Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-14, 10:53   #1861
gossip_girl21
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
nie mysl o tym, ze begdziesz sama, tylko o tym, ze zrobisz cos dobrego dla tzta pozwalajac mu jechac do polski, dasz sobie rade i mysl w ten sposob, zeby czasem tzta nie wprowadzic w poczucie winy, ze cie zostawia. do tej pory bylo dobrze, wiec i teraz sobie poradzisz przeciez nie zostawia cie na zawsze.

no to tak sie starałam trzymać ale uspokoj emocje w ciązy.... nie da sie zbytnio i mimo wszystko sie popłakałam jak sie żegnaliśmy
ale musze sie uspokoić jakoś więc musze przestac o tym myśleć bo nie chce zaś ja coś wyrobić...
on bez tego ma poczucie winy że nie jade a ja mam wyrzuty sumienia że w takiej sytuacji musze go zostawic że nie bedzie mnei przy nim w takiej sytuacji.....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 10:54   #1862
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Aaa tego to nie wiem która z Was jak miała ale generalnie interesuje mnie każdy rodzaj Przede wszystkim jestem ciekawa po jakim mniej więcej czasie od pójścia na zwolnienie zaszczycili Was swoją obecnością? I jak to wyglądało?

Ja przy córce byłam na zwolnieniu od połowy grudnia do połowy maja, a kontrola się pojawiła po jakiś 3 miesiącach w okolicach marca. Z resztą w sumie nawet nie wiem do końca jak to wygląda bo nie zdążyłam wtedy dobiec do drzwi żeby im otworzyć. Gdy zeszłam do domofonu to oni już wsiadali do samochodu i odjeżdżali a w skrzynce leżało zawiadomienie że byli, nie zastali mnie i żebym złożyła pisemnie lub osobiste wyjaśnienia w tej sprawie. Opisałam całą sytuację na ich druczku, zaniosłam do Zus i na tym się skończyło. Tym razem termin mam po 20 kwietnia a na zwolnieniu jestem od 2 stycznia, ale mam przeczucie że pracodawca mi Zus na głowę sprowadzi w rezultacie zapowiadanej "wojny". Stąd moje większe zainteresowanie tematem
Ja mialam tak jak Ty ze musialam pisemne wyjasnienue zlozyc. Mam l4 chodzace a i tak mnie sprawdzali czy gdzie indziej nie pracuje w tym czasie. I tylko o to chodzilo. To chyba w grudniu bylo,a l4 mam od 1wrzesnia-choc wiadomo moga w kazdej chwili sprawdzac.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 10:54   #1863
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
swoja droga ja to mam intuicje.. niezle zgadlam z tym ptaszkiem od tzta dla Madzixx [COLOR="Silver"]

taa tylko ciekawe o jakim Ty ptaszku myślałas :p

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
musiałam sobie melisę zrobić bo az mi sie ciemno w oczach robi...
teśc był przeziębiony ale astmatyk i nałożyło sie jedno z d =rugim i dusić sie zaczał na szczęscie karetka zdążyła dojechać, ale w karetce go musieli po drodze reaniomować, płuca dziłac przestały ale w szpitalu zaczeły na nowo. jest niewydolny oddechowo we wtorek beda go wybudzac ale nie sadze by sie jego stan polepszył....
nie jade i też to mnie dobija bo nie rozstawałam sie z mężem dośc długo na tak długo i to też mnei dobija do tego hormony iiiii........ masakra

ciemno mi sie w oczach robi ale nic nie mówię Tż żeby go nei martwić więcej
Biedna nie zamartwiaj się tak dasz rade! Pomysl jak mężowi musi być teraz ciężko postaraj się go wspierać choć wierze ze nie jest to łatwe. Przytul go mocno wiem po sobie ze w takich chwilach jest to bardzo bardzo potrzebne...

MAJKA dużo zdrówka dla synusia biedulek się nameczy

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 10:57   #1864
kordelka85
BAN stały

Zaraz mnie zezre mój własny żołądek
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:00   #1865
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Zaraz mnie zezre mój własny żołądek
Strasznie Ci wspolczuje :/
Stary 2015-02-14, 11:03   #1866
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

do mnie wpadaj na Bavarię, Warkę 0% czy cos tam jeszcze
okien myć nie będziemy, bez przesady

no jaasneze ty nie bedziesz myla. to ma byc moje zadanie, a Bavaria przy okazji jak najbardziej !

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:03   #1867
Majka232
Zakorzenienie

Hanka, Sonia - dzięki
Stary 2015-02-14, 11:03   #1868
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Ja mialam tak jak Ty ze musialam pisemne wyjasnienue zlozyc. Mam l4 chodzace a i tak mnie sprawdzali czy gdzie indziej nie pracuje w tym czasie. I tylko o to chodzilo. To chyba w grudniu bylo,a l4 mam od 1wrzesnia-choc wiadomo moga w kazdej chwili sprawdzac.
Wtedy i teraz też mam "chodzące" zwolnienie. Zdaje sobie sprawę z tego, że może być w każdej chwili, ale tak się zastanawiam i wydaje mi się, że właśnie najbardziej prawdopodobne jest pojawienie się Zus tak po upływie ok 2 miesięcy od kiedy płatność przechodzi z pracodawcy na nich. Chociaż z drugiej strony jak pracodawca zgłosi to nawet po tygodniu mogę się ich spodziewać
Stary 2015-02-14, 11:03   #1869
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Strasznie Ci wspolczuje :/
Trochę popijanie lipy pomaga, ale szału nie ma.
Stary 2015-02-14, 11:06   #1870
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Heh ja tak samo ledwo sie przewracam, ale ale lezac na boczku moze nie bylo by tak ciężko. ..
Ja
nie lubię na boku, musi byc brzuszek do brzuszka, chyba dlatego nie mam chęci bo z przodu taki Boiler ze hej

Dużo osob do mnie żartuje ze przytylam, w sensie ze brzuch nie ciazowy tylko sie obzarlam, haha. Od wczoraj mowie ze za dużo pączków zjadlam w tlusty czwartek ;-) myslalam ze beda mnie takie żarty wkurzac ale nie. Gorzej mnie wkurza jak ktos mowi ze urósł choc 2dni temu sie widzieliśmy... A was wkurzaja jakieś teksty znajomych lub rodzinki nt brzucha i ciazy?

Cytat:
musiałam sobie melisę zrobić bo az mi sie ciemno w oczach robi...
teśc był przeziębiony ale astmatyk i nałożyło sie jedno z d =rugim i dusić sie zaczał na szczęscie karetka zdążyła dojechać, ale w karetce go musieli po drodze reaniomować, płuca dziłac przestały ale w szpitalu zaczeły na nowo. jest niewydolny oddechowo we wtorek beda go wybudzac ale nie sadze by sie jego stan polepszył....
nie jade i też to mnie dobija bo nie rozstawałam sie z mężem dośc długo na tak długo i to też mnei dobija do tego hormony iiiii........ masakra

ciemno mi sie w oczach robi ale nic nie mówię Tż żeby go nei martwić więcej
Kochana moja chrzestna byla w okropnym stanie, niewydolna oddechowo, przez 2 miesiące w śpiączce i żyje bedzie dobrze.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:09   #1871
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Biedna nie zamartwiaj się tak dasz rade! Pomysl jak mężowi musi być teraz ciężko postaraj się go wspierać choć wierze ze nie jest to łatwe. Przytul go mocno wiem po sobie ze w takich chwilach jest to bardzo bardzo potrzebne...
wiem tez to tylko cięzko go podnosić na duchu jak nie umiem łez zatrzymać w sobie bo sie martwie o niego jak sobie z ta sytuacja poradzi widzę po nim że jest zakręcony zamyślony a tu 12h jazdy samochodem....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-14, 11:10   #1872
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość

Dużo osob do mnie żartuje ze przytylam, w sensie ze brzuch nie ciazowy tylko sie obzarlam, haha. Od wczoraj mowie ze za dużo pączków zjadlam w tlusty czwartek ;-) myslalam ze beda mnie takie żarty wkurzac ale nie. Gorzej mnie wkurza jak ktos mowi ze urósł choc 2dni temu sie widzieliśmy... A was wkurzaja jakieś teksty znajomych lub rodzinki nt brzucha i ciazy?

mnie nie, ale denerwuje mnie jak ktos go dotyka :/

JAŚ

Stary 2015-02-14, 11:12   #1873
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana moja chrzestna byla w okropnym stanie, niewydolna oddechowo, przez 2 miesiące w śpiączce i żyje bedzie dobrze.

no tylko o to chodzi że to nie dośc że cukrzyk, serce, ciśnieniowiec, astma to dodatkowo przeziębiony....

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-14, 11:13   #1874
czajelka
Rozeznanie

Cytat:
Ja
nie lubię na boku, musi byc brzuszek do brzuszka, chyba dlatego nie mam chęci bo z przodu taki Boiler ze hej :-
:
Rozumiem
u mnie sie nie zdarzylo jeszcze zeby ktos powiedzial, jaka jestem gruba, brat tylko nazywa na mnie i na sis"2 armaty".....
ostatnio sis jak lezalam na boku to zwrocila mi uwage ze jaki mi rozstepy wyskoczyly na plecach i ja jak durna polecialam do lusterka patrzeć, ale nic tam nie zobaczylam, wieczorem tza prosilam zeby zobaczyl i on tez nic nie widzial......
to ze ona ma rozstepy, wcale nie musi oznaczac ze i mi wyskocza....

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:14   #1875
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

mnie wcześniej wkurzały teksty, że mam mały brzuch, ile można było tego wysłuchiwać
teraz komentarze są miłe, schlebiające

ej a propos przytulanek to pod koniec ciązy to chyba są wskazane?
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:17   #1876
Majka232
Zakorzenienie

Gossip - a Tż już wyjechał? Dlaczego nie chciałaś z nim pojechać?
Stary 2015-02-14, 11:18   #1877
kordelka85
BAN stały

Cytat:
mnie wcześniej wkurzały teksty, że mam mały brzuch, ile można było tego wysłuchiwać
teraz komentarze są miłe, schlebiające

Jak juz do noszona.
Stary 2015-02-14, 11:21   #1878
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Mała miałaś rację z ptaszkiem!

Czajelko - no to za tydzień masaże, powiedz, że lekarz kazał :P

Ale prawdę mówiąc mój też się nie garnie, biedaki, pewnie się boją... Ale dla mnie dobrze, bo mi się nie chce ;P

Gosspi - oj nieciekawie ;( Współczuję bardzo ;(

TŻet zrobił dwa kursy a ja dalej nawet połowy rzeczy nawet nie mam spakowanych i jeszcze pół wózka musi wziąć... mówiłam, że nie obrócimy z tym w jeden dzień, to nie wierzył... A butów już dwa kartony zniosłam i mam jeszcze tak na 3... dżizas... :P
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:25   #1879
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
mnie nie, ale denerwuje mnie jak ktos go dotyka :/
Dokładnie! Też nie lubię. Tym bardziej gdy robi to ktoś "obcy" znaczy się z poza "kręgu zaufania" Nie lubię też jak ktoś rozmawia niby ze mną ale mówi do mojego brzucha tak się na nim skupia.
Cytat:
Mogą przyspieszyć akcję porodową. W ciąży z córcią gdy trafiłam już do szpitala na wywoływanie. Najpierw 3 dni latałam w te i wewte po schodach z parteru na 7 piętro, że niby to działa... tiaaaa A wszystkie napotkane lekarki i położne żartowały, żeby lepiej znaleźć jakieś ustronne miejsce na figle tż bo to skuteczniejsze Swoją drogą żenujące to było
Stary 2015-02-14, 11:27   #1880
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Gossip - a Tż już wyjechał? Dlaczego nie chciałaś z nim pojechać?

tak już wyjechali, a nie pojechałam bo to jest ponad 1000km w jedna strone... 12h jazdy przynajmniej a jestem w 8 miesiącu i strach jechać w taką trasę jeszcze by mi zaczęły wody odchodzić cokolwiek i co wtedy? jeszcze im stracha wszystkim napędzić więc stwierdziliśmy że zostaje, a dwa stress dla mnie bo trasa...
nieodpowiedzialne by było jechac i narażac ich na stress dodatkowy i dziecko...

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-02-14, 11:27   #1881
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Rozumiem
u mnie sie nie zdarzylo jeszcze zeby ktos powiedzial, jaka jestem gruba, brat tylko nazywa na mnie i na sis"2 armaty".....
ostatnio sis jak lezalam na boku to zwrocila mi uwage ze jaki mi rozstepy wyskoczyly na plecach i ja jak durna polecialam do lusterka patrzeć, ale nic tam nie zobaczylam, wieczorem tza prosilam zeby zobaczyl i on tez nic nie widzial......
to ze ona ma rozstepy, wcale nie musi oznaczac ze i mi wyskocza....
Och, ja wcześniej denerwowałam się, że mało przytyłam, ale teraz tyję jak trzeba, tzn. nie dużo ale waga nie stoi w miejscu i zaczęłam się cieszyć, że nie utyłam dużo bo i tak mam roztępy i ciągle słyszę od "życzliwych" -- oo zobaczysz, jeszcze przytyjesz 20 kg, ooo na pewno przytyjesz, ciesz się póki możesz, zobaczysz, będziesz gruba. Ok, nawet jak będę, to co? Dziwne to. Ale cóż, jak to dobrze określiła znajoma - brzuch ciężarnej nie należy do niej - jest dobrem narodowym i trzeba przywyknąć do komentarzy po prostu
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:30   #1882
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
:
U mnie na poczatku mowili ze maly brzuch, ale pozniej wyskoczyl i juz przestali Ale mnie to nie denerwowalo. Teraz slysze od wszystkich ze dobrze wygladam

PAVLINECKA a jakie imie wymyslilas??

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:32   #1883
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie! Też nie lubię. Tym bardziej gdy robi to ktoś "obcy" znaczy się z poza "kręgu zaufania" Nie lubię też jak ktoś rozmawia niby ze mną ale mówi do mojego brzucha tak się na nim skupia.
ja lubie tylko dotyk tzta. wkurza mnie jak tesciowa mnie 'maca'. zaczelam sie odsuwac jak to robi i dziwie na mnie patrzy. zastanawiam sie czy jest glupia czy nie rozumie, ze mi to przeszkadza..

JAŚ

Stary 2015-02-14, 11:34   #1884
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy i teraz też mam "chodzące" zwolnienie. Zdaje sobie sprawę z tego, że może być w każdej chwili, ale tak się zastanawiam i wydaje mi się, że właśnie najbardziej prawdopodobne jest pojawienie się Zus tak po upływie ok 2 miesięcy od kiedy płatność przechodzi z pracodawcy na nich. Chociaż z drugiej strony jak pracodawca zgłosi to nawet po tygodniu mogę się ich spodziewać
a to nie ma reguly moin zdaniem

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Trochę popijanie lipy pomaga, ale szału nie ma.
oby pomoglo baaardziej:/

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
ja lubie tylko dotyk tzta. wkurza mnie jak tesciowa mnie 'maca'. zaczelam sie odsuwac jak to robi i dziwie na mnie patrzy. zastanawiam sie czy jest glupia czy nie rozumie, ze mi to przeszkadza..
Hehe
Mi nie przeszkadza jak dotyka tesciowa.
Nie podobaloby mi sie gdyby obcy mnie dotykali,a tak to spoko
Stary 2015-02-14, 11:36   #1885
siempre
Wtajemniczenie

Ja posiedziałam do 2 w nocy bo znajomi przyjechali, oczywiście mały w brzuchu też nie spał strasznie gościnny jest Obudziłam się około 8 a on już w brzuchu się przewraca

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/video.php?v...type=2&theater SŁODKIE a maluszek jaki malutki mój by pewnie sie nie zecydował na takie coś
Powiem wam, że planowałam tak się kąpać z maluszkiem tylko tak mniej więcej jak będzie maił 3 -4 miesiące. Mam dużą wannę i jacuzzi więc nawet pływać go będzie można uczyć

Cytat:
skasowało mi:

Cashmere-ja też kupuję olejek migdałowy do masażu
zastanawiam się też nad tym żelem Natalis
no mąż będzie robił
Też mam migdałowy w domu mówicie, że jest ok ?? Tż to aż się nie może doczekać masażu krocza haha

Cytat:
hej mamusie. u mnie nie jest wesoło, teścia zabrali do szpitala jest w stanie krytycznym mąż jedzie do polski pożegnać sie z Tata ja niestety kurde nie pojade zostaje sama w Niemczech. nie powiem trochę się boję zostać sama ale nie mam zamiaru męża zatrzymywac jakoś sobie poradzę kilka dni. wczoraj miałam znowu jakieś zatrucie biegunkę miałam i okropny ból brzucha podłamana jestem wszystkim

Współczuję takiej sytuacji, trzymaj się kochana
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:36   #1886
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
no tylko o to chodzi że to nie dośc że cukrzyk, serce, ciśnieniowiec, astma to dodatkowo przeziębiony....
Moja chrzestna w ogole nie funkcjonowała prawie, nerki jej nie pracowały i cos z sercem zaczelo sie dziac. Nie wiedzieli co jej jest i jakis lek na ślepo dali i pomógł. Potem miala nawrót po 3 miesiacach
ale w innym szpitalu i odkryli ze ma taka rzadka chorobę. Teraz juz ok w miare z nią. Tylko lata po lekarzach. A juz rodzina ja zegnala w myślach takze trzeba miec do końca nadzieje :-*

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Och, ja wcześniej denerwowałam się, że mało przytyłam, ale teraz tyję jak trzeba, tzn. nie dużo ale waga nie stoi w miejscu i zaczęłam się cieszyć, że nie utyłam dużo bo i tak mam roztępy i ciągle słyszę od "życzliwych" -- oo zobaczysz, jeszcze przytyjesz 20 kg, ooo na pewno przytyjesz, ciesz się póki możesz, zobaczysz, będziesz gruba. Ok, nawet jak będę, to co? Dziwne to. Ale cóż, jak to dobrze określiła znajoma - brzuch ciężarnej nie należy do niej - jest dobrem narodowym i trzeba przywyknąć do komentarzy po prostu
Mi tez na początku gadali ze taki maly mam. Teraz tez mówią ze dobrze wyglądam, niektórzy żartują tylko ale nie złośliwie.
Mama mnie wkurza bo gada 'zobaczysz jak ci jeszcze urośnie, bedzie dwa razy taki' ... Kochana mamusia co? Sama tyka po 30kg to mysli ze i ja tak utyje jędza :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:37   #1887
kordelka85
BAN stały

Cytat:
tak już wyjechali, a nie pojechałam bo to jest ponad 1000km w jedna strone... 12h jazdy przynajmniej a jestem w 8 miesiącu i strach jechać w taką trasę jeszcze by mi zaczęły wody odchodzić cokolwiek i co wtedy? jeszcze im stracha wszystkim napędzić więc stwierdziliśmy że zostaje, a dwa stress dla mnie bo trasa...
nieodpowiedzialne by było jechac i narażac ich na stress dodatkowy i dziecko...
Rozumiem cie, ja bym tez nie pojechała.
Stary 2015-02-14, 11:38   #1888
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja posiedziałam do 2 w nocy bo znajomi przyjechali, oczywiście mały w brzuchu też nie spał strasznie gościnny jest Obudziłam się około 8 a on już w brzuchu się przewraca

Powiem wam, że planowałam tak się kąpać z maluszkiem tylko tak mniej więcej jak będzie maił 3 -4 miesiące. Mam dużą wannę i jacuzzi więc nawet pływać go będzie można uczyć

Też mam migdałowy w domu mówicie, że jest ok ?? Tż to aż się nie może doczekać masażu krocza haha

Tylko uwazaj bo on swoja bedzie chcial masowac
Stary 2015-02-14, 11:38   #1889
siempre
Wtajemniczenie

Mi tam nie przeszkadza dotykanie brzucha, chociaż ja nie lubiłam dotykać czyjegoś. Koleżanka wczoraj strasznie się ucieszyła, jak poczuła maluszka bo akurat czkawkę miał. Kolega to na powitanie ucho przyłożył bo był ciekawy czy się mały przywita z nim .
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-14, 11:39   #1890
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość

Z takim maluszkiem to ja bym się nie kapała, bo nie wiem jak mam się potem wytrzec. Samego w wannie nie zosrawie, a ja mokra i ociekajaca tez nie będę dziecka obrabiać. Co najmniej takie co siedzi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości