Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 11:02   #4501
zeloth
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Moja cora ma 9 miesiecy i tez mysle nad lekka spacerowka. Chodzi mi po glowie quinny zapp xtra lub lira3. Nie umiem sie zdecydowac! Jedno jest pewne, podobaja mi sie takie male zwinne nowoczesne spacerowki
Czytam opinie, siedze w necie ogladam, dumam...
Moze ktoras w Was mi poleci cos fajnego, sprawdzonego w dizajnie zblizonym do zappa czy tej liry wlasnie?
Też mam ten sam problem. Mi podoba się Quinny zapp xtra2 wersja syrup. Ale mam wątpliwości co do kubełkowego siedziska :/ Moje warunki: spacerówka ma być lekka i siedzisko rozkładać się na płask. Koła piankowe nie pompowane, musi być pałąk i podnóżek. Coś czuje że skończy się na Per Perego albo Maclarenie (ale on jest strasznie brzydki). Podoba mi się też Maxi Cosi Elea.

A w kwestii spacerówki dla półrocznego dziecka lepsze siedzisko kubełkowe czy tradycyjne?
zeloth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:15   #4502
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Ja polecam Jedo Fyn. Gondola wewnątrz 80 cm. Super wózek! Ogromny, ale nawet do małego sklepu da się wjechać.
Teraz szukam spacerówki, bo maluszek już siedzi, a my mieszkamy na 3 piętrze i potrzebujemy małeho wózka, z którym można szybko wyjsc. Duzy trzymamy w bagazniku. Biorę pod uwagę maxi cosi noa, peg perego mini, graco citisport luxe, inglesina trip. Niestety nie wszystkie są do obejrzenia w sklepach. No i na wiosnę będą nowe wózki, więc moze jeszcze poczekam z zakupem.

A wy jaki polecacie ultra lekki wózek?
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-27, 14:42   #4503
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Ja polecam Jedo Fyn. Gondola wewnątrz 80 cm. Super wózek! Ogromny, ale nawet do małego sklepu da się wjechać.
Też mamy ten wózek Jest super Chociaż miałam nadzieję, że młody pojeździ w nim do wiosny, a już widzę, że powoli zaczyna robić mu się ciasno.
Stary 2015-01-28, 12:09   #4504
kasiek228
Raczkowanie

Witam Was.
Piszę w tym wątku pierwszy raz, przeglądnęłam kilka stron, ale nie mogę się doszukac nic na temat wózka baby design. w tym roku nowością jest baby design dotty, spodobał mi się kolor 09, ale jak sie okazuje producent na razie nie produkuje, zamówienia są na maj, a termin mam na kwiecień są dostępne inne kolory, więc zdecyduję się na 01.

http://www.babydesign.eu/dotty/wozki-babydesign#

Czy któraś z Was przymierza się do zakupu wózka tego producenta?A może jest ktoś kto wypróbował i poleca?

Pozdrawiam
kasiek228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 17:00   #4505
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiek228 Pokaż wiadomość
Witam Was.
Piszę w tym wątku pierwszy raz, przeglądnęłam kilka stron, ale nie mogę się doszukac nic na temat wózka baby design. w tym roku nowością jest baby design dotty, spodobał mi się kolor 09, ale jak sie okazuje producent na razie nie produkuje, zamówienia są na maj, a termin mam na kwiecień są dostępne inne kolory, więc zdecyduję się na 01.

http://www.babydesign.eu/dotty/wozki-babydesign#

Czy któraś z Was przymierza się do zakupu wózka tego producenta?A może jest ktoś kto wypróbował i poleca?

Pozdrawiam

W lupo baby design bardzo szybko blakną kolory, dość ciężko się podbijają i są cięzkie, ale za to sprawdzają się w trudnym terenie.
Stary 2015-01-30, 14:27   #4506
Priva
Przyczajenie

Dziewczyny co powiecie o Rico Nano 3w1 ?
Priva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-30, 14:45   #4507
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Priva Pokaż wiadomość
Dziewczyny co powiecie o Rico Nano 3w1 ?
A przymierzałaś się w sklepie do niego? W sensie czy stanęłaś przy nim? To jest największy wózek jaki stoi u nas na klatce, jest naprawdę olbrzymi w porównaniu do innych.
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-30, 14:52   #4508
Priva
Przyczajenie

Przymierzałam się do wózków Bebetto Holland i Silvia ,ale do Rico Nano niestety nie ,ponieważ nie było go w sklepie a dla obejrzenia mi nie zamówią :P Nano wydał mi się łatwiejszy w montażu i złożeniu do samochodu.
Stary 2015-01-30, 15:43   #4509
201710041131
Konto usunięte

Jakbym wiedziała która z sąsiadek go ma to bym podpytała, ale nigdy nie widziałam właścicielki z nim Jak przypadkiem zobaczę to wypytam
Stary 2015-01-30, 20:06   #4510
Priva
Przyczajenie

Będę bardzo wdzięczna
Stary 2015-02-01, 15:28   #4511
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Priva Pokaż wiadomość
Przymierzałam się do wózków Bebetto Holland i Silvia ,ale do Rico Nano niestety nie ,ponieważ nie było go w sklepie a dla obejrzenia mi nie zamówią :P Nano wydał mi się łatwiejszy w montażu i złożeniu do samochodu.
A jak ta Silvia na żywo ?? bo bardzo mi się podoba ten wózek ale mam jeszcze inne typy. Jest dość nowym modelem i nie wiem

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-01, 17:34   #4512
Priva
Przyczajenie

Fajnie i lekko się prowadzi (przynajmniej po sklepie),sam jest dosyć lekki. Jedyne co mnie zaniepokoiło to to , że trochę ciężko się składa na filmiku widziałam jak pan robi to jedną ręką ja niestety rady nie dałam...dla mnie to ważne (chyba,że trafiłam akurat na taki model). Ogólnie bardzo pozytywne wrażenie robi jest zgrabny ,nie wielki ale też nie malutki. Oglądałam wersję 3w1 z fotelikiem .
Stary 2015-02-02, 13:04   #4513
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Powoli z tzem przygotowujemy sie do zakupu wózka dla naszego dziecia, jednak kompletnie nie jestesmy w temacie.

Czy jesteście w stanie polecić coś mega wytrzymałego, nadajacego sie na wiejskie tereny, nierówne chodniki i spacery w lesie?
Ja miałam Emmaljungę City Cross była niezła (miękka spora gondolka) design może nie powalający ale piankowe koła dawały radę na każdym terenie. Niestety moim zdaniem te starsze modele (m.in nasza) miała nieprzemyślane łączenie stelażu i dochodziło tam do dużych naprężeń wreszcie pałąk pekł. Co zmusiło nas do zakupu kolejnego wózka.

Następny wózek mieliśmy Tutek Grander Play. Spora gondola i spacerówka (moje dziecko jest dość szczupłe ale długie, dlatego szybko przesiedliśmy się do spacerówki). Dla wielbicieli designu ciekawa alternatywa kolorystyczna (mają różne kolory stelaży, i w zależności od sklepu możesz złożyć własny zestaw kolorystyczny) ma skrętne kółka (w razie wypadu do centrum handlowego). My używamy go głównie na nierównych chodnikach i wertepach podwarszawskich plus okazjonalnie w Kampinosie. I muszę powiedzieć, że daje radę.

Minus? Jest dość ciężki więc jeśli jesteś filigranowa albo będziesz go wnosić po pietrach możesz mieć z nim problemy. Aha no i nie jest składany jedną ręką musisz użyć 2 do złożenia stelaża czy wypięcia siedziska.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 09:34   #4514
Domi_00
Rozeznanie

Czy któraś z Was ma może wózek Elodie Details spacerowy? Zakochałam się w nim i mam ochotę go kupić w bliższej przyszłości ale chciałabym usłyszeć jakieś opinie anyone?
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-04, 17:38   #4515
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma może wózek Elodie Details spacerowy? Zakochałam się w nim i mam ochotę go kupić w bliższej przyszłości ale chciałabym usłyszeć jakieś opinie anyone?
Jedna z dziewczyn, które mam w subach na insta, ma ten wózek i pisała, że na ciepłe dni jest ok. Jak znajdę jej nicka to podam, ja tak znalazłam "swój" wózek

EDIT: Znalazłam, dziewczyna ma nick KUSSIAA

I jak teraz czytam to pod jednym zdjęciem napisała, że :"jest ok, ale tylko na ciepłe miesiące"

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-02-04 o 17:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-04, 18:41   #4516
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość

Chyba Monika z kaszki z mlekiem ma jakąś recenzje na blogu.
Ja planuje kupic ED jako parasolke dla Synka, kiedy bedzie miał jakies 1,5 - 2 lata.

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 10:27   #4517
fo3kaa
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Ja też rozglądam się za wózeczkiem bo zostało mi już tylko 7 tygodni , ale jest ich tyle że nie mogę się zdecydować. Generalnie od początku byłam nakręcona na X-Landera XA ale im bliżej wyboru tym więcej mam niepewności. Czy któraś z was nim jeździ i może się wypowiedzieć, widziałam że modele X-Move są tańsze ale mają gorsze opinie? Czy któraś może używałam X-Move? A może X-Pulse? pomocy
Stary 2015-02-10, 11:32   #4518
8malina8
Raczkowanie

Cześć , piszę do Was bo to jest temat który zagościł w mojej głowie ostatnio jestem prawie w 20 tyg ciąży i szukam wózeczka dla swojego synka . Znalazłam taki który wizualnie jest idealny , także podoba mi sie całe wyposażenie . Niestety nigdzie nie znalazłam opinii na jego temat , jak się prowadzi , czy mamy są z niego zadowolone. Chodzi mi konkretnie o model VERONA ECO CHROM 3w1 .Czy ktoś może mi coś o nim powiedzieć? doradzić lub odradzić? link do zdjęć poniżej :

http://prampol.pl/pl/wozki-glebokie/...co-chrome.html
23.12.2012r - zaręczyny
31.08.2013r - ślub
8malina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-10, 20:44   #4519
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fo3kaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja też rozglądam się za wózeczkiem bo zostało mi już tylko 7 tygodni , ale jest ich tyle że nie mogę się zdecydować. Generalnie od początku byłam nakręcona na X-Landera XA ale im bliżej wyboru tym więcej mam niepewności. Czy któraś z was nim jeździ i może się wypowiedzieć, widziałam że modele X-Move są tańsze ale mają gorsze opinie? Czy któraś może używałam X-Move? A może X-Pulse? pomocy
Ja chorowałam na x-pulse, ale wyczytałam, że to jest to samo co navington cadet i pare innych. I znalazłam piękną używkę. Syn na pół roku i zależy mi na przekładanym siedzisku. Jak będzie chodził, to kupię mu leciutką parasolkę.

Zajrzyj na domowa.tv tam jest fajna recencja x landera xa. Nie wypada zbyt korzystnie.

Od siebie polecam jedo fyn.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-11, 16:38   #4520
fo3kaa
Raczkowanie

Dzięki, widzę że Jedo Fyn ma ładne opinie i z wyglądu też nienajgorszy generalnie też szukam w pierwszej kolejności jakiejś używki bo wiem że można czasami trafić na wózeczek używany kilka miesięcy a za połowe ceny.. No chyba że na nic ciekawego nie trafię wtedy trzeba będzie kupić nowy pozdrawiam
Stary 2015-02-11, 20:42   #4521
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fo3kaa Pokaż wiadomość
Dzięki, widzę że Jedo Fyn ma ładne opinie i z wyglądu też nienajgorszy generalnie też szukam w pierwszej kolejności jakiejś używki bo wiem że można czasami trafić na wózeczek używany kilka miesięcy a za połowe ceny.. No chyba że na nic ciekawego nie trafię wtedy trzeba będzie kupić nowy pozdrawiam
Ja też polecam Jedo Fyn
Przynajmniej gondolę, bo spacerówki jeszcze nie zaczęliśmy użytkować
Stary 2015-02-11, 21:52   #4522
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Też spacerówki nie używałam i nie użyję.. Mam już dość codziennego rozkladania wozka na najmniesze czesci. Wozek jest świetny, ale do mojego bagaznika za duży. Gondola (80cm) miała nam służyć przez wiele miesięcy, ale syn po pół roku ledwo się miesci.. Taki długi rośnie i do tego dochodzą kominezon, spiworek, itd. Dziś wymieniłam na navingtona
Stary 2015-02-13, 18:46   #4523
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cześć czy któraś z Was wie może coś więcej na temat wózków Coletto? Bo widziałam tu tylko opinię, że są nieznane... a mi się dziś bardzo spodobał za małe rozmiary po złożeniu: http://coletto.pl/pl/produkty/wozki-wielofunkcyjne/95 macie jakieś rady/opinie?
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 19:27   #4524
Anneliese76
Przyczajenie

Polecam wózki wysokie, solidne, z jak największą gondolą. Usg nieraz się myli, dziecko może się urodzić naprawdę spore i po 3 miesiącach okazuje się, że gondola jest za mała, maluchowi niewygodnie i nie chce w niej siedzieć. Postawiłabym na coś takiego jak Roan Marita, taka konstrukcja.
Anneliese76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 09:44   #4525
Kumpela_123
Przyczajenie

GG do Kumpela_123
Cool Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

oo Roan to taki właśnie sobie wymarzyłam Podoba mi się i mam nadzieję , że ta duża gondola mi długo posłuży
Kumpela_123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-19, 12:53   #4526
fo3kaa
Raczkowanie

A co myślicie o wózku Tako Alive? Koleżanka ma na sprzedanie a widzę że opinie ma bardzo ładne. Czy któraś z was go używała?
Stary 2015-02-21, 08:49   #4527
dryda
Rozeznanie

Wózków Tako osobiście nie znam, ale mam znajomą która chyba rzucała przy rozmowie tą marką i wspominała, że bardzo dobre.
My zdecydowanie byliśmy za x-landerami - kuzynka ma teraz maluszka i też wozi x-landerem, bardzo zwrotny, nie uciążliwy, dużo bajerów.
dryda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 11:07   #4528
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneliese76 Pokaż wiadomość
Polecam wózki wysokie, solidne, z jak największą gondolą. Usg nieraz się myli, dziecko może się urodzić naprawdę spore i po 3 miesiącach okazuje się, że gondola jest za mała, maluchowi niewygodnie i nie chce w niej siedzieć. Postawiłabym na coś takiego jak Roan Marita, taka konstrukcja.
Bez przesady znam wiele sporych dzieci, które w standardowych gondolach Mutsy czy x-landera mieściły się do 6 miesięcy.
A co mi po wielkim wózku typu roan gdy mieszkam w mieście, w bloku gdzie ważniejsze dla mnie jest by wózek z mieścił się do windy i był zwrotny.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-21, 19:20   #4529
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Bez przesady znam wiele sporych dzieci, które w standardowych gondolach Mutsy czy x-landera mieściły się do 6 miesięcy.
A co mi po wielkim wózku typu roan gdy mieszkam w mieście, w bloku gdzie ważniejsze dla mnie jest by wózek z mieścił się do windy i był zwrotny.

Moj wczesniak wyrósł z gondoli Joolz (80 cm wewnątrz) jak miał 5,5 miesiąca. No ale Joolz to zdecydowanie miejski wozek, idealnie sprawdzał się u mnie w Warszawie

iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-22, 08:57   #4530
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Moj wczesniak wyrósł z gondoli Joolz (80 cm wewnątrz) jak miał 5,5 miesiąca. No ale Joolz to zdecydowanie miejski wozek, idealnie sprawdzał się u mnie w Warszawie

iPhone
a po co więcej dusić ciekawe świata dziecko w gondoli?
jedna moja koleżanka kupiła Roana bo duża gondola i dzieciaczek skończył miesiąc i odkrył, że po za gondolą jest coś ciekawszego i w gondoli uruchamiał się wyjec. Koleżanka poszukała wózka ze spacerówką rozkładaną na płasko i 3 miesięczne dziecię było szczęśliwe.

Joolz u mnie też odpada, choć fajny bo lekki, ale za bardzo miejski
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości