![]() |
#2101 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
kurcze, a co Ci się działo? Ja zawsze najpierw kosztuję i odczekuję chwilę, ale większości dostępnych jabłek nie mogę jeść nawet po obraniu, albo np. pić soków robionych w sokowirówce. Po jednym jeszcze nic się strasznego nie dzieje, po prostu lekko puchnie mi język i mam dziwne uczucie w ustach. Raz tylko zjadłam taką brzoskwinię spłaszczoną i musiało być w niej dużo chemii, to po połówce aż mi się ciężko oddychało, bałam się, że się uduszę, ale po kilku minutach było trochę lepiej. Od tego czasu omijam je szerokim łukiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi badaniami, to z jednej strony rozumiem tych lekarzy, którzy nie chcą dawać, bo tak dziewczyny chodzą i nabijają kieszenie innym lekarzom na wizytach prywatnych, a do nich przychodzą tylko po badania. Dla nich to też może nie być miłe i chyba przez to niektórzy tak się zachowują. Wiadomo, ze to żadne wytłumaczenie, ale pewnie to jest główna przyczyna. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Ja już prawie spakowana, ale co tu pakować. Dwie piżamy, majtki, skarpetki, kosmetyki, papier toaletowy, ręcznik, naczynia, sztućce, ładowarka i książka.
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwierzcie, ze to jest odpowiedzialna sprawa i dlatego lekarze nie chcą tak tym szastać. Pomijając już kwestie kontraktów z NFZ które są żałosne...
![]() |
#2104 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam raz na NFZ bo tez chciałam skierowanie na bad i nigdy więcej Nawet jakby 1000 kosztowały to zaplace.Do jasnej cholery place składki i gdyby w przychodniach pracowali ludzie kompetencji to hymnie szukała prywatnie.Dodał ze ta gin mnie tak zbadała ze do dziś to czuje a bad wypisala podstawowe pewnie po złości.
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Ridja a jak lekarz przyjmuje prywatnie w swoim gabinecie a skierowania i USG robi na szpitalnym sprzęcie to co jest fair?Ja tez pracuje z lekarzami.
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd wiesz, że robi USG na szpitalnym sprzęcie? U mnie w pracy jest dokładnie odwrotnie. Lekarz przyniósł do NZOZ-u swoje prywatne USG z gabinetu, zabiera je za każdym razem jak do niego jedzie. Czyli wozi ten sprzęt, który jest jego, dla dobra jednostki.
![]() |
#2106 |
Wtajemniczenie
|
Wiem ze robią bo jeden dostał za to dyscyplinarne i wkopal innych kolegow. Uwierz mi ze gdybym miała kompetentne go giną na NFZ to bym chodziła.Niestety mnie nie odp wiec chodzie prywatnie
#2107 |
Rozeznanie
|
Hej ja juz po wizycie w przychodni co do moich boli brzucha ktore mialam (jak co nie ktore z Was pamietaja) okazalo sie ze to jednak nie trzustka na szczescie ale mam kamice nerkowa niestety nic nie moga poki co zrobic bo jestem w ciazy musze bole przecierpiec jesli sie pojawia a jak beda bardzo silne to na pogotowie. Po urodzeniu dziecka czeka mnie zabieg najprawdopodobniej. Poniewaz jestem przeziebiona spytalam co moge brac wiec pozwolil mi brac paracetamol do 4 tabletek na dobe. Jedyne co mnie cieszy powiedzial ze mam lezec w lozku a jak nie przejdzie do piatku to zadzwonic i wystawia mi zwolnienie na kolejny tydzien. Tak wiec jutro nie ide do pracy z czego sie bardzo ciesze bo wstawanie o 4.50 mnie dobija tymbardziej teraz jak mnie meczy choroba
|
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Zakorzenienie
|
Bianeczka- powodzenia, niech przebadają i żeby wszystko było dobrze.
Jeśli któraś się zastanawia nad warsztatami "Bezpieczny Maluch" to serdecznie polecam. Właśnie z nich wróciłam. Ratownik prowadził je z werwą i jajem, panowie zakładali brzuchy i na nich były prezentowane różne metody ratowania ciężarnych, także panowie dostali lalki-niemowlaki i musieli się wykazać. Super było. Dodatkowo zgarnęłam kilka gadżetów. Jeśli macie czas i ochote to się zapisujcie ![]()
#2109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw spuchły mi ślinianki i jak je na pogotowiu odblokowali, to zaczęłam wymiotować. czy wam na wieczór też bardziej pokazuje się brzuszek? wyglądam jakbym wypiła z 2 litry wody, albo objadła kapuśniakiem ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
uffff, dobrze, że to nie trzustka !! Leż i odpoczywaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie ginekolodzy prywatni nie pracują nigdzie w przychodniach? Mój pracuje w szpitalu, wiec odpada. Ale szczerze mówiąc poszłam prywatnie nie ze względu na kompetencje, ale godziny przyjmowania, łatwość umówienia się i zmiany terminu itp. Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki.
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
meryy, mnie też wzdyma. A najgorsze, że nie od jedzenia tylko od płynów! Wypiję coś i mi sie jakby zatrzymuje i cofa, odbija sie, no koszmar totalny
![]() Wykąpana, nogi ogolone, włosy umyte, można jutro się meldować. Oby mi dali jakaś sensowną salę ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka ![]() Wspólnie zamawiamy buty ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-02-10 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, byłam dzisiaj u ginekologa.
Zarodek ma 9mm i słyszałam jak bije mu serduszko ![]() Mój TŻ się popłakał ze szczęścia i ja też ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musisz się przygotować na trudniejszą ciążę i puchnięcie wodne na końcówce, ale na szczęście zabiegi na kamicę się unowocześniły więc głowa do góry ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Truskafffka- za free
![]() Małgosia- gratulacje ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2118 |
Wtajemniczenie
|
OOo fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Raczkowanie
|
warsztaty są darmowe
![]() http://bezpieczny-maluch.com.pl/warsztaty podsyłam linka ![]() [QUOTE=truskafffka91;50188 896]Fajnie ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- moje gratulacje !!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja też uważam, że chodzenie tylko po skierowania no lekarza nfz nie jest dobre. Lrkarz powinienjednak przebadać.
Bianeczka życzę krotkiej ale i pomocnej wizyty w szpitalu. Ja mam nadzieje że już jutro odpowiem na pytanie na temat szpitala w świdniku. Jeżeli moje przeziebienie przez noc sie nie pogorszy to jutro wyjdę. Jak nie to czeka mnie antybiotyk. Wtedy to juz poznam szpital z kazdej strony
#2121 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze mowiac nie wiem nic na temat kamicy wiec w razie czego bede pytac ![]() Dziekuje ![]() Edytowane przez ania_2019 Czas edycji: 2015-02-10 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Owieczka nie biore wole sweter Tam jest zawsze goraco. A jak zechce to mi mama przywiezie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na kompie wciąż wizaż nie działa, ale na telefonie działa hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2124 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miała może któraś z Was do czynienia z takimi kosmetykami/składnikami?: http://pachnacakraina.com/piel%C4%98...kosowy-50-ml,9 http://pachnacakraina.com/piel%C4%98...ikowa-10-ml,61 http://pachnacakraina.com/piel%C4%98...wania-50ml,249 tż nie chce na warsztaty, "bo długie" :/
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te warsztaty właśnie wcale nie są długie, ale mnie właśnie zastanawia kto to dokładnie organizuje bo boję się że to będzie w zasadzie sam product placement a tego nie mam ochoty słuchać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Przeczytałam Was z ledwością, wybaczcie, ale nie będę cytować. Dziś od 3 nad ranem nie mogłam spać i potem cały dzień wymiotowałam i źle się czułam. Jestem po wizycie. U mnie na każdej wizycie, wielkość dzidziusia idealnie zgadza się z datą owulacji (miałam potwierdzoną przez gina na monitoringu). Dzisiaj mam 9t0d i maleństwo ma 2,28 cm. Dobrej nocy wszystkim.
#2127 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
no własnie mam podobnie.., jesli nogi mam chwile dluzej w jednej pozycji to mi sie tak jakby "zastoją" i zeby je rozruszac to maskara... jak to czuje to boje juz sie boje... Musze sobie pomoc rekoma... bo same nogi nie dawaja rady... Czy mozna taki rozpuszczalny magnez ? Życze szybkiego powrotu do domu ![]() Dzisiaj czuje sie bardzo slabo, zawsze bylam niskocisnieniowcem ale teraz to chyba maskara...Co do spodni to ja sie mieszcze i dopinam, gorzej wieczorem ale wtedy odpinam guzik ale zazwyczaj caly dzien w dresikach ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
![]()
Oczekiwanie na naszą Alicję ![]() 36/40 III Trymestr ![]() ![]() Edytowane przez xXAnetaXx Czas edycji: 2015-02-10 o 23:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja spać nie mogę ;/ Bianeczka szybkiego powrotu do zdrowia! Tylko ja nie mam mdłości czy ktoś by się tutaj znalazł?
![]() |
#2129 |
Rozeznanie
|
Ja juz nie spie ale pewnie Kissmisiaa udalo Ci sie juz usnac
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
Właśnie ze nie. Grałam na telefonie w jakąś grę. ..
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.