Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-10, 17:25   #3631
Putkas
Raczkowanie

Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

Słuchajcie, Dziewczyny! Mam taki problem. Ewcia rozwija się ekspresowo. I zrobiła się teraz taka inna. Całe dnie jest aktywna, rusza się, pełza okrężnie, eksploruje. I praktycznie je po odrobince przez cały dzień. Bierze cycka na kilka chwil, przełknie i dalej zaczyna mi się kręcić. Jak karmię ją na leżąco to próbuje się obrócić na brzuch z moim cyckiem w buzi. Jak się kapnie że się nie da to rezygnuje z jedzenia. Jak karmię ją w innych pozycjach to po chwili kończy się karmienia a zaczyna wiercenie się i ostatecznie wybiera aktywność, leży na brzuchu i młóci rękami i nogami. A wieczorem... Dziewczyny, to jest nie do opisania... Rzuca się na cycka jak dzika, jak jakieś wygłodniałe zwierzę. I je i je i je. Jakby dna nie miała. Potrafi przed snem aktywnie ssać (jeść!) przez 2 godziny. Je i je i je. To nie żadne międolenie cycka tylko ona tyle je (je, ssie, przełyka, jestem pewna). Jak zrobiłam eksperyment ile mleka może z cycków wylecieć przez 2 godz. (laktatorem) to mi wyszła jakąś kosmiczna ilość (dziecko wysysa około 20-30% więcej mleka niż laktaor). Wyszło że moja Ewcia przed snem to wypija jakieś 0,5 litra mleka... To jakiś kosmos. Gdzie to się mieści? I wiecie co, ona jak już się naje to idzie spać i śpi do 3-4 rano, czasem do 5. A karmienie zaczynamy około 20.00. Ale moje cycki pobudzone tym dzikim ssaniem przez 2 godziny to prawie eksplodują w nocy. Ja mam wrażenie że to jakieś dziwne jest. W dzień jakby nie czuła głodu a wieczorem to wszystko nadrabia?
Putkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 17:32   #3632
daszna
Zadomowienie

GG do daszna
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014

A nie ulewa po takiej ilości mleka?

Pola, 15.10.2014
daszna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 17:51   #3633
Putkas
Raczkowanie

Nie, bo usypia pod koniec tego żarcia, śpi na plecach, jak się tak naje to dopiero nad ranem zaczyna sapać chrapać mlaskać itp. i ewentualnie się przekręca. W dzień to ulewa po troszeczku bo na brzuch się kładzie i nawet jak zje odrobinę to ulewa leżąc na brzuchu. A w nocy nie, bo śpi na plecach.
Putkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 17:59   #3634
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Masakra. Nie wiem co Ci doradzić. Z pierwszą też tak miałaś?

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-02-10, 20:44   #3635
nowa8686
Zakorzenienie

Putkas wow,faktycznie duzo je.

Bioderka ok.

Bylam tez w lumpku, za 10 rzeczy dla Mai 16 zl

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 21:49   #3636
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dobry wieczór
Oli śpi z małą przerwą od 19 40. Marudny troszkę był po wczorajszym szczepieniu ale daliśmy radę

Magsik, 4,5 miesiąca i musi już siadać sam ?Co do szczepienia to nie wiem, myślę, że każde dziecko może inaczej przejść kolejne szczepienia
Co do wagi, to Oli się urodził prawie 4kg więc wagowo cięższy od Michasia Poza tym, ja miałam wizję wielkiego tycia na moim mleku tym bardziej, że w nocy je non stop. No ale ważne, że tyje i się rozwija

Elianka Mi się po prostu wydaje, że Oli nie rośnie jak powinien. Ale mam za duże wymagania wobec tego wszystkiego, obiecuję poprawę
Co do kosmetyków z Dady, to ja od kiedy weszły, kupiłam ten balsamik do ciała i jestem zachwycona. Na prawdę fajnie nawilża ciało, nie ma zapachu, ma fajną konsystencję Jak mi sie skończą z Hippa to planuję kupić płyn do kąpieli. Ale balsam polecam Co prawda czytam Srokę i poleca dzieciom z początkiem AZS ale Oli ma delikatną skórę i dosyć suchą więc u nas się sprawdza
Co do rozszerzania diety Czarkowi- myślę, że zrobisz to co podpowiada Ci serce.rozum/matczyna intuicja. Każda z nas powinna tak zrobić. My doskonale znamy nasze dzieci i wiemy co jest dla nich najlepsze i kiedy powinny jeść coś innego. A z tą nagonką laktacyjną to masz racje akurat. U mnie w szkole rodzenia była okropna. Jednej jest dane, innej nie.
Daszna, Malunia Bidulka! Zeszło trochę to zaczerwienienie ? Różne mogły być przyczyny, ale zdecydowanie orzeszki mogły zrobić swoje !
A jaki krem użyłaś ? Może jakiś nowy ?

Agnieszkakr, ja raz miałam z chusteczki z lidla i oddałam mamie do kurzów Oli miał odparzoną pupę o wokół jajek. Ja używam Dady albo cleanik ale dada zdecydowanie nam pasuje

Dziewczyny co do podnoszenia Olego to on to dziś świetnie robił Fakt, troszkę mu pomagałam, tak jak Morti radziłaś, lekko pod barki i on pięknie tą głowę podnosi, i od razu to widać w noszeniu bo trzyma tą główkę. Trzeba mu tylko pokazać, że potrafi i, że można tak robić Ale podczas zmiany każdej pieluszki ćwiczyliśmy i będziemy ćwiczyć i za każde podniesienie głowy dostawał całusa od mamusi więc się cieszył I starał się podnosić ! Będzie ok

Isgaard,
Ty masz tyle mleka, że wykarmiłabyś nasze dzieci
Obejrzałam 4 Twoje filmiki w klubie, fajne ćwiczonka, ale mój Oli by się już tak nie dał
Matko dziewczyny oszaleję ! Czemu moja pediatra kazała mi z nim tak ćwiczyć ? Wy odradzacie...Może faktycznie się przejdę do jakiegoś rehabilitanta...Tylko weź w mojej mieścinie znajdź dobrego...

Co do jedzenia ja jem wszystko w sumie..Ostatnio pistacji mi tż kupił, bałam się uczulenia ale luz. Pomidorówkę kocham i jem od początku, a ogórkową jadłam Katrina już po 1 msc taką delikatną...
Nowa, wprowadzaj po malutku sobie coś do diety. Maja już nie jest maleństwem. A i ją będziesz przyzwyczajać do innych pokarmów. Spróbuj na kanapkę pomidorka (chociaż te pomidory teraz to masakra, wiosną na pewno będą lepsze)

Putkas
o kurcze ! Faktycznie dziwne...Bo to, że je po odrobince co chwila to jedna kwestia, ale to, że na noc zjada taką ilość...Najada się porządnie, widocznie tyle potrzebuje po całym dniu szaleństw, ale czy to bezpieczne dla jej brzuszka ? Ja się nie znam, Oli to moje pierwsze dziecko...Miewa problemy z brzuszkiem, jakieś bóle, kolki, gazy, ulewanie ? Jeśli nie, to może "po prostu tak ma" ?

Nowa fanie, że bioderka ok A ciuszki ? super ! Zazdroszczę takich lumków Ja dla Olego na razie nic nie kupuję, obkupiłam go w lidlu. Teraz dopiero coś na wiosnę. Dziś w smyku widziałyśmy z mamą cudne trampeczki Nie chodzi, ale będzie modniś. Babcia obiecała go obkupić na wiosnę
Stary 2015-02-10, 22:01   #3637
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Pur krem już kilka dni używamy więc obwiniam orzeszki 😜
Jak cwiczysz z Olim? Wyjasnisz dokładniej?

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-02-10, 22:02   #3638
nowa8686
Zakorzenienie

Pur jak biore Maje pod barki tez podnosi, za/raczki jak tak lekko probowalam to nie chce. Takze niecrobie tego.
Jutro mamy pediatre, zapytam.

Co do ciuszkow kupuje jak moge , takie wieksze juz. Sukieneczke kupilam, geterki takie wieksze, bluzeczki, body i z 3 pajace do spania. Jak zrobie foty pokaze.
Nawet 2 zl za szt nie wyszlo

A co do jedzenia to jem raczej wszystko oprocz tych mogacych alergizowac.
Smazone tez sie/zdarzalo.

Fasolinka
Stary 2015-02-10, 22:04   #3639
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Nowa brawo za bioderka 😊
Ja kupiłam 2 siaty lumpow za jakieś 7o zeta bo mała mi powyrastala 😉 najlepiej czuje się w body i polspiochach a mam tyle sukienek i małych dzinsikow że chyba zacznę ja stroic 😁

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-02-10, 22:09   #3640
nowa8686
Zakorzenienie

Daszna my dzis na bioderka ubralismy dziny, bluza z myszka minnie
A Maja dzis tak zaczepiala pana dr ze szok

A nie pisalam Wam.
Jak po alergo ostatnio pojechalam do apteki po ten latopic. To pytam sie pani pseudo farmaceutki jak to podawac ?
Ona ze sie rozpuszcza.
Ja: ona na piersi , to moge w mleku?
Ona; to pani nie dopaja ??????????? :O ile ma dziecko?
Ja :3 mc.
Ona: 3 mc i nie daje pani wodym herbatki????
Ja; nie !!!!! Jest na piersi, a jesli by Pani sie dobrze orientowala to na piersi nie trzeba zadnej wody itd, pokarm jest najpierw wodnisty, zeby dziecko moglo sie napic...
Patrzyla na mnie jak na debila :-D

Maja spi od 21. Ciekawr na jak dlugo...

Fasolinka
Stary 2015-02-10, 22:18   #3641
farminka
Wtajemniczenie

Nowa może jakaś starej daty albo bezdzietna? Ale ludzie mają fiola na punkcie tego przepajania i dokarmiania i rozszerzania diety. Aż szlag trafia... A gdybyś jeszcze nie doczytala to możesz spokojnie rozpuszczać ten Latopic w swoim mleku. No i najlepiej trzymać go w lodówce. Do 25 st. też można, ale trzeba zużyć w ciągu miesiąca, a strzezonego... wiadomo
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 22:37   #3642
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Mnie już też wszyscy pytali czy dopajam - i babcie i młode ciocie. Jakaś obsesja. I czy daje jabłuszko 😛

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-02-10, 22:38   #3643
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Cytat:
Napisane przez daszna Pokaż wiadomość
Pur krem już kilka dni używamy więc obwiniam orzeszki 😜
Jak cwiczysz z Olim? Wyjasnisz dokładniej?
Durne orzeszki Zeszło Polci już to zaczerwienienie ?
Wiesz, to nie są jakieś wielkie ćwiczenia. To nasz pierwszy dzień, poza tym żaden ze mnie rehabilitant, żeby mówić, że ćwiczymy. Ale: przy każdej możliwej okazji, kiedy Oli leży na plecach, daję mu swoje kciuki w piąstki (baardzo chętnie łapie), nachylam się troszkę i mówię, żeby dał mi całuska i mówię do niego. Nie ciągnę go za rączki ale on sam podnosi tą główkę a kiedy podniesie wtedy go chwalę i śpiewam i w ogóle. A jak leży plecami na mnie, na moim brzuchu, to też mu daje palce a wtedy jeszcze łatwiej jest mu się podnieść. Wtedy zachęca go do tego moja mama. Nie wiem, czy dobrze robimy. Może faktycznie odwiedzę jakiegoś rehabilitanta. Ufam mojemu pediatrze więc nie wiem, czy to, że kazała mi tak robić jest dobre czy złe

Nowa, masakra ta kobita w aptece. A "przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą". Masz babo placek, karze dopajać 3- miesięczne dziecko
Co ci ludzie z tym dopajaniem, dokarmianiem, że cycem się nie najada, że niepełnowartościowe, że chude, że grube, że głodne, że jeszcze coś Nie spotkałam się jeszcze z dzieckiem, którego matka nie usłyszałaby, że "coś nie tak".
Stary 2015-02-10, 22:40   #3644
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Nowa mamy bluzę z minnie ale nosimy do spiochow 😁 nie umiem jej wcisnąć w dziny 😵

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Pur zeszło zeszło uff
Mnie też nikt nie pochwalił ze kp tylko ciągle uwagi... Tzn mama się cieszy Ale wtyka się ze pilnuje przerw między posiłkami. A najwięcej mają do powiedzenia ci co nie karmili 😛😛

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-02-10, 22:59   #3645
elianka
Zakorzenienie

Ja też nie ogarniam tej obsesji dopajania o.o

Co do dżinsów to my mamy takie miękkie, z szeroką gumą. Na wyjścia Pisklakowi zakładam
Mamy też takie sztruksy. Najbardziej lubię ogrodniczki mamy kilka par bo mu w nich wygodniej niż w zwykłych spodniach w domu młode jest w pajacu albo w body i miękkich spodenkach.
Stary 2015-02-10, 23:08   #3646
mamad1
Zadomowienie

Daszna a Pola nie ma azs? Bo jesli tak, to ja bym na razie unikala wlasnie orzechow, kakao, cytrusow. I obserwowala przy innych potrawach. Lubia uczulac selery, ryby, pomidory, maliny, ale jablka i marchew czasem tez.

Nova ja w sobote za 17 ciuszkow zaplacilam 17 zl. Ja nie wiem, czy zdaze wytroicwe wszystmo moja panne, zanim z tego wyrosnie.
A ja ze nie dopajam, to nasza pediatra oczy wystawila
Stary 2015-02-10, 23:22   #3647
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Mamad właśnie ma ... Na razie po tych fistaszkach porażka. Kakao nie jem. Pomidory i reszta ok. Ale będę obserwować. A jak dbać o skórę?

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-02-11, 01:53   #3648
nowa8686
Zakorzenienie

Mamad no to pediatra jeszcE lepsza ehhh.

Pani "fatprmaceutka" miala max 35 lat...
Nie wiem ... Czy glupia czy starej daty...

Daszna te nasze dziny na gumce i z takiego miekkiego materialu.

Fasolinka
Stary 2015-02-11, 04:34   #3649
mamad1
Zadomowienie

Daszna azs czesto idzie w parze z alergia wlasnie.
Skore trzeba regularnie nawilzac, natluszczac. Najlepiej emolientami. Ale co bedzie pasowac Poli, to mozesz dojsc jedynie metoda prob i bledow. Nie mam jak teraz podeslac Ci linkow, ale wpisz sobie w wyszukiwarke "wyklad dr ireny grzesiak". To powinno Ci wiele wjasnic. Na pewno jest gdzies w formie pisemnej, wiec szukaj. Nie brkuje tez stron poswieconych azs.
Stary 2015-02-11, 06:53   #3650
gargantuiczna
Rozeznanie

Więc imo gorszy nie jest terror laktacyjny (z którym ja się nigdy nie spotkałam), tylko terror mm, dopajania i marchewek z jabłkiem i brak wiedzy o kp

U mnie tylko pielęgniarka pytala miesiac temu, jak z dietą Małego, powiedziałam, że tylkp kp. I spoko. Zasugerowała, że można jabłko czy marchewkę. Po co? Przyrosty szalone ma.

Rodzice moi popierają, rodzice TŻ też. Jestem wredna, stanowcza i nie kombinują. Poza tym nawet jak mają jakies uwagi, to olewam, bo wiem swoje. Nie "wydaje mi się", tylko wiem, przeczytałam, mam dane.

Jedziemy teraz rano do chirurga na kontrole pepka. Boję się, że Mały jakieś cholerstwo złapie w szpitalu. I boję się, jak go nakarmię, bo on teraz tylko w jednym pokoju chce jeść. I boję się, że będzie straszna kolejka...
Proszę o kciuki.

Elianka - słuchaj siebie z rozszerzaniem. Poza tym, czy dzieci na mm też nie powinny wylącznie mleka przez pół roku, a potem delikatnie, bo do roku mleko stanowi podstawę żywienia?
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 07:13   #3651
nowa8686
Zakorzenienie

Gargantruiczna kciuki.

Daszna jak bedxiesz w pl kup sobie to mydelko co ja

Fasolinka
Stary 2015-02-11, 08:05   #3652
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzień dobry! Obudzila nas mega kupa ale to dobrze.zaraz jade z tata do mechanika bo mi sie auto popsulo a mama posiedzi z Olinkiem.

Na tapecie rady,moja pediatra,starej daty jak ja spytalam o wprowadzanie czegoa innego powiedziala ze absolutnie nie i ze mamy na to czas. I slytala ktora babcia chce juz w Oliwiera cos pakowac skoro o to pytam i zadnych soczkow herbatek. Woda w ostateczności niewielkie ilości.

Gargantuiczna kciukasy! Wiem co znacza kolejki u chirurga. Ale chyba nir wylapalam,co macie z pepuszkiem?
Stary 2015-02-11, 08:56   #3653
gargantuiczna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Obudzila nas mega kupa ale to dobrze.zaraz jade z tata do mechanika bo mi sie auto popsulo a mama posiedzi z Olinkiem.

Na tapecie rady,moja pediatra,starej daty jak ja spytalam o wprowadzanie czegoa innego powiedziala ze absolutnie nie i ze mamy na to czas. I slytala ktora babcia chce juz w Oliwiera cos pakowac skoro o to pytam i zadnych soczkow herbatek. Woda w ostateczności niewielkie ilości.

Gargantuiczna kciukasy! Wiem co znacza kolejki u chirurga. Ale chyba nir wylapalam,co macie z pepuszkiem?

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Gargantruiczna kciuki.

Daszna jak bedxiesz w pl kup sobie to mydelko co ja
Dzięki Dziewczyny
Już w domu.
Kolejka była, ale dzieci do roku mają nr zero i idą bez kolejki. Miło.
Z pępkiem ok, dalej trochę wystaje. Mamy obserwować i przyjść w okolicach 1. urodzin
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 08:58   #3654
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Nowa jakie mydelko?
Gargantuiczna wciagnie się. U nas tak było 😊

Pola, 15.10.2014
Stary 2015-02-11, 09:03   #3655
elianka
Zakorzenienie

Dziś moje dziecko rano o 4.30 wymyśliło sobie zabawę roku. Mamusia nie bawiła się tak dobrze jak synek. Otóż posiadł niedawno umiejętność wyjmowania łapką smoczka z dzioba i czasem nawet udaje mu się umieścić go tam z powrotem ta sama drogą. Wiec od 4.30 Pisklę wyciągało smoczek, odkładało go na bok i zaczynało miałczeć. Matka wsadzała smoczek, młode przysypiało na 5 minut i znowu ręka leciała do dzioba i od nowa. Do 7.30 spalam trzymając go za rączki Jak jutro będzie tak robić to pójdzie spać związany

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Elianka Mi się po prostu wydaje, że Oli nie rośnie jak powinien. Ale mam za duże wymagania wobec tego wszystkiego, obiecuję poprawę
:
No widzisz a mi chodzą po głowie myśli, ze Cezary przybiera za dużo, mimo ze oba chłopaki identyczne i w pełni zdrowe i prawidłowe. Ach te młode matki
Ale u mnie to przez to, ze Czarko taki pyzaty jest i każdy na niego reaguje 'ooo jaki tłusty"

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
Więc imo gorszy nie jest terror laktacyjny (z którym ja się nigdy nie spotkałam), tylko terror mm, dopajania i marchewek z jabłkiem i brak wiedzy o kp

U mnie tylko pielęgniarka pytala miesiac temu, jak z dietą Małego, powiedziałam, że tylkp kp. I spoko. Zasugerowała, że można jabłko czy marchewkę. Po co? Przyrosty szalone ma.

Rodzice moi popierają, rodzice TŻ też. Jestem wredna, stanowcza i nie kombinują. Poza tym nawet jak mają jakies uwagi, to olewam, bo wiem swoje. Nie "wydaje mi się", tylko wiem, przeczytałam, mam dane.

Jedziemy teraz rano do chirurga na kontrole pepka. Boję się, że Mały jakieś cholerstwo złapie w szpitalu. I boję się, jak go nakarmię, bo on teraz tylko w jednym pokoju chce jeść. I boję się, że będzie straszna kolejka...
Proszę o kciuki.

Elianka - słuchaj siebie z rozszerzaniem. Poza tym, czy dzieci na mm też nie powinny wylącznie mleka przez pół roku, a potem delikatnie, bo do roku mleko stanowi podstawę żywienia?
Najlepsze jest to, ze rozszerzanie diety jest zalecane zarówno ja dziecko przybiera "za mało" jak i 'za dużo"
U mnie 'wiem czytałam" się nie sprawdza, bo moja mama zaczyna agresywny najazd " ty i te twoje książki! Zdrowy rozsadek trzeba mieć!" Zdrowy rozsądek to znaczy to co ona uważa za stosowne
Ale nie mam co narzekać, naprawdę ostatnio wyluzowała.

Co do mm przez pół roku - wyczytałam tak tylko w jednym źródle, żeby nie rozróżniać rodzaju mleka, ale to nie było nic naukowego (książka Bobas Lubi wybór). reszta źródle milczy. WHO zaleca rozszerzać od 5 miesiąca.
Stary 2015-02-11, 09:05   #3656
Katrina2000
Raczkowanie

Witajcie, u nas dzisiaj super nocka, po kilku takich nieciekawych w końcu cała noc przespana od razu człowiek inaczej się czuje, a teraz mały leży i się bawi zabawką. Może skok się skończył? i przestało go swędziec.... oby oby, gorzej jak to tylko na chwilę

Dziś mamy bioderka, raczej się nie martwimy, bo ostatnio było wszystko ok.

A zapomniałam jeszcze napisac, ostatnio jak byliśmy u tego alergologa to Wiktor miał granatowe body i ona powiedziała nam, żebyśmy mu absolutnie nie ubierali takich ciemnych rzeczy (tych co przylegają do ciała), bo są farbowane i również mogą powodowac alergie i problemy ze skórą. Akurat w tym dniu kupiłam mu 2 pary ciemnych bodów ale nie oderwałam jeszcze metek więc wymienię je na jaśniejsze. Przed chwilą też czytałam artykuł właśnie o tym jakim szajsem są farbowane ubrania i może faktycznie coś w tym jest.

a tak z innej parafii to wpadł mi wczoraj telefon do kibla !!!
Stary 2015-02-11, 09:21   #3657
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Mortisha mamy antilop bo mały i łatwy do mycia. Mamy do niego dwie tacki bo czytałam, że jego wadą jest brak podnóżka - mężu zrobi z drugiej tacki podstawkę na nóżki. Kupiłam moją antylopke na olx za 20 zł.
O U mnie w okolicy znalazłam jeden używany po 40zł, nowy jest po 49 więc okazja, że hoho

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
Zrobiłam KOLEJNY kocyk. Kurde Pisklę ma tyle kocyków, ze z szafy wychodzą. I obawiam się, że to jeszcze nie koniec
Sprzedawaj

Cytat:
Napisane przez Putkas Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja też mam Antilop i nie zamieniłabym go na żaden inny. Ale to jest krzesełko dla dzieci które już same siedzą (same siadają).
Zaczniemy jedzonko w leżaczku, a fotelik dopiero jak będzie siedział A Twoja starsza do kiedy się mieściła do tego krzesełka? Starczy na dłużej?

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Też pomidory jem. Właśnie idę sobie podgrzac pomidorowke
Ja jem pomidory normalnie, wczoraj miałam karkówkę w sosie pomidorowym. Surowe też jadłam już, ale raczej mało, bo nie lubię tych zimowych.
Jak tak myślę, to chyba jadłam już wszystkie alergeny (orzechy, miód, czekolade), do mleka też już wróciłam i póki co nic się nie dzieje, uff

Cytat:
Napisane przez Putkas Pokaż wiadomość
Słuchajcie, Dziewczyny! Mam taki problem. Ewcia rozwija się ekspresowo. I zrobiła się teraz taka inna. Całe dnie jest aktywna, rusza się, pełza okrężnie, eksploruje. I praktycznie je po odrobince przez cały dzień. Bierze cycka na kilka chwil, przełknie i dalej zaczyna mi się kręcić. Jak karmię ją na leżąco to próbuje się obrócić na brzuch z moim cyckiem w buzi. Jak się kapnie że się nie da to rezygnuje z jedzenia. Jak karmię ją w innych pozycjach to po chwili kończy się karmienia a zaczyna wiercenie się i ostatecznie wybiera aktywność, leży na brzuchu i młóci rękami i nogami. A wieczorem... Dziewczyny, to jest nie do opisania... Rzuca się na cycka jak dzika, jak jakieś wygłodniałe zwierzę. I je i je i je. Jakby dna nie miała. Potrafi przed snem aktywnie ssać (jeść!) przez 2 godziny. Je i je i je. To nie żadne międolenie cycka tylko ona tyle je (je, ssie, przełyka, jestem pewna). Jak zrobiłam eksperyment ile mleka może z cycków wylecieć przez 2 godz. (laktatorem) to mi wyszła jakąś kosmiczna ilość (dziecko wysysa około 20-30% więcej mleka niż laktaor). Wyszło że moja Ewcia przed snem to wypija jakieś 0,5 litra mleka... To jakiś kosmos. Gdzie to się mieści? I wiecie co, ona jak już się naje to idzie spać i śpi do 3-4 rano, czasem do 5. A karmienie zaczynamy około 20.00. Ale moje cycki pobudzone tym dzikim ssaniem przez 2 godziny to prawie eksplodują w nocy. Ja mam wrażenie że to jakieś dziwne jest. W dzień jakby nie czuła głodu a wieczorem to wszystko nadrabia?
Ja bym to chyba skonsultowała z lekarzem. To, że mniej w dzień je, to jeszcze ok, ale takie napychanie się na noc raczej zdrowe nie jest nawet dla dorosłych, a co dopiero dla takiego malucha.

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Putkas wow,faktycznie duzo je.

Bioderka ok.

Bylam tez w lumpku, za 10 rzeczy dla Mai 16 zl
za bioderka.
Poka co kupiłaś

Cytat:

Proszę o kciuki.

Nie ma gorszego i lepszego terroru - terror to terror
Ja się spotkałam i z jednym i z drugim, ale w poważaniu mam, ja wiem lepiej, co jest dobre dla moich dzieci. I też na szczęście mam Tżta po swojej stronie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny
Już w domu.
Kolejka była, ale dzieci do roku mają nr zero i idą bez kolejki. Miło.
Z pępkiem ok, dalej trochę wystaje. Mamy obserwować i przyjść w okolicach 1. urodzin

Tymek wreszcie wczoraj poszedł spać normalnie, czyli po 20!
Żeby nie było za dobrze, budzil się częściej na jedzonko. Teraz odsypia, ciekawe jak długo.

Czy Wasze maluchy też plują? Tymek jak się złości lub niecierpliwi, to zbiera ślinę na ustach i robi takie brrr Muszę to nagrać

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:35   #3658
nowa8686
Zakorzenienie

A ja chyba doszlam ze Maja na mleko chyba uczulona! Bo napilam sir wczoraj tak na ratyn moze z pol kubka. I co dzis zaczerwenione lokcir. Takzr nie proszek, nie materac, tylko mleko. Jak zejdzie po jakims czasie jak nie tkne sie mlekamto wszystkp jasne.
Z tego sie wyrasta jak cos ???????

Purn u nas taka kupa rano, ze kapiel musiala byc
Body umiejetnie sciagniete bez ubrudzenia

Morti pochwale sie ale pozniej, bi kolo 11 pediatra,

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Daszna mydelko avène. Naprawde super.

Fasolinka
Stary 2015-02-11, 09:45   #3659
elianka
Zakorzenienie

nowa - wyrasta się ok 2 roku życia. Chociaż nietolerancja laktozy może jej zostać, 70% ludzi ją ma.
mój młody ma teraz taka ładna buzie, ze szok. Jeszcze się trochę ta sapka utrzymuje, ale to nie to co było.. Czyli tez laktoza/mleko.
Stary 2015-02-11, 09:57   #3660
daszna
Zadomowienie

GG do daszna

Nowa rozejrze sie. Mają tu kosmetyki avene
Mamad dzięki 😊 zaraz poszukam tego wykladu

Pola, 15.10.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości