|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Męczące czarne myśli, jak sobie radzić?
Hej
![]() Moim problemem są prześladujące mnie czarne myśli, wspomnienia, które atakują mnie zwykle, gdy kładę się spać. 2-3 godziny przewracania się z boku na bok, bo moja głowa bombardowana jest wszystkimi złymi rzeczami, które mi się przydarzyły, wspominam i analizuje jeszcze raz wszystkie kłótnie, złe słowa w moją stronę. Potrafię czasem dobrnąć aż kilka lat do tyłu, ale zwykle wspomnienia związane są z wydarzeniami z tamtego roku, które wciąż rozpamiętuję i nie mogę przeboleć. Nie mam szansy, żeby do nich wrócić i je naprawić. Ogólnie zawsze byłam dość wrażliwa i długo przeżywałam różne sytuacje, nawet jak dawno już przeminęły... Wiem, że to może brzmieć jak problem z dupy, ale dla mnie to niesamowicie męczące. Wiele osób po prostu by powiedziało ''No to nie myśl o tym, i już, myśl o czym innym!''. Tylko że u mnie to nie działa. Próbuję skupić się na miłych rzeczach, stosować techniki relaksacyjne, ale i tak zaraz łapię się na tym, że wróciłam do rozpamiętywania tego, co było złe. Dochodzi do tego, że jak odwlekam ile mogę pójście spać. Moje pytanie - czy ktoś ma/miał podobnie i jak sobie z tym poradził? Przyjmę każdą radę, o ile taka istnieje, jak można przestać rozpamiętywać i się zamęczać, odgonić czarne wspomnienia. Może macie jakieś swoje techniki, jak się ratujecie w takich chwilach. Dzięki z góry za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Męczące czarne myśli, jak sobie radzić?
Podbijam bo mam identyczny problem. Tylko u mnie wiąże się to też z objawami fizycznymi. Kłucie serca, płytki oddech, szumy w uszach, i zawroty głowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Biała Dama
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Może ćwiczenia fizyczne, bieganie i joga?
Jak chodzi o sen, to może spróbuj np. o 20.00 położyć się z książką i czytaj aż zachce się spać. NIe jestem pewien co do tego pomysłu, ale spróbować mozna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Polecam podczytywać ten wątek. Zresztą chyba na ostatniej stronie poruszyłam podobny temat
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=581660&page=86
![]() |
#6 | |
pesymistka
|
Cytat:
Tak, miałam. Zgłosiłam się do psychiatry, okazało się, że mam nerwicę natręctw i dostałam leki - pomogło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Na mnie doskonale pod tym względem działa mój facet, potrafi mnie w kilka minut uspokoić i tylko przy nim śpię spokojnie. Nie zawsze to jest możliwe, więc wiedząc, że uwielbiam Batmana, kupił mi z nim plakat, powiesił tak, żeby niejako patrzył na moje łóżko i powiedział, że ten batman będzie mnie pilnować w nocy jak będę spać. Niby sposób dla dzieciaka, ale gdy tylko zaczynam mieć czarne myśli patrzę na niego i robię się o wiele spokojniejsza
Edytowane przez 201605170931 Czas edycji: 2015-02-11 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To mogą być również objawy niedoczynności tarczycy.
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za odpowiedzi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Biała Dama
|
Doraźnie, jak trzeba być na rano w formie na pewno się przydają. A poza tym, uważam że to cecha osobowości w pewnym sensie że wszystko trzeba przeanalizować po tysiąc razy, też tak mam, jak mnie coś dręczy to trudno uciec. Jak to jakieś poważne problemy to pewnie warto iść to przerobić z psychologiem, a jak codzienne pierdoły to co się podoba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
pesymistka
|
Cytat:
Mam nerwicę zwykłą (jeśli można tak to ująć) i nerwicę natręctw, nie tylko muszę m.in. po kilka razy posprawdzać czy wszystko powyłączane, męczy mnie też wiele myśli, właściwie natłok, często nie mogę przez nie zasnąć i dostałam leki na uspokojenie w dzień i lepszy sen w nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, zdecydowanie nerwica. Do lekarza z tym. Miewam to samo, w zależności od aktualnego samopoczucia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.