![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kompleks - totalna załamka.
Zawsze w takich dyskusjach polecam zapoznanie się z wieloma pięknymi gwiazdami, które z prostym nosem byłyby po prostu nijakie.
Np. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
and cigarettes
|
Cytat:
Albo przyjdzie inna i napisze "twój jest super, JA MAM GORZEJ". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
nie ma pieniazkow- nie bedzie nowego noska. czas zaczac odkladac jezeli autorce nos naprawde przeszkadza.
Dodam ze juz planowanie sprawia ze kompleks maleje i czlowiek lepiej sie czuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wielkie ,okrągłe dziurki w nosie.Dziedziczone z pokolenia na pokolenie. Nawet gdybym to zoperowała i tak, dziecię moje porodziło się z tym dziedzictwem.Łączy nas wspólnota dziurek w nosie i nikt się nie zastanawia ,po kim to. No po mnie przecież,babce i prababce. Genów nie oszuka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Masz zwykły nos. Kompletnie nie zwróciłabym uwagi na niego, gdybyś koło mnie przechodziła. Twoja mama ma racje, problem jest w głowie.
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
ja sama mam za soba operacje plastyczna(nie nosa)i uwazam ze to byla najlepsza decyzja w moim zyciu jedyne czego zaluje to ze nie zdecydowalam sie na nia wczesniej tylko marnowalam czas smucac sie i uzalajac tracac najlepsze lata w zyciu na rozmyslanie jak zakamuflowac niedostatki urody
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Podejrzewam że pierwsze zdanie jest ironiczne? Nie do końca rozumiem. Nikt dziewczynie nie mówi ze nie ma prawa mieć kompleksu i czuć się jak się czuje ze swoim nosem. Zapytała o obiektywne zdanie innych ludzi a moim zdaniem obiektywnie jej kompleks nie jest uzasadniony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Poczytaj o korekcji nosa wypełniaczami np kwasem hialuronowym, tańsze i mniej inwazyjne od operacji, ale wiadomo efekt nie jest stały. Ja odkryłam tą metodę i pozbyłam się kompleksu a mój nos był zdecydowanie gorszy od Twojego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, że masz jakiś megagarbaty brzydki nochal... ja mam podobny i nigdy nie wpadłam na to że jest brzydki :O
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam koleżankę - z noskiem małym, zgrabnym, z lekkim garbkiem - dziewczyna naprawdę ładna, i nos też ładny. Ona sobie ubzdurała, że ten nos to tragedia, za to ja mam taki super... Co do operacji plastycznych - nie jestem zwolenniczką poprawiania każdej pierdoły, bo nikt nie jest idealny. Ale - jeśli komuś ewidentny defekt urody spędza sen z powiek, i jest to operacja relatywnie nieskomplikowana - uważam, że nie ma co próbować "odwracać uwagę", bo jak ktoś ma nochal jak czarownica, i nie ma na tyle przebojowości, żeby się tym nie przejmować - należy zoperować. Przykład - moja mama, z nosem koszmarnym - wydatnym, i do tego długim - jakby ktoś na końcu niemałego nosa dokleił jeszcze końcówkę. I niestety, taki nos szpeci, nie ma sztuczek żeby go "ukryć". Miała z tego powodu ogromne kompleksy. W końcu, w wieku trzydziestu-kilku lat zdecydowała się na operację - stosunkowo prostą, bo nie było żadnego łamania kości itp - ot, przycięli jej to "przedłużenie". Żadnych komplikacji, i nowy człowiek- gdyby jej mama na 18-tke zafundowała taki prezent, miałaby +10 do lepszej samooceny. Cała sztuka w tym, żeby jakoś sensownie ocenić, czy jakiś defekt faktycznie jest bardzo rażący i czy nie umiemy się z nim oswoić. Bo przecież - być może komu innemu taki nos nie zatrułby tak życia (acz to nie był nos charakterny, tylko zwyczajnie brzydki). Jenifer Grey - miała nosek naprawdę ładny, i buzia miała charakter - po operacji straciła swój urok (moim zdaniem). Co do cudów makijaży - dobrym przykładem jest Natalia Siwiec, na zdjęciach bez tapety (były jakieś na basenie) widać, że ma naprawdę nieurodziwy nos - a jak się umaluje, kompletnie tego nie widać. A autorka - ma ładny, mały nosek - w tym wypadku moim zdaniem lepszym rozwiązaniem byłoby sprawę przepracować w głowie niż łamać kości...A głupimi koleżankami nie należy się przejmować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Dokładnie, ja też mam dużo większy, a się tak nie przejmuje. Normalny, ładny nos ma autorka, a garb minimalny, że naprawdę, gdyby nie napisała o nim, to bym go w życiu nie zauważyła. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Nie no, po prostu ja piszę np autorce, że moim zdaniem jej kompleks leży w głowie, jak to kompleksy. A że moim zdaniem szczerze ma ładny nos, to jej piszę. Gdyby było inaczej, to oczywiście nie kłamałabym. A piszę prawdę, sama bym taki nosek chciała, ale mam gorzej, no ale trudno. Dużo zależy od naszego nastawienia, a autorka zwłaszcza, skoro ma taki ładny nos, naprawdę normalny według wielu z nas, to może w końcu sama tak na niego spojrzy? Ja jak uzbieram i garbek zoperuję, to będzie raczej to ok dla mnie, bo mam sporo większy, ale przy takim minimalnym garbku jak u autorki, którego bym nie zauważyła wcale bez tego jak o tym powiedziała, to dla mnie w takiej sytuacji szkoda kasy. No, ale oczywiście decyzja autorki, wiem o tym. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
No nie wierzę, przecież to jest ładny nos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Trochę mnie tutaj nie było i ilość komentarzy mnie zaskoczyła, dziękuję za wszystkie, czy to pozytywne, czy negatywne.
![]() Choć przyznaję, że zrobiło mi się nieco lepiej. Generalnie całokształt tego tematu uważam za dość próżny, co chyba już powiedziałam, bo wiem, że są na tym świecie dużo poważniejsze nieszczęścia, niemniej jednak postanowiłam się póki co tym nie przejmować, a raczej - staram się. Jako studentka wiem, że na operację ani teraz, ani w najbliższym czasie stać mnie nie będzie, jednocześnie nie jestem pewna, czy nawet dysponując pieniędzmi byłabym w stanie się pokroić. Na pewno jest to kusząca perspektywa, ale znając życie gdybym wiedziała, że mogę to zrobić tu i teraz - zawahałabym się. No nic, jeszcze raz duże dzięki i tak, jak mówię - jest mi trochę lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Sama chciałabym mieć taki nosek jaki Ty masz. :P
Ja mam dwa razy większy, garbaty i jeszcze krzywą przegrodę mam w środku przez co strasznie chrapię. Mam taki nos, a usłyszałam może raz w życiu, że nie jest ładny. Pomimo tego nosa faceci co chwilę się oglądają a dziewczyny zawsze mi zazdrościły powodzenia. Także nie sam nos się liczy. ![]() Chociaż akceptuję siebie to nie wykluczam operacji. Jeżeli są możliwości to dlaczego nie skorzystać. Chociażby ze względów zdrowotnych bym tak nie chrapała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Autorko, a wstawię mnie z profilu z nosem, to sobie porównuj. Mam sporo większy i bardziej garbaty. U Ciebie to nie rzuca się w oczy. Zdjęcie nie z profilu, bo teraz takiego nie mam i w sumie sprzed 3 lat, miałam na nim 20 lat, ale to nic, nie mam aktualnego, awaria aparatu i jakoś tak ;p
kava_zbożowa, masz większy nos od mojego? Pewnie przesadzasz. Tzn, od mojego też można mieć większy nos. No, ale tak pytam. [Zdjęcie już usunęłam, kto miał zobaczyć, to zobaczył, wiadomo.] A ja co, spory nos, ale pasuje mi chyba i bez niego pewnie wyglądałabym ogrzej z mniejszym. A tak myślę, że nadal jestem ładna, tzn czasem myślałam o sobie źle, wiele osób kiedyś mnie wyśmiewało w podstawówce np, ale wiele z nas to pewnie przeżyło, a jestem chyba i tak nie najgorsza. Nie miałam też nigdy powodzenia u facetów, nie oglądali się, nie zaczepiali, ale tego ukochanego znalazłam, więc trudno, że ten brak powodzenia ;p A jeden element nie zepsuje chyba ładnej twarzy, więc myślę, że jestem całkiem ok. Moja koleżanka ma większy nos ode mnie chyba, a i tak też jest ładna uważam ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-02-18 o 04:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-02-18 o 04:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
Nigdy bym nic w sobie nie zmieniła, bo... jest tego za dużo, nie starczyłoby mi pieniążków.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.