Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-11, 22:42   #3211
ultraviolwt188
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Hej dziewczyny, nie mam czasu czytać forum od niedzieli wkoncu bede miec chwilkę spokoju wiec wtedy nadrobię mozesz wpisać mam wizyte na 26.02 trzymajcie kciuki pisze ostatni egzamin w piatek
ultraviolwt188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-11, 22:52   #3212
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja tam się już teraz nie golę na zero Mam trymerek, i zostawiam takiego krótkiego schludnego jeżyka
Na zero to się w ogóle nie lubię golić, czuję się wtedy jak jakaś 5-latka, nienaturalne to dla mnie jest i tyle
Buszu nie lubię, ale tak zupełnie na zero też nie
Nie będę się z brzuchem gimanstykować jak głupia żeby się lekarzowi moje okolice intymne podobały
Ja też nie lubię na zero, co zawsze budziło oburzenie moich koleżanek ze studiów, gdy późnymi nocami zbierało nam się na przeróżne zwierzenia ha ha ;-) Ale lubię mieć tzw.paseczek, który i tak ciężko mi będzie uzyskać, gdy już nie będę widziała bożeny ;-)

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Psikacz Tantum Verde u mnie kosztuje 27zł tabletek nie próbowałam

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Ha a ja przeczytałam, że kupiłaś pączki na ebayu
Aż głupio się przyznać, ale ja też o pączkach przeczytalam. Dopiero po tej wiadomości, zaczęłam się zastanawiać co złego w tych pączkach ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 07:03   #3213
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Hej wstalam o 5 za godzinke ide do pracy a maz zrobil mi sniadanko-tosty z nutella i bananem,pomaranczka i cieple mleko

Wczoraj kupilam muffinki czekoladowe i z jagodami

Zycze wam milego dnia i smacznych paczkow,faworkow i muffinek i co tam bedziecie jadly
Stary 2015-02-12, 07:12   #3214
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
Hej wstalam o 5 za godzinke ide do pracy a maz zrobil mi sniadanko-tosty z nutella i bananem,pomaranczka i cieple mleko

Wczoraj kupilam muffinki czekoladowe i z jagodami

Zycze wam milego dnia i smacznych paczkow,faworkow i muffinek i co tam bedziecie jadly
Dla mnie za słodko na śniadanie, ale deser pyszny byłby z tego ;-) Mniam mniam :-D
Stary 2015-02-12, 07:18   #3215
Domincia_1987
Zadomowienie

Dzien dobry
Słodkiego pączkowania

Dziewczyny jakie chusteczki polecacie dla noworodka do pupki??
Czytałam analize u sroki i z tego co pisze to dużo jest przereklamowanych według niej.
Ja myślałam o tych a teraz sama nie wiem
http://www.agito.pl/pampers-premium-...31-932057.html

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 07:34   #3216
mycha_818
Zadomowienie

Aha, dzisiaj pączki ;-) Czuję, że pobiję dziś swój rekord życiowy :-D Uwielbiam te z lidla z cukrem pudrem (nie lubię lukru), które mają w sobie tyle chemii, że po dwóch dniach smakują wciąż tak samo he he, ale w ogóle mi to nie przeszkadza ;-)
Stary 2015-02-12, 07:43   #3217
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Psikacz Tantum Verde u mnie kosztuje 27zł tabletek nie próbowałam

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Ja tak samo i myślę, jakim cudem dotrą do niej świeże?
Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie mam czasu czytać forum od niedzieli wkoncu bede miec chwilkę spokoju wiec wtedy nadrobię mozesz wpisać mam wizyte na 26.02 trzymajcie kciuki pisze ostatni egzamin w piatek
powodzenia

Nie mam siły.. Gardło mnie tak napieprza jak jeszcze nigdy, katar okropny, czuję się jakby mnie czołg rozjechał:/
Robiłam płukanie gardła z wodą utlenioną, zjadłam 1 tantum verde i halls'y , a no i okład na gardło ze spirytusu z czymś tam

Najchętniej poszłabym do łóżka.

i po pączki też nie pójdę ani nikt mi nie przywiezie super

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 07:46   #3218
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

powodzenia

Nie mam siły.. Gardło mnie tak napieprza jak jeszcze nigdy, katar okropny, czuję się jakby mnie czołg rozjechał:/
Robiłam płukanie gardła z wodą utlenioną, zjadłam 1 tantum verde i halls'y , a no i okład na gardło ze spirytusu z czymś tam

Masija na ból gardła spróbuj jeszcze płukać wodą z solą, mi zawsze pomaga, ale smak okropny

Jedna z wielu
Stary 2015-02-12, 07:49   #3219
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Masija na ból gardła spróbuj jeszcze płukać wodą z solą, mi zawsze pomaga, ale smak okropny
Dzięki Też zawsze płuczę wodą z solą ale chciałam spróbować wody utl. bo może byłaby skuteczniejsza ale szczerze mówiąc szału nie ma
Jedyne co, że nie ma okropnego smaku

A, zamówiłam w końcu rożek wczoraj skoro potwierdzona została dziewczynka

Stary 2015-02-12, 08:15   #3220
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:

powodzenia

Ja zawsze płukam czy płuczę (bo już zwatpiłam jak się mówi;-)) sokiem z kapusty kiszonej. Polecam, smak nawet znośny a działanie ekstra!! :-D
Stary 2015-02-12, 08:32   #3221
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry
Słodkiego pączkowania

Czytałam analize u sroki i z tego co pisze to dużo jest przereklamowanych według niej.
Dzień dobry!
No na pączki to ja nie mam co liczyć ale kupie sobie dziś rogalika z migdałami! A co! Zaszaleje
Jeśli chodzi o chusteczki to ja używam tylko w podróży, choć też staram się unikać. W domu mam przewijak w łazience, wiec duży, kwadratowy wacik i ciepła woda i wysuszyc. Tak mi położna tutaj poleciła. Pozniej smaruję tylek czymś co się nazywa 'liniment' - to jest taki francuski wynalazek - mieszanka oliwy z wodą zdaje się i na to pielucha. Chusteczki Pampers które kupilam rok temu w promocji używam do mycia kanapy bo byłam tak napalona ze kupilam 3 kartony i jeszcze 1 mi został

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

A tak w ogóle to nie spałam całą noc! ! Nie mogłam zasnąć
Nie wiem jak przetrwam dzisiejszy dzień - póki co zaczynam od mocnej kawy (Arpeggio z Nespresso - moja ulubiona)
Stary 2015-02-12, 08:33   #3222
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Słodkiego pączkowania

Ją bardzo polecam huggiesy. Masz je np. w rossku za 15zl 3pak a do tego często mają je w promocji z karta rossne. Sroczka też je chwali. Jak dla mnie najlepiej czyscily a do tego są przyjemne w dotyku, tak jakby bawełniane

Ja z okazji tlustego czwartku ufundowalam sobie test glukozowy
Stary 2015-02-12, 08:34   #3223
country111
Zakorzenienie

U mnie ostatnio świetnie działają te psikadła do gardła bo od płukania wodą z solą to mam odruch wymiotny.
Byłam wczoraj na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia i dość zabawnie było. Położna prowadząca bardzo miła i poruszała dość sporo interesujących tematów także już nie mogę się doczekać następnego. Z ciekawostek o których mówiła to dziewczyny które nie mają ślubów mogą uznanie ojcostwa w urzędzie już teraz załatwić aby w szpitalu wpisali nazwisko ojca we wszystkie dokumenty. Ja myślałam, że to dopiero po porodzie można.
Opowiadała też o szpitalach także chyba sie zdecydowałam.
Obok jest jeszcze jakaś super wyglądająca cukiernia
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 08:40   #3224
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Ja też jak ostatnio ogoliłam bożenkę to byłam z siebie super dumna, ale jak TŻ to zobaczył to się uśmiał tylko, bo tam gdzie udało mi się dotrzeć to dotarłam, a gdzie nie to tylko wydawało mi się że dotarłam i pozostawiałam dobrze że lekarzowi się tak nie pokazałam od tamtego momentu muszę się trochę bardziej gimnastykować
Ja pomalutku męża nastawiam, że będzie mi musiał pomagać z bożeną bo sama nie ogarnę tematu do końca

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Byłam dzisiaj na zakupach, oglądałam ładne bodziaki, ale babka mnie uświadomiła, że cena 120 zł za sztukę... Jutro jadę do tesco...
omg, chyba ich pogięło i to ostro... 120 za body?! Za 120 zł to ostatnio zrobiłam zakupy w sklepie internetowym smyk i już mam prawie całą wyprawkę do szpitala - body i pajace w rozm. 56 i 62

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Aha, dzisiaj pączki ;-) Czuję, że pobiję dziś swój rekord życiowy :-D Uwielbiam te z lidla z cukrem pudrem (nie lubię lukru), które mają w sobie tyle chemii, że po dwóch dniach smakują wciąż tak samo he he, ale w ogóle mi to nie przeszkadza ;-)
Ja już dziś po 2 pączkach do kawy Na pewno też pobiję swój rekord dziś, nigdy nie lubiłam pączków, ale w ciąży jakoś lepiej smakują

I witam się w 25 tc! Jeszcze tylko 15 do finiszu
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 09:18   #3225
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dzien dobry
Słodkiego pączkowania

Ja zdecydowanie polecam waciki plus ciepla wode, chusteczki do szpitala tylko. Jak przeczytalas analizy to nic wiecej nie dodamy. Ja w szpitalu chyba lidlowe mialam.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

A chusteczki przydaja sie pozniej. Mozna zablocona chustawke wytrzec na placu zabaw, ewentualnie rece po malowaniu kreda czy grzebaniu w ziemi. W domu czasem uzywalam do mebli, blatu krzeselka na pierwsze przetarcie, podlogi jak cos sie wyciapalo itp.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Ja po glukozie.. fuuuuuj!!! Ledwo wypilam do konca. Teraz siedze i czekam 2 godz na kolejne pobranie. Spac mi sie chce, niedobrze mi..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 09:23   #3226
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Słodkiego pączkowania

Ja pampersa nie lubiłam nigdy, miałam wrażenie że sa takie naszprycowane.. Przy Blance używałam tej jasnej Nivei bo tylko te jej nie uczulały wiec większego wyboru nie miałam
A teraz jak czytałam to myślałam o huggiesach

Hej Wam, rano musiałam szybko szybko Blanke zawieść do przedszkola, bo Tz został na nocnej zmianie i wrócil po 6 a na 15 do pracy więc go nie budziłam, potem szybko do lidla i o jeju mam taką zadyszkę do tej pory że..

Zrobiłam wczoraj małe pączusie na serku waniliowym Zjadłam moze ze 2, a smród w domu tym olejem żeee.. :/

I złożyłysmy wózek z Blanką Faaajnyyyyy jessst o tyle ile mogę powiedzieć po testach w domu, to fajnie się prowadzi, jest leciutki i zwrotny, wgl nie widać ze to używka, naprawdę zadbany, gondola wydaje mi się być spoooraa Ale jedyne co.. to jest dość nisko

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 09:24   #3227
Domincia_1987
Zadomowienie

Dzięki Kochane za opinie na temat chusteczek
Każde sugestie dla niedoświadczonej mamuśki mile widziane

Jedna z wielu
Stary 2015-02-12, 09:30   #3228
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dzięki Kochane za opinie na temat chusteczek
Każde sugestie dla niedoświadczonej mamuśki mile widziane
Poczytaj sklad ale zapasow nie rob bo nie wiesz czy podpasuja, czy nie uczula, moze zmienisz na inne albo w ogole zrezygnujesz. Tylko w szpitalu duzo ich idzie, ja chyba 2 paczki zuzylam w 4 dni.. na poczatku ciezko doszorowac pupe po tych pierwszych mazistych kupach, przewija sie czesto, bez wprawy a i do kapieli jak dawalo sie dziecko to z nowa pielucha i chusteczkami swoimi, nie raz sporo ich znikalo w tym czasie...
Stary 2015-02-12, 09:32   #3229
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki!
Cytat:
Ja z kolei uwielbiam z lukrem. Lukier i róża w środku obowiązkowo

Cytat:
Kurcze, że ja na to nie wpadłam!

Cytat:
Ja zawsze płukam czy płuczę (bo już zwatpiłam jak się mówi;-)) sokiem z kapusty kiszonej. Polecam, smak nawet znośny a działanie ekstra!! :-D
Ooo muszę zapamiętać.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
No na pączki to ja nie mam co liczyć ale kupie sobie dziś rogalika z migdałami! A co! Zaszaleje
Jeśli chodzi o chusteczki to ja używam tylko w podróży, choć też staram się unikać. W domu mam przewijak w łazience, wiec duży, kwadratowy wacik i ciepła woda i wysuszyc. Tak mi położna tutaj poleciła. Pozniej smaruję tylek czymś co się nazywa 'liniment' - to jest taki francuski wynalazek - mieszanka oliwy z wodą zdaje się i na to pielucha. Chusteczki Pampers które kupilam rok temu w promocji używam do mycia kanapy bo byłam tak napalona ze kupilam 3 kartony i jeszcze 1 mi został

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Nie wiem jak przetrwam dzisiejszy dzień - póki co zaczynam od mocnej kawy (Arpeggio z Nespresso - moja ulubiona)
Współczuję, to trzymaj się jakoś.
Tak piszecie ontej kawie, że ostatnio sobie jedną słabą zrobiłam. Pyyycha

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ją bardzo polecam huggiesy. Masz je np. w rossku za 15zl 3pak a do tego często mają je w promocji z karta rossne. Sroczka też je chwali. Jak dla mnie najlepiej czyscily a do tego są przyjemne w dotyku, tak jakby bawełniane

Ja z okazji tlustego czwartku ufundowalam sobie test glukozowy
daj znać jak wyszło, trzymam kciuki, żeby wyniki były ok.

Cytat:
U mnie ostatnio świetnie działają te psikadła do gardła bo od płukania wodą z solą to mam odruch wymiotny.
Byłam wczoraj na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia i dość zabawnie było. Położna prowadząca bardzo miła i poruszała dość sporo interesujących tematów także już nie mogę się doczekać następnego. Z ciekawostek o których mówiła to dziewczyny które nie mają ślubów mogą uznanie ojcostwa w urzędzie już teraz załatwić aby w szpitalu wpisali nazwisko ojca we wszystkie dokumenty. Ja myślałam, że to dopiero po porodzie można.
Opowiadała też o szpitalach także chyba sie zdecydowałam.
Też nieznoszę płukania solą blee
w Niemczech też to potwierdzenie ojcostwa można zrobić przed porodem, nawet polecają, bo później za dużo trzeba mieszać w dokumentach i kosztuje trochę. Przed jest za darmo, co więcej, od razu ustala się podział praw rodzicielskich. 50-50% czy 100-0%. Potrzebny do tego nasz akt urodzenia, mój już z Polski idzie, a tz zanim załatwi, to mój się chyba już przeterminuje

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja pomalutku męża nastawiam, że będzie mi musiał pomagać z bożeną bo sama nie ogarnę tematu do końca

omg, chyba ich pogięło i to ostro... 120 za body?! Za 120 zł to ostatnio zrobiłam zakupy w sklepie internetowym smyk i już mam prawie całą wyprawkę do szpitala - body i pajace w rozm. 56 i 62

Ja już dziś po 2 pączkach do kawy Na pewno też pobiję swój rekord dziś, nigdy nie lubiłam pączków, ale w ciąży jakoś lepiej smakują

120zl... myślę, że to kupują dwa typy ludzi. Ci, którzy mają tyle pieniędzy, że nie robi im żadnej różnicy w budżecie, czy kupią body za 120 czy za 10zl. I ci, którzy nie mają aż tylu pieniędzy, ale chcą innym pokazać, że tak jednak jest

Witam w tłusty czwartek jednak nie piekę pączków, tz stwierdził, że nie ma sensu, skoro on i tak zajada się tymi ze stacji benzynowej... nie to nie, przynajmniej ogarnę więcej w domu
Tz się cieszy, bo od tygodnia jestem w domu i gotuję. Wraca z pracy i ma obiad. Ostatnio powiedział, że cieszy się, że będę rok po urodzeniu małego w domu. Wybiłam mu z głowy myśl, że będzie tak samo, tzn obiadek pod nos chociaż mam nadzieję, dzieć będzie na tyle spokojny, że będzie na to czas, ale lepiej go wcześniej uświadomić; )

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2015-02-12 o 09:35
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 09:32   #3230
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Poczytaj sklad ale zapasow nie rob bo nie wiesz czy podpasuja, czy nie uczula, moze zmienisz na inne albo w ogole zrezygnujesz. Tylko w szpitalu duzo ich idzie, ja chyba 2 paczki zuzylam w 4 dni.. na poczatku ciezko doszorowac pupe po tych pierwszych mazistych kupach, przewija sie czesto, bez wprawy a i do kapieli jak dawalo sie dziecko to z nowa pielucha i chusteczkami swoimi, nie raz sporo ich znikalo w tym czasie...
Dokładnie Ponoć z lidla są fajne, ale nie wiem które ?
Mój Tz narobił zapasów dady przy Blance, bo były chyba 4paki za 12zł czy coś.. a tu psikus i pupa jak poparzona.

Lena
Stary 2015-02-12, 09:34   #3231
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Mój Tz narobił zapasów dady przy Blance, bo były chyba 4paki za 12zł czy coś.. a tu psikus i pupa jak poparzona.
Jak zobacze w lidlu to sobie przypomne jakie mialam. Chyba rozowo niebieskie opakowanie mialy..
Stary 2015-02-12, 09:36   #3232
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Czyli pewnie jak z większością rzeczy zostania metoda próbowania

Jedna z wielu
Stary 2015-02-12, 09:37   #3233
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zobacze w lidlu to sobie przypomne jakie mialam. Chyba rozowo niebieskie opakowanie mialy..
To pewnie te http://www.bangla.babyonline.pl/opin...-dla-niemowlat
Cytat:
Czyli pewnie jak z większością rzeczy zostania metoda próbowania
Dokładnie

Lena
Stary 2015-02-12, 09:39   #3234
abz
Zakorzenienie

Cytat:

No, wróciłam
Bożena jest nadal bożeną chociaż na zdjęciu.. dziwnie to wygląda
Tż stał jak zahipnotyzowany Mała zrobiła z siebie akrobatkę, takie wygięcia dziwne robiła, że co chwilę się tylko gin śmiał.
Wszystko dobrze, mała wcale nie mała bo 660 g

Biedny tż musiał być świadkiem badania szyjki
Wiedział jak się to odbywa ale wiecie.. żeby tak być przy tym.. no, za kotarą ale ... obcy facet dotyka żony..
No to super, że potwierdzono bożenę Ciekawe jakby mój tż zareagował na badanie...

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
zgadnijcie kto dziś rano poczuł kopniaki do tej pory nie czułam żadnych ruchów tzn żadnych bulgtań czy tam muśnięć motyla
a dziś rano normalnie takie delikatne kopniaczki, nawet mąż przez brzuch poczuł ale sie ciesze

no niestety nie należy sie każdemu..... czasem pare groszy decyduje o tym że ci sie nie należy....
"
Od 1 stycznia 2014 r. przyznawane jest jedynie tym rodzinom, których dochód miesięczny w przeliczeniu na osoby nie przekracza 1922 zł netto miesięcznie. Przed tym okresem becikowe otrzymywała każda rodzina, w której urodziło się dziecko"
Brawo za ruchy!
A becikowe to raczej dostaniemy przy takich kryteriach

Cytat:
Też się zastanawiam jak ja to będę robić. Teraz jeszcze widuję się z bożeną ale jak to będzie później? Po omacku to sporo krwi mogę upuścić
Opracować system lusterek i zaopatrzyć się w cierpliwość

Cytat:

W sumie racja

Dziewczyny dajcie mi coś na gardło!!!
U gina nie bolało to nie pytałam a teraz?? Czuję moje typowe objawy no i boli już..:/
Mogę te tabletki halls na już?
Dziewczyny chyba pomogły, ja miałam tylko hascosept.

Cytat:
Dzien dobry
Słodkiego pączkowania

Ja używałam z początku nivea, potem zielone pampers bardzo długo, po drodze próbowałam te z ross, ale dla mnie były suche. po przeczytaniu porównania u sroki, teraz stawiam chyba na netto, jak tylko zapach mi bedzie odpowiadał i mała pupka nie będzie się buntować to po co przepłacać

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość

Jakiś powód czy zwyczajna bezsenność??

W końcu miałam wczoraj wizytę. Zapisał mi zelazo bo spada hemoglobina, jeszcze nie jest poniżej normy, ale już bardzo blisko, no trzeba to trzeba. Już niemal miałam wychodzić, ale zapytałam czy na tym etapie ciąży normalne jest takie napinanie brzucha więc bez dwóch zdań mnie zawrócił i na fotel do badania. Szyjka trzyma bardzo ładnie, ale jest minimalnie skrócona. narazie nie mam się martwić. no i w związku z tym zapisał magnez.
W ogóle jak on głęboko tą rękę wkładał, szok dosłownie. na szczęście nic nie bolało.
Za 2 tyg idę na prywatne usg to dowiem sie wszystkiego szczegółowo. A na następnej wizycie na nfz da mi skierowanie na glukoze. Powiedziałam, ze wypiję, ale tylko z cytryną, to się smiał i mówił, że już lepiej z kwaskiem cytrynowym, bo jednak cytryna troszkę fruktozy zawiera itp. Dla mnie bez dużej różnicy, byle by nie było zbyt słodkie

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 09:40   #3235
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie też już nie wiem Mówiłam zawsze płukam, płukałam ale wizaż mnie poprawia

Serio kapucha?? Poproszę mamę żeby mi odlała bo ona kisi duużo tej kapusty
Cytat:

To wiadomo dlaczego tak chętnie chodzisz na te zajęcia
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
J
Jużż??! Ale leci!
Cytat:

Ja po glukozie.. fuuuuuj!!! Ledwo wypilam do konca. Teraz siedze i czekam 2 godz na kolejne pobranie. Spac mi sie chce, niedobrze mi..
A sama jesteś w przychodni?

Stary 2015-02-12, 09:41   #3236
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Ja zdecydowanie polecam waciki plus ciepla wode, chusteczki do szpitala tylko. Jak przeczytalas analizy to nic wiecej nie dodamy. Ja w szpitalu chyba lidlowe mialam.

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

A chusteczki przydaja sie pozniej. Mozna zablocona chustawke wytrzec na placu zabaw, ewentualnie rece po malowaniu kreda czy grzebaniu w ziemi. W domu czasem uzywalam do mebli, blatu krzeselka na pierwsze przetarcie, podlogi jak cos sie wyciapalo itp.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Współczuję! :-( Ciekawe czy dziś też dostanę w zleceniach tę glukozę.

Cytat:
Ja pampersa nie lubiłam nigdy, miałam wrażenie że sa takie naszprycowane.. Przy Blance używałam tej jasnej Nivei bo tylko te jej nie uczulały wiec większego wyboru nie miałam
A teraz jak czytałam to myślałam o huggiesach

Hej Wam, rano musiałam szybko szybko Blanke zawieść do przedszkola, bo Tz został na nocnej zmianie i wrócil po 6 a na 15 do pracy więc go nie budziłam, potem szybko do lidla i o jeju mam taką zadyszkę do tej pory że..

Zrobiłam wczoraj małe pączusie na serku waniliowym Zjadłam moze ze 2, a smród w domu tym olejem żeee.. :/

I złożyłysmy wózek z Blanką Faaajnyyyyy jessst o tyle ile mogę powiedzieć po testach w domu, to fajnie się prowadzi, jest leciutki i zwrotny, wgl nie widać ze to używka, naprawdę zadbany, gondola wydaje mi się być spoooraa Ale jedyne co.. to jest dość nisko
Super, że Wam się podoba i że same złożyłyście :-D Ale jak kojarzę to jesteś w miarę niska, więc skoro Tobie wydaje się nisko ta gondola to faktycznie tak musi być...
Stary 2015-02-12, 09:47   #3237
masija
Zakorzenienie

kaja może urosłaś ?

Stary 2015-02-12, 09:48   #3238
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję! :-( Ciekawe czy dziś też dostanę w zleceniach tę glukozę.

Super, że Wam się podoba i że same złożyłyście :-D Ale jak kojarzę to jesteś w miarę niska, więc skoro Tobie wydaje się nisko ta gondola to faktycznie tak musi być...
Noo ja zem taki standardowy wzrost I wydaje mi się ze jest niska, zrobiłam foce, zaraz wstawię

Lena
Stary 2015-02-12, 09:49   #3239
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Kaja - tak, chyba te.

Nie jestem sama, nie dalabym rady.. wzielam tz a dziecie z babcia zostalo.
Stary 2015-02-12, 09:49   #3240
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
kaja może urosłaś ?

Niee no ogólnie zauważyłam ostatnio pare razy że te gondole teraz takie niższe sa..

Lena
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości