Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-10, 18:30   #2101
melawen
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość

rok temu przez pryskane jabłka wylądowałam w szpitalu, od tamtej pory nie kupuję jabłek, które mają mocno świecącą skórkę. Na szczęście w pobliskim warzywniaku mają jabłka od sadownika, wiadomo, też pryskane i trzeba umyć, ale nie aż tak.

kurcze, a co Ci się działo? Ja zawsze najpierw kosztuję i odczekuję chwilę, ale większości dostępnych jabłek nie mogę jeść nawet po obraniu, albo np. pić soków robionych w sokowirówce. Po jednym jeszcze nic się strasznego nie dzieje, po prostu lekko puchnie mi język i mam dziwne uczucie w ustach. Raz tylko zjadłam taką brzoskwinię spłaszczoną i musiało być w niej dużo chemii, to po połówce aż mi się ciężko oddychało, bałam się, że się uduszę, ale po kilku minutach było trochę lepiej. Od tego czasu omijam je szerokim łukiem.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:42   #2102
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
mój tata mówi że w Wierzejkach jest najlepsiejsze mięso ale nie wiem bo obok mnie nie ma Wierzejek, ale jak jestem u rodziców na obiedzie to faktycznie mięsko smakuje fantastiko ale to pewnie dlatego że u mamy.
Tak, potwierdzam

Z tymi badaniami, to z jednej strony rozumiem tych lekarzy, którzy nie chcą dawać, bo tak dziewczyny chodzą i nabijają kieszenie innym lekarzom na wizytach prywatnych, a do nich przychodzą tylko po badania. Dla nich to też może nie być miłe i chyba przez to niektórzy tak się zachowują. Wiadomo, ze to żadne wytłumaczenie, ale pewnie to jest główna przyczyna.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Ja już prawie spakowana, ale co tu pakować. Dwie piżamy, majtki, skarpetki, kosmetyki, papier toaletowy, ręcznik, naczynia, sztućce, ładowarka i książka.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 18:49   #2103
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Tak, potwierdzam

Z tymi badaniami, to z jednej strony rozumiem tych lekarzy, którzy nie chcą dawać, bo tak dziewczyny chodzą i nabijają kieszenie innym lekarzom na wizytach prywatnych, a do nich przychodzą tylko po badania. Dla nich to też może nie być miłe i chyba przez to niektórzy tak się zachowują. Wiadomo, ze to żadne wytłumaczenie, ale pewnie to jest główna przyczyna.
Jak lekarz jest lekarzem, to nieważne czy prywatnie czy nie, on chce zbadać, a nie wystawiać świstki. Ja pracuję z lekarzami i uwierzcie mi, że oni się czują bardzo instrumentalnie jak ktoś ich traktuje jak maszynkę do wypisywania recept i L4. Poza tym, oni muszą taką wizytę rozliczyć, i uczciwy lekarz wie, że to nie fair, dostawać kasę za wizytę, na której dał komuś świstek i nawet nie zobaczył jak zdrowie. A potem przyjeżdża TVN i jest afera, pacjentka się u pana leczyła i nie zauważył pan, że ma raka? No nie zauważył, wypisywal tylko recepty i skierowania.
Uwierzcie, ze to jest odpowiedzialna sprawa i dlatego lekarze nie chcą tak tym szastać. Pomijając już kwestie kontraktów z NFZ które są żałosne...
Stary 2015-02-10, 18:54   #2104
fatal21
Wtajemniczenie

Ja byłam raz na NFZ bo tez chciałam skierowanie na bad i nigdy więcej Nawet jakby 1000 kosztowały to zaplace.Do jasnej cholery place składki i gdyby w przychodniach pracowali ludzie kompetencji to hymnie szukała prywatnie.Dodał ze ta gin mnie tak zbadała ze do dziś to czuje a bad wypisala podstawowe pewnie po złości.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Ridja a jak lekarz przyjmuje prywatnie w swoim gabinecie a skierowania i USG robi na szpitalnym sprzęcie to co jest fair?Ja tez pracuje z lekarzami.
Stary 2015-02-10, 19:25   #2105
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja byłam raz na NFZ bo tez chciałam skierowanie na bad i nigdy więcej Nawet jakby 1000 kosztowały to zaplace.Do jasnej cholery place składki i gdyby w przychodniach pracowali ludzie kompetencji to hymnie szukała prywatnie.Dodał ze ta gin mnie tak zbadała ze do dziś to czuje a bad wypisala podstawowe pewnie po złości.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Ridja a jak lekarz przyjmuje prywatnie w swoim gabinecie a skierowania i USG robi na szpitalnym sprzęcie to co jest fair?Ja tez pracuje z lekarzami.
Wiesz, na NFZ przyjmują dokładnie ci sami lekarze co prywatnie, więc nie można uogólnić, że niekompetentni. U mnie w mieście większość ginekologów z prywatnych gabinetów pracuje w szpitalu.

A skąd wiesz, że robi USG na szpitalnym sprzęcie? U mnie w pracy jest dokładnie odwrotnie. Lekarz przyniósł do NZOZ-u swoje prywatne USG z gabinetu, zabiera je za każdym razem jak do niego jedzie. Czyli wozi ten sprzęt, który jest jego, dla dobra jednostki.
Stary 2015-02-10, 19:44   #2106
fatal21
Wtajemniczenie

Wiem ze robią bo jeden dostał za to dyscyplinarne i wkopal innych kolegow. Uwierz mi ze gdybym miała kompetentne go giną na NFZ to bym chodziła.Niestety mnie nie odp wiec chodzie prywatnie
Stary 2015-02-10, 19:48   #2107
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Hej ja juz po wizycie w przychodni co do moich boli brzucha ktore mialam (jak co nie ktore z Was pamietaja) okazalo sie ze to jednak nie trzustka na szczescie ale mam kamice nerkowa niestety nic nie moga poki co zrobic bo jestem w ciazy musze bole przecierpiec jesli sie pojawia a jak beda bardzo silne to na pogotowie. Po urodzeniu dziecka czeka mnie zabieg najprawdopodobniej. Poniewaz jestem przeziebiona spytalam co moge brac wiec pozwolil mi brac paracetamol do 4 tabletek na dobe. Jedyne co mnie cieszy powiedzial ze mam lezec w lozku a jak nie przejdzie do piatku to zadzwonic i wystawia mi zwolnienie na kolejny tydzien. Tak wiec jutro nie ide do pracy z czego sie bardzo ciesze bo wstawanie o 4.50 mnie dobija tymbardziej teraz jak mnie meczy choroba
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:50   #2108
czarownica_tea
Zakorzenienie

Bianeczka- powodzenia, niech przebadają i żeby wszystko było dobrze.

Jeśli któraś się zastanawia nad warsztatami "Bezpieczny Maluch" to serdecznie polecam. Właśnie z nich wróciłam. Ratownik prowadził je z werwą i jajem, panowie zakładali brzuchy i na nich były prezentowane różne metody ratowania ciężarnych, także panowie dostali lalki-niemowlaki i musieli się wykazać. Super było. Dodatkowo zgarnęłam kilka gadżetów. Jeśli macie czas i ochote to się zapisujcie

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 19:58   #2109
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
kurcze, a co Ci się działo? Ja zawsze najpierw kosztuję i odczekuję chwilę, ale większości dostępnych jabłek nie mogę jeść nawet po obraniu, albo np. pić soków robionych w sokowirówce. Po jednym jeszcze nic się strasznego nie dzieje, po prostu lekko puchnie mi język i mam dziwne uczucie w ustach. Raz tylko zjadłam taką brzoskwinię spłaszczoną i musiało być w niej dużo chemii, to po połówce aż mi się ciężko oddychało, bałam się, że się uduszę, ale po kilku minutach było trochę lepiej. Od tego czasu omijam je szerokim łukiem.

najpierw spuchły mi ślinianki i jak je na pogotowiu odblokowali, to zaczęłam wymiotować.

czy wam na wieczór też bardziej pokazuje się brzuszek? wyglądam jakbym wypiła z 2 litry wody, albo objadła kapuśniakiem

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Hej ja juz po wizycie w przychodni co do moich boli brzucha ktore mialam (jak co nie ktore z Was pamietaja) okazalo sie ze to jednak nie trzustka na szczescie ale mam kamice nerkowa niestety nic nie moga poki co zrobic bo jestem w ciazy musze bole przecierpiec jesli sie pojawia a jak beda bardzo silne to na pogotowie. Po urodzeniu dziecka czeka mnie zabieg najprawdopodobniej. Poniewaz jestem przeziebiona spytalam co moge brac wiec pozwolil mi brac paracetamol do 4 tabletek na dobe. Jedyne co mnie cieszy powiedzial ze mam lezec w lozku a jak nie przejdzie do piatku to zadzwonic i wystawia mi zwolnienie na kolejny tydzien. Tak wiec jutro nie ide do pracy z czego sie bardzo ciesze bo wstawanie o 4.50 mnie dobija tymbardziej teraz jak mnie meczy choroba

uffff, dobrze, że to nie trzustka !! Leż i odpoczywaj
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:03   #2110
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem ze robią bo jeden dostał za to dyscyplinarne i wkopal innych kolegow. Uwierz mi ze gdybym miała kompetentne go giną na NFZ to bym chodziła.Niestety mnie nie odp wiec chodzie prywatnie
No są ludzie nieuczciwi, chodziło mi jedynie o to ze czasami pozory mylą.
U Ciebie ginekolodzy prywatni nie pracują nigdzie w przychodniach? Mój pracuje w szpitalu, wiec odpada. Ale szczerze mówiąc poszłam prywatnie nie ze względu na kompetencje, ale godziny przyjmowania, łatwość umówienia się i zmiany terminu itp.

Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki.
Stary 2015-02-10, 20:10   #2111
bianeczkaa
Zakorzenienie

meryy, mnie też wzdyma. A najgorsze, że nie od jedzenia tylko od płynów! Wypiję coś i mi sie jakby zatrzymuje i cofa, odbija sie, no koszmar totalny

Wykąpana, nogi ogolone, włosy umyte, można jutro się meldować. Oby mi dali jakaś sensowną salę bez chrapiacych pań i "patologii".

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
No są ludzie nieuczciwi, chodziło mi jedynie o to ze czasami pozory mylą.
U Ciebie ginekolodzy prywatni nie pracują nigdzie w przychodniach? Mój pracuje w szpitalu, wiec odpada. Ale szczerze mówiąc poszłam prywatnie nie ze względu na kompetencje, ale godziny przyjmowania, łatwość umówienia się i zmiany terminu itp.

Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki.
Mój pracuje prywatnie, na nfz i w 2 szpitalach i wszędzie można do niego przyjść i nie robi problemów. Dzisiaj był zdziwiony, że przyszłam do szpitala po tą receptę ale mu mówię, że nigdzie nie było miejsc. A on do mnie "Pani jest moją pacjentką i miejsce ma być. A jak ktoś ma problem to proszę do mnie dzwonić i miejsce się znajdzie". Za każdym razem jak jestem na wizycie, to sie pyta czy mam abonament czy płacę, bo jak płacę to trzeba na NFZ przyjść i tam załatwimy, więc to wszystko zależy od lekarza. I jestem pewna, że gdyby do gabinetu nfz przyszła jakaś pani tylko po skierowania, to na bank chciałby ją badać, bo on jest bardzo dokładny. Już na początku mi powiedział, że mam mu wybaczyć, ale on się będzie czepiał, bo w kwestii ciężarnych jest bardzo dokładny i woli wszystko sprawdzić.

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-02-10 o 20:13
Stary 2015-02-10, 20:17   #2112
Małgosia89
Zakorzenienie

Dziewczyny, byłam dzisiaj u ginekologa.

Zarodek ma 9mm i słyszałam jak bije mu serduszko
Mój TŻ się popłakał ze szczęścia i ja też

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:23   #2113
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Bianeczka- powodzenia, niech przebadają i żeby wszystko było dobrze.

Jeśli któraś się zastanawia nad warsztatami "Bezpieczny Maluch" to serdecznie polecam. Właśnie z nich wróciłam. Ratownik prowadził je z werwą i jajem, panowie zakładali brzuchy i na nich były prezentowane różne metody ratowania ciężarnych, także panowie dostali lalki-niemowlaki i musieli się wykazać. Super było. Dodatkowo zgarnęłam kilka gadżetów. Jeśli macie czas i ochote to się zapisujcie
Fajnie a jaki jest koszt?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość

Ciekawe jak mój TŻ zareaguje
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:23   #2114
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mi nie chodził przez chwilę wizaż na kompie :/ Miałam wymianę zdań z tż i aż sobie muiałam meliskę zrobić. A później dzwoni, żebym się nie denerwowała
Mi dopiero teraz wizaż zaczął działać.
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie u dentysty i kurde masakra. Chodziłam regularnie, ale ostatnio jakoś przez pare miesięcy nie było czasu i wgl i kurde nerwy mi powyrywał i z wielką dziurą muszę czekać do 23 i jeść na jednej stronie żeby tam nic nie wlazlo i nie mogą mi tego zakleic bo może mi napuchnac i jakies komplikacje mogą z tego byc i kurde znieczulenie zeszło i tak mnie boli jak cholera.. Wzięłam paracetamol i troche mniej boli ale jak nie przestanie do jutra to mam przyjść rano.
Mi tak leczono zęby w Polsce 15 lat temu. Dziwię się że w DE są gabinety, które tak leczą. Oczywiście że można zakleić, trzymanie otwartego zęba jest dla niego bardzo szkodliwe i bardzo źle wpływa na perspektywy trwałego leczenia. Konował jakiś się za ciebie wziął
Cytat:
Ja już prawie spakowana, ale co tu pakować. Dwie piżamy, majtki, skarpetki, kosmetyki, papier toaletowy, ręcznik, naczynia, sztućce, ładowarka i książka.
Szlafrok?
Cytat:
Mnie to nawet nie chodzi o kompetencje lekarzy, bo nie mnie to oceniać. Najgorsze jest to ich zachowanie, w prywatnym gabinecie uśmiech i wszystko cacy, a w przychodni jak inna osoba, jakby z łaski tam przychodzili i odbębniali pańszczyznę.
Cytat:
Hej ja juz po wizycie w przychodni co do moich boli brzucha ktore mialam (jak co nie ktore z Was pamietaja) okazalo sie ze to jednak nie trzustka na szczescie ale mam kamice nerkowa niestety nic nie moga poki co zrobic bo jestem w ciazy musze bole przecierpiec jesli sie pojawia a jak beda bardzo silne to na pogotowie.
Kamica to oczywiście nie jest fajna diagnoza, moja mama ma 3 nerki i we wszystkich kamienie, także jestem obeznana z tematem jakbyś miała pytania to wal.
Musisz się przygotować na trudniejszą ciążę i puchnięcie wodne na końcówce, ale na szczęście zabiegi na kamicę się unowocześniły więc głowa do góry (lepsze to niż trzustka tfu tfu!)
Stary 2015-02-10, 20:24   #2115
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:

Gratuluje i ciesze sie razem z Toba
Stary 2015-02-10, 20:24   #2116
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Fajnie a jaki jest koszt?
Free
Stary 2015-02-10, 20:25   #2117
czarownica_tea
Zakorzenienie

Truskafffka- za free
Małgosia- gratulacje

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:28   #2118
truskafffka91
Wtajemniczenie

OOo fajnie tez bym chciała
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:29   #2119
kasiulaaa91
Raczkowanie

warsztaty są darmowe
http://bezpieczny-maluch.com.pl/warsztaty
podsyłam linka

[QUOTE=truskafffka91;50188 896]Fajnie a jaki jest koszt?

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

moje gratulacje !!!!!!

Cytat:

kasiulaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-10, 20:32   #2120
malaja86
Rozeznanie

Dziewczyny ja też uważam, że chodzenie tylko po skierowania no lekarza nfz nie jest dobre. Lrkarz powinienjednak przebadać.

Bianeczka
życzę krotkiej ale i pomocnej wizyty w szpitalu. Ja mam nadzieje że już jutro odpowiem na pytanie na temat szpitala w świdniku.

Jeżeli moje przeziebienie przez noc sie nie pogorszy to jutro wyjdę. Jak nie to czeka mnie antybiotyk. Wtedy to juz poznam szpital z kazdej strony
Stary 2015-02-10, 20:33   #2121
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Kamica to oczywiście nie jest fajna diagnoza, moja mama ma 3 nerki i we wszystkich kamienie, także jestem obeznana z tematem jakbyś miała pytania to wal.
Musisz się przygotować na trudniejszą ciążę i puchnięcie wodne na końcówce, ale na szczęście zabiegi na kamicę się unowocześniły więc głowa do góry (lepsze to niż trzustka tfu tfu!)

Szczerze mowiac nie wiem nic na temat kamicy wiec w razie czego bede pytac
Dziekuje

Edytowane przez ania_2019
Czas edycji: 2015-02-10 o 20:35
Stary 2015-02-10, 21:29   #2122
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

super Gratulacje

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też uważam, że chodzenie tylko po skierowania no lekarza nfz nie jest dobre. Lrkarz powinienjednak przebadać.

Bianeczka
życzę krotkiej ale i pomocnej wizyty w szpitalu. Ja mam nadzieje że już jutro odpowiem na pytanie na temat szpitala w świdniku.

Jeżeli moje przeziebienie przez noc sie nie pogorszy to jutro wyjdę. Jak nie to czeka mnie antybiotyk. Wtedy to juz poznam szpital z kazdej strony
Czekam na relacje

Owieczka nie biore wole sweter Tam jest zawsze goraco. A jak zechce to mi mama przywiezie najwazniejszy to papier toaletowy :P

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-02-10, 21:56   #2123
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
super Gratulacje

Czekam na relacje

Owieczka nie biore wole sweter Tam jest zawsze goraco. A jak zechce to mi mama przywiezie najwazniejszy to papier toaletowy :P
A to w takim razie wszystko masz
Na kompie wciąż wizaż nie działa, ale na telefonie działa hehe
Stary 2015-02-10, 22:08   #2124
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Coś mi nie chodził przez chwilę wizaż na kompie :/ Miałam wymianę zdań z tż i aż sobie muiałam meliskę zrobić. A później dzwoni, żebym się nie denerwowała
też już miałam kilka takich "wymian", nie da się nie denerwować

Cytat:
Tak, potwierdzam

Ja to nie wiem czego jaka przyczyna, ale skoro byłam na badaniach niedawno, to po co mi następne? Facet-gin, który mnie będzie namawiał i tak na badanie to W MOJEJ OPINII będzie zbok, bo ja ich nie potrzebuję. Nie badam sie u facetów a w mojej przychodni nie ma kobiety-gin. Poza tym to pierwsze i ostatnie badanie, jakie od niego będę chciała. Chyba się nikt nie poczuje wykorzystywany tym, że zachowam dzięki niemu ze 300zł?

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

klapki i szlafrok! a naczynia i sztućce to pierwsze słyszę

Cytat:
Hej ja juz po wizycie w przychodni co do moich boli brzucha ktore mialam
zdrówka!!!

Miała może któraś z Was do czynienia z takimi kosmetykami/składnikami?:
http://pachnacakraina.com/piel%C4%98...kosowy-50-ml,9

http://pachnacakraina.com/piel%C4%98...ikowa-10-ml,61

http://pachnacakraina.com/piel%C4%98...wania-50ml,249

tż nie chce na warsztaty, "bo długie" :/

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 22:16   #2125
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

klapki i szlafrok! a naczynia i sztućce to pierwsze słyszę :p

tż nie chce na warsztaty, "bo długie" :/
Praktycznie w każdym szpitalu trzeba mieć swoje sztućce i kubek. Także pamiętaj żeby spakować do torby na porodowke

A te warsztaty właśnie wcale nie są długie, ale mnie właśnie zastanawia kto to dokładnie organizuje bo boję się że to będzie w zasadzie sam product placement a tego nie mam ochoty słuchać...
Stary 2015-02-10, 22:17   #2126
Martika_91
Raczkowanie

Dobry wieczór

Przeczytałam Was z ledwością, wybaczcie, ale nie będę cytować. Dziś od 3 nad ranem nie mogłam spać i potem cały dzień wymiotowałam i źle się czułam.

Jestem po wizycie. U mnie na każdej wizycie, wielkość dzidziusia idealnie zgadza się z datą owulacji (miałam potwierdzoną przez gina na monitoringu). Dzisiaj mam 9t0d i maleństwo ma 2,28 cm.

Dobrej nocy wszystkim.
Stary 2015-02-10, 23:34   #2127
xXAnetaXx
Raczkowanie

Cytat:
no to łapie się za magnez ja w poprzedniej miałam jakiś ucisk, ale tylko mi drętwiała i mnie w nią mrowiło a to to takie mało przyjemne

no własnie mam podobnie.., jesli nogi mam chwile dluzej w jednej pozycji to mi sie tak jakby "zastoją" i zeby je rozruszac to maskara... jak to czuje to boje juz sie boje... Musze sobie pomoc rekoma... bo same nogi nie dawaja rady... Czy mozna taki rozpuszczalny magnez ?

Życze szybkiego powrotu do domu

Dzisiaj czuje sie bardzo slabo, zawsze bylam niskocisnieniowcem ale teraz to chyba maskara...Co do spodni to ja sie mieszcze i dopinam, gorzej wieczorem ale wtedy odpinam guzik ale zazwyczaj caly dzien w dresikach Ja na poczatku schudlam prawie kg a teraz waze normalnie. Badnie genetyczne24 lutego ale to juz pisalam.

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Martika_91 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór

Przeczytałam Was z ledwością, wybaczcie, ale nie będę cytować. Dziś od 3 nad ranem nie mogłam spać i potem cały dzień wymiotowałam i źle się czułam.

Jestem po wizycie. U mnie na każdej wizycie, wielkość dzidziusia idealnie zgadza się z datą owulacji (miałam potwierdzoną przez gina na monitoringu). Dzisiaj mam 9t0d i maleństwo ma 2,28 cm.

Dobrej nocy wszystkim.
gratulacje

36/40
III Trymestr
nasze 2300g szczęścia

Edytowane przez xXAnetaXx
Czas edycji: 2015-02-10 o 23:34
xXAnetaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 05:14   #2128
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!

Ja spać nie mogę ;/

Bianeczka szybkiego powrotu do zdrowia!
Tylko ja nie mam mdłości czy ktoś by się tutaj znalazł?
Stary 2015-02-11, 06:27   #2129
ania_2019
Rozeznanie

Ja juz nie spie ale pewnie Kissmisiaa udalo Ci sie juz usnac
Stary 2015-02-11, 06:48   #2130
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Właśnie ze nie. Grałam na telefonie w jakąś grę. ..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości