|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Hej
![]() Wczoraj się nacytowałam i jak chciałam odpowiedzieć, to mi wizaż padł i już przez cały wieczór nie działał ![]() nie chce mi się teraz cytować, więc odpowiem tak hurtem Szuuu to ubranko z next jest śliczne Ja tak sobie skromnie już planuję ochrzcić dziecko pod koniec wakacji lub we wrześniu, ale przed tym ważne jest dla mnie, żebyśmy mieli wypracowany rytuał i że będę wiedziała, że o tej godzinie będzie spał, a nie będzie domagał się jedzenia Moja siostra też rodziła w czerwcu, akurat 21.06, a to jest mój planowany termin i chrzciła małą w październiku, ale całą mszę trzymała na rękach i było jej trochę ciężko już ![]() Charlotta gratuluję 25tc!! Boże, ale ten czas leci.. Ale ja już nie mogę się doczekać Małego ![]() Wczoraj robiłam przegląd ubrań dla Wojtka, nie mam ich zbyt dużo, bo dopiero czekamy na dostawę
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mowie o normie mierzenia w domu glukometrem będąc w ciąży
|
|
|
#3063 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Skoro w sobotę masz powtarzać krzywą, to ja do tego czasu bym sobie mierzyła cukier na czczo i po posiłkach i zobaczyła jak wygląda sytuacja z Twoimi cukrami. Cóż jeżeli ciężko Ci się przemoc to pomyśl, że musisz to zrobić dla dobra dziecka, bo niestety cukrzyca ma na maleństwo negatywny wpływ ![]() Trzymaj się, nie jest wcale tak źle, ja to drugi już raz przechodzę. Cytat:
Ja o chrzcinach jeszcze nie myślę na razie chciałabym szczęśliwie donosic chociaż do polowy maja![]() ale na pewno będziemy chrzcic, tylko pewnie będą w mniejszym gronie niż u Kubusia ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A skoro w sobotę masz powtarzać krzywą, to ja do tego czasu bym sobie mierzyła cukier na czczo i po posiłkach i zobaczyła jak wygląda sytuacja z Twoimi cukrami. Cóż jeżeli ciężko Ci się przemoc i kłuc- pomyśl, że musisz to zrobić dla dobra dziecka, bo niestety cukrzyca ma na maleństwo negatywny wpływ ![]() Trzymaj się, nie jest wcale tak źle, ja to drugi już raz przechodzę. Cytat:
Ja o chrzcinach jeszcze nie myślę na razie chciałabym szczęśliwie donosic chociaż do polowy maja![]() ale na pewno będziemy chrzcic, tylko pewnie będą w mniejszym gronie niż u Kubusia
|
|
|
#3064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama się śmieje żebym tylko nie rodziła 1czerwca żeby dziecko miała jednak dwa świeta
|
|
|
#3065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja ostatnio byłam wieczorem na zakupach i spotkałam byłą kierowniczkę...pogadałam z nią trochę a ona na to "chyba chłopak będzie bo tak ładni wyglądasz, co?" a ja się tylko zaśmiałam i mówię "ładnemu we wszystkim ładnie...a ma być dziewczynka Cytat:
co do chrzcin to już pisałam...my mieliśmy w piątek po mszy o 18...ale tak chcieliśmy...nie chciałam w niedziele helloł ![]() piję kawę...opałaszowałam pączka z wanilią pyysznyy mąż ma nocki i zrobił takie aaahhhwczoraj wchodzę po wizycie do domu i mówię do chłopaków "będzie remis!! syynuu nie przesadzaj ![]() W każdym razie już przyjął do wiadomości, że będzie miał siostrę a najwięeksza radość jest taka, że nikt mu zabawek nie będzie zabierał
|
||||
|
|
|
#3066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#3067 |
|
Zadomowienie
|
juz stukam z biura.
masija na szczescie tym razem nic powaznego, dlatego pojechal sam (az do ravenny! od nas to kawal drogi!). maja mu wszczepic podskorny loop recorder czyli przenosne ekg ktory bedzie nagrywal prace jego serca przez rok.. niestety musi byc monitorowany. zabieg jest 10minutowy w znieczuleniu lokalnym, trzy dni w szpitalu trzeba lezec niestety (tak jak w polsce! inaczej nfz nie zwroci kosztow) a ze samoloty nie pasowaly to lecial juz dzisiaj i wroci w niedziele (no tak, bede sama w walentynki! ale my w sumie nigdy specjalnie nie swietowalismy walentynek..) mi sie w ciazy bardzo pogorszyla cera, nie wiem czy to hormony czy fakt, ze ulegam slodyczowo-glutenowo-nabialowym pokusom..? postanowilam, ze teraz koniec ze smieciami w jedzeniu, zobaczymy jak wyjdzie, zaczelam od poniedzialku. najglupsze jest to, ze jak nie bylam w ciazy, to jedyna pokusa jakiej ulegalam i przeszkadzala mi w trzymaniu "czystej diety" to alkohol (wino) do kolacji (ahhh wlochy... nie trzeba miec "okazji" zeby pic wino do posilku..). teraz alkoholu nie pije to teoretycznie moje odzywianie powinno byc idealne. a tu sie okazuje, ze argument zdrowia i dobrego samopoczucia az tak do mnie nie przemawia jak przedciazowy argument odchudzania i trzymania linii... to sie musi skonczyc!!!!co do chrzcin tu tez ludzie robia czesto imprezy porownywalne z weselami. my nie zamierzamy, bedzie tylko dla rodziny (uzbiera sie nas pewnie ze 25 osob), jeszcze nie wiemy kogo wybierzemy na chrzestnych,bedzie z tym problem, dluga historia... calkiem bez alkoholu sie nie da u nas - tzn wodki i tak nie ma na takich imprezach ale do jakiegokolwiek uroczystego obiadu wino musi byc. i bedzie. oczywiscie zrobimy w knajpie. |
|
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam brzydką cere..
Taka nierówna się zrobiła, peelingi nie pomagają, maseczki też nie, mega nawilżenie tez nie.. nie mam syfów ani nic, ale taka.. ziemista, brzydka.. i włosy.. z Blanką miałam piękne włosy a teraz.. od połowy długości wiszą mi takie piórka
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie mam wlosy. buu.
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
Noo cienkie ja tez mam, takie pióreczka
Ale w październiku wyrównalam je i były ładne, takie noo włosy.. a teraz jakby się powyrywały, poszarpały.. i żeby obciać na równo to musiałabym chyba do brody ściąć Ale teraz nic nie robię z nimi, za miecha moze sobie rozjaśnie i wtedy pójdą do ścięcia.. |
|
|
|
#3071 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak nie to coś będziemy myslec
|
|
|
#3072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oooo, Ty grubasie!
![]() Cytat:
Ale akurat ten mnie śmieszy![]() Serio? Popytam gina bo dzisiaj mam wizytę ![]() Cytat:
![]() Ja coś właśnie czuję, że moje dziecię będzie majówkowe ![]() ![]() Cytat:
A walentynki sobie odbijecie ![]() My nie obchodzimy ![]() Co do cery to ja jestem bardzo zadowolona. Mniej się przetłuszcza, wyprysków praktycznie zero, bardziej promienna, mnie zaskórników albo prawie wcale.. Jeszcze żeby taka została ![]() Otrzymałam właśnie mail z rossa, że przy nast. zakupach olejek na rozstępy z babydream będę miała za 1 grosz Zawsze coś
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam strasznie dużo siniaków niewiadomo skąd, krew z nosa itd. połykałam kilka dni po 2wit c i siniaki znikły momentalnie, i krew z nosa też już wgl nie leci
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Alkamor - u mnie też twierdzą że ładnie ze jak na chłopca w pierwszej ciąży tez tak mówili -ja odpowiem wtedy ze moje córki biorą sobie urodę od taty ;-) Wasi partnerzy /mężowie tez z wami tyja? My wazylismy się dzisiaj rano ja 3,7 a mój tz prawie 3 kg ![]() Co bierzecie na problemy moczowe bo u mnie coś zaczyna się dziać??? Miłego dnia |
|
|
|
|
#3075 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja brałam urofuragina - to mi lekarz zalecił + fenisept uro. A, i piłam czysty sok z żurawiny
|
|
#3076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tycie zostawił tylko mi
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż przytył rekordowo
Ale to raczej nie z ciąży, a z leżenia na L4 przekroczył swoje 70kg ![]() Teraz poszedł do pracy, mówi ze najpierw masa a teraz rzeźba |
|
|
|
#3078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co ja mam powiedziec o moim TŻ jak waży ponad dobra 100 - we
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałyście na tv24? od 200 lat w rodzinie rodzili się sami chłopcy. Dopiero teraz pierwsza dziewucha
|
|
#3081 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz ma jakieś 73kg żywej wagi Ale nie wygląda jak jakas suchota ![]() Ja w pierwszej ciaży wązyłam tyle co Tz, a on wazył wtedy.. 65kg Cytat:
|
||
|
|
|
#3083 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien Dobry
Dzisiaj koncze 22 tydz i tak patrzylam na moja aplikacje w tel i mi pokazuje, ze od poczatku ciazy przytylam 1.8 kg hmmmm a mi sie wydawalo, ze wiecej. Wlosy i cera w sumie takie same jak sprzed ciazy, moze wlosy sie mniej przetluszczaja. Alkamor gratuluje coreczki
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę do lekarza.. Zobaczyć wadżajnę u mego dziecia... ![]()
|
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj nie przytyl ale on duzo trenuje, biega po 10-15 km z 15 kg obciazeniem. Dzisiaj rano mial wstac o 6:00 na silownie ale mu nie wyszlo hehe. Mowi, ze jutro pojdzie. Ehhh zobaczymy |
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
kiedyś powiedziałam mojemu Tż że pewnie go dogonię z wagą, to trochę się przestraszył D
: ale oczywiście nie zamierzam
|
|
|
|
#3088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#3089 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie będzie zabierania lalek, chociaż kto wie gender i te sprawy Cytat:
) to po południu już mam wrażenie, że jestem taka zmarniała, zmęczona na twarzy ![]() Cytat:
Kaja niezłe chucherko musi być z tego Twojego tż
|
|||||
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest też taki jakiś strasznie wysoki, no jest szczupły, ma mięśnie itd i nie ma grama tłuszczu, ciekawe jakby go zbadał ile ma % Ale nie jest taki chudy ze sama skóra i kości o nieeee
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

Boże, ale ten czas leci.. Ale ja już nie mogę się doczekać Małego 

a ja kurcze cały czas lutówki podczytuję, muszę się przerzucić na jeszcze jeden wątek widzę 
[/RIGHT]

Nie dam rady wcisnąć tego pistoletu i już
na razie chciałabym szczęśliwie donosic chociaż do polowy maja
pyysznyy mąż ma nocki i zrobił takie aaahhh
syynuu nie przesadzaj