Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-12, 20:08   #1711
Nadzieja87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Mam na wschodnich
A jak je obcinać?
Pytasz o obcinanie korzeni w trakcie przesadzania?

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
brak słów. Aż się teraz boję co wyjdzie u mnie i czy w ogóle profesjonalnie potrafią to ocenić najgorsze jest to że mimo kilku wizyt nadal nie wiesz jak rodzić, bo się chyba nie znają albo tak bardzo im wszystko jedno

Nadzieja guru storczykowe. a jak mam rozpoznać że storczyk jest gotowy do rozsadzenia?
Bo on ma mnóstwo liści, takie cienkie łodyżki od nich wyrastają i zero kwiatków. I tak myślę żeby uciąć tą część z łodyżką i listkami, które wyrosły i to posadzić?
do guru mi daleko, po prostu troche sie interesowałam
ja tego nigdy nie robiłam, ale robiła to moja babcia (która swoja droga dostała ode mnie 2 pierwsze storczyki ale ona to czarownica jest, jej storczyki to nawet w ziemi z kamykami rosły )

Zostaw te keiki na miejscu do czasu rozwinięcia przez nie korzeni i może dwóch-trzech liści. (podobno około 6 msc może to zająć) Wtedy można je usunąć i posadzić. Usuwasz je obcinając łodygę na której rośnie keik, 2-3 cm od miejsca gdzie wyrosły(tak zeby nie uszkodzić korzeni) i wsadzasz do doniczki najlepiej tej przezroczystej do storczyków i w specjalnym podłożu
Tyko też spodziewaj sie ze te roślinki od razu ci nie zakwitną muszą sie przyjąć i porządnie sie ukorzenić.... no po prostu dorosnąć do kwitnienia

mam nadzieje, ze to zrozumiale napisałam

Swoja droga wiecie, ze można sztucznie keiki stworzyć i samemu rozmnażać ? tylko to wymaga czasu, cierpliwości i to już nie mój lvl

btw tylko o choroby storczykowe proszę mnie nie pytać, bo na tym sie nie znam
Stary 2015-02-12, 20:10   #1712
kasienka1985
Zakorzenienie

Pierożajku- masakra z tymi lekarzami zrób no tam zadymę, bo jajca sobie z Ciebie robią
Cytat:
Nadzieja guru storczykowe. a jak mam rozpoznać że storczyk jest gotowy do rozsadzenia?
Bo on ma mnóstwo liści, takie cienkie łodyżki od nich wyrastają i zero kwiatków. I tak myślę żeby uciąć tą część z łodyżką i listkami, które wyrosły i to posadzić?
Jeśli dobrze rozumiem to Twój storczyk wypuścił szczepkę na jednej z łodyg?
Możesz spróbować ją odciąć z tym kawałkiem łodygi ale dopiero jak ta szczepka wypuści korzenie i nasadzić.
Ja próbowałam i niestety mi nie zakwitł
Też uwielbiam storczyki , sa mało wymagające i pięknie kwitną, mam teraz 5 z czego 4 mi kwitną, jeden coś się ociąga.

Jak tu dziś kwiatkowo
Częstuję budyniem waniliowym
Dziś dzień bez pączka! Jestem z siebie dumna

Wczoraj była u mnie koleżanka z 7miesieczną Malwinką
Ach co za słodzina
Przywiozła mi poduche do spania z mh, przewijak, tę wanienke składaną, podkłady poporodowe i wkladki laktacyjne- bo jej zostały i torbę ciuszków

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:14   #1713
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
konowały to mało powiedziane... na nfz terminy na za 3 lata... i to w pilnych przypadkach.. idziesz do lekarza i jeszcze Ci łaskę robią, że Cię przyjmą a często nie przyjmują, a ja się pytam za co my płacimy tyle kasy na te zasrane składki żeby iść prywatnie ? Prywatnie coraz częściej się zdarza, że jest nie lepiej...
A jak usłyszałam dziś w tv o dziecku pół rocznym które odesłali do domu, co się okazało miało zapalenie oskrzeli zmarło w domu nosz kur....
i jak tu nie bać się rodzić... często się słyszy tragedie z porodówek... a mamy 21 wiek i jeżeli coś zagraża dziecku to powinni od razu CC robić a nie zwlekać ..
noo wyżyłam się
Ja i tak ich powinnam błogosławić bo jednak szybko mi dali termin na ten laser, ale mimo wszystko, komu ja mam ufać??? I na jakiej podstawie?? Jedna lekarka widzi zmiany do laserowania w prawym oku, druga nie widzi żadnych zmian, a trzecie widzi zmiany ale na lewym oku??? I fajnie że to lewe oko jest zrobione, ale co jeżeli jednak na tym prawym też coś mam?? Pójdę rodzić i co?! Będę się bała przeć? Chyba jak idę do lekarza to jednak zawierzam swoim zdrowiem, a oni to w dupsku mają tylko portkami trzęsą żeby ich nie skontrolowali czy za dużo skierowań na cesarki nie wydają.
Ja to mam w dupie którędy to dziecko wyjdzie, chcę tylko żeby było zdrowe i żebym ja nie oślepła przy wydawaniu go na świat.

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:20   #1714
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
ile Cię bukiet kosztował?

ja zapominam podlewać, jak mama do mnie przychodzi to biegnie zalać wodą i kwitnie mi ładnie miejsce mu pasuje chyba, może się skuszę na jeszcze jednego

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

mama mi dba jak opadnie to obcina, no i przelewa wodą raz na jakiś czas, tyle
160 zł za bukiet..a wyglądał tak..nie mam idelanego zdjęcia ale rączka była w perełkach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bukiet.jpg (30,5 KB, 19 załadowań)

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:24   #1715
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
Pierożajku- masakra z tymi lekarzami zrób no tam zadymę, bo jajca sobie z Ciebie robią

Możesz spróbować ją odciąć z tym kawałkiem łodygi ale dopiero jak ta szczepka wypuści korzenie i nasadzić.
Też uwielbiam storczyki , sa mało wymagające i pięknie kwitną, mam teraz 5 z czego 4 mi kwitną, jeden coś się ociąga.

Jak tu dziś kwiatkowo
Dziś dzień bez pączka! Jestem z siebie dumna

Ach co za słodzina
Przywiozła mi poduche do spania z mh, przewijak, tę wanienke składaną, podkłady poporodowe i wkladki laktacyjne- bo jej zostały i torbę ciuszków
Ta szczepka to keik
a jak długo go miałaś? bo one nawet 2 lata mogą "dojrzewać" do kwitnienia

Poka co tam dostałaś

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość
160 zł za bukiet..a wyglądał tak..nie mam idelanego zdjęcia ale rączka była w perełkach
Śliczny

bukiet ślubny to też chce tylko i wyłącznie storczykowy chociaż pewnie nigdy mi potrzebny nie będzie
Stary 2015-02-12, 20:26   #1716
TienShan
Zakorzenienie

Maja bardzo ładny a większość tych ze storczykami nie podoba mi się. Ten jest taki delikatny

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:30   #1717
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Pytasz o obcinanie korzeni w trakcie przesadzania?

do guru mi daleko, po prostu troche sie interesowałam
ja tego nigdy nie robiłam, ale robiła to moja babcia (która swoja droga dostała ode mnie 2 pierwsze storczyki ale ona to czarownica jest, jej storczyki to nawet w ziemi z kamykami rosły )

Zostaw te keiki na miejscu do czasu rozwinięcia przez nie korzeni i może dwóch-trzech liści. (podobno około 6 msc może to zająć) Wtedy można je usunąć i posadzić. Usuwasz je obcinając łodygę na której rośnie keik, 2-3 cm od miejsca gdzie wyrosły(tak zeby nie uszkodzić korzeni) i wsadzasz do doniczki najlepiej tej przezroczystej do storczyków i w specjalnym podłożu
Tyko też spodziewaj sie ze te roślinki od razu ci nie zakwitną : muszą sie przyjąć i porządnie sie ukorzenić.... no po prostu dorosnąć do kwitnienia

mam nadzieje, ze to zrozumiale napisałam

Swoja droga wiecie, ze można sztucznie keiki stworzyć i samemu rozmnażać ? tylko to wymaga czasu, cierpliwości i to już nie mój lvl

btw tylko o choroby storczykowe proszę mnie nie pytać, bo na tym sie nie znam
Cytat:
Pierożajku- masakra z tymi lekarzami zrób no tam zadymę, bo jajca sobie z Ciebie robią ala:

Jak tu dziś kwiatkowo
Dziś dzień bez pączka! Jestem z siebie dumna :

Ach co za słodzina
Dziękuję dziewczyny!! To chyba trochę mnie oświeciłyście bo wygląda na to że ten mój storczyk ma szczepki czy keik (a nawet trzy) i chyba mogę go rozsadzić, chyba że te korzonki muszą się rozrosnąć, zaraz zrobię zdjęcie to ocenicie rosi:. I może (kto wie) na maj zakwitnie!
to całość i widac 3 szczepki

i jeden sam

Edytowane przez jagodowa07
Czas edycji: 2015-02-12 o 20:33
jagodowa07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:39   #1718
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
piękny
uwielbiam okrągłe bukiety
Cytat:
Ta szczepka to keik
a jak długo go miałaś? bo one nawet 2 lata mogą "dojrzewać" do kwitnienia

Poka co tam dostałaś
A u babci mojej stał ten szczepuś jakiś czas, ale ni cholery nie rósł własnie.
Szkoda czasu na taką zabawe jak dla mnie wolę szczepkę wywalać jak mi wyrośnie i hodować juz dorosłego osobnika

Mowicie ze chcecie zobaczyc?
To może ide cos cyknąć

Jagodzianka ale jaja
nie dosc ze 3 szczepki na 1 storczyku to zaden nie ma korzeni tylko od razu pędy hahahahaha
nie wiem czy Ci sie przyjmą jak je teraz nasadzisz, bez korzeni raczej nie da rady...

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!

Edytowane przez kasienka1985
Czas edycji: 2015-02-12 o 20:41
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:41   #1719
majaa86
Zadomowienie

Tyle mam storczyków ale moje nigdy listków na pędzie nie miały czyli tzw keikow czy jak tam piszecie..tylko na dole..hahaha
u mnie puszczają pędy i na nich są same kwiaty a na dole listki..
ale jaja

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Maja bardzo ładny a większość tych ze storczykami nie podoba mi się. Ten jest taki delikatny
Dzięki, bo taki delikatny w moim zamyśle miał być

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:41   #1720
moniisia90
Wtajemniczenie

dziewczyny - częstuję

i umieram na ból pleców
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paczki.jpg (65,6 KB, 6 załadowań)
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:42   #1721
Nadzieja87
Zakorzenienie

jagodowa, przecież Ty to już masz piękne storczyki na tych pędach
Moim zdaniem zdecydowanie nadaja sie do rozszczepu. A po ile mają korzeni? Bo tego nie dowidzę na zdjęciu....ale myśle ze nawet 4 wystarcza Te ich korzenie teraz są powietrzne,bo łapią wilgoć z powietrza a reszte od roślina matki, ale ja wysadzisz je do podłoża to zaczna pracować same na siebie

zakwitną ci może kochana na maj 2016 przy dobrych wiatrach
Stary 2015-02-12, 20:42   #1722
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Kinga a od kiedy lekarz może odmówić przyjęcia?? co to w ogóle ma być
Lekarz może odmówić przyjęcia. Nie musi podawać powodów.
Cytat:
Tadam, jestem gotowa na karnawał
Załącznik 5913286
wyjdziesz za mnie?
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
chyba tak

przeglądam imiona dla chłopca, spisalam te najmożliwsze, powiem tzowi, zeby wybrał..
chciałabym, zeby juz się sprecyzował, co by chociaz wiedziec jak do brzuszka mówić...
a on tylko mówi " noo zobaczymyy... " nawet jak ten Maciuś mu wpadł w oko, mówię mu, ze mi tez sie podoba i moze takie zostac.. to on " no zobaczymy "
i o

moje typy
Jakub,
Adam,
Maciej,
Dariusz.

podam mu i niech wybiera, nic ładniejszego nie znajdzie, bo przeglądalismy wspólnie indeksy imion i jak juz to mówił własnie, ze jak wybierać to chyba tylko z tych.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

no i mi Marcel wpadło w oko, ale wiem, ze on sie za Chiny nie zgodzi, więc juz nie bd cudowała
Jak dla mnie to Maciej
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Mam możliwośc przeznaczyć max 8 tys.

Nie chciałabym nic japońskiego i francuskiego (drogie części, a francuzy się psują), no i 5 drzwiowy. Myślałam o Mercedesie A klasy , http://olx.pl/motoryzacja/samochody/...sko-pomorskie/

Audi A3 http://olx.pl/oferta/audi-a3-1999r-1...tml#d056d45ee4

mąż radzi opla astre II w hatchbacku, albo ostatecznie Golfa IV. Ostatnio wpadł mi w oko Chrystler http://olx.pl/motoryzacja/samochody/...sko-pomorskie/
też bardzo odradzam mercedesa a klasy, dramat jakich mało.
Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
a to nie jest wcale takie głupie, mój tż na takiej stronie się zarejestrował chyba www.motostat.pl i tam też wpisuje każde swoje tankowanie czy naprawy związane z autem i mamy czarno na białym ile wydajemy na paliwo ile spala no i ile na naprawy jak dla mnie super sprawa bo wiem ile w ciągu roku kosztuje nas auto
oo dobrze wiedzieć, ze jest coś takiego z moim brakiem pamięci to w sumie fajnie byłoby takie rzeczy samochodowe zapisywać

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Ja tez juz po wizycie)
nie mam zadnych zmian poza plamkami, ktore nie koliduja z porodem sn. Takze mam z glowy i wygladam jak cpun:p
Gratki! ale super

Cytat:
Si, możesz go teraz rozsadzić, ale najpierw niech się mocniej ukorzeni

Ojej, a masz gdzieś zdjęcie bukietu? Uwielbiam storczyki i jestem ciekawa efektu w bukiecie

Z tym podlewaniem to się z tobą zgadzam 1-2 tygodnie, nie częściej... Czasem po korzeniach patrze jak są jeszcze mocno zielone to nie przelewam ich wodą. Dopiero te co są srebrne bądź szare w korzeniu to kranówa przelewam

Jak długo ci nie kwitnie? One potrafią mieć pół roczne przerwy w kwitnięciu... Nawet do roku.
Jeden mi nie kwitł ponad rok, kupiłam podłoże pod storczyki, nową doniczke i się za niego wzięłam... Oczyscilam ze starego podłoża i okazało się ze w połowie był pognity i wręcz spruchniały. Wiec to co chore poobcinałam....Szczerze? Został może 1 zdrowy korzeń, i te zewnętrzne... No ale liście zdrowe, to mówię wsadze z powrotem. no i tak zrobiłam, z tym ze dopiero podlalam go dopiero za tydzień, żeby najpierw te poobcinane i pokiereszowane miejsca się pogoiły... No i wyobraź sobie 3 tygodnie po przesadzanie wypuścił pęd kwiatowy i pięknie zakwitł wiec sukces
Podejrzewam, że gdybym go nie przesadziła zmarnował by się już do końca...

Ech a miałam jajek nie jeść... Wtrynilam właśnie pastę jajeczna ja wcale nie chciałam
Cytat:
Jak mnie obsypie to zgonie na ciebie ha!

Wiesz myślę, że warto go już przesadzić bo skoro nie przesadzalas go nigdy to nie wiadomo w jakim stanie są korzenie. a przesadzaniem mu krzywdy nie zrobisz jedynie poprawisz kondycję
Potem parę tygodni po przesadzeniu możesz kupić nawóz do storczyków i podlewac nim zgodnie z ulotka
Ja mam taki nawóz to od marca do listopada podlewam nim raz na miesiąc wtedy też lepiej kwitną...

Storczyki lubią wschodnie parapety
OOO! dobrze wiedzieć, znów ostatnio dostałam storczyka, moze wreszcie dopilnuję!
Co do zmasowanego wylewania pomyj na lekarzy, to trochę Was ponosi. Nikogo nie wolno obrażać, nawet w internecie, ale lekarzy to można obrzucić mięsem. Ale to moje zdanie.
Miłego wieczoru.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:45   #1723
fistaszek24
Zakorzenienie

Mam pytanie jaką komode malm macie??? chodzi mi o ilość szuflad. Boje się, ze ta z czterema będzie za wysoka na przewijak????
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:47   #1724
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jaką komode malm macie??? chodzi mi o ilość szuflad. Boje się, ze ta z czterema będzie za wysoka na przewijak????
mam 3-szufladowe i chyba to jest za nisko, koleżanka zamontowała 3-sz na nóżkach.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:49   #1725
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
piękny
uwielbiam okrągłe bukiety

A u babci mojej stał ten szczepuś jakiś czas, ale ni cholery nie rósł własnie.
Szkoda czasu na taką zabawe jak dla mnie wolę szczepkę wywalać jak mi wyrośnie i hodować juz dorosłego osobnika

Mowicie ze chcecie zobaczyc?
To może ide cos cyknąć

Jagodzianka ale jaja
nie dosc ze 3 szczepki na 1 storczyku to zaden nie ma korzeni tylko od razu pędy hahahahaha
nie wiem czy Ci sie przyjmą jak je teraz nasadzisz, bez korzeni raczej nie da rady...
no ja to jestem obrońca uciśnionych storczyków
Zawsze w markecie wynajduje sobie na promo brzydkie strorczyki , jakieś umierajace itd, kupuje i potem je reanimuje Wszystkie odwdzięczyły mi się kwiatami Ale ja to lubie i sprawia mi to przyjemność

Cytat:
Tyle mam storczyków ale moje nigdy listków na pędzie nie miały czyli tzw keikow czy jak tam piszecie..tylko na dole..hahaha
u mnie puszczają pędy i na nich są same kwiaty a na dole listki..
ale jaja

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Dzięki, bo taki delikatny w moim zamyśle miał być

mój 1 też keik wypuścił na dole....a to akurat oznacza, ze roślina mateczna choruje i broniąc się wytwarza roślinkę (keik) który będzie później żył za nią. I w ten właśnie sposób 1 roślinka mi umarła pozostawiając mi keik...właśnie nie dawno mi zakwitł pierwszy raz

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-02-12 o 20:50
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:53   #1726
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja i tak ich powinnam błogosławić bo jednak szybko mi dali termin na ten laser, ale mimo wszystko, komu ja mam ufać??? I na jakiej podstawie?? Jedna lekarka widzi zmiany do laserowania w prawym oku, druga nie widzi żadnych zmian, a trzecie widzi zmiany ale na lewym oku??? I fajnie że to lewe oko jest zrobione, ale co jeżeli jednak na tym prawym też coś mam?? Pójdę rodzić i co?! Będę się bała przeć? Chyba jak idę do lekarza to jednak zawierzam swoim zdrowiem, a oni to w dupsku mają tylko portkami trzęsą żeby ich nie skontrolowali czy za dużo skierowań na cesarki nie wydają.
Ja to mam w dupie którędy to dziecko wyjdzie, chcę tylko żeby było zdrowe i żebym ja nie oślepła przy wydawaniu go na świat.
dramat! Boże widzisz i nie grzmisz

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość

wyjdziesz za mnie?

Jak dla mnie to Maciej

oo dobrze wiedzieć, ze jest coś takiego z moim brakiem pamięci to w sumie fajnie byłoby takie rzeczy samochodowe zapisywać

Gratki! ale super

OOO! dobrze wiedzieć, znów ostatnio dostałam storczyka, moze wreszcie dopilnuję!
Co do zmasowanego wylewania pomyj na lekarzy, to trochę Was ponosi. Nikogo nie wolno obrażać, nawet w internecie, ale lekarzy to można obrzucić mięsem. Ale to moje zdanie.
Miłego wieczoru.
nikt tu nie obraża lekarzy, każdy ma prawo do własnego zdania na dany temat i je wyraziłam co sądzę, mnie dwóch lekarzy skrzywdziło i gdyby nie mój własny rozum i walka to teraz bym kwiatki od dołu wąchała

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:54   #1727
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
jagodowa, przecież Ty to już masz piękne storczyki na tych pędach
Moim zdaniem zdecydowanie nadaja sie do rozszczepu. A po ile mają korzeni? Bo tego nie dowidzę na zdjęciu....ale myśle ze nawet 4 wystarcza Te ich korzenie teraz są powietrzne,bo łapią wilgoć z powietrza a reszte od roślina matki, ale ja wysadzisz je do podłoża to zaczna pracować same na siebie

zakwitną ci może kochana na maj 2016 przy dobrych wiatrach
To mnie oświeciłyście znowu czyli na tych pędach kiedyś w przyszłości będą kwiatki? ( a ja głupia myslałam że to korzenie ) a nie wiem ile korzeni tam, są listki i potem ten pęd - może tak jak Kasieńka pisze nie ma korzeni muszę się wykwitowi natury bliżej przyjrzeć
Stary 2015-02-12, 20:55   #1728
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:

wyjdziesz za mnie?

Jak dla mnie to Maciej

Gratki! ale super

Miłego wieczoru.
Jasne, a weźmiesz mnie z dzieckiem?

Jak nie dopilnujesz to wpiertol da ewentualnie moge go wtedy reanimować

Cytat:
zalezy ile masz wzrostu
ja mam 172 cm wzrostu i kupiłam 4 szufladową i jest OK
3 szufladową mieliśmy już wcześniej i pod przewijak była mi za niska
Stary 2015-02-12, 20:56   #1729
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
no ja to jestem obrońca uciśnionych storczyków
Zawsze w markecie wynajduje sobie na promo brzydkie strorczyki , jakieś umierajace itd, kupuje i potem je reanimuje Wszystkie odwdzięczyły mi się kwiatami Ale ja to lubie i sprawia mi to przyjemność
moja mama to samo robi, zwłaszcza, że te bidne są za kilka groszy

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 20:56   #1730
Emilia 25
404 Not Found

Zamówienie w gemini złożone. No już coś do przodu.
Bo dziś w nocy się obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć, bo mamy tylko kilka ciuszków.
Stary 2015-02-12, 20:59   #1731
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, a weźmiesz mnie z dzieckiem?

Jak nie dopilnujesz to wpiertol da ewentualnie moge go wtedy reanimować

zalezy ile masz wzrostu
ja mam 172 cm wzrostu i kupiłam 4 szufladową i jest OK
3 szufladową mieliśmy już wcześniej i pod przewijak była mi za niska
Mam 154 cm.
Stary 2015-02-12, 21:00   #1732
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:

wyjdziesz za mnie?

Jak dla mnie to Maciej

Gratki! ale super

Miłego wieczoru.
Ja nikogo nie chciałam obrzucać mięsem, no wydaje mi się że moje wzburzenie jest uzasadnione, miałam 3 konsultacje okulistyczne i każdy lekarz mówi co innego. O czym to świadczy? Jak przy porodzie coś się stanie to któryś weźmie za to odpowiedzialność? No sorry ale uważam że szafowanie czyimś wzrokiem nie jest fajne.

pierogowamama.com
Stary 2015-02-12, 21:01   #1733
fistaszek24
Zakorzenienie

A propo ciuszków dostałam całą siatke pieknych ciuszków od sąsiadeczki .
Stary 2015-02-12, 21:03   #1734
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
dramat! Boże widzisz i nie grzmisz

nikt tu nie obraża lekarzy, każdy ma prawo do własnego zdania na dany temat i je wyraziłam co sądzę, mnie dwóch lekarzy skrzywdziło i gdyby nie mój własny rozum i walka to teraz bym kwiatki od dołu wąchała
Ja pójdę na tą kontrolę, do tej lekarki co dojrzała te zmiany i wysłała mnie na laser, ale kusi mnie żeby pójść prywatnie i zobaczyć co wtedy będzie śpiewać w sprawie CC

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Zamówienie w gemini złożone. No już coś do przodu.
Bo dziś w nocy się obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć, bo mamy tylko kilka ciuszków.

pierogowamama.com
Stary 2015-02-12, 21:04   #1735
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A propo ciuszków dostałam całą siatke pieknych ciuszków od sąsiadeczki .
poka kurna! szczęściaro

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Ja pójdę na tą kontrolę, do tej lekarki co dojrzała te zmiany i wysłała mnie na laser, ale kusi mnie żeby pójść prywatnie i zobaczyć co wtedy będzie śpiewać w sprawie CC

dokładnie idź! nie dziwię się, że Cię kusi.. kurde jednak strach jest a tu nie chodzi a jakiś 'drobiazg' tylko Twój wzrok

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Stary 2015-02-12, 21:05   #1736
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
poka kurna! szczęściaro

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

dokładnie idź! nie dziwię się, że Cię kusi.. kurde jednak strach jest a tu nie chodzi a jakiś 'drobiazg' tylko Twój wzrok
Jutro zrobie zdjęcia .
Stary 2015-02-12, 21:07   #1737
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie oświeciłyście znowu czyli na tych pędach kiedyś w przyszłości będą kwiatki? ( a ja głupia myslałam że to korzenie ) a nie wiem ile korzeni tam, są listki i potem ten pęd - może tak jak Kasieńka pisze nie ma korzeni muszę się wykwitowi natury bliżej przyjrzeć
to co Ci wyrasta z tych listków na zdjęciu wygląda mi jak pęd kwiatowy keika... czyli tak, wyrosna na nim kwiaty, ale cholera nie widzę korzeni a to by znaczyło, ze keiki żwią się dzieki roślinie matecznej...to z kolei ryzykowne dla rośliny matecznej, bo nie dość, ze karmi ona 3 inne roślinki to jeszcze musi wyprodukować "energie" na kwitnienie ...

Kiedyś miałam sytuacje, ze ten mój keik jeszcze nieukorzeniony próbował wypuścić ped kwiatowy to mi kazano na forum go odciąć, bo roślina mateczna (i tak już chora) mogłaby nie ogarnać

a tak z ciekawości...przycinałaś kiedykolwiek te pędy kwiatowe nim pojawiły sie na nich keiki?
Stary 2015-02-12, 21:08   #1738
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
poka kurna! szczęściaro

No dokładnie, jak wtedy się dopatrzyła w prawym oku tych zmian, to one teraz też będą i co, odeśle mnie znowu na laser Tamci stwierdzą że nic nie widzą i błędne koło....I ja sama teraz nie wiem czy to prawe oko jest zdrowe czy chore czy chuj jasny wie
No nie pozostaje mi nic innego tylko czekać, oby to się w końcu wyjaśniło

pierogowamama.com
Stary 2015-02-12, 21:13   #1739
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama to samo robi, zwłaszcza, że te bidne są za kilka groszy
no dokładnie nie dość, ze bidule takie to jeszcze za grosze a jak pięknie potem kwitną

Cytat:
Mam 154 cm.

to ta z 3 szufladami bedzie spoko bo ma około 80 cm wysokości
ta z 4 już mi jest taka na styk z wysokością, a ma 100 cm wysokości....
Stary 2015-02-12, 21:14   #1740
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro zrobie zdjęcia .
czekam

Cytat:
No dokładnie, jak wtedy się dopatrzyła w prawym oku tych zmian, to one teraz też będą i co, odeśle mnie znowu na laser Tamci stwierdzą że nic nie widzą i błędne koło....I ja sama teraz nie wiem czy to prawe oko jest zdrowe czy chore czy chuj jasny wie
No nie pozostaje mi nic innego tylko czekać, oby to się w końcu wyjaśniło
ja piernicze to jest masakra :/ jak Cię odeślą to ładna patola :/
ja sobie rok chodziłam z torbielem a lekarz wymyślał mi nowe choroby i dawał antybiotyki a kaska mu wpadała 3x w miesiącu

Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości