|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Hej dziewczyny, nie mam czasu czytać forum
wiec wtedy nadrobię mozesz wpisać mam wizyte na 26.02 trzymajcie kciuki pisze ostatni egzamin w piatek
|
|
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż głupio się przyznać, ale ja też o pączkach przeczytalam. Dopiero po tej wiadomości, zaczęłam się zastanawiać co złego w tych pączkach ;-) |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj kupilam muffinki czekoladowe i z jagodami Zycze wam milego dnia i smacznych paczkow,faworkow i muffinek i co tam bedziecie jadly
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie za słodko na śniadanie, ale deser pyszny byłby z tego ;-) Mniam mniam :-D
|
|
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Słodkiego pączkowania ![]() Dziewczyny jakie chusteczki polecacie dla noworodka do pupki?? Czytałam analize u sroki i z tego co pisze to dużo jest przereklamowanych według niej. Ja myślałam o tych a teraz sama nie wiem http://www.agito.pl/pampers-premium-...31-932057.html
|
|
#3216 |
|
Zadomowienie
|
Aha, dzisiaj pączki ;-) Czuję, że pobiję dziś swój rekord życiowy :-D Uwielbiam te z lidla z cukrem pudrem (nie lubię lukru), które mają w sobie tyle chemii, że po dwóch dniach smakują wciąż tak samo he he, ale w ogóle mi to nie przeszkadza ;-)
|
|
|
|
#3217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
powodzenia![]() Nie mam siły.. Gardło mnie tak napieprza jak jeszcze nigdy, katar okropny, czuję się jakby mnie czołg rozjechał:/ Robiłam płukanie gardła z wodą utlenioną, zjadłam 1 tantum verde i halls'y , a no i okład na gardło ze spirytusu z czymś tam ![]() Najchętniej poszłabym do łóżka. i po pączki też nie pójdę ani nikt mi nie przywiezie
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też zawsze płuczę wodą z solą ale chciałam spróbować wody utl. bo może byłaby skuteczniejsza ale szczerze mówiąc szału nie ma![]() Jedyne co, że nie ma okropnego smaku ![]() A, zamówiłam w końcu rożek wczoraj skoro potwierdzona została dziewczynka
|
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3221 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No na pączki to ja nie mam co liczyć ale kupie sobie dziś rogalika z migdałami! A co! Zaszaleje ![]() Jeśli chodzi o chusteczki to ja używam tylko w podróży, choć też staram się unikać. W domu mam przewijak w łazience, wiec duży, kwadratowy wacik i ciepła woda i wysuszyc. Tak mi położna tutaj poleciła. Pozniej smaruję tylek czymś co się nazywa 'liniment' - to jest taki francuski wynalazek - mieszanka oliwy z wodą zdaje się i na to pielucha. Chusteczki Pampers które kupilam rok temu w promocji używam do mycia kanapy bo byłam tak napalona ze kupilam 3 kartony i jeszcze 1 mi został ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- A tak w ogóle to nie spałam całą noc! ! Nie mogłam zasnąć ![]() Nie wiem jak przetrwam dzisiejszy dzień - póki co zaczynam od mocnej kawy (Arpeggio z Nespresso - moja ulubiona )
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z okazji tlustego czwartku ufundowalam sobie test glukozowy
|
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie ostatnio świetnie działają te psikadła do gardła bo od płukania wodą z solą to mam odruch wymiotny.
Byłam wczoraj na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia i dość zabawnie było. Położna prowadząca bardzo miła i poruszała dość sporo interesujących tematów także już nie mogę się doczekać następnego. Z ciekawostek o których mówiła to dziewczyny które nie mają ślubów mogą uznanie ojcostwa w urzędzie już teraz załatwić aby w szpitalu wpisali nazwisko ojca we wszystkie dokumenty. Ja myślałam, że to dopiero po porodzie można. Opowiadała też o szpitalach także chyba sie zdecydowałam. Obok jest jeszcze jakaś super wyglądająca cukiernia
|
|
|
|
#3224 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja pomalutku męża nastawiam, że będzie mi musiał pomagać z bożeną bo sama nie ogarnę tematu do końca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno też pobiję swój rekord dziś, nigdy nie lubiłam pączków, ale w ciąży jakoś lepiej smakują ![]() I witam się w 25 tc! Jeszcze tylko 15 do finiszu
|
|||
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- A chusteczki przydaja sie pozniej. Mozna zablocona chustawke wytrzec na placu zabaw, ewentualnie rece po malowaniu kreda czy grzebaniu w ziemi. W domu czasem uzywalam do mebli, blatu krzeselka na pierwsze przetarcie, podlogi jak cos sie wyciapalo itp. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Ja po glukozie.. fuuuuuj!!! Ledwo wypilam do konca. Teraz siedze i czekam 2 godz na kolejne pobranie. Spac mi sie chce, niedobrze mi.. |
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz jak czytałam to myślałam o huggiesach Hej Wam, rano musiałam szybko szybko Blanke zawieść do przedszkola, bo Tz został na nocnej zmianie i wrócil po 6 a na 15 do pracy więc go nie budziłam, potem szybko do lidla i o jeju mam taką zadyszkę do tej pory że.. ![]() Zrobiłam wczoraj małe pączusie na serku waniliowym Zjadłam moze ze 2, a smród w domu tym olejem żeee.. :/ I złożyłysmy wózek z Blanką Faaajnyyyyy jessst o tyle ile mogę powiedzieć po testach w domu, to fajnie się prowadzi, jest leciutki i zwrotny, wgl nie widać ze to używka, naprawdę zadbany, gondola wydaje mi się być spoooraa Ale jedyne co.. to jest dość nisko
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Kochane za opinie na temat chusteczek
![]() Każde sugestie dla niedoświadczonej mamuśki mile widziane
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytaj sklad ale zapasow nie rob bo nie wiesz czy podpasuja, czy nie uczula, moze zmienisz na inne albo w ogole zrezygnujesz. Tylko w szpitalu duzo ich idzie, ja chyba 2 paczki zuzylam w 4 dni.. na poczatku ciezko doszorowac pupe po tych pierwszych mazistych kupach, przewija sie czesto, bez wprawy a i do kapieli jak dawalo sie dziecko to z nowa pielucha i chusteczkami swoimi, nie raz sporo ich znikalo w tym czasie...
|
|
|
|
#3229 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, że ja na to nie wpadłam! ![]() Cytat:
Cytat:
Tak piszecie ontej kawie, że ostatnio sobie jedną słabą zrobiłam. Pyyycha ![]() Cytat:
Cytat:
w Niemczech też to potwierdzenie ojcostwa można zrobić przed porodem, nawet polecają, bo później za dużo trzeba mieszać w dokumentach i kosztuje trochę. Przed jest za darmo, co więcej, od razu ustala się podział praw rodzicielskich. 50-50% czy 100-0%. Potrzebny do tego nasz akt urodzenia, mój już z Polski idzie, a tz zanim załatwi, to mój się chyba już przeterminuje ![]() Cytat:
Witam w tłusty czwartek jednak nie piekę pączków, tz stwierdził, że nie ma sensu, skoro on i tak zajada się tymi ze stacji benzynowej... ![]() Tz się cieszy, bo od tygodnia jestem w domu i gotuję. Wraca z pracy i ma obiad. Ostatnio powiedział, że cieszy się, że będę rok po urodzeniu małego w domu. Wybiłam mu z głowy myśl, że będzie tak samo, tzn obiadek pod nos chociaż mam nadzieję, dzieć będzie na tyle spokojny, że będzie na to czas, ale lepiej go wcześniej uświadomić; )
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-02-12 o 09:35 |
|||||||
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Mój Tz narobił zapasów dady przy Blance, bo były chyba 4paki za 12zł czy coś.. a tu psikus i pupa jak poparzona.
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3234 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe jakby mój tż zareagował na badanie...Cytat:
![]() A becikowe to raczej dostaniemy przy takich kryteriach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
W końcu miałam wczoraj wizytę. Zapisał mi zelazo bo spada hemoglobina, jeszcze nie jest poniżej normy, ale już bardzo blisko, no trzeba to trzeba. Już niemal miałam wychodzić, ale zapytałam czy na tym etapie ciąży normalne jest takie napinanie brzucha więc bez dwóch zdań mnie zawrócił i na fotel do badania. Szyjka trzyma bardzo ładnie, ale jest minimalnie skrócona. narazie nie mam się martwić. no i w związku z tym zapisał magnez. W ogóle jak on głęboko tą rękę wkładał, szok dosłownie. na szczęście nic nie bolało. Za 2 tyg idę na prywatne usg to dowiem sie wszystkiego szczegółowo. A na następnej wizycie na nfz da mi skierowanie na glukoze. Powiedziałam, ze wypiję, ale tylko z cytryną, to się smiał i mówił, że już lepiej z kwaskiem cytrynowym, bo jednak cytryna troszkę fruktozy zawiera itp. Dla mnie bez dużej różnicy, byle by nie było zbyt słodkie
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam zawsze płukam, płukałam ale wizaż mnie poprawia ![]() Serio kapucha?? Poproszę mamę żeby mi odlała bo ona kisi duużo tej kapusty![]() To wiadomo dlaczego tak chętnie chodzisz na te zajęcia ![]() Jużż??! Ale leci! ![]() A sama jesteś w przychodni?
|
|
#3236 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
kaja może urosłaś ?
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wydaje mi się ze jest niska, zrobiłam foce, zaraz wstawię |
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja - tak, chyba te.
Nie jestem sama, nie dalabym rady.. wzielam tz a dziecie z babcia zostalo. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

wiec wtedy nadrobię 

powodzenia

bo byłam tak napalona ze kupilam 3 kartony i jeszcze 1 mi został 

... Jutro jadę do tesco...

Ale jedyne co.. to jest dość nisko