|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Włosowo-plotkowy zakątek początkujących włosomaniaczek cz.IV
A nie widziałaś czy są też może wersje saszetkowe ?
|
|
|
|
#602 |
|
Raczkowanie
|
ehhh popelnilam gaapee tak sie spieszylam ze kupilam zamiast balsamu too :/ dobre to??
Edytowane przez gusia52cc Czas edycji: 2015-03-06 o 20:42 |
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma...
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Ale jak by byly to pewnie i saszetka by byla droga.. |
|
|
|
#604 |
|
Kawaii strona mocy
|
Dziewczyny, a stosowałyście może szmpon z Kallosa? Chodzi mi głównie o takie taki w żółtej butelce, nie pamiętam teraz jak się w pełni nazywa.
|
|
|
|
#605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#606 |
|
Kawaii strona mocy
|
|
|
|
|
#607 |
|
BAN stały
|
Właśnie dziewczyny czy szampony kallos są z tych delikatnych ? I nie mają protein?
|
|
|
|
#609 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie przepadam za szamponami kremowymi i takimi fryzjerskimi w wielkich butlach-zawsze miałam po nich swędzący skalp
![]() Część szamponów Kallosowych zawiera proteiny. Poza tym są na SLeSie, więc nie jestem pewna czy to taki codzienniaki do codziennego delikatnego mycia (ja akurat mocnymi szamponami myję głowę codziennie i nie mam nic przeciwko nim, ale wiadomo, każda lubi co innego i większość dziewczyn woli łagodne szampony bez siarczanowych detergentów).Dzisiaj minimalizm, olej, omo, potem maska ceramidowa Ziai(dawno jej nie nakładałam solo ) i płukanka kawowo-herbaciana. Włoski są na diecie bezproteinowej, bo w sobotę chcę laminowanie zrobić
|
|
|
|
#610 | |
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Właśnie jestem po olejowaniu sezamowym, umyte Alterrą morelowo-pszeniczną - ale pięknie pachnie
|
|
|
|
|
#611 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że może mieć proteiny. Pokaż skład
|
|
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
Ohh nie wiem co sie stalo
wczoraj umylam glowe wczesniej olejowanie z maska zaji ceramid pozniej zmylam szamponego garnier aik i na koncu nivea ehh wyschly i nie prostowalam jedynie co na koncu uzylam suszzarki zeby tylko gore dosuszyc ( zeby fajnie wygladaly ) oo i jedwab green pharmacy na koniec ... i wstajw ranoo i sie przerazilam moje wlosy ?? Splatane szorstkie i matowe 1/3 wlosow od konowek :/ powyginane suche na wszystkie strony no szook ... masakraa juz nie wiem co robie zle :/
|
|
|
|
#613 | |
|
Raczkowanie
|
Ja w środę zrobiłam maskę - kallos keratynowy, olej z awokado (ok. 10 kropli), trochę ekstraktu wzmacniającego, keratyny, kwas hialuronowy. Na skalpie miałam vatikę kokosową, maskę na długość. I co? Włosy były trochę spuszone, ale przede wszystkim naelektryzowane :|
No to wczoraj postawiłam na oleje - vatika na skalp i długość -długo masowałam i głowę i gładziłam włosy. Zmyłam joanną lnianą i babuszką , na to (debiut!) garnier fructis ten olejowy. Trochę pianki do włosów na czubku, żeby nie działy się dziwne rzeczy, podsuszyłam i koczek. Dzisiaj włosy jak marzenie ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zadomowienie
|
Jaką suszarkę do kręciołków polecacie? Z dyfuzorem, chłodnym nawiewem (byle nie było konieczności trzymania przycisku) i żeby nie była bardzo ciężka
Poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń
|
|
|
|
#615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
byly wyschniete włąsnie
oki pare zdjec z roznych godzin..a i w kucku.
|
|
|
#617 |
|
Raczkowanie
|
aa no wlasnie jak rozjasniam choc juz dawno tego nie robilam to mowie fryzjerce zeby mi tylko sam przedzialek ciachneła i tyle z tyłu włosy juz z pare lat nie farbowane i dlatego kolor dziwny bo odrastaja moje a te co widac to stary kolor z dwoch lat ale to tylko na koncach pod spodem :p
|
|
|
|
#618 |
|
Zadomowienie
|
Napisałaś wcześniej, że na końcu dałaś nivea. Podejrzewam, że chodzi o odżywkę, tylko którą ?
|
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm widzę, że masz odżywkę Garnier z Karite mi ona robi efekt taki jak pisałaś wcześniej.
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Oj Smerfetka696969 ja uzywam tylko szamponu z tego garniera AiK odzywkaki odrazu nie podeszla jak tylko kupilam
|
|
|
|
#622 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny dołączę się do was, jako że w przyszłym roku biorę ślub przyszła pora na poprawę włosów, bo przez ostanie 2 lata wyglądają tragicznie pomimo że przestałam je koloryzowac, mieszkam w bardzo ciepłych klimatach gdzie słońce, piasek i słona woda robią swoje. Nawet mój fryzjer stwierdził że dawno nie widział takich suchych włosów
pomimo zakupów super drogich odżywek włosy wyglądają bardzo źle, chyba zrobię jutro zdjęcie i później efekt po kuracji na początek chcę odstawic silikony i zacząc je olejowac 2-3 razy w tygodzniu(o tej metodzie dowiedziałam się wczoraj ), na razie tylko na kilka godzin przed myciem, i mam zamiar kupic suszarkę z zimnym nawiewem z suszenia nie zrezygnuję bo nie wyszłabym z domu poza tym mam bardzo grube gęste i długie włosy więc zdarza się że nawet po całej nocy mam mokre... A inne praktyki mam nadzieję zapożyczyc od was Tylko co za dużo to niezdrowo mogę łatwo się zniechęcic, więc najpierw te 2 metody.
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
A widzisz nie przeczytałam dokładnie ;p
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#625 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko jasne. Było już wspomniane, że to proteinowa odżywka.
---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Ja bym obstawiała na proteinową odżywkę |
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez proteiny potrafia miazge zrobic z wlosow
---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- W sumie ten garnier co najwyzej moze spuszyc wlosy ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Albo obciazyc. |
|
|
|
#627 | |
|
Konto usunięte
|
I ja bym obwiniała proteinową odżywkę
Cytat:
![]() Dzisiaj ogólnie patrząc na włosy doszłam do wniosku(chciałam napisać włosku), że są jakby grubsze. Nie wiem czy to efekt placebo po płukance kawowej/złudzenie optyczne na tle jasnej bluzy/czy też rzeczywiście się pogrubiły
|
|
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50233435]I ja bym obwiniała proteinową odżywkę
Według mnie całkowite odstawienie silikonów to niezbyt dobry pomysł jeśli chcesz zapuścić długie, zdrowe włosy. Wiadomo-silikony mogą obciążyć/przyspieszyć strączkowanie, jednak stosowane z głową pozwalają chronić włosy przed uszkodzeniami. Ja np. psikam włosy odżywką w spreyu z kilkoma lekkimi silikonami, a końce smaruję serum z odżywczymi substancjami oraz jednym silikonem(Green Pharmacy) i dzięki temu są w dobrym stanie, nie rozdwajają się i nie kruszą/łamią. Do tego nie mam oklapu i strączków(a moje niskopory bardzo łatwo obciążyć). Wiadomo, najważniejsze to substancje odżywcze i karmienie włosa zarówno od zewnątrz jak i wewnątrz, ale zabezpieczanie też jest(według mnie) ważne, a nic mi tak dobrze nie zabezpiecza moich dosyć cienkich włosów jak coś z silikonem właśnie ![]() Dzisiaj ogólnie patrząc na włosy doszłam do wniosku(chciałam napisać włosku), że są jakby grubsze. Nie wiem czy to efekt placebo po płukance kawowej/złudzenie optyczne na tle jasnej bluzy/czy też rzeczywiście się pogrubiły [/QUOTE]Dokladnie. Mi olej kokosowy puszy ale juz odzywka garniera nie
|
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
oj to teraz nie wiem jaki szampon używać teraz mam w domu tylko takie a dopiero kupie cos za parre dni
odstawie nivea
|
|
|
#630 |
|
Rozeznanie
|
[1=6007d5c0f676d2f478e53dd b9b0578e19bc7453a_5eb09e8 463afa;50233435]
Według mnie całkowite odstawienie silikonów to niezbyt dobry pomysł jeśli chcesz zapuścić długie, zdrowe włosy. Wiadomo-silikony mogą obciążyć/przyspieszyć strączkowanie, jednak stosowane z głową pozwalają chronić włosy przed uszkodzeniami. Ja np. psikam włosy odżywką w spreyu z kilkoma lekkimi silikonami, a końce smaruję serum z odżywczymi substancjami oraz jednym silikonem(Green Pharmacy) i dzięki temu są w dobrym stanie, nie rozdwajają się i nie kruszą/łamią. Do tego nie mam oklapu i strączków(a moje niskopory bardzo łatwo obciążyć). Wiadomo, najważniejsze to substancje odżywcze i karmienie włosa zarówno od zewnątrz jak i wewnątrz, ale zabezpieczanie też jest(według mnie) ważne, a nic mi tak dobrze nie zabezpiecza moich dosyć cienkich włosów jak coś z silikonem właśnie ![]() [/QUOTE] dzięki za poradę myślałam o odstawieniu silikonów, bo jeśli mam plan je olejowac to nie chce aby niedopuszczał składników odżywczych z olejków, ale to w takim razie nie będę używac silikonów tylko przed olejowaniem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

(ja akurat mocnymi szamponami myję głowę codziennie i nie mam nic przeciwko nim, ale wiadomo, każda lubi co innego i większość dziewczyn woli łagodne szampony bez siarczanowych detergentów).

wczoraj umylam glowe wczesniej olejowanie z maska zaji ceramid pozniej zmylam szamponego garnier aik i na koncu nivea ehh wyschly i nie prostowalam jedynie co na koncu uzylam suszzarki zeby tylko gore dosuszyc ( zeby fajnie wygladaly ) oo i jedwab green pharmacy na koniec ... i wstajw ranoo i sie przerazilam moje wlosy ?? Splatane szorstkie i matowe 1/3 wlosow od konowek :/ powyginane suche na wszystkie strony no szook ... masakraa juz nie wiem co robie zle :/
tp
pomimo zakupów super drogich odżywek włosy wyglądają bardzo źle, chyba zrobię jutro zdjęcie i później efekt po kuracji
), na razie tylko na kilka godzin przed myciem, i mam zamiar kupic suszarkę z zimnym nawiewem z suszenia nie zrezygnuję bo nie wyszłabym z domu poza tym mam bardzo grube gęste i długie włosy więc zdarza się że nawet po całej nocy mam mokre... A inne praktyki mam nadzieję zapożyczyc od was