|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 28
Cytat:
Koleżanka kupiła używanego Punto i też jest z niego bardzo zadowolona. |
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tu jakość nie odpowiada, bluzka mi się popruła jak w żadnym innym sklepie
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Konto usunięte
|
Ponoć w fiatach leci blacha.
Każde auto ma jakieś słabe strony. Zawsze przed kupnem auta czytałam i pytałam znajomych co w danym aucie może się psuć, być słabej jakości. Miałam kilka aut i wszystko się sprawdziło. w Volvo poszła skrzynia biegów tak ja mi mówiono, w golfie zaczęła rdzewieć tylna klapa- to też mi mówiono w ibizce zamarzały klamki itd. Każdy samochód ma typowe dla siebie usterki. Aczkolwiek nie sugerowałabym się tym ze ktoś powie ze fiaty to graty i od razu mamy nie kupować takiego auta. Szczególnie jeśli to auto ma być praktycznie nowe to nic nie powinno się w nim dziać. Benzynki 1,4 lubią miewać problemy z odmą w większe mrozy. Na to trzeba uważać. |
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tak zawsze mam po każdej wizycie z czymkolwiek. |
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pomóżcie, proszę.
Które oświadczenie powinnam wypełnić idąc do lekarza, jeśli jestem ubezpieczona jako członek rodziny (przy mamie), 1 czy 2? Dziś poszłam do przychodni i okazało się, że nadal widnieje w systemie jako nieubezpieczona, a tak nie jest (sprawa była wyjaśniana już w ZUSie 3 tygodnie temu i wciąż nie zmienili tego w systemie). |
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4027 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Mój ojciec mawiał zawsze, że nie kupuje się Fiatów, Fordów i Francuzów. Podkusiło go kiedyś, żeby jednak kupić Fiata Doblo do firmy. Tak szybko, jak kupił, tak sprzedał bo samochód okazał się być tak awaryjny. Moja mama z kolei jeździ Fiatem 500 i nie narzeka na niego. |
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Czy możliwe jest podczas rozmowy, w której ktoś ma do nas pretensje, odpowiadać w taki sposób żeby równocześnie dać rozmówcy do zrozumienia, że nie ma racji i nie ma naszej winy oraz spowodować ucięcie rozmowy (która dalej nie ma najmniejszego sensu, bo nie przekona się "atakującego" do swoich racji, a próba tego będzie skutkowała również zranieniem "ofiary")?
Przykład (trywialny, jednak takich jest milion i każda taka sytuacja powoduje we mnie pogorszenie się zdrowia psychicznego): A: - Zabierz te rzeczy. Nie powinny tu leżeć. B: - Dlaczego? A: - Bo kuchnia to nie jest miejsce na to. B: - Ale co Ci to przeszkadza? I gdzie mam przenieść? A: - Mogę się pomylić i niechcący tego użyć. {w środku były nietypowe rzeczy spożywcze, zapakowane w reklamówkę i zakryte przez różne puste reklamówki z zakupów} B: - No to przecież widzisz co to jest. A np. w swoim pokoju tego trzymać się będę, nie mam gdzie tego włożyć. A na wierzchu nie zostawię, robiąc "wystawę". Już tak leżało. Rzeczy spożywcze trzyma się w kuchni. Są też zakryte i ich nie widać. A: - Nie wiem, zabierz to. Połóż i na wierzchu w pokoju, gdziekolwiek żeby nie przeszkadzało. Tych {pustych} reklamówek za jakiś czas tu nie będzie. Tego ma tu nie być. {no i zaczyna się coraz to "władczy" i wywyższający się ton głosu} B: - To gdzie mam to włożyć? Na głowę? A: - Nie wiem, wymyśl coś. Masz dużo miejsca. Gdybym dalej "rozmawiała" to skończyłoby się tym że rozmówca "A" zacząłby mnie i moje argumenty wyśmiewać w sposób od szyderczego przez ironiczny do sarkastycznego. Wszystko naraz. Skończyło się na tym, że coraz bardziej się denerwowałam i coraz bardziej było mi przykro, prawie że się popłakałam z takiego traktowania (czuję się manipulowana, a to jest osoba z rodziny). Wspomniane rzeczy przełożyłam do szafki w kuchni. Co tam, że niedawno mieliśmy tam plagę moli, które z doświadczenia wiem że jakimś cudem mogą się przedrzeć przez reklamówkę i zeżreć zawartość oraz zostawić tam różne "kwiatki". Oczywiście mówiłam o tym rozmówcy "A", który wygrał, tak jak zawsze. I wydaje mi się, że to jest jego cel podczas każdej takiego typu rozmowy. Tylko teraz jak to rozwiązać i nie zwariować ?
|
|
|
|
#4029 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ty tez jesteś niezła, nie ma szafki żeby schować ta reklamowke z tymi produktami? Nie ma szafki ani w kuchni ani w twoim pokoju? Problem z dupy to się nazywa
|
#4030 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno jak chcesz uciąć rozmowę, to nie dopytujesz 'a gdzie mam to dać, a dlaczego, a co ci to przeszkadza?'. |
|
|
|
|
#4032 | |
|
seriously? no.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4033 |
|
Konto usunięte
|
Czy jest strona, która pokazuje zdjęcia operacyjne wyciętych guzów, nowotworów? Ogólnie zdjęcia medyczne
|
|
|
|
#4034 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Została więc ta, w której obecnie schowałam te rzeczy. W pokoju też nie mam gdzie tego schować. Mam szafkę z kosmetykami i chemią, szafę z ubraniami i też tam jest parę chemicznych produktów. Także musiałoby to stać na wierzchu, a że też lubię porządek itp. to położyłam to w kuchni przy ścianie i przykryłam wspomnianymi reklamówkami, które tak czy siak były tam wcześniej ułożone w ten sam sposób. Jedna rzecz- np. olej- czy mam go trzymać w pokoju z takimi rzeczami w szafkach? Wtedy co rozmawiałam z tą osobą, to miałam na celu dowiedzieć się dlaczego to ma tam nie stać. Bo "pomylę się i to zjem/wypiję" lub "to nie powinno stać w kuchni" nie jest dla mnie żadnym argumentem. Oba są bezsensowne- pierwszy bo nawet jakby ktoś był ślepy to zorientował by się że to nie są jego rzeczy, drugi też bo "nie powinno" nic mi nie mówi- dlaczego nie powinno? Stwierdziłam więc, że pytać nie będę żeby uargumentował mi swoje zdanie, bo to nic nie daje i powoduje jeszcze większą złość u tej osoby. Rozumiem trochę to, że jak pytam kilka razy to może go to nakręcać, ale jeśli odpowiedziałby normalnie, to nie pytałabym dalej. Jak ja rozmawiam z kimś to gdy on pyta- tłumaczę czemu tak jest, wprost i zrozumiale. Jak się wypowiadam i chcę coś uargumentować, robię to tak żeby druga osoba zrozumiała, a nie bo takie jest moje widzimisie. Na tym polega dialog- ja przedstawiam swoje zdanie, druga osoba swoje. Jeśli on mi nie tłumaczy to jak i dlaczego mam się zgodzić na jego żądanie, skoro wtedy jest ono dla mnie bez sensu? Dlatego zapytałam tutaj jak to rozwiązać w inny sposób. |
||
|
|
|
#4035 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Twój wywód tylko potwierdza moje zdanie, obie osoby w dialogu są siebie warte, robicie problem z niczego czyli tak zwana gownoburze.
|
#4036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Zasiedzenie
|
Hmm... to nie wiem. U mnie ten system się sprawdza. A jak często je podlewałaś?
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Czy są w Internecie godne polecenia ćwiczenia typu Ewa Chodakowska ,mel B, Ale prowadzone przez mężczyznę?
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4040 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
|
|
#4041 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Piaskowania i lakierowania nie miałam. A i byłam wtedy na pierwszej wizycie u nowego dentysty.
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2015-02-13 o 16:13 |
|
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam co około 4 miesiące czyszczone ząbki po prostu pastą i jej mega mocnym czymś (dobrze oczyszcza z przebarwień po herbacie, kawie), a potem fluoryzacja, za to płace 100 zł, a pierwszy raz (kamień, to czyszczenie, fluoryzacja) prawie 300.
|
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Czym różni się olej organiczny od naturalnego?
|
|
#4044 | |||
|
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moze to lepiej? Ja odkad chodzę, musze chodzić regularnie, bo nam wrażenie, że coraz gorzej jest...
|
|
|
#4045 |
|
Zasiedzenie
|
Ja usuwałam kamień na nfz, przysługuje raz na rok. Piaskowanie i lakierowanie zdaje się nie jest refundowane.
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie jadłam pesto, dziś w Biedronce wypatrzyłam w słoiczkach pesto z pomidorami z tej bodajże włoskiej serii (jak to w ogóle smakuje? do czego porównać?
). Pasuje to do makaronu i piersi z kurczaka? Bo chcę zrobić zapiekankę i szukam jakiegoś ciekawego sosu. Właśnie, może macie jakiś pomysł na ciekawy sos?
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4049 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
aha ![]() moze mi się nie osadza po prostu ... mojej kumpeli czesto nachodzi kamień, sadze, że to kamień, bo to takie jakby zaciemnienie blisko dziąseł...
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

?