|
|
#1951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Ja własnie usmażylam tortille i zrobie je z grillowanym indykiem i grillowaną papryką.
Cytat:
|
|
#1952 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Choć i Dra Oetkera zdarza mi się zjeść---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Z ciekawszych rzeczy, to od lutego dostałam podwyżkę |
|
|
|
|
#1953 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i płytkę dają mimo, że na nfz .. więc chyba jednak nie odpuszczę ![]() chociaż ten gin na nfz, u którego prowadzę ciążę też nie jest najgorszy, podobno całkiem niezły lekarz (ja trafiłam do niego trochę przypadkiem) ale w tej przychodni sprzęt raczej nie jest taki super jak w klinice. O fajnie, ja nie mam na co liczyć, w sumie nie wiem po co tu jeszcze siedzę, bo medalu nikt mi nie da hehe .. w poniedziałek koniec tego dobrego, wezmę już L4! A dostałaś zmianę stanowiska? Bo jak nie to i tak Ci policzą średnią do zasiłku
|
|
#1955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podwyżki gratuluję! To miło ze strony pracodawcy, że cię docenia. Ja miałam mieć wyrównanie pensji od lutego.. i co.. i cisza W poniedzialek idę z nimi (tj. kierownikiem i dyrektorką hr) gadać, zapytam się, co to za polityka ![]() obiecanki-cacanki???? poszłabym dzisiaj ale nie chcę sobie humoru psuć na weekend. Bo spodziewam się, że kasy nie zobaczę.. ![]() mniam mniam.. wieki tego nie jadłam.. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Mi też by nie policzyli tego wyrównania... ale jakoś lepiej by mi było na duszy wiedząc, ze po powrocie do pracy będe miała większą pensję. |
|
|
|
|
#1956 |
|
Rozeznanie
|
Jak to jest z tą podwyżką pod koniec pracy, przed pójściem na zwolnienie? Mi tłumaczyła księgowa, że sumuję się 12 ostatnich pensji i dzieli je się przez 12. Niby ta podwyżka powinna się zaliczać, prawda?
Wczesniej chciałam iść na zwolnienie z początkiem kwietnia (nic w pracy o tym jeszcze nie mówiłam), ale pracodawca coś mi mówi, że powinnam przepracować 3 miesiące, żeby to mi się naliczyło do zasiłku, czy to prawda? Nie wiem czy nie chcą mnie przekabacić... Edytowane przez Truskawka31 Czas edycji: 2015-02-13 o 13:54 |
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zależy ile chcesz jeszcze pracować, w tej sytuacji opłaca się jak najdłużej ..
|
|
#1958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tej sytuacji popracuję najdłużej do końca kwietnia... Więcej nawet już nie chcę![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Zanim dostałam podwyżkę planowałam, że powiem po usg połówkowym czyli na przełomie lutego i marca, że od początku kwietnia idę na zwolnienie, a teraz nie pozostaje mi nic innego jak tylko jeszcze miesiąc popracować... tak mi się nie chce... |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i analogicznie, jak dostaniesz jeszcze 3 pensje z podwyżką to zasiłek się zwiększy o 1/4, jak 2 to o 1/6 .. sama sobie policz czy warto.
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam to zjem dzis makaron z serem mniam
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję podwyżki.
|
#1962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Dziękuję, też się cieszę - przynajmniej do porodu, będę miała taką kasę
|
|
|
|
|
#1963 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż robi mi zdjęcia co parę tygodni, w tym samym miejscu i tej samej pozycji, dzięki aplikacji na telefon. Ale aż tak fajnej pamiątki jak z linka to mieć nie będę Cytat:
jeżeli po krótkiej drzemce nie przejdzie biorę Apap...Właśnie wszamałam kaszankę z patelni i od razu po, poprawiłam lodem Dzisiaj męczą mnie też mdłości. Zjem coś i przez parę minut odejdą, a potem wracają... Cytat:
![]() Poza dolegliwościami fizycznymi to piątek trzynastego jest dla mnie szczęśliwy, bo potwierdziłam dzisiaj informacje, które wyczytałam, że mogę podczas L4 wyjechać za granicę do męża i stamtąd wysyłać zaświadczenia do pracodawcy, których nawet nie muszę tłumaczyć. Panie kadrowe niestety tylko mi namieszały w głowie, mówiąc że tak to na pewno się nie da. Na szczęście nie taki ZUS straszny jak się wydaje i pani w okienku wszystko mi szczegółowo wyjaśniła. W końcu mogę zacząć się pakować!
|
||||
|
|
|
#1964 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje podwyżki
Ta kreskę to miałam bladziutka po porodzie i teraz juz jest bardziej widoczna
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś też byłam w zusie pytać o macierzyński i pani była bardzo miła i konkretna masz racje, zus nie taki straszny, zwłaszcza wtedy, kiedy człowiek potafi sie z nimi obchodzić
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Jak pójdziesz na L4 to nie, bo podstawa do L4 też liczy się z 12 miesięcy ..
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Do tej średniej wchodzą chyba też 13-nastki, premie, nagrody, dobrze myślę ?
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1970 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Dzięki!Ide dzisiaj z 8 koleżankami na 50 twarzy Greya
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrzebcie w necie, wszystko da się znaleźć
|
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj z mężem w sklepie z wózkami i bardzo spodobał nam się wózek polskiej firmy Jedo chyba 4ds. Ma duże koła i jest piękny
Fajna cena.Zjadłam dopiero co żurek z białą kiełbasą i jajkiem, do tego ziemniaczki ze skwarkami ![]() |
|
|
|
#1974 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny po 2 dniach bez internetu
![]() jutro odbieram nowy ruter i mam nadzieję, że nie będzie więcej takich numerów!!! Wczoraj byłam u mamy na pączusiach, dostałam też trochę na wynos. Były pyszne! Zrobiłam jednak jedną bardzo złą rzecz - wypiłam literatkę gazowanego napoju. Wcześniej w ciąży w ogóle nie piłam gazowanego. Boże, co się ze mną działo w nocy. Obudziłam się z odruchem wymiotnym, na szczęście zdążyłam usiąść na łóżku i przełknęłam ten kwas. ZGAGA GIGANT. Całą noc nie spałam, więc musiałam nadrobić w dzień. No i cały dzień mam potworne mdłości, czuję jak mi ten kwas wypalił cały przełyk i nic mi nie podchodzi ![]() Poza tym mój mąż zwariował!!! Pojechał z teściową na chemię, zostawił ją w szpitalu i poszedł do galerii odebrać pieniądze za reklamowane buty. Po powrocie okazało się, że pokupił nam prezenty - dla mnie pozłacany zegarek, a dla siebie i dla mnie książki za 500zł Udobruchał mnie trochę tym, że na końcu wyciągnął najmniejszą paczuszkę i powiedział "dla Zosi też coś mam", a tam takie słodkie pajacyki z kapturkiem na 56cm - chyba mu w sklepie podpowiedziały... no i zegarek też jest śliczny
|
|
|
|
#1975 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A linii mam nadzieję, że nie będę miała, w 1c nie było to liczę, że mnie to ominie teraz. ja dziś byłam na obiedzie w kfc Gratulacje! Cytat:
Rozpieszcza swoje kobiety! A ja dziś myślałam, że wejdę do tesco, skuszona łupami Agunineczki, ale nie miałam już siły. Byliśmy z tż na przeglądzie, gościu był baaaaaardzo dokładny, przez to powolny i straciliśmy z godzinę tam, na szczęście nie wzięłam małego, został z babcią bo by się umęczył na mrozie. Potem pojechaliśmy pooglądać lampy w praktikerze i wypatrzyłam lampę piracką! Podjechaliśmy jeszcze do h&m, chciałam zaopatrzyć się w leginsy ale nie było w moim rozmiarze, większe, mniejsze tak ale w moim ani jednej pary, znaczy takich długich bo takie do kolan to były ((No i tak jeszcze z ciekawostek, dziecko mi się załatwiło dziś na dywan :P na szczęście 1 :P
|
|
#1976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to wczoraj przez moje dziecko w brzuchu o mały włos ja się nie załatwiłam na dywan
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
ja wczoraj robiłam pączki bo tutaj obchodzą Dzień Pączka ale we wtorek i w poniedziałek będzie druga porcja Pierwszy raz robiłam pączki i jestem zadowolona z efektu.Pojechałam wczoraj z córką i tesciową do przychodni na badanie i szczepienie.Lilianka spłakała się strasznie,była potem marudna ale dzis juz jest lepiej.Rozwija się prawidłowo także jestem szczęsliwa ![]() Niestety myslalam ze mdłoscii wymioty są już za mną ale jadac samochodem myslalam ze puszcze pawia ale wytrzymalam po wyjsciu z samochodem tuz przed samym domem bieglam na gore w kurtce i butach Gratuluje wszystkim dziewczynom poznanych plci i prawidlowych badan Moja kuzynka urodzila wczoraj dziewczynke,mial byc chlopak i do 9 miesiaca wszystko na to wskazywalo,na 2 tygodnie przed porodem dowiedzieli sie ze bedzie inaczej Na poczatku byl strach bo przeciez ubranka,wystroj pokoju pod chlopaka ale teraz juz sie pogodzili z nowa wiadomoscia i ciesza sie corka![]() Ja walentynek w Polsce nie obchodziłam ale Mąż stwierdzil że są to nasze pierwsze walentynki razem takze Tesciowie mają jutro dzień z wnuczką i my mamy wychodne Siedze w domu i czasem mysle ze spędzilabym kilka dni bez Liliany tak aby odpoczac psychicznie itp.a przychodzi co do czego,wyjscie na herbate,na zakupy a ja juz mysle o niej co robi,czy nie jest glodna,teskni mi sie za nia itp. Baby nie zrozumiesz
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
|
|
|
|
#1978 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lece dalej nadrabiać 3 dni bez kompa i wizażu ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- super ! mi też przelali większą pensje o parenaście złotych, ale nie wiem czy to podwyzka czy jak ![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
narazie śpi.... ale zasnęła wczoraj o 23.20 ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
) to co chwila na zegarek, ciekawe co robią, czy zadowolona czy coś tam najhętniej co godzine bym dzwoniła czy zyje
|
||||||
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
witajcie z rana
codziennie duzo sie dzieje i czasu nawet zbytnio pisac nie ma ale czytam codziennie.Zauwazylam ze od jakiegos tyg z rana robi mi sie czesto slabo:/ teraz tez pojechalam z mama na zakupy i stjac w kolejce najpierw kurtke sciagnelam ale to nie pomoglo i musialam wyjsc i siedze w aucie pod sklepem teraz i czekam.wczesniej od poczatku ciazy to sie nie zdarzalo.spotyka was tez to? wczoraj tz wieczorem powiedzial tajemniczo zebym dzis o 16:30 byla gotowa bo wychodzimy i oczywiscie tajemnica dokad, dzis rano go cisnelam ze nie wiem jak z obiadem to powiedzial ze cos tam zjemy wiec chyba restauracja jakas A dzus od rana maly daje o sobie znak, chyba sok wyciskany z pomaranczy lubi bo po nim sie uaktywnia ![]() A na dodatek super pogoda mega slonce od rana az chce sie zyc
|
|
|
|
#1980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

a z pracy wróce to głodna bede... Moze na szybko zrobię makaron z sosem pomidorowym i tunczykiem. Podgrzewam pomidory w puszce i dodaje tunczyka z puszki i mieszam, doprawiam

W tej sytuacji popracuję najdłużej do końca kwietnia... Więcej nawet już nie chcę

jeżeli po krótkiej drzemce nie przejdzie biorę Apap...