|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Dziewczyny a przemąka wam pampers? Nie wiem co robię źle. Może powinnam bardziej scisnac?
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4172 |
Wtajemniczenie
|
Meire współczuję chorej Zuzi. Też się tego boję że malutka zarazi: ( duzi zdrowka dla starszej córci.
Ilona u nas były wodniste kupy w 80% takie właśnie jak biegunka. Teraz wa bardziej zwięzłe ale szału nie ma.Położona mówiła że mogą takie być tylko że u nas tylko cyckujemy. Mała ja też mam już ochotę na przytulaski. Czekam aż zakoncze podłogowe oczyszczanie ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Maciejka wychodzi z królewna do domu: ) chwilę nam się udało porozmawiać bo corcia wstała, a my cyckujemy. ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Mlebi musisz za dużo luzu zostawiać bo nam nie przemaka. Spróbuj mocniej zaciągnąć i sprawdź palcami czy nie za ciasno: )
#4173 |
Rozeznanie
|
Mala ja teraz mam ochotę ale co z tego jak mama ciągle obok; ) zresztą nawet śpi ze mną żeby tż jej codziennie nie budził bo my kuchnię mamy razem z pokojem więc co rano by jej krążył i tak cierpię od tygodnia-on się nad tesciową lituje a u mnie posucha
![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- A po porodzie jak będę obolała jak po pierwszym to nie wie kiedy. ..chlip... ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Mlebi na początku to różne przygody są ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczęta.
Ja już po labo, ake jestem na siebie wściekła i na mój kalafior, bo mogłam tam wcale nie jechać gdybym tylko wczoraj pomyślała. A mianowicie, gdybym popatrzyła w to skierowanie i poprosiła kogoś o zakup pojemniczka. Mogłabym w tedy zrobić to siku i wręczyć mężowi żeby zawiózł do labo,bo krwi nie miałam zleconej. No ale, że nie popatrzyłam, to musiałam tam jechać ![]() A o 13 muszę znów tam jechać na ktg. Asia, to imie chyba ma coś do siebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mała ma zoltaczka i zostajemy. Ja się zalamie
![]() Mam jeszcze pytanie do bardziej obeznanych ode mnie. jak mala je co 3 godziny to zawsze ciagnie jednego cyca tak okolo godziny. I zastanawiam sie czy to nie za malo... czy nie powinna z dwoch jesc? Po godzinie wypluwa i nie chce wiecej albo zasypia. Kurcze jak odciagalam to widziałam na butli ile zjada a teraz nie mam pojęcia... |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zakorzenienie
|
Mi też jest wygodniej odciągnąć i widzę stan butli hehe
![]() Dziewczyny ze szwami w kroczu. Bylyscie ściągnąć ![]() Malutki w nocy super. Przy cycu jak anioł. Butle tez dojada wiec apetyt ma ok ![]() Zwazylan go rano iiii wychodząc ze szpitala mieliśmy równe 2700 wczoraj rano a dziś już 2800 jupi!!! Moja mama jechała wczoraj po wagę hehe super sprawa
#4177 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() węgielek dla mnie każdy poród zaczynał się inaczej, wiec może to nie braxtony ![]() ![]() Mlebi a jakich pampów używasz? mi przemakały tylko dady ja zamierzam zjesc przynajmniej jednego pączucha ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4178 |
Zakorzenienie
|
Lui.. jezeli sama wypluwa to powinna byc najedzona..
Moja wczesniej tez najadala sie jeenym cycem... teraz godzine maltretuje jednego, wypluwa... a po chwili szuka znowu.. jezeli nie chxe tego samego to podaje jej drugiego... czasami wystarczy ze pociagnie 10 min a czasami na drugim tez wisi godzine... wiec u nas roznie to bywa... Obeznana za bardzo w tym nie jestem ale postanowilam zaufac mojemu dziecku... zobaczymy dzis na wadze, czy mnie intuicja nie myli... ehhhh Mlebi.. zapinaj ciasniej.. nam pampki orginalne nie przeciekaja.. ![]() Aga.. ja mam rozpuszczalne szwy.. njc mnie nie ciagnie ani w srodku ani na zewnatrz, wiec polozna nie kazala wyciagac... zobacze po wizycie u gienia czy cos tam zostanie.. ![]()
![]() Zuzka - ur. 19.11.2009 ![]() Julcia - ![]() II - 22.05.2014 ![]() Natalka - 28.01.2015 ![]() 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2015-02-11 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam rozpuszczalne, ale mówili by w 6 dobie wyciągnąć bo będzie ulga... A mnie tak ciągnie teraz ze szok. A nie ciągnęło po porodzie
Dopiero wczoraj zaczęło grrr Jestem tak zakochana w młodym, że szok... <3
#4180 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Współczuję nieprzespanej nocy, ja na szczęście miałam noc przespaną. Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Asia, szybko doszłaś do siebie po cc ![]() Martula, Maciejka, dzisiaj do domku ![]() Meire ![]() Lui, zdrówka dla Ewci ![]() Logoasia, kciuki za meża! |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Zakorzenienie
|
![]() Asia pięknie doszła do siebie to jest szok Ja Mojej blizniakowej pomagała się kąpać, zmieniałem hej podkłady i obmywalam. Tak się ruszyć nie mogła :-(
#4182 |
Zakorzenienie
|
Aga, ale masz przystojniaka
![]() ![]() szkoda mi Twojej bliźniakowej :/. ale mam nadzieję, ze z dnia na dzień jest już lepiej |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Zakorzenienie
|
Mlebi- ja zakladalam luzniej i jedna polozna powiedziala ze zle robie bo mlody sie osikuje i kazala zapinac te zolte rzepy praktycznie jeden na drugim. Nie wiem czy dobrze wyjasniam
My juz po wizycie, maly przybiera, jedna kupa luzna to bez tragedii, pobrali mu krew bo nadal jest zazolcony no i nie wiadomo czy to nie zoltaczka. Pigula wlozyla igle malemu i krecila nia wrrr myslalam ze ja wezme za kudly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4184 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Aga jejciu jaki boski, ah zakochać sie można w takim słodziaku Edytowane przez Tutti1234 Czas edycji: 2015-02-11 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Zakorzenienie
|
Ilonka, supr, ze Mały przybiera i z kupką jest ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Konto usunięte
|
ilona wiem o co chodzi. Też tak spróbuje. Mam oryginalne pampersy. Chyba daje za luźno
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
Zakorzenienie
|
Aga jaki slodziak
![]() Mlebi moze za luzno faktycznie dajesz tego pampka,nam tylko te ponaranczowe pampersy przeciekaly Lui ojj :-( obyscie jak najszybciej wyszly,niech ta zoltaczka mija Ilonka super ze maly ladnie przybiera,wez z tym pobieraniem krwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 |
Konto usunięte
|
A jakie masz teraz bo ja mam właśnie pomarańczowe
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Warto kupić karuzela do łożeczka? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4189 |
Zadomowienie
|
Madzia - ja już jadłam pączka i było ok, wiec jutro pewnie też zjem
![]() Mlebi - mi tez czasem przecieka, a jak przewija M to jest ok. On zawija ciaśniej, wiec pewnie dlatego. Aga - mi ściągali (tez rozpuszczalne), bo ciągnęły mnie mocno. Spoko - takie lekkie szczypanie do przeżycia. Potem jest ulga! Z tym, ze mi 10 dnia pani ściągała. No i wewnętrzne mi zostały. U mnie dziś nieprzespana noc. Józiu budził się co 1.5h i jadł przez 0.5h i tak w kółko :/ A takie grzeczne dziecko bylo! |
![]() ![]() |
![]() |
#4190 |
Zakorzenienie
|
Duszona oby ta migrena Cię nie męczyła po porodzie
![]() Mlebi podziwiam Cię że nie masz ochoty na słodkie :P meire woow też bym chciała czekolade zjeść ale się boje ![]() Mala ja też mam ochotę na ![]() ![]() Mlebi nam pampersy nie przemakają.. 2 razy kupa uciekła trochę, że ubranie trzeba było przebierać.. ale wtedy to ona naprawdę nawali.ła tej kupki i ona nie miała gdzie się zmieścić w tym pampersie ![]() a tak to te pampersy premium care są naprawdę super - bardzo je będę polecać :P więc spróbuj tak jak Ilonka mówi - ciaśniej zakleić ![]() Ala hehe współczuje, że musiałaś jechać.. Ilonka super, że Szymuś przybiera... oby to żółtaczka nie była! ![]() Aga ja też się bałam zdjęcia szwów... pisałam zresztą o tym.. :P ale naprawde nie bolało... ![]() nastawienie najgorsze ![]() tylko ja miałam jakies normalne szwy tez bo mi te sciągneli.. a te rozpuszczalne niby zostawili Nicki, Olcia, Duszona, Biała ![]() ![]()
#4191 | |
Zadomowienie
|
przestań, to nie koniec świata a będziecie dłużej pod opieką lekarzy.
Cytat:
U mnie właśnie była położna, pogadałyśmy trochę o zbliżającym się porodzie pocieszyła mnie że po czopie to już 2-3 dni i będzie poród ale przecież wiem że tak nie jest w ogóle dzisiaj w nocy wyjątkowo miałam spokój ani bóli ani biegunki, wszystko odeszło
![]() ![]() |
![]() |
#4192 |
Zadomowienie
|
ostatnie zakupy lumpkowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A patrząc po znajomych to chyba bardzo indywidualne- siostrzenica zachwycona latającymi kubusiami i melodyjką, do tej pory (prawie 2 lata) włącza ją sobie sama w łóżeczku przed zaśnięciem. U innych dopiero 3 dziecko zainteresowało się karuzelą- Pierwszej dwójki żadne kolorowe gadżety nie ruszały ![]() O pampersy spytałam siostry- można próbować ciaśniej, zmienić rozmiar na większy- >chłonny, albo to kwestia firmy/rodzaju. ---- Zaraz jadę na ktg. A na badania w końcu nie pojechałam, bo... jutro nie mam wizyty. Przychodnia nie przedłużyła kontraktu z lekarką. Cieszę się ogromnie, że jeździłam do niej tylko na konsultacje, a ciążę prowadzi mi inny lekarz. Zobaczyłam inf. na stronie i zadzwoniłam dopytać, czy mam wizytę, czy ktoś inny mnie przyjmie... Eh Siostrzenica została "przeniesiona" do teściów siostry, bo przyszła pora na chorobę mojego Męża. Jeszcze się w miarę trzyma, ale dzisiaj już jest dużo gorzej niż wczoraj... Myślicie, że takiego zaflikanego wpuszczą go na porodówkę??? ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- LOGOASIA- jestem pod wrażeniem Twojego zorganizowania i ogarnięcia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 |
Wtajemniczenie
|
Aga, Tymianek jaka stylówa!
Ja to nawet dzisiaj o 4 rano byłam się kapac! A teraz 30 minut cwiczylam z rehabilitantka! Rety alarm na karmienie! |
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Wtajemniczenie
|
Lui moim zdaniem też powinna się najadać
![]() Aga super że Tymianek grzeczny w nocy ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Aggo to chyba zależy od szpitala ale raczej powinni wpuścić. Chyba ze jest bardzo chory i będzie to gołym okiem widać to może ktoś się doczepieć ale to tak moje gdybanie, bo generalnie nie mam pojęcia ![]() Mała śpi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Tutti ale śliczne zdobycze ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Nasz pierwszy bobas ma swoją pierwszą miesięcznice. Tuli wysyłam buziaki przez okno z tej okazji dla synka. Może złapiecie ![]()
#4196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
buu007 - miałam planowane cc ale na późniejszy termin... Witam! Rano po kp nie chciał mi śmigać wizaz a myslałam, że Was nadrobie ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
A my po wizycie poloznej..
Nati rosnie wzdluz i wszerz.. ![]() ![]() ![]() ![]() Takze teraz tylko sie modlic, zeby chorobska od Zuzy nie zlapala... ehh... ![]() A co do mnie... powiedziala, ze mam przyjechac zdjac szwy.. nic mnie nie ciagnie ani nie boli.. ale mowila ze mimo ze tam wszystko ladnie zagojone to wszystkie szwy zostaly i moga sie wrastac.. a moja polozna ze szpitala mowila, zeby ich nie wyciagac... i teraz jestem glupia... ![]() ![]() Ale tak czytam, ze wiekszosc z Was sciagala... ehh... Aga.. Tymianek boski.. ![]()
![]() |
#4198 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny
![]() My musimy mlodego zglosic, zeby polozna przyszla grrr kto mi sciagnie szwy..hmm zadzwonie do swojego gina jemu ufam nawet w szpitalu na sali wpadl mnie odwiedzic ![]() ASIA szacun !!!!!!!!!!!!!!! to co ja sie naogladalam w szpitalu to..stwierdzilam,ze moglabym 20godz rodzic :O byle nie cc..... to chyba normalne,ze zaczyna mnie bardziej bolec w miejscu szycia niz wczesniej nie/. Bo te szwy zaczynaja przeszkadzac.... Mlody jadl po 12. wisial na cycu i 40ml zjadl w butli spi teraz grzecznie, ja na chwile sie polozylam maz posprzatal podloge , ja wstawilam pranie ciuszki szpitalne Tesciowce zadzwonilismy,by kupila jakies ciuszki mlodemu jak dzis w sklepie bedzie w rozm 44 i male 50 bo on naprawde sie topi i irytuje, wszystko z niego spada :/ naciagam ile sie da podwijam, niestety..... takze tyle ;p
#4199 |
Zakorzenienie
|
meire super ze Natalka przybiera na wadze!
a te szwy to rozpuszczalne masz?
#4200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.