Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-13, 21:42   #1441
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Wpadam się przywitać
U mnie kiepski dzień. Babcia trafiła do szpitala z zapaleníem płuc i problemamí z oddychaniem
Pewníe będzie mnie mało na forum. Ale postaram się czytać na bieżąco.
Zdrówka dla babci Wiem jak się czujesz bo moja w ostatnim miesiącu 3 razy trafiała do szpitala bo traciła przytomność przez migotki.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
moj TZ dzis z rozami wrocil do domu podziekowalam, ale i tak z nim nie rozmawiam.
Ty to jesteś!! Biedaczek się stara

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Aaa zdecydowaliśmy się na to mieszkanie - trochę trzeba będzie przybidowac na chwilę no jednak powoli trzeba odmalowac i tyle. Ale faaaajnie jutro was nadrobie
Joamro trzeba walczyć o ubezpieczenie z PZU. Crystal daj buzi mężowi i nie gniewaj juz się..
Ale supeeeer Czyli rodzicom też się pewnie podobało

Wróciłam niedawno z wizyty u gina. Tak więc Jagódka waży 2400, więc wielkoludem nie będzie W końcu pokazała buziunię, kilka razy próbował złapać 3D bo tak się wierciła. Ma takie pyzunie policzki kochane i pokazała nam języka Szyjka nadal się skraca, na dzień dzisiejszy w ciągu 4 tygodni zeszła z 24 mm do 17 mm, ale mam się nie niepokoić. Za to rozwarcia na szczęście jeszcze nie ma Lekarz liczy na to, że może uda nam się spotkać jeszcze za 3 tygodnie na wizycie.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 21:44   #1442
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja mam ten termometr...w sumie tez uwazam ze sredni..jakos czesto dziwna temp.pokazuje...osobisxie jeszcze nie kupilam kolejnego ale czaje sie raczej na taki szpitalny tzn.taki na podczerwien

Odnosnie porodu to ja bym w sumie mogla tak za tydzien od najblizszego pon. Bede wtedy miala skonczony 38 i jakos tak sie pewniej bede czula..ale warunek mam taki ze musze byc zdrowa ( a poki co kiepsko mi idzie to zdrowienie) i cala rodzinka tez

A co do karmienia co 2-3h..to problem w tym dziewczyny ze dziecko moze byc glodne. Z prostej przyczyny...sporo noworodkow nie dojada tylko poprzez ssanie zasypia przy tej cieplej maminej piersi. A pozniej ledwo odlozone sie budza bo sa glodne a zasnely tylko dlatego ze im sie zrobilo milusio i blogo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a masz już upatrzony jakiś model na podczerwień?

wiesz jeśli chodzi o karmienie to mam podobne zdanie. Bo trzeba wziąć pod uwagę 2 rzeczy:

1) matka może mieć słaby pokarm (moja szwagierka miała prawie przeźroczysty) bo nie jadła wg diety i dziecko nie było najedzone
2) matka może mieć mało pokarmu. A jak podajesz pierś to nie do końca wiesz ile maluszek zjadł... No chyba, że odciągasz i podajesz w butelce to wtedy masz nad tym kontrolę...
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 21:44   #1443
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
może rzeczywiście już jest w drodze do domu, ale telefon powinien odebrać. 37tc to nie przelewki, naprawdę mogłabyś już zacząć rodzić należy mu się za to. ja bym się dobijała do skutku.
chyba zaczne ciche dni jak crystal ale pierw dogadam do słuchu
Stary 2015-02-13, 21:46   #1444
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno z wizyty u gina. Tak więc Jagódka waży 2400, więc wielkoludem nie będzie W końcu pokazała buziunię, kilka razy próbował złapać 3D bo tak się wierciła. Ma takie pyzunie policzki kochane i pokazała nam języka Szyjka nadal się skraca, na dzień dzisiejszy w ciągu 4 tygodni zeszła z 24 mm do 17 mm, ale mam się nie niepokoić. Za to rozwarcia na szczęście jeszcze nie ma Lekarz liczy na to, że może uda nam się spotkać jeszcze za 3 tygodnie na wizycie.
Super
Stary 2015-02-13, 21:47   #1445
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa
A co do karmienia co 2-3h..to problem w tym dziewczyny ze dziecko moze byc glodne. Z prostej przyczyny...sporo noworodkow nie dojada tylko poprzez ssanie zasypia przy tej cieplej maminej piersi. A pozniej ledwo odlozone sie budza bo sa glodne a zasnely tylko dlatego ze im sie zrobilo milusio i blogo
tak, o tym też jest w tej książce i też jak sprawić, żeby dziecko nie zasypiało i skończyło posiłek. bo przecież celem karmienia jest to, żeby dziecko się najadło jak nie tym to innym sposobem. oczywiście jak matka nie przestrzega zbilansowanej diety to, wiecie, trochę inna sytuacja. moim zdaniem kwestia karmienia na żądanie to po prostu kolejny pkt, gdzie każdy będzie musiał wypracować to, co komu najbardziej odpowiada, bo to nie jest dobre, że ledwo dzidziuś zakwili, a już jest przystawiany do cyca, żeby zjadł, bez zastanowienia o co mu chodzi i chyba o to chodzi tej położnej.

Cytat:
Napisane przez asiulek

ja też mam zamiar kupić termometr na podczerwień czyli kolejny większy wydatek

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2015-02-13 o 21:54
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 21:54   #1446
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Najpierw mu wygadaj o co Ci chodzi, żeby wiedział chociaż za co opierdziel dostaje

A mnie dzisiaj po wizycie TŻ zabrał na kebaba Na szczęście cukier nie skoczył, bo to w sumie same warzywka z mięskiem tak to sobie tłumaczę

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

A i termin na USG przesunął się z 15 marca na 28 marca zwariować można ale ja się będę jednak trzymała 15 marca

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-13, 21:59   #1447
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

A mnie dzisiaj po wizycie TŻ zabrał na kebaba Na szczęście cukier nie skoczył, bo to w sumie same warzywka z mięskiem tak to sobie tłumaczę [COLOR="Silver"]
samo zdrowe jedzonko: warzywka samo zdrowie a mięsko pewnie chudziutkie bardzo
Stary 2015-02-13, 22:03   #1448
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
dogadaj, dogadaj, niech jest świadomy, że nieodbieranie telefonów w tej sytuacji to z jego strony wielka głupota i nieodpowiedzialność.
Stary 2015-02-13, 22:04   #1449
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja sie popłakałam przed chwila...chcialam podjechac autem do sklepu po coś słodkiego ...i zapomniałam ze komplet kluczy dałam siostrze TŻ a drugi komplet ma sam TŻ który teraz na tym cholernym piwie jest (pisał 30min temu ze juz bedzie wracal) a teraz nie odbiera tel. Normalnie jakbym zaczela teraz rodzic to 1)TŻ nie odbiera 2) do auta nie moge sie dostac no zesz zaraz mnie rozniesie..... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAA
ehh teraz już musi odbierać ZAWSZE! bacik dla niego

Cytat:
Aaa zdecydowaliśmy się na to mieszkanie - trochę trzeba będzie przybidowac na chwilę no jednak powoli trzeba odmalowac i tyle. Ale faaaajnie jutro was nadrobie
Joamro trzeba walczyć o ubezpieczenie z PZU. Crystal daj buzi mężowi i nie gniewaj juz się..
super, że się udało daj jakieś foty

Cytat:
Zdrówka dla babci Wiem jak się czujesz bo moja w ostatnim miesiącu 3 razy trafiała do szpitala bo traciła przytomność przez migotki.

za wizytę!!

mąż wrócił z pracy z bukietem tulipanów i milką oreo jak on wie co ja lubię
Stary 2015-02-13, 22:04   #1450
martunka88
Rozeznanie

A ja już się nie mogę doczekać... może nie porodu, a synka ale porodu się nie boję, czuję wewnętrzny spokój. W przyszłym tyg. przyjdzie brakująca cześć wyprawki, mówię małemu, że po tym może startować

Wczoraj kurier przyniósł laktator... musiałam przetestować Dziewczyny, chyba jestem dziwna, przystawiłam na próbę- na max 20sek. i nawet mi się podobało, bo czułam lekkie łaskotanie To normalne?

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Ale ten moj Tz jest kochany wspomnialam mu,ze zjadlabym cos slodkiego, nie zdazylam skonczyc mowic,a on juz zamykal drzwi za soba i poszedl do biedronki nakupil mi ciastek,batonow i czekolad kochany moj
mój ostatnio zawsze jak wraca ze sklepu to przynosi słodkie przekąski, mimo że nie prosiłam ale Twój egzemplarz chyba lepszy, bo mój na zawołanie nie wychodzi

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Zrobiłam sobie herbatkę z liści malin żeby zobaczyć jak to smakuje. I ten napój zmobilizowal mnie do spakowania szpitalnej torby
Cytat:
mi nie smakuje ale pije kazdego dnia

jaki to ma smak? da się wypić bez cukru... albo czy można cukier dodać?

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
mi się nawet brzuch nie obniżył a termin za 3 tygodnie...chyba z zaskoczenia mnie weźmie
to czekamy na nasze niespodzianki

Cytat:
ja akurat się z Tobą zgadzam. karmienie co 2-3h wydaje mi się rozsądne i ciężko mi uwierzyć, że dziecko z takim grafikiem byłoby głodne. ale cóż, wyjdzie w praktyce.
Hmm u mnie na SR położna zalecała karmienie co 2-3h (liczone od momentu przystawienia do piersi... a czasami dziecko może i przez godzinę ssać:P) przynajmniej na początku, aż dziecku się wszystko bardziej unormuje.

Cytat:
Cytat:
Spakowalam się do szpitala, tzn. jeszcze nie całkiem, bo musze kilka rzeczy dokupić i dopakowac. Wyszła mi jedna walizka kabinowa (to dla mnie), torba wozkowa (dziecko) i taka torba wielkości dużej damskiej torebki (to graty porodowe-szmata, koszula, picie, ręcznik itd). Osobno będę targac kurę i pampersy, chyba że gdzieś je poupycham
Nie szkoda Ci kurki? Po przyjściu ze szpitala zalecane jest pranie wszystkiego co miałyśmy spakowane, ja bym wolała mieć ją ciągle pod ręką w domu
Co prawda jeszcze zbieram rzeczy do spakowania, ale przygotuję 3 torby- 1 z rzeczami dla mnie na poród (po porodzie mąż zabierze ją do domu, a przyniesie drugą), 2 z rzeczami potrzebnymi na pobyt w szpitalu, a 3 przygotowaną zostawiam na początku w domu (tam rzeczy na wyjście ze szpitala, mąż przywiezie w dniu wypisu)

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja moge rodzic ale za tydzień lub dwa. Jeszcze paczka z gemini mi nie dotarła a tam herbata z liści malin i olej z wiesiołka jest. Torby nie spakowane. Skurcze bolące mam po kilka razy w ciągu dnia+ te twardnienia brzucha. Poza tym od dwóch dni tak mnie biodra bolą jakby sie rozchodziły. W środe kumpela stwierdziła że brzuch już mam niżej.
Mam tylko nadzieje, że wody chlupna mi w domu i spokojnie pojade przy skurczach co 5 min do szpitala. Jutro zaczynam 37 tc
Hehe mam tak samo ze spakowaniem torby. Moja paczka z gemini powinna przyjść we środę, potem niech się dzieje wola nieba

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Ech, no ja właśnie głównie się boje, że mi gdzieś poza domem chlupną wody i jak na dworze, to będzie straaasznie zimno, a jak gdzieś w sklepie np. to trochę wstyd :p

Mąż, bez którego z domu się nie ruszam, nosi mi w plecaku zapasowe spodnie, majtki i wielgachną wkładko-podpaskę :p
Hahaha nawet nie pomyślałam by nosić ze sobą zapasowe ubranie Za to mąż powiedział, że jak się zacznie 38tc to mnie nie wypuszcza z domu, bo w każdej chwili synek może zrobić niespodziankę:P

Cytat:
gratulacje, niech się przyjemnie i bezproblemowo mieszka

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

O tym nie pomyślałam. Cholerka, to całe karmienie to trudna sprawa, chyba trzeba się zdać na instynkt.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 22:06   #1451
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw mu wygadaj o co Ci chodzi, żeby wiedział chociaż za co opierdziel dostaje

A mnie dzisiaj po wizycie TŻ zabrał na kebaba Na szczęście cukier nie skoczył, bo to w sumie same warzywka z mięskiem tak to sobie tłumaczę

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

A i termin na USG przesunął się z 15 marca na 28 marca zwariować można ale ja się będę jednak trzymała 15 marca
teraz już nie ma co patrzeć na termin z usg
Stary 2015-02-13, 22:07   #1452
Anneet
Raczkowanie

[QUOTE=asiulek8;50237601]Najpierw mu wygadaj o co Ci chodzi, żeby wiedział chociaż za co opierdziel dostaje

A i termin na USG przesunął się z 15 marca na 28 marca zwariować można ale ja się będę jednak trzymała 15 marca [/QUOTE=

Moja gin mi powiedziała,żeby nie wierzyć dacie porodu z USG bo tam oblicza maszyna przez wagę dziecka itp,i lepiej być przygotowanym na tą pierwszą co oni sami obliczają..
Anneet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 22:08   #1453
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
A to dużo??? bo ja właśnie byłam z siebie dumna, że objętościowo wyszło mi całkiem przyzwoicie to teraz mam pytanie do ogółu: w co jesteście spakowane (jedna torba\walizka czy wiecej)?
Ja miałam poprzednio 1 torbę i teraz też zamierzam mieć 1, natomiast więcej tego samego będzie czekało w domu na podmianę
Cytat:
mamusie a myslicie ze czopki glicerynowe dobre zamiast lewatywy do kupienia w aptece? kurde.... u nas nie robia lewatywy w szpitalu, wolalabym o tym pomyslec jak sie u mnie zacznie, i golic tez nie gola
Obawiam się, że to nie jest to samo działanie. Ale czopki polecam serio na po porodzie SN
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jaki kupowałyście termometr?? bo coś mi się kojarzy, że pisałyście o microlife nc 150 ale on ma dużo negatywnych opinii, że źle mierzy temperaturę a właśnie chce zamówić i mam dylemat
Właśnie też chciałabym jakiś kupić i wszystkie mają kiepskie opinie, że wyniki losowe, itp
Cytat:
nam na SR położna doradziła by lewatywke sobie kupic w aptece ale nie robić absolutnie w domu bo taka lewatywa przyspiesza skurcze i można urodzić w domu, tylko zabrać do szpitala [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

:
Jak ja rodziłam, to była lewatywa w szpitalu, nie trzeba było mieć swojej

Co do tego kto chce kiedy urodzić, to ja w poprzedniej ciąży wcale nie chciałam nie czułam się gotowa, itp i urodziłam przed TP. Za to te dziewczyny co wyczekiwały do 37tc i już chciały rodzić, często rodziły po TP A teraz to już mam serdecznie dość skurczy, które naprawdę bolą, bo aż mnie budzą mnie w nocy i chętnie bym urodziła jak tylko będzie ciąża donoszona, ale dopiero 1 marca przyjedzie do mnie teściowa, także 2 marca ja już mogę ale obawiam się właśnie przenoszenia tym razem

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 22:09   #1454
luzna25
Zadomowienie

dobranoc miłych snów
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 22:13   #1455
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
nam na SR położna doradziła by lewatywke sobie kupic w aptece ale nie robić absolutnie w domu bo taka lewatywa przyspiesza skurcze i można urodzić w domu, tylko zabrać do szpitala

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

dawno kwiatów nie dostałam..... smutno mi coraz bardziej

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

mnie od początku ciąży ciągnie do zimnego browarka!!!!!!

to chyba ja kupie i zrobie w szpitalu nie smutaj.... ja dostalam, ale nie bez powodu, a lepiej jest dostawac bez powodu

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
A ja sie popłakałam przed chwila...chcialam podjechac autem do sklepu po coś słodkiego ...i zapomniałam ze komplet kluczy dałam siostrze TŻ a drugi komplet ma sam TŻ który teraz na tym cholernym piwie jest (pisał 30min temu ze juz bedzie wracal) a teraz nie odbiera tel. Normalnie jakbym zaczela teraz rodzic to 1)TŻ nie odbiera 2) do auta nie moge sie dostac no zesz zaraz mnie rozniesie..... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAA
oj kochana nie krzycz tylko na TZ albo nakrzycz, niech sie czuje winny i kwiaty kupuje oooo!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
U mnie sa dwie torby podrozne,jedna wieksza dla mnie i mniejsza dla malutkiej.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Oj nie kus ... od jakiegos czasu chodzi za mna piwo ze sokiem... i bedzie musialo jeszcze dluuuugo chodzic
za mna chodzi drineczek taki koktajl z alkoholem oj.... kiedy to bedzie to szybciej zmarszczek sie dorobie

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Hehe dajesz mu popalic,ale skoro zasluzyl

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Ale fajnie, że przyszedł z kwiatami. Trochę go przetrzymaj, ale daj się potem przeprosić. Godzenie jest fajne

Też tak sobie mówię w końcu miliony kobiet rodziły, a żyją i mają się dobrze
Dziękuję i oby maluchy się zdrowe urodziły
pogodzic pogodze sie z nim, ale nie z tym co uslyszalam przez to ma przerabane na bardzo dlugo
beda zdrowiutkie nasze dzieciaczki wszystkie a porody szybkie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 22:14   #1456
Anneet
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny a jaki kupowałyście termometr?? bo coś mi się kojarzy, że pisałyście o microlife nc 150 ale on ma dużo negatywnych opinii, że źle mierzy temperaturę a właśnie chce zamówić i mam dylemat

My z mężem przez allegro kupiliśmy taki

http://allegro.pl/show_item.php?item=4936556188
i polecam go fajny jest,dobrze mierzy i ma trochę bajer..mąż za takim patrzył :P
Stary 2015-02-13, 22:17   #1457
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Ale ten moj Tz jest kochany wspomnialam mu,ze zjadlabym cos slodkiego, nie zdazylam skonczyc mowic,a on juz zamykal drzwi za soba i poszedl do biedronki nakupil mi ciastek,batonow i czekolad kochany moj
słodziak
mój wczoraj wrócił z zakupów z bukietem czerwonych róż za to, że ponoć tak dzielnie znoszę ciąże.
Ale najbardziej mnie rozczulił kiedy wysprzątał kuchnię na błysk, przyszedł i mówi "posprzątałem w kuchni, możesz sobie brudzić od nowa" hihi
Stary 2015-02-13, 22:19   #1458
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

stara sie stara ale nabroil to musi sie starac najchetniej bym mu kopnela i niech nie wraca do domu za wizyte asiulek to mowisz rodzisz w moje urodziny

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ehh teraz już musi odbierać ZAWSZE! bacik dla niego

super, że się udało daj jakieś foty

za wizytę!!

mąż wrócił z pracy z bukietem tulipanów i milką oreo jak on wie co ja lubię

to jest kochany TZ

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
tylko powiedz mu co zrobil zeby nie bylo ze to hormony w ciazy
Stary 2015-02-13, 22:19   #1459
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
Moja gin mi powiedziała,żeby nie wierzyć dacie porodu z USG bo tam oblicza maszyna przez wagę dziecka itp,i lepiej być przygotowanym na tą pierwszą co oni sami obliczają..
Tak na prawdę ja nigdy nie sugerowałam się jakoś tą datą z USG, bo to jakaś średnia z pomiarów.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-13, 22:21   #1460
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
A ja już się nie mogę doczekać... może nie porodu, a synka ale porodu się nie boję, czuję wewnętrzny spokój. W przyszłym tyg. przyjdzie brakująca cześć wyprawki, mówię małemu, że po tym może startować

Wczoraj kurier przyniósł laktator... musiałam przetestować Dziewczyny, chyba jestem dziwna, przystawiłam na próbę- na max 20sek. i nawet mi się podobało, bo czułam lekkie łaskotanie To normalne?

mój ostatnio zawsze jak wraca ze sklepu to przynosi słodkie przekąski, mimo że nie prosiłam ale Twój egzemplarz chyba lepszy, bo mój na zawołanie nie wychodzi

Hmm u mnie na SR położna zalecała karmienie co 2-3h (liczone od momentu przystawienia do piersi... a czasami dziecko może i przez godzinę ssać:P) przynajmniej na początku, aż dziecku się wszystko bardziej unormuje.

Nie szkoda Ci kurki? Po przyjściu ze szpitala zalecane jest pranie wszystkiego co miałyśmy spakowane, ja bym wolała mieć ją ciągle pod ręką w domu
Co prawda jeszcze zbieram rzeczy do spakowania, ale przygotuję 3 torby- 1 z rzeczami dla mnie na poród (po porodzie mąż zabierze ją do domu, a przyniesie drugą), 2 z rzeczami potrzebnymi na pobyt w szpitalu, a 3 przygotowaną zostawiam na początku w domu (tam rzeczy na wyjście ze szpitala, mąż przywiezie w dniu wypisu)

Hehe mam tak samo ze spakowaniem torby. Moja paczka z gemini powinna przyjść we środę, potem niech się dzieje wola nieba

Hahaha nawet nie pomyślałam by nosić ze sobą zapasowe ubranie Za to mąż powiedział, że jak się zacznie 38tc to mnie nie wypuszcza z domu, bo w każdej chwili synek może zrobić niespodziankę:P

O tym nie pomyślałam. Cholerka, to całe karmienie to trudna sprawa, chyba trzeba się zdać na instynkt.

da sie wypic bez cukru jesli komus bedzie smakowac hihi ja osobiscie wole z cukrem ;P smak mydla jak dla mnie, ale nie kieruj sie mna bo mi wszystko smierdzi i wszystko wymiotuje, wiec ja bezsmakowa

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja miałam poprzednio 1 torbę i teraz też zamierzam mieć 1, natomiast więcej tego samego będzie czekało w domu na podmianę

Obawiam się, że to nie jest to samo działanie. Ale czopki polecam serio na po porodzie SN

Właśnie też chciałabym jakiś kupić i wszystkie mają kiepskie opinie, że wyniki losowe, itp

Jak ja rodziłam, to była lewatywa w szpitalu, nie trzeba było mieć swojej

Co do tego kto chce kiedy urodzić, to ja w poprzedniej ciąży wcale nie chciałam nie czułam się gotowa, itp i urodziłam przed TP. Za to te dziewczyny co wyczekiwały do 37tc i już chciały rodzić, często rodziły po TP A teraz to już mam serdecznie dość skurczy, które naprawdę bolą, bo aż mnie budzą mnie w nocy i chętnie bym urodziła jak tylko będzie ciąża donoszona, ale dopiero 1 marca przyjedzie do mnie teściowa, także 2 marca ja już mogę ale obawiam się właśnie przenoszenia tym razem
dziekuje w takim razie nie bede ich kupowac
Stary 2015-02-13, 22:21   #1461
asiulek8
Wtajemniczenie

crystal - wolałabym wcześniej bo 9 marca mój gin ma dyżur w szpitalu a potem dopiero 26...

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-13, 22:22   #1462
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
super wpadam na drinki z parasolka nie dam mu buzi niech sie wypcha niech se pocaluje poduszke na dobranoc ;P
Stary 2015-02-13, 22:23   #1463
Anneet
Raczkowanie

To miłej nocki kochane
Chciałam coś nadrobić ale mężuś stoi nade mną i mnie wysyła do spania wcześniej po takim zwariowanym dniu,także nie wiem kiedy to nadrobię miłej i spokojnej nocki
Stary 2015-02-13, 22:26   #1464
crystal25
Zakorzenienie

nusiekowa pociesze cie moj TZ jak jedzie po corke to 3 godziny jazdy, wiec jak zaczne rodzic w takim momencie to troche ma zeby po mnie przyjechac a teraz np mamy ja tydzien, i jestesmy sami tutaj, wiec nie wiem co bysmy zrobili jakbym zaczela rodzic, a ona za mala zeby sama zostala w domu

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
crystal - wolałabym wcześniej bo 9 marca mój gin ma dyżur w szpitalu a potem dopiero 26...
to tez bym wolala
Stary 2015-02-13, 22:31   #1465
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Nagadac trzeba, ale bez awantur, rzucania talerzami i garnkami
Bo już cisza nocna
Pogodzicie sie, Tż napewno nie bez powodu nie odebrał
Cytat:
Tak na prawdę ja nigdy nie sugerowałam się jakoś tą datą z USG, bo to jakaś średnia z pomiarów.
u mnie tp a usg różnica 1 dzien u mnie sie sprawdza.

Cytat:
Napisane przez Anneet Pokaż wiadomość
To miłej nocki kochane
Chciałam coś nadrobić ale mężuś stoi nade mną i mnie wysyła do spania wcześniej po takim zwariowanym dniu,także nie wiem kiedy to nadrobię miłej i spokojnej nocki
Kolorowych snów

smv za mieszkanko super
Stary 2015-02-13, 22:34   #1466
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Super trzymam kciuki za sprawne załatwienie formalności

Cytat:

Super

Nusiekowa tez bym sie wkurzyla, gdyby Tz nie odbierał telefonu. Mam nadzieje, że Twoj dotarł juz do domu i zrozumiał o co Ci chodzi.

Rzuciło mi sie w oczy, że któraś napisała o słabym mleku matki. Nie ma czegoś takiego, zgodzę sie z tym, że karmiac piersią nie mamy pojecia ile wypilo dziecko ale na tym polega wlasnie kp. Podając mleko modyfikowane czy odciagniete w butelce latwiej jest nam obliczyć ile zjadła dziecko.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 22:54   #1467
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!!!!
Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość

Hmm u mnie na SR położna zalecała karmienie co 2-3h (liczone od momentu przystawienia do piersi... a czasami dziecko może i przez godzinę ssać) przynajmniej na początku, aż dziecku się wszystko bardziej unormuje.

Hahaha nawet nie pomyślałam by nosić ze sobą zapasowe ubranie Za to mąż powiedział, że jak się zacznie 38tc to mnie nie wypuszcza z domu, bo w każdej chwili synek może zrobić niespodziankę

No właśnie jeszcze się nad tą kurą zastanowię, ale chyba ediths ją prala i nic złego się nie stało

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Ale widzę, że ogólnie wszystkie mamy raczej podobną ilość bagażu-to dobrze

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Herbatka ma dziwny smak, trochę taki chemiczno-plastikowy (ale nie wiem czy to przypadkiem nie jest wina mojego nowego zaparzacza )

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 22:58   #1468
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
słodziak
mój wczoraj wrócił z zakupów z bukietem czerwonych róż za to, że ponoć tak dzielnie znoszę ciąże.
Ale najbardziej mnie rozczulił kiedy wysprzątał kuchnię na błysk, przyszedł i mówi "posprzątałem w kuchni, możesz sobie brudzić od nowa" hihi
wow! brawa dla tego pana

Anneet, dzięki za linka ładnie wygląda i ma fajną cenę, więc skoro mówisz, że jest dobry to może go kupię, ale w przyszłym miesiącu

z tego co ja słyszałam to kierowanie się tp wg ostatniej miesiączki jest równie zgubne co kierowanie się tp wg badania usg. i jedno, i drugie to tylko założenie, często mniej lub bardziej błędne. bo jak miałyśmy owulację później niż by to wynikało z terminu ost miesiączki to ta data porodu też jest o kant d... i podobnie usg podaje przybliżony tp bazując na tym w jakim tempie rozwija się dziecko. ale u mnie miedzy jednym a drugim też jest tylko 1 dzień różnicy ja trzymam kciuki, zęby nie przenosiła tej ciąży za bardzo i nie musiała czekać na poród w szpitalu Bóg wie ile.

nusiekowa
, jak tam TŻ??

ja właśnie wyczytałam, że anemia należy do przeciwwskazań co do porodu w wodzie/do wody czyli chyba będę musiała się pogodzić rodzeniem normalnie szkoda.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

smv, JoaMro, co Wy miałyście za przeboje z tym ubezpieczeniem z PZU?? chodzi o tą kasę za leżenie z szpitalu?? ja leżałam trochę dni, jak po poronieniu i łyżeczkowaniu wdało mi się zapalenie macicy, ale nie miałam potem problemów otrzymaniem kasy od nich za pobyt w szpitalu.
Stary 2015-02-13, 23:02   #1469
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

z tego co ja słyszałam to kierowanie się tp wg ostatniej miesiączki jest równie zgubne co kierowanie się tp wg badania usg. i jedno, i drugie to tylko założenie, często mniej lub bardziej błędne. bo jak miałyśmy owulację później niż by to wynikało z terminu ost miesiączki to ta data porodu też jest o kant d... i podobnie usg podaje przybliżony tp bazując na tym w jakim tempie rozwija się dziecko. ale u mnie miedzy jednym a drugim też jest tylko 1 dzień różnicy ja trzymam kciuki, zęby nie przenosiła tej ciąży za bardzo i nie musiała czekać na poród w szpitalu Bóg wie ile.
no kierowanie się wg OM jest dla tych, które miały w miarę regularne cykle. Jeśli chodzi o termin z usg to najbardziej prawdopodobny jest ten z usg pierwszego trymestru.
U mnie z OM 7 marzec, z usg pierwszego trymestru 5 marzec, więc dość podobnie ja bym chciała jeszcze w lutym urodzić, ale ja sobie mogę chcieć

co do termometrów ja mam taki do czoła i ucha, ale w pogotowiu będę miała stary, zwykły rtęciowy i gdyby coś się działo to chyba będę nim potwierdzać. Z tego co wyczytałam jest najbardziej wiarygodny

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:

smv, JoaMro, co Wy miałyście za przeboje z tym ubezpieczeniem z PZU?? chodzi o tą kasę za leżenie z szpitalu?? ja leżałam trochę dni, jak po poronieniu i łyżeczkowaniu wdało mi się zapalenie macicy, ale nie miałam potem problemów otrzymaniem kasy od nich za pobyt w szpitalu.
ja to nawet dostałam za rekonwalescencję po pobycie w szpitalu jak we wrześniu leżałam bo miałam krawienie
Stary 2015-02-13, 23:03   #1470
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Ja też chciałam kupić microlife, ale doczytałam się wreszcie beznadziejnych opinii.

Teraz na tapecie mam ten termometr: Tech-Med TM-F03B

Cytat:
U mnie sa dwie torby podrozne,jedna wieksza dla mnie i mniejsza dla malutkiej.

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Oj nie kus ... od jakiegos czasu chodzi za mna piwo ze sokiem... i bedzie musialo jeszcze dluuuugo chodzic
Piwo to moje marzenie.. za niczym innym tak nie tęsknię, jak za piwem właśnie TŻ mnie pociesza, że za jakiś rok sobie spróbuje.
Upoję się chyba jedną butelką

Cytat:
Oby miał ważny powód

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości