![]() |
#2011 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
Ja to na NFZ byłam strasznie zła, bo ten ginekolog na tym USG to się patrzył w ten monitor jakby ducha zobaczył przez 5 minut się wpatrywał, nic mi nie powiedział tylko kazał się ubrać, dziękuję do widzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
nie można generalizować, ja mówię ze czuje głód, bo czuję no nie wymyśliłam go sobie, no i większość osób po odstawieniu tyje i ja jestem tą osobą właśnie na szczęście nie dużo , że ty nie tyjesz i się z tym już uporałaś to masz ogromne szczęście, ja do tej pory odczuwam silną potrzebe zapalenia fajka.
#2013 | |
Rozeznanie
|
J
Cytat:
Dla przykladu w poprzedniej ciazy odstawilam odrazu i nie palilam poltora roku i nagle po poltora roku zaczelam myslec o fajkach i czuc wlasnie ten glod no i niestety wrocilam do palenia i to ze zdwojona sila. I osobiscie uwazam ze u mnie ten przyplyw wagi w 1 trymestrze wlasnue rzuceniem palenia byl spowodowany 3 razy rzucalam w 3 ciazach i za kazdym razem tylam sporo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No a w tej drugiej też na + obszerna wyprawka i monitorowanie ruchów ![]() Cytat:
![]() Właśnie mi się przypomniało że kiedyś kupiłam w biedronce taki pyszny chleb do własnego wypieku, skład to same ziarna, bez grama mąki! W domu tylko dodałam wody, trochę miodu i coś tam jeszcze a potem upiekłam, niebo w gębie, no i jakie zdrowe ![]() ![]()
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też uważam ze tycie w ciązy jest sprawa indywidualną i każda musi przybrać tyle ile musi , a co zrobimy z tym po ciązy to już leży w naszych rękach, czy podpasuje nam ten stan czy nie ![]() ja mówię mojemu tż że przytyje tyle ile będzie trzeba a po ciązy wszytsko ładnie zrzucę.
![]() |
#2017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie przyzwyczajenie sie do porankow bylo najgorsze od lat pierwsza czynnosc jaka wykonywalam byla fajka i kawa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam cisnieniomierz. Mama mi przywiozla. Ja to samo. Patrzy, patrzy, z grobowa mina... Mysle sobie, zaraz mi powie ze ciaza obumarla czy cos (taka ma mine), a on mi tylko ze juz jakies tkanki sa i to bylo tyle. Do teraz jestem na poziomie informacji "zrobilam test ciazowy, jestem w ciazy". Ahhh chce ten czwartek....
![]() |
#2019 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Hej! Jak mi się nic nie chce. Normalnie dzisiaj jakąś jestem dziwna ale w dobrym humorze.
Za to mój pies świruje i piszczy. Nie wiem i co mu chodzi.
#2021 |
Zadomowienie
|
Na wstępie witam Nowe Mamusie
![]() Owieczkaa tego zakwasu to Ci zazdroszczę a raczej cierpliwosci robienia chlebka na zakwasie. Ja od ponad roku mam maszynę do wypieku chleba z Lidla (jak coś to polecam przy najbliższej okazji). Rok temu miałam TAKĄ FAZĘ na pieczenie chlebów przeróżnych,że każdego dnia wypiekałam i...chwila moment i chleba nie było bo się wszyscy nań rzucali jak łysi na grzebienie po przecenie ![]() ![]() ![]() ![]() A ja jestem przeziebiona,od wczoraj łeb mi pęka,łamią gnaty,leżę i się pocę,kuruję się domowymi sposobami i Prenalenem,z rana haftowałam jak...takie miałam mdłości. Zajrzę wieczorem,wracam pod pierzynkę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja na prywatnej doznałam szoku, nie dość że mi wszystko lekarz na ekranie pokazywał i mówił, co robi to jeszcze potem się mnie 3 razy pytał czy wszystko wiem, czy mam jakies pytania a jakby co to mam dzwonić na komórkę. PRZEPAŚĆ jeśli chodzi o podejście do pacjenta. No to może dlatego tak cię ciągnie bo jarałaś cały czas. Ja to musiałam zawsze wyjść albo na balkon, albo przed budynek. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja mam też taki mega łóżkowy dzień mimo że za oknem wiosna, 7 stopni piękne słońce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |
Rozeznanie
|
Mnie od kawy rowniez odrzucilo dla tego bylo latwiej ale mimo wszystko sam nawyk pozostal
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
No chyba wiosnę bo ma panienke z naprzeciwka ale ona wysterylizowana i mogli by uprawiać bezpieczny psi sex. Hahah
Mąż mi napisał sms ze będzie po 12 w domu. A obiadu jeszcze nie ma ![]()
#2027 |
Zakorzenienie
|
Julka- witamy
![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2028 |
Rozeznanie
|
Ja dzis chyba tez zrobie spaghetti bo tak was czytalam i mnie naszlo tyle ze ja jeszcze dodaje warzywa cebule tarta marchewke i groszek przedewszystkim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle zapomniałam, że coś takiego jak groszek istnieje bo mąż nie lubi=nie jemy.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Konto usunięte
|
Ja dzisiaj na obiad potrawka z ryżu, kurczaka, pora, cebuli i pieczarek. A jutro pierś z kurczaka zapiekana z pomidorami, cebulą i czosnkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc gotować już nic nie będę , zostało pare kotletów mielonych z wczoraj dokładnie dwa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2033 |
Rozeznanie
|
Ja tez polowy rzeczy nie jem. moj TŻ np schabowego to moze tylko u mojej lub u jego mamy zjesc xD Albo inne miesko Ja uznaje tylko kurczaka...
![]() |
#2034 |
Raczkowanie
|
Hej
witam wszystkie nowe mamusie ![]() ja odebrałam dzisiaj wyniki taki zestaw o którym pisałyście toxo różyczka Hiv przeciwciała TSH WR Glukoza i to mnie kosztowało 160 zł. jeszcze mocz na szczęście wyszedł ok Tzn brak białka w moczu! Wizytę mam już w czwartek ze względu na poprzednie złe wyniki Teraz trochę lepiej. ale pęcherz ciągle daje się we znaki!! ![]() Owieczka podeślij trochę słońca do Lubelskiego u nas ciemno szarówka i czasami coś pada!!! Brrr aż za okno nie chce się patrzeć nie mówiąc o wychodzeniu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zakorzenienie
|
właśnie, i teraz siedze w pracy przed kompem , pije sobie Inkę i taką chęć mam by zajarać
#2036 |
Rozeznanie
|
Ja może nie na temat ale musze sie wygadac. Leze na tej calej ginekologii. Ginekologicznie ok. Mialam wyjsc ale obudzilam sie ze strasznym bólem gardła i ledwo mówię. Powiedzialam i co dostalam na gardlo wit C i wapno. Nikt nie moze mnie prEbadac bo takie procedury ze na oddziale X tylko moze byc badanie z dziedziny X. Wziela bym cos sama ale nikt nie moze mnie odwiedzić dzisiaj i przywiezc.
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Ja w ciąży przestałam w ogóle pić kawę. Wcześniej piłam po 4 dziennie, jak zaczęłam mieć nudności to odechciało mi się kawy, najpierw zaczęłam pić 2 a teraz już wcale.
Ja sos do makaronu robie zawsze z przecieku czy tam passaty albo pomidorów w puszce. Plus czosnek, cebulką, bazylia, zioła, pieprz, pycha. Dla mnie sosy ze słoików są zwykle ohydne, bo zageszczane, słodka we. Mało jest porządnych z dobrym składem. Ja mam nadzieje, ze nie przytyje mocno w ciąży, tuż przed robiłam formę, dieta, treningi ![]() Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki.
![]() |
#2038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja sprawiłam sobie już taki kostium na wyprzedaży! Ta część na brzuch jest mocno drapowana i na bokach ściągana na sznureczki Więc jak brzuch malutki to troszkę luzu jest na brzuchu i sznureczki ściągnięte później można rozciągnąć i powiększa się część brzuszna ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- a dokładnie to coś takiego http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ko...-131999-1.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie też na razie - 1 kg. Obym tego szybko nie nadrobiła ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2040 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry moje drogie! Witam nowe mamusie!
![]() Oho, ale mam do nadrabiania ![]() Doorisska Moja znajoma miała cholestazę i kazali jej jeść dużo wędzonej makreli. Dziecko zdrowe jak koń ![]() fatal21 Zdrówka dla córki! aakkzzii Ciekawy patent,ale u mnie to już nie działa. Kupiłam sobie legginsy ciążowe i są spoko. na górze wiadomo,że za luźne, ale w biodrach ok nic nie spada ![]() ![]() ridja devojka No to śmieszne nie jest i w dodatku spodnie zaczynają cisnąć, w talii mi się lekko przybrało i musiałam stanik nowy kupić bo ten co zawsze miałam zaczął mnie cisnąć. Najlepiej wczoraj skwitował mój mąż: "o już nie masz takiego wcięcia w talii jak wcześniej, przybrało Ci się" . Kg stoją, ale ciało się rozrasta powoli. Macica się rozciąga to i tu i tam przybiera. Wszystko zależy od organizmu. owieczkaa Co do pieczenia chleba to piekę sama w domu jak np. zapomnę kupić pieczywa. Wczoraj wieczorem patrzę, nie ma chleba:/ więc zagniotłam. Ja robię taki na drożdżach bez zakwasu. Dziewczyny czy Wy też tak się stresujecie tym USG genetycznym? Mnie taki jakiś niepokój złapał ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.