Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 12:09   #1801
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Aakkzzii- na mamazone masz takie filmy o rozwoju ciąży. Wybierasz aktualny tydzień wg OM i film sie zaczyna np. 11 tydzień od zapłodnienia czyli 13 tydzień licząc od ostatniej miesiączki. Musisz wybrać ten tydzień który masz wg OM. Oni liczą ze płód jest 2 tygodnie młodszy bo liczą dla standardowego cyklu 28 dniowego.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:14   #1802
fatal21
Wtajemniczenie

Ja z chemia jako tako gorzej z fizyka było,mimo wszystko się nie udało.Nigdy nie slyszalam,żeby ktokolwiek kazał zabijać na zajęciach zwierzęta.Ciekawe czy ten człowiek jeszcze uczy.To może zorganizujmy taka sale co?W sumie aż tak daleko do siebie nie mamy.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Mieszkam na wsi.konie to hobby tescia,ale ja tez lubię.2psy i koty to tak zwane podworkowce a York i rybka w domu
Stary 2015-02-09, 12:21   #1803
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Też bym chciała pracować w domu

U nas padło na labradora albo golden retrivera (?), raczej to drugie bo ponoć spokojniejsze ciut. Nie znam się na rasach. Nie cierpię psów i się ich mega boję, każdego. Ale nie uważam, że przez to jestem złym człowiekiem. Obiecałam jednak psa tż, zwłaszcza na wsi, no i wiem, że dzieci ze zwierzętami się lepiej wychowują.
Goldeny zostawiają wszędzie masę długich włosów moi teściowie mają, uwielbiam tego psa, ale weź człowieku załóż czarne spodnie, masakra. Nieważne, czy jest czesany czy nie, gubi te włosy i zostawia wszędzie.

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
i jak to znosi ? nie chcesz jej sprawić koleżanki ?
ja miałam przez 6 lat szczurki rózniaste , az wkońcu została mi jedna Melinka, która strasznie przezyła śmierć Cleusi i Gucia i oddałam ją do samotnej szczurki i teraz odzyła i jest szczęśliwa
Nie, bo jest już stara, myślę, że jej czas też już niedługo nadejdzie. Były razem od urodzenia (siostry), i nie chcę teraz kombinować, żeby jej na krótki okres (miesiąc? dwa? pięć?) szukać towarzystwa, zwłaszcza, że Vespa jest dość dominująca. Ja też już miałam sporo szczurów, ale już nie mam serca, takie chorowite zwierzęta, moje obie miały w przeciągu jednego miesiąca, obie (!), guza, i obie szły na operację. Poprzednie też: guz, serce...

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Aakkzzii- na mamazone masz takie filmy o rozwoju ciąży. Wybierasz aktualny tydzień wg OM i film sie zaczyna np. 11 tydzień od zapłodnienia czyli 13 tydzień licząc od ostatniej miesiączki. Musisz wybrać ten tydzień który masz wg OM. Oni liczą ze płód jest 2 tygodnie młodszy bo liczą dla standardowego cyklu 28 dniowego.

Super są te filmiki. Ale jak się wybiera dany filmik, to jego nazwa jest według standardowego liczenia, czyli jak klikniesz w filmik 9 tydzień, to masz 9 tydzień - 7 od zapłodnienia. W sensie, wybierając filmik nie trzeba nic liczyć tylko posługiwać się klasyczną numeracją.
Stary 2015-02-09, 12:24   #1804
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Nie, bo jest już stara, myślę, że jej czas też już niedługo nadejdzie. Były razem od urodzenia (siostry), i nie chcę teraz kombinować, żeby jej na krótki okres (miesiąc? dwa? pięć?) szukać towarzystwa, zwłaszcza, że Vespa jest dość dominująca. Ja też już miałam sporo szczurów, ale już nie mam serca, takie chorowite zwierzęta, moje obie miały w przeciągu jednego miesiąca, obie (!), guza, i obie szły na operację. Poprzednie też: guz, serce...

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Super są te filmiki. Ale jak się wybiera dany filmik, to jego nazwa jest według standardowego liczenia, czyli jak klikniesz w filmik 9 tydzień, to masz 9 tydzień - 7 od zapłodnienia. W sensie, wybierając filmik nie trzeba nic liczyć tylko posługiwać się klasyczną numeracją.
tak szczurki sa chorowite i to baaardzo !
obciążone tak gebetycznymi chorobami ze szkoda gadać !

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:

no wiem o tych filmikach mówię
tylko że jak klikam 9 tydzień ( bo wg OM taki mam ) to wyskakuje mi 7 , a ja wgl USG mam 8

no wiecie chyba ze ja znów po prostu czegoś nie rozumiem, to proszę się nie unosić i ładnie mi wytłumaczyć łopatologicznie :P

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-02-09 o 12:26
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:31   #1805
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Z kosmetykami naturalnymi
Cytat:
Nie mogę tu wklejać linka więc podam nazwę sklepu daily beauty
Ooo miałam właśnie pytać o linka i juz mnie ktoś uprzedził, ale to dobrze. Zajrzę sobie co tam ciekawego masz
Stary 2015-02-09, 12:35   #1806
oczarowana
Zadomowienie

aakkzzii jak chcesz coś fajnego o życiu płodowym dzidziola to polecam:

http://vod.pl/odyseja-zycia-serial

Piękna historia,niesamowite ujęcia dziecka w łonie,wyjaśnienia naukowców itp. Nie zanudzisz się,ja to obejrzałam w jeden wieczór 3 filmy po 50 min Wartooooooooooo
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:37   #1807
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Ja mam 130m2
3 pokoje, duży salon, kuchnia, dwie lazienki i dwa balkony i nie ogarniam wszystkiego w jeden dzień :-/
To tak jak ja przy czym nie mam balkonow bo mamy domek ale ogrod dochodzi
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-09, 12:40   #1808
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja z chemia jako tako gorzej z fizyka było,mimo wszystko się nie udało.Nigdy nie slyszalam,żeby ktokolwiek kazał zabijać na zajęciach zwierzęta.Ciekawe czy ten człowiek jeszcze uczy.To może zorganizujmy taka sale co?W sumie aż tak daleko do siebie nie mamy.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Mieszkam na wsi.konie to hobby tescia,ale ja tez lubię.2psy i koty to tak zwane podworkowce a York i rybka w domu
Konieeeeeeeeeee kiedyś jeździłam ale po wypadku już nie miałam odwagi wskoczyć w siodło. Ja mam póki co dwie psie damy (jedna ze schronu,druga znajdka z ulicy) i wrednego kota teściowej(ale kot się nie liczy hehe),niestety mieszkam w bloku. Zazdroszczę wszystkim,którzy od zawsze mieszkają za miastem. Skąd jesteś,że daleko nie masz do Włocławka? Nie glupi pomysł z ta salą tortur ale już widzę oczyma duszy jak podanie o kredyt unijny na tą działalność przeglądają urzedasy i wsadzają nas za kraty
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:40   #1809
czarownica_tea
Zakorzenienie

Aakkzzii- jeśli masz wyliczony wiek ciąży wg USG na dany tydzień to to jest wiek ciąży od OM. Mamazone wprowadza zamieszanie podając wiek płodu. Na moim przykładzie wg OM jestem w 13 tc to fasola ma 11 tygodni bo pierwsze dwa tygodnie zajmuje dojrzewanie komórki itp. A fasol powstał w momencie zapłodnienia czyli dla uproszczenia w dniu owulacji czyli w 14 dc (to też upraszczając dla cyklu 28 dniowego) dlatego ma 2 tyg mniej niż ciąża liczona przez ginekologa od OM.

Stary 2015-02-09, 12:47   #1810
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

Piękna historia,niesamowite ujęcia dziecka w łonie,wyjaśnienia naukowców itp. Nie zanudzisz się,ja to obejrzałam w jeden wieczór 3 filmy po 50 min Wartooooooooooo
Zaczęłam oglądać, naprawdę fajny film no i po francusku to się trochę douczę w tle
Cytat:
Aakkzzii- jeśli masz wyliczony wiek ciąży wg USG na dany tydzień to to jest wiek ciąży od OM. Mamazone wprowadza zamieszanie podając wiek płodu.
Moim zdaniem też bez sensu zrobili rozgraniczenie na wiek ciąży i wiek płodu. I tak mało intuicyjne jest liczenie od OM, a oni niepotrzebnie wprowadzają zamęt, który niczemu nie służy tak naprawdę.
Stary 2015-02-09, 12:47   #1811
melawen
Rozeznanie

Witam po jednodniowej przerwie
I dołączam do grona psiar. My postanowiliśmy kupić rok temu, bo już myśleliśmy trochę o dziecku i stwierdziliśmy, że lepiej zeby pies był odchowany, bo potem może być za dużo obowiązków. Plus zrobiliśmy sobie test przedrodzicielski pies żyje, więc się udało
Radzę przemyśleć decyzję o zakupie/przygarnięciu psa pod koniec ciąży lub tuż po porodzie. Ja wiedziałam, ze przy szczeniaku jest masa roboty, ale było jeszcze więcej niż się spodziewałam. Chociaż ja mam hopla na punkcie psa, więc może trochę przesadzam.
Z racji na mały metraż też mamy małego psiaka, tak jak aakkzzii.

A co do imion to już mamy wybrane i w sumie nie mamy w planie nikogo się pytać o zdanie.
Dziewczynka - Irena. Miało być inaczej, ale w 2013 zmarła moja ukochana babcia, która się tak nazywała i wspólnie stwierdziliśmy, że chcielibyśmy ją jakoś uhonorować.
Chłopak - chyba Marek (ja wolę trochę Mikołaj, mąż Marka, ale na pewno będzie jedno z tych dwóch)

Wklejam fotki psa, bo się nie mogę powstrzymać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150110_181548.jpg (33,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141012_115314.jpg (70,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0529.jpg (61,8 KB, 12 załadowań)
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-09, 12:51   #1812
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę tu wklejać linka więc podam nazwę sklepu daily beauty
Ale to pewnie nie jest polski sklep?

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Goldeny zostawiają wszędzie masę długich włosów moi teściowie mają, uwielbiam tego psa, ale weź człowieku załóż czarne spodnie, masakra. Nieważne, czy jest czesany czy nie, gubi te włosy i zostawia wszędzie.

.
Ale u nas nie będzie psa w domu będzie miał swój wybieg ogrodzony na podwórku z budą, a w domu to tylko w kotłowni, jak będzie mały i jak zima będzie surowa.
Cytat:
Konieeeeeeeeeee kiedyś jeździłam ale po wypadku już nie miałam odwagi wskoczyć w siodło. Ja mam póki co dwie psie damy (jedna ze schronu,druga znajdka z ulicy) i wrednego kota teściowej(ale kot się nie liczy hehe),niestety mieszkam w bloku. Zazdroszczę wszystkim,którzy od zawsze mieszkają za miastem. Skąd jesteś,że daleko nie masz do Włocławka? Nie glupi pomysł z ta salą tortur ale już widzę oczyma duszy jak podanie o kredyt unijny na tą działalność przeglądają urzedasy i wsadzają nas za kraty
Najlepiej po wypadku o ile to możliwe od razu wsiąść na konia, żeby nie mieć urazu. U nas konie były odkąd skończyłam 3 lata, taka mini stadnina, mój tata się uczył jeździć, potem ujeżdżał konie i uczył jeździć, mieliśmy też hotel dla koni. Ale to drogi interes trochę i już nie ma koni.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 12:57   #1813
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
no wiem o tych filmikach mówię
tylko że jak klikam 9 tydzień ( bo wg OM taki mam ) to wyskakuje mi 7 , a ja wgl USG mam 8

no wiecie chyba ze ja znów po prostu czegoś nie rozumiem, to proszę się nie unosić i ładnie mi wytłumaczyć łopatologicznie :P
Jak masz wg USG 8, to na mamazone patrz na 8
Tam będzie napisane, że to 8 wg ostatniej miesiączki, a 6 od zapłodnienia.
Stary 2015-02-09, 12:58   #1814
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Oglądałam ! I cudowna seria.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-02-09, 13:02   #1815
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Piesia cudna-taka psia dama z żurnala Ja też psiara i strasznie kocham zwierzęta, Ładnie to aakkzzii napisałaś,że kochasz zwierzęta bardziej niż ludzi. Ja również (z ludzi kocham tylko bliskich-nie kocham wszystkich ludzi na globie bo to by było chore stwierdzenie) kocham zwierzęta bardziej niż ludzi,właściwie to się podpisuję pod pięknym stwierdzeniem:"Miarą naszego człowieczeństwa-jest nasz stosunek do zwierząt". Miałam być wetem, a wyszło jak wyszło,leczę ludzi i wiem,że nie tędy droga po 12 latach w zawodzie.

Słuchajcie udało mi się wreszcie dzis dodzwonić do tej Bydgoszczy i umówić się na badania prenatalne. Kobitka mi wyznaczyła termin na 25 lutego na rano (krew+bad.szcegółowe usg),na wyniki czeka sie kilka dni. Zawsze to szybciej niż w Toruniu mi kazali na 4 marca-bo wcześniej nie było miejsc. Uff
Po za tym drugi dzień nie mam mdłości,mam nadzieję,że te cholery odchodzą już w tej ciaży do lamusa

Miłego dnia Wam życzę/u mnie sypie snieg a ja wybieram się na tour de Rossmann & LIDL ;D
W pełni się zgadzam. Nie trzeba kochać psów, czy kotów. By okazać im szacunek i nie sprawiać im cierpienia.

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Eh dziewczyny. Ja dalej leże w szpitalu. 4 dzień niby krótko a już dostaje kota. Objawy z którymi trafiłemam minely 1 go dnia. liczyłam że dzisiaj wyjde ale jeszcze poleżę. Plus taki,że zobaczę dzisiaj maleństwo na usg.
Nie zazdroszczę, ale jak trzeba, to trzeba. Dobrze, że zobaczysz swojego maluszka.
I może jak już jest dobrze, to cię wypuszczą

Cytat:
hej

ale się odzwyczaiłam od wstawania o 6:00. Budzik zadzwonił a za oknem ciemno . Mama dostarczona na Oddział, czekam aż będzie po.

Ja się zastanawiam jak mój psisław będzie reagował na dziecko. Ogólnie dzieci lubi aczkolwiek jest dość delikatny i boi się gwałtownych ruchów a jak wiadomo dziecko to żywioł. Ehhhh zobaczymy. Jak na razie przychodzi i kładzie mi pysk na brzuchu
Kciuki zq mamę.

Moja psia też lubi dzieci, tylko trochę boję się, że może być zazdrosna.
No i jak sobie poradzimy psia się starzeje, też wymaga opieki. Mam nadzieję, że rodzinka pomoże

Cytat:
tez mam małe mieszkanko i małego piesolinka , kieszonkowego
a na dole wklejam zdjęcie mojej Kropeczki
jak została znaleziona , zdjęcie w klinice wet robione przez fundacje, które w internecie znalazłam i nie mogłam , musiałam ją wziąć, po prawej moja myszolinka już szczęśliwa
a następne zdjęcie to u rodziców pare dni po adopcji, już byłyśmy w sobie zakochane na maxa !! kocham ją nad życie ! chciała bym by żyła wiecznie. jest idealna.
Zdjęć w tablecie nie widzę ; ( w domu dopiero zobaczę.

Psie życie jest stanowczo za krótkie ; ((((( ech i psia starość, za szybko przychodzi. Kocham tego mojego stworka strasznie, pojechałam zobaczyć mopsa, a jak to wyszło do mnie spod krzesła, to koniec, miłość, przypadłam. Mało nie kosztowała, ale nie żałuję, to najlepiej wydane pieniądze

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Mam takie samo podejście- kocham psy bardziej niż większość ludzi wychowywałam sie z psem, który swoją drogą ma juz 15 lat, a nadal świetnie sie trzyma

Jakiś czas temu udało mi się przekonać M. do zaadoptowania psa. W marcu albo kwietniu pojawi się u nas psinka w typie labradora. Nie mogę się doczekać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O 15 lat, to sporo. Moja ma 9, prawie 10 i seniorka się zrobiła

Cytat:
i mój szczurek to była Cleusia

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

nie chce tu się rozgadywać bo o adopcjach i wszystkim mogła bym gadac i gadać

ale czym jest dla psa 9 godzin samemu w ciepłym własnym domku , niż 24h za kratami schroniska.
a na wakacje można z psinką

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Lepsza Barabra niż Barabara
Myślę, że lepiej przemyśleć adopcję czy kupno, jeśli nie jest się pewnym, to lepiej nie narażać psa.
Już nie raz widziałam jak do psich stowarzyszeń trafiał psiak, który z szkoku czy tęsknoty umierał ; (

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
W życiu bym swojego faceta nie wysłała żeby zarejestrował dziecko bo niestety mój tak ma że nie zwraca uwagi na szczegóły. Potrafi pójść do sklepu i zamiast serka wiejskiego kupić śmietanę (przecież podobnie wygląda) albo zamiast paluszków rybnych kupić nuggetsy z kurczaka (takie samo opakowanie). Kordian i Konrad to do niego podobne niestety
Mój tż, też jest zakręcony, ale imiona, które wybraliśmy, to chyba zapamiętał

Zresztą ślubu nie mamy, to czeka nas wspólna wyprawa do rejestracji
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:11   #1816
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Witam po jednodniowej przerwie
I dołączam do grona psiar. My postanowiliśmy kupić rok temu, bo już myśleliśmy trochę o dziecku i stwierdziliśmy, że lepiej zeby pies był odchowany, bo potem może być za dużo obowiązków. Plus zrobiliśmy sobie test przedrodzicielski pies żyje, więc się udało
Radzę przemyśleć decyzję o zakupie/przygarnięciu psa pod koniec ciąży lub tuż po porodzie. Ja wiedziałam, ze przy szczeniaku jest masa roboty, ale było jeszcze więcej niż się spodziewałam. Chociaż ja mam hopla na punkcie psa, więc może trochę przesadzam.
Z racji na mały metraż też mamy małego psiaka, tak jak aakkzzii.
widać że rasowy pies, tak właśnie powinny wyglądać latlerki bo rozumiem że to latlerek
wygląda jak mały doberman a nie cziłało-latlerki które też są uroczę bo przecież nie powiem że nie

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Zaczęłam oglądać, naprawdę fajny film no i po francusku to się trochę douczę w tle

Moim zdaniem też bez sensu zrobili rozgraniczenie na wiek ciąży i wiek płodu. I tak mało intuicyjne jest liczenie od OM, a oni niepotrzebnie wprowadzają zamęt, który niczemu nie służy tak naprawdę.
haha czyliii
to że usg pokazuje mi 8tc4 dni a wg OM miałam 9tc0d to mam 8 ? czy 9 ?
ja wgl myślałam że to jest inaczej ale cieszę się ze mi wszytsko ładnie tłumaczycie

wymianki
Stary 2015-02-09, 13:17   #1817
czarownica_tea
Zakorzenienie

8t4d to 9 tydzień ciąży. Licząc od OM. Płód ma ok 7 tygodni.

Stary 2015-02-09, 13:25   #1818
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
8t4d to 9 tydzień ciąży. Licząc od OM. Płód ma ok 7 tygodni.

okejj wiec ja nie zmieniam jestem teraz w 9tc3d
i koniec

wymianki
Stary 2015-02-09, 13:27   #1819
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no na usg 6 lutego płód miał 8tc i4d a wg miesiączki 9tc0d więc ? czy ja źle liczę
Czyli różnica jest aż 3 dni czyli jak apka pokazuje że zapłodnienie było po 14, to u ciebie po 17, a tak na prawdę płód mógł się po prostu dłużej rozwijać lub umiejscawiać.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-09, 13:28   #1820
fatal21
Wtajemniczenie

Oczarowana okolice Płońska
Stary 2015-02-09, 13:32   #1821
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Czyli różnica jest aż 3 dni czyli jak apka pokazuje że zapłodnienie było po 14, to u ciebie po 17, a tak na prawdę płód mógł się po prostu dłużej rozwijać lub umiejscawiać.
okej bo ja rozumiałam to tak że ta maszyna do USG pokazuje realny wiek mojej dzidzi.

wymianki
Stary 2015-02-09, 13:41   #1822
czarownica_tea
Zakorzenienie

Aakkzzii- w ginekologii posługują sie wiekiem ciąży od OM. Ten wiek płodu to wymysł mamazone.

Stary 2015-02-09, 13:44   #1823
melawen
Rozeznanie

Dzięki Wam dowiedziałam się w ogóle o istnieniu tej strony: mamazone. Przyda się.
A tak w ogóle chciałam zapytać czy jest tu jeszcze ktoś, kto się nikomu nie pochwalił ciążą? Ja jeszcze nikomu, poza mężem oczywiście, nie mówiłam. Jakoś chcę doczekać do końca 3 miesiąca, żeby było w miarę wiadomo, że wszystko ok. Może dlatego tutaj chciałam się trochę wygadać.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 13:46   #1824
bianeczkaa
Zakorzenienie

tosty z serem i kiełbasą krakowska

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-09, 13:46   #1825
fatal21
Wtajemniczenie

Może z innej beczki ale jeśli ktoś nie obliczał sobie TP to fachowo przy cyklu 28dni można obliczyć tak.1dzien miesiączki dodajemy jeden rok odejmujemy 3mce i dodajemy 7dni.dla przykładu om 4 grudnia termin porodu 11 wrzesien
Stary 2015-02-09, 13:48   #1826
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
okej bo ja rozumiałam to tak że ta maszyna do USG pokazuje realny wiek mojej dzidzi.
no niby tak jest ale różnica między twoim terminem z usg i om jest minimalna

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-09, 13:52   #1827
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
czyli dobrze ? czyli ze dziecko jest mniej więcej dobrej wielkości ?

wymianki
Stary 2015-02-09, 13:54   #1828
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Dzięki Wam dowiedziałam się w ogóle o istnieniu tej strony: mamazone. Przyda się.
A tak w ogóle chciałam zapytać czy jest tu jeszcze ktoś, kto się nikomu nie pochwalił ciążą? Ja jeszcze nikomu, poza mężem oczywiście, nie mówiłam. Jakoś chcę doczekać do końca 3 miesiąca, żeby było w miarę wiadomo, że wszystko ok. Może dlatego tutaj chciałam się trochę wygadać.
Ja się nie chciałam chwalić, ale rodzicom od razu powiedzieliśmy. A potem dwóm przyjaciółkom. Więc mąż też chciał kolegom... a po rodzinie zaraz się rozeszło. Nie wyszło nam.

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Może z innej beczki ale jeśli ktoś nie obliczał sobie TP to fachowo przy cyklu 28dni można obliczyć tak.1dzien miesiączki dodajemy jeden rok odejmujemy 3mce i dodajemy 7dni.dla przykładu om 4 grudnia termin porodu 11 wrzesien
Myślę, że rzeczywisty termin porodu ma to w głębokim poważaniu i sobie będzie, kiedy będzie chciał, ja się tam nie będę rozdrabniać w liczeniu, wiadomo, że mało kto trafia w datę planowaną.
Stary 2015-02-09, 13:55   #1829
bianeczkaa
Zakorzenienie

Pojechałam zawieźć tż na busa. Wysiadł, poszedł, przejechałam z 300 m i samochód zdechł Przed wyjsciem tknęło mnie, żeby zabrać stary tel tż bo mój się rozładował. Jadąc skończył mi się gaz Pytam tż czy starczy paliwa, ale powiedział, ze spokojnie No, to dzwonie po niego, coś z autem się dzieje. Przyszedł, orzekł, że paliwo się skończyło Dostał baniak i sio na stacje po paliwo Zatankował, jade. 100 to samo. Dre się. Znów wraca. Okazało się, to trochę się zapowietrzył i trzeba było tylko załaczyć zapłon. Podjechaliśmy na stację, zatankował mi gazu, odwiozłam go znów na busa i wróciłam. Nie chciało mi się jechać, ale stwierdziłam, ze go zawiozę, to zdąży na wcześniejszego - ta jasne, i tak pojechał tym późniejszym hehe.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-09, 13:55   #1830
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
a u was jaka jest róznica ?

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości