Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-09, 20:16   #241
fo3kaa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

A Wy dziewczyny uciekłyście już do nowego wątku a ja jeszcze w starym napisałam Dlatego przeklejam moją wiadomość tu:

Dziewczyny czy któraś z was zmagała się też z takim problemem? Od wczoraj przy poruszaniu się strasznie bolą mnie plecy po lewej stronie w okolicy lędźwiowej ( a może krzyżowej?) ciężko mi określić dokładnie, tak na wysokości biodra i do tego ból tak jakby ścięgna w pachwinie po tej same stronie. Boli przy chodzeniu, siedzeniu czy przekręcaniu się, ból jest dość intensywny, nie wiem czy można coś na to zaradzić? może któraś miała taki problem? Wizyte u Gina mam dopiero za tydzień a nie wiem czy wytrzymam z takim bólem.. Może powinnam iść do ogólnego lekarza? Co radzicie? Mąż robi mi masaże jednak nic to nie pomaga
Stary 2015-02-09, 20:16   #242
Majka232
Zakorzenienie

Pochwa blisko tyłka
Stary 2015-02-09, 20:16   #243
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

dobra melduję się z domu po wizycie .. więc wyniki bajeczne hgb do góry na 12 i odstawiamy żelazo PTL do góry z 96 na 111 mocz ok, hbs ujemny, no i mamy kolejne USG na 27 lutego wpisane bo doktorek stwierdził że zrobimy nadprogramowo aby zobaczyć jak mała przybiera i może do tego czasu podgoję brzuch aby zrobić dobrze usg. Słuchałam serduszka i pięknie dzwoni kolejna wizyta 9 marca i będziemy pobierać wymaz..
ciesze sie, ze wszystko w porzadku

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:27   #244
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Czy z przeziębieniem można do pobrania krwi nie zaburzy mi to jakoś wyników ?
mi moja gin jednak zaleciła odczekac z pójsciem do laboratorium aż sie wylecze z przeziębienia
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:31   #245
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fo3kaa Pokaż wiadomość
A Wy dziewczyny uciekłyście już do nowego wątku a ja jeszcze w starym napisałam Dlatego przeklejam moją wiadomość tu:

Dziewczyny czy któraś z was zmagała się też z takim problemem? Od wczoraj przy poruszaniu się strasznie bolą mnie plecy po lewej stronie w okolicy lędźwiowej ( a może krzyżowej?) ciężko mi określić dokładnie, tak na wysokości biodra i do tego ból tak jakby ścięgna w pachwinie po tej same stronie. Boli przy chodzeniu, siedzeniu czy przekręcaniu się, ból jest dość intensywny, nie wiem czy można coś na to zaradzić? może któraś miała taki problem? Wizyte u Gina mam dopiero za tydzień a nie wiem czy wytrzymam z takim bólem.. Może powinnam iść do ogólnego lekarza? Co radzicie? Mąż robi mi masaże jednak nic to nie pomaga
Ja nie pomoge. Moze to rwa kulszowa? Mnie akurat kregoslup (odpukac) w ogole nie bolal ani nie boli. Mnie pod zebrem miesnie bola strasznie
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:33   #246
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość

Nie będzie Pauli. Będzie nasz pierwszy typ, w zasadzie stawiany na samej górze już przy pierwszych rozmowach o imionach,
jeszcze nim planowaliśmy dzieci
Będzie Tatianka
baaardzo ladnie!

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:37   #247
gosiak0512
Zakorzenienie

BIRD grunt ze wam sie podoba w moim typie ono nie jest

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:40   #248
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

[/COLOR]
ahh jak ja bym chciala miec dzialke. juz niekoniecznie nad jeziorem, ale taka mala swoja z drewnianym domkiem. ajj,... [COLOR="Silver"]

jak to nie? ej! toz to przeciez centum polski
tak sam srodek to dawaj do nas do wawy

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
niestety nie u nas nie ma w ogóle są tylko komórki ale ich jest ograniczona ilość i jak pytaliśmy o cenę to krzyknęli 8tys... gdzie za miejsce parkingowe wzięli 10tys
w ogole to komorek jest jak na lekarstwo, my chcielismy kupic, ale nie bylo, mozna zawsze w garazu szafe taka zamontowac, co pewnie jak bbedzie kasa to zrobimy, my mamy 2 piwnice w moich mieszkaniach i jeszcze tz wynajmuje w city self storage box i nadal nam miejsca nie starcza na niektore rzeczy rowery, sanki, narty, snowboard, opony, pamiatki po dziadkach, lyzwy, rolki, walizki... i wiele innych

Cytat:
i pokazujemy się buziulką z piątku ta kulka po lewej nad klatkę to jest rączka
hej malenska
Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Galeria Mokotow! W przyszlym tygodniu lub za dwa tygodnie
to ja nie wiem jak to zorganizowac, bo teraz jest po rowno mniej wiecej za promenada i galeria mokotow

Cytat:
ja robiłam przeziębiona badania i są ok

dobra melduję się z domu po wizycie .. więc wyniki bajeczne hgb do góry na 12 i odstawiamy żelazo PTL do góry z 96 na 111 mocz ok, hbs ujemny, no i mamy kolejne USG na 27 lutego wpisane bo doktorek stwierdził że zrobimy nadprogramowo aby zobaczyć jak mała przybiera i może do tego czasu podgoję brzuch aby zrobić dobrze usg. Słuchałam serduszka i pięknie dzwoni kolejna wizyta 9 marca i będziemy pobierać wymaz..
a juz jest nietoperek?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:41   #249
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:

mnie taki ból pleców i taki ciągnacy uda zlapał tuż po świętach, ale miałam rok temu dyskopatie (tzn. tzw. potocznie "wypadł mi dysk) a że ból bardzo podobny, chociaż lżejszy to tym razem pocierpiałam tydzień, mało sie ruszałam, głownie leżalam i przeszło.
jak Cie mocno boli to na IP jedź.
Kręgosłup w ciązy niestety jest bardziej obciążony, do tego byc moze miej sie ruszasz więc mieśnie wokól kręgosłupa są rozleniwione stąd może "siąść" tzn się wysunąć ze swojej trakcji.
Normalnie to lekarze leki przeciwzapalne przepisują i fizjoterapie ale w ciazy to raczej odpada. Niektórzy sie nastawienem u sprawdzonego kręgarza ratują.
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:41   #250
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
dobra... to mówię
nie jestem pierwsza, bo Madi zmieniała kilka razy

od jakiegoś czasu zaczęłam się poważnie zastanawiać nad imieniem młodej... miałam nawet wrażenie, że od początku nie byłam
do niego do końca przekonana...A jeszcze jak słyszałam jak każda osoba na imię Paula reagowała "O jak ładnie,
Paulinka" to mi się nóż w kieszeni otwierał, bo przecież nie takie imię wybraliśmy... Nie chciałam żeby do mojej córki
mówili Paulina, skoro nie tak ma na imię...
no i pogadałam z mężem, postanowiliśmy sprawę na spokojnie przemyśleć...Bo przecież wybór imienia, to poważna sprawa. Nie
mogliśmy mieć wątpliwości. No i stało się.

Nie będzie Pauli. Będzie nasz pierwszy typ, w zasadzie stawiany na samej górze już przy pierwszych rozmowach o imionach,
Będzie Tatianka
Oszty a ja sobie czytam i myślę pewnie okazalo sie że chlopak...a imię mi osobiscie strasznie sie podoba ale ja lubię wschodnią granicę bo mam tam dużo znajomych hodowców w tym Alene Svetlane i Tatiane

Wiecie co nie umiem siąść na tyłku i mam nerwa bo mam wrażenie ze sama wszystko robie no niby nikt mi nie każe :/ ale ja nie pitrafie siedzieć jak tyle do zrobienia.. a moja rodzina mnie meczy ze powinnam do szpitala na pare dni żeby dostać na rozwój plucek, bo nisko brzuch i twardnieje...ale dzisiaj w sumie mniej, i jakbym rodziła wcześniej to bezpiecznie bedzie za 3 tyg wizyta i powiedziałam ze to lekarka zadecyduje
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:41   #251
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Zdążyłam przed wyjsciem kurcze no wiesz co Paula super no ale może racja wszyscy by mylili z Paulina dobrze że zdecydowaliscie przed narodzinami bo później zmieniać
Tak w ogóle ja cały czas nekam Tż o Wiktora :P może i ja zmienie :thumbup: hihihi
Hehe nie bedzie Olusia?

Cytat:
SONIA placenie rachunkow nie nalezy do milych zakupow i mi z tylka nie pobierali tego wczesniej..

no niby z tylka sie bierze tez

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50171935]mi moja gin jednak zaleciła odczekac z pójsciem do laboratorium aż sie wylecze z przeziębienia[/QUOTE]

bylas u mojego doktorka juz?
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:51   #252
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
tak sam srodek to dawaj do nas do wawy

w ogole to komorek jest jak na lekarstwo, my chcielismy kupic, ale nie bylo, mozna zawsze w garazu szafe taka zamontowac, co pewnie jak bbedzie kasa to zrobimy, my mamy 2 piwnice w moich mieszkaniach i jeszcze tz wynajmuje w city self storage box i nadal nam miejsca nie starcza na niektore rzeczy rowery, sanki, narty, snowboard, opony, pamiatki po dziadkach, lyzwy, rolki, walizki... i wiele innych

hej malenska
to ja nie wiem jak to zorganizowac, bo teraz jest po rowno mniej wiecej za promenada i galeria mokotow

a juz jest nietoperek?
O mamo ile tego macie mnie to ogólnie przeraża, bo my z tych minimalistycznych z mężem.. I co do ubioru, urządzania itd lubimy mało wszystkiego a tu zaczyna się zbieractwo dlatego nawet nad przewijakiem myślę tyle czasu, czy nie obejdzie się bez
Stary 2015-02-09, 20:54   #253
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
SONIA placenie rachunkow nie nalezy do milych zakupow i mi z tylka nie pobierali tego wczesniej..
No ja tez pierwsze słyszę o takim badaniu z tyłka!

Cytat:

Kurcze nie wiem, albo coś z dyskiem masz albo jest druga możliwość ze spojenie lonowe się rozchodzi... czytałam ze to się zdarza w ciąży i daje podobne objawy. Wybierz się jak najszybciej do lekarza na badanie.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:56   #254
Edzik_87
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku!

Cytat:

i co do wesel to wiadomo że żadna z nas dla dziecka nie chce źle i nawet te co sie wybierają jak zobaczą że dziecku jest źle to na pewno się ulotnią a nie będą na siłę katowały dziecko.. jak bym ja miała wesele koleżanki czy dalszej rodziny to bym dała spokój ale to mój bliski braciak i mimo ciężkich przeżyć w tamtym roku to stawił się na naszym weselu i przywiózł mi jeszcze dodatkowo moją chrzestną która walczy z rakiem i sama by raczej nie przyjechała.. mamy zamówiony pokój dla nas żeby było gdzie dzieciaki w razie co położyć więc damy radę na zmianę
Też mamy wesela w tym roku i to dwa tydzień po tygodniu w sierpniu.. ale że to przyjaciele mojego męża..to nie wypada nie iść.. więc pewnie pójdziemy..dobrze,że oba wesela w moim rodzinnym mieście i moja mama będzie mogła zostać z Olkiem..w razie W będzie blisko żeby podjechać do domu bo to małe miasto

Cytat:
Dobra dziewczyny co z tym spotkaniem? Najwiecej glosow cyyba bylo za galeria mokotow ew. Blue city? Dla mnie najmniej zlote, bo tam kiepsko z parkingiem, co robimy?
Galeria Mokotów a w sumie mi to obojętne kiedy tak w ogóle?

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
A jak stoimy z chętnymi na Promenadę? Dla mnie to teraz koniec świata, ale chętnie odwiedzę stare śmieci, jakby co
Dla mnie Promenada to koniec świata , CH Targówek też, ale nie będę taka i się dostosuję do większości dojadę sobie na spokojnie komunikacją miejską..w końcu jestem na l4 i mam czas

Cytat:
Nikt nie glosowal na Bełchatów

Gosia jest za promenada, ja sie dostosuje wszedzie, Kamilove wsadze w auto to tez pojedzie ze mna
Lekka z daleka jedzie tez, a Edzik z ursusa, wiec kazdemu sie nie dogodzi
no dokładnie..każdemu się nie dogodzi.. także trzeba wybrać coś pośrodku..albo tam gdzie chociaż większości pasuje

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Pochwalę się moimi ostatnimi zakupami. Chyba muszę przestać kupować ubrania dla małego
Dwa pierwsze zdjęcia to Smyk, reszta ciucholand, Aha trafił mi się pajac od Ralpha Laurena
Ale śliczne rzeczy!

Cytat:

Jutro będziemy mieć już wózek Tylko podjechać pod niego musimy aż na ursynów, dlatego dziś jedziemy do mamy, z centrum szybciej dojedziemy niż z naszej wioski

Ogólnie to dziś w nocy sobie myślałam, że jeszcze mi w tym mieszkanku wózka tylko brakuje już mamy tak zawaloną sypialnię, to łóżeczko jakieś duże, do tego leżaczek, w salonie stoi jeszcze komplet letnich opon bo przecież szkoda na balkonie je trzymać w łazience nie taka mała wanienka, z mniejszą wkładką massakra
Super,że już jutro wózek będziecie mieli!

A te opony baaaardzo gustownie wyglądają w salonie

Cytat:
pomożecie?

który rożek + podusia?
biorę poduszkę, bo w późniejszym czasie rożek zostanie wykorzystany jako kołderka do wózka
Wszystkie fajne ale jestem za 2 lub 3 , bardziej za 2

Cytat:
Ja czekam na jutrzejsza wizyte u gin, bede miec usg III trym. Nie moge sie doczekac az zobacze synka!
To kciuki za jutrzejszą wizytę!
ja już czekam na piątek bo też zobaczę synka na usg moja ginka ma w swoim gabinecie słaby sprzęt więc mało co widać..teraz idę do innego więc liczę że buźkę zobaczę

Cytat:

Super ,że tak wyniki podskoczyły! gratuluję wyniku płytek! extra!
jakie żelazo brałaś?

Ale miałam nadrabiania
3 dni mnie nie było a tu z 30 stron..

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 20:57   #255
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
No ja tez pierwsze słyszę o takim badaniu z tyłka!

Kurcze nie wiem, albo coś z dyskiem masz albo jest druga możliwość ze spojenie lonowe się rozchodzi... czytałam ze to się zdarza w ciąży i daje podobne objawy. Wybierz się jak najszybciej do lekarza na badanie.
Mi też sie wydaje, że spojenie łonowe, bo to taki etap
Stary 2015-02-09, 21:00   #256
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku!

Też mamy wesela w tym roku i to dwa tydzień po tygodniu w sierpniu.. ale że to przyjaciele mojego męża..to nie wypada nie iść.. więc pewnie pójdziemy..dobrze,że oba wesela w moim rodzinnym mieście i moja mama będzie mogła zostać z Olkiem..w razie W będzie blisko żeby podjechać do domu bo to małe miasto

Galeria Mokotów a w sumie mi to obojętne kiedy tak w ogóle?

Dla mnie Promenada to koniec świata , CH Targówek też, ale nie będę taka i się dostosuję do większości dojadę sobie na spokojnie komunikacją miejską..w końcu jestem na l4 i mam czas

no dokładnie..każdemu się nie dogodzi.. także trzeba wybrać coś pośrodku..albo tam gdzie chociaż większości pasuje

Ale śliczne rzeczy!

Super,że już jutro wózek będziecie mieli!

A te opony baaaardzo gustownie wyglądają w salonie

Wszystkie fajne ale jestem za 2 lub 3 , bardziej za 2

To kciuki za jutrzejszą wizytę!
ja już czekam na piątek bo też zobaczę synka na usg moja ginka ma w swoim gabinecie słaby sprzęt więc mało co widać..teraz idę do innego więc liczę że buźkę zobaczę

Super ,że tak wyniki podskoczyły! gratuluję wyniku płytek! extra!
jakie żelazo brałaś?

Ale miałam nadrabiania
3 dni mnie nie było a tu z 30 stron..
Mówisz? Kurcze to może niech zostaną, latem będziemy najwyzej na zimowych jeździć
Stary 2015-02-09, 21:01   #257
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwia super!

Wiolka pierwszy kolor, a te kolorowe co to za firma? One maja piankowe kola?

Fajne lupy dziewczyny!
Fioletowy to Britaxx Affinity a ten żółty i jeszcze limonkowy taki sam to Mamas Papas Sola 2

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Violka mnie natchnęła w temacie dywanikowym i podoba mi się taki w kropki
tyle, że sęk w tym, że my nie mamy osobnego pokoiku tylko kącik w sypialni i się zastanawiam co mąż by powiedział na takie cudo

bo już sobie wymyśliłam do tych szarych pasków na ścianie te kropki na podłodze plus lampka z abażurem w kropki hmm

fotka ściany jeszcze nie moja, ale coś w tym stylu
Super dywanik może się Mąż zgodzi w końcu to córci chodniczek, przy łóżeczku położysz, ja bym swojego może jakoś przekupiła
A patrzyłaś jego cenę bo wydaje mi się że go też oglądałam ale drogo jakiś był.

Cytat:
Pochwalę się moimi ostatnimi zakupami. Chyba muszę przestać kupować ubrania dla małego
Dwa pierwsze zdjęcia to Smyk, reszta ciucholand, Aha trafił mi się pajac od Ralpha Laurena
Modniś będzie

Cytat:

Dziewczyny śliczne zakupy

Violka dla mnie ten najjaśniejszy szary wózek a ten fioletowy to Jane rider tak? Też fajnie wygląda, kolorystycznie

Jutro będziemy mieć już wózek Tylko podjechać pod niego musimy aż na ursynów, dlatego dziś jedziemy do mamy, z centrum szybciej dojedziemy niż z naszej wioski

Ogólnie to dziś w nocy sobie myślałam, że jeszcze mi w tym mieszkanku wózka tylko brakuje już mamy tak zawaloną sypialnię, to łóżeczko jakieś duże, do tego leżaczek, w salonie stoi jeszcze komplet letnich opon bo przecież szkoda na balkonie je trzymać w łazience nie taka mała wanienka, z mniejszą wkładką massakra
Fioletowy Britaxx Affinity zazdroszczę że masz już wybrany
Jakiej wielkości masz wanienkę?
Ja nie wiem jakiej wielkości kupić , ale chyba możliwie największą ale żeby pod prysznic mi weszła potem jak mała będzie chlapała, bo wanny nie mamy a w prysznicu brodzik płytki.

Cytat:
Majka chciałabym...

Muszę iść do wanny, ogarnąć się a tak mi się nie chce...
nie no dekoracja kozak

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
oo hantle u nas leza w stolowym od paru miesiecy, kurz zbieraja, nie uzywane. dobrze, ze mi przypomnialas, musze tztza pogonic zeby gdzies je upchnal. tylko gdzie.. )
uroki bloku a ja jestem jeszcze dobra bo upycham a potem nie pamiętam gdzie co leży tak po tej przeprowadzce mam - ale czekam jeszcze na szafkę na balkon to może trochę się rozluźni. Chociaż wanienki nie będę miała gdzie trzymać, będzie robić za dekorację na szafie

Cytat:
i pokazujemy się buziulką z piątku ta kulka po lewej nad klatkę to jest rączka
słodka buźka

Cytat:
nie zresztą u nas całe piętro - 5 mieszkan pracuje więc nie miałby kto

a reszty dobrze nie znam ba ja mało kogo tu kojarzę, bo 25 mieszkań mamy a mieszkamy tu 2,5 roku.
Uuu to wysoki blok chyba i duże miasto. Ja mieszkam w małym bloku i miasteczku i wszyscy się znają, czasem dobrze czasem źle ale pakę bez problemu u sąsiadów zostawiają a jak nie to u mamy w bloku obok

Cytat:
Jeszcze nie kupilas?!

Jakie?? Tez musze jakies zamowic. Narazie mam jeden z H&M.
Ja też mam stanior z H&M tak już do karmienia ale całkiem spoko jest dobrze mi trzyma i się nosi bo bez fiszbin jest

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-02-09 o 22:15
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 21:02   #258
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość

Wiecie co nie umiem siąść na tyłku i mam nerwa bo mam wrażenie ze sama wszystko robie no niby nikt mi nie każe :/ ale ja nie pitrafie siedzieć jak tyle do zrobienia.. a moja rodzina mnie meczy ze powinnam do szpitala na pare dni żeby dostać na rozwój plucek, bo nisko brzuch i twardnieje...ale dzisiaj w sumie mniej, i jakbym rodziła wcześniej to bezpiecznie bedzie za 3 tyg wizyta i powiedziałam ze to lekarka zadecyduje
Widzę ze nie tylko ja mam takie schizy z wcześniejszym porodem... Mój Tż dziś już stracił cierpliwość jak mu powiedziałam o tych wodach bo co chwila coś,ech ja bym chciała żeby już był koniec marca i być po szczęśliwym porodzie.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 21:06   #259
violka848
Zakorzenienie

Kurde skopiowałam drugą część i nie ma buuu
Flight To mnie zaskoczyłaś myślałam że Paula to już niezmiennie ale jak go nie czujecie to warto zmienić chociaż po narodzinach może jeszcze raz się zmienić
A rożek słoniki bym wybrała

Madzixx a jakie literki wieszasz hehe? pewnie jescze decyzja niepodjęta bo byś się chwaliła

I wczoraj pisałam że tak super się czuję ciągle- tak dzisiaj zaczęło mnie chyba spojenie pobolewać , tzn nie boli ale tak czuję je i jakaś zmęczona jestem, idę wcześniej spać jak nic.
I zdecydowaliśmy się na tą parapetówkę ostatnią - będzie 17 osób, jeśli wszyscy przyjdą, ale będę miała roboty o mamo

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-02-09 o 21:08
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 21:08   #260
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość

Uuu to wysoki blok chyba i duże miasto. Ja mieszkam w małym bloku i miasteczku i wszyscy się znają, czasem dobrze czasem źle ale pakę bez problemu u sąsiadów zostawiają a jak nie to u mamy w bloku obok
blok niewysoki 4 piętrowy, ale z 1 klatką i jest 5 mieszkań na piętrze
a miasto też małe
ale rzadko kogoś spotyka się na klatce.

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 21:12   #261
gosiak0512
Zakorzenienie

NIEZAWSZE tak juz glowka w dol a co do spotkania to jak obstawiacie ten tydzien to mnie pod uwage nie bierzcie bo ja uziemiona bo dzieciaki chore. Najwyzej innym razem dolacze

EDZIK terdyferon raz dziennie

Leze i dysze.. mam wrazenie ze mi zaraz skory braknie i pekne

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 21:15   #262
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Widzę ze nie tylko ja mam takie schizy z wcześniejszym porodem... Mój Tż dziś już stracił cierpliwość jak mu powiedziałam o tych wodach bo co chwila coś,ech ja bym chciała żeby już był koniec marca i być po szczęśliwym porodzie.
No mnie nachodzi że bym chciała, potem tak sobie myślę ze jestem wredna matka bo dzidziuś ma czas i musi sie rozwinąć...ale próbuje o tym nie myśleć, walcze z tym, ale do szpitala na bank nie chce
Stary 2015-02-09, 21:17   #263
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Fioletowy to Britaxx Affinity a ten żółty i jeszcze limonkowy taki sam to Mamas Papas Sola 2

Super dywanik może się Mąż zgodzi w końcu to córci chodniczek, przy łóżeczku położysz, ja bym swojego może jakoś przekupiła

Modniś będzie

Fioletowy Britaxx Affinity zazdroszczę że masz już wybrany
Jakiej wielkości masz wanienkę?
Ja nie wiem jakiej wielkości kupić , ale chyba możliwie największą ale żeby pod prysznic mi weszła potem jak mała będzie chlapała, bo wanny nie mamy a w prysznicu brodzik płytki.

nie no dekoracja kozak

uroki bloku a ja jestem jeszcze dobra bo upycham a potem nie pamiętam gdzie co leży tak po tej przeprowadzce mam - ale czekam jeszcze na szafkę na balkon to może trochę się rozluźni. Chociaż wanienki nie będę miała gdzie trzymać, będzie robić za dekorację na szafie

słodka buźka

Ja też mam stanior z H&M tak już do karmienia ale całkiem spoko jest dobrze mi trzyma i się nosi bo bez fiszbin jest
Spora się wydaje, ma 100cm długości a szer tak 42-44 oplywowa jest
Ja też w h&m pewnie staniki kupie, tak że dwa planuje, widzialam w dwupaku ok 60zl bodajże.

Cytat:
Kurde skopiowałam drugą część i nie ma buuu
Flight To mnie zaskoczyłaś myślałam że Paula to już niezmiennie ale jak go nie czujecie to warto zmienić chociaż po narodzinach może jeszcze raz się zmienić
A rożek słoniki bym wybrała

Madzixx a jakie literki wieszasz hehe? pewnie jescze decyzja niepodjęta bo byś się chwaliła

I wczoraj pisałam że tak super się czuję ciągle- tak dzisiaj zaczęło mnie chyba spojenie pobolewać , tzn nie boli ale tak czuję je i jakaś zmęczona jestem, idę wcześniej spać jak nic.
I zdecydowaliśmy się na tą parapetówkę ostatnią - będzie 17 osób, jeśli wszyscy przyjdą, ale będę miała roboty o mamo
Oj no to żeby szybko przeszło
Stary 2015-02-09, 21:19   #264
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
NIEZAWSZE tak juz glowka w dol a co do spotkania to jak obstawiacie ten tydzien to mnie pod uwage nie bierzcie bo ja uziemiona bo dzieciaki chore. Najwyzej innym razem dolacze

EDZIK terdyferon raz dziennie

Leze i dysze.. mam wrazenie ze mi zaraz skory braknie i pekne
To straszne uczucie. Jakby wszystkich innych dolegliwosci bylo malo, to jeszcze to.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-09, 21:19   #265
FlightlessBird
Zakorzenienie

ufff, popłaciłam za ciuszki i zrobiłam 2 zamówienia. Jednak w drugim coś poszło nie tak - kasa została na koncie zarezerwowana, ale nie przeszła przez PayU może jutro odblokują ją na koncie, jak nie to czeka mnie telefon na infolinię

Stary 2015-02-09, 21:25   #266
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
dobra... to mówię
nie jestem pierwsza, bo Madi zmieniała kilka razy

od jakiegoś czasu zaczęłam się poważnie zastanawiać nad imieniem młodej... miałam nawet wrażenie, że od początku nie byłam
do niego do końca przekonana...A jeszcze jak słyszałam jak każda osoba na imię Paula reagowała "O jak ładnie,
Paulinka" to mi się nóż w kieszeni otwierał, bo przecież nie takie imię wybraliśmy... Nie chciałam żeby do mojej córki
mówili Paulina, skoro nie tak ma na imię...
no i pogadałam z mężem, postanowiliśmy sprawę na spokojnie przemyśleć...Bo przecież wybór imienia, to poważna sprawa. Nie
mogliśmy mieć wątpliwości. No i stało się.

Będzie Tatianka
Wiadomo,że to ciężka decyzja... bo wybierasz komuś imię na całe życie..więc wątpliwości to normalna sprawa
Myślałam,że u Was Paula będzie już na 100% a tu proszę
Ale Tatianka też fajnie bardziej oryginalnie i nie takie popularne

Cytat:
Tak w ogóle ja cały czas nekam Tż o Wiktora :P może i ja zmienie :thumbup: hihihi
Wiktor fajne! Też był na naszej liście imion

u nas Aleksander już na 100% zostaje

Nie chwaliłam się, ale zdecydowaliśmy się na wózek! model wózka wybrany : Hartan Vip XL tylko pozostaje kwestia wyboru koloru..a wybieramy między szarym a granatem.. pewnie skończy się na rzuceniu monetą jutro rano złożymy zamówienie.
a Wy jak myślicie? który kolor lepszy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1007446_0.jpg (79,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hartan.jpg (54,0 KB, 18 załadowań)

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edytowane przez Edzik_87
Czas edycji: 2015-02-09 o 21:26
Stary 2015-02-09, 21:28   #267
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

Nie chwaliłam się, ale zdecydowaliśmy się na wózek! model wózka wybrany : Hartan Vip XL tylko pozostaje kwestia wyboru koloru..a wybieramy między szarym a granatem.. pewnie skończy się na rzuceniu monetą jutro rano złożymy zamówienie.
świetny wózek
wersja spacerowa bardziej podoba mi się ciemna, a z gondolą jasna chyba nie pomogłam

Stary 2015-02-09, 21:33   #268
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
świetny wózek
wersja spacerowa bardziej podoba mi się ciemna, a z gondolą jasna chyba nie pomogłam
Hehe no właśnie mam tak samo.. ale niestety gondola i spacerówka musi być w jednym kolorze.. tak to już bym dawno decyzję podjęła granat widziałam tylko na próbniku i wydawał się dość mocno ciemny..i boję się że będzie za ciemny..a ten szary z kolei bardziej podatny na zabrudzenia.. ehh.. no nie wiem

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Stary 2015-02-09, 21:35   #269
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo,że to ciężka decyzja... bo wybierasz komuś imię na całe życie..więc wątpliwości to normalna sprawa
Myślałam,że u Was Paula będzie już na 100% a tu proszę
Ale Tatianka też fajnie bardziej oryginalnie i nie takie popularne

Wiktor fajne! Też był na naszej liście imion

u nas Aleksander już na 100% zostaje

Nie widzę fotek na apce
Stary 2015-02-09, 21:37   #270
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Hehe nie bedzie Olusia?
Będzie bo tż za chiny nie zgodzi się na Wiktora a Aleks był na drugim miejscu u mnie

Pomagalam tż sprzątać akwarium i padam a moje zadanie polegało na wyjęciu rybek z akwarium cholercia ja nie wiem ile on ma tam tych rybek !!! odpoczywam i zaraz znowu idę mu pomagać b0 nie skończy do rana

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości