|
|
#1741 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
bardzo chcę tak swojego syna karmić jak Ty córkę, trochę to ciężkie gdy z boku babcie i ciotki gadają o swoich praktykach. Póki co mi się udaje i robię sama jakieś pasty z twarożku, czy z owocami, jogurt sama. Ale wytłumaczyć to babci, że jak to nie dajesz danonków, albo drugiej, że ona nie lubi dyni to jak on może jeść? Tylko mój ma jeszcze rok to dopiero mu się klaruje wszystko. Póki co apetyt dopisuje. [QUOTE=ddaaiissyy;50193818] Natetitka; polecam farby Flugger, osobiście te marketowe do mnie nie przemawiają. Malowałam córeczce szafę, świetnie się rozprowadzała, bezpieczna i krycie idealne, wystarczył jeden raz. Swietne farby i woski, pozwalające uzyskać np postarzony efekt ma jeszcze Annie Sloan - naprawdę cuda można z nich wyczarowac http://tnijurl.com/1cc86c1dac6d/ Zazdroszczę tak przepiórczej wagi !! ![]() [/QUOTE] Ale, że ja przepiórcza? ojjj nieee. Ważę duuuużo. Teraz jakoś mi się tak dużo nie przybiera, może przez skakanie wokół roczniaka. Zapisałam sobie tą farbę, którą polecasz. Zapisałam sobie Cytat:
Cytat:
Żadnych Może Tż zrobi krewetki bo bardzo lubimy a dawno nie byłoCytat:
A wiecie jaki oliwka dla dzieci babydream ma skład? Ja liczyłam, że pewnie podobny jak ta na rozstępy same olejki a tu guzik z pętelką. Już dużo bardziej chemiczna jest
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezalogowana, w tej samej minucie poleciłyśmy Truskawce ten sam blog Ależ teleaptia Wiesz co, nie mierzyłam się przed ciążą, ale na milion % nie miałam tak szczuplutkiej talii jak Ty. Obstawiam 70-72cm. A też mierzyłaś na wysokości pępka? Kurcze sprawdzę jeszcze raz - no tyle wychodzi, inaczej być nie chce. Jadąc do porodu z Gabi miałam 104cm, ale tez +23 na plusie ![]() Dziewczyny, trafiłam na blogu, który podczytuję na info o tranie http://www.ajwendieta.pl/blog/dzienn...entowany-tran/ i już zamykam ten temat ![]() Mistrzyni dzięki
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2015-02-11 o 13:27 |
|
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
Aviskowa, też widziałam ten śpiworek w lidlu. Śliczny jest, był jeden w odcieniach brązu i pozostałe różowe. Miałam wziąć ale pomyślałam o dwóch rożkach w stanie idealnym w szafie i się powstrzymałam. Ale taki milusi był ach
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
Co do pielęgnacji chłopca to jak najbardziej odciągać delikatnie skore to dziecka nie boli. Ja nie odciagalam bo mi nikt o tym nie powiedział i synek miał zabieg obrzezania zrobiony prywatnie z zalecenia polskiego lekarza bo Anglicy nie widzieli problemu... Wiec dziewczyny odciagajcie za każdym razem gdy zmieniacie pieluszke i w kąpieli.
Mi nikt nie powiedział co robić ani lekarze ani położna choć wiedzieli ze to moje pierwsze dziecko a w rodzinie nie mam chłopców mój pierwszy jest. Po zabiegu naszczescie go nie bolało i normalnie mogłam mu zmieniać pieluszki i kąpać. Ale co przeżyłam jak go "cieli" to moje...
|
#1745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.srokao.pl/2013/02/analiza...la-dzieci.html
|
|
#1746 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Syn miał robiony zabieg odklejania napletka (ale tylko dlatego mu odkleili, że miał inny zabieg w tym czasie robiony i był pod narkozą więc wykonali to też "dla mojego spokoju"). A lekarz powiedział, że tak na prawdę on by nie ruszał tego napletka ... bo to samo się odklei a "wcześniej nie jest potrzebne to odciąganie "(TŻ potwierdził, że tak miał...samo się odkleiło jak miał 14 lat).---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Ja dziś zaczęłam 20tc, w sumie waga jest na zero, albo i -0,5kg a brzuch startowałam z 75cm a mam 86cm teraz. Więc dużo nie urósł. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Mnie się coś odwidziało od zakupów maluchowych, na razie mam na głowie końcówkę remontu więc to mnie teraz obarcza totalnie. Jakieś koszty z "drobiazgami". Odechciewa mi się...! Ale kupiłam 3 muślinowe kocyki/pieluszki, zwał jak zwał, ale śliczne są
|
||
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nic nie kupilam, boje sie jeszcze gdzies od 25tyg zaczne zakupki dla malucha
|
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi bd pediatra powiedział ze gdybym odciagala to by stulejki nie było i zabiegu tez. Zrobicie jak uważacie ja jesli bede mieć drugiego chłopca to bede odciągać od urodzenia zeby nie było tak jak z małym. A lekarz jeszcze mówił mi ze prawdopodobnie synek urodził sie juz ze stulejka...
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1750 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znajoma odciagala synowi a i tak miał przyklejony częściowo napletek. Oczywiście stulejka to zupełnie co innego niż przyklejony napletek - nie należy tego mylić.
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-02-11 o 14:08 |
|
|
|
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
"Napletek u niemowląt jest szczelnie sklejony z żołędzią i nieruchomy. Nie zsuwa się go tak, jak u dorosłych. Nie należy tego robić na siłę, napletek sam się powinien odkleić. Retrakcja napletka to naturalny proces, który u większości chłopców kończy się około trzeciego roku życia. U innych trwa aż do początków dojrzewania płciowego i także nie ma w tym nic niepokojącego. Nie można ściągać napletka na siłę, gdyż może to skutkować powstaniem tzw. załupka. "
To samo nasza pediatra mi mówiła. A już patrząc na to ściąganie, moja ciotka ściągała i kuzyn w wieku 3 lat miał pilną operację - bo miał stan zapalny napletka. Szkoda, że nie ma nigdzie jednoznacznej odpowiedzi jak to jest. Jakby nie było u nas, napletek przykleił sie znów po tym zabiegu, ale dr mówi że z biegiem czasu zacznie sie odklejać - zauważyłam, że ma rację bo tak się dzieje.
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-02-11 o 14:15 |
|
|
|
#1753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz jestem na etapie zakupów sprzętu agd i sama nie wiedziałam że tego jest tyle i wszystko "najlepsze" Ehhh :-P A z pielęgnacją małego facecika to tez mam łamigłówke. Tak jak wspominałyscie ile ludzi tyle opinii :-S Sama nie wiem, ale pewnie będę się starała odciagac. I mnie w rodzinie tez same dziewczynki wiec musze zaufać swojej intuicji. Na teściowa nie ma co liczyć >
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-02-11 o 14:27 |
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tamtym roku o tej pprze bylam na tym etapie
|
|
|
#1755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmywarkę, piekarnik, płytę i okap. Czyste szaleństwo i obłęd w ciapki ![]() Jeszcze ze dwa tygodnie musze się przemeczyc bez kuchni, bo czekamy na meble ;-) no ale cóż ważne ze juz na swoim :-D
|
|
|
#1756 |
|
Raczkowanie
|
USG polowkowe mam 13 marca
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki szukam inspiracji.
Napiszcie jakieś łatwe w wykonaniu, ale ładnie wyglądające ciasto, które przetrwa podróż samochodem. Jak wcześniej pisałam idziemy do znajomych, a to impreza składkowa i ja mam zrobić ciasto, a nie mam pomysłu.
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio robiłam sernik ten http://www.mojewypieki.com/przepis/s...ardzo-puszysty i nawet mama (która lubi krytykować) powiedziała, że pyszny, wszystkim do gustu przypadł łatwo się robi, wychodzi bardzo lekki-piankowy i co najważniejsze nigdy mi nie opadł Dodałam do niego wyparzonych rodzynek i brzoskwinie z puszki. Ciasto kubuś też jest dobre, ładnie wygląda ale więcej pracy - poszukaj sobie w google fotki
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-02-11 o 14:51 |
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1760 |
|
Rozeznanie
|
Jutro zrobię w ramach tłustego czwartku gofry z bitą śmietaną i polewą lub owocami lub posypką
|
|
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
W kwestii napletka rzeczywiście sa rożne opinie. Ja na szczescie od trzech lekarzy pediatrów usłyszałam to samo, wiec tak postępowałem. Mówili, ze do 3 roku zycia nic nie robimy, bo łatwo mozna uszkodzić i powstają mikroblizny, ktore w przyszłości mogą przeszkadzać. Po 3 roku zycia delikatnie zsuwać po kąpieli.
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro do pracy będą jak znalazł
|
|
#1763 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak juz dojdzie do tego odciagania, to ile tej skorki naciagnac i ile razy nia poruszyc? Moze glupie te pytania, ale bladego pojecia nie mam
|
|
|
|
|
#1764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam kupiłam/kupuje tą emulsyjną i jestem bardzo zadowolona - dlatego polecam, bo wieeeele razy jej uzywałam... nie jest rozwodniona... ale każdy ma prawo wyboru
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
Ja nic nie odciągam, czytałam w różnych miejscach by tego nie robić. Gdzieś było nawet napisane, że może być to bolesne. Samoistnie ma się wszystko zrobić. Wy się boicie pielęgnacji chłopca a ja się obawiam jak to by było z dziewuszką. To podmywanie w jednym kierunku czy coś... jakieś naloty w wargach sromowych. No niewiadoma dla mnie
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 93cm aktualnie, brzuch jak na początku nie był widoczny teraz pędzi jak najęty ........ się bardzo ciesze .
|
|
|
|
#1767 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest babeczka! ![]() Cytat:
Cytat:
oo fajnie, że już widać ![]() ja jeszcze nie uświadczyłam przysługi ustąpienia miejsca.. Cytat:
http://www.poezja-smaku.pl/ciasto-ze...mowym-serkiem/ wszystkich zachwyca kolor a i smak jest obłędny ![]() Cytat:
![]() dziewczyny czy Wam też tak wizaż muli?
|
|
|
#1768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak słyszęo podmywaniu w 1 kierunku... teraz znajoma mówi, że jej 2 latka miała mocne przeziębienie, brała leki i zrobił jej się stan zapalny tam i to już 3 raz...to mnie przeraziła.---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Aaaaaaaaaaaaaa też chcę gofry! |
|
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój teść to profesor chirurgii, jest ordynatorem w CZD, więc wiem o czym mówię. Podczas odciągania, mogą się robić mikro uszkodzenia, które gojąc się, będą zarastać jeszcze bardziej i dopiero wtedy może być wielki problem. Stulejka może występować fizjologicznie do 3-4 roku życia, mojemu synkowi dopiero ostatnio ustąpiła (ma 2,5 roku) nie ruszałam jego siusiaka w ogóle, dziadek kategorycznie zabronił. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Plus podczas odciągania, można bardzo łatwo wprowadzić tam bakterie i od razu stan zapalny. Kiedyś poszłam do przypadkowej pediatry i zanim się zorientowałam, zobaczyłam że ona odciąga synkowi napletek, wrzasnęłam "nie!" ale było za późno. 3 dni później mega stan zapalny, czyszczenie siusiaka na oddziale w czd - KOSZMAR dla synka
|
|
|
|
|
#1770 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.

Może Tż zrobi krewetki bo bardzo lubimy a dawno nie było

Ależ teleaptia