Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 08:39   #691
kordelka85
BAN stały

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Bezposrednio na bazie montuje sie fotelik na klik i nie trzeba go wpinać pasami (moja baza jest na pasy a są takie na isofix) Fotelik z bazą jest bezpieczniejszy i użytkowanie jest wygodne bo tylko wpinasz i już.
To ty nie masz tej bazy przypadkiem?
http://www.maxi-cosi.de/de-de/produk...asybase-2.aspx
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 08:46   #692
boleczka93
Zakorzenienie

Dzieki dzieczyny za wszystkie kciuki i za te slowa. Tak.. kamien spadl mi z serca i mam nadzieje ze w koncu sie wszystko ulozy
MadelineM pamietamy pamietamy

A ja dzisiaj jade sie spotkac z kolezanka z liceum. Przywiezie mi ubranka od swojej siostry po jej coreczce wszystkie do 2 r.ż i sie nie moge doczrkac jakie beda bo z tego co je znam to zawsze kupowaly szalowe rzeczy

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 08:48   #693
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Madi nie pisala ja mam kombinezonik od siostry 72, mial byc na wyjscie ze szpitala ale chyba za duzy :/
To juz bedzie na jesien i zime
Stary 2015-02-11, 08:49   #694
gosiak0512
Zakorzenienie

NIEZAWSZE ja obu rodziłam w nocy jeden po 23 a drugi po 2.. i teraz też jakoś bym chyba w dzień wolała..

witam się w 33 tygodniu

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 08:50   #695
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
NIEZAWSZE ja obu rodziłam w nocy jeden po 23 a drugi po 2.. i teraz też jakoś bym chyba w dzień wolała..

witam się w 33 tygodniu
Gratulacje jej ale ten czas zleciał, dopiero co kończyłyśmy 8,9,10 tydz...

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-02-11, 08:59   #696
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
a ja was nadrobiłam
wiecie co mi kol napisała bo wysłałam jej fote tego kombinezonu misiowego i mówię ze cieńsza czapeczkę zaloże do tego bo on ma kapturek gruby itd. a przede wszystkim zobacze jaka bd pogoda to mi tłumaczy ze to mało dla takiego dziecka mówie ze dam rade że bd widziała co robić w kwietniu w zależnosci od pogody, to mi napisała się martwi bo nie wie czy ja sobie sprawe zdaje...

tak więc dziewczynki wychodzi na to ze ja w ogóle chyba nie bede wiedziała co z tym dzieckiem robić.... [COLOR="Silver"]
D
Jakas dziwna ta kolezanka. Musialabys urodzic na poczatku kwietnia i sie wyjatkowo wredna pogoda trafic. A nawet jakby byla wielka zima to przewciez mozna dziecko czyms przykryc.
Niektorzy to bychyba w dsomu w kombinezonie dziecko trzymali.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
o boszz wez, nie lubie takich ludzi co tak mowia, co ona sobie mysli w ogole
Jak do tz na wies pojechalam to stare panny zwlaszcza bezdzietne przyzywaly, ze Maja za cienko ubrana i jeszcze mowily, ze jest przeciag na swiezym powietrzu toz to wiatr byl przeciag jest w domu jak sa dwa okna otwarte , ale one wiedza lepiej....

Ja nie spie, bo chce poczytac, ale jak siedzicie jeszcze tu to moge z wami
To ja mialam synka we wrzesniu opatulic nie wiadomo czym zeby go nie zawialo(bylo jakies 16-17 stopni jak wychodzilam), a w szpitalu pierwsze 2 dni po urodzeniu dzieci wietrzyli, okna otwierali.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Gosia hahaha to ja też muszę zmienić bo mam misiowy na wyjście kurcze jakie my jesteśmy źle doinformowane
To musisz z syberii gdzies zamowic, bo tu takich nie sprzeja.Tylko szybko bo sie sezon powoli konczy
Stary 2015-02-11, 09:01   #697
blackberry89
Zakorzenienie

Myślicie ze kolo 20 kwietnia to w najgorszym przypadku ile może byc stopni na dworze?
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:04   #698
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Jestesmy z M po wstepnej rozmowie "Co dalej". I zdecydowalismy ze wyjezdzamy. Plan pozostaje ten pierwotny, M sie pakuje teraz jakos w najblizszym czasie a potem przyjezdza na kwiecien.. szczerze? Ulzylo mi ze decyzja jest podjeta. Ehhh
Gratuluje decyzji.
Ale jednak rodzisz w PL?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
myślicie ze kolo 20 kwietnia to w najgorszym przypadku ile może byc stopni na dworze?
10...
Stary 2015-02-11, 09:05   #699
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam takie zielone co jakis czas, i to od grzybka jest.
Oo widzisz dziekuje, to sie dopytam
Cytat:
Myślicie ze kolo 20 kwietnia to w najgorszym przypadku ile może byc stopni na dworze?
Hmm teraz to może byc i zima i lato
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:05   #700
kordelka85
BAN stały

Ale ten pebble ciezki. Ponad 4 kilo.
Stary 2015-02-11, 09:07   #701
lekkaatletka
Zadomowienie

Dzien dobry! Corka mi sie dzis snila, byla sliczna, wszyscy sie nia zachwycali bo jak niemowle z reklam wygladala
Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Nie martw się, ja też mam mały brzuszek a lekarz mówi ze wszystko ok, dzidzia rozwija się dobrze.. Taki nasz urok

Ja podzieliłam na białe, różowe i kolory

ale mi Cię szkoda

Mi się nie podobają takie ozdoby
Chyba wlasnie tak podziele bo rozowych mam duuuzo
Kupilam tylko tych kilka rzeczy z Lidla a te co dostalam to George
I teraz patrze ze to jakas ą ę firma :niewiem:

Cytat:
a ja was nadrobiłam
wiecie co mi kol napisała bo wysłałam jej fote tego kombinezonu misiowego i mówię ze cieńsza czapeczkę zaloże do tego bo on ma kapturek gruby itd. a przede wszystkim zobacze jaka bd pogoda to mi tłumaczy ze to mało dla takiego dziecka mówie ze dam rade że bd widziała co robić w kwietniu w zależnosci od pogody, to mi napisała się martwi bo nie wie czy ja sobie sprawe zdaje...

tak więc dziewczynki wychodzi na to ze ja w ogóle chyba nie bede wiedziała co z tym dzieckiem robić....

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

moja to samo co do forum zgadzam sie cvisza jak tylko weszłam chyba nas tu nie lubią.....

Cytat:
kupiłam sobie dziś bluzkę ale coś poje.bałam i zamiast 40 wzięłam 42
albo zmniejsze albo dam komus bo kurdeeeeeeeeeeeee:mu r:

a taka ładna....

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

znjade w rossamannie majtki te do porodu? czy to tylko w aptece

to ja kurde PIERZYNE na wyjscie ze szpitala musze wziac!!! Bo mam polarkowy cienki kombinezon

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
bralas uzywke czy nowke? jak cenowo?

ja wrzucilam razem i cos mi zafarbowalo dwie bluzeczki ;/ jutro wrzucam do odplamiacza.

kupilam za 460 zl nową.

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Dalabym, ale nie wiem jakie.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Ja czym blizej porodu to bym sie nie obrazila na cc. Oczywiscie nie bee robic na zyczenie, ale nie panikowalabym jakby sie okazalo ze jednak trzeba.

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Mi tez tak pchala jak miala na gorze.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Gruby, ale u mnie to niemiecki zimny chow praktykowany w szpitalach

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Moja sie 3 dni temu przewrocila, czulam to dobrze bo czkawka z gory przeszla na dol. Byl to koniec 33 tc, wiec masz jeszcze troche.
Dzięki za pocieszenie
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:10   #702
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Znów cała nocka super przespana. Nawet gardło tylko lekko boli ale pójdę do lekarza, może coś podpowie.

Dzięki Dziewczynki za uspakajające słowa co do wielkości brzuszka. Mi też gin mówi że wszystko ok, dzidziuś średniak i wody ok ale człowiek troszkę wariuje

Gossip
- koleżanka mądrala ma dzieci? Maluszka nie mozna przegrzewać. Kombinezonik będzie ok a w razie czego kocyk
Ja mam misiowy ale ocieplany i rodzę pod koniec marca więc będzie ok

Cytat:
Jestesmy z M po wstepnej rozmowie "Co dalej". I zdecydowalismy ze wyjezdzamy. Plan pozostaje ten pierwotny, M sie pakuje teraz jakos w najblizszym czasie a potem przyjezdza na kwiecien.. szczerze? Ulzylo mi ze decyzja jest podjeta. Ehhh
Super, że decyzja podjęta. Życzę Wam powodzenia!
Pochwal sie później ubrankami od koleżanki

Cytat:
Witam niewyspana, mlody nie spal, bo zeby bolaly, zbudzl sie 2 razy i gadal, teraz zasnal, a ja juz nie moge.
Od dwoch dni nie je nic oprocz mleka, maslanki i tego co sie da wypic z kubka, nawet frytkami pogardzil
Jeszcze mu ząbki rosną?

Cytat:
Ja wczoraj jak Maciek mnie strasznie kopal i napieral na dol to sobie myslalam co jakby mi tak wody odeszly i sie przestraszylam, bo sobie wyobrazilam caly porod i jakos gotowa jeszcze nie jestem, dziwne, ze zaczynam sie bac, bo pierwszy byl cudowny porod i bezbolesny nieomalm, a teraz tak jakos mnie wzial strach... i w ogole chce z rana rodzic lub w dzien, nie chce w nocy
Ja jak sobie pomyślę, ze może się zacząć w każdej chwili to też mnie strach nachodzi. Też nie jestem gotowa, zwłaszcza dlatego, że nic jeszcze nie przygotowane, ale mam juz wstępny projekt mebli Muszę dziś poszaleć z metrówką i zobaczyć co i gdzie ma być i czy mi to pasuje. Psychicznie też potrzebuje jeszcze te kilka tygodni

Cytat:
Ja fridy do dzis uzywam, jak Maja nie wydmucha wszystkiego, bardzo ja lubie i jest dokladna uwazam, gruszka to jakos sobue nie wyobrazam.
Tez używamy fridy do dziś. Dla maluszka też kupiłam

Cytat:
A jaki masz model maxi cosi?
Ja sie zastanawiam nad cabriofix i pebble, tylko te 2 mi pasuja na easy base.
Ja mam fotelik i bazę Teutonia. Wczoraj link wklejałam. On jest duzy i mało wygodny ale pasuje do wózka i ma bazę więc nie będę nic zmieniać

Cashmere - czekamy na fotki tych śliczności
Stary 2015-02-11, 09:10   #703
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Z monitorem oddechu Angel Care 401 z dwoma plytkami

ja mam zq 3tyg. zrobic toxo, hiv, hbs, morfologie i mocz. Powiedzial ze potem tydzien przed porodem jeszcze morfologia i mocz.

tez sie martwilam ze brzuch maly, ale kazalam dzis sprawdzic ilosc wod plodowych i powiedzial ze ok. Wiec juz sie nie przejmuje ze ludzie mowia "ale maly brzuch". Ja po prostu w ogole nie mam tkanki tluszczowej na brzuch

Tak, tylko tylem. Ja mam maxi cosi cabrio fix - wygralam go na poczatku ciazy.

Kolejne glupie pytanie: przy praniu sortowalyscie ubranka kolorami czy wszystkie razem? Nie pofarbuja?
Ja niektore recznie takie jak nowe dzinsy czy czerwone nowe bo farbuja strazznie,zwlaszcza na poczatku.

Cytat:
No to sie ciesze. Superowo ze podeliscie decyzje. Teraz juz bedzie z gorki, zobaczysz

Ja zaraz wstaje. M z racji dnia wolnego zabiera Mlodego do kina (dzizas jaka pokazowa..)no ale nic to. Musze sie zastanowic co dzis robic bo zaszlachtuje tego mojego meza.
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:11   #704
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
z -20 pewnie bo to środek zimy i będzie mróz trzaskający jak rodziłam syna 26 kwietnie to było na wyjście piękne słońce i cieplutko że ja miałam na sobie spodnie dresowe i bluzę, bez kurtki.

Stary 2015-02-11, 09:11   #705
alaba71
Raczkowanie

Cytat:
Ja jakbym miala taka kase to napewno bym to zrobila
Ja też nie mam takiej kasy , ale wiadomo dziecko jest najważniejsze. Mogę się zadłużyć. Tylko chodzi mi czy to jest tak bardzo potrzebne? Czy ten bank krwi i te czasopisma mówiące o komórkach macierzystych w krwi pępowinowej trochę nie demonizują problemu. Ja chcę aby moje dziecko było zdrowe. Chcę zapewnić mu wszystko co tylko się da. Dowiedziałam się o tym Banku komórek macierzystych tej możliwości przechowywania krwi pępowinowej i zastanawiam się na ile to jest potrzebne. Moje dziecko jest zdrowe to 7 miesiąc. Niemniej byłam już w szpitalu bo groziło mi poronienie. Dostaje takie tabletki aby wspomóc rozwinięcie płuc u dziecka. Nie wiem czy urodzi sie wcześniak. Podobno 7 miesiąc jest najcięższy -tak powiedział lekarz. Niemniej zastanawiam się nad tą umową w sprawie komórek macierzystych. Skoro moje dziecko jest zdrowe jaki jest procent tego , że te komórki będą mu w przyszłości potrzebne? Ja nie jestem bogata ale lekarz powiedział, że lepiej teraz zapłacić niż potem 10-razy więcej, a i tak może sie okazać ,że choroba zostanie rozwiązana tylko jeśli będą komórki macierzyste z krwi pępowinowej. Ludzie biorą pożyczki na mieszkanie ,które spłacają latami .Ja bym wzieła na dziecko. Na wszelki wypadek. Co o tym sądzicie?
alaba71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:16   #706
Majka232
Zakorzenienie

Gosiak - gratki 33 tygodnia!

Sylwia - fajna kołyska! Chyba poproszę Tż żeby nam zrobil cos w tym stylu żeby wstawić do sypialni, bo na piętro to wózka nie będę wciągać

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja zaraz wstaje. M z racji dnia wolnego zabiera Mlodego do kina (dzizas jaka pokazowa..)no ale nic to. Musze sie zastanowic co dzis robic bo zaszlachtuje tego mojego meza.
Wiem co masz na myśli pisząc pokazówa. Mój Tż często jak sie pokłócimy to staje się Ojcem Roku
Stary 2015-02-11, 09:18   #707
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Dzień Dobry

Jeszcze mu ząbki rosną?

Ja mam fotelik i bazę Teutonia. Wczoraj link wklejałam. On jest duzy i mało wygodny ale pasuje do wózka i ma bazę więc nie będę nic zmieniać

No tak, ida kly. Z tego co slyszalam to niby sa najgorsze i to chyba prawda, bo wczesniej tak sie nie meczyl.
Co najdziwniejsze, nie ma dalej dolnych dwojek, a sa juz wszystkie jedynki, czworki, gorne dwojki, jeden kiel, a 2 kolene niedlugo beda.

Co do fotelikow to juz dotarlam to twoich linkow
Stary 2015-02-11, 09:21   #708
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, ida kly. Z tego co slyszalam to niby sa najgorsze i to chyba prawda, bo wczesniej tak sie nie meczyl.
Co najdziwniejsze, nie ma dalej dolnych dwojek, a sa juz wszystkie jedynki, czworki, gorne dwojki, jeden kiel, a 2 kolene niedlugo beda.

Co do fotelikow to juz dotarlam to twoich linkow
U nas też zęby nie szły książkowo Mieliśmy dwójki na górze i jedynki na dole i Mały wyglądał jak kasownik
Trójki mimo że wszędzie piszą ze najgorsze u nas nie były
Stary 2015-02-11, 09:24   #709
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje decyzji.
Ale jednak rodzisz w PL?

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

10...
No tez
tak mysle ze mniej to nie bedzie...

Cytat:
z -20 pewnie bo to środek zimy i będzie mróz trzaskający jak rodziłam syna 26 kwietnie to było na wyjście piękne słońce i cieplutko że ja miałam na sobie spodnie dresowe i bluzę, bez kurtki.
Haha no to ja nie wyjde ze szpitala bo przy takim mrozie nie wolno przecież wychodzić na dwór
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:25   #710
kordelka85
BAN stały

Cytat:
U nas też zęby nie szły książkowo Mieliśmy dwójki na górze i jedynki na dole i Mały wyglądał jak kasownik
Trójki mimo że wszędzie piszą ze najgorsze u nas nie były
A ktore u was byly?

U nas nie bylo to tej pory tak zle, cos troche pomarudzil przy czworkach, ale jadl w miare normalnie.Jedynki idwojki to wogole nie byly dokuczliwe i nie marudzil. Teraz to bardzo, ile to moze potrwac?
Stary 2015-02-11, 09:26   #711
gosiak0512
Zakorzenienie

ALABA z tego co czytałam jak dziewczyny o tym pisały to tych komórek nie możesz użyć w razie co przy tym samym dziecku..

Stary 2015-02-11, 09:27   #712
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A ktore u was byly?

U nas nie bylo to tej pory tak zle, cos troche pomarudzil przy czworkach, ale jadl w miare normalnie.Jedynki idwojki to wogole nie byly dokuczliwe i nie marudzil. Teraz to bardzo, ile to moze potrwac?
U nas jak szły zęby to sie budził kilka razy w nocy. Nie wiem które były najgorsze, wszystkie chyba podobnie. Smarowałam Dentinoxem
Stary 2015-02-11, 09:28   #713
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje decyzji.
Ale jednak rodzisz w PL?

10...
Tak tak, M przyjedzie w kwietniu na swieta, chrzciny i na porod a potem zabierze nas w trojke

Cytat:
Dzień Dobry

Znów cała nocka super przespana. Nawet gardło tylko lekko boli ale pójdę do lekarza, może coś podpowie.

Dzięki Dziewczynki za uspakajające słowa co do wielkości brzuszka. Mi też gin mówi że wszystko ok, dzidziuś średniak i wody ok ale człowiek troszkę wariuje

Gossip
- koleżanka mądrala ma dzieci? Maluszka nie mozna przegrzewać. Kombinezonik będzie ok a w razie czego kocyk
Ja mam misiowy ale ocieplany i rodzę pod koniec marca więc będzie ok

Super, że decyzja podjęta. Życzę Wam powodzenia!
Pochwal sie później ubrankami od koleżanki

Jeszcze mu ząbki rosną?

Ja jak sobie pomyślę, ze może się zacząć w każdej chwili to też mnie strach nachodzi. Też nie jestem gotowa, zwłaszcza dlatego, że nic jeszcze nie przygotowane, ale mam juz wstępny projekt mebli Muszę dziś poszaleć z metrówką i zobaczyć co i gdzie ma być i czy mi to pasuje. Psychicznie też potrzebuje jeszcze te kilka tygodni

Tez używamy fridy do dziś. Dla maluszka też kupiłam

Dzieki kochana, pewnie ze sie pochwale

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Ja niektore recznie takie jak nowe dzinsy czy czerwone nowe bo farbuja strazznie,zwlaszcza na poczatku.

No to sie ciesze. Superowo ze podeliscie decyzje. Teraz juz bedzie z gorki, zobaczysz

Dziekuje, oby, licze na to ze bedzie teraz z gorki...

Cytat:
Napisane przez alaba71 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam takiej kasy , ale wiadomo dziecko jest najważniejsze. Mogę się zadłużyć. Tylko chodzi mi czy to jest tak bardzo potrzebne? Czy ten bank krwi i te czasopisma mówiące o komórkach macierzystych w krwi pępowinowej trochę nie demonizują problemu. Ja chcę aby moje dziecko było zdrowe. Chcę zapewnić mu wszystko co tylko się da. Dowiedziałam się o tym Banku komórek macierzystych tej możliwości przechowywania krwi pępowinowej i zastanawiam się na ile to jest potrzebne. Moje dziecko jest zdrowe to 7 miesiąc. Niemniej byłam już w szpitalu bo groziło mi poronienie. Dostaje takie tabletki aby wspomóc rozwinięcie płuc u dziecka. Nie wiem czy urodzi sie wcześniak. Podobno 7 miesiąc jest najcięższy -tak powiedział lekarz. Niemniej zastanawiam się nad tą umową w sprawie komórek macierzystych. Skoro moje dziecko jest zdrowe jaki jest procent tego , że te komórki będą mu w przyszłości potrzebne? Ja nie jestem bogata ale lekarz powiedział, że lepiej teraz zapłacić niż potem 10-razy więcej, a i tak może sie okazać ,że choroba zostanie rozwiązana tylko jeśli będą komórki macierzyste z krwi pępowinowej. Ludzie biorą pożyczki na mieszkanie ,które spłacają latami .Ja bym wzieła na dziecko. Na wszelki wypadek. Co o tym sądzicie?
Komorki macierzyste to takie komorki z ktorych mozesz zrobic wszystko. Teraz Twoje dziecko jest zdrowe ale w przypadku gdyby w przyszlosci zachorowalo na jakas chorobe to takimi komorkami mozna naprawde wiele zdzialac. Nie wiem czy jest to oplacalne bo trudno zakladac ze kiedys sie zachoruje. Za 5, 10 czy 50 lat. Moze okazac sie ze sie przydadza a moze okazac sie ze nie (lepsza ta druga wersja) ale za samo przechowywanie trzeba placic okolo 500 zl/ rocznie wiec musisz podjac decyzje czy przez tyle lat dasz rade. Znaczy zawsze mozna zrezygnowac. Moim zdaniem to fantastyczna sprawa

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-02-11, 09:31   #714
kordelka85
BAN stały

Cytat:
U nas jak szły zęby to sie budził kilka razy w nocy. Nie wiem które były najgorsze, wszystkie chyba podobnie. Smarowałam Dentinoxem
U mhnie do tej pory byly jakies 2 noce zarwane przez zeby, dzisiejsza to trzecia wiec i tak powinnam sie cieszyc.
Tez smaruje dentitokse, ale dopiero jak idzie spac, bo jak chodzi to ciagle popija i to sie wyplucze i jeszcze to zje
Stary 2015-02-11, 09:33   #715
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
U mhnie do tej pory byly jakies 2 noce zarwane przez zeby, dzisiejsza to trzecia wiec i tak powinnam sie cieszyc.
Tez smaruje dentitokse, ale dopiero jak idzie spac, bo jak chodzi to ciagle popija i to sie wyplucze i jeszcze to zje

Ja stosowałam tylko na noc

Idę myć włosy
Stary 2015-02-11, 09:34   #716
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiak - gratki 33 tygodnia!

Sylwia - fajna kołyska! Chyba poproszę Tż żeby nam zrobil cos w tym stylu żeby wstawić do sypialni, bo na piętro to wózka nie będę wciągać

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Wiem co masz na myśli pisząc pokazówa. Mój Tż często jak sie pokłócimy to staje się Ojcem Roku
wygląda na to że to jakaś męska domena. Tylko jak dziecko było chore to ja byłam uziemiona a teraz jak już tylko kaszle to tatuś do kina weźmie Chociaż Ty mnie rozimiesz

A ja bym coś dla siebie w ramach relaksu zrobiła ale jeszcze nie wiem co..jakieś pomysły?
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:45   #717
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość

[/COLOR]Hanka- wspolczuje sytuacji z recepta. moze twoj gin ci nowa recepte wypisze?
pamietaj co pisalam wczesniej

Jak będę już w takiej desperacji ze nikt.mi tego nie wyda to uderzam do Ciebie w trymiga! ; )

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Ty to masz zawsze obcykany obiad gdzie ja jeszcze nad śniadaniem nie myślę
kiełbaski brzmią smakowicie, hmm też mam, ale chyba zjesz po badaniach
Ja też podziwiam Bird za jej zorganizowane z obiadami. Ja zawsze wymyślam na bieżąco.

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witaski przy śniadanku-dziś kanapeczki z jajkiem i pomidorkiem.
Udanego dnia brzuszki.
boleczka gratuluję podjętych decyzji
Co do majtek do szpitala mam i wielorazowe i jednorazowe.
mala_sylwia piękna kołyska
violka ja kupuję "firankę" na dół łozeczka z tej samej tkaniny i wzorze co pościel
cashmare czekamy na foty ubranek
Poproszę o kciuk,9:45 wizyta u ginki

Pozdrawiam
Malinka

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Dzieki dzieczyny za wszystkie kciuki i za te slowa. Tak.. kamien spadl mi z serca i mam nadzieje ze w koncu sie wszystko ulozy
MadelineM pamietamy pamietamy

A ja dzisiaj jade sie spotkac z kolezanka z liceum. Przywiezie mi ubranka od swojej siostry po jej coreczce wszystkie do 2 r.ż i sie nie moge doczrkac jakie beda bo z tego co je znam to zawsze kupowaly szalowe rzeczy
Super to gdzie jedziecie? Bo tyle pisałaś o wyjeździe za granicę a nie doczytałam do jakiego kraju?
Fajnie ze tyle ubranek dostaniecie gdzie Ty to wszystko pochowasz?

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

witam się w 33 tygodniu
Gratki dwóch trojeczek

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:45   #718
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
SONIA kaszle ale najgorsze mam za soba teraz to juz raczej kaszelek jest ale chrypa tragedia za to jak Rozenkowa bym polknela! Grzej sie brzuszku!

A z tymi brzuchami to nie ma reguly ja mam duzy, a mala drobna i wody w normie. Taka nasza natura ze jedne wywala a drugie nie
Hehe ja tez ledwo mowie..bo sprawia to bol:/

Cytat:
sama urodziła w listopadzie i wszystko konsultuje ze szwagierką która jest dla niej mentorem

ja czuje w okolicach żołądka jak mi stópki wypycha więc na wizycie mnie tylko doktorek upewnił w moim przekonaniu

a czkawkę czułam na dole w jednym miejscu

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

aha no fakt... współczuję wam kochane
Sonia ja też kaszlałam jak gruźlik..... ale nic malej na szczęscie nie było. ale wiadomo każda z nas jest inna i jesli tylko czuje obawę to niech wali do lekarza bo jesteśmy na ostatniej prostej

haha widzisz nie masz pojecia o dzieciach

Cytat:
Napisane przez ametty Pokaż wiadomość
Widziałam tam takie ostatnio. Ale ja często jak przychodzę do Rossmanna po coś, co tam widziałam, to już tego nie ma. Ostatnio całego działu "ciężarnego" nie mogłam znaleźć Do tej pory nie wiem, czy to kalafior, czy go przenieśli po prostu.

A kupujecie te majty wielorazowe czy jednorazowe? Ja sie zastanawiam, czy nie wziąć i takich i takich - jednorazówki do szpitala, a wielo- do domu.

Kurczę, wyspałam się w dzień i teraz nie wiem, co ze sobą zrobić. Chyba odpale sobie Simsy i zrobię sobie dziecko

simsy!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Witaski przy śniadanku-dziś kanapeczki z jajkiem i pomidorkiem.
Udanego dnia brzuszki.
boleczka gratuluję podjętych decyzji
Co do majtek do szpitala mam i wielorazowe i jednorazowe.
mala_sylwia piękna kołyska
violka ja kupuję "firankę" na dół łozeczka z tej samej tkaniny i wzorze co pościel
cashmare czekamy na foty ubranek
Poproszę o kciuk,9:45 wizyta u ginki

Pozdrawiam
Malinka
kciuki Malinko za wizyte.
Oj zjadlabym kanapki ale wciaz ixh nie przelkne..

Dzien dobry
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 09:47   #719
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Jak będę już w takiej desperacji ze nikt.mi tego nie wyda to uderzam do Ciebie w trymiga! ; )

Ja też podziwiam Bird za jej zorganizowane z obiadami. Ja zawsze wymyślam na bieżąco.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Super to gdzie jedziecie? Bo tyle pisałaś o wyjeździe za granicę a nie doczytałam do jakiego kraju?
Fajnie ze tyle ubranek dostaniecie gdzie Ty to wszystko pochowasz?
Jedziemy do Belgii a ubranka nie wiem haha, bede musiala zrobic porzadek ze swoimi. Jak juz je dzisiaj przywioze to w koncu wszystko przepatrze, popiore, poprasuje i posegreguje. Juz sama nie wiem ile mam czego :P

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Hehe ja tez ledwo mowie..bo sprawia to bol:/

haha widzisz nie masz pojecia o dzieciach

simsy!

kciuki Malinko za wizyte.
Oj zjadlabym kanapki ale wciaz ixh nie przelkne..

Dzien dobry
Biedulko

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
Stary 2015-02-11, 09:48   #720
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alaba71 Pokaż wiadomość
Wypowiadałam się już na ten temat, poszukaj w moich postach.
Na pewno bym się nie zadłużała na taki cel.

Jakoś mam wrażenie, że to reklama
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości