Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-10, 15:26   #2941
k a j a
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Ja takie drzewko chciałam u Blanki, ale ona ma miarkę wzrostu takie wieelkie drzewo więc już dalam se spokój

I dla Frania zamówię marynistyczne literki i Blance wezme jakieś rózowe bo ma siwe ściany teraz

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:27   #2942
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Domincia taak, tak, karta rossnę 10% masz po iluś tam zakupach
Wszystko masz opisane na stronie rossne.pl

http://www.aspoonfulofstyle.com/ jak ona wygląda po porodzie... Ślicznie
Tak wlasnie to ta karta musze poczytac
Dzieki

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:30   #2943
rybkaa90
Zakorzenienie

Ostatnio dowiedziałam się, że na ten rabat rossnę wchodzą też akcesoria i proszki/ płyny do prania rzeczy dziecięcych, więc spoko.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:31   #2944
masija
Zakorzenienie

Wiecie co u mnie ostatnio na tapecie jest?
Chrzciny.. kto będzie chrzestnym, kogo prosimy a najważniejsze gdzie robimy? noo, najważniejsze, najważniejsze...:/
Jak o tym pomyślę to słabo mi się robi.
Wiadomo, tylko najbliżsi - czyli wychodzi nam 20-23 osoby sami rodzice i rodzeństwo.
Nie mamy gdzie ich pomieścić więc pewnie jakiś lokal :/
Ale jak widzę ceny to ja bym drugie wesele mogła z tego zrobić

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Ostatnio dowiedziałam się, że na ten rabat rossnę wchodzą też akcesoria i proszki/ płyny do prania rzeczy dziecięcych, więc spoko.
Oo, dobrze wiedzieć

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:33   #2945
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Chrzciny.. kto będzie chrzestnym, kogo prosimy a najważniejsze gdzie robimy?
Wiadomo, tylko najbliżsi - czyli wychodzi nam 20-23 osoby sami rodzice i rodzeństwo.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Oo, dobrze wiedzieć

Ja też często o tym myślę, kogo na chrzestnych no wgl nie mamy kogo..
A zrobimy w lokalu, tak jak i przy Blance, było ok 25osób, zapłaciliśmy w restauracji tysiaka, plus ubranie, kościół. Alkoholu nie brałam, teraz tez nie bede brała, i jakiś tort zamówię i oo..

Lena
Stary 2015-02-10, 15:35   #2946
rybkaa90
Zakorzenienie

U mnie w rodzinie też chrzciny na tapecie
My jeszcze się nie zastanawialiśmy nad tym, a rodzinka już dyskutuje.
Zwykle ucinam takie gadki, że najpierw to ja muszę urodzić, a później będziemy organizować chrzciny...
Na pewno nie będę się urabiać w domu, zamówimy obiad w restauracji i tyle. Już sobie to wyobrażam płaczące dziecko z kolką, a ja smażę kotlety da 15 osób. Never!
Większy problem jest kogo mamy wybrać na chrzestnego, bo kompletnie nie mamy kogo.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-02-10 o 15:38
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:46   #2947
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Zwykle ucinam takie gadki, że najpierw to ja muszę urodzić, a później będziemy organizować chrzciny...
Na pewno nie będę się urabiać w domu, zamówimy obiad w restauracji i tyle. Już sobie to wyobrażam płaczące dziecko z kolką, a ja smażę kotlety da 15 osób. Never!
Większy problem jest kogo mamy wybrać na chrzestnego, bo kompletnie nie mamy kogo.
Mi tez sen z powiek spedza kwestia chrzestnych, my tez nie wiemy kogo wziasc itd mamy z tym spory problem

Jedna z wielu
Stary 2015-02-10, 15:47   #2948
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja takie drzewko chciałam u Blanki, ale ona ma miarkę wzrostu takie wieelkie drzewo więc już dalam se spokój

I dla Frania zamówię marynistyczne literki i Blance wezme jakieś rózowe bo ma siwe ściany teraz
Chodzi Ci o naklejane literki na ściane? Ja bym chciała takie różnokolorowe materiałowe powiesić gdzieś koło łożeczka
Kaja, wiem że to pytanie padło już milion razy, ale nie mogę się do niego dogrzebać...jak się chce zamówić cos ze smyka to trzeba mieć te cyferki na karcie CVV? nie zrobi się przelewu przez konto internetowe jak na allegro? bo ja nie mam takiej opcji, a zakupów na oku dużo
Cytat:
Chrzciny.. kto będzie chrzestnym, kogo prosimy a najważniejsze gdzie robimy? noo, najważniejsze, najważniejsze...:/

U nas też najbliżsi to 20-25 osób, więc wychodzi w restauracji jakaś sumka, ale nie wyobrażam sobie robić czegokolwiek w domu. A tematu chrzcin nie podejmuje, bo z rodziny TŻ nie bierzemy nikogo, wiec jak oni się o tym dowiedzą to dopiero będzie... a my dodatkowo jedną rodzinę będziemy musieli zapraszać do drugiej, a to jest odległość 300km w jedną stronę, jak sobie o tym przypomnę co się działo z weselem, komu jakie pokoje, dojazd itp nie pasowały to odechciewa mi się wszystkiego
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:49   #2949
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o naklejane literki na ściane? Ja bym chciała takie różnokolorowe materiałowe powiesić gdzieś koło łożeczka
Kaja, wiem że to pytanie padło już milion razy, ale nie mogę się do niego dogrzebać...jak się chce zamówić cos ze smyka to trzeba mieć te cyferki na karcie CVV? nie zrobi się przelewu przez konto internetowe jak na allegro? bo ja nie mam takiej opcji, a zakupów na oku dużo

U nas też najbliżsi to 20-25 osób, więc wychodzi w restauracji jakaś sumka, ale nie wyobrażam sobie robić czegokolwiek w domu. A tematu chrzcin nie podejmuje, bo z rodziny TŻ nie bierzemy nikogo, wiec jak oni się o tym dowiedzą to dopiero będzie... a my dodatkowo jedną rodzinę będziemy musieli zapraszać do drugiej, a to jest odległość 300km w jedną stronę, jak sobie o tym przypomnę co się działo z weselem, komu jakie pokoje, dojazd itp nie pasowały to odechciewa mi się wszystkiego
A ja nie wiem jeszcze jakie chce literki
W smyku mozna płacić przelewem, ale nie wiem jak to wygląda bo ja płaciłam kartą

Lena
Stary 2015-02-10, 15:50   #2950
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne
Ale też są fajne takie cale drzewa, nie są pstrokate, takie 'minimalistyczne' i też fajnie wyglądają
Te mi się podobają http://www.coocoo.pl/pol_pl_Naklejki...ewo-2303_3.jpg
i wtedy łóżeczko 'pod drzewkiem'
noooo super są, takie właśnie chciałam , ale do połowy wysokości moje ściany mają taką chropowatą fakture (coś ala "baranek"- nie wiem kto wpadł na taki durnowaty pomysł- właściciel czy poprzedni lokatorzy...... )- i nic sie na tym nie bedzie trzymać, więc musze patrzeć na jakiś poziomy motyw

Cytat:

http://www.aspoonfulofstyle.com/ jak ona wygląda po porodzie... Ślicznie
pffff, przecież my też tak bedziemy wyglądać a co ty nie masz zamiaru być sexi mamą? ....w sumie tylko włosy mam krótsze od niej, ale może zdążą podrosnąć

Cytat:
A nie możesz przegrać na kompa?
nie wiem gdzie mam kabel......
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:51   #2951
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
noooo super są, takie właśnie chciałam , ale do połowy wysokości moje ściany mają taką chropowatą fakture (coś ala "baranek"- nie wiem kto wpadł na taki durnowaty pomysł- właściciel czy poprzedni lokatorzy...... )- i nic sie na tym nie bedzie trzymać, więc musze patrzeć na jakiś poziomy motyw

pffff, przecież my też tak bedziemy wyglądać a co ty nie masz zamiaru być sexi mamą? ....w sumie tylko włosy mam krótsze od niej, ale może zdążą podrosnąć

nie wiem gdzie mam kabel......
Aaa to fakt, na baranku cięzko bedzie się coś trzymać :/

Lena
Stary 2015-02-10, 15:55   #2952
Irmusia81
Zakorzenienie

Ale mi się chce spaaać... właśnie piję drugą mocniejszą kawę...

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Może troszkę z opóźnieniem, ale nieśmiało zaglądam i zapytam, można jeszcze do Was dołączyć? Mam na imię Karolina, 24 lata (jeszcze :P) i oczekuję na moją pierwszą córcię Termin z USG na 29 maja z OM 4 czerwiec Pozdrawiam
cześć

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ojj, to zdrówka dla Małego
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
I może w końcu upoluję spodnie z HM...chce ciążowe jeansy a u mnie wszędzie zostały rozmiary 34-36 /; grrr... a jak teraz 38 sa na styk to przyszlosciowo lepsza jednak 40ka...w lumpach też jak na złość nic nie ma ...
jeśli wiesz, że rozmiar 40 hm będzie dobry to polecam spojrzeć na allegro Upolowałam używki w idealnym stanie za 20 zł Skróciłam i wyglądają jak wzięte ze sklepu. Z tym, ze ja wiem, ze 40 mama mam dobre, bo mam jedne spodnie HM z poprzedniej ciąży.

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
A jak u Was z wagą?
na razie super- 1,5-2 kg na plusie (dokładnie okaże się w czwartek)

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Gin na usg sprawdziła szyjkę, jest ok, ale te bóle są niebezpieczne, bo mogą prowadzić do przedwczesnych skurczów, dlatego do 20.02 mam odpoczywać w domu. Szef się ucieszy
szefem się nie przejmuj. Teraz Ty i maleństwo jesteście najważniejsi

Cytat:
No jasne, tak, ale wgl nie przyjmuje do wiadomości że np w poniedziałek gin może powiedzieć - musi pani leżeć, bezwarunkowo. A wie że tak musiałam z Blanką To jest małe biuro, jestem w sumie tylko ja i ona z doskoku, i tak rok, i nawet nie przeszło jej przez myśl, że moge np sie rozchorować, nie ma takiej rezerwy. No i przypuścmy że gin tak mówi (chociaz prostę że nie chce ) i co? ręka w nocniku

Moim zdaniem, wiedząc ze jestem w połowie i naprawdę moze wszystko się zdarzyć - powinna coś już myśleć
zgadzam się z Tobą Ale... to i tak problem szefowej nie Twój w razie "w"

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Leosia

Wczoraj czytałam opinię o tej karuzelce pirackiej i nie można zapuścić trybu samej karuzelki bez melodyjek i teraz nie wiem... Pamiętam że często zapuszczałam bez melodii...
Dziękuję
Ja dzisiaj złożyłam sobie karuzelkę FP i jest super. Wszystko działa, więc jestem bardzo zadowolona z polowania
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 15:56   #2953
Selis
Zadomowienie

Cytat:
A ja nie wiem jeszcze jakie chce literki
W smyku mozna płacić przelewem, ale nie wiem jak to wygląda bo ja płaciłam kartą
Ja bym bardzo chciała takie, ale muszę je dopasować kolorystycznie i w ogóle jakoś tak do całokształtu pokoju, więc ten zakup to na samym końcu mnie czeka
http://allegro.pl/nowosc-szyte-liter...992397068.html

To jest nadzieja na zakupy w smyku, spróbuje to rozpracować
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 16:02   #2954
myboyismine
Zakorzenienie

myślałam właśnie o literkach, ale nie przegladałam jeszcze

a co do chrzcin nie zastanawiałam sie jeszcze o chrzestnych nie myślałam pewnie będzie cieżko
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 16:03   #2955
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym bardzo chciała takie, ale muszę je dopasować kolorystycznie i w ogóle jakoś tak do całokształtu pokoju, więc ten zakup to na samym końcu mnie czeka

O faajne, i są i w kolorkach marynistycznych Zapisuje

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ale mi się chce spaaać... właśnie piję drugą mocniejszą kawę...

cześć

dziękuję

jeśli wiesz, że rozmiar 40 hm będzie dobry to polecam spojrzeć na allegro Upolowałam używki w idealnym stanie za 20 zł Skróciłam i wyglądają jak wzięte ze sklepu. Z tym, ze ja wiem, ze 40 mama mam dobre, bo mam jedne spodnie HM z poprzedniej ciąży.

na razie super- 1,5-2 kg na plusie (dokładnie okaże się w czwartek)

szefem się nie przejmuj. Teraz Ty i maleństwo jesteście najważniejsi

zgadzam się z Tobą Ale... to i tak problem szefowej nie Twój w razie "w"

Dziękuję
Ja dzisiaj złożyłam sobie karuzelkę FP i jest super. Wszystko działa, więc jestem bardzo zadowolona z polowania
No szefowej ale też chciałabym mieć spokój na zwolnieniu

Lena
Stary 2015-02-10, 16:04   #2956
tassia
Zakorzenienie

Monikag
Jak zwykle nie umiem się z toba nie zgodzić

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kazde dziecko jest inne. Aczkolwiek skoro jest takie przyzwyczajone to co mam je nosic do 18 roku zycia na rekach bo bylo tyle w brzuchu i jest przyzwyczajone :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie... W dziecku wygrywa chęć poznawania świata....
Widzialas kiedyś dziecko noszone do 18????
A myślisz ze wszyscy rodzice stosują terror wobec dzieci? Wyplacz się to ci przejdzie?
Juz pomijając wpływ hormonu stresu na rozwój dziecka...
Jak dla mnie tekst o przyzwyczajaniu do noszenia jest tekstem ludzi bezdzietnych albo tych którzy juz nie pamiętają jak wychowywali własne dzieci, albo tych którzy mieli dzieci które bez problemowo leżały same.

Da się spaprac to... Tzn jak dziecko samo uspia to usypiac je na sile na rekach...
Jak dziecko nie ma potrzeby być na rekach to nosić je non stop...
Jasne wtedy może być ciężko...

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 16:08   #2957
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Zakupilam kolyske

śliczna

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Biedak
Ja na przykładzie mojego się nauczyłam, ze przy gorączce nie podaje się mleka, fontanna murowana.
.

tak, tak- niby wiedziałąm o tym mleku, ale odruchowo zrobiłam, bo Leoś zawsze nad ranem pije mleko i dziś też poprosił. Ale na szczęście więcej wymiotów nie było, choć kaszle mocno i przy tym miewa odruch wymiotny

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Irmusia, Pszczoua zdrówka dla synków

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Ja przytyłam już prawie 6kg... przy czym skokowo, dwa kg w ciągu trzech dni, bo spuchłam mocno i spadło później tylko pół kg. I tak było dwa razy. Ale swoją drogą jem dużo więcej niż kiedyś. Jakbym wcześniej tyle jadła, to bym pół tony ważyła.
Gin mówi, że to 6kg to max i już w ciąży nie mogę nic przytyć i mam przejść na dietę...
!
kurcze, nie wiem czy się da tak nic nie przytyć już raczej nie... bo nawet woda może Ci się zatrzymać w organizmie pod koniec ciąży i zupełnie nie będziesz mieć na to wpływu.
Stary 2015-02-10, 16:11   #2958
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
śliczna

tak, tak- niby wiedziałąm o tym mleku, ale odruchowo zrobiłam, bo Leoś zawsze nad ranem pije mleko i dziś też poprosił. Ale na szczęście więcej wymiotów nie było, choć kaszle mocno i przy tym miewa odruch wymiotny

kurcze, nie wiem czy się da tak nic nie przytyć już raczej nie... bo nawet woda może Ci się zatrzymać w organizmie pod koniec ciąży i zupełnie nie będziesz mieć na to wpływu.
No a poza tym ile dziec teraz bedzie przybierał, wody będą się zbierać w pęcherzu itd.. a to wszystko waży.

Lena
Stary 2015-02-10, 16:12   #2959
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też często o tym myślę, kogo na chrzestnych no wgl nie mamy kogo..
A zrobimy w lokalu, tak jak i przy Blance, było ok 25osób, zapłaciliśmy w restauracji tysiaka, plus ubranie, kościół. Alkoholu nie brałam, teraz tez nie bede brała, i jakiś tort zamówię i oo..
Uu, u Cibeie się nie pije?
U mnie jak zrobimy w restauracji to dopiero pewnie wieczorem moja rodzina siądzie, napije się. Ale jak teściowa się dowie o alkoholu, to zawału dostanie
Cytat:
Haha dokładnie, i w fartuszku, bez makijażu i z uśmiechem na ustach
Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Mi tez sen z powiek spedza kwestia chrzestnych, my tez nie wiemy kogo wziasc itd mamy z tym spory problem
My już mamy więc ten problem z głowy

Cytat:
No właśnie.. wychodzi trochę kasy ale jak pomyślę o robieniu w domu, ten czas, ten stres, zmęczenie moje, tż'ta i mamy, to wolę zbierać kasę..
Cytat:

Oczywiście, że tak A myślisz, że w ciemnych włosach też można wyglądać tj. ona?

O, kupię sobie książkę sexi mamy Kasi Cichopek, będę sexiiii :brzyda l:

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 16:14   #2960
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Uu, u Cibeie się nie pije?
U mnie jak zrobimy w restauracji to dopiero pewnie wieczorem moja rodzina siądzie, napije się. Ale jak teściowa się dowie o alkoholu, to zawału dostanie

...

Nie wiem jak inni sobie robią, nie interere mnie to, ale u mnie na imprezach dziecka - alkoholu nie było i nie ma
Nie mówię tu o winie do obiadu, bo to było, tylko o wódce. Nie było na Blanki chrzcinach, pierwszych urodzinach, drugich, trzecich ani czwartych i teraz tez nie bedzie

Lena
Stary 2015-02-10, 16:15   #2961
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

Literki tez mam w planach

Bardzo podoba mi sie jeszcze takie oswietlenie, kule bawelniane, ktore chciala bym polozyc na parapecie albo komodzie

Jedna z wielu
Stary 2015-02-10, 16:17   #2962
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Mycha ja uważam ze wózki taco są ekstra!!
potwierdzam i ja

Cytat:
Duże kola, super amortyzacja, dużą gondola, .... Wózek czołg a wcale nie wazy ponadprzeciętną
zgadzam się

Cytat:
Mnie się własnie te spacerówki nie podobają..
no ja na 3 piętrze teraz, a za rok się przeprowadzamy na drugie ale w sumie wysokoscią tak jak i teraz 3 wiec dla mnie to jest za wielki kolos. Dla mnie był za duzy xlander xa,a ten dla mnie jeszcze większy jest.. Jak kupowalam xlandera dla Blanki to czaiłam sie na taco Jumper. Ale coś mne w nim się nie podobało..
no ale roczniak już może w dobrej parasolce jeździć. Mój starszy jeździł i młody też będzie

aaa Ty teraz na 3-im..piętrze.
A nie mozesz gdzieś na dole wozu zostawiać?
Stary 2015-02-10, 16:19   #2963
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem jak inni sobie robią, nie interere mnie to, ale u mnie na imprezach dziecka - alkoholu nie było i nie ma
Nie mówię tu o winie do obiadu, bo to było, tylko o wódce. Nie było na Blanki chrzcinach, pierwszych urodzinach, drugich, trzecich ani czwartych i teraz tez nie bedzie
U nas to samo
Imprezy dla dzieci =zero alkoholu...

[/RIGHT]
Stary 2015-02-10, 16:19   #2964
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Monikag
Jak zwykle nie umiem się z toba nie zgodzić

Nie... W dziecku wygrywa chęć poznawania świata....
Widzialas kiedyś dziecko noszone do 18????
A myślisz ze wszyscy rodzice stosują terror wobec dzieci? Wyplacz się to ci przejdzie?
Juz pomijając wpływ hormonu stresu na rozwój dziecka...
Jak dla mnie tekst o przyzwyczajaniu do noszenia jest tekstem ludzi bezdzietnych albo tych którzy juz nie pamiętają jak wychowywali własne dzieci, albo tych którzy mieli dzieci które bez problemowo leżały same.

Da się spaprac to... Tzn jak dziecko samo uspia to usypiac je na sile na rekach...
Jak dziecko nie ma potrzeby być na rekach to nosić je non stop...
Jasne wtedy może być ciężko...
Aha to rozumiem ze skoro nie bede nosic swojego dziecka caly czas zeby sobie swiat poznawalo to to juz znak ze je terroryzuje i wychowuje w stresie.Spoko. Moze byc.

Stary 2015-02-10, 16:20   #2965
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
potwierdzam i ja

zgadzam się

no ale roczniak już może w dobrej parasolce jeździć. Mój starszy jeździł i młody też będzie

aaa Ty teraz na 3-im..piętrze.
A nie mozesz gdzieś na dole wozu zostawiać?
Może ale jednak jak kupuje wózek 3w1 to chciałabym trochę powozić w tym wózku.. po coś go kupiłam

No pewnie w ciągu dnia bede zostawiała na dole bo jak bede wychodziła ze dwa razy na spacer to bez sensu go wnosić i znosić.. Ale na noc nei zostawię..

Lena
Stary 2015-02-10, 16:23   #2966
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Aha to rozumiem ze skoro nie bede nosic swojego dziecka caly czas zeby sobie swiat poznawalo to to juz znak ze je terroryzuje i wychowuje w stresie.Spoko. Moze byc.

Nie to oznacza ze jeżeli nie nosi się dziecka które tego potrzebuje i płacze z tego powodu to jest to wychowywanie w stresie.

[/RIGHT]
Stary 2015-02-10, 16:24   #2967
tassia
Zakorzenienie

Próba numer sto
Pszczoua ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1423581887649.jpg (58,3 KB, 21 załadowań)

[/RIGHT]
Stary 2015-02-10, 16:30   #2968
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 3 kilo na plusie. ale przez długi czas waga sie nie zmieniała, dopiero teraz w ostatnim czasie waga skacze w góre....

była w KFc, nażarłam sie jak mały prosiak mam dość Kfc na cały miesiąc
i kupiłam Małgosi pierwsze kobiece ciuchy body w różowe paseczki i body turkusowe z napisem "córeczka tatusia" i różowe niedrapki

po remoncie mam biało-szare ściany w sypialce. planuje w kąciku dziecięcym walnąć coś kolorowego żeby było wesoło, zastanawiam sie nad jakąś naklejką na ściane..... nie widziałyście czegoś fajnego? póki co wszystko co oglądałam wydaje mi sie jakieś tandetne..
też będę miała biało-szare ściany ale nie wiem czy chcę literki.. dziecko będzie spało przy białej ścianie, na razie będzie miało niebieską pościel i nad głową taka niebieska lampa gwiazdeczka

tylko kuuuuuuuuuurde, ja zawsze pokój miałam w ciepłych kolorach i mam pomarańczowe rolety w oknach

Cytat:

Oo, dobrze wiedzieć
A u mnie nikt o tym nie mówi, tylko ja się tym katuje i wychodzi też prawie 30 osób, ale w tym 7 dzieci, a to wszystko jest nasze rodzeństwo i rodzice.. żadnego kuzynostwa..
W jednej restauracji wychodzi 60zł za obiad dla jednej osoby i dla dziecka za 40 zł. Mi się wydaje, że to dużo..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 16:31   #2969
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
dziwne podejście przecież średnio ok 12 kg kobieta tyle i jest to normą. chyba, że na prawdę miałaś dużą wagę wyjściową
no właśnie to zalezy..., bo jeśli waga wyjściowa mamy była podwyższona to może przytyć 6 kg tylko i wszystko będzie ok. Ale... jeśli kobieta mniej więcej do połowy już tyle przytyła to raczej na pewno przytyje więcej.

o jakie to prawdziwe

Cytat:
Dużo zdrówka dla Leosia nie znoszę kiedy dzieci chorują
Ja
dziękuję

Cytat:
patrze na te naklejki i patrze.......póki co mam na oku takie sówki:
http://allegro.pl/naklejki-dla-dziec...051396729.html

albo takie sówki
http://allegro.pl/naklejki-na-sciane...933763064.html

ale te pierwsze cyba fajniejsze i troche większe

jakbym tak walneła nad lóżeczko taką gałąż z ptakami to by sie kolorowo zrobiło

co myślicie?
ładne
Ja z myślą o sobie, żeby nie psuć sobie wystroju w sypialni kupię coś w tym stylu w czarnym kolorze

http://allegro.pl/naklejki-scienne-n...838565801.html

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
tak myślałam

te naklejki ściąga się później w miarę łatwo??
yyy... dziecku łatwo się je zdrapuje Ale schodzą z farbą raczej
Stary 2015-02-10, 16:31   #2970
tassia
Zakorzenienie

Kejtice myślę ze to super cena... Jak pamiętam to na naszym wątku jak ktoś znalazł w takiej cenie to bardzo się cieszył

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości