![]() |
#2311 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
Cytat:
Zresztą zamierzam pomału zaopatrywać, raz by wydatki jakoś rozłożyć w czasie, a dwa chcę większość rzeczy mieć za nim przyjdzie gorące lato i jedyne o czym będę marzyła, to leżenie do góry brzuchem ![]() Cytat:
Cytat:
dla mnie witaminy są też ratunkiem, bo zawierają kwasy omega, bo odrzuca mnie od ryb Twój maluszek dla byś nie przytyła za dużo w ciąży, współczuję. Mi się udało odkryć, że jak wypiję po posiłku rumianek (ale nie mocno sparzony) to te mdłości są mniejsze. Jazda tramwajem do domu była dzisiaj dużo łatwiejsza niż wczoraj. odważyłam się zjeść pączka ![]() a tak w ogóle wskoczyłam w 9tc ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Rozeznanie
|
No oby
![]() Ahh do 15:00 pewnie będę siedziała jak Na szpilkach. I koniecznie muszę o ciśnieniu powiedzieć. Może ten mnie nie oleje.
#2313 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam ochotę na ryby... Dobrze, że mieszkam nad morzem to z rybami świeżymi nie ma problemów...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę, ciśnienie powinni ci sami zmierzyć i zobaczysz czy to podwyższone ciśnienie to norma czy wyjątek, bo jak wyjątek to można się wyluzować. Ja pojutrze na genetyczne idę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zakorzenienie
|
Owieczka- kciuki za genetyczne
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2316 |
Wtajemniczenie
|
meryy82
Oj dba.. wykończy matkę już na samym starcie ![]() ![]() ![]() owieczkaa, truskafffka91 Odnośnie ryb dziewczyny mieszkacie bliżej morza niż ja (ja mam bliżej do Bieszczad niż nad morze hehe) czy są u was suszone ryby? Kiedyś jadłam i to było dla mnie niebo w gębie! Doorisska Daj znać c i jak po wizycie ![]() ![]() Owieczkaa ![]()
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2015-02-11 o 18:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 |
Raczkowanie
|
aakkzzii no to jeśli jest obok w macicy to nie ma aż takiego zagrożenia, u mnie jest podkosmówkowy.
#2318 |
Rozeznanie
|
Dam napewno
![]() No ja jutro zaczynam 8 tydzień. Wgle dziś mój TŻ przyznał mi się ze nie gada ze swoją mama, bo ona jest niezadowolona ze jestem w ciąży... stwierdziła że to za wcześnie... no cholerę przecież my juz dawno na swoim jesteśmy -.- ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- I juz wiem ze siostra TŻ (rodzi drugie dziecko w marcu) będzie faworyzowana... no i na pomoc jego rodziny nie ma co liczyć... Przykre ze tylko moja rodzina się cieszy
#2319 |
Wtajemniczenie
|
Doorisska, nie przejmuje się u mnie jest podobnie.... Niby się cieszą, ale...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mdłości juz prubowałam imbir - pomógł na chwilę, mięta - na chwilę, migdały nic nie pomogły, herbatniki spowodowały, że mnie zmuliło, i sucharki nic nie pomogły. Metodą prób i błędów, może Tobie coś pomoże |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż tak się rozłożył że strach:/ ból nóg, pleców, głowy, oczu, wysoka gorączka i dreszcze... modlę się żeby mnie ominęło, choć ciężko będzie, bo jednak przebywamy razem. Ale mam już stracha.
Jutro z rana na badania,a potem prosto po świeże pączki:p Mam też w planie jutro kino, pingwiny ![]() Martika oby szybko się wchłonął! Oczarowana ciekawe czy wróżba się sprawdzi, po cichu też czuje się na dziewczynkę, ale u TŻ same chłopięce geny więc dziewczynka to jak mały cud ![]() Idę pod prysznic, miłego wieczorku ![]()
#2322 |
Wtajemniczenie
|
wybaczcie, ze raz pisze ze znakami raz bez albo z małych liter, ale muszę przeczyścic klawiature w lapku.
meryy82 Oby... Śmieję się,że chyba tonący brzytwy się chwyta i póbuję już wszystkiego co ktoś proponuje. Zaliczone z marnym efektem no, ale może coś Ci pomoże z tej listy: - ciepłe mleko - migdały - suchary - piętka chleba - paluszki słone/z makiem/sezamem - imbir kandyzowany - herbata z imbirem - cola - chipsy - frytki - spacery - orzechy Doorisska Ciesz się z tego, że Twoja rodzina jest zadowolona. Wszystkim nigdy sie nie dogodzi. Długo wy juz ze sobą? po slubie czy przed? (jak juz pisalas o tym wczesniej to wybacz pewnie niedoczytalam;/)
![]() |
#2323 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście wszyscy zadowoleni, bo bym się wściekła. Może im chodzi o to, że jesteś na 1 roku? Jakie masz plany, dziekanka?
Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki.
#2325 |
Wtajemniczenie
|
truskafffka91
Suszona flądra to jest to! ![]()
![]() |
#2326 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
i uważaj na siebie bo to nie przelewki ! Cytat:
Doriska ty się wgl nie przejmuj, najważniejsze ze ty się cieszysz twoj Tż i twoja rodzina, a że jesteście młodzi to podwójnie się ciesz, ja mam 30 lat i dopiero pierwsze dziecko, a zawsze sobie powtarzałam że chce być młodą mamą a tu oooo , mam nadzieje ze w szkole gdy bede przychodzić po dziecko nie będą mówić, o babcia po ciebie przyszła ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2327 |
Rozeznanie
|
Mnie mama urodziła jak miała 36 lat xd Moja sis jest 14 lat starsza ode mnie. Wiec jej dzieci to jak moje rodzeństwo.
Ja mam 21 lat (w czerwcu 22) Tż ma w tym roku 25. Mieszkamy ze sobą... w kwietniu będzie dwa lata. A jesteśmy ze sobą ... w styczniu było 2 lata. Tak... Zamieszkaliśmy po 3 miesiącach. Wszyscy z nas kpili, a jednak się udało. I nie wyobrażamy sobie by mogło być inaczej. Jeden bez drugiego nie umie wytrzymać. Co do studiów. Wezmę IOS-A i będę zaliczać po 50% obecności. Mam super wykładowców, wiec nie będzie problemu. Juz wiedzą że jestem w ciąży. Moja lektorka to wgle powiedziala bylebym nie rezygnowala. No i moja mama i Tż powiedzieli ze zrobia wszystko bym studiów nie przerwała ![]()
Będę mamą <3 Edytowane przez Doorisska Czas edycji: 2015-02-11 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie, aż poszukam. Wydaje mi się jednak, że takie rozwiązanie stosują dlatego, żeby ta ryba miała "dłuższa datę ważności". Mozliwe, że bliżej morza jest to nieopłacalne, więc wolą sprzedawać ryby świeże, czy tez wędzone / grilowane. Chociaż mogę się mylić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Rozeznanie
|
Nie można mówić za wcześnie lub za późno. Ja wprowadzilam sie do tz po 3 miesiącach. Po kolejnych trzech zarecztny po kolejnych 8 mcach slub po kolejnych po kolejnych 4 zaszlam w ciazY. 18 miesięcy nas wszyscy popieraja ale to nie wazne bo sie kochamy
#2330 |
Wtajemniczenie
|
Ja też szybko zamieszkałam z moim TŻ, bo jakieś 6 miesięcy bycia razem... A jesteśmy juz ze sobą 6 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
ja to bym z chęcią chrupała sobie orzechy, ale co przechodzę obok półki w sklepie i widzę ceny ... 8 - 9 zł za taką malusią torebeczkę z paroma nerkowcami to mi poprostu jest szkoda kasy której i tak nie mam za dużo.
#2332 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam orzechy nerkowca, pistacje, takie zielone z dyni.
Tutaj koszt to 2-3e, czyli 2-3 złote.. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Aakkzzii przywioze Ci jak będę w Wawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
wg BMI za + 1kg będę miała nadwagę
![]()
![]() |
#2334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Prawda jest taka, że nigdy nie ma dobrego czasu na dziecko. A to studia, a to brak pewnej pracy, a to dobra praca, którą szkoda byłoby stracić. A potem mogą się pojawić problemy z zajściem. Powiem Ci, że ja czasem żałuję, że się wcześniej nie zdecydowaliśmy. Studia są luźniejsze niż praca, więc myślę, ze sobie spokojnie poradzisz ![]() Jak będziesz w moim wieku Twoje już będzie kończyć przedszkole ![]() A co do mieszkania razem, to u nas też było szybko. Jak się poznaliśmy to ja mieszkałam sama i praktycznie od razu jak zaczęliśmy być razem, to zaczęliśmy razem pomieszkiwać, co oznaczało ok. 25 dni w miesiącu razem. Po 2,5 roku byliśmy małżeństwem i tak długo to trwało głównie z powodów finansowych, więc też dość szybko wszystko ![]() Jeśli chodzi o mdłości, to okazuje się, że brak mdłości u mnie wynika chyba z popijania imbiru, b przez 2 dni nie piłam i zaczęło mnie mdlić. Wypiłam i znowu nic. Plus cały czas coś podjadam, nie dopuszczam do pustego żołądka. Ale ja nie miałam specjalnych mdłości, więc nie wiem czy podziała na takie mocne. Edytowane przez melawen Czas edycji: 2015-02-11 o 19:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedyś kolega pracował właśnie w hurtowni orzechów, i przynosił co jakiś czas wiadro pistacji i siedzieliśmy za małolata wszyscy w kółku nad tym wiadrem nikt nic nie mówił i jedliśmy , poprostu rozpusta . brakuje mi tego hihi
![]() |
#2336 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Ja tez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Rozeznanie
|
No tym bardziej ze ja kiedyś zrezygnowałam ze studiów i wróciłam na to samo tylko inny język. Więcej na uczelni mnie nie ma niż jestem bo mam zajęcia przepisane. Tak jeszcze będzie prawie rok.
Ale "tesciowa" swoje wie... no cóż. My się pierwsi nie odezwiemy. Pol h temu jedliśmy kolacje. Teraz Tż znowu je... a mi się niedobrze robi jak patrze ile on w siebie wciska... wasi tez tak mają? On chyba jest w równoległej ciąży xd ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Co do nadwagi. Ja mam bardzo duża. Az się boje dalszej ciąży... z domu chyba nie wyjde.
#2339 |
Raczkowanie
|
Doorisska nie przejmuj się tym co mówią.. wiadomo oni by pewnie chcieli po kolei.. studia, praca, ślub i w ogóle ale czasami lepiej jest zmienić kolejność a po 2 to Wasza świadoma decyzja i nic im do tego
![]() ![]() powodzenia jutro u lekarza , trzymam kciuki żeby wszystko było ok. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Rozeznanie
|
Ja osobiscie ciesze sie ze urodzilam 1 dziecko w mlodym wieku moja sis dla przykladu byla w zwiazku wiele lat ale na dziecko nie byla gotowa wkoncu zwiazek padl a teraz by chciala ale .... w kazdym badz razie ma juz 36 lat moj najstarszy syn kiedy bede w jej wieku bedzie mial lat 15 ... sama siostra wiele razy mowila i pomyslec ze moglabym juz miec dziecko w tym samym wieku a nawet starsze ... wiele lat sie wstrzymywala bo studia praca wazniejsze. Moim zdaniem nie wazne ile sie ma lat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.