Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 14:09   #871
fistaszek24
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Kochana to się zazdrość nazywa

Eh ciężki temat... Nie wiem, może będziemy we trójkę z tyłu siedzieć, jak damy radę. Najchętniej jednak też bym dzieciaki z tyłu posadziła a sama z przodu Kurcze też bym nie chciala dziecka z przodu sadzać

Fajny

Mam to samo

Ojej, trzymajcie się tam w dwupaku jak najdłużej!

Wszstkiego naj naj

A nie lepiej poczekać do porodu, potem z tego co pamiętam dostajemy recepty na witaminki i płacimy grosze..?

Co do wagi, mi po ostatnich rewolucjach ze 2 kg ubyło Stoję na ok +7kg od początku ciązy...

Nie zacytowało mi..
Tien pytałaś o rowerek. Młody wcześniej tylko na takim byle jakim jeździku jeździł, na żadnym trójkołowym rowerku nie siedział, może dlatego nie było problemu z jeżdzeniem na tym biegowym... Tzn. na początku na stojąco z nim chodził Nie chciał usiąść. Ale ostatnio już się oswoił i siada Myślę, że na wiosnę będzie już śmigał po dworze. A ostatnio jak była u nas siostra męża z córką, to jej mała (3lata) bała się jeździć tym rowerkiem. W domu ma właśnie trzykołowy i nie umiała utrzymać równowagi na naszym.
Ja żadnych recept nie dostałam.

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Doczytałam, refundowane są tylko krople a wole kapsułki.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:12   #872
baelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Ale do weta i tak jedziemy, dzwoniłam, obejrzy ją i zobaczymy co dalej
Będzie dobrze! Odzywaj się co i jak z psiakiem.

Edytowane przez baelka
Czas edycji: 2015-02-09 o 14:14
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:13   #873
loluska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Witam sie dzis w 3 trymestrze i 7 miesiącu ale popisałyście od rana, ja dopiero śniadanko zjadłam i tez mam ochotę na paczka
za 3 trymestr

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Hej
Ale lecicie dziewczyny. U nas troszke sie pozmieniało. Mały pcha się na swiat. Mam zwiększony magnez i nospe już codziennie. tryb życia oszczędny. Jakoś sobie radze z 2 maluchem bo jesteśmy sami w domu. Poza tym znowu mamy wicieczkę do warszawy co mnie meczy ale musimy jechać na badania. Wizyta w czwartek więc zobaczymy co dalej.
Trzymaj się dzielnie ! Jesteśmy z Wami

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
trochę mnie nie było

Najpierw stawiam urodzinową kawę i wielkiego torta!

po badaniach: mam anemię ale poza tym wszystko jest w porządku, otrzymałam nawet od lekarza tytuł "miss szyjka"

Cały tydzień miałam gości z racji swoich urodzin i jestem trochę zmęczona. Teraz siedzę w pracy, ale ostatni tydzień i potem idę na urlop.
Wyprawkę muszę zacząć kompletować! Bo nie zdążymy
Wszystkiego dobrego z okazji urodzin miss szyjko

dorka
łooo to też nieźle z tym remontem. Mnie Tż uspokaja, że wszystko zdążymy żebym się nie martwiła. Jak widzę jego dzisiejsze mega pozytywne nastawienie to aż mi się zaczęło udzielać

pani_pierozkowa
no to bawimy dziś!

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
U mnie na IP ciężarna jest przyjmowana poza kolejnością. Mówi co dolega, pani z IP dzwoni na oddział i lekarz albo mówi: do przyjęcia, albo: proszę odesłać na 5 piętro na badania. I po badaniach decyduje. Więc jak się nie zostaje na oddziale to godzina czasu razem z około 20 minutami spędzonymi w aucie wychodzi maks.

Gratki za III trymestr

Trzymaj nogi razem ! I gadaj do malucha, że tutaj jest zimno i paskudnie, ma poczekać do wiosny.

Sto lat w takim razie

I dobrze, że na wizycie ok

----------------

Ja do lekarza dziś na 15, mam nadzieję, że nic z tą moją szyjką więcej nie świruje. No i że też nie powie mi nic na moją wagę.

Informuję was, że wszystkie jesteśmy szczypiory Bratówka koleżanki z pracy przebiła wszelkie mi znane rekordy przybrania na wadze w ciąży Startowała z wagi 72kg przy 165cm. Dorzuciła do tego 39kg i zamknęła ciążę na 111.

Aż koleżanka powiedziała, że ją podpyta czym to było spowodowane, bo to naprawdę zawrotna liczba.

My tutaj to jesteśmy wszystkie jako pretendentki do tytułu Miss Maja :P
Ja pierpapier Tyle przytyć... makabra!

Ja już po obiedzie Dziś spaghetti Ha i robiłam dziś pierwszy raz lane ciasto, nawet wyszło, tylko mogłoby być troszkę grubsze

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:19   #874
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
A nie lepiej poczekać do porodu, potem z tego co pamiętam dostajemy recepty na witaminki i płacimy grosze..?

Nie zacytowało mi..
Tien pytałaś o rowerek. Młody wcześniej tylko na takim byle jakim jeździku jeździł, na żadnym trójkołowym rowerku nie siedział, może dlatego nie było problemu z jeżdzeniem na tym biegowym... Tzn. na początku na stojąco z nim chodził Nie chciał usiąść. Ale ostatnio już się oswoił i siada Myślę, że na wiosnę będzie już śmigał po dworze. A ostatnio jak była u nas siostra męża z córką, to jej mała (3lata) bała się jeździć tym rowerkiem. W domu ma właśnie trzykołowy i nie umiała utrzymać równowagi na naszym.
ja nie dostałam recepty ale sama o nią poprosiłam i za wit D płacę kilka złotych i mam dla wszystkich kapsułki bardzo drogo wychodzą :/ a krople ponoć lepiej się przyswajają

z tym rowerkiem to normalne, że dzieci z nimi chodzą podobno taki jest pierwszy etap mój młody super śmiga więc mam nadzieję, że też szybko ogarnie

martuś masakra z tym szpitalem! ale ja też w razie czego nawet się do mojego nie wybieram

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:23   #875
201606011622
Konto usunięte

Wiadomo, nie odzyla jakos rewelacyjnie ale stoi na łapach, zjadla, napila sie.. Schudła strasznie wyglada jak szkielet. Ale mega postęp zrobila
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:27   #876
weron1
Rozeznanie

Hej
Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, z małym wszystko dobrze - co prawda mało fikał, ale on tak ma rano, musi się rozkręcić. Główkę ma w okolicach pęcherza (co dobrze czuję), reszta ciała ułożona podłużnie, tak po prawej stronie brzucha. Serce pięknie bije, wszystkie narządy są na miejscu. Synek rośnie jak na drożdżach, bo waży już ok. 1, 5 kg- mieści się w średniej na 29t 1 d ciąży

Poza tym nie mogę z tego przeziębienia wyjść, ciągnie się i ciągnie to paskudztwo.
gratuluję wagi bobaska oby przeziębienie szybko minęło

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Hej
Ale lecicie dziewczyny. U nas troszke sie pozmieniało. Mały pcha się na swiat. Mam zwiększony magnez i nospe już codziennie. tryb życia oszczędny. Jakoś sobie radze z 2 maluchem bo jesteśmy sami w domu. Poza tym znowu mamy wicieczkę do warszawy co mnie meczy ale musimy jechać na badania. Wizyta w czwartek więc zobaczymy co dalej.
o to uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
trochę mnie nie było

Najpierw stawiam urodzinową kawę i wielkiego torta!

po badaniach: mam anemię ale poza tym wszystko jest w porządku, otrzymałam nawet od lekarza tytuł "miss szyjka"

Cały tydzień miałam gości z racji swoich urodzin i jestem trochę zmęczona. Teraz siedzę w pracy, ale ostatni tydzień i potem idę na urlop.
Wyprawkę muszę zacząć kompletować! Bo nie zdążymy
wszystkiego najlepszego a ile ta szyjka ma?

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj stawiam soczek bo to moja 100-dnióweczka!!!!!

Cytat:
Kora wstała!! Stoi o własnych siłach. I zjadła sporo. Choć dalej nią szarpie jakby miała rzygac. Ale ważne że wstała. I zjadła
super to pewnie się wyliże

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Dopiero mam czas, żeby na spokojnie odpisać... Wczoraj już sobie odpuściłam, bo nie miałam plamień już później, wszystko normalnie było. Ale wieczorem, zaczęło mnie strasznie kłuć podbrzusze i szarpało mi brzuch w dół.. i zaczęłam się już nakręcać. Mały miał bardzo niespokojne ruchy. Stwierdziłam, że do rana zaczekam i zobaczymy.
Oczywiście rano mój mąż już dostał paniki, że mam jechać natychmiast blablabla.. a ja stwierdziłam, że na spokojnie dam radę do jutra bo się nic nie dzieje. W końcu od słowa do słowa, tak mnie nastraszył, że pojechałam na IP.

I żałuję.

Bo było dokładnie to co przypuszczałam. Czyli lekkie krwawienie z nadżerki po seksie. Czyli dobrze chciałam zrobić zostając w domu w łóżku.
A tak to się tylko bardziej nastresowałam

Nienawidzę szpitali. Na prawdę. Nie wiem co za ludzie tam chodzą do pracy. Zawsze jak w pierwszej ciąży tam przyjeżdżałam (bo miałam silne plamienia), to wszyscy się zachowywali jakby mi jakąś łaskę zrobili, słyszałam duuuuuużo niemiłych rzeczy i dziś też wizyta zaczęła się od słów:
"po co tu pani przyjechała?nawet nie muszę pani badać bo jak po współżyciu to na pewno z nadżerki więc po co mam badać"
w końcu się popłakałam, bo już mi się przykro zrobiło, że człowiek się cholera jasna martwi, chce wiedzieć czy wszystko ok, a oni zachowują się jak totalne chamy...
Zrobił mi usg, podczas którego 3 razy pytał, kiedy termin porodu. Jak pytałam, czy wszystko ok wyszło na usg to NIC nie odpowiedział, NIC! A pytałam chyba 5 razy, więc wątpię, że nie usłyszał.
Tylko powiedział: proszę na następnej wizycie skonsultować to z prowadzącym, do widzenia.
Po prostu szczyt chamstwa, zero jakiejkolwiek informacji, a pacjent traktowany jak najgorsze zło

Dlatego właśnie tak się broniłam, żeby nie jechać na IP, bo mam traumę po poprzedniej ciąży..

Ale przynajmniej to mnie upewniło (tak jak wizyty w pierwszej ciąży), że to nie jest dla mnie szpital do rodzenia. Mimo tego, że jest najbliżej, to zdecydowałam, że będę rodzić tam gdzie ostatnio, na drugim końcu miasta, bo ten szpital to patologia jakaś.

Jeszcze przyjął mnie dziś lekarz, którego mój były ginekolog mi polecał, jak się przeprowadzałam.

Ale się
No ale przynajmniej wiesz, że ok. Masakra z tym szpitalem i że lekarz nie odp na Twoje pytanie! Chore! Ja bym się zapytała czy mnie słyszy czy mam powtórzyć głośniej?
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:30   #877
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
za studniówki i za rozpoczęcie nowych tygodni

ja też jutro

ja dwójkę z tyłu usadzę raczej. najwyżej się wcisnę pomiędzy nich jakoś.
boję się posadzenia dziecka z przodu, nie wiem czemu, mam taką schizę jakąś

Wszystkiego najlepszego

łohoho aleeee jedzonka! Normalnie taka mama to skarb

dużo zdrówka dla synka!

Dopiero mam czas, żeby na spokojnie odpisać... Wczoraj już sobie odpuściłam, bo nie miałam plamień już później, wszystko normalnie było. Ale wieczorem, zaczęło mnie strasznie kłuć podbrzusze i szarpało mi brzuch w dół.. i zaczęłam się już nakręcać. Mały miał bardzo niespokojne ruchy. Stwierdziłam, że do rana zaczekam i zobaczymy.
Oczywiście rano mój mąż już dostał paniki, że mam jechać natychmiast blablabla.. a ja stwierdziłam, że na spokojnie dam radę do jutra bo się nic nie dzieje. W końcu od słowa do słowa, tak mnie nastraszył, że pojechałam na IP.

I żałuję.

Bo było dokładnie to co przypuszczałam. Czyli lekkie krwawienie z nadżerki po seksie. Czyli dobrze chciałam zrobić zostając w domu w łóżku.
A tak to się tylko bardziej nastresowałam

Nienawidzę szpitali. Na prawdę. Nie wiem co za ludzie tam chodzą do pracy. Zawsze jak w pierwszej ciąży tam przyjeżdżałam (bo miałam silne plamienia), to wszyscy się zachowywali jakby mi jakąś łaskę zrobili, słyszałam duuuuuużo niemiłych rzeczy i dziś też wizyta zaczęła się od słów:
"po co tu pani przyjechała?nawet nie muszę pani badać bo jak po współżyciu to na pewno z nadżerki więc po co mam badać"
w końcu się popłakałam, bo już mi się przykro zrobiło, że człowiek się cholera jasna martwi, chce wiedzieć czy wszystko ok, a oni zachowują się jak totalne chamy...
Zrobił mi usg, podczas którego 3 razy pytał, kiedy termin porodu. Jak pytałam, czy wszystko ok wyszło na usg to NIC nie odpowiedział, NIC! A pytałam chyba 5 razy, więc wątpię, że nie usłyszał.
Tylko powiedział: proszę na następnej wizycie skonsultować to z prowadzącym, do widzenia.
Po prostu szczyt chamstwa, zero jakiejkolwiek informacji, a pacjent traktowany jak najgorsze zło

Dlatego właśnie tak się broniłam, żeby nie jechać na IP, bo mam traumę po poprzedniej ciąży..

Ale przynajmniej to mnie upewniło (tak jak wizyty w pierwszej ciąży), że to nie jest dla mnie szpital do rodzenia. Mimo tego, że jest najbliżej, to zdecydowałam, że będę rodzić tam gdzie ostatnio, na drugim końcu miasta, bo ten szpital to patologia jakaś.

Jeszcze przyjął mnie dziś lekarz, którego mój były ginekolog mi polecał, jak się przeprowadzałam.

Ale się
Jeju współczuję niestety jak widać służba zdrowia w naszym kraju kuleje i panuje przekonanie, że pacjent to jest tylko po to żeby im tylek zawracać o życie uprzykczać :/ szukaj innego szpitala i nie przejmuj się, ja też zostałam potraktowana jam śmieć w sobotę, więc wiem co czujesz

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:32   #878
agnes188
Zakorzenienie

Jestem troche smutna 29w 2 d mala 1600 wazy mozliwe ze to cukrzyca ma taki wplyw.eh
Gratuluje studniowek

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:38   #879
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Jestem troche smutna 29w 2 d mala 1600 wazy mozliwe ze to cukrzyca ma taki wplyw.eh
Gratuluje studniowek
To znaczy za dużo waży???

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Zaraz sie wkurze mały mnie kopie po pęcvherzu .
Stary 2015-02-09, 14:40   #880
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Kora wstała!! Stoi o własnych siłach. I zjadła sporo. Choć dalej nią szarpie jakby miała rzygac. Ale ważne że wstała. I zjadła
Super wiadomości- powolutku wróci do siebie

Cytat:
Gratuluje studniowek
To chyba dobra waga co? dlaczego smutasz się?
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:40   #881
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Mnie Młoda wczoraj tak kopała

Jadę z TŻ na zakupy dla Młodej.
Nie powinnam się ruszać, odpoczywać, ale muszę pojechać.
Trzymajcie kciuki, żebym znów nie zasłabła.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 14:43   #882
dorka607
Wtajemniczenie

Agnes wg przelicznika wagi na 1 str 1600 g ma w 31 tc, więc jesteś tydzień do przodu- a to nie jest powód do niepokojuciesz się, że malutka rośnie-i się nie stresuj

Stary 2015-02-09, 14:44   #883
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Mnie Młoda wczoraj tak kopała

Jadę z TŻ na zakupy dla Młodej.
Nie powinnam się ruszać, odpoczywać, ale muszę pojechać.
Trzymajcie kciuki, żebym znów nie zasłabła.

.
Stary 2015-02-09, 14:44   #884
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:

Tak wazy jak na 32 tydz a zaczety 30

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Super wiadomości- powolutku wróci do siebie

To chyba dobra waga co? dlaczego smutasz się?
No troszke za duzo

Ale nirch bedzie duza a i tak. Zalezy mi zeby zdrowa byla

Stary 2015-02-09, 14:51   #885
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak wazy jak na 32 tydz a zaczety 30

No troszke za duzo

Ale nirch bedzie duza a i tak. Zalezy mi zeby zdrowa byla
A lekarz cos mówił na ten temat? podał Ci na jaki tydzień waży? bo każda stronka mówi inaczej

Stary 2015-02-09, 15:00   #886
201606011622
Konto usunięte

Kurde przedobrzyłam. Za bardzo probowala chodzić i się zmeczyla i znów leży. Chciałam dac jej pić ale nie chciała. Tz niedługo wraca to ja znów zabierzemy do weta
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 15:10   #887
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
A lekarz cos mówił na ten temat? podał Ci na jaki tydzień waży? bo każda stronka mówi inaczej
Tak wlasnie gin powiedziala ze dwa tyg do przodu i to prawdopodobnie od cukrzycy ale niekoniecznie.
Dostalam dzis skarpetki rozowe z oilatum

Czy byla ktoras z was na warsztatach bezpieczny.maluch ?warto

Stary 2015-02-09, 15:15   #888
weron1
Rozeznanie

Agnes nie martw się. Robisz tyle ile możesz dla malutkiej a na wszystko będzie ok
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 15:42   #889
majaa86
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi na temat kosmetyków i podkładów
A z tego Hippa to co kupic? płyn do kąpieli, oliwkę, szampon też trzeba? Czy jak?

Aha a może cie mi podpowiedzieć ile tych podkładów poporodowych trzeba mieć i ile tych majteczek siateczkowych? (czy brać jednorazowe go czy wielorazowego użytku?)

Baelka gratuluję wizyty !!

Ola czekam na wieści po wizycie u weterynarza, mam nadzieję,że psinka wyjdzie z tego

Agnes musi być wszystko dobrze i tego się trzymaj, grunt to pozytywne myslenie, nie wolno się dołować

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 15:47   #890
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Agnes nie martw się. Robisz tyle ile możesz dla malutkiej a na wszystko będzie ok
Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
A z tego Hippa to co kupic? płyn do kąpieli, oliwkę, szampon też trzeba? Czy jak?

Aha a może cie mi podpowiedzieć ile tych podkładów poporodowych trzeba mieć i ile tych majteczek siateczkowych? (czy brać jednorazowe go czy wielorazowego użytku?)

Baelka gratuluję wizyty !!

Ola czekam na wieści po wizycie u weterynarza, mam nadzieję,że psinka wyjdzie z tego

Agnes musi być wszystko dobrze i tego się trzymaj, grunt to pozytywne myslenie, nie wolno się dołować
Dzieki dziewczyny

Stary 2015-02-09, 15:55   #891
Nadzieja87
Zakorzenienie

hej,
to was dzisiaj poniosło z tym pisaniem...

właśnie wróciłam z miasta, bo miałam romans w banku do załatwienia..jeszcze ja durna nie sprawdziłam jak oni tam maja przerwy obiadowe i musiałam dreptać przed bankiem 30 minut, bo szanowni państwo przerwę mają ...a fajnie nie było zimno, szaro , buro i ponuro i lekko deszczowo... w dodatku ciężko tak stać tyle czasu z brzuchem

ale wystałam i załatwiłam w miedzy czasie was nadrabiałam, za dużo nie pamiętam, no ale

Crumble, co do pościeli kupuje tylko prześcieradła i minky podusie i kołderkę... co nie mówione, ze od razy z minky będziemy korzystać...ochraniacza na początek nie kupie, bo z minky w tym komplecie i tak nie ma akurat... no i do kupie tez baldachim, ale to jest moj wymysł i nikt mi tego ze łba nie wybije
później jakoś na zimę kupie już pewnie normalny komplet pościeli z ochraniaczem, ale to jeszcze tyle czasu

Ola, biedna psinka, ale ważne ze jest lepiej... skoro już wstała i zjadła to stopniowo będzie wracać do zdrowia

Baleka za wizytę Piękna waga synusia

Baset ja sie rejestrowałam na stronie pampers, ale jeszcze nic nie dostałam jeśli o to chodzi

Kefii,
mam nadzieje, że mały wytrzyma do TP... albo chociaż do bezpiecznego terminu... zaciskaj nóżki kochana

monisia, gratuluje 3 trymestru

xhanka, miss szyjka przepraszam, ale rozbawiło mnie to ale skoro tak to nic tylko się cieszyć

Pierożkowa za 100 dniówkę

Truskawka za wizyte trzymam
u mnie cieżarne z czymkolwiek ida od razu na oddział..tam siurki na dzień dobry, badanie lekarskie i decydują co dalej... Ja z tym krwiakiem byłam przyjęta w 30 minut...od wyjazdu z domu do wejścia na moja sale... Potem już kolejne 30 minut na wybór menu i zapoznanie sie z panującymi na oddziale zasadami i takie tam...

dorka, gratuluję 30 tc to brzmi dumnie i bardzo poważnie

martus, ja pierdziele.... co za szpital, co za lekarz...no masakra

Agnes, nie martw sie waga córci...przecież to nawet lepiej w razie "W" ze waży więcej niż powinna

wiecej nie pamiętam wiec sorry
Stary 2015-02-09, 15:58   #892
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
A co się dzieje???
Jeżdzimy ze starszym synkiem do Warszawy do lekarza bo niestety u nas cieżko o dobrego

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 16:02   #893
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
ja miałam płyn, kupiłam oliwkę nie wiem po co bo nie stosowałam i nie miałam zamiaru - budyń tak jak z rożkiem - nie chciałam a kupiłam
płyn jest chyba też do włosków więc szampon niepotrzebny

Agnes moja koleżanka miała 2x cukrzycę w ciąży, diety nie trzymała (tzn uważała, że trzyma ciągle podjadając i to słodkie buły ) i dzieci rodziły się w normie... może Twoja mała w końcu przystopuje

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 16:07   #894
Nadzieja87
Zakorzenienie

A' propo kopniaków...
to co ja dziś rano przeżyłam to była jakaś masakra... Powiedzmy, ze to był zmasowany atak na moje żebro
O 8 wstałam siku i potem spowrotem zabunkrowałam sie pod kołdra, ułożyłam sie na prawym boku, wtuliłam w poduszke...leze już przysypiam (TŻ siedzi w salonie) i w pewnym momencie jak nie oberwałam jakoś w to prawe żebro ...to sie wydarłam na cały głos "ałłłaaa" i jakoś przerzuciłam się na plecy.... TŻ pare chwil później wpada do sypialni przestraszony co mi sie dzieje a ja leze taka zaspana i co chwile podskakuje, bo młody kopie mnie po żebrze...na szczescie juz mniej boleśnie...ale chłop mi zgłupiał zresztą ja sama nie wiedziałam w pierwszym momencie o co chodzi... bo mały z reguły boksował mnie łokciami, rączkami ewentualnie trochę sie rozpychał, a dziś sobie z mojego zebra urządził worek treningowy...i to tak z rana
Stary 2015-02-09, 16:17   #895
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
ja miałam płyn, kupiłam oliwkę nie wiem po co bo nie stosowałam i nie miałam zamiaru - budyń tak jak z rożkiem - nie chciałam a kupiłam

Agnes moja koleżanka miała 2x cukrzycę w ciąży, diety nie trzymała (tzn uważała, że trzyma ciągle podjadając i to słodkie buły ) i dzieci rodziły się w normie... może Twoja mała w końcu przystopuje
A bo z tego Hippa to albo płyn do kąpieli i osobno szampon, bo na płynie nie pisze,że może być stosowany do włosów
albo żel do mycia ciała i włosów ?? Tylko czy konsystencja żelu będzie ok??

Stary 2015-02-09, 16:21   #896
Santilia
Wtajemniczenie

wróciłam od dentysty, mam spokój do porodu

kurcze, pogoda jest tak do bani, że najchętniej wskoczyłabym pod koc i nie wychodziła.. a muszę się ogarnąć przed jutrzejszą wizytą

i jestem załamana.. prostowałam w sobotę włosy.. i mam tyle siwulców, że czuję się jak babcia masakra:/ za tydzień przyjeżdża mama, znowu trzeba farbować kudły :/

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 16:21   #897
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość

Ja bylam duza jak sie urodzilam 3.9 kg i 60 cm to moze i ona siewe mnie wdala trzymam diete nie mam tych skokow cukru duzo nie jem slodkich bulek czasem kostke czekolady gorzkiej czy kawalek ciasta drozdzowego po ktorym mialam ok cukier. Diabetolog mnie chwalil

Stary 2015-02-09, 16:23   #898
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bylam duza jak sie urodzilam 3.9 kg i 60 cm to moze i ona siewe mnie wdala trzymam diete nie mam tych skokow cukru duzo nie jem slodkich bulek czasem kostke czekolady gorzkiej czy kawalek ciasta drozdzowego po ktorym mialam ok cukier. Diabetolog mnie chwalil
nie martw się Na tym etapie dzieciaczki mogą już rosnąć swoim tempem. także może Malutka po prostu "tak ma" Najważniejsze żeby dzieciaczki były zdrowe.

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 16:23   #899
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
nie martw się Na tym etapie dzieciaczki mogą już rosnąć swoim tempem. także może Malutka po prostu "tak ma" Najważniejsze żeby dzieciaczki były zdrowe.

Stary 2015-02-09, 16:26   #900
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Zapewne będzie większa niż przeciętne dziewczynki, tym bardziej,że mamusia też była wielka..często dzieci są podobne wagowo do rodziców..tym bardziej,że diabetolog Cię chwali..nie dołuj się Kochana..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości