Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 14:35   #3151
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Między porodami
na porodówce też można trzymać

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 14:36   #3152
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja niby też, ale taką, że wszystko mi w niej latało, jedna główna kieszeń i jakaś mała bez żadnego zapięcia. chcę coś innego

to tym bardziej skonsultuj z kimś.
ja jeszcze nie wiem jak moja wygląda, wiem tylko ze czarna xlanderowa

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 14:38   #3153
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Też sobie nie umiem wyobrazić jaki ten brzuchol będzie. Ale pamietam jak ciężko było się "tam" ogolić po omacku z lusterkiem albo pomalować paznokcie u stóp, normalnie wyginam śmiało ciało
Ja dziś rano mialam problem z ogoleniem sie a brzuszek jeszcze mały w sumie. Zresztą ja się tu golę, kąpie, balsamuję a on i tak mi zrobi szybkie usg przez brzuch jak zwykle No, ale wolę żeby mnie nie zaskoczył.
Hihi też już mam problem z goleniem : brzydal:

Cytat:
Wózek przyszedł o boże nie wytrzymam do 17
:klaski:

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
o to super! Nie musisz się juz martwić

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Oooo, jak tak samo!!

Gin się mnie pytał czy nie byłam przeziębiona ostatnio więc może też z tego powodu.. Kazał leżeć jak najwięcej, dużo cytrusów (ale to akurat wcinam dzień na dzień) no i żelazo

No, wróciłam
Bożena jest nadal bożeną chociaż na zdjęciu.. dziwnie to wygląda
Tż stał jak zahipnotyzowany Mała zrobiła z siebie akrobatkę, takie wygięcia dziwne robiła, że co chwilę się tylko gin śmiał.
Wszystko dobrze, mała wcale nie mała bo 660 g

Biedny tż musiał być świadkiem badania szyjki
Wiedział jak się to odbywa ale wiecie.. żeby tak być przy tym.. no, za kotarą ale ... obcy facet dotyka żony..
Nooo to gratulacje ))
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
zgadnijcie kto dziś rano poczuł kopniaki do tej pory nie czułam żadnych ruchów tzn żadnych bulgtań czy tam muśnięć motyla :
a dziś rano normalnie takie delikatne kopniaczki, nawet mąż przez brzuch poczuł ale sie ciesze

jaaasne, i tak do skutku

mi ciągle tata powtarzał że nic sie nie zmianiam, że ładnie wyglądam i na pewno bedzie chłopak, i co? : hahaha

no niestety nie należy sie każdemu..... czasem pare groszy decyduje o tym że ci sie nie należy....
"
Od 1 stycznia 2014 r. przyznawane jest jedynie tym rodzinom, których dochód miesięczny w przeliczeniu na osoby nie przekracza 1922 zł netto miesięcznie. Przed tym okresem becikowe otrzymywała każda rodzina, w której urodziło się dziecko"

noooo ja już mam problem z goleniem bożeny, wczoraj musiałam sie wspomagać lusterkiem . beznadziejnie, mam wrażenie że niedokładnie sie gole :
Super!

Charlotta zacznij myśleć pozytywnie. Myśl o tym, jak może się to DOBRZE potoczyć. Takie myślenie życzeniowe na pewno da lepsze efekty, stres źle wpływa na dziecko i poziom cukru. Wiem, łatwo się mówi, ale panika jest złym towarzyszem.
Stary 2015-02-11, 14:42   #3154
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja niby też, ale taką, że wszystko mi w niej latało, jedna główna kieszeń i jakaś mała bez żadnego zapięcia. chcę coś innego
.
ja kupiłam dużą czarną z Ficher Price. Ma żyrafkę i tygrysa, ale i tak będzie zawieszona na wózku gównie, więc mi to nie przeszkadza.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 14:43   #3155
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
ja kupiłam dużą czarną z Ficher Price. Ma żyrafkę i tygrysa, ale i tak będzie zawieszona na wózku gównie, więc mi to nie przeszkadza.
Wiem którą, dużo wózków ją ma przy sobie

Lena
Stary 2015-02-11, 14:53   #3156
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Industria z tym, że jest netto to dobrze pomyśleli, bo kwota brutto nam nic nie mówi za bardzo, bo co z tego, że jest sporo większa jak my takiej kasy na oczy nie widzimy
no pewnie że dobrze, pierwszy raz im sie to zdarzyło ja zsumuje nasze kwoty brutto toooo....ja bym chciała mieć kiedyś tyle pieniędzy, kredytu bym na chałupe nie musiała brać

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

przy becikowym, rodzinnych i tych innych świadczeniach zawsze była kwota netto i dochody te starsze trzeba podać.
Jak my rodzimy w 2015 to pit z 2013 roku trzeba.
widzisz, ja sie zasiłkami nigdy nie interesowałam tom zielona, dzięki za uświadomienie

Cytat:
A jeszcze z ubezpieczenia
Będzie na łazienkę w nowym m
normalnie kombinerka jesteś no i super, jak można, to czemu nie

eeeeej, laski, mam ochote pobuszować znów na allegro i pozamawiać jakieś pierdołki dla młodej niestety musze sie jeszcze chwile powstrzymać, jutro mam gości i mają mi coś po swoich córach przywieżć ....wspominałam wam kiedyś...bujaczek, karuzelka, mata i inne jakieś cuda ale już nie pamiętam ehhh, no to czekam....
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 14:55   #3157
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie że dobrze, pierwszy raz im sie to zdarzyło ja zsumuje nasze kwoty brutto toooo....ja bym chciała mieć kiedyś tyle pieniędzy, kredytu bym na chałupe nie musiała brać

widzisz, ja sie zasiłkami nigdy nie interesowałam tom zielona, dzięki za uświadomienie

eeeeej, laski, mam ochote pobuszować znów na allegro i pozamawiać jakieś pierdołki dla młodej niestety musze sie jeszcze chwile powstrzymać, jutro mam gości i mają mi coś po swoich córach przywieżć ....wspominałam wam kiedyś...bujaczek, karuzelka, mata i inne jakieś cuda ale już nie pamiętam ehhh, no to czekam....

haha no pewnie, jak dają to co

Ja tez juz mam wielką ochotę pobuszować ale jestem tuż przed wypłatą, a i na kaskę z pitu pitu czekam
Dla BLanki dwie sukienki kupiłam, o ;-p

Lena
Stary 2015-02-11, 15:10   #3158
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
oglądam na allegro torby do wózków i... nic mi się nie podoba chcę coś z kieszeniami żebym mogła cokolwiek znaleźć w niej, ale też nie jakąś w "misie pysie" itp. bo jednak ja z nią będę chodzić a nie dziecko.
mi się bardzo podoba ta http://allegro.pl/skip-hop-duo-s-tor...864630348.html ale dlaczego jest tak cholernie droga
Stary 2015-02-11, 15:32   #3159
k a j a
Zakorzenienie

Fajne http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-p...terze-dziecka/

Ale coś się zgadza Blanka która zrobiła z brzucha oddzielne żyjątko chadzające wlasnymi drogami jest silną babką, którą niewiele rzeczy rusza, nie boi się niczego (prócz ciemności i rekinów) a do tego z silnym charakterkiem, ale jako noworodek, była bardzo grzecznym i cichym dzieckiem, które płakało jak miało naprawdę powód.

Franio póki co idzie w ślady siostry, też nieźle daje mi po wnętrznościach, ale na zewnątrz jest mniej odczuwalny jak Blanka, przez te łożysko przednie.
Ciekawe jaki będzie jak noworodek - mógłby iść w ślady, mógłby
Ale 4 mocne charakterki w domu? o jej. muszę wygłuszyć ściany w nowym mieszkaniu

Lena
Stary 2015-02-11, 16:13   #3160
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
mi się bardzo podoba ta http://allegro.pl/skip-hop-duo-s-tor...864630348.html ale dlaczego jest tak cholernie droga

O ja wlasnie tego skip hopa bede kupowac, szara. Ogladalam o niej filmik na youtube wydaje sie duza i funkcjonalna. Poluje na uzywana na ebayu ale nie wiem czy cos znajde bo z tego co czytalam to ich nowy model Skip Hop Duo SignatureImageUploadedByWizaz Forum1423667579.033878.jpg
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 16:17   #3161
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-p...terze-dziecka/

Ale coś się zgadza Blanka która zrobiła z brzucha oddzielne żyjątko chadzające wlasnymi drogami jest silną babką, którą niewiele rzeczy rusza, nie boi się niczego (prócz ciemności i rekinów) a do tego z silnym charakterkiem, ale jako noworodek, była bardzo grzecznym i cichym dzieckiem, które płakało jak miało naprawdę powód.

Franio póki co idzie w ślady siostry, też nieźle daje mi po wnętrznościach, ale na zewnątrz jest mniej odczuwalny jak Blanka, przez te łożysko przednie.
Ciekawe jaki będzie jak noworodek - mógłby iść w ślady, mógłby
Ale 4 mocne charakterki w domu? o jej. muszę wygłuszyć ściany w nowym mieszkaniu
Mój mały póki co daje czadu w brzuchu. Czasami tak się wierci, że nie mogę się na niczym skoncentrować. My z tz tez mamy charakterki, więc...
Artykuł bardzo ciekawy

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
O ja wlasnie tego skip hopa bede kupowac, szara. Ogladalam o niej filmik na youtube wydaje sie duza i funkcjonalna. Poluje na uzywana na ebayu ale nie wiem czy cos znajde bo z tego co czytalam to ich nowy model Skip Hop Duo SignatureZałącznik 5912710
Ładne te torby!
Stary 2015-02-11, 16:35   #3162
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Współczuję tego zamieszania wokół cukru i życzę powodzenia
Alkamor - u mnie też twierdzą że ładnie ze jak na chłopca w pierwszej ciąży tez tak mówili -ja odpowiem wtedy ze moje córki biorą sobie urodę od taty ;-)
Wasi partnerzy /mężowie tez z wami tyja? My wazylismy się dzisiaj rano ja 3,7 a mój tz prawie 3 kg

Co bierzecie na problemy moczowe bo u mnie coś zaczyna się dziać???
Miłego dnia
Ja od kiedy jestem w ciąży przytyłam 6 kg, a mąż schudł 10 kg Ale w połowie i tak się nie spotkamy, bo ja mam teraz 54, a on 94

Cytat:
Też sobie nie umiem wyobrazić jaki ten brzuchol będzie. Ale pamietam jak ciężko było się "tam" ogolić po omacku z lusterkiem albo pomalować paznokcie u stóp, normalnie wyginam śmiało ciało
Ja dziś rano mialam problem z ogoleniem sie a brzuszek jeszcze mały w sumie. Zresztą ja się tu golę, kąpie, balsamuję a on i tak mi zrobi szybkie usg przez brzuch jak zwykle No, ale wolę żeby mnie nie zaskoczył.
Też się zastanawiam jak ja to będę robić. Teraz jeszcze widuję się z bożeną ale jak to będzie później? Po omacku to sporo krwi mogę upuścić

Cytat:
Oooo, jak tak samo!!

Gin się mnie pytał czy nie byłam przeziębiona ostatnio więc może też z tego powodu.. Kazał leżeć jak najwięcej, dużo cytrusów (ale to akurat wcinam dzień na dzień) no i żelazo

No, wróciłam
Bożena jest nadal bożeną chociaż na zdjęciu.. dziwnie to wygląda
Tż stał jak zahipnotyzowany Mała zrobiła z siebie akrobatkę, takie wygięcia dziwne robiła, że co chwilę się tylko gin śmiał.
Wszystko dobrze, mała wcale nie mała bo 660 g

Biedny tż musiał być świadkiem badania szyjki
Wiedział jak się to odbywa ale wiecie.. żeby tak być przy tym.. no, za kotarą ale ... obcy facet dotyka żony..
Gratuluję
To jak już nie będzie widać swojej bożeny, to zawsze możesz popatrzeć na córki

Cytat:
zgadnijcie kto dziś rano poczuł kopniaki do tej pory nie czułam żadnych ruchów tzn żadnych bulgtań czy tam muśnięć motyla
a dziś rano normalnie takie delikatne kopniaczki, nawet mąż przez brzuch poczuł ale sie ciesze

jaaasne, i tak do skutku

mi ciągle tata powtarzał że nic sie nie zmianiam, że ładnie wyglądam i na pewno bedzie chłopak, i co? hahaha

no niestety nie należy sie każdemu..... czasem pare groszy decyduje o tym że ci sie nie należy....
"
Od 1 stycznia 2014 r. przyznawane jest jedynie tym rodzinom, których dochód miesięczny w przeliczeniu na osoby nie przekracza 1922 zł netto miesięcznie. Przed tym okresem becikowe otrzymywała każda rodzina, w której urodziło się dziecko"

noooo ja już mam problem z goleniem bożeny, wczoraj musiałam sie wspomagać lusterkiem . beznadziejnie, mam wrażenie że niedokładnie sie gole
Brawo za kopniaczki! klask i: wspaniałe uczucie, prawda?
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 16:38   #3163
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Mój mały póki co daje czadu w brzuchu. Czasami tak się wierci, że nie mogę się na niczym skoncentrować. My z tz tez mamy charakterki, więc...
Artykuł bardzo ciekawy

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Ładne te torby!

U mnie nie mają po kim być spokojni, oboje temperamentni jesteśmy, chociaz od kąd jestem w ciaży to Tż trochę przysiadł, ja mu dziamgam a on idzie np zmywać cichych dni u nas nie ma nigdy, jest 5 min ostrej kłótni i czysto
Blanka też nie daje sobie w kasze dmuchać

Lena
Stary 2015-02-11, 16:48   #3164
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Gratuluję
To jak już nie będzie widać swojej bożeny, to zawsze możesz popatrzeć na córki

W sumie racja

Dziewczyny dajcie mi coś na gardło!!!
U gina nie bolało to nie pytałam a teraz?? Czuję moje typowe objawy no i boli już..:/
Mogę te tabletki halls na już?

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 16:50   #3165
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:

W sumie racja

U gina nie bolało to nie pytałam a teraz?? Czuję moje typowe objawy no i boli już..:/

Tantum verdę

Lena
Stary 2015-02-11, 16:52   #3166
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

W sumie racja

Tantum verde
Stary 2015-02-11, 16:52   #3167
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Tantum verdę
Można? A wiesz od lekarza?

Stary 2015-02-11, 16:53   #3168
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak mozna, ja juz kilka razy uzywalam
Stary 2015-02-11, 16:54   #3169
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Można, można, wiem to i od gina i sama używałam

Lena
Stary 2015-02-11, 16:54   #3170
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Tak mozna, ja juz kilka razy uzywalam
Dziękuję Wam serdecznie Zaraz wyślę tż'ta

Stary 2015-02-11, 17:05   #3171
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Tantum verdę
Też polecam. Dla mnie najlepsze. Jak coś czuję, psikam na noc i lepiej
Stary 2015-02-11, 17:33   #3172
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Wam serdecznie Zaraz wyślę tż'ta
Uniben identyczny skład a połowę tańszy
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 17:42   #3173
masija
Zakorzenienie

Marei a kupiłam w tabletkach. Może być chyba ?

Country z wodą utleniona dałam 8 zlzl

Stary 2015-02-11, 17:44   #3174
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
O matko mam tk samo, tak mi teraz ciezko ogolic perfekcyjnie bozene a co bedzie dalej, teraz wkladam lusterko miedzy nogi i sprawdzam gdzie trzeba zrobic poprawki

Cytat:
To prawda

O jeju mi tak samoo.. cięzko już sie ogolić, itd. tż się śmiał czy widzę się z bożeną

Cytat:
zgadnijcie kto dziś rano poczuł kopniaki do tej pory nie czułam żadnych ruchów tzn żadnych bulgtań czy tam muśnięć motyla
super

Cytat:

Ja tez jak zwykle mam ochote na zakupki dla malenstwa jutro chcemy do tesco pojecvhac zobaczyc co bedzie ciekawego

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 18:01   #3175
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei a kupiłam w tabletkach. Może być chyba ?

Country z wodą utleniona dałam 8 zlzl
Nigdy nie próbowałam w tabletkach, ale jak skład ten sam powinno być ok.
Stary 2015-02-11, 18:28   #3176
industria
Zakorzenienie

zamiast paczków zrobiłam właśnie na jutro mufinki. jedne z cynamonem i czekoladą, drugie z jabłkami....niestety obawiam sie że nie doczekają jutra...

aaa zakochałam sie musze chociaż jedną sobie...yyy tzn małej kupić
http://allegro.pl/pluszaki-dekoraki-...069356665.html
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 18:31   #3177
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Współczuję tego zamieszania wokół cukru i życzę powodzenia
Alkamor - u mnie też twierdzą że ładnie ze jak na chłopca w pierwszej ciąży tez tak mówili -ja odpowiem wtedy ze moje córki biorą sobie urodę od taty ;-)
Wasi partnerzy /mężowie tez z wami tyja? My wazylismy się dzisiaj rano ja 3,7 a mój tz prawie 3 kg

Co bierzecie na problemy moczowe bo u mnie coś zaczyna się dziać???
Miłego dnia
mój o dziwo schudł

co do Bożeny to ja mam już straszny problem żeby się dostać

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Tż poszedł do mamy po pierwszą partię ciuchów do przejrzenia

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 19:07   #3178
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

aaa zakochałam sie musze chociaż jedną sobie...yyy tzn małej kupić
http://allegro.pl/pluszaki-dekoraki-...069356665.html

słodkie
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 19:19   #3179
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej przepraszam ze sie nie odzywalam, ale zajeta bylam straasznie ....

dopiero dzis dotarlo do mnie ze jutro jest tlusty czwartek

wciaz czekam na paczki z ebay'a z rzeczami dla malej

co do tycia - ja przytylam od poczatku ciazy 2 kg , a maz schudl 2 kg

Edytowane przez sylwusiach
Czas edycji: 2015-02-11 o 19:20
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 19:24   #3180
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
hej przepraszam ze sie nie odzywalam, ale zajeta bylam straasznie ....

dopiero dzis dotarlo do mnie ze jutro jest tlusty czwartek

wciaz czekam na paczki z ebay'a z rzeczami dla malej

co do tycia - ja przytylam od poczatku ciazy 2 kg , a maz schudl 2 kg
pochwal się jak przyjdą

mąż oddał Ci swoje kg
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości