|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Dlatego teraz koniecznie chcę wiązany. W tym Leosia rzep nam się bez przerwy rozpinał
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Marei tak, jeden
Wystarczy. Jeszcze na lato gdzie pewnie będą upały...![]() Irmusia dookładnie, rzepy są do bani! ![]() Dobra, koniec wózków. Proszę mi tu pomóc wybrać kołdrę ![]() http://allegro.pl/koldra-caloroczna-...044169433.html zna ktoś się coś? ![]()
|
#3303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także może nawet wcześniej niż ja zdasz relację Super! Dobrze jest mieć kogoś do kogo ma się zaufanie, a jeszcze lepiej jak się tego kogoś polubi :-D |
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Kaja jaki słodki koteczek
moj na bank też będzie się pchał. Postaramy się, żeby do łóżeczka nie mógł wejść, a reszta to już mu odpuscimy.
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3306 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja nie znaju. mam kołdrę z ikei Cytat:
o łóżeczko juz sie martwie Trudno, nie bedie miała wstępu do sypialni. |
|||
|
|
|
#3307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oki, lecę do rodzinnego wydębić skierowanie do diabetologa...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#3308 |
|
Konto usunięte
|
Nasz jak ma wybór łóżeczko, wózek czy nosidełko to wybiera zawsze nosidełko lub fotel w pokoiku dziecka, więc się nie przejmuję
![]() Na kołdrach też się nie znam, śpimy pod dwiema różnymi, ale co to za kołdry nie mam pojęcia... |
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Charlotta ja nie napisałam, że mniej boli, tylko boli inaczej. Kaja gdybym mojemu kotu zabroniła wchodzić do sypialni, chyba złamałabym mu serducho jak przywieźliśmy Ridiego, to pierwsza zasada tz brzmiała "kot nie śpi z nami". Po czym wieczorem przyniósł mu leżenie do sypialni i postawił koło łóżka. A w nocy kot już spał z nami. I tak jest do dzisiaj, część nocy z nami, część na dywanie a latem większość na parapecie. Ale zawsze w sypialni taki twardy ten moj tz
|
|
|
|
|
#3310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Takie zwykłe badanie poza ciążą to znam dobrze, ale to ciążowe to ostatnio miałam pewnie z 5 lat temu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do toreb do wózków to ja absolutnie tego nie potrzebuję. Jak wisi na wózku to obija się o kolana, bym wywaliła. poza tym wolę mieć torebkę swoją, coś tam dla dziecka wrzucić, a np ciuszki za zmianę do woreczka czy coś. Nie wiem dokładnie jak, ale radziłam sobie bez torby, która leżała osamotniona w domu ![]() I co do golenia bożeny to ja tez zawsze zostawiam taki szerszy pasek, okropnie się czuję wygolona na 0. najważniejsze żeby z majtek nic nie wychodziło
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się boje że bedzie wskakiwał do łóżeczka. no i ma manie kładzenia się na twarz. Do tej pory zawsze miałam otwartą sypialnie a pokój BLanki zamknięty. A czasami Tz śpi na kanapie i wtedy kot z nim. trudno, ma dopiero poł roku więc moze czas go przyzwyczajać ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Obijała mi się właśnie. Tą nie wiem jak bede wozić
|
||
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
3 pączki do godz 11 to chyba nie jest za dobry wynik :P aż się boje iść do gina, a wizyta za tydzień . Tak przeglądałam posty odnośnie wielkości brzucha, że w przeciągu msca może być 2x wiekszy... mój kręgosłup już płacze a ja razem z nim, bóle są straszne ale co zrobić :P A druga sprawa czy Was też tak boli w pachwinie? |
|
|
|
#3313 |
|
Zadomowienie
|
Bry
![]() kaja fajny wózek,rzeczywiście okazja ! córeczka i zwierz też niczego sobie ![]() Tež mnie dziś czeka wizyta u gina, jestem juz czysciutka,pachnąca i ogolona ![]() A moj tż ktory do tej pory upiekl tylko muffiny z paczki od rana sam z siebie piecze paczki jak na debiut kulinarno drożdżowy to super, paczki swyszly nawet fajne, smakują trochę jak oponki czy wianuszki. Nie wiedziałam że mam tak zdolnego chłopa
|
#3314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja koleżanka nauczyła koty, że nie mogą wskakiwać do łóżka, ale to wymaga cierpliwości. I łóżeczko specjalnie rozłożyła ponad dwa miesiące wcześniej. Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-02-12 o 11:19 |
|
|
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
Byłam ze 2 tyg temu na ,,macaniu" wózków, osobiście w internecie strasznie podobał mi się Expander oraz Adamex, ale po obejrzeniu na żywca....
|
|
|
|
#3316 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaa u nas też pięknie, słonce swieci - wiosnaaa
|
|
|
#3317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój na moją twarz się już nie kładzie bo już mu nie pozwalam i wie, ale kładzie się na brzuch albo na bok. i tak śpi. a potem idzie w nogi. a tak od 3 zaczyna robić swoje spacery. Za to psina jak pójdzie ze mną wieczorem spać w nogach tak wstaje dopiero rano ![]() Łożeczko też planuje wcześniej rozłożyć własnie z tego powodu |
|||
|
|
|
#3318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Stoooo lat mnie nie było. Dalej mam zawirusowanego kompa a od 3 dni byłam u rodziców bo miałam wczoraj sprawę rozwodową kolejna
Podczytywalam Was trochę telefonu. Co do kołdry to my mamy dwie, jedna na zimę ale nie za gruba bo nam gorąca a druga bardzo cienka. Obie na 220 cm szerokości nie wyobrazam sobie spać pod osobnymi. Ale pewnie temu, ze nasza ulubiona pozycja do zasypiania to ciasne łyżeczki z penisem miedzy moimi posladkami
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój chłop jest raczej niekuchenny, tzn robi sobie kanapki i odgrzewa obiad
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czasami ból jest ogromny ale to przez rozciąganie, powiększanie się macicy itp. to normalne, niestety bolesne..:/ Kurcze właśnie chcę jakąś kupić ale nigdy nie zastanawiałam nad tym jaką, czym powinna być wypełniona. Ta którą wkleiłam jest tania a nie chcę przepłacać. Wyp. silikonowe czy jakoś tak o którym czytałam, że nie jest złe. no nic. najwyżej będziemy się męczyli
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
ja dziś jeszcze ani jednego pączka nie zjadłam ![]() kaja, super ten wózek, kurcze ale ci sie udało ![]() rano miałam gości z austrii- koleżanka z mężem i ich dwie małe córeczki- 2 lata i rok Vronka i Blanka , no jakie słodziaki ![]() no i dostałam w spadku bujaczek,karuzele, moskitiere, maty edukacyjne i całą torbe ciuszków..... teraz siedze i oglądam, jakie to wszystko cudne..... jestem zakochana w sukienkach |
|
|
|
#3324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie tak samo pomyślałam ![]() Cytat:
Boli mnie czasem mocno Cytat:
eee 2 razy większy t raczej niebędzie, bo jednak bliźnięta zazwyczaj są mniejsze niż "pojedyncze" dzieci w momencie narodzin. Na pewno będzie większy niż "m1", ale wg mnie nie aż 2 razy...
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia zobaczymy jak bede wygladac w marcu
a co do koldry z allegro raz zamowilam za nieco ponad 100 zl i shit niesamowity :/ z pol roku wytrzymala. Wole pomacac w jakiejs pasmanterii czy na bazarku. |
|
|
|
#3326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak już temat pościeli to ja zapytam o tą do łóżeczka, bierzecie tą mniejszą 90x120 czy tą 100x135? Ja chyba zdecyduję się na większą, na początku młody i tak będzie spał w rożku, albo pod samym kocykiem, a już na jesień/zimę będzie kołderka. |
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Co do torby to mi sie nie obijala o nogi a niska jestem ale to tez zaleta zalamywanej raczki w wozku zamiast wysuwanej. Wszystkie wysuwane zle mi sie prowadzily, zahaczalam nogami o torby, kola.
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słyszałam że te z lidla kołdry są bardzo dobre |
|
|
|
|
#3329 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() A czy możecie powiedzieć gdzie dostanę stacjonarnie ręczniki dla malucha? I jakich szukać? Wolałabym coś chłonnego a obecnie sprzedawane ręczniki są okropne...
|
#3330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

Dlatego teraz koniecznie chcę wiązany. W tym Leosia rzep nam się bez przerwy rozpinał
Wystarczy. Jeszcze na lato gdzie pewnie będą upały...
na razie nie ma poprawy i do tego cała się czuję taka przeziębiona... Głowa ciężka, katar...

Oki, lecę do rodzinnego wydębić skierowanie do diabetologa...

tak się darłam na oddziale, że mama (bo weszła ze mną) zakrywała mi twarz .... traumę mam straszna 
ale co zrobić :P