|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Ja tam dziewczyny póki co, patrzę na termin z om, jakbym miała patrzeć na inne to chyba bym ocipiała, bo z usg inny, z ivf inna, om jeszcze inna. Także tego no... A i tak urodzi się jak przyjdzie czas.
Emdzik, no to z nami będzie inaczej,bo nasza kotka nie daje za wygraną. Musi być u nas w pokoju. Z małą i karmieniem Ci serdecznie współczuję. Najlepiej, jak skorzystasz z rad dziewczyn i skonsultujesz to z doradcą, bo się zamęczysz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gorzej Olcia jak się tak zdenerwuję że zacznę rodzić, już od piątku przeżywam te rolety i nerwowa chodzę ![]() ![]()
![]() |
#3873 |
Konto usunięte
|
Jak dbacie o ranę po cc? Właśnie mi zdjęli szwy. Boję si tam patrzec. Kiedy można się ogolic ?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Zakorzenienie
|
Ehh położna akurat w tym tygodniu ma urlop.
Ciekawe czy z tą poduchą będzie lżej. Bo fakt przez to że mi nie wygodnie i ciężko ja się denerwuje i ona również. Mi ciężko tak na rękach ją trzymać czy poduszce bo mi ręce zaraz drętwieją.. Poza tym moja Jula ma właśnie silny odruch pchania rąk i palców do buzi :/ ssie je na potęge :/ i jak chce pierś dać to ona te ręce trzyma tak blisko że nie wiem jak jej dać tą pierś.. albo właśnie woli ssać palce niż pierś ehh i z tym też nie wiem co zrobić.. Ewa ehh jak już nic nie zdziałam to będzie tylko butla ale z moim właśnie mlekiem.. Daria no właśnie też mi się wydaje że to wina moja i butli ale jak już widzę że ona ode mnie prawie nic nie je a co chwile budzi się na karmienie to wymiękam i daje jej butle :/ ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Ala no u nas właśnie kocur musi wejść do pokoju bo on był w nim od początku.. ma swoje miejsce, swoją kanape i dlatego jak drzwi są zamknięte on je drapie.. i nie odpuści póki go ktoś nie wpuści.. więc jak już wejdzie to go pilnujemy.. no ale mówie.. jakoś zbytnio zainteresowany dzieckiem nie jest..
#3875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby szybko sie tam wygoilo co trzeba,zebyscie z malutka do domku mogly wrocic daria no te skoki sa najgorsze,ale to normalne,bo raz dzieciaczek je wiecej a raz mniej,wazne zeby wtedy gdy nagle chce wiecej wiecej pic,czesciej przystawiac,i powinna mleczarnia ruszyc Paulina niee,u mnie to chyba jeszcze nie to,od rana jakies chyba skurcze mam ale delikatne ale sie wsytraszylam,bo mala wczoraj przy tych skurczach bardzo bardzo mocno sie ruszala,az tak jakby mi brzuch chciala rozszarpac i teraz sie schizuje wizyte mam niby w czwartek,a ja w sumie cala w nerwach czy tam sie cos dzieje czy sie nie dzieje ![]() emdzik ojj ![]() albo robic tak ze jak sciagasz to faktycznie podawac to mleczko ze strzykawki,kieliszka ? zeby o tej butli zapomnialo?a probowalas sobie podlozyc mala na zwyklym jasku? ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- emdzik to ma odruch mocny jak ja tak do raczek ciagnie,z tym trzeba uwazac,bo jak zassie paluszki i bedzie to robila dlugo i mocno to potem moga byc porblemy z nimi wiesz ja przy pierwszej corce tez nie mialam rogala,jedna duza poduche sobie ukladalam na kolanach,potem jaska i na tym mala,zeby byla wyzej zeby mi bylo wygodniej wlasnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3876 |
Zakorzenienie
|
Buu tylko nie wiem jak by ją tego oduczyć .. ona bardzo mocno te ręce pcha do buzi i nawet ręce żeby jej w dół wziąć czy coś to mało możliwe :/ prędzej bym jej ręce połamała bo ona tyle siły w to wkłada eh
A smoczek taki zwykły bo ona właśnie innych nie chciała ssać.. widać tego ssie bo tu jej łatwo leci eh.
#3877 |
Zakorzenienie
|
emdzik a jakby jej zalozyc na chwile te lapki niedrapki?za dlugo tez nie powinna ich nosic,albo dawac jej blisko buzki pieluszke,ze jak juz lapie to zeby lapala pieluche a nie paluszki?
moj szwagier kiedys tak mala nosil na ramieniu,i po godzinie ja sie patrze a ona od ssania paluchow miala cale je czerwone juz,ja sie przerazilam,on sobie nic z tego nie robil bo sobie ciumka tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Zadomowienie
|
U nas cień szansy ze jutro wyjdziemy. Jak mała się nie zazolci i mi spadnie crp to wieczorem nam pozwolą wyjść. U nas z kp trochę dołek. Odciagam i podaje z butli tez nie chce ssać :/ będę walczyć ale trudno w razie czego na mm tez będzie żyć. Takie mam podejście
![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pieluche jak ma to się zaraz całą okrywa a ja zaraz wielkie oczy i się boje że nie oddycha :/ Cytat:
![]() Ehh nie wszyscy mamy szczęście do karmienia...
![]() |
#3880 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3881 |
Rozeznanie
|
Jutro idziemy do domu ale ja niestety razem z cewnikiem. Musze wrocic w pon na sciagniecie. Kurde nie wiem co zalozyc na wyjscie bo spodnie to chyba odpadaja. A w moje spodniczki rozmiar xxs raczej nie wejde.
Wszystko przewidzialam ale nie to I ze mala bedzie mierzyla 49 cm I w ciuchach 56 plywa. Dobrze ze mam kilka mniejszych.
![]() |
#3882 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny po cc krwawicie jeszcze?
Bo u mnie 5 doba i lekkie plamienia. Nie wiem czy to normalne i ze to juz niby koniec? A o pielęgnacja rany musze spytać mówili coś do mnie jak sali operacyjnej byłam o nie zrozumiałam. Na razie mam plikach oceniseptem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 |
Zakorzenienie
|
A u mnie nie dosc ze z kp armagedon to maly usypia tylko na rekach :/ tak do Tz nauczyl
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3884 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w razie w spakuje do torby jeszcze rozmiar 50. Cytat:
Mam nadzieję, ze uda Wam sie odzwyczaić Szymka od usypiania na rączkach ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie tak samo przyzwyczajaja i TŻ i mama..:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tez tak mowilam po pierwszym porodzie
ze przyzwyczaili mi dziecko,ze inaczej teraz nie chce zasypiac ale trzeba pamietac ze on w brzuszku mial ciasno,i taka bliskosc mamy a teraz jak lezy sam,duzo przestrzeni i to dla wielu dzieciaczkow za duzo pewnie ze jak ma do wyboru blisko to jak zostanie sam to placze ja chyba dlatego zainwestuje w chuste,zeby w razie co nosic dzidzia nawet po domu i juz martula i lui to za wyjscie do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To pewnie indywidualna sprawa, ale poki jestes w szpitalu wez sie kogos zapytaj. Bo takie 5 dni to dosc krotko raczej, niech Ci usg zrobia czy dobrze sie macica obkurcza. Polozna mowila, ze jak sie szybko skonczy krwawiwenie to wlasnie lepiej sprawdzic na usg czy wszystko ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Konto usunięte
|
U mnie leci a to 8 dzień. Dziś dokupiłam te wielkie podpaski bo widzę że jeszcze z tydzień będzie
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 | |||
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Była u nas pani położna i wszystko z Bartusiem ok mamy smarować się maścią z witaminą A bo ma trochę suchą skórę podawać witaminę D i jak będzie ładniejsza pogoda to dopiero zacząć się pomału werandować ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3890 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zadomowienie
|
Kurcze zapytam jutro na obchodzie... ale wtedy to na bank nie wyjdziemy. .. tylko jak bym miała tutaj wracać bez małej to by mi serce pękło wiec we juz z nią teraz dłużej zostać ehhhh
a się drze współlokator z sali mowie Wam armagedon! I byla położna z poradni laktacyjne j i wiecie jaka beznadziejna? Jedyne co miała do powiedzenia to to że tylko laktator madeli to prawdziwy laktator i może nam go pożyczyć za 70 zł za dobe ![]() na szczęście jest też fajna położna na dyżurze i co nieco jeszcze nam pokazała bo tamta to sprzedawca powinna być a nie doradca laktacyjnym. |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2[/QUOTE U mnie od wielu dni już leci tylko tyle co podpaska dziennie. A też nakupiłam 3 paki podkładów, zeszła mi 1. Dziś mam dla Was ważne informacje laktacyjne, ponieważ byłam w poradni laktacyjne i mam ustawiony trochę plan działania. 1. Przystawiać jak najczęściej do cyca, czyli jak tylko wstaje dostaje cyca. Jeśli przysypia przy cycu- a przysypia często, nie chce ssać, mama nie traci czasu idzie wisieć na latatorze a tata karmi butelką. Jeśli dziecko ma 7 dni to dostaje porcję 70 ml. 8 dni- 80ml i tak do 10 dni. Potem coś się zmienia, ale to wam napiszę, jak już będę wiedziała. 2. Mama w czasie karmienia butelką nie traci czasu i idzie wisieć na laktatorze metodą 7 - 5- 3. 3. Mama pije herbatkę na laktację. Piwo karmi, ze względu na zawartość słodu jęczmiennego, też może być. 4. Mama pije dużo wody 2-3 litry dziennie i zjada 2500 kalorii dziennie ( to u mnie był kłopot, bo nie mam za bardzo apetytu, no ale będę wciskać ) Na razie tyle porad. Przystawiać. A założyłyście sobie zeszyt? Mnie dziś laktacyjna pochwaliła, bo czarno na białym miałam wszystkie porcje, jedzenia, godziny i mogła łatwo na tej podstawie stwierdzić, czy dzidzia dostaje wystarczająco dużo jedzonka i czy nie za mało kp ( u mnie było za mało prób przystawiania i od dziś to zmieniam). Następną wizytę mam w sobotę o 11. Też zdam relację, Mam nadzieję, że pomogłam. Buziaki Wam wszystkim Mlebi u mnie rana po cesarce fajnie się goi. W zasadzie, muszę się mocno przygladać, gdzie to jest. Położna mówiła, żeby ewentualnie octeniseptem, ale jak się nic nie maże, to zostawić, nie pchać tam rąk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Mamusie, spójrzcie jakie ślicznotki
![]() Ewa Lui ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- i Oliwka Malej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Zakorzenienie
|
amarantas mmialam Ci pisac,a moze delikatnie nozyczkami wyciac taki otworek na pepek zamaist wywijac?jak zalozysz pieluszke troszke uciac,zeby nie podraznialo
czasem sie zdarzy ze sie gdzies zahaczy i poleci troszke krwi lui no to faktycznie niezla mi polozna z poradni laktacyjnej ![]() myslalam ze jak w szpitalu sa laktatory to juz nie trzeba za nie placic chyba ze ta poradnia gdzie indziej,a ona przyszla z dobrego serca co by kasy natrzepać za wypozyczanie sprzetu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
O matko, jakie dwie pięknotki!!!! Gratulacje dziewczyny!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zielona, ja też zapisałam sobie te rady ![]() ![]() Trzymam kciuki za lepsze rozkręcenie laktacji ![]() ![]() Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-02-09 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 |
Konto usunięte
|
Zielona dziękuje. To też nic nie będę robić z rana
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Fajnie że można karmi ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
olcia a wlasnie mialam pytac czy rodzisz
![]() hehe ja mam caly czas skurcze,ale takie sa delikatne,wiec to chyba przepowiadacze tylko,lapia tak co chwile,krociutkie sa jakie slicznotki,Ewusia usmiechtnieta obie sliczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.