nas dwa dni, ciekawe która pierwsza się rozpakuje
A ja jestem pomiędzy wami!

U nas znajomi w końcu ogarnęli się z weselem na... połowę kwietnia Chyba nawet na ślub nie przyjdę, bo to wychodzi dwa tygodnie po porodzie... TŻ będzie się bawił na weselu, a ja będę pieluchy zmieniać. Już się cieszę.
Stary 2015-02-09, 12:02   #35
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
U nas znajomi w końcu ogarnęli się z weselem na... połowę kwietnia Chyba nawet na ślub nie przyjdę, bo to wychodzi dwa tygodnie po porodzie... TŻ będzie się bawił na weselu, a ja będę pieluchy zmieniać. Już się cieszę.
ja bym tzta nie puscila dwa tyg po porodzie na wesele ale ja zlosnik jestem! dziecko wspolne to i wspolnie sie nim zajmujemy i ma mi pomagac ew na slub by mogl isc w ramach mojej dobroci

JAŚ

Stary 2015-02-09, 12:04   #36
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ja bym tzta nie puscila dwa tyg po porodzie na wesele ale ja zlosnik jestem! dziecko wspolne to i wspolnie sie nim zajmujemy i ma mi pomagac ew na slub by mogl isc w ramach mojej dobroci
Mam to samo zdanie
I Melduję sie w nowej części
Stary 2015-02-09, 12:04   #37
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz rade przynajmniej będziesz zmuszona szybko podjąć decyzję a tak latalabys po salonach kilka miesięcy w poszukiwaniu tej idealnej

Kurde nie wiem co na obiad robić chce coś szybkiego bo nie wystoje za długo przy garach a idę do sklepu i co tu kupić?

Mój mały chyba się przekrecil od paru dni leży poprzecznie takie mam wrażenie. Obkopuje mi obydwa boki jednoczesnie caly brzuch chodzi Ale dowiem się dopiero 18 - tego na usg co i jak.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-09, 12:06   #38
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

[QUOTE=MaŁa_Sylwia;5016356 3]no jestesmy bliziutko

ja sie baaardzo boje przenosic :/ nie chce tego strasznie! a zastanawiam sie jak to bedzie po tych lekach i caly czas mysle o tym, jak ten moj Lobuz ulozony jest i czy dalej siedzi na pupie.

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Może nie będzie tak źle , ja też nie chciałabym rodzić po terminie, mama "wróżka" zapowiada że urodzę w połowie marca tak jej sie wydaje przynajmniej :-D także

A kiedy masz usg ? mój jest nietoperkiem i powiedzieli że już raczej tak zostanie bo zostało bardzo mało miejsca
Stary 2015-02-09, 12:06   #39
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

ktora przyspieszyla wyplaty?
wlasnie wplynely se se se!

JAŚ

Stary 2015-02-09, 12:07   #40
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

[QUOTE=ametty;50163656]U mnie tez najstarsza jest główka a najmłodsza chyba kość udowa - też ze dwa tygodnie różnicy. Bez sensu są te wyliczenia lekarzy moim zdaniem. Chyba jakby różnica była baaaardz duża albo jakby pomiędzy kolejnymi USG nie wiele się zmieniało w wymiarach, to wtedy lekarze podnoszą alarm. Don't worry

A ja jestem pomiędzy wami!

nooo... może wszystkie pojedziemy w jednym dniu
Stary 2015-02-09, 12:07   #41
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

Kurde nie wiem co na obiad robić chce coś szybkiego bo nie wystoje za długo przy garach a idę do sklepu i co tu kupić?
ja dzis tez nie mam weny wiec wstawie ziemniki, utluke schabowe z kurczaka i mam surowke z kiszonej kapusty, buraczki, ew mizerie zrobie

JAŚ

Stary 2015-02-09, 12:09   #42
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie tym bardziej, ze wiem, ze miesiac miesiacowi nie rowny a i na macierzynskim 20 procent mniej wyplaty bedzie. dlatego wiele z was dziwi sie ze robie takie zapasy a ja wole na poczatku miec wszystko, zeby nie okazalo sie, ze brakuje mi na cos albo nie moge sobie na cos pozwolic, bo trzeba pierwszego zaplacic kredyt. juz tak mam.
nie odmawiam sobie przyjemnosc, pod warunkiem, ze glowe mam spokojna odnosnie wyprawki tym bardziej, ze to pierwsze dziecko i chce dla niego miec wszystko
I tak sie okaże że czegoś brakuję bo np.pediatra Ci cos zaleci i wtedy kupisz to co Ci powie

Gossip - ojej, współczuję szukania sukni 2 tyg.przed ślubem, bo wtedy będziesz musiała wziać to co jest w salonie bo nic juz nie zamówisz, ale na pewno coś wybierzesz

Na wesele też bym samego Tż nie puściła. Jak Młody miał niecałe 1,5 m-ca to znajomi szli na bal andrzejkowy i nawet mi przez myśl nie przeszło że moze sam Tż pójdzie... Takie imprezy to albo razem albo wcale
Stary 2015-02-09, 12:12   #43
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Może nie będzie tak źle , ja też nie chciałabym rodzić po terminie, mama "wróżka" zapowiada że urodzę w połowie marca tak jej sie wydaje przynajmniej :-D także

A kiedy masz usg ? mój jest nietoperkiem i powiedzieli że już raczej tak zostanie bo zostało bardzo mało miejsca
polowa marca by mi pasowala jak najbardziej

dzisiaj bede dzwonila do gin, ma mnie przyjac jutro albow sr, wiec bede wiedziala nie wiem czy bedzie robil, usg ale poprosze go, zeby srp ulozenie

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
I tak sie okaże że czegoś brakuję bo np.pediatra Ci cos zaleci i wtedy kupisz to co Ci powie
no i ? to normalne przeciez. choroby przeciez tez nie przewidze i lekow na zas nie kupie
ale co moge zakupic, to miala bede, kasy pojdzie jeszcze od groma, tym bardziej jesli zdecyduje sie na platne szczepienia, wiec bede miala na co wydawac.

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-02-09 o 12:15
Stary 2015-02-09, 12:12   #44
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Cytat:
Ja mam podobne zdanie jak Sylwia, nie wyobrażam sobie że mój mąż by poszedł sam na wesele, tym bardziej jakieś dwa tygodnie po porodzie.
Pjona zołzo

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:12   #45
niezawsze
Zakorzenienie

Sylwia super!

Wiolka pierwszy kolor, a te kolorowe co to za firma? One maja piankowe kola?

Fajne lupy dziewczyny!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:13   #46
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość

Dojazd az takim problemem nie jest, dziecko pewnie przespi wiekszosc trasy, tylko na karmienia i przewijania trzeba sie zatrzymywac.
Troche przerazalaby mnie wizja ogarniecia takiego dzidzisia na weselu wlasnym, bo z czyjegos zawsze mozna wyjsc po paru godzinach, albo sie wymienic z mezem opieka.Ale coz, jak nie ma wyjscia...
postój na przewinięcie tez nie jest problemem moim zdaniem... na stacjach jest teraz wszystko łacznie z wodą gorącą więc spokojnie
a do dziecka kogoś załatwie impreza jest kawałek od domu wioskę dalej więć nawet jeśli miałabym jechac nakarmić to nie bd problemu.... a że wynajmujemy cała remize to nawet było by gdzie łóżeczko postawić jeśli zajdzie taka potrzeba

Cytat:

przynajmniej bedziesz miala pewnosc, ze bedzie pasowala
dlatego nie kupowałam wcześńiej ale wolałabym wynając jak kupować zobaczymy moze znajde tu coś a jak nie to bd kombinować póki co chce wyprawkę skończyć, potem urodzić i potem wesele nie chce brać sobie wszystkiego na łęb bo zwariuje po kolei na spokojnie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:14   #47
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
polowa marca by mi pasowala jak najbardziej

dzisiaj bede dzwonila do gin, ma mnie przyjac jutro albow sr, wiec bede wiedziala nie wiem czy bedzie robil, usg ale poprosze go, zeby srp ulozenie

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

no i ? to normalne przeciez. choroby przeciez tez nie przewidze i lekow na zas nie kupie
alke co moge zapuic, to miala bede, kasy pojdzie jeszcze od grioma, tym bardziej jesli zdecyduje sie na platne szczepienia, wiec bede miala na co wydawac.
A myślisz że pediatra to tylko w chorobie? Mówię o czymś do pupci, do skóry itp. Mi pediatra dużo radziła, ufam jej i zazwyczaj sie sprawdza co zaleci
Stary 2015-02-09, 12:16   #48
niezawsze
Zakorzenienie

Dobra dziewczyny co z tym spotkaniem? Najwiecej glosow cyyba bylo za galeria mokotow ew. Blue city? Dla mnie najmniej zlote, bo tam kiepsko z parkingiem, co robimy?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:16   #49
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja mam podobne zdanie jak Sylwia, nie wyobrażam sobie że mój mąż by poszedł sam na wesele, tym bardziej jakieś dwa tygodnie po porodzie.
Pjona zołzo
give me five!

JAŚ

Stary 2015-02-09, 12:17   #50
siempre
Wtajemniczenie

Dzisaj pizza na obiad podobno światowy dzień pizzy jest to trzeba coś zjeść
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1462857_365538566966149_3090448576429440673_n.jpg (44,2 KB, 18 załadowań)
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:18   #51
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
A myślisz że pediatra to tylko w chorobie? Mówię o czymś do pupci, do skóry itp. Mi pediatra dużo radziła, ufam jej i zazwyczaj sie sprawdza co zaleci
nie pisalam o pediatrze w chorobie. tylko ze choroby TEZ nie przewidze
kazda ma swoje podejscie, ufasz jej, ok ja to co kupilam uzywala bede

JAŚ

Edytowane przez MaŁa_Sylwia
Czas edycji: 2015-02-09 o 12:19
Stary 2015-02-09, 12:18   #52
gosiak0512
Zakorzenienie

MAŁA ja przyspieszyłam Twoją.. bo mojej nie ma a zawsze po 12 już była.. no ja póki co to wstrzymuję się z zakupami bo na start co trzeba mam i w ubrankach też się topie do 68 rozmiaru spokojnie, kupić chcę jeszcze komplet pościeli, komplet do wózka i matę żeby mała miała coś swojego nowego a nie po braciach.. no ale z racji że udało się pozałatwiać z tą firmą męża to mamy teraz 3 kredyty.. jeden nasz, drugi na maszyny, a trzeci na auto i co najmniej na 2 miesiące jesteśmy ugotowani że tak powiem.. pozostaje nam czekać na to aż nam oddadzą to dofinansowanie z unii i spłacimy wtedy kredyt na maszyny i odetchniemy.. no i mam nadzieję że mąż się rozkręci też i z firmą i zacznie tu też zarabiać.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:19   #53
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny co z tym spotkaniem? Najwiecej glosow cyyba bylo za galeria mokotow ew. Blue city? Dla mnie najmniej zlote, bo tam kiepsko z parkingiem, co robimy?
a Bełchatów da rade?

JAŚ

Stary 2015-02-09, 12:23   #54
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA ja te produkty co pediatra poleca to dzielę na pół bo one wszystko polecą jak mają za to kasę z firm farmaceutycznych

ja bym swojego nawet szykować nie musiała jak by miał iść na wesele sam bo by po prostu sam z siebie nie poszedł! no jak tak bez żonki?!

NIEZAWSZE to ja się wypisuje w takim razie.. ja do samych rogatek Warszawy od strony Wesołej mam 30km a przewalić w tym momencie jeszcze na drugą stronę Warszawy to już bym się ugotowała..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:23   #55
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MAŁA ja przyspieszyłam Twoją.. bo mojej nie ma a zawsze po 12 już była.. no ja póki co to wstrzymuję się z zakupami bo na start co trzeba mam i w ubrankach też się topie do 68 rozmiaru spokojnie, kupić chcę jeszcze komplet pościeli, komplet do wózka i matę żeby mała miała coś swojego nowego a nie po braciach.. no ale z racji że udało się pozałatwiać z tą firmą męża to mamy teraz 3 kredyty.. jeden nasz, drugi na maszyny, a trzeci na auto i co najmniej na 2 miesiące jesteśmy ugotowani że tak powiem.. pozostaje nam czekać na to aż nam oddadzą to dofinansowanie z unii i spłacimy wtedy kredyt na maszyny i odetchniemy.. no i mam nadzieję że mąż się rozkręci też i z firmą i zacznie tu też zarabiać.
ooo to dzieki co za przyspieszenie! oby dwie wpadly niemal jednoczesnie ja tez na start mam, ale planuje jeszcze kolyske, wiec i jakis komplet do niej, albo kocyk. stelaz do wanienki no i biustonoszy do karmienia nie mam.

mam nadzieje, ze szybko zwroca was dofinansowanie. ja mam jeden spory kredyt i uwazam ze to duzo, a co dopiero 3, ale cos kosztem czegos. trzymam kciuki, ze firmie poszlo jak najlepiej i same mega zyski z niej byly

JAŚ

Stary 2015-02-09, 12:24   #56
madzixx88
Zakorzenienie

witam w nowej części

lecimy jak burza

dzięki za miłe słowa o moich łupach, staram się coś fajnego córci zawsze znaleźć Cashmere-

Bird-Ty też widzę udane zakupki

ktoś się orientuje w cenach Pampersów i zerknie na tę promkę czy warta uwagi?

http://merlin.pl/browse/search/206.h...8-41ef316d73c4
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:25   #57
Majka232
Zakorzenienie

Sylwia - chyba nie zrozumiałas o co mi chodziło. Też mam kupione na zaś i niby duzo wszystkiego a i tak po porodzie sie okaze że jakiegoś ciuszka brakuje (a szafa niby pełna), kremiku itp.
Stary 2015-02-09, 12:25   #58
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
ktora przyspieszyla wyplaty?
wlasnie wplynely se se se!
u nas też 14stka męża wpłynęła
jeszcze 2 część TŻowej wypłaty i moja
i można zacząć zamawianie

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:25   #59
ametty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Pjona zołzo
Jak mu powiedziałam, że dwa tygodnie po porodzie, to ja raczej na wesele nie pójdę, to powiedział, że weźmie naszą córkę i sami się będą bawić
On chyba myśli, ze mu się od razu nastolatka urodzi.

Jakby mała B wyskoczyła wcześniej, to może dałoby rade tak zrobić, że się w polowie wesela wymienimy z mężem, tylko właśnie jakby to się jeszcze dało poród i moje poporodowe zagojenie się co do daty zaplanowac, to byłoby super
Stary 2015-02-09, 12:25   #60
kordelka85
BAN stały

Cytat:
postój na przewinięcie tez nie jest problemem moim zdaniem... na stacjach jest teraz wszystko łacznie z wodą gorącą więc spokojnie
a do dziecka kogoś załatwie impreza jest kawałek od domu wioskę dalej więć nawet jeśli miałabym jechac nakarmić to nie bd problemu.... a że wynajmujemy cała remize to nawet było by gdzie łóżeczko postawić jeśli zajdzie taka potrzeba

)
Na terenie niemiec te duze stacje to maja przewijaki, a wPL to polecam raczej MC donaldy bo ze stacjami to roznie byla. Juz mi sie zdarzylo dziecko w kibelku przewijac , bo nie bylo gdzie, a potrzeba pilna.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości