|
|
#1111 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6
Hej
![]() witam nową majową mamusię ![]() kupiłaś wózek? pochwal się jaki. Cały czas siedzę i mśsle jaki wózek kupić, już zgłupiałam całkowicie
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Ledwie co się luty zaczął a tu już 1/3 za nami.... Oj zleci nam ta końcówka szybko
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irenka Kupiłam taki wózek: http://www.startbaby.pl/index.php/pr...-gusio-carrera Kolor brązowy z karmelem. Kupiłam jeszcze ręcznik z kapturkiem, niedrapki, czapeczki, butelkę i smoczek <3 A wcześniej kupiłam rożek i śpiochy. Chcecie? To wkleję fotki. scotasia Ja dziś zaczynam 25 tc
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-02-10 o 11:01 |
|
|
|
|
#1115 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Matko, jak mało. Ja jutro jestem umówiona jeszcze raz i tym razem zrobię te 75 tak jak piszecie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam kredyt hipoteczny we frankach. I tak, informowano mnie o ryzyku. Nie śmiałam się z tych, którzy brali w złotówkach. I teraz nie oczekuję pomocy od państwa. To tyle z osobistych wyjaśnień. Uważam, że jeśli ktoś jest na granicy zdolności kredytowej i podwyżka w ratach sprawi, że nie będzie mógł takiego kredytu spłacać, to w ogóle nie powinien go brać. Fakt, że czuć w portfelu. Ale takie było nasze ryzyko. To też nie do końca dziewczyny jest tak. Banki cudownie potrafią sprzedać produkt. Różnica w ratach między frankami a złotówkami, kiedy braliśmy kredyt wynosiła ponad 500 zł. A to bardzo dużo. Więc siłą rzeczy takie było wtedy prawo rynku. Na szczęście mam jeszcze co do garnka włożyć więc chyba nie jest tak tragicznie.
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dawaj. A wózek bardzo, bardzo fajny!
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1120 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() naprawdę??? niedowiary Taaa, wkurza mnie to. Jak płacili połowę kredytu bo frank tani to nie dzielili się z tymi co mają w PLN albo walutach gdzie akurat płacą więcej, a jak teraz frank drogi, kredyt wysoki to płacz i państwo ma pomagać...ja mam w złotówkach i ktoś mi pomaga? trzeba było myśleć wcześniej- długoletni kredyt w obcej walucie to jest ryzyko, zyskasz albo stracisz
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
Dorka
Zgadzam się z Wami, też mam kredyt w złotówkach... Ale jak rodzice bratu tłumaczyli, to nie słuchał, bo przecież on ekonomista. Fakt miał taniej, ale teraz nie ma różowo... Moje łupy: W klubie dałam zdjęcie USG mojej Maludy
Edytowane przez Baset Czas edycji: 2015-02-10 o 11:15 |
|
|
|
#1122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie, że chcemy...po co pytasz ![]() Cytat:
|
|
|
#1123 |
|
Wtajemniczenie
|
Baset
za 25t Wózek bardzo fajnie się prezentuje i ma duży kosz pod spodem Łupy też super, jakie malusie czapeczki |
|
|
|
#1124 |
|
Konto usunięte
|
xHankax no bardzo niski cukier. Ciekawe co gin na to
|
|
|
|
#1125 |
|
Wtajemniczenie
|
ola, Santilia, weron , loluska,martus :kciuki: za wizyty Ola a Ty nie powinnaś być już po?
![]()
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Fistaszek a co Cię ciekawi w kredycie? Mówisz o hipotecznym w takiej kwocie jak pisałaś czyli 450 tys? Ja trochę w tym siedzę, więc mogę podpowiedzieć, tylko bardziej na gotówkach siedziałam, hipoteka mniej,ale czaję bazyla jak coś to pytaj ![]() Witam nową Mamusię Ja wczoraj zrobiłam pierwsze zamówienie z apteki gemini i kupiłam 2 koszule nocne na allegro. Teraz będę czekać na przesyłki i jeszcze na Nexta czekam
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Dwa banki ING lub PKO BP. |
|
|
|
|
#1128 |
|
Wtajemniczenie
|
Kredyty to temat rzeka niestety, my mamy ale na szczęście tylko na 110 tys bo kupowaliśmy polowe mieszkania, druga juz byla tżta bo dostał w spadku
wiec ratę mamy śmiesznie niska bo mamy doplaty od państwa jeszcze przez prawie 6 lat A wczoraj byłam z moją mamą w operze i córci sie podobało, kopała aż miło. Puściłam jej ostatnio twinkle,twinkle Little star na yt i tez jej sie podobało <3 Cieszę się że znów jest aktywna
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
czy trzeba dokumentować wydatki???
|
|
|
|
#1130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam też nikomu do portfela nie patrzę. Było ryzyko i koniec. Cytat:
Łupy bardzo fajne Cytat:
Też mnie trochę męczy ten szum wokół franka. Każdy kto wie, że mamy taki kredyt pyta, jak nam teraz. A co kogo to obchodzi? Niech każdy patrzy na siebie. Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Ale jakie na przykład? Faktury i rachunki i tak chyba będziesz trzymać?
|
|
|
#1132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Teść jest elektrykiem więc materiał już mam i robocizna darmo. Znajomi mają sklep z płytkami a ciotka z armaturą. Chcemyukryć część kosztów i zostawić kasę w razie potrzeby. |
||
|
|
|
#1133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pekao Sa dla działalności ma też dobre oferty, czasami lepsza zdolność wychodzi jak w innych bankach..tylko zależy czy jesteś na ryczałcie czy KPiR ? Na co zwrócić uwagę: 1. oprocentowanie jasna sprawa! przy hipotecznym składa się na nie marża banku i procent, co daje oprocentowanie nominalne w skali roku, zwracajcie uwagę jednak na tzw RRSO, czyli rzeczywiste oprocentowanie (w którym są już wliczone wszystkie odatkowe koszty, które w hipotece jednak są), prowizję w obecnych ofertach powinniście mieć 0% 2. tak na ludzki rozum Ci wyjaśnię, żeby nie pisać niezrozumiale..najlepiej rzeczywiste koszty kredytu przelicz sobie zawsze sama tj. dostaniesz ofertę przykład: kwota kredytu netto: 350 tys okres:30 lat tj. 360 mcy rata: 1630 zł rzeczywisty koszt masz w racie, czyli 1630 zł X 360 mcy = 586 800 586 800 - 350 000 = 236 800, to jest Wasz całkowity koszt kredytu przez 30 lat spłacania. Oczywiście zakładamy, że koszty są dodawane do kwoty netto (co daje nam brutto np prowizja, ubezpieczenie itd) i są rozkładane w ratach (tj kredytowane) W ten sposób możesz porównać oferty banków, licząc całkowity koszt. Jeżeli miałabyś jakieś wątpliwości to pisz postaram się pomóc i przeanalizować poszczególne oferty. Co ważne jeszcze: -czy możesz wcześniej spłacić taki kredyt albo sobie nadpłacać? (często o to klienci pytają) i czy wiąże się to z dodatkowymi kosztami? (całkowita spłata to przy takiej kwocie wątpię,ale przeważnie po 5 latach spłacania nie ma już żadnych kosztów dodatkowych z tego tytułu) -nadpłata może wiązać się ze zmianą harmonogramu i kosztami typu opłata za nowy aneks do umowy hmm..na razie tyle mi do głowy przychodzi..jak coś to pytaj ![]() o i jakie np koszty wyceny nieruchomości - czy bank sam to robi (ale to już raczej na porządku dziennym) i jakie są jej koszty? ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- kredyt dostajesz w transzach przy takiej kwocie..każdy bank ma inaczej,ale przewaznie wygląda to tak, że przykładowo dostajesz transzę na 100 tys i obligujesz się, że za taką kwotę wykonasz to,to i to..przyjeżdzają na oględziny i jak zaakceptują to dostajesz nastepną transzę na dalszy etap (ale deklarujesz się znów na co i to musisz zrobić)..wiem,że tak Peako Sa robi..nie wiem jak ing i pko bp, musisz dopytać..
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje Ci bardzo dzis mam spotkanie i za tydzień i będe wiedzieć co i jak. |
|
|
|
|
#1135 |
|
Konto usunięte
|
Dorka u mnie zwykle mega opóźnienie. Już po, nie zwazyla go
Dostałam skierowanie na mocz krew i hbs. Kolejna wizyta 19 |
|
|
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dobrze ze wszystko ok, szkoda tylko ze nie zwarzyła ale nie martw się ja ostatni raz miałam wagę malej w 19-20 tyg. No ale za tydzień w piąte w końcu się dowiem ile moja kruszynka urosła nie wiem czy widziałyście, link do analizy kosmetyków dada http://www.srokao.pl/2015/02/kosmety...y-kit.html?m=1 |
|
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1139 |
|
Konto usunięte
|
Ja następna wizyta w przyszłym tyg w czwartek. To wtedy pewnie powie
|
|
|
|
#1140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widze butle mojego syna jedyna jaką akceptuje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.

chyba przyda się kubek gorącej kawy od rana bo nie wyspałam się

w sumie nie rozumiem tego ... Nawet ostatnio w uwadze bylo o pseudo hodowli prowadzonej przez rodzinę (chyba rodziców) pani weterynarz ... Psy w takich warunkach ze nawet nie chce sobie tego przypominać a szczeniaki sprzedawane za krocie bo śliczne, modne, 'rasowe', szczepienia w książeczce podbite - elegancko a za tym wszystkim kryl sie koszmar zwierząt
za glukozę

za 25t
jak coś to pytaj