|
|
#2311 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Gdzieś wyczytałam ,że kobiety, ktore codziennie faszeruja się witaminami w tabletach rodzą większe dzieci i się przestraszyłam, stąd moje pytanie
![]() ja dotychczas brałam falvit i dodatkowo kwas foliowy osobno, ale teraz juz jestem w 15 tc, i przerzuciłam się na witaminy z DHA , kwas fol jest też w składzie, ale mniejsza dawka. |
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo współczuję Ci tego stanu, nawet nie wiem co mam napisać, bo pewnie nic cię nie pociesza ![]() ![]() Trzymam kciuki, żeby to odeszło raz na zawsze ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
|
|
#2313 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No tego to nie słyszałam ale jeśli facet codziennie idzie do pracy to uważa, że przecież my nic szczególnego nie robimy.Cytat:
biorę femibion ale różnie, czasem.codziennie czasem co.2 dziennikarzy. Dziewczyny biorą też inne, tańsze. Pewnie podpowiedzą jakie ![]() W poprzedniej bralam codziennie, młody urodził się po terminie i ważył 3000 g. Jak ma być duże to i bez witamin będzie. Zstąpiłam dziś w siebie, zastanawiałam się jak ja sobie poradzę z dwójka dzieci, jeśli jednego czasem nie potrafię ogarnąć. Po całym dniu nie mam siły a jeszcze trzeba będzie w nocy wstawać. I chciałabym lipiec, żeby było już bliżej niż dalej. Nie mogę się doczekać aż urodzę i zobaczę moje maleństwo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-02-10 o 17:23 |
|||
|
|
|
#2314 |
|
Raczkowanie
|
witaminy nie mają nic do tego ja w 1 ciazy brałam a mała urodziła się z wagą 2730 wiec... na razie biorę kwas foliowy w piątek ide na wizyte wiec pewnie mi poleci jakieś witaminki
![]() Magdowe 3maj się kochana niebawem wszystko minie i nadrobisz te kg ze zdwojoną siłą
|
#2315 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejna wizyta za miesiąc i może wtedy się dowiem. Przeczuć żadnych nie mam i nie wiem co bym chciała (najlepiej to zdrowe dziecko ).Cytat:
|
||
|
|
|
#2316 |
|
Przyczajenie
|
Moja lekarka to jest w ogóle jakas dziwna, gdy jej się spytałam o płeć odpowiedziała, że ona się tym nie zajmuję.. ech Dodatkowo biorę no spe forte już jakiś miesiąc, bo mam bóle brzucha i jajników
|
|
|
|
#2317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super Cytat:
Mnie dzisiaj strasznie głowa boli a najdziwniejsze jest to, że jak leżę, to boli bardziej niż jak siedzę...---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
To może zastanów się nad zmianą lekarza??
|
#2319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak chodzę na usg ze skierowania to nie mam co liczyć, że dowiem się co jest między nogami bo nie widać. Jak byłam w 10 tyg to nóg lekarka nie mogła znaleźć, więc wiesz... Może głupio było powiedzieć, że słaby sprzęt jest. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od południa no stop latam do łazienki... już się cieszyłam, że pęcherz trochę odpuścił, a tu masz
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-10 o 19:02 |
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie jest to męczące, ale z drugiej strony chyba coś tam rośnie, skoro tak uciska na pęcherz
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
coś bym zjadła i nie wiem co
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam z wizyty. Niestety sprzęt bez porównania gorszy niż w PF, gdzie miałam genetyczne, więc nie udało się potwierdzić płci. Także nadal chyba dwie kobitki . Serducha biją, szyjka 3,5cm, także wszystko ok. Rozwiałam także swoje wątpliwości co do szpitala w którym chcę rodzić. Następna wizyta za miesiąc dopiero ehh. Stęsknię się za bąblami
|
#2328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
|
|
#2329 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
wierzę że jest męczące, doskonale Cię rozumiem, ale nie mogę Ci napisać że minie ![]() Cytat:
a co do płci to wiesz, jeszcze się nawet dwóch chłopaków może zrobić albo parka , więc nie stresuj się ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- może Twoja ciąża ją ugłaskała :p
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
kaarrr ja tez bym sie zastanowila nad zmiana lekarza,chyba od tego jest zeby widziec co siedzi w srodku a z tymi witaminami tez bujda na resorach..
bralam cala zeszla ciaze i synek nie byl wyrosniety,to moje wspolokatorki z pokoju mialy 4500 a druga ktora urodzila trzecie dziecko to miało 5100 i prawie 60cm ..co brały wole nie wiedzieć ![]() moniska139 ogarniesz..choc w chorobie to ja nawet siebie nie jestem w stanie ogarnac ale teraz juz lepiej jess ja tez niezbyt zdrowo kanapki z dżemem truskawkowym coraz czesciej zastanawiam sie nad reakcja i zachowaniem synka po narodzinach..jak przyjmie niemowle czy nie bdzie złosliwy?..bede musiala go jakos wdrozyc aby nie czul sie odtracony.
|
#2331 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Nie stresuję się, tylko jutro jadę na lumpki i nie wiem czy już coś kupować
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem o co chodzi ale aż mi dziwnie
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, wiem jest 21, ale muszę ją zjeść... no muszę gdzieś kiedyś słyszałam o takim sposobie, że rodzice kupują temu starszemu jakąś zabawkę i jak się młodsze dziecko urodzi, to tata lub mama wręcza temu starszemu tą zabawkę i mówi, że to od tego młodszego zależy też ile Twój syn ma lat (bo nie pamiętam), bo nie w każdym wieku da się taki kit wcisnąć
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Robią tak rodzice, też będę musiała tak młodego przekupić bo nie wiem jak to będzie. Teraz się cieszy i mówi, że kocha dzidziusia ale czy mu się do sierpnia nie zmieni? Kończymy pokój dla niego i muszę łóżeczko schować, bo to jest największy problem, jak razem się w nim zmieszczą. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór mi zamówiliśmy pizze i oglądamy film a potem spać tel mi pada .
Straszne .
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie rozpisały
Nie nadrobię, nie ma szans :P Ja dzisiaj cały dzien chodziłam bez humoru, TŻ mnie doprowadzał do szału tylko tym, ze był :P dobrze, ze pozniej poszliśmy na basen wiec on sie zmył z juniorem a ja sobie i pospalam na leżaczku i książkę poczytałam i muzyki posłuchałam i sobie spokojnie popływałam. Na kolacji byłam juz nie ta osoba ![]() Super, ze wizyty udane Ja nadal czekam na wyniki, stres sięga zenitu no ale muszę byc cierpliwa... Uciekam książkę czytać i spac. Buziaki !
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jutro moze kupie cos smacznego bo planuje juz wyjsc z domu.. z czym ta pizza?ja tez bym chciala ale taka parwdziwa z pizzerii a nie z marketuowej zamrazarki, cos Wam pokaze :http://smalldesign.pl piękne ,co? tam sa i ciuszki i opaski..samym widokiem czlowiek sie nasyci..
|
|
#2338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę spać bo glodna zaczynam się robić. Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadłam prawie całą, mężowi odstąpiłam 2 kawałki No to mogę iść spac dobranoc
|
|
#2340 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Właśnie przeczucia żadnego nie miałam. W poprzedniej ciąży od razu czułam,że chłopak...a w straconej ostatniej ciąży byłam pewna,że dziewczynka. Teraz zupełne zero przeczuć. Chyba tak naprawdę cały czas miałam z tyłu głowy jedno- byle zdrowe Kurcze mam tak samo z perfumami...moja ukochana Euphoria CK doprowadziła mnie do takich mdłości,że musialam zmienić ubranie i się umyć ![]() Cytat:
![]() Co do sprzętu to dokładnie,nie było żadnych wątpliwości. Obejrzeliśmy z każdej strony- nie da się tego z niczym pomylić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
. Tak ucieszył się chciał,żeby też miał na imię Robert do sierpnia pewnie milion innych jeszcze wpadnieCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi ułatwiła życie baaardzoCytat:
Cytat:
A czy już czujesz Maluchy?(pytam,bo zastanawiam się,czy skoro są dwa to jakoś bardziej)Cytat:
Sposób znam i zamierzam wykorzystać, myślę,że u mnie wypali .Dziś powiedzieliśmy Mu o dzidziusiu i dostał od Niego czekoladke . To był dobry ruch, łyknął haczykczy to Ty pisałaś o toyocie yaris? Kurcze cytowałąm tyle wiadomosć,że mi pozżerało część;/ Jak Ci się jezdzi tym autkiem? Jesteśmy przed rozmyślaniami o zakupie drugiego auta i tak rozpatruje wlasnie yariske.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Nie pamiętam czy pisałaś wcześniej, płeć znasz może?
a najdziwniejsze jest to, że jak leżę, to boli bardziej niż jak siedzę...