|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Ala zazdroszczę
![]() No ale wczoraj złożyliśmy z mężem nasz tysiączek puzzli. Chcę mi się spać a nie mogę, bo pralka kończy pranie... Trzeba powiesić, Stare wyprasować, pościel golarką przejechać...
#4022 |
Zakorzenienie
|
Asia kciuki!!!
A u nas dwie pobudki w nocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Wtajemniczenie
|
Olcia oby już nie bolało albo się zadziało ;*
Ala ten tyłek wydaje się taki mały choć nie jest. Uda i brzuch go przytłaczają. W rzeczywistości i w brzuchu i w tyłku mam 106 cm ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Pralka robi tiruriru - wyprała. Dam jej jeszcze chwilę bo mi się wstawać nie chce
#4024 |
Zakorzenienie
|
Logoasia, szybko twój organizm się regeneruje
![]() ![]() u nas nie ma słońca, ale za to ptaszki ładnie ćwierkają, jak na wiosnę ![]() Duszona, też musze zrobić pranie dzisiaj i prasowanie zrobić ;/. |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Zakorzenienie
|
Laski które juz rodziły czy Was też bola plecy w odcinku lędźwiowym i kolana? Ja ledwo chodzę i strasznie mnie to wkurza
Idę zaraz spać a potem moze Was nadrobie. Moja mala od północy do 6 rano budziła się 3 razy na jedzenie w tym o północy sama ja budziłam bo mi cycki chciało rozsadzic no i raz smoczek wypadł wiec trzeba było i tak wstać. Wczoraj też była pierwsza kąpiel...ale mocno przeplakana niestety i musiałam działać na szybko bardzo
#4027 |
Wtajemniczenie
|
Duszona,niemożliwe, żebyś w tyłku miała tyle samo co w brzuszku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Logoasia masz małego aniołeczka ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Wywaliło mnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Chciałam wam jeszcze coś pokazać https://m.facebook.com/groups/443748...00001353660860 |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Zadomowienie
|
Mala - mnie bola tylko te szwy wewnętrzne, ale juz są bardziej znośne.
My wlasnie zakończyliśmy akcje: paznokcie. Może już mnie Józiu nie będzie tak drapał - cale piersi mam podrapane. |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Logoasia ale szalejesz
![]() Moje okna tez blagaja o umycie ale nie dotykam ich A jak zabki malej? Olcia ojj to tez mialas ciezka noc Ja sie srednio czuje,ale to chyba od cisnienia i wieje u nas,jakas ta pogoda srednia u nas,stawy mnie bardziej bola Ale tez cos czysci Moze sie i organizm szykuje do porodu ale kiedy on nastapi ![]() Duszona tylko nie przesadz z tymi obowiazkami A z kurierem fajnie,taki ludzki odruch ![]() Mi raz jeden tez pudlo do mieszkania wniosl,lekkie bylo ale stwierdzil ze nie bede dzwigac Alunia czytalam kiedys o tym :-( ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Ciekawe czy Asia juz urodzila ![]() Dziewczyny ktore kp bierzecie jakies witaminy? |
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zakorzenienie
|
Alunia boję się ze niebawem moja energia się skończy i będzie dopiero klops
![]() Buuu byliśmy wczoraj u stomatologa, babeczka zalecila obserwować przez 2 tygodnie, lekka papkowata dieta A później zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() U nas też jakoś szaro buro i brzydko na polu, jakaś niewyspana jestem w nocy spać nie mogę, nie wiem czy już mnie zaczyna stres łapać w końcu o tej porze jak dobrze pójdzie to moja Alicja będzie już na świecie. Idę zrobić sobie kawę i spróbuję Was nadrobić ![]()
![]() |
#4032 |
Wtajemniczenie
|
Inco może zakładaj mu na rączki skarpetki na czas karmienia?
BUU ja po ciąży zamierzam brać to sami co przed czyli kwasy galomega i prenatal classic
#4033 | |
Zadomowienie
|
Biorę nadal Pregnę Plus i kwasy DHA.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Wtajemniczenie
|
Agata będzie dobrze
![]() Jezu miałam nie spać a mi oko na godzinę spadło. Teraz jem batona bo mam mega chcice na słodkie. To chyba przez to ciśnienie. Adula właśnie dała brzuchowy popis swoich umiejętności. To dziecko naprawdę nie ma już miejsca a jeszcze wychodzić nie chce.. O mamo!
#4035 |
Zakorzenienie
|
Julka dzisiaj kończy 2 tygodnie <3
Ale ten czas leciiiii.... ![]() Ilonka zazdroszczę tego spacerku... my byśmy też powoli chcieli ale musimy czekać przez tą żółtaczke więc pewnie za tydzień.. dwa dopiero wyjdziemy. Duszona współczuje migreny ![]() A wyglądasz świetnie .. brzuś cudny ![]() Logoasia masakra... Ty kiedyś odpoczniesz? ![]() A my sobie leżymy i nagle na sygnale jedzie chyba straż.. ale coraz więcej tych sygnałów i mówie do męża zobacz co to jedzie.. a on się patrzy przez okno i mówi "samochód się pali".. Masakra.. z okna widzieliśmy wielki płomień i dym i palące się auto... Ciekawe czy samo się zapaliło czy ktoś.. W gdańsku były te podpalenia to może w gdyni się zaczną ? ![]()
![]() |
#4036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słyszałam o tych podpaleniach w Gdańsku, nieciekawie :/. Żeby nie przeszło własnie na Gdynię :/. Buu, ja też sie zastanawiałam co do witamin, czy brać na własną rękę czy nie...eh. Po ciąży nadal chciałabym brać kwasy DHA, jem mało ryb :/. Agata, już za tydzień! ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- jeejku, ciekawe jak Asia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 |
Rozeznanie
|
Ewcia piję i też wczoraj karmi wylałam z butelki stało aż się wygazowało i wypiłam..trochę mleka jest ale nadal szału nie ma..bo wkładki suche.. no nic czekamy..
Buu ja biore te co w ciązy femibion classic Zrobiliśmy wietrzenie mieszkania 15 min..a may jak marudził tak od tego powietrza padł spać.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Rozeznanie
|
emdzik- a nie złapali tego gościa od podpaleń?? coś mi się kojarzy że to syn jakiegoś wpływowego gościa był
![]() 1141655- trzymam kciuki za to żeby wyniki były w normie ![]() DuszonaMarchewka- super masz ten brzusio, i faktycznie tyłeczek taki zgrabny, pozazdrościć ![]() Dziewczyny a z innej beczki ![]() ![]()
#4039 |
Zakorzenienie
|
Madzia- takiemu podpalaczowi to bym jaja urwala, czlowiek zarobi na samochod, nieraz jeszcze kredyt wezmie a tu taki tuman podpala dla sportu
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4040 |
Zakorzenienie
|
Aaaa idziemy do domu!!! Mis zdrowy jak ryba!!!
Wyniki super!!! Będziemy się na razie dokarmiać cycek + mm bo moim się nie najada ilością bo nie przybieral. Ale już ruszyło a mleka dużo wiec w domu będziemy szaleć. Czekamy na tatę!!!! Aaaaaaaaaaa Ciekawe jak Asia aaaaaaa
#4041 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, zazdroszczę! U nas Zoltaczki nie ma, ale małej oczka zaczęły ropiec i czekamy bo dostała jakieś kropelki. Ogólnie tutaj pediatrzy się strasznie wszystkiego czepiają, no ale to dobrze jakoś przeżyjemy ten dzień czy dwa dłużej. Lepiej teraz niż potem w domu. i jestem sama znowu na sali, tamten krzyk acz do domu poszedl. i nie zapeszajac od wczoraj wieczorem pięknie ciągnie cyca, fakt wisi na nim godzinę, ale powoli chyba to ogarniemy. Odciagam trochę laktattorrem na początku przez ten nawał i potem Mała ładnie łapie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Wtajemniczenie
|
Aga super!
Lui Wy też niedługo wyjdziecue. Masakra. Znów usunęłam na godzinę. Śniło mi się że miałyśmy sobie z forum zrobić kolację jak w ugotowanych. Jedną z was przygotowała taką pyszną zapiekankę że aż obudziłam się cała obśliniona bleeee... No i dzwonię do którejś z Was i pytam o której zaczynamy a ta odpowiada że o 5 zaczynacie i zebym lepiej nie przychodziła bo Wy już macie dzieci i będziecie i nich dużo rozmawiać a mi dużo rozmawiać nie wolno bo jestem po terminie i jak złapie zadyszke to z moich płuc wydziela się do dziecka dużo amoniaku i mogę je otruc!
#4043 |
Wtajemniczenie
|
nie urodziłam jeszcze
![]() od początku lutego mam "wszystko gotowe" wg lekarza, ale jak widać różnie to bywa, dziecko wychodzi, kiedy chce. Byłam w niedzielę na ktg, jutro jadę ponownie. U mnie w domu rodzinnym wszyscy są chorzy- grypa/ rotawirus/ zap. gardła. Siostra z Mężem też polegli i to tak konkretnie z gorączką 40 *, kroplówką. A ich córka już zdążyła wyzdrowieć (jak wrócili z gór to Małą coś złapało i potem zaczęła gotować reszta rodziny). Siostrzenica jest teraz u nas, żeby nie złapać choróbska, TŻ pracuje z domu. Póki, co to była najlepsza opcja... |
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Wtajemniczenie
|
O kurczę aggo to nieciekawie
![]()
#4045 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedyś wczytywałam się mocno w składy kremów wysokopółkowych. Uznałam, że najprzyjaźniejsze składniki mają właśnie kremy dla dzieci ![]() Bo głównie chodzi o prawidłowy poziom nawilżenia skóry. Używałam też oleju lnianego/ albo innych - na wacik i smarowałam twarz. Pogoiłam wszelakie syfki itd. MADZIA- rozmawiałam z moją siostrą o kp i jej najlepiej się karmiło na leżąco, a dziecko na niej. Wtedy jakoś córcia ogarniała łapanie brodawki, bo w innych różnie. Z rzeczy, które mi polecała to taki kubeczek do karmienia z medeli i butlę medela calma, zakupiłam grzecznie. Ale nie wiem jak to w praktyce rzeczywiście... ILONA- u nas prasuje Mąż ![]() ![]() ![]() O i trafiłam jakiś czas temu na taki artykuł o karmieniu ![]() http://dziulkacrew.pl/schizofrenia-w...wojna-o-mleko/ ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Męża też w sobotę nieco "dotknęło", ale wczoraj już ok, więc wzięliśmy Siostrzenice do siebie. Na razie się trzymamy ![]() LUI- rzeczywiście lepiej w szpitalu żeby takie rzeczy wyszły, niż potem w domu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Rozeznanie
|
Aga super ze dzis do domu I brawa za karmienie
![]() My jednak zostajemy do jutra bo jeszcze sie nie czuje na silach z tym cewnikiem a dzis mi zmienili na taki maly doczepiany do nogi I jest super. W konCi jestem w miare mobilna I wstanie z lozka nie zabiera mi 5 min. ![]() Trzymam kciuki za nierozpakowane.
#4047 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Asia czekamy na wieści od ciebie i mocno ci kibicujemy aby wszystko poszło dobrze ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 |
Wtajemniczenie
|
Marta lepiej na spokojnie zostać ten dzień czy dwa i mieć w domu pewność że wszystko jest ok
![]()
#4049 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Nadrabiam na raty z tel. ale nie wygodnie mi pisać. Lui tęsknisz za Tżem ja w szpitalu też cierpiałam z tęsknoty za Tżtem i za Zuzką, jeszcze troszke, będziecie w domku i nadrobicie dni bez siebie ![]() Aggo w takim razie będę używała krem dla dzieci ![]() Zdrówka dla rodziny. Aga ciesze się że będziecie dziś w domku ![]() Asia mam nadzieje że tulisz już do piersi dzieciątko ![]() Marchewka mało co się nie posikałam z Tojego snu ![]() Malutka już się kiełbasi, spała 30 minut nie lubi za długo spać ![]()
#4050 |
Wtajemniczenie
|
PAULINA ja do szpitala dla siebie też biorę kremy dla dzieci żebym mogła młoda spokojnie tulic bez obaw ze coś ją uczuli.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.