Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-13, 12:50   #1891
agnes188
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6

Cytat:
Napisane przez Malwinka 123 Pokaż wiadomość
Ja nie polecam bo niestety jakies te zapachowe albo rozgrzewające mnie oodraznialy, a jeśli już to ten niebieski neutralny. Są w aptekach takie preparaty nawilżające mieliśmy jakiś femina coś. ..

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Jest w aptece feminum i intimel

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem załamana.

Dzwonili do mnie z laboratorium, mam się natychmiast stawić na ponowne badania razem z mężem. Wykryto mi przeciwciała w krwi. Naczytałam się już niepotrzebnie o tym w internecie i teraz siedzę i ryczę
Spokojnie. Jesli chodzi o konflikt to nie czytaj glupot . Dostaniesz imunoglobuline. Ja ja dostalam w 5 tyg ciazy. I przeciwciala mialam juz dwa razy badane a teraz bede miala za kiesiac trzeci raz badane. Pomysl ze nie przeciwcialami zaszkodzisz dziecku tylko placzem i nerwami.zastrzyk w tylek dostaniesz i tyle. Ciesz sie ze na poczatku nie bylo przeciwcial. Bo to mogloby sie skonczyc.poroniem. ja poronilam jedna ciaze prawdopodobnie przez to bo nie dochodzilan wtedy powodu. A i mialam w tamtym roku podejrzenie drugego poronienia w maju podejrzenie bo juz beta byla niska a wczesniej testy byly pozytywne ale to tez dluga historia. dlatego. Przy tej ciazy od poczatkubprzyatakowali mnie zastrzykiem.

Co do cukru moze ci podpowiem co jesc i wysle kartki tak jak weron jesli chcesz. To odezwij sie na pw.

Edytowane przez agnes188
Czas edycji: 2015-02-13 o 12:52
agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:02   #1892
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
hanka nie czytaj internetów, tam zawsze tylko najgorsze. Pójdzcie z mężem i na pewno wszystko się wyjaśni i będzie dobrze mocne, mocne kciukaski

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 --------

masz rh- a mąż +??? a robiliście teraz grupy krwi? tylko w takim przypadku jest konflikt i z tego co wiem podaje się tylko jakiś zastrzyk . Ważne żeby wiedzieć wcześniej a nie przy porodzie. Problem jest tylko wtedy gdy krew dziecka zmiesza się w krwioobiegu z Twoją przed zastrzykiem. Nie martw się
No tak właśnie, ja - a mąż +

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
hanka- nie wiesz jakie przeciwciała? A co badałaś ;p bo przeciwciała są też na hiv, HBV itp., więc samo przeciwciała nie wiele mówi.. ale jak już piszesz o konflikcie, to znaczy, że masz prawdopodobnie gr krwi rh-, a mąż rh+? Ale to nie oznacza na 100%, ze dziecko ma rh+ po ojcu, bo wteyd byłby konflikt z dzieckiem, więc póki co zróbcie badania.
Badała ten odczyn Coombsa. Cała reszta jest ok. Tylko teraz dokładnie będą badać jakieś antygeny. I z krwi ojca.

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
spokojnie my też mamy ryzyko konfliktu, bo ja mam - a maż + ale wszsycy nam mówili że przy porodzie się zastrzyk dostaje, teraz nie ma powodów do obaw
i że to ma ogolnie wiekszy wpływ przy kolejnej ciazy, ale pierwszemu dziecku nic zlego nie grozi
Ale to już moje drugie, dlatego panikuję.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Spokojnie siostra męża też miała konflikt, dostała zastrzyk i po sprawie.

Uspokoiłaś mnie.

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Jest w aptece feminum i intimel

Spokojnie. Jesli chodzi o konflikt to nie czytaj glupot . Dostaniesz imunoglobuline. Ja ja dostalam w 5 tyg ciazy. I przeciwciala mialam juz dwa razy badane a teraz bede miala za kiesiac trzeci raz badane. Pomysl ze nie przeciwcialami zaszkodzisz dziecku tylko placzem i nerwami.zastrzyk w tylek dostaniesz i tyle. Ciesz sie ze na poczatku nie bylo przeciwcial. Bo to mogloby sie skonczyc.poroniem. ja poronilam jedna ciaze prawdopodobnie przez to bo nie dochodzilan wtedy powodu. A i mialam w tamtym roku podejrzenie drugego poronienia w maju podejrzenie bo juz beta byla niska a wczesniej testy byly pozytywne ale to tez dluga historia. dlatego. Przy tej ciazy od poczatkubprzyatakowali mnie zastrzykiem.

Co do cukru moze ci podpowiem co jesc i wysle kartki tak jak weron jesli chcesz. To odezwij sie na pw.
Dziękuję dziewczyny, uspokoiłam się trochę.

Tak, bardzo cię proszę, wyślij na pw, bo ten cukier też mnie wykańcza!
Stary 2015-02-13, 13:04   #1893
agnes188
Zakorzenienie

Hania juz ci wysylam pw .
Ale jeszcze tu ci napisze ze jak to drugie dziecko to po. Zajsciu nie mialas od razu przeciwcial badanych i po ostatnim porodzoe podawanej imunoglobuliny ?

Stary 2015-02-13, 13:04   #1894
karol_ak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Z IKEI masz tą komode???
nie

Cytat:

Dzwonili do mnie z laboratorium, mam się natychmiast stawić na ponowne badania razem z mężem. Wykryto mi przeciwciała w krwi. Naczytałam się już niepotrzebnie o tym w internecie i teraz siedzę i ryczę
przede wszystkim nie czytaj internetu przeciwciała grupowe krwi mogą być różne, niekoniecznie dotyczy to czynnika rh, pojedziesz z mężem, przebadają was i wszystkiego się dowiecie, rozumiem że te badania to już w stacji krwiodastwa ? kiedy miałaś ostatnio usg i kiedy masz kolejną wizytę u gina ? trzymam kciuki, głowa do góry
karol_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:10   #1895
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość

Capriola, nózie i dupka w górę i wypoczywaj

Cytat:

Ale to już moje drugie, dlatego panikuję.
No to nie panikuj dostaniesz zastrzyk i będzie ok
Stary 2015-02-13, 13:12   #1896
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Hania juz ci wysylam pw .
Ale jeszcze tu ci napisze ze jak to drugie dziecko to po. Zajsciu nie mialas od razu przeciwcial badanych i po ostatnim porodzoe podawanej imunoglobuliny ?
po porodzie nie miałam niczego podanego.
A przeciwciała badałam już w 12 tygodniu i niczego nie wykryli. I to jest właśnie bardzo dziwne dla mnie.

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
nie

przede wszystkim nie czytaj internetu przeciwciała grupowe krwi mogą być różne, niekoniecznie dotyczy to czynnika rh, pojedziesz z mężem, przebadają was i wszystkiego się dowiecie, rozumiem że te badania to już w stacji krwiodastwa ? kiedy miałaś ostatnio usg i kiedy masz kolejną wizytę u gina ? trzymam kciuki, głowa do góry
Tak, jedziemy do stacji krwiodastwa. USG mam na bieżąco, reszta wyników też w normie, dobrze się czuję. Wizytę miałam mieć w marcu, ale na wszelki wypadek już we wtorek podjadę do gina pokazać mu to co nam wyszło. Żeby nie było za późno, jakby co.
Stary 2015-02-13, 13:21   #1897
agnes188
Zakorzenienie

Hania przeciwciala mogly sie w kazdym momencie wytworzyc ale wydaje mi sie ze po porodzie sie dostaje. Ale mam na tej karteczce od imunoglobuliny adnotacje to zobacze co i jak.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

hania najwazniejsze info ci wyslalam jak chce wyslac pw przez tel gdzie mam zdjecia tych kartek to mnie calkiem z tapataka wywala ale pozniej na kompa wejde i przerzuuce na niego zdjecia co mozna jesc czego nie i ci wysle tak blizej godziny 18

Stary 2015-02-13, 13:26   #1898
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Hania Wszystko będzie dobrze.

Jadę z moją siostrą po 18 na SOR.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:38   #1899
Nadzieja87
Zakorzenienie

Baset, 3mam kciuki!
a w razie potrzeby będziesz miała dostęp do internetu, żeby dać nam znać?
Stary 2015-02-13, 13:39   #1900
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Baset, 3mam kciuki!
a w razie potrzeby będziesz miała dostęp do internetu, żeby dać nam znać?
Od wczoraj niby mam neta w telefonie, muszę to rozkminić. I aplikacje wizażu, bo nie wiem jak to się robi.

Ale jak wróce, to na pewno sie zamelduje. Ja tam nie chce zostać. Pół mojego życia to SOR.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-02-13, 13:44   #1901
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:

Nie rycz .
Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Załamałam się właśnie się dowiedziałam, że muszę za naprawę samochodu zapłacić 700 zł... a miały być tylko awaryjne naprawione, a tu jeszcze łożysko i jeszcze coś tam
Także w tym miesiącu nici z zakupów

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

ojej.. niepotrzebnie czytałaś, bo tylko się nakręciłaś.
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Cytat:
Nie wiem jakie przeciwciała, bo jadę jutro po wynik dopiero. Pani tylko powiedziała mi, że podejrzewają konflikt serologiczny z dzieckiem.
Na dodatek mam ten glukometr i już wariuję. Po glukozie cukier mam prawie 200, a jak badam sobie cukier sama w domu rano na czczo, to mam na przykład 68 mg .. . wariuję już.
Cytat:
spokojnie my też mamy ryzyko konfliktu, bo ja mam - a maż + ale wszsycy nam mówili że przy porodzie się zastrzyk dostaje, teraz nie ma powodów do obaw
i że to ma ogolnie wiekszy wpływ przy kolejnej ciazy, ale pierwszemu dziecku nic zlego nie grozi
Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość

Podsumuje 13 piątek ja mam cukrzyce ciążową . Już nakupiłam serów białych i rybe a pączki do śmieci .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:48   #1902
Santilia
Wtajemniczenie

Widze, ze pechowy ten piątek 13go..
trzymam kciuki dziewczyny!

Jade do pracy.. mam stresa

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:48   #1903
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Podsumuje 13 piątek ja mam cukrzyce ciążową . Już nakupiłam serów białych i rybe a pączki do śmieci .

Cukrzycę?
Jakieś objawy miałaś?

No kur...deeee. 13, piątek. -.-

Nawet się do TŻ nie przytule, ryczę już pół dnia. Bo przecież mogłam wcześniej jechać na ten SOR

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-02-13, 13:54   #1904
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie płakaj, wrócisz do domku będziemy trzymały kciuki
Cytat:
Nie rycz .

To kiepsko współczuję dobrze, że chociaż wczoraj pojadłaś pączków
Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Czego się stresujesz???

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Cukrzycę?
Jakieś objawy miałaś?

Nawet się do TŻ nie przytule, ryczę już pół dnia. Bo przecież mogłam wcześniej jechać na ten SOR
Nie płakaj juz, bo dziecko się stresuje! Pojedziesz dzisiaj, wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Fistaszek a jakie wyniki masz???
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:04   #1905
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Cukrzycę?
Jakieś objawy miałaś?

Zero ale ja wiedziałam bo cała moja rodzina ma cukrzyce.

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Nie płakaj, wrócisz do domku będziemy trzymały kciuki

To kiepsko współczuję dobrze, że chociaż wczoraj pojadłaś pączków

Czego się stresujesz???

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Nie płakaj juz, bo dziecko się stresuje! Pojedziesz dzisiaj, wszystko będzie dobrze

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Fistaszek a jakie wyniki masz???
Po obciążeniu 153,3. Na czczo ładny.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Ide po mlodą do przedszkola.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:05   #1906
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Dobra. Zainstalowałam sobie apke wizażu w razie W.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-02-13, 14:11   #1907
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny, witam się w 29 tygodniu

U mnie kiepsko trochę
Byłam wczoraj u gina, i opieprzyl mnie ze tak długo czekałam ze zwolnieniem, mam skróconą szyjkę i mam dużo leżeć i odpoczywać
przepisał luteinę i mam przyjść na kontrolę za 2 tygodnie.

Do tego nastraszył mnie, bo jak mi badał szyjkę to bardzo bolało aż się krzywiłam i jęknęłam to zrobił wielkie oczy i powiedział "ojej, to nie wiem jak pani urodzi, skoro już takie badanie boli" no i mam stresa teraz i jestem przerażona porodem bo mój próg bólu jest poniżej jakichkolwiek standardowych poziomów

poza tym, on jest strasznie ostrożny i przewrażliwiony i zabronił mi....głaskania brzucha powiedział, kobiety w ciąży mają "głupi nawyk" głaskania brzucha, a to niebezpieczne, i nie powinnam teraz w ogóle brzucha i piersi dotykać, bo to może wywołać poród... myślę, że to przeginka, no ale i tak stresa mam

Nie nadrabiałam ostatnio, ale od dziś jestem na zwolnieniu, więc po weekendzie mam nadzieję zagoszczę u Was na dobre

Co u Was słychać? Ze wszystkimi maluchami w porządku? mam nadzieję że tak
No właśnie ostatnio myślałam gdzieś się podziała
Odpoczywaj a będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
przyszło moje zamówienie
piękne

Cytat:

Kochana nie czytaj (chodź łatwo się mówi, bo każda to robi ) wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
irenka - piękne, też myślałam nad tym zestawieniem kolorystycznym! ale tż się uparł, że nie chce zielonego, na nic się zdały tłumaczenia że to mięta...

moje też przyszło, wczoraj wieczorem, ale nie miałam siły już wstawiać więc pokaże teraz od Makaszki - bardzo mi się podoba, kolory ładniejsze niż na zdjęciu, minky b.przyjemny, nie mam zastrzeżeń co do jakości wykonania, reszta wyjdzie w praniu

a w ogóle to mogłabym godzinami patrzeć jak moja córcia się wierci w brzuszku to jest takie słodkie, jak już będę mieć ją przy sobie to pewnie z oczu jej nie spuszczę

i też czuję się ociężała ostatnio, naczyń już nie zmywam bo plecy dokuczają, z łóżka żeby wstać to albo turlam się na bok jak słonica albo wystawiam rękę tż'towi, żeby pomógł, z wanny już się nie podnoszę więc pozostaje mi tylko pozycja siedząca a jeszcze 3 mc przed nami...
tez ładne

Cytat:
Nie rycz .

no to 13-ty jednak pechowy :/
mój też moja księgowa zamiast wysłać moje zwolnienie do zusu wysłała przypadkiem do mnie

Baset spokojnie! uspokój się już bo jak Ty się denerwujesz to wpływa to źle na dziecko i wtedy Ci twardnieje brzuch, będzie ok

Miałam drzemkę popołudniową jeszcze bo coś słaba jestem... idę sobie kanapeczki zrobić

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:15   #1908
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Idę po pączka do kuchni...
Jeszcze mi 3 do zjedzenia zostały
Częstuje, jeśli któraś ma ochotę

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-02-13, 14:21   #1909
capriola_87
Zakorzenienie

Baset, kciukam mocno

dziewczyny miłego weekendu, jedziemy do rodzicow na weekend to troche odpoczniemy

Do poniedizalku!
Stary 2015-02-13, 14:23   #1910
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Baset, kciukam mocno

dziewczyny miłego weekendu, jedziemy do rodzicow na weekend to troche odpoczniemy

Do poniedizalku!
Dziękuje Wam dziewczyny za wsparcie

Capriola, miłego weekendu

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-02-13, 14:25   #1911
ruskaa
Wtajemniczenie

ja troszkę przystopowałam z tym słodkim, bo już wręcz przeginałam tyle mogłam tego zjeść
bo do porodu to z 30 kg dobije jak będę na słodkim cały czas
chlebek orkiszowy i warzywka teraz sobie zajadam
no i dalej trzymam się swojego postanowienia, że ostatni posiłek max 20-21 i wytrzymuję

A teraz pytanko
Czy wasze dzieci są z tygodnia na tydzień coraz bardziej aktywne ? mój to od tego tygodnia mały szaleniec przestawił się z wieczornych harców na dzień i pół dnia wariuję brzuch to faluję jak tsunami

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:26   #1912
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
ja troszkę przystopowałam z tym słodkim, bo już wręcz przeginałam tyle mogłam tego zjeść
bo do porodu to z 30 kg dobije jak będę na słodkim cały czas
chlebek orkiszowy i warzywka teraz sobie zajadam
no i dalej trzymam się swojego postanowienia, że ostatni posiłek max 20-21 i wytrzymuję

A teraz pytanko
Czy wasze dzieci są z tygodnia na tydzień coraz bardziej aktywne ? mój to od tego tygodnia mały szaleniec przestawił się z wieczornych harców na dzień i pół dnia wariuję brzuch to faluję jak tsunami
Moja też.
Najbardziej wariuje ok. 6 rano jak mąż wstaje do pracy.
Teraz też wariuje, cały brzuch skacze
Ale jak czuje, ze ktoś inny oprócz mnie patrzy to się uspokaja

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-02-13, 14:28   #1913
Kinga_20
Zakorzenienie

Fistaszek no to dietka teraz

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:51   #1914
scotasia
Wtajemniczenie

Przeżyłam glukozę, całkiem dobrze było. Po powrocie do domu zjadłam śniadanie i poprawiłam faworkami...

Cytat:
fistaszek
Czerwony polecam

Dzwoniła położna, doła załapałam. -.-'
Zwiększyła mi dawki magnezu i no spy, powiedziała mi, że dobrze by było gdybym przyjechała się na SOR zbadać.
I teraz mam wyrzuty, że może mogłam jechać już wcześniej... -.-
A ja się panicznie boje SOR - u i ginów u mnie w szpitalu.

A nikt dziś ze mną nie pojedzie
Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką! Daj znać co powiedzą. Będzie dobrze!

Cytat:

U mnie kiepsko trochę
Byłam wczoraj u gina, i opieprzyl mnie ze tak długo czekałam ze zwolnieniem, mam skróconą szyjkę i mam dużo leżeć i odpoczywać
Gratuluję 29tyg Odpoczywaj w takim razie!
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość

Dziewczyny, czy któraś dostaje kolki? ledwo gdzieś wyjde i przy chodzeniu kłuje jak kolka i chodzić sie nie da W ogóle musze przyznać że odkąd zaczął sie 7 miesiąc czuję sie strasznie ociężale... Mam iść mieszkanie ogarnąć ale na samą myśl mi ciężko a do tej pory wszystko robiłam.....
Oj tak, ja też chwilę się przejdę i już mnie kłuje

Cytat:
przyszło moje zamówienie

Cytat:

Dziewczyny już wszystko napisały, nic nie czytaj, będzie dobrze, nie stresuj się

Cytat:

Zaczynamy z młodym 29 tydzień z tej okazji dostałam kopa, że aż podskoczyłam....No nie spodziewałam się takiej siły ...

Cytat:

O masz Współczuję.. a w pierwszej ciąży też miałaś?

Mam nadzieję, że mnie ten pech jednak ominie i wyniki będą dobre

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:58   #1915
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Emilka, gratki za III trym a braciszek jest na pewno blisko

Cytat:

U mnie kiepsko trochę

Do tego nastraszył mnie, bo jak mi badał szyjkę to bardzo bolało aż się krzywiłam i jęknęłam to zrobił wielkie oczy i powiedział "ojej, to nie wiem jak pani urodzi, skoro już takie badanie boli" no i mam stresa teraz i jestem przerażona porodem bo mój próg bólu jest poniżej jakichkolwiek standardowych poziomów

poza tym, on jest strasznie ostrożny i przewrażliwiony i zabronił mi....głaskania brzucha powiedział, kobiety w ciąży mają "głupi nawyk" głaskania brzucha, a to niebezpieczne, i nie powinnam teraz w ogóle brzucha i piersi dotykać, bo to może wywołać poród... myślę, że to przeginka, no ale i tak stresa mam
Z tym dotykaniem to prawda niestety ale najważniejsze to teraz żebyś dużo leżała, potraktuj siebie tak jakbyś była w szpitalu przez 2 tygodnie - leżakowanie i wstawanie tylko po jedzenie/siku itp... Będzie dobrze, tylko leż a co do bólu pamiętaj słowa doświadczonych - endorfiny też swoje zrobią przy porodzie, jednak wydawanie dziecka na świat jest bardziej "sensowne" niz badanie ginekologiczne
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak tak brzuch twardnieje raz dziennie co parę minut przez gdzieś pół godzinki i nic przy tym nie boli jak na @, to to jest normalne co nie? Skurcze B-H?
dokładnie

Cytat:
przyszło moje zamówienie
piękne
Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
na ulicy wyglądam zapewne jak wariatka, ide ide za chwile stoje na środku chodnika bo kłuje, znowu ide i tak w kółko. Pytałam wczoraj lekarza i powiedziała że to normalne, tak może byc!! wszystko jest normalne ale jak tu funkcjonować??
taaa, uroki stanu błogosławionego... niech mi jeszcze raz ktoś powie, ze kobiet w ciaży nie powinno się przepuszczać w kolejce
Cytat:

Nie czytaj oznaczą Wam krew i się wyjaśni. Na pocieszenie jeszcze musisz wiedzieć, że nawet jeśli p/c wyjdą i oznaczą Ci miano przeciwciał, to i tak miano p/c w Twojej krwi nie koreluje z przechodzeniem przez łożysko. Najlepszym wykładnikiem stanu zdrowia Maleństwa jest ocena w usg - a tu masz wszystko super do tej pory. Więc na razie na spokojnie, będziesz pod dobrą opieką
Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
irenka - piękne, też myślałam nad tym zestawieniem kolorystycznym! ale tż się uparł, że nie chce zielonego, na nic się zdały tłumaczenia że to mięta...

moje też przyszło, wczoraj wieczorem, ale nie miałam siły już wstawiać więc pokaże teraz od Makaszki - bardzo mi się podoba, kolory ładniejsze niż na zdjęciu, minky b.przyjemny, nie mam zastrzeżeń co do jakości wykonania, reszta wyjdzie w praniu

a w ogóle to mogłabym godzinami patrzeć jak moja córcia się wierci w brzuszku to jest takie słodkie, jak już będę mieć ją przy sobie to pewnie z oczu jej nie spuszczę

i też czuję się ociężała ostatnio, naczyń już nie zmywam bo plecy dokuczają, z łóżka żeby wstać to albo turlam się na bok jak słonica albo wystawiam rękę tż'towi, żeby pomógł, z wanny już się nie podnoszę więc pozostaje mi tylko pozycja siedząca a jeszcze 3 mc przed nami...
też piękne te makaszki co do wstawania, to mój tż też już z automatu mi rękę podaje
Cytat:

Baset, a nie wolisz do swojego lekarza? czemu położna woli, żeby na sor? Twój gin ma ktg w gabinecie?
Do tego masz absolutny zakaz ryków i smarków, bo tylko się napinasz. Muzyka relaksacyjna na uszy, dobry sok i oglądanie zdjęć z wakacji albo nie wiem co tam lubisz robić żeby zapomnieć o stresach... Ale żadnego myślenia o wyjeździe tż, sorach itp. trzymam kciuki
Cytat:
Nie rycz .

Podsumuje 13 piątek ja mam cukrzyce ciążową .
O nieee ale ogarniesz to na pewno

Pomóżcie: jaka jest jeszcze marka wózków na B ? podobne do Bebetto? bo oglądałam coś dzisiaj, podobało mi się, a zapomniałam nazwy i jeszcze nie znalazłam

Edit
Ok, budyń ze mnie. Cionża. Po byku na B. Znalazłam, uwaga: Coletto. no brawo dla tej pani

Edytowane przez mykofenolan mofetilu
Czas edycji: 2015-02-13 o 15:02
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 15:01   #1916
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Od wczoraj niby mam neta w telefonie, muszę to rozkminić. I aplikacje wizażu, bo nie wiem jak to się robi.

Ale jak wróce, to na pewno sie zamelduje. Ja tam nie chce zostać. Pół mojego życia to SOR.
Baset jeśli cię zostawią to nic nie zrobisz :/ jednak trzymam kciuki za to żebyś wróciła do domu
Jeśli mogę coś zasugerować lepsza od appki wizażu jest aplikacja tapatalk.

Cytat:
Nie rycz .

Podsumuje 13 piątek ja mam cukrzyce ciążową . Już nakupiłam serów białych i rybe a pączki do śmieci rosi:.
biedna
A w pierwszej ciąży tez miałaś?

Cytat:
Cukrzycę?
Jakieś objawy miałaś?
rzytul:

Ta, 13nasty... Tez się rano w łazience zdenerwowałam, ale spoko luz sytuacja pod kontrolą.... Chyba...

A ty nie rycz, bo to może tylko niepotrzebne skurcze Ci zagotować
Stary 2015-02-13, 15:02   #1917
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Emilka, gratki za III trym a braciszek jest na pewno blisko

Z tym dotykaniem to prawda niestety ale najważniejsze to teraz żebyś dużo leżała, potraktuj siebie tak jakbyś była w szpitalu przez 2 tygodnie - leżakowanie i wstawanie tylko po jedzenie/siku itp... Będzie dobrze, tylko leż a co do bólu pamiętaj słowa doświadczonych - endorfiny też swoje zrobią przy porodzie, jednak wydawanie dziecka na świat jest bardziej "sensowne" niz badanie ginekologiczne

dokładnie

piękne

taaa, uroki stanu błogosławionego... niech mi jeszcze raz ktoś powie, ze kobiet w ciaży nie powinno się przepuszczać w kolejce

Nie czytaj oznaczą Wam krew i się wyjaśni. Na pocieszenie jeszcze musisz wiedzieć, że nawet jeśli p/c wyjdą i oznaczą Ci miano przeciwciał, to i tak miano p/c w Twojej krwi nie koreluje z przechodzeniem przez łożysko. Najlepszym wykładnikiem stanu zdrowia Maleństwa jest ocena w usg - a tu masz wszystko super do tej pory. Więc na razie na spokojnie, będziesz pod dobrą opieką

też piękne te makaszki co do wstawania, to mój tż też już z automatu mi rękę podaje

Baset, a nie wolisz do swojego lekarza? czemu położna woli, żeby na sor? Twój gin ma ktg w gabinecie?
Do tego masz absolutny zakaz ryków i smarków, bo tylko się napinasz. Muzyka relaksacyjna na uszy, dobry sok i oglądanie zdjęć z wakacji albo nie wiem co tam lubisz robić żeby zapomnieć o stresach... Ale żadnego myślenia o wyjeździe tż, sorach itp. trzymam kciuki

O nieee ale ogarniesz to na pewno

Pomóżcie: jaka jest jeszcze marka wózków na B ? podobne do Bebetto? bo oglądałam coś dzisiaj, podobało mi się, a zapomniałam nazwy i jeszcze nie znalazłam
No właśnie, a dlaczego na Sor?
Stary 2015-02-13, 15:06   #1918
moniisia90
Wtajemniczenie

co do aktywności dziecka to raczej tak, jeśli można liczyć też gorsze dni :P mała jest coraz bardziej wyczuwalna w ciągu dnia, nawet jak coś robię, kiedyś to tylko czułam jak leżałam na plecach, ew jak siedziałam, teraz bez znaczenia jak, gdzie i kiedy
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 15:08   #1919
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Nie powiem, żeby nie wolała iść do swojego, ale cienko mam z kasą.
A położna mówiła, że zagada z lekarzem na dyżurze, że będę.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-02-13, 15:09   #1920
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Nie powiem, żeby nie wolała iść do swojego, ale cienko mam z kasą.
A położna mówiła, że zagada z lekarzem na dyżurze, że będę.
A jak to ok będzie gites
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości