Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-13, 19:10   #1381
JoaMro
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Ja tak mam, już bym chciała żeby synek już był ze mną, ja mam codziennie skurcze przepowiadające i powiem tak robią się coraz bardziej bolesne ale co z tego jak nie stają się regularne i po jakimś czasie przestaje mnie boleć, aha i jak mi gin powiedziała że ma już 3 cm rozwarcia to się ucieszyłam że to już niedługo, ale dzisiaj gdzieś przeczytałam że wieloródki mogą z takim rozwarcie długo pochodzić, więc dupa blada. Nic jutro mam zamiar posprzątać całe mieszkanie i może to spowoduje że synek wreszcie zapragnie poznać rodziców i siostrę.

Aha co do ospy dzisiaj mija 13 dzień odkąd moja córka miała kontakt z chorą dziewczynką i nic więc mam już nadzieję że się nie pojawi w ogóle i rozmawiałam z siostrą która pracuje w przedszkolu i w córki grupie nikt nie ma ospy oprócz tej dziewczynki

Aha i zapomniałam się przywitać hejka
Ja jestem pierworódką i chodzę z 2 cm rozwarciem od 3 tyg
Stary 2015-02-13, 19:16   #1382
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, a czy jest wśród was taka, która (jak ja) chciałaby już na serio rodzić?

Bo tak podczytuję i wiekszość pisze, że np. miały jakieśobjawy, ale NA SZCZĘŚCIE przeszły albo, że zaciskają nogi...

A ja jeszcze do 16.02 w miarę spokojnie wytrzymam (zacznę wtedy 39 tydz.), ale już widzę po sobie i mężu takie nerwowe oczekiwanie, jak mnie coś zaboli, o myślę, że może to to

I codziennie rano pytam synka, czy dziś jest ten dzień, który sobie wybrał a wieczorem z rozczarowaniem stwierdzam, że to nie był ten dzień :p

I tak się zastanawiam, czy każda kiedyś dochodzi do takiego stanu czy ja już mam tak dość tej diety cukrzycowej :P
U mnie niestety 5tyg do terminu, także z rozsądku wiem że 2tyg nie chcę rodzić. Ale potem to mycie okien, podłóg, lamowanie i wszystkie sposoby. A póki co u mnie nic się nie dzieje. Z synem od 32tc leżałam bo skurcze były i rozwarcie. Teraz zamknięta i cisza.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 19:17   #1383
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w pierwszej ciąży miałam w 35 tc już 1,5 cm rozwarcia i tak pochodziłam jeszcze 6 tygodni bo córkę urodziłam w 41 tc, mam nadzieję że teraz tak nie będzie i raczej w przyszły tygodniu będę już miała synka przy sobie
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 19:24   #1384
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny, a czy jest wśród was taka, która (jak ja) chciałaby już na serio rodzić?

Bo tak podczytuję i wiekszość pisze, że np. miały jakieśobjawy, ale NA SZCZĘŚCIE przeszły albo, że zaciskają nogi...

A ja jeszcze do 16.02 w miarę spokojnie wytrzymam (zacznę wtedy 39 tydz.), ale już widzę po sobie i mężu takie nerwowe oczekiwanie, jak mnie coś zaboli, o myślę, że może to to

I codziennie rano pytam synka, czy dziś jest ten dzień, który sobie wybrał a wieczorem z rozczarowaniem stwierdzam, że to nie był ten dzień

I tak się zastanawiam, czy każda kiedyś dochodzi do takiego stanu czy ja już mam tak dość tej diety cukrzycowej
Ja chciałabym juz ale u mnie jeszcze stanowczo za wcześnie, bo termin mam dopiero na 15go, a pozamykana jestem na 4 spusty.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Zrobiłam sobie herbatkę z liści malin żeby zobaczyć jak to smakuje. I ten napój zmobilizowal mnie do spakowania szpitalnej torby

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 19:30   #1385
87marta78
Zadomowienie

Ale ten moj Tz jest kochany wspomnialam mu,ze zjadlabym cos slodkiego, nie zdazylam skonczyc mowic,a on juz zamykal drzwi za soba i poszedl do biedronki nakupil mi ciastek,batonow i czekolad kochany moj
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 19:47   #1386
aaakarolina
Wtajemniczenie

ufff nadrobiłam, ale naskrobałyście

mnie cały dzień w domu nie było, moja ciocia przygotowywała jedzenie na bal walentynkowy charytatywny dla chorych dzieci i byłam z mamą jej pomóc ja więcej siedziałam niż pomagałam, ale coś tam zawsze zrobiłam
trochę plecy mnie bolą, ale zaraz idę poleżeć w wannie i odpocznę

Alunia79 dobrze, że ciśnienie już lepiej! kontroluj i na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Ehh, większość z Was ma już jakieś objawy przedporodowe, a mnie chyba weźmie z zaskoczenia. Jedyne co to prawie 2tyg. temu obniżył się brzuch. Ale nic nie boli, nie przeszkadza, śpię normalnie, czopa nie widzę:P

mi się nawet brzuch nie obniżył a termin za 3 tygodnie...chyba z zaskoczenia mnie weźmie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Całkowicie się zgadzam Zresztą np. mój tż był tak zaabsorbowany porodem i ogólnie taki przejęty, że nie wyobrażam sobie, kiedy by miał te rozmowy prowadzić, jak on nie miał czasu zjeść, bo jak przestawał mi masować plecy, to się darłam, że jeść będzie kiedy indziej, a teraz ma masować
czuję, że ja też się na moim mężu będę wyżywała
a co do informowania rodziny to cały czas się zastanawiam czy dzwonić, że jedziemy do szpitala czy po prostu po wysłać zdjęcie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ujawniam mój brzuszek.

35 tygodni i 5 dni
Do porodu równoiusieńko 30 dni Załącznik 5914389
ślicznie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Moja dzisiaj sie wypina dupcia na wszystko
ale super! moja zazwyczaj wieczorem takie akrobacje robi

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

A ja się witam w zaczętym 39tc Jeszcze tylko 2 tygodnie do terminu

Czytacie, macie jakieś poradniki o zajmowaniu się dzidziusiem?
za 39 tydzień, już blisko
mam "ciężarówką przez 9 miesięcy", tam jest podział na tygodnie i jak mi się jakiś zaczyna to czytam o nim
mam jeszcze jakąś książkę, dostałam z pracy, ale nie chce mi się czytać

Cytat:

I codziennie rano pytam synka, czy dziś jest ten dzień, który sobie wybrał a wieczorem z rozczarowaniem stwierdzam, że to nie był ten dzień :p

I tak się zastanawiam, czy każda kiedyś dochodzi do takiego stanu czy ja już mam tak dość tej diety cukrzycowej :P
ja we wtorek mam wizytę i po niej mogę zdecydowanie rodzić
Stary 2015-02-13, 19:48   #1387
luzna25
Zadomowienie

widzę, że żadna nie urodziła

Alunia i jak obniżyło Ci się ciśnienie po tabletkach??

Smv i jak mieszkanie? Podobało się rodzicom i teściom?

kasia_adm życzę dużo zdrowia babci
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 19:53   #1388
Anneet
Raczkowanie

Witam
ja dziś też zakręcony dzień..coś koło 12 poszłam spać ledwo zasnęłam a tu przed 1 pies którego mamy zaraz pod oknem tak zaczął dowodzić,szczekać i okazało się,że do kurniko-golębnika lis się dobierał co tez jest z drugiej strony pokoju..masakra tak sie tam dobijał,że teściu musiał iść go płoszyć..A mój przebudzając się nie czując mnie na łóżku zaraz szukał i pytał sie czy coś mnie bierze heeh a ja przy oknie wypatruje tego lisa o 2 pobudka bo mąż do pracy a ja na siku ciężko wstając co tak mi biodra chwyciło.Po 4 teściu do pracy i znów kibelek..o po 5 teściowa do szwagierki do dzieci bo ta na rano miała i znów wc..po 7 pobudka bo na badania,mocz oddać i krwi trochę spuścić..na busika iść bo mąż z pracy nie wyrobił by się a na drodze tak ślisko,że 2 razy gleba byłaby i tak mi w kroczu strzeliło,że ledwo do busa doszłam,bus spóźniony to szybkim i bolącym krokiem na badania,w końcu doszłam i babka mi kazała siąść na kilka minut bo dyszałam jak po maratonie..i tak plotkowałyśmy póki mąż nie dojechał bo nie chciała mnie pościć :/
w domku zaraz bratanki czekały na nas i wariowały ja taka jakaś padnięta,ze dzieciaki do teściowej wysłałam i koło męża się położyła zaraz zasnęłam a malutka też chyba padnięta bo dziś mało się rusza tak normalnie tylko w trakcie jazdy busem czy autem i gdy czkawkę miała a tak spokój..Weszłam na chwilkę do was a tu tyle stron do obczajenia,kiedy to przejże to nie wiem
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 20:10   #1389
niunia_ona
Zakorzenienie

hej hej jestem ;p

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
ja nawet nie wiem jak u mnie lekarz nic nie mówił;P

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Hej, witamy się w 37tygodniu i 0 dni
Wczoraj byliśmy na ostatnich zajęciach na SR i mieliśmy zwiedzanie porodówki. Pięknie, jakbym się znalazła jakimś w serialu medycznym, wszystko nowiutkie, ładne, nowoczesne TŻ chciał już tam zostać
Ogólnie mam wrażenie, że czas coś zwolnił...
Wy piszecie o jakiś lekkich skurczach jak na okres, o objawach zbliżajacych się porodów, a u mnie nic...oprócz wieczornego bólu pleców, żeber, to nawet maleńki skurczyk mnie w podbrzuszu nie złapie. Fakt w sumie jeszcze 3 tyg. do terminu, ale bym się nie pogniewała gdyby mała chciała wyjść tak za tydzień

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

to się nazywa zgrabna kobitka w ciąży
za tydzieńklas ki:

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 20:17   #1390
tout-petit-fille
Zadomowienie

O mój bozie zmachałam się jak stara

Miałam dziś umówione spotkanie w banku, jednak w centrali chyba nie mieli jeszcze informacji o przeniesieniu adresu oddziału, więc trzeba było dreptać- na szczęście jedyne 150m.

Po powrocie zrobiłam obiad, bardziej zmęczyłam się jedzeniem niż robieniem. I teraz padłam na kanapie i się nieeeeeee ruszam.

A tak w ogóle dziś zaczynamy 9 miesiąc ooooo mój bozieeeee!!

Ja też oprócz przepowiadaczy bezbolesnych nie czuję nic.. pfu pfu!!
Raz, jakieś 2 tyg temu w nocy miałam ból w podbrzuszu chwilowy. I na tym koniec.

Ale jeszcze w końcu na to czas

kasia_adm zdrówka dla babci życzę

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 20:18   #1391
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

A ja się witam w zaczętym 39tc Jeszcze tylko 2 tygodnie do terminu

Czytacie, macie jakieś poradniki o zajmowaniu się dzidziusiem?
magiczne 14 dni

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-13, 20:18   #1392
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Michiru

Akurat ja jestem za karmieniem co 2-3 godz. a nie dawaniem "cyca" za każdym razem jak dziecko kwęknie... takie coś może wykończyć matkę i spowodować, że dziecko będzie się non stop domagało piersi- nawet jak nie będzie głodne, po prostu od tak żeby sobie powisieć na cycu...
Wiem, że pewnie niektóre z Was pokiwają głową, ale widziałam kilka takich kwiatków i strasznie mnie to przeraziło...
Mam nadzieję, że wytrwam w swoim postanowieniu...:rolleyes :
ja akurat się z Tobą zgadzam. karmienie co 2-3h wydaje mi się rozsądne i ciężko mi uwierzyć, że dziecko z takim grafikiem byłoby głodne. ale cóż, wyjdzie w praktyce.

Cytat:
Napisane przez Alunia79
Michru masakra z tymi kolejkami. Ja miałam podobną sytuację wczoraj jak wracając z wizyty w autobusie stado beretów i wszyscy nagle sobie buty oglądali albo widoki za oknem.
a myślałam, że tylko w moim otoczeniu takie buraki to dobrze, że póki co na ktg cisza i ciśnienie Ci się ustabilizowało oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez MaMusKa29
Aha co do ospy dzisiaj mija 13 dzień odkąd moja córka miała kontakt z chorą dziewczynką i nic więc mam już nadzieję że się nie pojawi w ogóle i rozmawiałam z siostrą która pracuje w przedszkolu i w córki grupie nikt nie ma ospy oprócz tej dziewczynki
oby rzeczywiście zagrożenia już nie było. 2tyg to chyba wystarczająco dużo czasu, zęby ospa dała o sobie znać

Cytat:
Napisane przez aaakarolina
mam "ciężarówką przez 9 miesięcy", tam jest podział na tygodnie i jak mi się jakiś zaczyna to czytam o nim
też tak właśnie robię

Cytat:
Napisane przez Anneet
ja dziś też zakręcony dzień..coś koło 12 poszłam spać ledwo zasnęłam a tu przed 1 pies którego mamy zaraz pod oknem tak zaczął dowodzić,szczekać i okazało się,że do kurniko-golębnika lis się dobierał co tez jest z drugiej strony pokoju..masakra tak sie tam dobijał,że teściu musiał iść go płoszyć..A mój przebudzając się nie czując mnie na łóżku zaraz szukał i pytał sie czy coś mnie bierze heeh a ja przy oknie wypatruje tego lisa o 2 pobudka bo mąż do pracy a ja na siku ciężko wstając co tak mi biodra chwyciło.Po 4 teściu do pracy i znów kibelek..o po 5 teściowa do szwagierki do dzieci bo ta na rano miała i znów wc..po 7 pobudka bo na badania,mocz oddać i krwi trochę spuścić..na busika iść bo mąż z pracy nie wyrobił by się a na drodze tak ślisko,że 2 razy gleba byłaby i tak mi w kroczu strzeliło,że ledwo do busa doszłam,bus spóźniony to szybkim i bolącym krokiem na badania,w końcu doszłam i babka mi kazała siąść na kilka minut bo dyszałam jak po maratonie..i tak plotkowałyśmy póki mąż nie dojechał bo nie chciała mnie pościć :/
w domku zaraz bratanki czekały na nas i wariowały ja taka jakaś padnięta,ze dzieciaki do teściowej wysłałam i koło męża się położyła zaraz zasnęłam a malutka też chyba padnięta bo dziś mało się rusza tak normalnie tylko w trakcie jazdy busem czy autem i gdy czkawkę miała a tak spokój..Weszłam na chwilkę do was a tu tyle stron do obczajenia,kiedy to przejże to nie wiem
uważaj na siebie nawet zdążenie na busa i badania nie są warte tego, żeby teraz coś Ci się stało.

ja zdecydowanie nie chcę jeszcze rodzić. końcówka 34tc to zdecydowanie za wcześnie. na szczęście jestem też pozamykana na 4 spusty, jak nouvelle, więc się nie martwię. ale tak jak już będę w końcówce 37tc to nie będę miała nic przeciwko wiem, że ogólnie się mówi, że pierworódki raczej przenoszą ciążę, ale ja mam nadzieję, że u mnie tak nie będzie. nie chciałabym być przyjęta do szpitala z tego powodu i żeby mnie położyli na oddział z innymi dziewczynami w ciąży i tym, które właśnie poroniły, leżeć w jednym pokoju
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 20:32   #1393
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Witam
O mamuniu, co za intensywny dzień teraz lez i odpoczywaj, niech Cię tż wyrecza we wszystkim

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Spakowalam się do szpitala, tzn. jeszcze nie całkiem, bo musze kilka rzeczy dokupić i dopakowac. Wyszła mi jedna walizka kabinowa (to dla mnie), torba wozkowa (dziecko) i taka torba wielkości dużej damskiej torebki (to graty porodowe-szmata, koszula, picie, ręcznik itd). Osobno będę targac kurę i pampersy, chyba że gdzieś je poupycham

Stary 2015-02-13, 20:33   #1394
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 20:43   #1395
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
O mój bozie zmachałam się jak stara

Miałam dziś umówione spotkanie w banku, jednak w centrali chyba nie mieli jeszcze informacji o przeniesieniu adresu oddziału, więc trzeba było dreptać- na szczęście jedyne 150m.

Po powrocie zrobiłam obiad, bardziej zmęczyłam się jedzeniem niż robieniem. I teraz padłam na kanapie i się nieeeeeee ruszam.

Ja też oprócz przepowiadaczy bezbolesnych nie czuję nic.. pfu pfu!!
Raz, jakieś 2 tyg temu w nocy miałam ból w podbrzuszu chwilowy. I na tym koniec.

Ale jeszcze w końcu na to czas

kasia_adm zdrówka dla babci życzę
za 9 miesiąc!

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
O mamuniu, co za intensywny dzień teraz lez i odpoczywaj, niech Cię tż wyrecza we wszystkim

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Spakowalam się do szpitala, tzn. jeszcze nie całkiem, bo musze kilka rzeczy dokupić i dopakowac. Wyszła mi jedna walizka kabinowa (to dla mnie), torba wozkowa (dziecko) i taka torba wielkości dużej damskiej torebki (to graty porodowe-szmata, koszula, picie, ręcznik itd). Osobno będę targac kurę i pampersy, chyba że gdzieś je poupycham
za spakowanie! trochę Ci tego wyszło
Stary 2015-02-13, 20:44   #1396
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chciałabym juz ale u mnie jeszcze stanowczo za wcześnie, bo termin mam dopiero na 15go, a pozamykana jestem na 4 spusty.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Zrobiłam sobie herbatkę z liści malin żeby zobaczyć jak to smakuje. I ten napój zmobilizowal mnie do spakowania szpitalnej torby
mi nie smakuje ale pije kazdego dnia

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Ale ten moj Tz jest kochany wspomnialam mu,ze zjadlabym cos slodkiego, nie zdazylam skonczyc mowic,a on juz zamykal drzwi za soba i poszedl do biedronki nakupil mi ciastek,batonow i czekolad kochany moj
kochany TZ
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 20:47   #1397
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
zastanawiam się nad chustą tkaną i elastyczną i chyba na początek kupię tą elastyczną, mimo że nie nadaje się dla starszych dzieci tylko do 12kg. wydaje się mniej skomplikowana na początek i jest tańsza. tkaną kupię, jeśli kiedyś rzeczywiście uznam, że jest mi potrzebna taka. a Ty ku której się bardziej skłaniasz??

ja stawiam na tkane mam po chłopcach i nie mogę się doczekać wiązania
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 20:52   #1398
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Wpadam się przywitać
U mnie kiepski dzień. Babcia trafiła do szpitala z zapaleníem płuc i problemamí z oddychaniem
Pewníe będzie mnie mało na forum. Ale postaram się czytać na bieżąco.
zdrowka dla babci!

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:

Ja bym chciala ale nie na serio bo chcialabym zeby synek te 3 kg najpierw mial bo tydzien temu mial dopiero dwa..... ale szczerze mam dosc ciazy.... chce tulic synka i zeby bylo po wszystkim tylko ze z objawow to ja zero, pozamykana jestem, i do porodu mi daleko
Stary 2015-02-13, 20:52   #1399
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:

I codziennie rano pytam synka, czy dziś jest ten dzień, który sobie wybrał a wieczorem z rozczarowaniem stwierdzam, że to nie był ten dzień

I tak się zastanawiam, czy każda kiedyś dochodzi do takiego stanu czy ja już mam tak dość tej diety cukrzycowej
Ja moge rodzic ale za tydzień lub dwa. Jeszcze paczka z gemini mi nie dotarła a tam herbata z liści malin i olej z wiesiołka jest. Torby nie spakowane. Skurcze bolące mam po kilka razy w ciągu dnia+ te twardnienia brzucha. Poza tym od dwóch dni tak mnie biodra bolą jakby sie rozchodziły. W środe kumpela stwierdziła że brzuch już mam niżej.
Mam tylko nadzieje, że wody chlupna mi w domu i spokojnie pojade przy skurczach co 5 min do szpitala. Jutro zaczynam 37 tc
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 20:54   #1400
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie. Choć zawsze mi się marzyła duża rodzina przy stole, biegające dzieciaki itd. Szkoda, że ludzi brak

A chciałam Ci powiedzieć, że mi się śniłaś dziś i że miałaś taki poród bezproblemowy i bez bólu jak chciałaś, a ja musiałam miec CC. Taki jest efekt oglądania wieczorem "Porody" i czytania forum

Ale to zleciało

Ja nie czytam poradników, jedynie jakieś gazetki typu "M jak mama"

Porażka z tą pocztą. Ludzie są naprawdę beznadziejni

ojjj dziekuje to znaczy nie dziekuje ;P bo jak cos sie sni to zazwyczaj jest odwrotnie tak mi dziadek mowil hahahahaha ale dlaczego ja ;P
no mialam nadzieje ze bede miec okazje w naszym domu kiedys zrobic wigilie czy urodziny np. w wiekszym gronie rodziny niz tylko ja TZ i nasze dzieci. szkoda.....
Stary 2015-02-13, 20:54   #1401
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
za 9 miesiąc!

za spakowanie! trochę Ci tego wyszło
A to dużo??? bo ja właśnie byłam z siebie dumna, że objętościowo wyszło mi całkiem przyzwoicie to teraz mam pytanie do ogółu: w co jesteście spakowane (jedna torba\walizka czy wiecej)?

Stary 2015-02-13, 20:56   #1402
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Asiulek,piękny brzuszek mieszkanko pierwsza klasa

Michru masakra z tymi kolejkami. Ja miałam podobną sytuację wczoraj jak wracając z wizyty w autobusie stado beretów i wszyscy nagle sobie buty oglądali albo widoki za oknem.

Na KTG wszystko ok 0 skurczy. Ciśnienie znacznie spadło i jest wszystko ok.

Crystal,współczuję Ci tych wymiotów.
za cisnienie dobrze ze jest juz ok

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
a ogólnie to jest na stanie jakiejś biblioteki?? to akurat pierwsza skiązka, jaką kupiłam, związana z ciążą. w saturnie ją dostałam. ba, to było 1,5roku temu, jak zaciążyłam pierwszy raz. teraz rzeczywiście jej nigdzie nie widuję. szkoda, bo moim zdaniem to dobra i przydatna książka, fajnie się ją czyta

trochę tak. i tak się zastanawiam, czy nie ma w tym dużo racji. babka stwierdza, że nie zawsze płącz dziecka oznacza, że jest ono głodne i to akurat prawda i przekonuje, żeby karmić po prostu co 2-3h, o ile dobrze pamiętam, i się tych ustalonych pór trzymać. ale nawet pomijając tą kwestię, bo czy ktoś się zgadza czy nie to inna bajka, to jest w niej tak dużo przydatnych rzeczy, że ja nie żałuję wcale, że ją kupiłam ale ja np. nie miałam styczność z maleńkimi dziećmi, więc dla mnie wiele rzeczy jest nowych i taki poradnik mi się przyda. co innego jak ktoś ma już jakieś własne doświadczenia.

ojej zdrówka dla babci

laktator odebrałam ludzi na poczcie nie było, więc ani się nie wykłócałam, ani nie musiałam stać i czekać. ale oczywiście kolejka w biedrze
no w koncu bez kolejek hehehehee
Stary 2015-02-13, 20:56   #1403
Anneet
Raczkowanie

Cytat:

Leżę w łóżeczku z pączkami Donut przy bajko filmie Alwin i Wiewióry,ale zaraz do mycia..ja zaczęłam się pakować wczoraj i skończyło się na piżamach i szlafroku a dla maleństwa też próbowałam ale jakoś mi nie wyszło i schowałam z powrotem bo nie wiem co pakować muszę sie szwagierki dopytać,całkiem zielona jestem w tej sprawie..mam nadzieję,że z drugim kiedyś będzie inaczej
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 20:58   #1404
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
A to dużo??? bo ja właśnie byłam z siebie dumna, że objętościowo wyszło mi całkiem przyzwoicie to teraz mam pytanie do ogółu: w co jesteście spakowane (jedna torba\walizka czy wiecej)?
mała torba treningowa dla mnie i torba wózkowa dla małego
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 20:58   #1405
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dzisiaj sie wypina dupcia na wszystko
uczy się od małego;p

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-02-13, 21:00   #1406
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
torba duza ale nie wielka, torba mala ale nie malutka ;P wiadomo wieksza dla mnie, mniejsza synka, i torba plastikowa na sale porodowa, ubranie dla synka dla mnie, woda,pampersy, i woda do spryskiwania twarzy i reczniki ( to mialam na liscie) . I nie zmiescilam szlafroka wiec wrzuce do auta a tz przemyci mi w trakcie, chyba ze znajde cienszy to kupie i taki zmieszcze i ubranek mam po 8 sztuk dla synka body i spiochow, spiworek do spania, reczniki dwa synkowe i kocyk zgarnelam, moze sie przyda i inne rzeczy z listy
Stary 2015-02-13, 21:01   #1407
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
ja stawiam na tkane mam po chłopcach i nie mogę się doczekać wiązania
ulala mnie to wiązanie przeraża, ale jak mus to mus, trzeba będzie opanować

Cytat:
Napisane przez 87marta78
haha cudownego masz TŻta tylko czasami weź na wstrzymanie z tymi słodkościami, a nie tak jak ja. od tego się za bardzo tyje

obawiam się, że nam wszystkim tyle wyjdzie po spakowaniu, co nouvelle dlatego nie wiem dlaczego wszędzie pisze o TORBIE do szpitala, a nie TORBACH
Stary 2015-02-13, 21:03   #1408
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ojjj dziekuje to znaczy nie dziekuje ;P bo jak cos sie sni to zazwyczaj jest odwrotnie tak mi dziadek mowil hahahahaha ale dlaczego ja ;P
no mialam nadzieje ze bede miec okazje w naszym domu kiedys zrobic wigilie czy urodziny np. w wiekszym gronie rodziny niz tylko ja TZ i nasze dzieci. szkoda.....
No co Ty! Będzie tak jak sobie wymarzymy i życzę Ci takiego bezproblemowego porodu

A ja się naczytałam opisów porodów lutówek i powiem Wam, że już chyba więcej nie czytam, bo tylko się stresuje tymi opisami... Co ma być to będzie
Stary 2015-02-13, 21:03   #1409
crystal25
Zakorzenienie

moj TZ dzis z rozami wrocil do domu podziekowalam, ale i tak z nim nie rozmawiam.
Stary 2015-02-13, 21:04   #1410
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle
to teraz mam pytanie do ogółu: w co jesteście spakowane (jedna torba\walizka czy wiecej)?
ja jeszcze nie spakowałam siebie, ale już wiem, że wyjdzie tego więcej niż 1 torba chyba, że wycwanię się, zignoruje swój wewnętrzny głos nakazujący mi od razu stawienie się na ip w pełnym rynsztunku i będę TŻta wysyłać do domu po to czy po tamto, skoro mamy dosłownie chwilę ze szpitala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości