Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-12, 13:50   #1651
fistaszek24
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Ty to jesteś agentka- podoba mi się to

a nie dostałaś pączka do glukozy???
Niestety musiałam sobie kupić .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:54   #1652
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
dokładnie tak.. mój to samo...
az mam dośc.. i mam wrazenie, ze nawet po porodzie by nie był zdecydowany

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Dorka, rozrząd był robiony rok temu. wiec myślę, ze jak na razie jest ok, nie znam sie tak dobrze.
koleś na wszystko nam papierki pokazywał mówiłam, ze pedancik.. na gaz papiery pokazał tak samo, na ubezpieczenie, na klimatyzację nawet i to dosłownie koles dbały bo co tylko cos usłyszał to leciał robić... wszystkie tankowania zapisywał w zeszycie przez te 3 lata co go miał weźcie sobie wyobraźcie moją minę jak zobaczyłam ten zeszyt takze trafił nam sie dobry egzemplarz.

a kartę rosnę masz przy kasie w rossmanie przy zakupach weź ona Ci ją skasuje, potem na stronie rossmana zarejestruj ta karte i mozesz korzystac. najlepiej przy kasie zapytaj o tą kartę juz bedac w ciazy mozesz założyc i z rabatem kupowac
O żesz- zeszyt tankowań to pojechał po bandzie
No to jak papiery macie to super rozrząd wymienia się co określoną liczbę przejechanych km- ilość zależy od danej firmy Twój Tż zapewne sprawdził już

A z tą kartą tylko mnie pytają czy mam i nigdy nie zaproponowali czy chcem:/ dziady

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Fistaszek glukoza była taka mdła, że trzeba było sobie ją osłodzić pączusiem co?

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Niestety musiałam sobie kupić .
że też nie pomyśleli, że mógłby ktoś nie ochotę na słodkie po glukozie
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:54   #1653
Emilia 25
404 Not Found

O rety, ja po glukozie dwa dni nie mogłam spojrzeć w stronę słodkiego.
Stary 2015-02-12, 13:55   #1654
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
No to jak papiery macie to super rozrząd wymienia się co określoną liczbę przejechanych km- ilość zależy od danej firmy Twój Tż zapewne sprawdził już

A z tą kartą tylko mnie pytają czy mam i nigdy nie zaproponowali czy chcem:/ dziady

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Fistaszek glukoza była taka mdła, że trzeba było sobie ją osłodzić pączusiem co?

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

ja sama sie zapytałam, w sumie to widziałam w takim pudełeczku przy kasie, wzięłam, ona skasowała i tyle
no daj spokój, zapisane za jaką kase zatankowane na jakiej stacji i ile przez ten czas przejeździł km na tym
w garazu oczywiście tez wszystko poukładane pod scianą równiutko.. wszedłby do naszego to by palpitacji serca dostał
wgl coś tam mu własnie stukało to wymienił amortyzatory bo myślał, ze to to, a to sie okazało, ze to co innego i tamte amory są dobre.. oczywiście dał nam je i komplet opon, płyn do chłodnicy jaki był wlany i olej. takze w full wersji kupiliśmy co bardzo mnie cieszy
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:56   #1655
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:

Może nie prowadze zeszytu tankowań, ale taką mini książkę serwisową.
Wszystko zamieszczam, co naprawiłam. Wpinam gwarancje i takie tam.
Mam napisane kiedy, jaki płyn wymieniłam, wszystkie nazwy

Ale ja mam niezłego bzika na punkcie aut. Teraz cierpię, bo nie moge przy nim posiedzieć i muszę TŻ zmuszać, żeby cokolwiek z nim zrobil, a on ma dwie lewe ręce. :P

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Edytowane przez Baset
Czas edycji: 2015-02-12 o 13:58
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 13:59   #1656
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Widocznie miałam spadek cukru .

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Olka klime i tak po zimie trzebaby nabić i wyczyścić oraz wymienic filtry zwłaszcza, ze będziecie jeździć z dzidziusiem a rozrząd tak jak ktos pisał. Ja nawet sprzedawcy nie pytam tylko jade wymienić.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 14:10   #1657
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
A ja właśnie od dnia glukozy mam ciągle ochotę na słodkie

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 14:13   #1658
201606011622
Konto usunięte

nie no, on i tak pojedzie jutro na serwis, bo jedziemy zarejestrowac i od razu tz chce własnie, zeby go na serwisie obejrzeli, zeby byc pewnym, ale raczej jest ok, od takiego gościa się trafił co naprawdę dbał.
po zimie to wiadomo, ze klime trzeba nabić, w passacie tez zawsze nabijaliśmy.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

powiem w skrócie, nie załuję kupna tego samochodu, a i w kombi to będzie bardziej funkcjonalny dla nas.
a w razie wu do tz mówił, ze nie bd się cykał jak z passatem " a bo moze bd jeździł, moze sie cos tam naprawi " tylko od razu go sprzeda.
bo passata tez tak naprawialismy i naprawialismy co jakis czas a i tak w koncu wyszło, ze bez sensu go trzymać, załował ze przy 1 okazji go nie sprzedał, po prostu tez sentyment pewien mielismy.. no ale przez ten czas od kiedy mógł 1 raz [ za niezłą cene ] sprzedac do czasu sprzedania to juz tyle stracilismy ze masakra...
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 14:24   #1659
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ale ciężarnej raczej nie mogą odmówić? No i zdrówka życzę!

Nadzieja WOW ja mam 5 storczyków, 2 draceny i jeszcze jakiś jeden kwiat co to nazwy nie znam
ja mam faze na storczykii i nie mam już za bardzo gdzie ich stawiać
chociaż jak się popieści... to wiadomo

Cytat:
Sto lat dla synka

Ola a Wy nie wymieniacie rozrządu w aucie? ja tam mechanikiem nie jestem-ale brat tak, mąż teoretycznie też i 2 szwagrów brata i ponoć rozrząd to podstawa- zawsze po kupnie trzeba wymienić, no chyba że serwisowany i wiadomo kiedy był wymieniany, albo jakieś papiery na to są. Rozrząd nie "wykazuje zużycia", przejedzie ileś tam tys km i pęka-a wtedy silnik do wymiany jak kupiliście auto proponuję pomyśleć o wymianie- chyba że na łańcuchu jest

a jak można wyrobić tą kartę? w ciąży można czy musi być już dziecko na świecie?

No superrr i ten szlafroczek pasuje

ja mam 5 storczyków, 2 zamie <uwielbiam je> i kaktusa

szybkiego powrotu do zdrowia

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

O to ja poproszę przepis jak wyjdą smaczne. Kupiłam w Netto jeszcze ciepłe-prosto z piekarnika wyciągnięte zeżarłam 2 i truskawy, bo też kupiłam
hyhyhy, udało mi sie kolorystycznie dziś ubrać
w sumie juz jestem przebrana Za taką kure domową, jeszcze wałek musze z szafy wyciągnąć i moge ruszać w miasto

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

ide do klubu podziwiać, przy okazji wsadze moja piłke bo sie znowu zaokrąglił bebol a ja ciągle w szoku, ze z dnia na dzień rosnę jak szalona
Stary 2015-02-12, 14:36   #1660
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość

Ale ja mam niezłego bzika na punkcie aut. Teraz cierpię, bo nie moge przy nim posiedzieć i muszę TŻ zmuszać, żeby cokolwiek z nim zrobil, a on ma dwie lewe ręce. :P
wow, podziwiam. U nas autem zajmuje się mąż i brat. Brat ma taka pamięć, że szok. On pamięta jaki oleje kupujemu itp. a daty i ilość km przy wymianie chłopacy też zapisują i przyklejają na takich karteczkach u nas też jak co puka, stuka to od razu na warsztat, wymiana. Stan techniczny auta to jednak bezpieczeństwo

Stary 2015-02-12, 14:39   #1661
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ok robię pączki pieczone - pierwszy raz, także jak wyjdą to częstuje
Jak będą dobre to podziel się przepisem

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ola mnie też dobija myśl, że nasze dziecko ciągle bezimienne Ale ja już nie mam siły, mąż kręci nosem na każde imię, które proponuję, a sam nic nie potrafi sensownego wymyślić
Mój syn jest bąblem i ostatnio Tż zapytał czy jest takie imię Bąbel, bo mu się najbardziej podoba

Cytat:
Ja miałam tak samo, do dzisiejszego dnia

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 14:54   #1662
Kinga_20
Zakorzenienie

Ok pączki wyszły, ale wg mnie to po prostu słodkie bułeczki :/ no ale córka się zajada i są dobre ogólnie

Przepis:
http://www.mojewypieki.com/przepis/pieczone-paczki

Ja nie robiłam tej polewy, bo córka fioła by dostała po takiej ilości cukru

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 14:59   #1663
Kinga_20
Zakorzenienie

ładnie wyrosły też
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1423749558436.jpg (51,8 KB, 22 załadowań)

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2015-02-12, 15:24   #1664
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny jaki polecacie mi samochód dla kobiety z dzieckiem, nie w dieslu, nie w sedanie.

Te co znalazłam i mi się podobają to czytam na necie, że mają średnie opinie...

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 15:25   #1665
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki polecacie mi samochód dla kobiety z dzieckiem, nie w dieslu, nie w sedanie.

O nieee, wybór samochodu.
Stary 2015-02-12, 15:26   #1666
irenka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Kinga co za idioci! Na pacjenta pisać skargę, pierwsze słyszę
Irenka do usług
o ogrodniczka czy wiesz może kiedy najlepiej przycinać wierzbę hakuro i hortensję bukietową? wierzba jest szczepiona na pniu i na razie ma nijaki kształt, każda gałązka innej długości itp a chciałabym aby była taka kulista i tak samo jak przycinać hortensje, gdzieś czytałam że ciąć nad 3 oczkiem?? teraz na cięcie to chyba jeszcze wcześnie?

Cytat:
Dariusze to fajne chłopaki
Maciej też mi się podoba, pod warunkiem, że nie jest moim bratem :P
oj tak ja mam Dareczka

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
ja mam faze na storczykii i nie mam już za bardzo gdzie ich stawiać
chociaż jak się popieści... to wiadomo
ja też mam ich w domu sporo i o dziwo chyba mam do nich rękę ( a nic przy nich nie robię ) bo często mi kwitną
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 15:27   #1667
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
O nieee, wybór samochodu.
Mojego golfa kupiłam trzeciego dnia poszukiwań

A mąż na swojego zdecydował się drugiego dnia więc u nas długo nie trwają zazwyczaj poszukiwani

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-02-12, 15:30   #1668
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

Ciężko coś doradzić, bo dużą rolę odgrywa tu cena. My mieliśmy fiata i renault - fiat siena silnik nie do zajechania, ale stary był bardzo, aczkolwiek przez 5 lat użytkowania wymieniliśmy tylko eksploatacyjne rzeczy, potem była laguna kombi z 2001 r i porażka - dwa razy tyle wydaliśmy na naprawy, jak poszła turbina to co chwilę coś się psuło :/ teraz mamy avensisa z 2012 r i mam nadzieję, że nim pojezdzimy. Ja dla siebie mam drugą lagune w sedanie - ta póki co się nie psuje, ale chyba sprzedamy i tak. I też może dla siebie będę czegoś szukać, ale prędzej będę w stronę Toyoty patrzeć jednak

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

A co dokładnie Ci się podoba?

Stary 2015-02-12, 15:39   #1669
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
o ogrodniczka czy wiesz może kiedy najlepiej przycinać wierzbę hakuro i hortensję bukietową? wierzba jest szczepiona na pniu i na razie ma nijaki kształt, każda gałązka innej długości itp a chciałabym aby była taka kulista i tak samo jak przycinać hortensje, gdzieś czytałam że ciąć nad 3 oczkiem?? teraz na cięcie to chyba jeszcze wcześnie?

oj tak ja mam Dareczka

ja też mam ich w domu sporo i o dziwo chyba mam do nich rękę ( a nic przy nich nie robię ) bo często mi kwitną

mój brat miał na imie Darek drugi był Krzyś

Też mam rękę nie chwaląc się...jeden to mi kwitnie cały okrągły rok już i ciagle ma nowe kwiaty, a drugi był 2pędowy, a teraz ma już 7 i na każdym kwiaty
Koleżanka sie mnie pytała co ja z nimi robie... Hyhy powiedziałam, że im śpiewam, bo co miałam powiedzieć skoro nic z nimi nie robie tylko podlewam ?
Stary 2015-02-12, 15:40   #1670
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko coś doradzić, bo dużą rolę odgrywa tu cena. My mieliśmy fiata i renault - fiat siena silnik nie do zajechania, ale stary był bardzo, aczkolwiek przez 5 lat użytkowania wymieniliśmy tylko eksploatacyjne rzeczy, potem była laguna kombi z 2001 r i porażka - dwa razy tyle wydaliśmy na naprawy, jak poszła turbina to co chwilę coś się psuło :/ teraz mamy avensisa z 2012 r i mam nadzieję, że nim pojezdzimy. Ja dla siebie mam drugą lagune w sedanie - ta póki co się nie psuje, ale chyba sprzedamy i tak. I też może dla siebie będę czegoś szukać, ale prędzej będę w stronę Toyoty patrzeć jednak

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

A co dokładnie Ci się podoba?
Mam możliwośc przeznaczyć max 8 tys.

Nie chciałabym nic japońskiego i francuskiego (drogie części, a francuzy się psują), no i 5 drzwiowy. Myślałam o Mercedesie A klasy , http://olx.pl/motoryzacja/samochody/...sko-pomorskie/

Audi A3 http://olx.pl/oferta/audi-a3-1999r-1...tml#d056d45ee4

mąż radzi opla astre II w hatchbacku, albo ostatecznie Golfa IV. Ostatnio wpadł mi w oko Chrystler http://olx.pl/motoryzacja/samochody/...sko-pomorskie/

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-02-12, 15:49   #1671
Nadzieja87
Zakorzenienie

Moje zakupy

Materac, podwójny z jednej strony dla niemowląt, z drugiej dla juniora

i 6 paczek pampersów- 4x jedynki i 2x dwójki

Stary 2015-02-12, 15:50   #1672
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:

a to nie jest wcale takie głupie, mój tż na takiej stronie się zarejestrował chyba www.motostat.pl i tam też wpisuje każde swoje tankowanie czy naprawy związane z autem i mamy czarno na białym ile wydajemy na paliwo ile spala no i ile na naprawy jak dla mnie super sprawa bo wiem ile w ciągu roku kosztuje nas auto
Stary 2015-02-12, 15:51   #1673
kefii
Wtajemniczenie

Ja na szybko
Wizyta oki. Mały ksiażkowo 1100g w 27 tyg. Strasznie sie zasłanial wiec nie mam zdjęcia. Ale był główką w doł a teraz przeędrowal głowa do góry. Ma jeszcze czas sie obrucić ale ja już mam stracha przed cc. Musi maż z nim pogadać żeby sie obrócił na nietoperka (głową w dół) bo tata chce byc przy narodiznach 2 synka

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 15:52   #1674
jagodowa07
Zadomowienie

A ja mam storczyka, sztuk jeden, do tej pory bez kwiatów. Ale na tych swoich pędach ma nowe listki i tak jakby korzonki - więc chyba muszę go przesadzić ale nie wiem jak uciąć i jak się zachować żeby nie padł całkiem
a reszta to kwiaty które nie wymagają za dużo uwagi, typu mięta, róża i jakoś tam sobie rosną podlewane raz na jakiś czas
Stary 2015-02-12, 15:53   #1675
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

Hmmm, my mieliśmy Lagunę z 1999r z gazem <sami zakładaliśmy> i auto było super-mało co wkładaliśmy w niego. Teraz mamy Vectrę z 2007 ale diesel- wkładamy już więcej:/
Moja mama ma Polówkę i jest bardzo zadowolona- małe ale 5 drzwiowe, benzyna i mało pali.

Cytat:
Mam możliwośc przeznaczyć max 8 tys.

Nie chciałabym nic japońskiego i francuskiego (drogie części, a francuzy się psują), no i 5 drzwiowy. Myślałam o Mercedesie A klasy , http://olx.pl/motoryzacja/samochody/...sko-pomorskie/

Audi A3 http://olx.pl/oferta/audi-a3-1999r-1...tml#d056d45ee4

mąż radzi opla astre II w hatchbacku, albo ostatecznie Golfa IV. Ostatnio wpadł mi w oko Chrystler http://olx.pl/motoryzacja/samochody/...sko-pomorskie/
Z tych zdecydowanie Audi a3 ale nie znam opinii na jej temat. Mogę męża wieczorem popytać co wie
aaa golfy IV też ponoć dobre są

Stary 2015-02-12, 15:53   #1676
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Ja już po tym okuliście.

Zalaserowała mi lewe oko bo powiedziała że jest rozdarcie w siatkówce.

Za 4 tygodnie mam się zgłosić do kontroli do tej okulistki co mnie skierowała na laser.

Tylko tak mnie wkur...zają Ci lekarze....

Ta co mnie na laser skierowała wypatrzyła się zwyrodnienia na PRAWYM oku, ta co laserowała powiedziała że na prawym nic nie ma za to jest na LEWYM.

Jak znowu pójdę na kontrolę do tej pierwszej i ona powie że na prawym dalej coś jest i mnie znowu odeśle na laser to chyba jej coś powiem........

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 15:55   #1677
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja na szybko
Wizyta oki. Mały ksiażkowo 1100g w 27 tyg. Strasznie sie zasłanial wiec nie mam zdjęcia. Ale był główką w doł a teraz przeędrowal głowa do góry. Ma jeszcze czas sie obrucić ale ja już mam stracha przed cc. Musi maż z nim pogadać żeby sie obrócił na nietoperka (głową w dół) bo tata chce byc przy narodiznach 2 synka
ma jeszcze trochę czasu

Stary 2015-02-12, 15:56   #1678
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja już po tym okuliście.

Zalaserowała mi lewe oko bo powiedziała że jest rozdarcie w siatkówce.

Za 4 tygodnie mam się zgłosić do kontroli do tej okulistki co mnie skierowała na laser.

Tylko tak mnie wkur...zają Ci lekarze....

Ta co mnie na laser skierowała wypatrzyła się zwyrodnienia na PRAWYM oku, ta co laserowała powiedziała że na prawym nic nie ma za to jest na LEWYM.

Jak znowu pójdę na kontrolę do tej pierwszej i ona powie że na prawym dalej coś jest i mnie znowu odeśle na laser to chyba jej coś powiem........
Może miałaś na obu?
Stary 2015-02-12, 16:02   #1679
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Może miałaś na obu?
No tak, ale jak było to raczej się nie rozpłynęło

Jak na kontroli wyjdzie coś nie tak, to prosto z mostu powiem że proszę o skierowanie na cesarkę, bo uzyskałam 3 różniące się od siebie opinie lekarskie i nie mam ochoty się stresować że mi się coś odklei w czasie porodu bo lekarz czegoś tam nie dojrzał.

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 16:03   #1680
Kinga_20
Zakorzenienie

Mimi ale audi i mercedes też są chyba drogie w utrzymaniu? Popatrz sobie i porównaj ile kosztują w każdym z tych aut: wymiana oleju, klocków i tarcz hamulcowych, rozrząd, filtry i takie rzeczy co wiadomo, że co roku trzeba będzie wymienić może wtedy będzie Ci łatwiej podjąć decyzję. Ja pewnie wzielabym audi, bo uwielbiam te samochody

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości