|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
najbliższy sklep mam trochę daleko skusiłam się na zakup online. No nic, będę musiała zatem wybrać się za jakiś czas do parfois ![]() Cytat:
|
|
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2853 |
|
Kociara
|
Co robicie na co dzień z włosami? Stylizujecie je jakoś? Byłam parę dni temu u fryzjera, fryzura bardzo mi się podoba (z fryzjerem rozumiemy się bez słów, mam farta
), ale chyba jednak powinna być stylizowana na szczotkę :/
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W poniedziałek rano idę obciąć włosy, bo mam dość. Przy okazji poproszę o poradę odnośnie koloru. |
|
|
|
|
#2855 |
|
Kociara
|
Ja od... 6? lat nie mam nawet suszarki
teraz mam taką grzywkę jak Justyna z kanału LGS, tylko jakoś brak mi objętości Jak wyszłam od fryzjera, to było wow - no nic, chyba czas zainwestować z suszarkę.
|
|
|
|
#2856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
możliwe, że masz racje, mi jakoś sie kojarzyła z klasycznym ubiorem, ale nie śledzę tych kanałów ze względów modowych, wiec faktycznie mogło mi sie coś przywidzieć |
|||
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy myję co 2 dni; nakładam maskę / odżywkę, później olejek lub jedwab na końcówki i suszę
|
|
|
|
|
#2858 | |
|
Kociara
|
Cytat:
kurczę, zastanawiałam się na termolokami, myślałam, że wystarczy ok. 20-30 minut by uzyskać luźne loki. To był jeden z moich punktów tegorocznej chciejlisty. A nakładasz na włosy umyte tego samego dnia, czy następnego? Słyszałam, że na świeżych włosach nic się nie kręci, prawda to? Jakiej firmy masz termoloki? (przepraszam za gradobicie pytań, ale nie chciałabym aby termoloki wypadły z chciejlisty ) |
|
|
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym jeśli myłabym włosy przed nałożeniem to musiałabym wysuszyć suszarką, której nawet nie posiadam. Ostatnio nakładałam je na jeszcze trochę wilgotne włosy, ale naprawdę tylko troche i chyba lepiej sprawdziły sie niż zazwyczaj.oglądałam efekty po różnych termolokach i jak trafiłam na ten filmik https://www.youtube.com/watch?v=yLPil_xbAjQ wiedziałam że te http://www.euro.com.pl/urzadzenia-ko...bo-h0747.bhtml są idealnym wyborem ale ja też mialam ograniczone pole do popisu bo koniecznie chciałam powlekane Powiem tak, efektu takiego jak na filmie nie ma szans uzyskać, być może przy krótszych włosach tak, ale ja mam włosy gdzieś do żeber. Aczkolwiek efekt jest świetny naturalny, być moze te pół godziny by wystarczyło ale po pierwsze ja i tak w tych wałkach jem , maluje się przebieram itd, więc to schodzi. ja jak najbardziej nie żałuje tego zakupu, chce jeszcze zakupić model z mniejszą średnicą http://www.mediaexpert.pl/pozostale-...zacja,id-10169 niemniej jednak jako pierwszy wybrałam zestaw z dużymi wałkami, bo nie zależy mi na lokach na codzień a na zwiększeniu objetości i falach. |
|
|
|
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie odnośnie termoloków nie do mnie, ale podzielę sie wrażeniami
Mam z firmy babyliss. Długo były na mojej liście chciejstw, zwizualizowałam jak pięknie będe wyglądać po ich zdjęciu Niestety efekt po pierwszym razie nie był taki Wow Po kilku razach wypracowałam metodę, by mieć najlepszy skręt bez siana. Niestety w moim przypadku efekt jest krótkotrwały, muszę używać tony lakieru by utrzymać chociażby lekki skręt przez 8 h pracy![]() Włosy mam długości do połowy pleców, używam do kręcenia tylko 8 najgrubszych wałków. Nagrzewają się bardzo szybko. Zauważyłam, że skręt jest trwalszy, gdy wałki i włosy dobrze ostygną. Dlatego przy długich włosach może to trwać nawet godzinę I nie zawsze jest na to czas przed pracą. Kiedy zdejmuję po 20 minutach, końcówki włosów są jeszcze ciepłe i łatwiej się rozprostowują.Zresztą teraz jest trend, by nawet po użyciu lokówki, loki poprzypinać i dać włosom ostygnąć w skręconej formie. Włosy myję wieczorem więc kręciłam po nocy. Byłam bardzo nakręcona na te termoloki i kupiłam obraz siebie z miękkimi falami jak modelki Victoria's Secret Teraz po konfrontacji wyobrażenia i efektu, nie zdecydowałabym się na zakup. Edytowane przez akna1102 Czas edycji: 2015-02-07 o 23:40 Powód: . |
|
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny obcięłam włosy i mega mi sie podoba
|
|
|
|
#2864 | ||||
|
Kociara
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
termoloki to coś co albo się kocha albo nienawidzi. To może najpierw spróbować z lokówką? Albo po prostu suszarka i szczotka modelująca? Liczyłam na to, że termoloki są dużą oszczędnością czasu, ale chyba jednak nie... No niby ręce mamy wolne i można się szykować dalej, ale... może jestem dziwna i ktoś zacznie się śmiać, ale nie chciałabym co drugi dzień paradować rano z wałkami na głowie. Jakoś wolę się szykować za drzwiami łazienki Hm, przemyślę sprawę. ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez Ciemna163 Czas edycji: 2015-02-08 o 01:07 |
||||
|
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
Też mnie korcą termoloki. Ja myję włosy co drugi dzień i suszę na szczotce. Ale czasem jak popada tego dnia albo ćwiczę to następnego dnia już włosy są takie sobie
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama używa termoloków od kiedy pamiętam, czyli od zyliarda lat i trzyma je jakos 20-30 min każdego dnia. Piękne loki jej wychodzą.
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam grubą lokówkę, fajne fale robi, ale jednak przy długich włosach troszkę czasu na to schodzi Chyba jest to porównywalne z termolokami
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Efekt jest fajny, musisz tylko przemyslec czy bedziesz w tych termolokach coś robić i ile czasu masz przed wyjściem, bo tu trzeba i mniej i wiecej czasu. Niby w termolokach muszę siedzieć ale ja i tak coś w między czasie robie i wychodzi mi szybciej niz jakbym miała włosy kręcić i już w innym czasie malowac się ubierać itp.
|
|
|
|
#2869 | |
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
Z lokówką mogę siedzieć 48h bez przerwy a i tak lekko skręcony będzie tylko dół pasma i to przez pół godziny Ja mam dość swoich włosów, sa piękne, długie i zadbane, ale cholera, od 15 lat to samo na głowie.... W krótkich się nie widzę, ostatnio spięłam je tak jakbym miała boba, to wyglądam jak niedorozwinięta Cóż, nic nie zrobię, może jeszcze kiedyś popróbuję z jakimiś urządzeniami do stylizacji. Dlatego zazdroszczę dziewczynom, których włosy są podatne na stylizację i mają objętośćć |
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się fryzura ułozona za pomocą termoloków nie trzyma zupełnie
|
#2871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę przemyśleć temat, bo w sumie nie wiem, czy aż tak bardzo mi są potrzebne Mam grubą lokówkę, ale na codzień i tak jej nie używam, bo nie mam czasu Myślałam o tych termolokach jako alternatywie do lokówki, bo chyba są wygodniejsze w użyciu ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Brak mi tylko czasu na codzienne kręcenie, więc najczęściej noszę proste. I dlatego myślę o termolokach ![]() W sumie też mam cały czas tą samą fryzurę, zmieniam tylko długość, ale nie jakoś drastycznie i nigdy nie farbowałam włosów Mam czasem ochotę na zmiany, ale chyba jednak dobrze czuję się z taką fryzurą, jaką mam, więc nie będę kombinować
|
||
|
|
|
#2872 | |||
|
AGA :)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do stylizacji to ja jednak tęsknię za dlugimi włosami. Z nimi nie nie musiałam robić. Jak chciałam loki to kręciłam na papioty i spałam w nich a rano miałam piękne fale. Albo na opaskę Teraz w ogóle mi się nie kręcą :/ codziennie muszę choć końce prostować żeby jakoś wyglądały a jak miałam długie to prostownicy używałam może ze 3 razy do roku. Na szczotkę nie chce mi się suszyć bo mi ręce mdleją :/ Także czekam aż odrosną, choć w któryszych wyglądam dobrze i o wiele szybciej schną to jednak wolę się rano nie martwić że jeszcze muszę je ogarnąć. A jak mam zły dzień to długie mogę związać w kitkę/koka, krótkich n iestety nie :/Co do termoloków to też się zastanawiałam. Moja była niedoszła teściowa miała i sobie kręciłam u niej kilka razy i fajnie (na długich mi to wychodziło), ale jednak papiloty dawały lepszy efekt. Teraz chciałabym fale na tych krótkich ale nie wiem czy termolokami takie uzyskam. Mam grubą lokówkę, ale podobnie jak ze szczotką - nie chce mi się kręcić bo ręce mdleją.
![]() Edytowane przez Ag4 Czas edycji: 2015-02-09 o 08:58 |
|||
|
|
|
#2873 | |
|
batonik
|
Cytat:
Tylko że właśnie, tak piszecie że termoloki się kocha albo nienawidzi. Myślę, że zależy dużo od podatności włosów na skręt. Mam koleżankę, która nie ważne co zrobi/jak zrobi, po 30 min ma proste. Więc nie ma co się łudzić, że u wszystkich sprawdzą się. Dotyczy to też lokówki
|
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstaję, od razu idę robić kawę i śniadanie, razem ze zjedzeniem go zajmuje mi to 20 min. Oczywiście jakiś facebook i instagram do śniadanka na telefonie Potem mycie głowy, twarzy, suszenie się, ogólnie łazienkowe sprawy to kolejne 20 min. Pozostałe 20 to makijaż, ubranie się i heja do szkoły.
|
|
|
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kupiłam po Twojej rekomendacji na wątku Świetna jest, ale na co dzień nie mam czasu żeby z niej korzystać, bo mam długie i gęste włosy i na kręcenie schodzi mi spokojnie 30 - 40 min ![]() Jak się szykuję na jakieś weekendowe wyjścia, to jej używam, bo fajne fale robi ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2878 | |
|
Kociara
|
Cytat:
![]() Wróciłam parę dni temu na siłownię Dziewczyny, coś mi się kojarzy, że ktoś na tym wątku miał tę puchową kurtkę z Mango: http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1422472169171 otóż u mnie ona strasznie gubi pierze Miałam ja na sobie już 3-4 razy, pierze wychodzi i na zewnątrz i przez podszewkę. Myślicie, że to normalne i minie czy reklamować? Nie miałam jeszcze nigdy takie typowej puchówki. Strasznie mi się podoba i jest mega wygodna, ale... |
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierze troszkę wychodzi, ale nie ma tragedii. Mnie się wydaje, że to chyba normalne, jak się od czasu do czasu pojawi jakieś piórko Jeśli tych piór jest zdecydowanie więcej to chyba bym ją zareklamowała Z drugiej strony - na reklamację masz 2 lata, a jeśli kurtka Ci się podoba, to może daj jej jeszcze szansę, poobserwuj, czy tych piór jest rzeczywiście tak dużo
|
|
|
|
|
#2880 | |
|
batonik
|
Cytat:
A te termoloki są zdrowsze dla włosów w porównaniu do lokówki? ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Ja chciałam w tym roku kupić sobie jakąś długą kurtkę puchową, z sztucznym wypełnieniem, bo jestem uczulona na pierze i wszelakie zwierzęce opierzenia. I niczego nie ma. Jedna jedyna kurtka z Zary z ceną zaporową, która nie przeszła na % Na szczęście zima jest jaka jest, więc może za rok uda się coś capnąć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

najbliższy sklep mam trochę daleko skusiłam się na zakup online. No nic, będę musiała zatem wybrać się za jakiś czas do parfois 

teraz mam taką grzywkę jak Justyna z kanału LGS, tylko jakoś brak mi objętości
Jak wyszłam od fryzjera, to było wow - no nic, chyba czas zainwestować z suszarkę.
No nie wiem, nie moja bajka. 

)

Z lokówką mogę siedzieć 48h bez przerwy a i tak lekko skręcony będzie tylko dół pasma i to przez pół godziny 

Miałam ja na sobie już 3-4 razy, pierze wychodzi i na zewnątrz i przez podszewkę. Myślicie, że to normalne i minie czy reklamować? Nie miałam jeszcze nigdy takie typowej puchówki. Strasznie mi się podoba i jest mega wygodna, ale...
Na szczęście zima jest jaka jest, więc może za rok uda się coś capnąć.