Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-13, 23:03   #1471
nouvelle2
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
wow! brawa dla tego pana

Anneet, dzięki za linka ładnie wygląda i ma fajną cenę, więc skoro mówisz, że jest dobry to może go kupię, ale w przyszłym miesiącu

z tego co ja słyszałam to kierowanie się tp wg ostatniej miesiączki jest równie zgubne co kierowanie się tp wg badania usg. i jedno, i drugie to tylko założenie, często mniej lub bardziej błędne. bo jak miałyśmy owulację później niż by to wynikało z terminu ost miesiączki to ta data porodu też jest o kant d... i podobnie usg podaje przybliżony tp bazując na tym w jakim tempie rozwija się dziecko. ale u mnie miedzy jednym a drugim też jest tylko 1 dzień różnicy ja trzymam kciuki, zęby nie przenosiła tej ciąży za bardzo i nie musiała czekać na poród w szpitalu Bóg wie ile.

nusiekowa
, jak tam TŻ??

ja właśnie wyczytałam, że anemia należy do przeciwwskazań co do porodu w wodzie/do wody czyli chyba będę musiała się pogodzić rodzeniem normalnie szkoda.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

smv, JoaMro, co Wy miałyście za przeboje z tym ubezpieczeniem z PZU?? chodzi o tą kasę za leżenie z szpitalu?? ja leżałam trochę dni, jak po poronieniu i łyżeczkowaniu wdało mi się zapalenie macicy, ale nie miałam potem problemów otrzymaniem kasy od nich za pobyt w szpitalu.
Ja bym bardzo chciała urodzić przed terminem wyznaczonym z om, tak z tydzień przed. Ale najprawdopodobniej przenoszę, mama i siostra przenosily, oznak zbliżającego się porodu u mnie brak. Wydaje mi się, że po terminie to już jest taka nerwowka, bo i psychicznie i fizycznie się już wysiada właśnie coś takiego zaobserwowałam na 'rodzących' wątkach

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:09   #1472
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
no kierowanie się wg OM jest dla tych, które miały w miarę regularne cykle. Jeśli chodzi o termin z usg to najbardziej prawdopodobny jest ten z usg pierwszego trymestru.
U mnie z OM 7 marzec, z usg pierwszego trymestru 5 marzec, więc dość podobnie ja bym chciała jeszcze w lutym urodzić, ale ja sobie mogę chcieć

co do termometrów ja mam taki do czoła i ucha, ale w pogotowiu będę miała stary, zwykły rtęciowy i gdyby coś się działo to chyba będę nim potwierdzać. Z tego co wyczytałam jest najbardziej wiarygodny

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

ja to nawet dostałam za rekonwalescencję po pobycie w szpitalu jak we wrześniu leżałam bo miałam krawienie
no właśnie, chcieć to mu sobie możemy ale ja trzymam kciuki, żeby dało radę urodzić wcześniej. mnie po prostu wizja czekania na poród już w szpitalu przeraża. i też nie chcę leżeć z dziewczynami po poronieniu na jednej sali. nie i już.

rtęciowy to się chyba do tyłka wkłada maluchowi :/ kurcze, mam kota i tak mu się mierzy temp i widzę jak na to reaguje. wolałabym tego dzidziusiowi oszczędzić, bo na pewno przyjemne nie jest.
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:10   #1473
tout-petit-fille
Zadomowienie

Ostatnio mnie coś tknęło, że w pierwszych wątkach chętne osoby miały przekazać kontakt do siebie jednej osobie na priv. Nie pamiętam tylko do kogo napisać.. nouvelle2 czy do Ciebie??

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:10   #1474
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!!!

No właśnie jeszcze się nad tą kurą zastanowię, ale chyba ediths ją prala i nic złego się nie stało

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Ale widzę, że ogólnie wszystkie mamy raczej podobną ilość bagażu-to dobrze

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Herbatka ma dziwny smak, trochę taki chemiczno-plastikowy (ale nie wiem czy to przypadkiem nie jest wina mojego nowego zaparzacza )
to nie zaparzacz, bo tez z niego korzystam mi tez tak smierdzi czy jakims mydlem ale z cukrem da sie wypic
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:11   #1475
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle
Ja bym bardzo chciała urodzić przed terminem wyznaczonym z om, tak z tydzień przed. Ale najprawdopodobniej przenoszę, mama i siostra przenosily, oznak zbliżającego się porodu u mnie brak. Wydaje mi się, że po terminie to już jest taka nerwowka, bo i psychicznie i fizycznie się już wysiada właśnie coś takiego zaobserwowałam na 'rodzących' wątkach
no właśnie, czy to już, czy nie już i czemu jeszcze się nie zaczęło... też bym tak nie chciała.
Stary 2015-02-13, 23:12   #1476
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Ostatnio mnie coś tknęło, że w pierwszych wątkach chętne osoby miały przekazać kontakt do siebie jednej osobie na priv. Nie pamiętam tylko do kogo napisać.. nouvelle2 czy do Ciebie??
ja zapisalam nr do nouvelle
Stary 2015-02-13, 23:12   #1477
Michiru
Zakorzenienie

dobra, dziołchy, ja idę się kłaść, bo zaś zaczyna mnie kręgosłup boleć. dobranoc
Stary 2015-02-13, 23:14   #1478
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja juz mam dosc, psychicznie i fizycznie, a tu jeszcze miesiac....
nie strasz z tym, bo moja mama mnie przed terminem urodzila i siostre ok 3 tyg.
Stary 2015-02-13, 23:15   #1479
tout-petit-fille
Zadomowienie

To inaczej: która z Was gromadzi całą bazę kontaktów??

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Michiru dobrej nocki

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:17   #1480
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie
U mnie każdy dzien po tp był meczacy. Na sile szukałam oznak zbliżającego sie porodu, próbowałam wszystkich metod na przyspieszenie porodu i odpowiadałam na pytania dotyczące mojego samopoczucia
Jestem ciekawa jak akcja potoczy sie tym razemmam nadzieje, że mama bedzie mogła przyjechac i pomoże przy starszym synku na początku.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2015-02-13 o 23:18
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:20   #1481
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to ja jestem łącznikiem napisz mi wiadomość prywatną i ja Ci odpisze mój nr telefonu, bo nie umiem z aplikacji napisać pierwsza
Cytat:
To inaczej: która z Was gromadzi całą bazę kontaktów??

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Michiru dobrej nocki

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
dobra, dziołchy, ja idę się kłaść, bo zaś zaczyna mnie kręgosłup boleć. dobranoc
Mi dzisiaj tz wymasowal kręgosłup + wygrzal ciepłymi rękoma i było o niebo lepiej. Szkoda, że codziennie nie mam takich luksusów. Dobranoc

Stary 2015-02-13, 23:21   #1482
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
A to dużo??? bo ja właśnie byłam z siebie dumna, że objętościowo wyszło mi całkiem przyzwoicie to teraz mam pytanie do ogółu: w co jesteście spakowane (jedna torba\walizka czy wiecej)?
Spakowałam sie częściowo, jedna torba taka fitness na poród i tż ja potem zabierze a druga troche większa na sale poporodowa.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
mamusie a myslicie ze czopki glicerynowe dobre zamiast lewatywy do kupienia w aptece? kurde.... u nas nie robia lewatywy w szpitalu, wolalabym o tym pomyslec jak sie u mnie zacznie, i golic tez nie gola
Ja mam nadzieje, że tż zdązy mnie w domu ogolić tak delikatniej niż położna.

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jaki kupowałyście termometr?? bo coś mi się kojarzy, że pisałyście o microlife nc 150 ale on ma dużo negatywnych opinii, że źle mierzy temperaturę a właśnie chce zamówić i mam dylemat
Właśnie zamówiłam ten microlife nc 150 i czekam. W zapasie mam zwykłe.

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja mam spakowana średniej wielkości torbę podróżna i nawet dużą paczkę pampersow udało się wpakować

Oglądam właśnie garfielda i nie mogę ze śmiechu a plecy to mnie tak bolą, że o matko
Też oglądałam garfielda i prasowałam sterte ubranek.

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
nam na SR położna doradziła by lewatywke sobie kupic w aptece ale nie robić absolutnie w domu bo taka lewatywa przyspiesza skurcze i można urodzić w domu, tylko zabrać do szpitala

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

dawno kwiatów nie dostałam..... smutno mi coraz bardziej

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

mnie od początku ciąży ciągnie do zimnego browarka!!!!!!
A to lewatyw nie maja w szpitalu?!
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Aaa zdecydowaliśmy się na to mieszkanie - trochę trzeba będzie przybidowac na chwilę no jednak powoli trzeba odmalowac i tyle. Ale faaaajnie jutro was nadrobie
Joamro trzeba walczyć o ubezpieczenie z PZU. Crystal daj buzi mężowi i nie gniewaj juz się..
Gratulacje!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:23   #1483
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
to nie zaparzacz, bo tez z niego korzystam mi tez tak smierdzi czy jakims mydlem ale z cukrem da sie wypic
Ja chyba cytryne będę dodawać chociaż w sumie każde zioła jestem w stanie wypić, wiec do tego smaku tez się przyzwyczaje.
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Dokładnie
U mnie każdy dzien po tp był meczacy. Na sile szukałam oznak zbliżającego sie porodu, próbowałam wszystkich metod na przyspieszenie porodu i odpowiadałam na pytania dotyczące mojego samopoczucia
Jestem ciekawa jak akcja potoczy sie tym razemmam nadzieje, że mama bedzie mogła przyjechac i pomoże przy starszym synku na początku.
Te metody na przyspieszenie porodu u mnie pewnie też nie podzialaja, no cóż... najwyżej będę do końca marca w ciąży chodzić.

Stary 2015-02-13, 23:25   #1484
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

rtęciowy to się chyba do tyłka wkłada maluchowi :/ kurcze, mam kota i tak mu się mierzy temp i widzę jak na to reaguje. wolałabym tego dzidziusiowi oszczędzić, bo na pewno przyjemne nie jest.
tak, mierzy się w pupie, mam nadzieję, że nie będę musiała użyćale będę mieć w razie czego.

Cytat:
no ja właśnie też bym nie chciała przenosić, to chyba psychicznie bardzo ciężke...i te telefony co 5 minut od wszystkich czy urodziłam oby tak nie było
Stary 2015-02-13, 23:31   #1485
asiulek8
Wtajemniczenie

A od kiedy można pić tę herbatkę z liści?

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Matko, moja mała mi sięga nogą prawie na plecy tak wierzga z lewej strony...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:36   #1486
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Polecam te prześcieradła, mam je tylko w inny wzór i są bardzo dobrej jakości
Sa mega jakościowo, kusiły mnie prześcieradła do łóżeczka ale oparłam sie i kupiłam zwykle frotte i na przewijak tez mam ochraniacz frotte i żałuje ze nie wzięłam takich profilowanychnspecjalnie na przewijak z przeszyciami, ladniej lezą
Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
To chyba zależy od egzemplarza, baterii i przeczytania instrukcji obsługi. Ja mam taki, chwalę sobie, pomiary są powtarzalne.
Ja Tes sobie chwale, instrukcja i bateria to podstawa
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Aaa zdecydowaliśmy się na to mieszkanie - trochę trzeba będzie przybidowac na chwilę no jednak powoli trzeba odmalowac i tyle. Ale faaaajnie jutro was nadrobie
Joamro trzeba walczyć o ubezpieczenie z PZU. Crystal daj buzi mężowi i nie gniewaj juz się..
Gratuluje mieszkania !!!
Cytat:
a masz już upatrzony jakiś model na podczerwień?

wiesz jeśli chodzi o karmienie to mam podobne zdanie. Bo trzeba wziąć pod uwagę 2 rzeczy:

1) matka może mieć słaby pokarm (moja szwagierka miała prawie przeźroczysty) bo nie jadła wg diety i dziecko nie było najedzone
2) matka może mieć mało pokarmu. A jak podajesz pierś to nie do końca wiesz ile maluszek zjadł... No chyba, że odciągasz i podajesz w butelce to wtedy masz nad tym kontrolę...
Nie mozna mieć słabego pokarmu
Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
A ja już się nie mogę doczekać... może nie porodu, a synka ale porodu się nie boję, czuję wewnętrzny spokój. W przyszłym tyg. przyjdzie brakująca cześć wyprawki, mówię małemu, że po tym może startować

Wczoraj kurier przyniósł laktator... musiałam przetestować Dziewczyny, chyba jestem dziwna, przystawiłam na próbę- na max 20sek. i nawet mi się podobało, bo czułam lekkie łaskotanie To normalne?

mój ostatnio zawsze jak wraca ze sklepu to przynosi słodkie przekąski, mimo że nie prosiłam ale Twój egzemplarz chyba lepszy, bo mój na zawołanie nie wychodzi

jaki to ma smak? da się wypić bez cukru... albo czy można cukier dodać?

to czekamy na nasze niespodzianki

Hmm u mnie na SR położna zalecała karmienie co 2-3h (liczone od momentu przystawienia do piersi... a czasami dziecko może i przez godzinę ssać:P) przynajmniej na początku, aż dziecku się wszystko bardziej unormuje.

Nie szkoda Ci kurki? Po przyjściu ze szpitala zalecane jest pranie wszystkiego co miałyśmy spakowane, ja bym wolała mieć ją ciągle pod ręką w domu
Co prawda jeszcze zbieram rzeczy do spakowania, ale przygotuję 3 torby- 1 z rzeczami dla mnie na poród (po porodzie mąż zabierze ją do domu, a przyniesie drugą), 2 z rzeczami potrzebnymi na pobyt w szpitalu, a 3 przygotowaną zostawiam na początku w domu (tam rzeczy na wyjście ze szpitala, mąż przywiezie w dniu wypisu)

Hehe mam tak samo ze spakowaniem torby. Moja paczka z gemini powinna przyjść we środę, potem niech się dzieje wola nieba

Hahaha nawet nie pomyślałam by nosić ze sobą zapasowe ubranie Za to mąż powiedział, że jak się zacznie 38tc to mnie nie wypuszcza z domu, bo w każdej chwili synek może zrobić niespodziankę:P

gratulacje, niech się przyjemnie i bezproblemowo mieszka

O tym nie pomyślałam. Cholerka, to całe karmienie to trudna sprawa, chyba trzeba się zdać na instynkt.
a wiesz ze odciąganie tez momentami było przyjemne dla mnie haha na poczatku było słabo bo mi sie poraniły brodawki bo uzywalam za mocnej siły zeby wydobyć chociaż kropelkę, ale teraz to juz luzik
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:38   #1487
mon9
Zakorzenienie

2360g

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2015-02-23 o 00:27
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:41   #1488
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
2360g
cudowna ale urosła

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:42   #1489
asiulek8
Wtajemniczenie

mon - jaka ona jest prześliczna i jaka ładna waga

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-13, 23:43   #1490
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
2360g
Cudna dziewczynka
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:44   #1491
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
2360g
ale ona rośnie!! cudo!
Stary 2015-02-13, 23:44   #1492
lesyeux
Zadomowienie

Wy to piwoszki
Ja jestem miłośnikiem whisky z lodem i cytrynką

Już nie moge sie doczekac, aż machne sobie takiego drinka

Ale w sumie do grilla to i redssa z lodóweczki też pochłonę niach niach
Stary 2015-02-13, 23:44   #1493
niunia_ona
Zakorzenienie

padam;p
dobranoc

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:46   #1494
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
2360g
Wow ale przypakowała

Synek

Stary 2015-02-13, 23:47   #1495
asiulek8
Wtajemniczenie

Oooo piwa też bym się napiła. Chyba bym bez odklejania się od butelki na raz całe machnęła a potem bym padła

Też się kładę, poczekam czytając książkę aż Jagódka się uspokoi w brzuszku i może zasnę. Dobranoc

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-13, 23:47   #1496
lesyeux
Zadomowienie

Helenkanasza cudowna number one
Silna kruszynka
Stary 2015-02-13, 23:48   #1497
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Sa mega jakościowo, kusiły mnie prześcieradła do łóżeczka ale oparłam sie i kupiłam zwykle frotte i na przewijak tez mam ochraniacz frotte i żałuje ze nie wzięłam takich profilowanychnspecjalnie na przewijak z przeszyciami, ladniej lezą

Ja Tes sobie chwale, instrukcja i bateria to podstawa

Gratuluje mieszkania !!!

Nie mozna mieć słabego pokarmu

a wiesz ze odciąganie tez momentami było przyjemne dla mnie haha na poczatku było słabo bo mi sie poraniły brodawki bo uzywalam za mocnej siły zeby wydobyć chociaż kropelkę, ale teraz to juz luzik
Ja właśnie na przewijak mam te profilowane no i jest ogromna różnica w jakości między tymi ochraniaczami z jerseyu a prześcieradłami z pink no more ale oni chyba ochraniaczy na przewijak nie szyją, a zamówiła bym.
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A od kiedy można pić tę herbatkę z liści?

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Matko, moja mała mi sięga nogą prawie na plecy tak wierzga z lewej strony...
Chyba od 38 tygodnia, ale ja już zaczęłam pić. Od jednego kubka dziennie wody mi nagle nie odejdą raczej

Stary 2015-02-13, 23:48   #1498
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
a masz już upatrzony jakiś model na podczerwień?

wiesz jeśli chodzi o karmienie to mam podobne zdanie. Bo trzeba wziąć pod uwagę 2 rzeczy:

1) matka może mieć słaby pokarm (moja szwagierka miała prawie przeźroczysty) bo nie jadła wg diety i dziecko nie było najedzone
2) matka może mieć mało pokarmu. A jak podajesz pierś to nie do końca wiesz ile maluszek zjadł... No chyba, że odciągasz i podajesz w butelce to wtedy masz nad tym kontrolę...

Dziewczyny nie ma czefos takiego jak slaby pokarm. Nie ma. To mit naszych babek i prababek. Poczytajcie nawet w necie. Moze byc malo pokarmu to fakt...ale nie ma slabego. Pokarm sam sie zawsze doatosowuje do dziecka.
Ja w obawie o kolki u D.bylam na meeega diexie i malo urozmaiconej, pokarm tez wygladal na przejrzysty a D.przybieral jak szalony. On praktycznie w pol roku potroil swoja wage.
I nie tylko ze wzgledu na wage ale rowniez na sr uczyli nas ze nie ma czefos takiego.
Jedyny powod by ocos bylo nie tak to albo gdy dziecko za duzo ulewa ( ale za duzo a nie duzo bo przy duzym ulewaniu dalej mozna ladnie przybierac) , gdy jest jakies uczulenie na mleko lub gdy pokarmu jest malo. Przy czymm to ostatnie mozna wypracowac. Sama przeszlam 2 duze kryzysy i oba pokonalam tak ze w weekend siedzialam z laktatorem i co godzine przez jakies 30 min odciagalam. Po takim weekendzie na nowo mi hulalo w piersiach.

Nie mniej nawet jak bedziecie jadly kiepsko i malo urozmaicenie to pokarm doatoauje sie do potrzeb dziecka i sam sie bedzie zmienial. Bo sie zmienia po pierwszych kilku dniach z siary na kolejne mleko a po 6 tyg.zmienia sie na kolejny. Nawet w ciagu doby pracuje bo noca w piersiach jest inne mleko niz za dnia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-13, 23:49   #1499
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
2360g
Śliczna

Stary 2015-02-13, 23:53   #1500
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie ma czefos takiego jak slaby pokarm. Nie ma. To mit naszych babek i prababek. Poczytajcie nawet w necie. Moze byc malo pokarmu to fakt...ale nie ma slabego. Pokarm sam sie zawsze doatosowuje do dziecka.
Ja w obawie o kolki u D.bylam na meeega diexie i malo urozmaiconej, pokarm tez wygladal na przejrzysty a D.przybieral jak szalony. On praktycznie w pol roku potroil swoja wage.
I nie tylko ze wzgledu na wage ale rowniez na sr uczyli nas ze nie ma czefos takiego.
Jedyny powod by ocos bylo nie tak to albo gdy dziecko za duzo ulewa ( ale za duzo a nie duzo bo przy duzym ulewaniu dalej mozna ladnie przybierac) , gdy jest jakies uczulenie na mleko lub gdy pokarmu jest malo. Przy czymm to ostatnie mozna wypracowac. Sama przeszlam 2 duze kryzysy i oba pokonalam tak ze w weekend siedzialam z laktatorem i co godzine przez jakies 30 min odciagalam. Po takim weekendzie na nowo mi hulalo w piersiach.

Nie mniej nawet jak bedziecie jadly kiepsko i malo urozmaicenie to pokarm doatoauje sie do potrzeb dziecka i sam sie bedzie zmienial. Bo sie zmienia po pierwszych kilku dniach z siary na kolejne mleko a po 6 tyg.zmienia sie na kolejny. Nawet w ciagu doby pracuje bo noca w piersiach jest inne mleko niz za dnia.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dokładnie to samo miałam na myśli
A bajki o słabym/chudym/ mało tlustym itp pokarmie słyszałam przede wszystkim od dziewczyn, które tak na prawdę nie chciały karmić piersią i szukały wymówki aby przejść na mm.

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości