Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :) - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 19:00   #2101
springtime
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
co to są proziaki?
To takie bułeczki na sodzie, dawno temu wypiekane na blasze na kuchni kaflowej. Pycha na ciepło z serkiem albo rozpływającym sią masełkiem. Już się zajadam
Stary 2015-02-09, 19:04   #2102
Papusia28
Raczkowanie

ja nie lubie proziaków wole hałkę albo wasnie bułeczki maślane do tego kakao ;d
Stary 2015-02-09, 19:05   #2103
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
To takie bułeczki na sodzie, dawno temu wypiekane na blasze na kuchni kaflowej. Pycha na ciepło z serkiem albo rozpływającym sią masełkiem. Już się zajadam
aaa nie jadłam. Smacznego
Stary 2015-02-09, 19:13   #2104
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anev0 Pokaż wiadomość
Czas sie zbiersc na genetyczne
Trzymam kciuki za badanie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:13   #2105
moniska139
Zadomowienie

Mąż przywiózł mi frykasy. Robią je u nas w jednej pizzerii. Takie drożdżowe paluszki z serem, czosnkiem i ziołami. Mają do tego pyszny sos pomidorowy, tak fajnie przyprawiony. Nawet młody zjadł dwie sztuki.
Mojemu mężowi zdarza się pomyśleć o mnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:16   #2106
kasperka
Zakorzenienie

Ja jestem tak najedzona, że nie potrafię się ruszyć, ale jak czytam o Waszych przysmakach to chętnie jadłabym dalej
Stary 2015-02-09, 19:23   #2107
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Dziękuję

uu ja też bym sobie poodśnieżała
To zapraszam, mam ponad 100 m2 do odśnieżania + taras .

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Coty ja robie dużo zawsze trzeba ciasto h wyrobić potem faworki z tego potem usmażyć w międzyczasie resztę faworki w zrobić i tez usmażyć
W godzinę to ja robię wszystko łącznie z usmażeniem i mam całą blachę. Chyba, że Ty robisz jak dla armii

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Ja przed ciążą ciągle coś robiłam - a to faworki, a to racuchu, jabłka w cieście i piekłam dużo placków... Teraz mi się nie chce

Pisałyście ostatnio o tym, że Was brzuszki swędzą - ja od wczoraj też się drapię Rośniemy, rośniemy
Mnie też swędzi brzuch, cycyki i nie wiem co tam jeszcze

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Co nie

Alles ma fajne
A ja w ogóle inny problem, bo szczerze nie cierpię koszul - sypiam w koszulkach i szortach i za każdym razem mam mega problem z kupnem piżamy. No bo niewiele jest piżam z szortami (nie rybaczkami, nie bokserkami, ale szortami), a taki zestaw jeszcze z opcja "do karmienia" w ogóle chyba nie istnieje... efekt taki, że kupiła kilka piżam, w których podobały mi się spodenki, gór się pozbyłam i sypiam w koszulkach do karmienia z hm

Haaaaaa... jednak mam jutro to usg! Coś im się zwolniło na 19.40 i gin już z pogrzebu wróci
Super
Cytat:
Kciuki zacisnięte
Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość

Swoja droga pięknie tu podają posiłki aż sama podpatruję i moze mi sie tak kiedys uda w domu podac jak dam rade to pstrykne dzisiaj fotkę i wstawię tutaj
Oj Ty już lepiej daj spokój z tymi zdjęciami, bo znowu połowa dziewczyn nie będzie mogła zasnąć

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:
Ooo u mnie na to mówią sodziaki Moja babcia robiła takie cudeńko, jakie to było pyszne ....

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Ja jestem tak najedzona, że nie potrafię się ruszyć, ale jak czytam o Waszych przysmakach to chętnie jadłabym dalej
Co dobrego zjadałaś?

Ja to najlepiej się czuję, jak nic nie jem na noc, bo tak mi jakoś ciężko na żołądku. Tak w ogóle to taka sie zrobiłam na jedzenie delikatna niczym szlachta. Nic ciężkiego, ostrego tylko najlepiej serki, twarożki, owoce, warzywa .
Stary 2015-02-09, 19:29   #2108
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja robie faworki kolo 2 3 misek wychodzi na 2 razy walkuje ciasto i na 2 razy musze robić bo mam pełna stolicę aż tak wielkiego stołu nie mam żeby na raz to zrobić a u mnie ta ilość w jeden wieczór znika haha .
Halke tez bym zjadła słodkie bułki codzień je mój synek.uwirlbia je. Ja mam alverde olejek fajny bo ma papkę . Ten a Baby dream mi się zapach nie podoba i nie ma pompki do tego rozglądam się za innymi to wiele da ma super olejek ale za 5 o ml 10 euro chcą za drogo to wolę się tego alverde trzymać. Heh patrzę patrzę tyle rzeczy tzreba kupić jeszcze kurde . Koszule tez bym musiała kupić stanik do karmienia tez. Prezent dla szwagierki bo ma urodziny niedługo . Zobacz jutro po sklepach pokaże to zobaczę co kupie
Stary 2015-02-09, 19:39   #2109
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość

W godzinę to ja robię wszystko łącznie z usmażeniem i mam całą blachę. Chyba, że Ty robisz jak dla armii

Mnie też swędzi brzuch, cycyki i nie wiem co tam jeszcze

Super

Kciuki zacisnięte

Oj Ty już lepiej daj spokój z tymi zdjęciami, bo znowu połowa dziewczyn nie będzie mogła zasnąć

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Ooo u mnie na to mówią sodziaki Moja babcia robiła takie cudeńko, jakie to było pyszne ....

Co dobrego zjadałaś?

Ja to najlepiej się czuję, jak nic nie jem na noc, bo tak mi jakoś ciężko na żołądku. Tak w ogóle to taka sie zrobiłam na jedzenie delikatna niczym szlachta. Nic ciężkiego, ostrego tylko najlepiej serki, twarożki, owoce, warzywa .

Nie pytaj lepiej Kotlety z pieczarkami, kluseczki, kapusta czerwona i sosik
Stary 2015-02-09, 19:40   #2110
beatrix28
Zadomowienie

springtime dla kobiety to nie ma wiekszego dramatu niz zly stan cery,u mnie jest gorzej niz zle, ciagle mi cos wylazi i jakas taka bez wyrazu,brak slonca. modelki to nie urodze chyba ze modela bo oprocz tak zwanej urody zabiera mi zdrowie i sily witalne ...

jess 922 ja tez chcialam dzis odsniezac moze w srode jak bedzie jeszcze co odsniezac
mms 22 ja jzu mam leginsy nastepne kupie jakos w kwietniu takie ciensze jakies bardziej kolorowe np.turkus,..
anevo tzrymam kciuki za genetyczne.!
co do koszul nocnych to mam ich duzo na guziczki latem ejszcze ujdzie ale ogolnie spie w pizamie bo szybko mi marzna nogi i stopy dodam ze spie w skarpetkach

co do czwartku diete wzbogace paczki
beatrix28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:46   #2111
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Czekamy na inf

Cytat:
zjadłabym

Mnie mąż uraczył na kolację takim czymś co ciężko sprecyzować :p z ciasta francuskiego zrobił niby bułeczki nadziewane mięsem dobre było

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
mms 22 ja jzu mam leginsy nastepne kupie jakos w kwietniu takie ciensze jakies bardziej kolorowe np.turkus,..
ja postawiłam na takie http://allegro.pl/legginsy-spodnie-c...032449772.html

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:46   #2112
hanusia_86
Raczkowanie

Cytat:
Fionko ja też mam placu do odśnieżania, że hoho ! Właśnie odgarnęłam trochę schody i wjazd do podwórka (nie dźwigałam, po prostu zgarniałam) i jak przyszłam to dostałam straszny opieprz od mamy, że po co to robiłam, że jak coś mi się stanie to będę mogła mieć pretensje wyłącznie do siebie i kurde mam teraz stracha, czy nie zaszkodziłam maleństwu
hanusia_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 19:48   #2113
fiona27
Zakorzenienie

kasperka to konkretne jedzonko miałaś
Stary 2015-02-09, 19:48   #2114
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja na razie mam 2.pary materiałowych
Na gumce i jedne jeansy na lato legginsy zwykle na gumce. Kupię i tyle .
Stary 2015-02-09, 19:50   #2115
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
kasperka to konkretne jedzonko miałaś
Chyba mi apetyt wraca ze zdwojoną siłą

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-02-09 o 19:51 Powód: Blad
Stary 2015-02-09, 19:51   #2116
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Haha mi też wraca .
Stary 2015-02-09, 19:54   #2117
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
springtime dla kobiety to nie ma wiekszego dramatu niz zly stan cery,u mnie jest gorzej niz zle, ciagle mi cos wylazi i jakas taka bez wyrazu,brak slonca. modelki to nie urodze chyba ze modela bo oprocz tak zwanej urody zabiera mi zdrowie i sily witalne ...

co do czwartku diete wzbogace paczki
Mniam

Dokładnie! Przed ciążą dbałam o nią dość mocno i może nie była idealna, ale ogólnie nie było źle. Teraz nie mogę stosować kwasów ani większości kosmetyków. Wiem, że to wina hormonów, ale czuję się przez to paskudnie.

Cytat:
Czekamy na inf

zjadłabym

Mnie mąż uraczył na kolację takim czymś co ciężko sprecyzować :p z ciasta francuskiego zrobił niby bułeczki nadziewane mięsem dobre było

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Daj znać jak przyjdą czy nie prześwitują, tego się właśnie obawiam.

Ale macie dobrze z mężami. Ja ostatnio czuję się niedoceniana. Od wczoraj mamy ciche dni, bo się pokłóciliśmy o sprzątanie. Wiem, że ma dużo swoich męskich prac, jakich w domu nie brakuje, ale to nie znaczy że będę jego sprzataczką! Poprosiłam go, żeby sprzątał po sobie, bo bez przesady. I od słowa do słowa foch. To nawet nie o to chodzi, że jestem w ciąży. Ale jak go o coś proszę to się nie mogę doczekać. W pt poprosiłam go o wytrzepanie dywanu. Zawiesił tylko i dzisiaj w końcu sama go wytrzepałam i przyniosłam do domu. Nie odzywa się do mnie. Jedyny plus, że zaczął sprzątać. Jutro mam wizytę u swojej gin, na którą chciał pójść. Zobaczymy czy się odezwie.
Stary 2015-02-09, 19:57   #2118
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
No to zazdroszczę bo mnie jeszcze nudności męczą już mam tego dosyć niech sie juz w końcu skończą i dadzą mi żyć padam i już leżę w łóżku z tego wszystkiego
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:03   #2119
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
nie znam tego ale nie powiem, chętnie bym spróbowała.
Springtime co do Elancylu, całą pierwszą ciążę się nim smarowałam i nie mam ani jednego rozstępu. Teraz na początek kupiłam sobie ten babydream skoro dziewczyny tak zachwalały ale ok 6 miesiąca na pewno wrócę do Elancylu, jest zdecydowanie wart swojej ceny.

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Mąż przywiózł mi frykasy. Robią je u nas w jednej pizzerii. Takie drożdżowe paluszki z serem, czosnkiem i ziołami. Mają do tego pyszny sos pomidorowy, tak fajnie przyprawiony. Nawet młody zjadł dwie sztuki.
Mojemu mężowi zdarza się pomyśleć o mnie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
hmm to też bym zjadła Brawa dla męża

Cytat:
ja mam to samo, a jestem obżarta po kolacji :p

Cytat:
Czekamy na inf

zjadłabym

Daj znać czy te leginsy coś warte jak przyjdą, czy już je masz ? też je oglądałam. Wygląda na to że mi się fatnęło i nie będę musiała jak dobrze pójdzie już nic kupować z ciążowych ciuchów. Jutro mam dostać od koleżanki całą torbę ciążowych fatałaszków aż jestem ciekawa co tam jest. No i mam jeszcze trochę swoich z poprzedniej ciąży

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Ale macie dobrze z mężami. Ja ostatnio czuję się niedoceniana. Od wczoraj mamy ciche dni, bo się pokłóciliśmy o sprzątanie. Wiem, że ma dużo swoich męskich prac, jakich w domu nie brakuje, ale to nie znaczy że będę jego sprzataczką! Poprosiłam go, żeby sprzątał po sobie, bo bez przesady. I od słowa do słowa foch. To nawet nie o to chodzi, że jestem w ciąży. Ale jak go o coś proszę to się nie mogę doczekać. W pt poprosiłam go o wytrzepanie dywanu. Zawiesił tylko i dzisiaj w końcu sama go wytrzepałam i przyniosłam do domu. Nie odzywa się do mnie. Jedyny plus, że zaczął sprzątać. Jutro mam wizytę u swojej gin, na którą chciał pójść. Zobaczymy czy się odezwie.
Ehh Ci faceci, oni po prostu tak mają. Zobaczysz odezwie się jutro , tulę

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:08   #2120
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Haha mi też wraca .
Myślę, że już wkrótce brzuszki nam konkretnie będzie widać

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
No to zazdroszczę bo mnie jeszcze nudności męczą już mam tego dosyć niech sie juz w końcu skończą i dadzą mi żyć padam i już leżę w łóżku z tego wszystkiego
Zobaczysz sama, że jeszcze trochę i będzie coraz lepiej. Ja tak strasznie cierpiałam na początku i nie chciałam wierzyć jak mi wszyscy mówili, że będzie lepiej z każdym tyg...
Stary 2015-02-09, 20:09   #2121
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:

A mnie mdłości puściły, smaki mam ale zacznę jesc i mam dosc. Tez tak macie ? Normalnie potrafi mnie zapchać po kilku kęsach tak bardzo, ze jak zjadłabym gryz więcej to moge sie witać z toaleta...

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:09   #2122
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Haha mi też wraca .
Oj tak. właśnie zjadłam zapiekankę i wciągnęłam do tego miseczkę mizerii;d a coś dalej jeść mi się chce.
Ja na weekend wybiorę się do h&m w poszukiwaniu spodni. I zamówiłam sobie bawełniane pasy ciążowe(można sobie spodnie rozpiąć i tym pasem zasłonić). Zobaczymy czy to się sprawdzi.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:10   #2123
kasperka
Zakorzenienie

Olenka_24 apetyt nam wraca
Stary 2015-02-09, 20:12   #2124
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Olenka_24 apetyt nam wraca
oj zdecydowanie ja od 3 dni mam straszny apetyt, a najgorsze że wieczorami

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:13   #2125
12mu05
Rozeznanie

Czesc Mamusie! Witam się z Wami po prawie tygodniowej przerwie my wlasnie konczymy urlop w Polsce codziennie próbowałam Was nadrobić ale szlyscie jak burza☺jutro bedziemy na miejscu to znow bede na biezaco teraz szybki nocleg w hotelu i jutro jeszcze 650km... grrr a na 15 mam wizyte u gina wiec wszystko na szybko....

I tak na szybko apropo laktatorow Info dla zniemczonych tutaj po porodzie gin wystawia recepte do apteki i dostaje sie mega wypasiony laktator az do konca karmienia, placi sie kaucje ktora po oddaniu laktatora wracaja ☺ wiec jeden wydatek mniej☺

Apropo BioOil ja calutenka ciaze uzywalam w xuzej ilosci i do 9 mca 0 rozstepow, a w 9mcu mi pooralo caly brzuch ☺

WiTam również nowe Mamusie!! Fajnie ze jest nas coraz wiecej
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:16   #2126
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Oj tak. właśnie zjadłam zapiekankę i wciągnęłam do tego miseczkę mizerii;d a coś dalej jeść mi się chce.
Ja na weekend wybiorę się do h&m w poszukiwaniu spodni. I zamówiłam sobie bawełniane pasy ciążowe(można sobie spodnie rozpiąć i tym pasem zasłonić). Zobaczymy czy to się sprawdzi.
W piątek kupiłam kolejne ciążowe jeansy w h&m... Wyprałam je, włożyłam do suszarki, miałam wczoraj ubrane i jestem baaardzo zadowolona Oby po kolejnych praniach były nadal takie fajne
Stary 2015-02-09, 20:16   #2127
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Zobaczysz sama, że jeszcze trochę i będzie coraz lepiej. Ja tak strasznie cierpiałam na początku i nie chciałam wierzyć jak mi wszyscy mówili, że będzie lepiej z każdym tyg...
No tylko szkoda że to tak długo trwa bo strasznie mnie to męczy i nie potrafię się cieszyć ciąża w takich chwilach
Stary 2015-02-09, 20:17   #2128
Papusia28
Raczkowanie

a ja bym zjadła pierogi kebabowe z sosem czosnkowym ale jak sobie pomysle ile przy tym roboty ale kiedyś wkońcu nie wytrzymam i je zrobie i się bedę objadać jak ta głupia
Stary 2015-02-09, 20:19   #2129
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
jak będę tyle jeść co ostatnio to też będę musiała niedługo kupić ciążowe jak na razie mieszczę się w swoje ale brzuch powoli wychodzi
Stary 2015-02-09, 20:20   #2130
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Czesc Mamusie! Witam się z Wami po prawie tygodniowej przerwie my wlasnie konczymy urlop w Polsce codziennie próbowałam Was nadrobić ale szlyscie jak burza☺jutro bedziemy na miejscu to znow bede na biezaco teraz szybki nocleg w hotelu i jutro jeszcze 650km... grrr a na 15 mam wizyte u gina wiec wszystko na szybko....

I tak na szybko apropo laktatorow Info dla zniemczonych tutaj po porodzie gin wystawia recepte do apteki i dostaje sie mega wypasiony laktator az do konca karmienia, placi sie kaucje ktora po oddaniu laktatora wracaja ☺ wiec jeden wydatek mniej☺

Apropo BioOil ja calutenka ciaze uzywalam w xuzej ilosci i do 9 mca 0 rozstepow, a w 9mcu mi pooralo caly brzuch ☺

WiTam również nowe Mamusie!! Fajnie ze jest nas coraz wiecej
A wiec jak widać zależy od naszej ciała bo u każdego jest inaczej moze najlepsza bedzie zwykla oliwę he he też tłusta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości