Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-12, 21:51   #1411
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
to korzystaj ja takie duperele do salonu do postawienia, baletnice i takie ptaszki i poduszki i narzutę na sypialnie ( a właściwie ta narzutę wymieniałam, bo dostałam ciut przy mała ale i kolor zmieniłam i dziś większa wyszła za mniej niż ta mniejsza)
Fajnie że łóżeczko już masz miałam napisać natchnęłaś mnie na pojemniki na mleko - chyba zaraz będę zamawiać

A w Home&You miałyśmy ostrą akcję, jakaś babka przy kasie na ziemi postawiła wazon który chciała wziąć i my z mamą podeszłyśmy, ja go nie zauważyłam ale przeszłam a mama strąciła narzutą i się caluśki pobił. Tylko cenę było widać 249 zł :wow: grr nam już gorąco się zrobiło, ale babki uznały że to wina tej babki w takich miejscach się nie stawia. W końcu nikt za to nie płacił, ale się na tą babkę nagadały, i obrażona wyszła, w dodatku bardzo jej na nim zależało a to ostatni heheh
to super zakupy, uwielbiam takie hehe a akcja z wazonem rzeczywiście niezła

co do pojemników to na mleko nasze wzięłam z TT a na mm z Aventu-z 3 przegródkami, potem je można wyjąć i jest pojemnik-miseczka na coś innego więc przydatne i po mm
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 21:52   #1412
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50221255]Sonia, nie martw sie tym,ze jak jesteśchora to mniej jesz,czytałam o takiejteorii, że organizm specjalnie tak osłabia apetyt, bo ogolnie sporo energii zuzywa na trawienie, a w okresie infekcji cała energie chce skierowac na zwlaczanie wirusa. a zapasy jakies niemal zawsze organizm ma
To chyba w jakims artykule o dzieciakach czytałam nawet, że nie ma sensu w okresie choroby w nie pchac za dużo jedzenia, bo natura wie co robi i dziecku sie przez kilka dni na rosołku i jogurcikach nic nie stanie, a nawet szybciej sobie z choroba poradzi[/QUOTE]

To prawda że jak dziecko chore to nie trzeba wciskać mu jedzenia na sile. Oczywiście zupka wskazana ale najważniejsze żeby piło zwłaszcza przy gorączce

Cytat:
Napisane przez rybcia2309 Pokaż wiadomość
Mial być juz frankiem, stasiem, a chyba zostanue mikolaj, ciagle ubolewam ze nie ma dla mnie imienia idealnego, a dla dziewczynki mialam zanim zaszlam, no los dla mnie przeznaczył facetów
Dla mnie też. Dla dziewczynki to w ogóle żadne imię mi nie pasuje. Dla chłopca też ciezko ale coś wybierzemy chyba :P

Dzis moj synek znów bardzo aktywny. W sumie jeden i drugi bo starszy też jeszcze nie spi. Bejbik chyba już leży główka w dół bo maltretuje mi żebro.
Jutro do labu jadę. Ciekawe jak hgb bo słabo brałam to żelazo :/

Sonia - dzieki warzywom, owocom i nabiałowi szybciej wrócisz do zdrowia niż dzięki mięsu
Stary 2015-02-12, 21:53   #1413
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Ja znow sie nazarlam - makaron z sosem z sera pleśniowego, mascarpone i kury. Utyje w koncu hehe musze jutro zrobić zakupy pościelowe a nie mam koncepcji... Moze rano wena przyjdzie
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 21:53   #1414
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
to korzystaj ja takie duperele do salonu do postawienia, baletnice i takie ptaszki i poduszki i narzutę na sypialnie ( a właściwie ta narzutę wymieniałam, bo dostałam ciut przy mała ale i kolor zmieniłam i dziś większa wyszła za mniej niż ta mniejsza)
Fajnie że łóżeczko już masz miałam napisać natchnęłaś mnie na pojemniki na mleko - chyba zaraz będę zamawiać

A w Home&You miałyśmy ostrą akcję, jakaś babka przy kasie na ziemi postawiła wazon który chciała wziąć i my z mamą podeszłyśmy, ja go nie zauważyłam ale przeszłam a mama strąciła narzutą i się caluśki pobił. Tylko cenę było widać 249 zł :wow: grr nam już gorąco się zrobiło, ale babki uznały że to wina tej babki w takich miejscach się nie stawia. W końcu nikt za to nie płacił, ale się na tą babkę nagadały, i obrażona wyszła, w dodatku bardzo jej na nim zależało a to ostatni heheh

o matko ale glupia sytuacja...

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
my też nad Lidią myślimy

i ja, piona
no i zdrowiej nam tu szybciorem!!!

ja uciekam już, jakiś film mamy obejrzeć

do jutra

ooo milego seansu,daj znac co ogladaliscie;*

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
To prawda że jak dziecko chore to nie trzeba wciskać mu jedzenia na sile. Oczywiście zupka wskazana ale najważniejsze żeby piło zwłaszcza przy gorączce

Dla mnie też. Dla dziewczynki to w ogóle żadne imię mi nie pasuje. Dla chłopca też ciezko ale coś wybierzemy chyba :P

Dzis moj synek znów bardzo aktywny. W sumie jeden i drugi bo starszy też jeszcze nie spi. Bejbik chyba już leży główka w dół bo maltretuje mi żebro.
Jutro do labu jadę. Ciekawe jak hgb bo słabo brałam to żelazo :/

Sonia - dzieki warzywom, owocom i nabiałowi szybciej wrócisz do zdrowia niż dzięki mięsu
WIEm ale ja kocham mieso. Dla mnie dzien bez miesa to meczarnia:O
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 21:57   #1415
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja znow sie nazarlam - makaron z sosem z sera pleśniowego, mascarpone i kury. Utyje w koncu hehe musze jutro zrobić zakupy pościelowe a nie mam koncepcji... Moze rano wena przyjdzie
O i wracasz do punktu wyjścia. Znów wybór pościeli

Sonia - ja mieso jem ale mogę bez niego żyć
Stary 2015-02-12, 21:57   #1416
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
No to juz wszystko jasne ja 0 Rh+ podobieństwa jednak z czymś się wiążą śmieszne to
Ja też 0 Rh+ i też miał być Staś u nas Mikołaj już mi nie pasuje

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
to super zakupy, uwielbiam takie hehe a akcja z wazonem rzeczywiście niezła

co do pojemników to na mleko nasze wzięłam z TT a na mm z Aventu-z 3 przegródkami, potem je można wyjąć i jest pojemnik-miseczka na coś innego więc przydatne i po mm
Ja patrzyłam baby ono ale dzieki za podpowiedz obejrzę te
Wyhaczyłam fajne prześcieradło na przewijak - myślę że może Cię zainteresować Tylko na zdjęciu jet dziwnie ściągnięte hmm
Ten pudrowy róż piękny
http://allegro.pl/minky-pokrowiec-pr...075790131.html
Stary 2015-02-12, 22:02   #1417
soniuska
Zakorzenienie

Violka takze to kwestia gustu hehe.

Majka a ja wlasnie nie.. kocham mieso

Haha przypomnialo mi sie jak kiedys podobno Babcia wolala moja Mame na obiad i moja mama na to "jak nie ma miesia to nie jem"
Ale kiedys ciezkie czasy byly i miesa tak nie bylo,a moja mama do tej pory tylko mieso i mieso i ja tez tak mam.choc i nalesniki zjem itd,ale to sama musze chciec. Jak nie mozna zjesc miesa to mega cierpie
Stary 2015-02-12, 22:10   #1418
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Violka takze to kwestia gustu hehe.

Majka a ja wlasnie nie.. kocham mieso

Haha przypomnialo mi sie jak kiedys podobno Babcia wolala moja Mame na obiad i moja mama na to "jak nie ma miesia to nie jem"
Ale kiedys ciezkie czasy byly i miesa tak nie bylo,a moja mama do tej pory tylko mieso i mieso i ja tez tak mam.choc i nalesniki zjem itd,ale to sama musze chciec. Jak nie mozna zjesc miesa to mega cierpie
To ty naprawdę maniaczka mięsa jesteś ale widać że po mamusi hi dla mnie nie musi być ale już mąż wielbi ale on w ogóle ma dziwną krew A1B Rh+

Takie głupie pytanie, bo kuzynka mi chciała dac swój laktator ręczny
Avent z butelkami chyba nawet, ale mi jakoś głupio było takie niehigienicznie mi się to zdawało i nie wzięłam. Ale teraz się zastanawiam czy cokolwiek mogłoby mi się stać używając używanego laktatora? Bo nie wiem w ogóle czy to mi się przyda, a jak coś to wolę potem elektryczny swój sobie dokupić. Jak myślicie? Ma któraś używany?
Stary 2015-02-12, 22:11   #1419
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
To ty naprawdę maniaczka mięsa jesteś ale widać że po mamusi hi dla mnie nie musi być ale już mąż wielbi ale on w ogóle ma dziwną krew A1B Rh+

Avent z butelkami chyba nawet, ale mi jakoś głupio było takie niehigienicznie mi się to zdawało i nie wzięłam. Ale teraz się zastanawiam czy cokolwiek mogłoby mi się stać używając używanego laktatora? Bo nie wiem w ogóle czy to mi się przyda, a jak coś to wolę potem elektryczny swój sobie dokupić. Jak myślicie? Ma któraś używany?
Co do miesa to kocham mieso i dla mnie musi byc

A laktator*mozna tam chyba cos powymieniac
Stary 2015-02-12, 22:12   #1420
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Ja też mam grupe 0 ale - i owszem, lubię mięso ale nie aż tak czasem nawet wolę zjeść jakieś naleśniki czy pierogi, mogę nie jeść mięsa nawet tydzień Za to mój Tż mógłby jeść codziennie mięso a szczególnie kotlety :-D
Stary 2015-02-12, 22:16   #1421
siempre
Wtajemniczenie

Ja mam grupe A Rh- lubię mieso ale w małych ilościach

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Violka ja mam dwa laktatory tez używane po bratowej. Wy gotuje te części które sie da i powinno ok.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 22:16   #1422
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
No to nie musi byc duzo

Ale zero jest typowo miesozerna i u mniw by sie zgadzalo i u M tez
Stary 2015-02-12, 22:29   #1423
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Violka ja mam dwa laktatory tez używane po bratowej. Wy gotuje te części które sie da i powinno ok.
Też mi się tak wydaje teraz, powiem jej żeby wzięła jak będzie nas odwiedzać jakoś ;P

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Dobrej nocy
Stary 2015-02-12, 22:35   #1424
soniuska
Zakorzenienie

Dobranoc ;*
Stary 2015-02-12, 22:36   #1425
madzixx88
Zakorzenienie

Nie ogladamy filmu bo zjedlismy kolacje i juz 22:30, o tej h juz za pozno mi film wlaczac bo do konca nie daje rady wysiedziec i spie na nim

Viola-ale boskie to pokrycie co prawda kupilam zwykle frotte ale takie minky tez chce

Co do laktatora to mozna powymieniac te nakladki ale zastanow sie czy chcesz sie w reczny bawic trzeba sie nim namachac a elektrycznym to raz dwa i sciaga, nawet jedna reka mozesz cos innego robic w tym czasie-info sprawdzone od kolezanek swiezych mamusiek
Stary 2015-02-12, 22:37   #1426
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
O i wracasz do punktu wyjścia. Znów wybór pościeli

Sonia - ja mieso jem ale mogę bez niego żyć

Moze do kwietnia wybiorę ;p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 22:46   #1427
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Mnie o dziwo tez nie a lubilam przed ciaza. Nawet do bawarii nie ciagnie..

Sliczne są,ale juz w siebie nic nie wcisne tyle obiadu zjadlam o 17 i dalej jestem pełną. Poza tym trochę późno na słodycze

Sonia mięso to nie bomba witaminowa i panaceum na niedobory.
Jak chcesz ale organizm odrzuca to daj spokój tylko się będziesz meczyla. Zjedz, cos innego, jakieś warzywa na patelnie czy cos.

Ee tam późno! Tłusty czwartek raz roku mamy! ;-) ale ja też już się przejadlam i mam dość.

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość

Jutro!
Co tamm?

A pewno ze jutro, grunt to dobre nastawienie ;-)
Pytasz co tam, to powiem ze czuje się od wczoraj mega ciężko brzuszek coraz mniej jest brzuszkiem a staje się brzucholem i ciąży mi przy każdym ruchu. Mój Tż dziś powiedział ze oddycham jak stara baba hehe. A tu będzie coraz gorzej... no ale wytrzymamy nie mamy wyboru

Cytat:

Ja też dostałam ręczny używany od kuzynki i nie wiem czy będę go używać ale wzięłam. Myślę że jak się go wyparzy to spokojnie można stosować.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Ja jutro na 8,30 mam wizytę z ktg więc mykam spać spokojnej nocki! Dobranoc

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 22:56   #1428
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Super!

Hehe, ach to Pepco. mam te bluzkę z Myszka Mickey, jest super

Wyczuli zakupoholiczkę

Jednak ta Engerix jest po dobno sprawdzona i bezpieczniejsza, a Euvaxem szczepią bo cena niższa a tylko na to patrzy NFZ...

Super, ze wszystko ok
Doczytałam o Twoich zakupach w lumpku - zazdraszczam

Słodko

Moja szwagierka ma ten termometr z Lidla i jest ok

W szczepionkach skojarzonych typu 5w1 czy 6w1 jest krzusieć acelularny a nie pełnokomórkowy (cokolwiek to oznacza ) ale ten pierwszy jest bezpieczniejszy dla ukł.nerwowego, tak twierdzą neurolodzy.
Szczepionki nieskojarzone ok, ale mają sens tylko wtedy gdy szczepimy na każdą z chorób w odstępie czasu, a jak sie poda w tym samym dniu to nie ma to sensu.

Mnie temat szczepień przeraża. Uważam że trzeba szczepić ale na pewno nie na wszystko na co się da
O to fajnie, może zostawię w takim razie

Cytat:
Gin mi tłumaczył że z punktu widzenia pacjentki ono jest takie samo bo w kręgosłup ale faktycznie jest inne

przy podpajeczynowkowym nie można chodzić a przy zzo ponoć tak

Cytat:
Nawet u nas jest zzo w miasteczku. Ale muszę zgłębić temat jak jest z podawaniem. Nie wiedziałam nawet że może byc taka sytuacja że jest zzo i mogą nie chcieć go podać...

Najleeeepsze ja tylko jednego dzisiaj wciągnęłam. Mam jeszcze 3 ale parcia brak pewnie jutro mi się zechce.

Uhhh nadrobiłam
Byłam na zakupach , ostro poszalałam, ale nie dla niunki tym razem tylko do domu gadżetów nabrałam W Home&You jest fajna promocja jak któraś coś potrzebuje to do 14.02 jest promocja. Za zakupy powyżej 300 zł -40%, za powyżej 100 zł -25%, powyżej 50zł 10%. Mi udało się uzyskać tą największą moja oszczędna mama mnie namawiała żebym brała i jeszcze postawiła mi część w ramach prezentu parapetówkowego, także dobrze wyszło Potem w pepco jeszcze nabrałam wypełnień na poduszki i pare rzeczy do pokoju Adrianki kosze i fajne ramki białe takie połączone, może je jakos pomaluję na pastele, tylko jeszcze nie wiem czym
Paczki oczywiście 2 dzisiaj przyszły jak mnie nie było i jutro z rana na pocztę naginam mam nadzieję że będę zadowolona

Fajnie ze zakupy udane

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
To która ma jeszcze ochotę na paczusie? Z makiem lub marmoladą?

Dobrze ze nie widzę zdj :P ale ja zjadłam 2 i więcej nie dałam rady ale wyszły nam pyszne, z truskawami w środku

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
ale fajny brzus!

z metkami sa zazwyczaj, to w szmizjerce na woli takie ceny ale naprawde czasem sa ciuchy swietne
rteci bylo wiecej w szczepionkach, ktorymi mi bylismy szczepieni i to nie byly nowoczesne szczepionki jakie sa teraz

no te choroby wlasnie wracaja przez to, ze sie nei szczepi, bo cos tam sie uslyszalo, cos przeczytalo itp. wiadomo, ze kazda mama sie martwi o swoje dziecko, no i jesli sie cos z dzieckiem dzieje, to sie szuka winnego, odpowiedzi, jak to sie stalo?

Ze szpitalna szczepionka bylo cos takiego, ze jakas partia byla skazona, a i tak chyba nawet nie w naszym kraju i dlatego sie nie straszy(ta na zoltaczke), wykorzystala to firma konkurencyjna po prostu, ale kazdy ma prawo miec swoje zdanie na ten temat i kazdy decyduje sam o swoim dziecku w wiekszosci przypadkow

Bylismy po lozko dla dzieciakow i wybralismy zupelnie inne niz zamierzalismy, ale na zywo bardziej nas urzeklo, bo bedzie i dla chlopca i dla dziewczynki http://www.babybest.pl/?36,pl_lozko-...bus-(kod-lp-lb)
Ale mega łóżko! no mamuska szalejesz, będąc dzieckiem nie chciałabym wstawać z niego
Stary 2015-02-12, 23:20   #1429
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

Piona też A Rh- choć dla mnie to przekleta grupa ze względu na minus :P a co do mieska to zjem ale jestem bardziej warzywna i zupna dla mnie jak nie ma mięsa to nie a tragedii nawet przez kilka dni ale marchewki i jabłka mogłabym codziennie kilogramami jeść
Ide spać dobranoc

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Kamilove ja słyszałam że po zzo nie można chodzić bo tracisz czucie w nogach, znaczy od pasa w dół i po porodzie lezysz dopoki nie odzyskasz czucia w nogach

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 23:25   #1430
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Piona też A Rh- choć dla mnie to przekleta grupa ze względu na minus :P a co do mieska to zjem ale jestem bardziej warzywna i zupna dla mnie jak nie ma mięsa to nie a tragedii nawet przez kilka dni ale marchewki i jabłka mogłabym codziennie kilogramami jeść
To tak jak ja bez mięsa przeżyje
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 23:41   #1431
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
noo jest pieknie. spacerek wolniutki, kawalek zrobilam, troche mnie nie bylo, dotlenilam sie, przy okazji zahaczylam Pepco i rossmana :x wzielam tztowi kubek na walnetynki i kartke, sobie pare produktow mini do szpitala. no i pepco :
o i znow zaszalala

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
nie potrafię dobrze uchwycić komórką w sztucznym świetle
ale chyba widać jak Tatiana wkłada sobie kciuka w oko,a resztą dłoni zasłania buzię
widac

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Przy cukrzycach ponoć lepsza stewia bo obniża cukier we krwi. Ale ksylitol tez ok
matko jak ja ksylitol napisalam... a slyszalam, ze tez moze obnizac itp. on z kory brzozy

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość

W FAKTACH bylo o zzo ze mialo byc na zyczenie i darmo a dup.a..
ale gdzie? bo chyba w wawie jednak juz nie pobieraja oplat

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
To która ma jeszcze ochotę na paczusie? Z makiem lub marmoladą?
mniam

Cytat:
Mial być juz frankiem, stasiem, a chyba zostanue mikolaj, ciagle ubolewam ze nie ma dla mnie imienia idealnego, a dla dziewczynki mialam zanim zaszlam, no los dla mnie przeznaczył facetów
ja nie grupa 0, ale tez mialam typy Mikolaj i Stas, ale tz sie nie zgodzil

Cytat:

duzo osob sprzedaje/kupuje uzywany czesci jak dziewczyny pisza mozna wymienic pojedyncze lub wygotowac wszystko, ja mam po Mai elektryczny medele, ale teraz kupilam reczny z aventu, bo glupio mi bylo na uczelni w kiblu brzeczec nim

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Ale mega łóżko! no mamuska szalejesz, będąc dzieckiem nie chciałabym wstawać z niego
no my z tz juz sie poklocilismy kto gdzie spi, bo i ja i on na gorze chcielismy a Maje i mlodego do sypialni chcielismy eksmitowac w zartach

Cytat:
\Kamilove ja słyszałam że po zzo nie można chodzić bo tracisz czucie w nogach, znaczy od pasa w dół i po porodzie lezysz dopoki nie odzyskasz czucia w nogach
gdzie Ty takie rzeczy slyszysz?
Ja mialam zzo i normalnie chodzilam i wszystko robilam
Ja caly czas polecam zzo, nic nie boli, nic sie nie czuje wbicia igly i sprawa jest rewelacyjna!

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Kamilove czy Ty jutro do mnie przychodzisz? Najlepiej tak kolo poludnia by bylo

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-12, 23:48   #1432
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Ide spać dobranoc

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Kamilove ja słyszałam że po zzo nie można chodzić bo tracisz czucie w nogach, znaczy od pasa w dół i po porodzie lezysz dopoki nie odzyskasz czucia w nogach

można :P

Cytat:
o i znow zaszalala

widac

matko jak ja ksylitol napisalam... a slyszalam, ze tez moze obnizac itp. on z kory brzozy

mniam

duzo osob sprzedaje/kupuje uzywany czesci jak dziewczyny pisza mozna wymienic pojedyncze lub wygotowac wszystko, ja mam po Mai elektryczny medele, ale teraz kupilam reczny z aventu, bo glupio mi bylo na uczelni w kiblu brzeczec nim

no my z tz juz sie poklocilismy kto gdzie spi, bo i ja i on na gorze chcielismy a Maje i mlodego do sypialni chcielismy eksmitowac w zartach

Ja caly czas polecam zzo, nic nie boli, nic sie nie czuje wbicia igly i sprawa jest rewelacyjna!

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Haha kłótnia małżeńska
Tak przyjdę tylko daj mi rano czupryne umyć bo juz strasze, jeszcze dziś cały dzień w oparach pączków u babci czy między 12 a 13 będzie dobrze?
Stary 2015-02-13, 00:02   #1433
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Tak przyjdę tylko daj mi rano czupryne umyć bo juz strasze, jeszcze dziś cały dzień w oparach pączków u babci czy między 12 a 13 będzie dobrze?
idealnie, tez musze sie wykapac i wstac

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 00:57   #1434
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz Was nadrobię

A teraz na szybko

Ja po wizycie. Mloda dalej poniżej 50centyla 1588g wazy wszystko w jak najlepszym porządku,ale siedzi na dupce. Wychodzi wiec na to, ze jak wypinala sie na górze klepalam ja nie po tylku jak myslalam tylko po glowie :P teoretycznie ma czas na obrócenie, ale w praktyce mam liczbę wód w normie ale nie duzo... Wiec mam sie nie nastawiać na poród naturalny bo gin powiedzial, ze z jego doświadczenia ona sie juz raczej nie obróci..trochę się przeraziłam,ale najwazniejsze, ze z mala wszystko ok

No i mala akrobatka przy buzi miala zarówno dłonie, jak i stopki
Super ze ok! Oby sie jednak uparciuch przekrecil, ale widac na pupci jej wygodnie

Cytat:
aaa tak więc czkawka odczuwana w dole, nie daje pewności, że dzieciaczek ma tam główkę

Moj glowka w dol, a czkawke czuje w gorze

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
jakoś nie doczytałam hhehe, przepraszam zwalmy na kalafior :P

ja czytałam w jakimś medycznym czasopiśmie, że u nas nie ma tej rtęci, ale nawet jak była, były to tak niewielkie dawki, nie miała związku z autyzmem, że tę panikę rozprzestrzenił jakiś lekarz, a później się okazało, że wyniki jego badań on sam fałszował. Niestety nie podam nazwy, bo zwyczajnie nie pamiętam.
Zresztą metale ciężkie dostają się do organizmu niemowlęcia tak czy siak, pokarm, to co my jemy, czy choćby powietrze - krystalicznie czyste nie jest.

W każdym razie to jest moje zdanie, każdy robi jak uważa

hehe, ja też często zastnawiam się, po czym moją małą klepię :P

ona Ci pokazuje kciuk do góry - Ok mama, u mnie wszystko w porządku

pogrubione też widziałam już, i no ja jednak uważam, że lepiej zaszczepić dziecko, nie pozwalać na ponowne rozprzestrzenianie się bardzo groźnych chorób zakaźnych.

Byłam w mieszkaniu, ale ogarnęliśmy tylko łazienkę ( ja pierdziele, już wiem, dlaczego do tej pory nie miałam prysznica) kuchnię ( sąsiedzi się nasłuchali klątw TŻeta :P) i meble, jutro kończymy i jakoś to trzeba porozstawiać, żeby miało ręce i nogi...

a i sprzedawca napisał, żeby odesłać wszystko i on zwróci pieniądze za koszt wysyłki, także spoko. Odsyłam.

Super ze tak to sie skonczylo z tym sprzedawca! A teraz znowu musisz wybierac!

Cytat:
aaaa i ten lumpek, to był raj 700m2 ciuchów dla dzieciaczków

za 22 zł kupiłam:

13 x body
2 x legginsy
3 x sukienka
2 x rampers
6 x bluzka

czyli jakieś 85gr za sztukę

jutro Wam foty porobię

Ja chce do Twego lumpa!!! Juz tu sie zbiera ekipa na wycieczke

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
KORDELKA ja swoim body zapinalam na rajstopy co by nie sciagaly nie wiem tylko czy twoj dalej body nosi.

W FAKTACH bylo o zzo ze mialo byc na zyczenie i darmo a dup.a..

A co mowili? Ze robia problemy w szpitalach?

Cytat:
No to juz wszystko jasne ja 0 Rh+ podobieństwa jednak z czymś się wiążą śmieszne to

Ja tez mam ta grupe! Ja bez miesa spokojnie moge zyc

Cytat:

Mysle ze uzywany tez jest ok, wyparzyc i bedzie dobrze

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 06:23   #1435
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

Super że dobre wieści no oprócz obrotu, ale jeszcze może się uda
Kupiłaś fotelik?
nie, w lumpku nam trochę zeszło i do sklepu weszliśmy na dosłownie 5 minut pooglądać

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Moj glowka w dol, a czkawke czuje w gorze
to może to jest na odwrót ?

hej
zapraszam na Śląsk właśnie w środę otwarli w tym lumpku Strefę Dziecka, no i całe całe 700m2 to dziecięce ciuchy połową wycena, druga połowa waga

ja zaraz idę zjeść śniadanko, ale kompletnie nie wiem co chyba kiełbaski

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 07:39   #1436
malinka1984
Zakorzenienie

Witajcie w piątek trzynastego.
Dla wszystkich urodzinowy torcik po śniadanku
Udanego dnia brzuszki

Pozdrawiam
Malinka
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 07:45   #1437
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
hej
zapraszam na Śląsk właśnie w środę otwarli w tym lumpku Strefę Dziecka, no i całe całe 700m2 to dziecięce ciuchy połową wycena, druga połowa waga

ja zaraz idę zjeść śniadanko, ale kompletnie nie wiem co chyba kiełbaski
to co Laski, kiedy wycieczka na Śląsk??

smacznego

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Udanego dnia brzuszki

Pozdrawiam
Malinka
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!
Twoje i Kacperka zdrówko oczywiście 0%

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

hej hej

my od 6 nie śpimy i idziemy coś zjeść serek biały ze śmietaną i szczypiorkiem chyba dziś wpadnie
Stary 2015-02-13, 08:08   #1438
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też 0 Rh+ i też miał być Staś u nas : Mikołaj już mi nie pasuje

Ja patrzyłam baby ono ale dzieki za podpowiedz obejrzę te
Wyhaczyłam fajne prześcieradło na przewijak - myślę że może Cię zainteresować Tylko na zdjęciu jet dziwnie ściągnięte hmm
Ten pudrowy róż piękny
http://allegro.pl/minky-pokrowiec-pr...075790131.html
Coś na naszej liscie Stasie by królowały żeby nie nasze chlopy
Cytat:

Ale dziwaczna grupa ja bez miesa też mogę szczególnie w tej ciąży by sie obeszło za to kocham nabiał

Cytat:
o i znow zaszalala

widac

mniam

Ooo no to wychodzi, ze mamy ciągoty na tym forum do tych imion ojjj a z tymi chlopami matko ciężko cokolwiek uzgodnić

Ja mialam przy synku medeli, uzywaly go juz dwie moje siostry no i bez problemu sie go rozkręca i można wyparzyć, hehe pamietam jak na uczelni robilam bzzzzzyyyy hehe ale wspomnienia dobrze ze mialam fajną grupę to mi dziewczyny przy kiblu towarzyszyły, ale swoją drogą pamietam też stres

rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 08:25   #1439
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Udanego dnia brzuszki

Pozdrawiam
Malinka
Ja tez się witam z rana. Jeszcze z wyda nadaje. Nie wiedziałam ze dziś 13 piątek. Malutka szaleje ze aż. M ja obudził bo się stesknil rano kopniaczkow. A teraz mi się wieści
Dzis znajomi wpadają do nas wieczorkiem to muszę dom ogarnac-ale mi się nie chce:p

Byłam wczoraj w home&you ale nic nie we dzialam fajnego, ja to nie lubię ☠☠☠☠☠☠☠ kupować bo potem się to tylko kurzy a ja sprzatam wiec nie będę sobie pod górkę robiła

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Hehehe prawie wszystkie śpią
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 08:34   #1440
rybcia2309
Wtajemniczenie

Jupiii u nas słonko dzisiaj
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości