|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 38 - nasz sezon!
Ja nie chodzę i nie będę
![]() Hej wam Dziś trochę nietęgo się czułam, siedziałam na allegro (wtajemniczeni wiedzą czemu ) i teraz postanowiłam do was zajrzeć![]() Patrzą na mnie 3 rolki organzy, także jakiegoś pomponika zrobię ![]() Ja z drożdżami robię muffiny Zawsze wychodzą![]() Za to unikam przepisów z ubitymi białkami z jajek, to zawsze zepsuję
|
|
|
#1532 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My planujemy sie zapisać na indywidualny kurs w tym tygodniu. Trwa 5h, tzw. weddingdance![]() Cytat:
lepiej nie ryzykować.
|
|
|
|
#1533 |
|
nibyżona
|
ja tez mam problem z ubijaniem bialek, ale jak jajko ubije z cukrem to tez puszystosci dostaje :P
ja chyba kupie jeszcze dwie latarenki z ikei i wtedy juz na caly stol bede miala dodatki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1534 | |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1536 | |
|
na przekór do celu
|
Powiem Ci, że musiałam się chwilę zastanowić o co cho, ale już wiem
![]() Cytat:
Tylko ja wybrałam trochę droższe, bo tylko u tego sprzedawcy znalazłam taki odcień, jaki mnie interesował Są też trochę szersze niż reszta![]() http://allegro.pl/organza-wielka-wyp...937630296.html
|
|
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
Relacja
Wreszcie udało mi się dostać do działającego komputera z działającym internetem ;-)W sobotę wszystko zaczęło się ok. 7 rano. Pobudka, ogarnięcie się i spacer z psem. Jeszcze wypad na szybko do spożywczego po picie/ciasteczka bo o 9:30 miały przyjść panie fryzjerko-makijażystki czesać mnie, moją mamę i siostry. Na nogach byłam Ja i mama a reszta smacznie chrapała. Ja na totalnym chill-out a matka na spinie od rana. Wszystkie dobrze wiecie, że cały tydzień przed weselem to była jedna wielka maskara u mnie w domu, która spowodowała, że wszystko wyglądało tak a nie inaczej. Po tych wszystkich całotygodniowych fochach matki o wszystko w dniu ślubu miałam na nie wy☠☠☠...e. Postanowiłam sobie rano po przebudzeniu, że nie wyprowadzi mnie z równowagi. Ok. 9:30 przyjechały babeczki czesać nas wszystkie i malować. Rozstawiły się u mnie w pokoju (pierwszy raz w życiu miałam aż tyle kosmetyków na 1 m2 domu ;D ) i zaczęły czesać moje dwie siostry. Moja matka fochała się o wszystko więc zaszyłam się w pokoju i patrzyłam jak babeczki szykują moje siostry ;D - zagrałam taktycznie - nie pokazujesz się na oczy - nie obrywasz ;D W międzyczasie TŻ pisał mi od rana słodkie smsy np. że mnie mocno kocha, że nie może się doczekać, żebym była spokojna i nie dała się wyprowadzić z równowagi. Potem ok. 12 ja zasiadłam do czesania z moją matką obok. Plus tego był taki, że nie robiła fochów przy Babeczkach tylko się powstrzymywała i grała "dobrą mamuśkę". Mniej więcej jak zaczęły mnie czesać ok. 12:30-13:00 przyjechał fotograf, który przeszedł z nami do pokoju i mnie czesano a ja z nim gadałam. Omawialiśmy rodzaje zdjęć, na czym mi zależy itp. Koło 13:45 jak zaczęło mi burczeć w brzuchu (ale tak mega ;D No wiecie Bąbelek dopomina się czasem o jedzenie ;D ) wzięłam za telefon i zamówiłam pizze ;D do domu. No bo co ja będę głodna chodzić..;D;D Po przeliczeniu, że od 14 do teoretycznego pierwszego dania, czyli ok. 18:30-19:00 jest AŻ tyle czasu, a ja jestem JUŻ głodna i raczej nie dotrzymam w pełni sił całej mszy, to się nie bawiłam i zamówiłam placki z dowozem do domu z prośbą " szybko proszę bo o 16:00 to ja mam swój ślub a chciałabym coś jeszcze zjeść" ;D;D;D [Uwierzcie mi, że uratowało to mój tyłek na calutki wieczór]. Następnie skończyły mnie czesać i malować więc wzięłam się za pakowanie potrzebnych rzeczy i ogarnianie co trzeba ze sobą wziąć. Potem przyjechała pizza i była przerwa obiadowa [ dalej obgadaliśmy z fotografem co i jak przy placku]. Potem ni stąd ni zowąd zrobiła się 15:00 i na moje siostry padł blady strach i zaczęły siać panikę. A ja dalej chill-out..no-stress bo ktoś musi wszystko ogarniać ;D Potem ok. 15:15 przyjechał TŻ ze świadkiem i z kwiatkami i już w ogóle padł blady strach na nie. A ja jeszcze biegałam nie przebrana. Zanosiłam TŻtowi i świadkowi wszystko co mają zapakować do bagażników i pilnowałam czy wszystko zapakowano. Następnie pogonili mnie więc poszłam się szybko przebierać w sukienkę. Zaczęła pomagać mi moja siostra, a potem zawołała matkę bo spanikowała i nie wiedziała jak przepiąć biustonosz i zasznurować. W międzyczasie fotograf pstrykał focisze ![]() Następnie na szybkości złapałam żakiet, płaszcz i szalik oraz pokrowce na suknie i resztę i dawaj z góry na dół do TŻta. Byłam z siebie dumna bo nie schrzaniłam się schodząc ze schodów w szpilkach i tej sukni ;D Szybko złapaliśmy za kwiaty i dawaj do drzwi. Bo godzina była 15:45. Ja jeszcze krzyczałam na świadkową co by sprężała ruchy [bo ona jak zwykle się spóźniła] i dawaj do samochodu bo powinniśmy być już w kościele. Dotarliśmy do kościoła ok. 15:50 [na szczęście mam blisko ;D ] i wparowaliśmy do niego jak takie dwa czołgi by po zobaczeniu wszystkich ludzi zastopować i nabrać ciut dostojniejszego kroku . Poszliśmy do Zachrystii, podpisaliśmy wszystkie księgi i papierki i wróciliśmy do przodu kościoła - do drzwi wejściowych, aby poczekać na księdza i rozpoczęcie mszy. Msza sama w sobie przebiegła gładko. Cały czas się śmieliśmy i ogólnie mieliśmy luzik. Pierwsze czytanie to był list św Pawła, ewangelia była o cudzie w Kanie Galilejskiej. Kazanie ksiądz skierował bezpośrednio do nas imiennie. Wcześniej rozmawialiśmy z księdzem o ciężkiej sytuacji u mnie w domu, o konflikcie z moją matką itp. więc kazanie było tak posterowane, żeby ona zrozumiała, że to teraz Ja i TŻ jesteśmy jednym głosem a nie jej foch. I że ona musi uszanować Nas. [ po mszy wielu gości zachwycało się kazaniem i tym, że było takie mądre i skierowane do nas i takie życiowe]. Na przysiędze się nie pomyliliśmy A TŻtowi szkliły się oczka a ja cały czas miałam banana na buzi ;D Przez resztę mszy siedzieliśmy trzymając się za ręce. Przy wyjściu po mszy okazało się, że ludzie z : kolejnego ślubu na 17:00 zaczęli już wchodzić i zrobili super zamieszanie tak, że my nie mogliśmy wyjść, a goście się między nimi też przepychali. Po wyjściu z kościoła okazało się, że strasznie wieje i o mało co nie zwiałoby mi welonu ;D;D Byłam goniąco-łapiącą welon PMką ;D;D co wyglądało super komicznie.Potem wbiliśmy się do auta i pojechaliśmy na salę. W trakcie podróży odbieraliśmy masę telefonów kierującą ludzi jak mają dojechać [dostali mapki, ale i tak trzeba było ich naprowadzać]. Ochroniarze zatrzymali nas na wjeździe tak, żeby wszyscy goście wjechali i czekali już na nas na sali. Po wjeździe na teren sali wyszliśmy, poszliśmy zdjąć okrycia i TŻ wziął mnie na ręce i przeniósł przez próg sali co zakończyło się gromkimi brawami i śmiechem. Następnie kelnerzy przynieśli butelkę szampana, którą przy nas otworzyli, nalali do kieliszków. Odśpiewano Sto Lat! i przeszliśmy do składania życzeń. Od uśmiechania się w trakcie życzeń bolały mnie policzki ;D;D Po życzeniach zjedliśmy (to była godzina ok 19:15) i po znaku dla zespołu zaczął się pierwszy taniec. Ostatecznie tańczyliśmy do piosenki Elvisa Presleya "Can't help falling in love". A nasz taniec wyglądał tak, że powoli tuptaliśmy w kółko i zrobiliśmy kilka obrotów. Ogólnie taniec wykonaliśmy totalnie bez spiny, bez stresu czy kroki pomyliliśmy czy nie itp. Po pierwszym tańcu nastąpiła właściwa zabawa. W międzyczasie dojechała również fotobudka, która okazała się być mega hitem! Kolejki do niej cały czas się ciągnęły! Wszyscy chcieli mieć chociaż jedno zdjęcie z fotobudki ![]() My jako Para Młoda ciągle krążyliśmy. Rozmawialiśmy z jednymi, z drugimi, a to ktoś chciał zdjęcie zrobić itp. Przy stole Młodych siedzieliśmy naprawdę niewiele. Doceniłam również w tańcu sukienkę z kołem, bo nie plątała się aż tak pod obcasami. W szpilkach wytrzymałam do ok. 12. Potem zmieniłam buty na sandały na obcasie i w nich wytrzymałam do ok. 3:30. Potem biegałam na bosaka ;D Biegając na bosaka poobijałam sobie górę stopy od koła... Aha, przed tortem i oczepinami zrobiliśmy sobie jeszcze mini sesję na dworze bo spadł śnieg!!! i było trochę biało ;D;D Potem był tort i oczepiny. Oczepiny zabawne ale ze smakiem: Konkurs gorące krzesełka z fantami, konkurs dla par sport (para losuje dziedzinę sportu i w tańcu ma ją przedstawić) oraz konkurs Ona/On oraz zbieranie na wózek. Po oczepinach wyszła ok 1/2 gości. Najmocniejsza ekipa była z TŻta strony, która została niemal do końca do godz. 5:00. Ode mnie nie przyszło w sumie ok. 20 osób. Około godz. 3:30-4:00 Znajomi TŻta zaczęli grać na gitarze i śpiewać i wciągneli mnóstwo osób w tą grę A niemal do 5 wszyscy co byli na sali byli na parkiecie.Zespół tuż przed 5 zagrał nam ostatnią piosenkę a wszyscy goście zrobili kółko wokół nas i co chwilę się do nas zbliżali i łaskotali po żeberkach Z refleksji po weselu i ślubie: - Przygotujcie mnóstwo wsuwek zapasowych bo po tańcach będą wam gdzieś umykać kosmyki. - sukienka z kołem jest mega wygodna bo nie zachaczasz obcasem o halki - welon zdjęłam szybko bo mnie wkurzał. Założyłam potem na oczepiny tylko i do zdjęć. Uwierzcie, że te długie są cholernie nie praktyczne i nie pomaga przypięcie ich na wsuwki. - postarajcie się totalnie wyluzować...serio, im mniej się spinacie tym więcej korzystacie ;D - fotobudka to rewelacyjny pomysł! - i tak nie zjecie za wiele na weselu, więc najedzcie się przed ;D;D;D - otoczcie się przyjaciółmi, którzy Wam dobrze życzą - Oni pomogą Wam poprowadzić całą imprezę - Dałam radę wstając o 7 wytrzymać do 5 rano tylko na jednej kawie pitej na raty bo ciągle coś/ ktoś - nie przejmujcie się biegać na bosaka na koniec - płytki super chłodzą i łagodzą opuchnięte stopy ;D - na drugi dzień pomyślcie o płaskim obuwiu - Ono ratuje życie ;D;D - Przez całe wesele nie wypiłam grama alkoholu, no dobra tylko łyk szampana, i świetnie się bawiłam i wszystko pamiętam i - jeśli na weselu będą małe dzieci Candy Bar z żelkami i piankami zrobi mega furorę !! - I pamiętajcie to Wasz dzień! Olejcie wszystkie małe niedociągnięcia i bawcie się! - I nie zapomnijcie o szerokim uśmiechu!!!!!!!
|
|
|
#1538 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
Zuzu
wzruszyłam się! jeszcze do mnie nie dociera, że to już w tym roku!
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
bedzie zaje... sćie na każdym z naszych wątkowych ślubów i wesel
a przed swoim naczytam się Waszych
|
|
#1540 |
|
na przekór do celu
|
Zuzu, nareszcie
Widzę, że dzień udał się tak, jak miał się udać ![]() Czytając relację ze mszy zaszkliły mi się oczy ![]() Straaaasznie się cieszę, że miałaś takie podejście i dobrze się wybawiłaś, czego chcieć więcej
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ekstra! Dociera do mnie, że to się będzie działo już w tym roku!
Zuzulka, super relacja!A co do tych przyjaciół to masz 100% racje! Dlatego powiekszylismy listę gości o 6 dodatkowych osób bez których nasze wesele nie mogłoby się odbyć i nie żałuję tej decyzji ![]() Jeszcze raz, wszystkiego, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
|
|
#1542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1543 |
|
nibyżona
|
zuzulka super relacja!
usmialam sie z ta pizza, gdyby nie to, ze u nas bedzie obiad szybko pewnie by to wygladalo podobnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzulka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- A u nas nadal cisza :/ Próbowałam podejść do TŻ, pukam go w ramię i mówię "przyszłam do Ciebie"... to dostałam odpowiedź "po co?"... więc odeszłam... zapowiadają się "super" walentynki i cały tydzień... |
|
|
|
|
#1545 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzulka cieszę się Twoim szczęściem ! Piękny ślub !Dobrze rozpoczelas nasz sezon
|
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
zuzzzzzzzzzzz pieknieee!!! tak szczegółowo i wspanialllleee!!
szczescia na nowej drodze zyyciaaa *
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzulka - piekna relacja!!! <3
Brawo za luzne podejscie ![]() Wszystkiego najlepszego!
|
|
|
|
|
#1549 |
|
... choć nie Westwood
|
Zuzu, wzruszyłam się nomalnie. Czytałam i doslownie bylam tam z Tobą, czuue się te emocje z postu
Mam nadzieje, że moja relacja też będzie bic takim szczęściem
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
A daj spokój, o jakąś głupotę...
Ale nadal się nie odzywa... po prostu bomba... ps. nie cytujcie, wykasuje za chwilkę... ps2. Mówiłam już że to jakaś głupota?... No ja nie wiem co w niego wstąpiło... normalnie jak dzieciaki się zachowujemy
Edytowane przez Justuus Czas edycji: 2015-02-11 o 22:47 |
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzulka super relacja
wszystkiego najleszego było pięknie![]() Po 4 lekcjach tańca mogę powiedzieć że się wkręcilismy i jest super
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Zakorzenienie
|
ajj te chłopy... bez nich źle a z nimi to czasem jeszcze gorzej.
Wszystko będzie dobrze
|
|
#1553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1554 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio przechodziłam baaardzo poważną kłótnię z TŻ i też o pierdołę. Wiem, że jest ciężko, ale w końcu dlaczegoś jesteście razem.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuzulka śliczna relacja. Cieszę się, że wszystko poszło tak jak powinno. A pizza wymiata ![]() Chwalę się i ja Kupiłam buty |
||||
|
|
|
|
#1555 |
|
nibyżona
|
asica - urocze!
skad sa? ja sie zastanawiam ile cm powinien miec moj obcas ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzulka gratulacje, piękna relacja! Normalnie czułam, jakbym tam z Wami była. Dużo szczęścia
Wysłane z telefonu. |
|
|
|
|
#1557 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I przy kasie miła niespodzianka - 69 zł ![]() Mój ma 7 i tym samym będę równa z TŻ
|
|
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Asica - super buciki
![]() Cytat:
![]() Ja wiem, że to może wyglądać jakbym się czepiała (bo przecież mogłam bez gadania to załatwić) ale TŻ zaczyna na mnie zwalać coraz więcej: - zakupy - "przecież wiesz, że nie lubię..." - sprzątanie - "Ty masz wprawę..." - naczynia - "Ty poukładasz lepiej w zmywarce..." Można by było sporo tego wymieniać.. Po prostu teraz czara się przelała :/ |
|
|
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
o matko, ale mamy tłustą środę
![]() pizza i pączki od Schmet o boszsz ale pycha |
|
|
|
|
#1560 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego musisz przeczekać te chwile ciszy, bo się przyzwyczai. A i tak będzie dobrze. Trzymamy kciuki ![]() Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Dziś trochę nietęgo się czułam, siedziałam na allegro (wtajemniczeni wiedzą czemu
) i teraz postanowiłam do was zajrzeć
Zawsze wychodzą

My planujemy sie zapisać na indywidualny kurs w tym tygodniu. Trwa 5h, tzw. weddingdance
Wreszcie udało mi się dostać do działającego komputera z działającym internetem ;-)

wzruszyłam się! jeszcze do mnie nie dociera, że to już w tym roku!

*

ostatnio przechodziłam baaardzo poważną kłótnię z TŻ i też o pierdołę. Wiem, że jest ciężko, ale w końcu dlaczegoś jesteście razem.