Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-13, 13:23   #1951
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
A co dzis na obiad macie?
Ja własnie usmażylam tortille i zrobie je z grillowanym indykiem i grillowaną papryką.
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
No właśnie się zastanawiam czy mogę, czy się NFZ nie dopierdzieli .. bo zwykłemu gin bym o tym nie powiedziała, on zresztą chyba też powinien zrobić takie badanie "zwykłe" skoro prowadzi ciążę ... ale jeśli to "prenatalne" jest poszerzone i mi przysługuje to chyba mogę?
Najlepiej zadzwonię do kliniki ..
Moim zdaniem nie będzie problemu. Przeciez lekarz prowadzący i tak musi zrobić wszystkie pomiary, nawet dla swojej wiedzy. Najlepiej zadzwoń i się dowiedz. Koleżankę odesłali własnie do specjalisty, pomimo tego, że w tej samej klinice prywatnie prowadziła ciążę. I miała to badanie na NFZ. to też zależy na kogo się trafi- ona po godzinnym badaniu usłyszała od lekarza tylko " wszystko w porządku, będzie dziewczyna". A tak to przez całe badanie lekarz milczał jak zaklęty. Ja to jednak wolę jak lekarz po kolei mi wszystko pokazuje i tłumaczy,

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:30   #1952
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Nooo powiem Ci, że jak w łazience jestem i takie tam mam światło trochę przygaszone to widzę, widze... delikatną... ael jest! hehe nie powiem, nie jestem z tego powodu szczęsliwa ale liczę, że zniknie Normalna sprawa w sumie w ciąży. Ahh no i na pewno nie za szybko. Ona sie właśnie moze pojawić w 5 miesiacu bo wtedy wlasnie ten barwnik w skorze coś tam robi i dlatego sei to pojawia - czytalam o tym

hmmm no właśnie ja nie mam nic na obiad.... a z pracy wróce to głodna bede... Moze na szybko zrobię makaron z sosem pomidorowym i tunczykiem. Podgrzewam pomidory w puszce i dodaje tunczyka z puszki i mieszam, doprawiam i mieszam z makaronem.. ale nie wiem czy będzie mi sie chcialo makaron gotować w razie czego mam pizze mrozoną wiem, wiem - niezdrowe.. ale cały tydzień jadłam na obiad zupki z dużą ilością warzywek
Ja za pizzami przepadam - w Warszawie polecam przede wszystkim za smak Il Caminento na Saskiej Kępie http://www.ilcaminetto.pl/, a w Centrum Mąka i Woda https://pl-pl.facebook.com/MakaiWoda. Takie pizze to samo zdrowie Choć i Dra Oetkera zdarza mi się zjeść

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Z ciekawszych rzeczy, to od lutego dostałam podwyżkę
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:32   #1953
Bobo2015
Raczkowanie

Cytat:
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkam, kielbasa, cebula i serem
Bobo2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:37   #1954
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez mcdulka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie będzie problemu. Przeciez lekarz prowadzący i tak musi zrobić wszystkie pomiary, nawet dla swojej wiedzy. Najlepiej zadzwoń i się dowiedz. Koleżankę odesłali własnie do specjalisty, pomimo tego, że w tej samej klinice prywatnie prowadziła ciążę. I miała to badanie na NFZ. to też zależy na kogo się trafi- ona po godzinnym badaniu usłyszała od lekarza tylko " wszystko w porządku, będzie dziewczyna". A tak to przez całe badanie lekarz milczał jak zaklęty. Ja to jednak wolę jak lekarz po kolei mi wszystko pokazuje i tłumaczy,
Właśnie ten gin w klinice tak fajnie wszystko tłumaczy i jeszcze takim spokojnym głosem że aż się chce słuchać i płytkę dają mimo, że na nfz .. więc chyba jednak nie odpuszczę
chociaż ten gin na nfz, u którego prowadzę ciążę też nie jest najgorszy, podobno całkiem niezły lekarz (ja trafiłam do niego trochę przypadkiem) ale w tej przychodni sprzęt raczej nie jest taki super jak w klinice.

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
O fajnie, ja nie mam na co liczyć, w sumie nie wiem po co tu jeszcze siedzę, bo medalu nikt mi nie da hehe .. w poniedziałek koniec tego dobrego, wezmę już L4!
A dostałaś zmianę stanowiska? Bo jak nie to i tak Ci policzą średnią do zasiłku
Stary 2015-02-13, 13:40   #1955
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja za pizzami przepadam - w Warszawie polecam przede wszystkim za smak Il Caminento na Saskiej Kępie http://www.ilcaminetto.pl/, a w Centrum Mąka i Woda https://pl-pl.facebook.com/MakaiWoda. Takie pizze to samo zdrowie Choć i Dra Oetkera zdarza mi się zjeść

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Hehe noooo powiem Ci, że mi smaka narobiłaś na taką pizzę z restauracji prawdziwnej... ale niestety - po pracy muszę wracać do domku.. więc pozostaje mi Giuseppe
Podwyżki gratuluję! To miło ze strony pracodawcy, że cię docenia. Ja miałam mieć wyrównanie pensji od lutego.. i co.. i cisza
W poniedzialek idę z nimi (tj. kierownikiem i dyrektorką hr) gadać, zapytam się, co to za polityka obiecanki-cacanki???? poszłabym dzisiaj ale nie chcę sobie humoru psuć na weekend. Bo spodziewam się, że kasy nie zobaczę..

Cytat:
Napisane przez Bobo2015 Pokaż wiadomość
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkam, kielbasa, cebula i serem
mniam mniam.. wieki tego nie jadłam..

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:
O fajnie, ja nie mam na co liczyć, w sumie nie wiem po co tu jeszcze siedzę, bo medalu nikt mi nie da hehe .. w poniedziałek koniec tego dobrego, wezmę już L4!
A dostałaś zmianę stanowiska? Bo jak nie to i tak Ci policzą średnią do zasiłku
Mi też by nie policzyli tego wyrównania... ale jakoś lepiej by mi było na duszy wiedząc, ze po powrocie do pracy będe miała większą pensję.
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 13:46   #1956
Truskawka31
Rozeznanie

Jak to jest z tą podwyżką pod koniec pracy, przed pójściem na zwolnienie? Mi tłumaczyła księgowa, że sumuję się 12 ostatnich pensji i dzieli je się przez 12. Niby ta podwyżka powinna się zaliczać, prawda?
Wczesniej chciałam iść na zwolnienie z początkiem kwietnia (nic w pracy o tym jeszcze nie mówiłam), ale pracodawca coś mi mówi, że powinnam przepracować 3 miesiące, żeby to mi się naliczyło do zasiłku, czy to prawda? Nie wiem czy nie chcą mnie przekabacić...

Edytowane przez Truskawka31
Czas edycji: 2015-02-13 o 13:54
Stary 2015-02-13, 13:54   #1957
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Jak to jest z tą podwyżką pod koniec pracy, przed pójściem na zwolnienie? Mi tłumaczyła księgowa, że sumuję się 12 ostatnich pensji i dzieli je się przez 12. Niby ta podwyżka powinna się zaliczać, prawda?
No tak, zaliczy się, ale po podziale na 12 dużo nie zostanie, chyba, że dostałaś na prawdę dużą no i zależy ile chcesz jeszcze pracować, w tej sytuacji opłaca się jak najdłużej ..
Stary 2015-02-13, 13:59   #1958
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
No tak, zaliczy się, ale po podziale na 12 dużo nie zostanie, chyba, że dostałaś na prawdę dużą no i zależy ile chcesz jeszcze pracować, w tej sytuacji opłaca się jak najdłużej ..
Czyli jednak mieli rację... W tej sytuacji popracuję najdłużej do końca kwietnia... Więcej nawet już nie chcę

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Zanim dostałam podwyżkę planowałam, że powiem po usg połówkowym czyli na przełomie lutego i marca, że od początku kwietnia idę na zwolnienie, a teraz nie pozostaje mi nic innego jak tylko jeszcze miesiąc popracować... tak mi się nie chce...
Stary 2015-02-13, 14:00   #1959
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Czyli jednak mieli rację... W tej sytuacji popracuję najdłużej do końca kwietnia... Więcej nawet już nie chcę
O tych min. 3 miesiącach nic nie słyszałam, ale tak czy inaczej - jeśli podwyżka była niewielka a jest Ci już ciężko pracować to szkoda się męczyć, w najlepszym razie dostaniesz jeszcze 4 pensje do porodu o ile dobrze liczę, więc do zasiłku wyjdzie Ci mniej więcej 1/3 tej podwyżki miesięcznie więcej. A chyba nie chcesz jechać na porodówkę z pracy
No i analogicznie, jak dostaniesz jeszcze 3 pensje z podwyżką to zasiłek się zwiększy o 1/4, jak 2 to o 1/6 .. sama sobie policz czy warto.
Stary 2015-02-13, 14:06   #1960
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj był makaron świderki z białym serem i cukrem - ot taka zachcianka z dzieciństwa

A dziś jakieś kotlety - chyba schabowe (bo mój mąż tylko mięso i mięso by jadł ), ziemniaczki i buraczki
Mniam to zjem dzis makaron z serem mniam

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:08   #1961
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:

Gratuluję podwyżki.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:09   #1962
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
O tych min. 3 miesiącach nic nie słyszałam, ale tak czy inaczej - jeśli podwyżka była niewielka a jest Ci już ciężko pracować to szkoda się męczyć, w najlepszym razie dostaniesz jeszcze 4 pensje do porodu o ile dobrze liczę, więc do zasiłku wyjdzie Ci mniej więcej 1/3 tej podwyżki miesięcznie więcej. A chyba nie chcesz jechać na porodówkę z pracy
No i analogicznie, jak dostaniesz jeszcze 3 pensje z podwyżką to zasiłek się zwiększy o 1/4, jak 2 to o 1/6 .. sama sobie policz czy warto.
Policzyłam - kwoty są przecudowne

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Gratuluję podwyżki.
Dziękuję, też się cieszę - przynajmniej do porodu, będę miała taką kasę
Stary 2015-02-13, 14:41   #1963
Gazela TV
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Gazela TV

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Dzis na fb wyskoczył mi ten wózek i tak jak roan marita mi się nie podobają, tak w tej wersji kolorystycznej jest piękny!
świetny kolor

Cytat:
Btw, widzielyscie? http://www.popularnie.pl/ciezarna-ko...i%C4%85%C5%BCa

To jest pamiątka z ciazy
No i znowu beczę :P
Mąż robi mi zdjęcia co parę tygodni, w tym samym miejscu i tej samej pozycji, dzięki aplikacji na telefon. Ale aż tak fajnej pamiątki jak z linka to mieć nie będę

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
u mnie tez pieknie swieci slonce.. tylko wlasnie chyba z tego powodu tka mnie glowa boli wiec nie bardzo sie ciesze ta pogoda ehh
Głowa strasznie boli i i mnie od samego rana. Wyszłam na dwór, dużo chodziłam a głowa nadal boli jeżeli po krótkiej drzemce nie przejdzie biorę Apap...

Cytat:
Właśnie wszamałam kaszankę z patelni i od razu po, poprawiłam lodem
Dzisiaj męczą mnie też mdłości. Zjem coś i przez parę minut odejdą, a potem wracają...

Cytat:
Policzyłam - kwoty są przecudowne

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

No to gratulacje z takiej zadowalającej podwyżki

Poza dolegliwościami fizycznymi to piątek trzynastego jest dla mnie szczęśliwy, bo potwierdziłam dzisiaj informacje, które wyczytałam, że mogę podczas L4 wyjechać za granicę do męża i stamtąd wysyłać zaświadczenia do pracodawcy, których nawet nie muszę tłumaczyć. Panie kadrowe niestety tylko mi namieszały w głowie, mówiąc że tak to na pewno się nie da. Na szczęście nie taki ZUS straszny jak się wydaje i pani w okienku wszystko mi szczegółowo wyjaśniła. W końcu mogę zacząć się pakować!
Gazela TV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:45   #1964
ewelina1988_20
Rozeznanie

Gratuluje podwyżki
Ta kreskę to miałam bladziutka po porodzie i teraz juz jest bardziej widoczna
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 14:46   #1965
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
świetny kolor

No i znowu beczę :P
Mąż robi mi zdjęcia co parę tygodni, w tym samym miejscu i tej samej pozycji, dzięki aplikacji na telefon. Ale aż tak fajnej pamiątki jak z linka to mieć nie będę

Głowa strasznie boli i i mnie od samego rana. Wyszłam na dwór, dużo chodziłam a głowa nadal boli jeżeli po krótkiej drzemce nie przejdzie biorę Apap...

Właśnie wszamałam kaszankę z patelni i od razu po, poprawiłam lodem
Dzisiaj męczą mnie też mdłości. Zjem coś i przez parę minut odejdą, a potem wracają...

No to gratulacje z takiej zadowalającej podwyżki

Poza dolegliwościami fizycznymi to piątek trzynastego jest dla mnie szczęśliwy, bo potwierdziłam dzisiaj informacje, które wyczytałam, że mogę podczas L4 wyjechać za granicę do męża i stamtąd wysyłać zaświadczenia do pracodawcy, których nawet nie muszę tłumaczyć. Panie kadrowe niestety tylko mi namieszały w głowie, mówiąc że tak to na pewno się nie da. Na szczęście nie taki ZUS straszny jak się wydaje i pani w okienku wszystko mi szczegółowo wyjaśniła. W końcu mogę zacząć się pakować!
super, że mozesz wyjechać!
ja dziś też byłam w zusie pytać o macierzyński i pani była bardzo miła i konkretna masz racje, zus nie taki straszny, zwłaszcza wtedy, kiedy człowiek potafi sie z nimi obchodzić
Stary 2015-02-13, 15:30   #1966
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Jak pójdziesz na L4 to nie, bo podstawa do L4 też liczy się z 12 miesięcy ..
Stary 2015-02-13, 15:37   #1967
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Kurde...
Stary 2015-02-13, 15:58   #1968
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Do tej średniej wchodzą chyba też 13-nastki, premie, nagrody, dobrze myślę ?

happiness is on the way.
Stary 2015-02-13, 15:59   #1969
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Premia napewno

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 16:05   #1970
Stysia11
Raczkowanie

Cytat:
Tak, wchodzą, przynajmniej w moim przypadku tak było. Nawet wczasy "pod grusza" mi wliczyli 😀
Stysia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 16:11   #1971
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

Cytat:
Premia napewno
Cytat:
Napisane przez Stysia11 Pokaż wiadomość
Tak, wchodzą, przynajmniej w moim przypadku tak było. Nawet wczasy "pod grusza" mi wliczyli 😀
Tak mi się wydawało . Dzięki!

Ide dzisiaj z 8 koleżankami na 50 twarzy Greya . Mam nadzieję, ze nie zasne w kinie, ani na "after party".

happiness is on the way.
Stary 2015-02-13, 16:28   #1972
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Chyba nie wszystkie, tzn chyba tylko te, od których są odciągane wszystkie składki, ale pewności tu nie mam, nie interesowałam się dokładnie tematem bo nie wiem co to 13-tki ani nagrody, wiem tylko, że moja premia mi się wliczy, dopytywałam o to w kadrach.
Pogrzebcie w necie, wszystko da się znaleźć
Stary 2015-02-13, 19:04   #1973
Truskawka31
Rozeznanie

Byłam dzisiaj z mężem w sklepie z wózkami i bardzo spodobał nam się wózek polskiej firmy Jedo chyba 4ds. Ma duże koła i jest piękny Fajna cena.
Zjadłam dopiero co żurek z białą kiełbasą i jajkiem, do tego ziemniaczki ze skwarkami Tłusto...
Stary 2015-02-13, 19:13   #1974
Fischerka
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny po 2 dniach bez internetu
jutro odbieram nowy ruter i mam nadzieję, że nie będzie więcej takich numerów!!!

Wczoraj byłam u mamy na pączusiach, dostałam też trochę na wynos. Były pyszne! Zrobiłam jednak jedną bardzo złą rzecz - wypiłam literatkę gazowanego napoju. Wcześniej w ciąży w ogóle nie piłam gazowanego. Boże, co się ze mną działo w nocy. Obudziłam się z odruchem wymiotnym, na szczęście zdążyłam usiąść na łóżku i przełknęłam ten kwas. ZGAGA GIGANT. Całą noc nie spałam, więc musiałam nadrobić w dzień. No i cały dzień mam potworne mdłości, czuję jak mi ten kwas wypalił cały przełyk i nic mi nie podchodzi

Poza tym mój mąż zwariował!!! Pojechał z teściową na chemię, zostawił ją w szpitalu i poszedł do galerii odebrać pieniądze za reklamowane buty. Po powrocie okazało się, że pokupił nam prezenty - dla mnie pozłacany zegarek, a dla siebie i dla mnie książki za 500zł pytam się z jakiej niby okazji te prezenty, a on do mnie, że mogą być na walentynki, mogą być już na moje kwietniowe urodziny... tak to jest puścić faceta samego w świat z pieniędzmi. A tu tyle wydatków
Udobruchał mnie trochę tym, że na końcu wyciągnął najmniejszą paczuszkę i powiedział "dla Zosi też coś mam", a tam takie słodkie pajacyki z kapturkiem na 56cm - chyba mu w sklepie podpowiedziały... no i zegarek też jest śliczny także trochę mi przeszło... to Zosia ma pierwszy ciuszek, w dodatku od tatusia
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 19:38   #1975
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PalinKa_88 Pokaż wiadomość
Tak wybrany, ale czekamy na dostawę i meble. Jak mi się już tęskni za kuchnią
Generalnie w ogóle od 2 tygodni jak koczownicy na kartonach
A jaka zabawa jak trzeba coś znaleźć w tym całym zamieszaniu, a jeszcze większa frajda jak się znajdzie

Grunt, że na swoim
radoooocha, uwielbiam wszelkie zakupy do domu, wybieranie sprzętów, urządzanie, dekorowanie, do niedawna nie miałam zbyt okazji, teraz się wyżywam ;P

Cytat:

Cytat:
ej dziewczyny wiecie co dzis zauważyłam?
robiła mi się już ta linia pod pępkiem! co prawda jest bardzo jasna, ale jest... To nie za szybko? Macie też?
Oj, jak Ty się zdecydujesz na jakiś wózek? :P Kolor piękny, miętowy
A linii mam nadzieję, że nie będę miała, w 1c nie było to liczę, że mnie to ominie teraz.

Cytat:
ja dziś byłam na obiedzie w kfc do teraz czuję się pełna! Uwielbiam kfc mniam mniam..... Zauważyłam też, że inne panie w ciąży też lubią bo zajadały się jak ja :P A jutro chyba pizzę strzelimy.

Cytat:

Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny po 2 dniach bez internetu
jutro odbieram nowy ruter i mam nadzieję, że nie będzie więcej takich numerów!!!

Wczoraj byłam u mamy na pączusiach, dostałam też trochę na wynos. Były pyszne! Zrobiłam jednak jedną bardzo złą rzecz - wypiłam literatkę gazowanego napoju. Wcześniej w ciąży w ogóle nie piłam gazowanego. Boże, co się ze mną działo w nocy. Obudziłam się z odruchem wymiotnym, na szczęście zdążyłam usiąść na łóżku i przełknęłam ten kwas. ZGAGA GIGANT. Całą noc nie spałam, więc musiałam nadrobić w dzień. No i cały dzień mam potworne mdłości, czuję jak mi ten kwas wypalił cały przełyk i nic mi nie podchodzi

Poza tym mój mąż zwariował!!! Pojechał z teściową na chemię, zostawił ją w szpitalu i poszedł do galerii odebrać pieniądze za reklamowane buty. Po powrocie okazało się, że pokupił nam prezenty - dla mnie pozłacany zegarek, a dla siebie i dla mnie książki za 500zł pytam się z jakiej niby okazji te prezenty, a on do mnie, że mogą być na walentynki, mogą być już na moje kwietniowe urodziny... tak to jest puścić faceta samego w świat z pieniędzmi. A tu tyle wydatków
Udobruchał mnie trochę tym, że na końcu wyciągnął najmniejszą paczuszkę i powiedział "dla Zosi też coś mam", a tam takie słodkie pajacyki z kapturkiem na 56cm - chyba mu w sklepie podpowiedziały... no i zegarek też jest śliczny także trochę mi przeszło... to Zosia ma pierwszy ciuszek, w dodatku od tatusia
Mąż Rozpieszcza swoje kobiety!

A ja dziś myślałam, że wejdę do tesco, skuszona łupami Agunineczki, ale nie miałam już siły. Byliśmy z tż na przeglądzie, gościu był baaaaaardzo dokładny, przez to powolny i straciliśmy z godzinę tam, na szczęście nie wzięłam małego, został z babcią bo by się umęczył na mrozie. Potem pojechaliśmy pooglądać lampy w praktikerze i wypatrzyłam lampę piracką! Potem na moje nieszczęście jeszcze lampkę nocną z tej serii Znalazłam jeszcze naklejkę - miarkę wzrostu piracką, choć w rossmanie mamy do wzięcia za 1gr taką miarkę- żyrafę ale stwierdziłam, że raz się żyje. Jeszcze tż wypatrzył naklejki na ścianę 3d. Więc chyba z planowanych zakupów naklejkowych zrezygnuję :P

Podjechaliśmy jeszcze do h&m, chciałam zaopatrzyć się w leginsy ale nie było w moim rozmiarze, większe, mniejsze tak ale w moim ani jednej pary, znaczy takich długich bo takie do kolan to były ((

No i tak jeszcze z ciekawostek, dziecko mi się załatwiło dziś na dywan :P na szczęście 1 :P

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 19:55   #1976
Fischerka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
radoooocha, uwielbiam wszelkie zakupy do domu, wybieranie sprzętów, urządzanie, dekorowanie, do niedawna nie miałam zbyt okazji, teraz się wyżywam ;P

Oj, jak Ty się zdecydujesz na jakiś wózek? :P Kolor piękny, miętowy
A linii mam nadzieję, że nie będę miała, w 1c nie było to liczę, że mnie to ominie teraz.

ja dziś byłam na obiedzie w kfc do teraz czuję się pełna! Uwielbiam kfc mniam mniam..... Zauważyłam też, że inne panie w ciąży też lubią bo zajadały się jak ja :P A jutro chyba pizzę strzelimy.

Gratulacje!

Mąż Rozpieszcza swoje kobiety!

A ja dziś myślałam, że wejdę do tesco, skuszona łupami Agunineczki, ale nie miałam już siły. Byliśmy z tż na przeglądzie, gościu był baaaaaardzo dokładny, przez to powolny i straciliśmy z godzinę tam, na szczęście nie wzięłam małego, został z babcią bo by się umęczył na mrozie. Potem pojechaliśmy pooglądać lampy w praktikerze i wypatrzyłam lampę piracką! Potem na moje nieszczęście jeszcze lampkę nocną z tej serii Znalazłam jeszcze naklejkę - miarkę wzrostu piracką, choć w rossmanie mamy do wzięcia za 1gr taką miarkę- żyrafę ale stwierdziłam, że raz się żyje. Jeszcze tż wypatrzył naklejki na ścianę 3d. Więc chyba z planowanych zakupów naklejkowych zrezygnuję :P

Podjechaliśmy jeszcze do h&m, chciałam zaopatrzyć się w leginsy ale nie było w moim rozmiarze, większe, mniejsze tak ale w moim ani jednej pary, znaczy takich długich bo takie do kolan to były ((

No i tak jeszcze z ciekawostek, dziecko mi się załatwiło dziś na dywan :P na szczęście 1 :P
Haha to wczoraj przez moje dziecko w brzuchu o mały włos ja się nie załatwiłam na dywan przyjecha ł rano pan naprawiać mi internet, a miał przyjechać oczywiście po południu, jak będzie mąż. Słyszę, jak wchodzi i pyta się teściowej, czy ktoś zgłaszał awarię. No a ja zerwałam się z łóżka i krzyczę, że ja, ale ma poczekać aż się ubiorę! Założyłam, co miałam pod ręką i poszłam po niego. Tyle, że zawsze jak wstanę po nocy to biegiem do toalety. Wczoraj musiałam mu szukać haseł itp. i trzymałam tak prawie godzinę. Dawałam radę, dopóki moje dziecko nie przypomniało o swoim istnieniu takim kopniakiem w pęcherz, że nadmiar wody wyszedł mi oczami. Na szczęście pan już wychodził
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 22:25   #1977
Kropkaa
Rozeznanie

Witam,

ja wczoraj robiłam pączki bo tutaj obchodzą Dzień Pączka ale we wtorek i w poniedziałek będzie druga porcja Pierwszy raz robiłam pączki i jestem zadowolona z efektu.

Pojechałam wczoraj z córką i tesciową do przychodni na badanie i szczepienie.Lilianka spłakała się strasznie,była potem marudna ale dzis juz jest lepiej.Rozwija się prawidłowo także jestem szczęsliwa

Niestety myslalam ze mdłoscii wymioty są już za mną ale jadac samochodem myslalam ze puszcze pawia ale wytrzymalam po wyjsciu z samochodem tuz przed samym domem bieglam na gore w kurtce i butach nie wiem ile jeszcze to potrwa ale z Liliana zakonczylam na 5 miesiacu takze teraz moze tez tak bedzie.

Gratuluje wszystkim dziewczynom poznanych plci i prawidlowych badan Moja kuzynka urodzila wczoraj dziewczynke,mial byc chlopak i do 9 miesiaca wszystko na to wskazywalo,na 2 tygodnie przed porodem dowiedzieli sie ze bedzie inaczej Na poczatku byl strach bo przeciez ubranka,wystroj pokoju pod chlopaka ale teraz juz sie pogodzili z nowa wiadomoscia i ciesza sie corka

Ja walentynek w Polsce nie obchodziłam ale Mąż stwierdzil że są to nasze pierwsze walentynki razem takze Tesciowie mają jutro dzień z wnuczką i my mamy wychodne Mąż co tam zaplanował i mówi że to niespodzianka

Siedze w domu i czasem mysle ze spędzilabym kilka dni bez Liliany tak aby odpoczac psychicznie itp.a przychodzi co do czego,wyjscie na herbate,na zakupy a ja juz mysle o niej co robi,czy nie jest glodna,teskni mi sie za nia itp. Baby nie zrozumiesz

Zapuszczam paznokcie dzień:2
Kropkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:13   #1978
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapomniałam która z Was pisała o pokoiku dla córki w stylu marynistycznym z różem (ja_dalia???) Znalazłam stronę z fajnymi inspiracjami i w ogóle sklep prowadzą, wyszperałam tam kilka czaderskich naklejek na ścianę do pokoiku, wydaje mi się, że ceny są przystępne.

http://www.nietylkona.blogspot.com/2...ersja-dla.html
ja ja ja ! dziękuje bardzo ! jak córa wstanie to na bank pokaże

lece dalej nadrabiać 3 dni bez kompa i wizażu

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Dzis na fb wyskoczył mi ten wózek i tak jak roan marita mi się nie podobają, tak w tej wersji kolorystycznej jest piękny!
połączenie kolorów rzeczywiście extra !

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Cytat:

[/COLOR]Z ciekawszych rzeczy, to od lutego dostałam podwyżkę
super ! mi też przelali większą pensje o parenaście złotych, ale nie wiem czy to podwyzka czy jak

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
super, że mozesz wyjechać!
ja dziś też byłam w zusie pytać o macierzyński i pani była bardzo miła i konkretna masz racje, zus nie taki straszny, zwłaszcza wtedy, kiedy człowiek potafi sie z nimi obchodzić
ja mam taką babke w zusie, co w poprzedniej ciąży chodziłam i też super kobitka.... czasem tylko dawałam zwolnienie a czasem jeszcze siedziałysmy i podpytac mogłam ...

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Chyba nie wszystkie, tzn chyba tylko te, od których są odciągane wszystkie składki, ale pewności tu nie mam, nie interesowałam się dokładnie tematem bo nie wiem co to 13-tki ani nagrody, wiem tylko, że moja premia mi się wliczy, dopytywałam o to w kadrach.
Pogrzebcie w necie, wszystko da się znaleźć
moja premia nie jest nigdzie ewidencjonowana... wiec niestety kiepsko z kasą będzie

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
poniekąd witam w klubie... młoda wczoraj wypiła 2,5 soczka ( po 200 ml) i jak ją z rana przykrywałam widziałąm że mokro dookoła narazie śpi.... ale zasnęła wczoraj o 23.20

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Kropkaa Pokaż wiadomość
Siedze w domu i czasem mysle ze spędzilabym kilka dni bez Liliany tak aby odpoczac psychicznie itp.a przychodzi co do czego,wyjscie na herbate,na zakupy a ja juz mysle o niej co robi,czy nie jest glodna,teskni mi sie za nia itp. Baby nie zrozumiesz
wszystkie mamy tak mają... ja czasem jak mała z kimś zostawiam i mam mega dużo spraw to nie mam czasu myśleć.... ale czasem jak ją ktoś choćby na spacer zabierza a ja nudze się w domu (o dziwo ostatnio zdarzyło się ze 3 razy ) to co chwila na zegarek, ciekawe co robią, czy zadowolona czy coś tam najhętniej co godzine bym dzwoniła czy zyje

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 09:39   #1979
aga00100
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)

witajcie z rana codziennie duzo sie dzieje i czasu nawet zbytnio pisac nie ma ale czytam codziennie.Zauwazylam ze od jakiegos tyg z rana robi mi sie czesto slabo:/ teraz tez pojechalam z mama na zakupy i stjac w kolejce najpierw kurtke sciagnelam ale to nie pomoglo i musialam wyjsc i siedze w aucie pod sklepem teraz i czekam.wczesniej od poczatku ciazy to sie nie zdarzalo.spotyka was tez to?

wczoraj tz wieczorem powiedzial tajemniczo zebym dzis o 16:30 byla gotowa bo wychodzimy i oczywiscie tajemnica dokad, dzis rano go cisnelam ze nie wiem jak z obiadem to powiedzial ze cos tam zjemy wiec chyba restauracja jakas
A dzus od rana maly daje o sobie znak, chyba sok wyciskany z pomaranczy lubi bo po nim sie uaktywnia
A na dodatek super pogoda mega slonce od rana az chce sie zyc
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 10:11   #1980
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga00100 Pokaż wiadomość
witajcie z rana codziennie duzo sie dzieje i czasu nawet zbytnio pisac nie ma ale czytam codziennie.Zauwazylam ze od jakiegos tyg z rana robi mi sie czesto slabo:/ teraz tez pojechalam z mama na zakupy i stjac w kolejce najpierw kurtke sciagnelam ale to nie pomoglo i musialam wyjsc i siedze w aucie pod sklepem teraz i czekam.wczesniej od poczatku ciazy to sie nie zdarzalo.spotyka was tez to?

wczoraj tz wieczorem powiedzial tajemniczo zebym dzis o 16:30 byla gotowa bo wychodzimy i oczywiscie tajemnica dokad, dzis rano go cisnelam ze nie wiem jak z obiadem to powiedzial ze cos tam zjemy wiec chyba restauracja jakas
A dzus od rana maly daje o sobie znak, chyba sok wyciskany z pomaranczy lubi bo po nim sie uaktywnia
A na dodatek super pogoda mega slonce od rana az chce sie zyc
u mnie niestety caly czas tak sie dzieje jak dluzej stoje. Wiec w autobusie jak nie usiade to moge zemdlec tak samo na zakupach jak dluzej chodze to tez mi sie slabo robi wiec coz nie jest za ciekawie...
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości