|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
W zasadzie mamy już beżowe ściany i chce jedną wytapetować w szaro-białe paski. Do tego jakąś szarą wykładzinę ![]() Cytat:
![]() Mój TŻ dziś przygotowuje Walentynkową kolację i mam zakaz wstępu do kuchni
|
|
|
#3032 |
|
Zadomowienie
|
hej
Majka ,szybko zaczynasz z wiciem gniazdka,ja tez mam spore plany aranzacyjne ale narazie skupiamy sie na pokoju pierowordnego do sypialni bedziemy potzrebowac jedynie jakiegos mini stoliczka,lampki, komody na przewijak,bo lozeczko jest a dekoracje sama zrobie. a ze do warsztatu tata da mi taki fajny duuuży stół to biurko bede miala wolne.. ![]() TusiaeM Ty też a to TŻ caly dzien w kuchni???ja wlasnie nacieszylam sie stanem lekkosci bo po 3 dnaich udalo sie wypróznic..,po kawie,tylko nie bijcie! ale brzuch zdecydowanie przestał bolec ja wlasnie robie wyprzedaz gratów w grupie sprzedazowej na fb ,jakies stare ksiazki,ubrania,jak sie dowiem płci to bedzie pewnie tego wiecej. grosz do grosza a przynajmniej bede mogla kupic maluszkowi jakies fajne ciuszki nie ma nic lepszego niz samodzielne zakupy cos sie sprzeda cos sie kupi,allegro sobie odpuscilam..
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie to dopiero plany
![]() Tak, mam dziś zakaz wstępu do kuchni
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
TusiaeM ja mojemu nie kazalam nic kupowac bo wydatkow nam nie brakuje
|
#3036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapamiętaj też, że to bardzo dobra.antykoncepcja ![]() Cytat:
Coś w tych snach jest, że się powtarzają. Może akurat się spełni. [QUOTEl]Mój mały taki katar, że bez aspiratora podłączanego do odkurzacza nie dalibyśmy rady! Oskar dla tego co wymyślił- wszystkim przyszłym mamom polecam go zakupić ja nie wiedziałam długo o jego istnieniu i męczłam sie takim co trzeba z ustnikiem walczyć... ciągle byłam chora a dziecku prawie nie pomagał:-/ taka mała dygresja [/QUOTE]Kupiłam kilka miesięcy temu bo młody prędzej nie potrzebował, a nosa nie chce dmuchać. I naprawdę super sprawa. W aptece zapłaciłam 50 zł i uważam to za dobrą inwestycję. U mnie na termometrze 26 stopni, oczywiście w słońcu Ukladałam od rana rzeczy do mebli, bo młodemu tż skończył robić pokój a teraz leżę połamana na łóżku. Wypadł mi dysk i nawet nic nie mogę wziąć. Mieliśmy jechać na krewetki ale ja resztę dnia zostaje w łóżku. Teściowa kupiła mi jeansy z gumą na brzuchu do chodzenia po domu, bo trochę dzwonowate są. A i od męża dostałam tulipany. Czwarty raz od kąd jesteśmy razem, a minęło ponad 8 lat. 4 lata temu oświadczył mi się w walentynki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na termometrze 26 stopni, oczywiście w słońcu Ukladałam od rana rzeczy do mebli, bo młodemu tż skończył robić pokój a teraz leżę połamana na łóżku. Wypadł mi dysk i nawet nic nie mogę wziąć. Mieliśmy jechać na krewetki ale ja resztę dnia zostaje w łóżku. Teściowa kupiła mi jeansy z gumą na brzuchu do chodzenia po domu, bo trochę dzwonowate są. A i od męża dostałam tulipany. Czwarty raz od kąd jesteśmy razem, a minęło ponad 8 lat. 4 lata temu oświadczył mi się w walentynki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja się po ce jak szczur najgorzej stopy a śmierdzą mi .. Straszne. Fajnie ze remonty robicie . Niestety właśnie to mega kasę zjada. Ja jak już po kupuje większość do dziecka to będę odkładać kasę na wyprowadzke. Jakie to słodkie oświadczyny ba walentynki. U nas ślub bez zaręczyn był. Po prostu zdecydowaliśmy na ślub bez zabawy w klekanie i takie tam .
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
a mój mąż oświadczył mi się 14 maja w poniedziałek, po niedzielnej kłótni po której myślałam, że spotykamy się, żeby się rozstać... chyba nikt nie był bardziej zaskoczony ode mnie
|
#3041 |
|
Zadomowienie
|
Też się pocę, ale najgorsze jest to, że jest mi na zmianę zimno i gorąco.
No dał nam po kieszeni remont jeszcze meble kupiliśmy do naszej sypialni. I na początku stycznia komputer bo stary padł. U nas tylko pomalujemy ściany, ale to jak ciepłej się zrobi. Miałam sobie telefon kupić ale tżtowi zrobiła się dziura w oponie i nowe trzeba kupić I jak tu ma człowiek zaplanować wydatki? Mms takie niespodzianki są najlepsze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-02-14 o 17:23 |
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
My nie planujemy, bo przeważnie jak na coś zbieramy, to zawsze wyskoczy nam inny wydatek... dlatego zbieramy kasę, a jak się coś uzbiera, to zastanawiamy się co za to kupić
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
Tez racja to jest najgorsze. Nic zobaczymy co to bedzie
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Cię zaskoczył
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy mogę tu proponować dla jakby któraś z was z niemieckich mamusiek chciała to ja mam kallosa czekoladowego tego małego do oddania chętnie dam tex zlewki kosmetyków innych do włosów . Jakby co to piszcie. Man tez spodnie h m ciążowe rozm 42 44 ba mnie za szerokie są.
Poza tym jak wam Dzień minął ? U nas w porządku byłam u szwagierki te od niej bliźniaki u nieźle duże są pulpety
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
widzę, że dziś wyjątkowo mało postów
Ale to dobrze, pewnie miło spędzacie dzisiejszy dzień.![]() A ja zaczynam powoli czytać o łóżeczkach i materacykach i zastanawiam się jaki materacyk będzie najlepszy. Lubię mieć wcześniej zaplanowane wszystko
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się rozglądam na razie za łóżkami takimi w komplecie z pościelą i materacem . Ale jakie wybiorę nie wiem jeszcze . Matrac zwykły taki standardowy my mamy dla Marcela od małego i jest ok. Przez 5 lat raz musiałam zmienić materac
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może będzie pierwsze ubranko dla Dzieciątka
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Zadomowienie
|
To ja Ci z kolei odradzę grykę, znam przypadki gdzie u moich dwóch koleżanek w takim właśnie materacu zalęgły się robaki. Niechcę tu wywoływać burzy ale to akurat sprawdzone informacje a nie jakieś ploty. Osobiście mogę Ci polecić piankę kokos, lub piankę
|
#3050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę że mamy podobny klimat tez o paseczkach myslalam i tapecie ale do połowy ścian,,, jeszcze myślę i zastanawiam się... Cytat:
patrz co znalazlam ![]() http://allegro.pl/naklejka-scienna-5...804397293.html myslałam o pasku nad sufitem ale jak by tak od podłogi do połowy ściany lub ciut niej nalożyć jakąś tapete w paski czy kropki ... szara tapeta biale kropki ... cos w tym stylu i nad nią 10cm biały pasek i ponaklejać na zmianę nr 505 i 502... Jedną się kupuje druga gratic/ 50gr szt wychodzi.... A możesz też przewijak kupić na lóżeczko jak miejsca nie masz. Ja tak mialam z córcią. Nie przeszkadzało , wygodnie było. Co do Walentynek pisalam, że w sumie nie obchodzimy... A tu taka niespodzianka ![]() Po śniadanku tz kazal się zbierać wsiedliśmy w auto i wywiózł mnie do Szczyrku Dopiero wróciliśmy... Kilometry spaceru za mną... i trzy restauracje po drodze mniaaam... ledwo się ruszam. A pogoda była cuuudna
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktoś ma wilgoci dużo w mieszkaniu tak to może się skończyć,czy też jak dziecko umoczy itp.
|
|
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Możesz też już równie dobrze kupić materac z tymi robakami, także ja gryce mówię zdecydowane nie !
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam malo miejsca a zanim sie wyprowadzimy to bedzie dobre wyjscie.. i gratuluje udanego wypadu zazdroszcze az sliczne fotkiCytat:
ten 1 materac do 4 latach jakos wlasnie grzyba dostal u nas jest taki wilgotny klimat.. grzyb w scianach siedzi ale 4 lata to itak dlugo wytrzymal wczesniej nic nie bylo na nim ani brudny ani smierdzacy nie byl.. ![]() rok temu zmienilismy na nowy i jak narazie jest dobrze
|
|
#3055 |
|
Zadomowienie
|
Nawet nie wiedziałam, że z gryką takie rzeczy się dzieją. My mamy kokos i gryka i nic się z nim nie dzieje. Ale u nas w domu dosyć suche powietrze jest.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę spać już mam dość tego codziennego bólu głowy Miłego wieczoru Wam życzę Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2015-02-14 o 20:51 Powód: blad |
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze nie rozgądalam się za materacem ale myśleliśmy o bambusie, ponoć zdrowy i wygodny. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() codo glowy te dziś caly dzien z bólem chodzilam. a im wyżej w gory tym bardziej bolała. wzięłam dwa apapy, ale z dłuższym odstępem w czasie. Teraz już lepiej.
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-02-14 o 20:53 |
||
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
#3059 |
|
Zadomowienie
|
Również miłego wieczoru. Współczuję bólu głowy, wiem jak to potrafi uprzykrzyc życie
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Majka ,fajne naklejki,super wycieczka tez bym tak chciala jutro przymusowy odpoczynek.i tel do gina czy kupic nospe czy nie.w pon co prawda bede miala juz wyniki na hbs itd ale nie usmiecha mi sie do niego jechac, tydzien postaram sie dac rade.bo nic procz tego mi nie dolega. bede tylko prowadzac R. do przedszkola i odpoczywac...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.

W zasadzie mamy już beżowe ściany i chce jedną wytapetować w szaro-białe paski. Do tego jakąś szarą wykładzinę 

grzyb w scianach siedzi ale 4 lata to itak dlugo wytrzymal wczesniej nic nie bylo na nim ani brudny ani smierdzacy nie byl..
już mam dość tego codziennego bólu głowy