|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Mlebi niektórzy nie powinni zajmować pewnych stanowisk... A jeśli już je zajmują, to mogliby chociaż się douczyć...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Gryzia bardzo mi przykro
![]() Dobrze że jednak wszystko załatwione. Rena doczekałaś się najprzyjemniejszego w całej ciąży |
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba tak ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50234706]Rena tak sobie myślę... Może u Ciebie było tak, że nie mogłaś donosić dziewczynki, dlatego do tej pory się nie udawało? Trochę o tym dzisiaj czytałam...[/QUOTE] a mnie się wydaje, że u mnie encorton to był lek bez którego by się nie udało donosić ciąży - mój organizm traktował ciążę jak ciało obce i się jej pozbywał... póki co zgaduję czy to to teraz się położyłam i znów czuję takie jakby stukanie od środka jeśli to ruchy, to cuuuudownie ========================= ============ dziś zaczynam 2 tygodnie laby
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4775 |
|
Konto usunięte
|
Rena a miałaś badane komórki NK?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#4776 | |||
|
Zakorzenienie
|
fajnie, że mama cię troszkę odciąży. teściowa nie pomaga?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super, odpoczniesz. ja się 1 raz od 4 lat na aerobik wybrałam
|
|
#4777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrówka ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;50234706] Mój mąż dzisiaj zarejestrował naszą Córkę. Ale kierownik usc ma szczęście, że mnie tam nie było. Wyskoczył do mojego męża, że lekarz w ogóle nie powinien nam wystawić karty urodzenia, bo to nie było urodzenie tylko poronienie. Niedouczony bałwan Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] co za niedouczony palant...
|
|
#4778 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nareszcie! Cudowne uczucie, co?
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek - masz jeszcze jakieś przepisy na szybkie, proste zupy? jak ten krem z pora?
J. dziś cały dzień latał, a zjadł: może 2 placki bieluchowo-bananowe, kilka łyżeczek musli z jabłkiem, trochę makaronu z kurczakiem i brokułem (tym razem głównie makaron wyjadał, ale nie wiem ile zjadł), mannę na 300ml mleka. wypił kubek (300ml) kakao, kubek herbaty i może pół kubka wody. |
|
|
|
#4780 |
|
Zadomowienie
|
Rena, cudnie!
Te pierwsze ruchy to magia uwielbialam (za to ostatnie tyg masakra była , T mi spac nie dawał, jak sie kładłam spac walił w materac )Monika, osttanio u mńie na topie zupa ze wszystkiego co zielone. Dzisiaj T jadł zupe krem z brokułem, cukinia, porem i jarmużem . oprocx zielonego byl,tez ziemniak, zeby bardziej kremowa była. Z przypraw tylko curry. T zjadł ponoć tyle, ze az sie mu ulalalo z( a nie udało mu sie prawie od roku ) Jak nie daje ziemniaka to daje do tej zupy kasze jaglana. A krem z buraka, z limonka, imbirem i mlekiem kokosowym robiłaś? Dla nas rewelacja. I jesli ma sie upieczone buraki to tez ekspres. Jutro wrzuce do klubu przepisy z tej książki o której pisałam. Tam sa wlasnie fajne zupy kremy. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2015-02-14 o 08:54 Powód: Sie za bardzo uzewnętrznilam ;-) |
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta książka to mama alergika gotuje? czy jakoś tak? ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- czytam tą książkę o niejadku a tam: niektóre niemowlęta jadają rozwodnione pokarmy, przeciery, musy. kiedy poda im się dużo bardziej pożywne pokarmy takie jak makaron, kurczak, frytki, chleb czy groch potrzebują dużo mniejszej ilości... pożywne pokarmy
|
|
|
|
|
#4782 |
|
Konto usunięte
|
No chyba w sensie kalorycznym. On tam dużo pisze o tym, że np. warzywa nie mają takiej wartości kalorycznej jak mleko, więc zakładam, że o to chodzi.
|
|
|
|
#4783 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ostatnio na wszystko mi brakuje czasu ale dzisiaj zaczynam ferie więc może będzie lepiej
Znowu zaliczylam z Olkiem lekarza bo zaczął dość kaszlec. Ale chyba znowu homeopata nam pomógł. Poza tym dziś mieliśmy pierwszą noc bez kp. Wieczorem Olek przykleil mi plasterki na cycusia bo było ala. I w sumie nocka nie była zła. Trochę pomarudzil ale bez płaczu było. Zobaczymy jak dzisiaj będzie w nocy
|
#4784 |
|
Konto usunięte
|
Maga współczuję choroby
Ale brawo za odstawienie.Za to u nas noc dramat, dzień dramat. Artek non stop wrzeszczy :/ W nocy ze 4 pobudki z płaczem, rano wstał z płaczem, potem nie mogłam go na chwilę zostawić samego, bo non stop wrzask, miał zabawki - wszystkie wyrzuca i wrzask, zrobił kupę, przewinęłam, siedzi teraz z TŻem i ciągle ciągle wrzeszczy. Pewnie taki etap, ale z faktu, że wczoraj w dzień spał 40 minut (i to na spacerze), to ŁEB MI PĘKA... |
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Perse u nas też się takie dni zdarzają :/
Co do odstawienia to zobaczymy jaka będzie dzisiejsza noc ale mam nadzieję że to zaakceptował. Wczoraj Olek miał 2 latka i miesiąc czyli karmilam 25 miesięcy
|
#4786 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perse współczuję rzytul: Kiedy planujesz odpieluchowanie? Bo ja chcę zacząć oswajać z nockiem latem, ale nie wiem czy to nie za wcześnie? Jojla: Lili, lilka, gruba, kocica,lilenia,chcesz?, masz! Na to redaguje kotka
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Konto usunięte
|
Kucyku ja też planuję latem. U nas nocnik stoi, Artek na niego siada (w ubraniu) i wie, co się robi, bo marszczy nosek i mówi fuuu jak go spytam. Ale raz go posadziłam i przestał robić w trakcie :/ Wystraszyłam się i więcej nie próbowałam. Będę próbować, ale jak będzie cieplej. A takie totalne odpieluchowanie to właśnie latem, będzie miał 2 lata, myślę, że w sam raz. Mnie się jakoś bardzo nie spieszy, ale do końca roku bym chciała.
|
|
|
|
#4789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za odstawienie[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50240265]to ŁEB MI PĘKA... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50241279]Kucyku ja też planuję latem. U nas nocnik stoi, Artek na niego siada (w ubraniu) i wie, co się robi, bo marszczy nosek i mówi fuuu jak go spytam. Ale raz go posadziłam i przestał robić w trakcie :/ Wystraszyłam się i więcej nie próbowałam. Będę próbować, ale jak będzie cieplej. A takie totalne odpieluchowanie to właśnie latem, będzie miał 2 lata, myślę, że w sam raz. Mnie się jakoś bardzo nie spieszy, ale do końca roku bym chciała.[/QUOTE] na pewno się uda kucyk kupiłaś te wielorazowe pieluchy? u nas Krzyś od 3 dni ciągle "baba" i "baba" babcia zachwycona
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4791 |
|
Zadomowienie
|
Cześć lachonki
walentynka dla każdej z Was Mój mąż po 14 latach związku nadal mi przesyła walentynki pocztą Generlanie nie mam czasu nic, albo inaczej: mam pełno czasu, bo w końcu żem na urlopie , ale nie mogę się zorganizować ostatnio.E. raczkuje jak szlona- zrywa firanki,zasłony, obrywa kwiatkom liście, wyrzuca wszystko z szuflad a ja sprzątam za nią, odkurzam po dziesięć razy dziennie i jadę na szmacie do podłogi i tak mijają nam dni. Wczoraj wieczorem znów wymiotowała Rena - ruchy - motylki w brzuszku Kubek kciuki za nowy złobek! Pani d-dimery ja miałam coś koło 2000 Waderko współczuję przeżyć Gryzia Maga kciuki za odstawnia. Piękny staż kp! ![]() Dwakolory Ty nasza miss jesteś normalnie |
|
|
|
#4792 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() SZACUN! hehe ![]() jeżżżżu, jak cudnie!!!!!!! Cytat:
![]() no właśnie tak mi lekarz powiedział że mój wynik to pikuś. Tylko mnie ta baba z labu wystraszyła ![]() T. na gościnnych występach. Pojechali wczoraj do t. Oczywiście projektuję sobie rzeczy, które tam je ![]() ![]() Pierwsza noc od dwóch lat bez dziecka a mamcia bezsenność-total. Miałam zdrowieć, spać, wygrzewać się itp a tylko bok zmieniałam. Nie znoszę :/
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50239434]No chyba w sensie kalorycznym. On tam dużo pisze o tym, że np. warzywa nie mają takiej wartości kalorycznej jak mleko, więc zakładam, że o to chodzi.[/QUOTE]
No tak ale przyklad z d.... ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Kucyk - ja odpieluchowanie mam dopiero w planach ale z nocnika regularnie J. zaczal korzystac tuz po pierwszych urodzinach. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- My na basenie, wczesniej na zakupy chcialam podjechac, J. zasnal w samochodzie.. spal pol godz chyba wiec nawet nie ludze sie ze jeszcze padnie, mimo basenu.. |
|
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
Domis dalej chory bardzo kaszle
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#4795 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Iza biedny Domis. Zdrówka dla niego
Dwakolory dziewczyny mają rację. Niezła laska z ciebie dużo sił ci życzęPani ja sobie nie wyobrażam nocy bez Olka. Pewnie też bym nie mogła spać Perse jak tam nastrój A.?
|
#4797 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zdrówka Dziękuję, potem się uspokoił. Oby pospał jak najdłużej, ja też spałam jak usnął, muszę naładować akumulator.. |
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
![]() za długo ![]() do jutra ![]() hehe, mamuśkowy los ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;50244065]też spałam jak usnął, muszę naładować akumulator..[/QUOTE]ale dyżur ma dziś chłop?
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś z was mogła by mi poradzić jak nauczyć zasypiania bez cyca? u nas ostatnio nie ma szans na zaśnięcie na noc bez cyca. Usypiam Krzysia w naszym łóżku a później odkładam. ostatnio trwa to coraz dłużej i jest coraz bardziej bolesne dla mnie.
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Jak byłam w pracy tż dzwonił ze Domisiowi gorzej miał 39,5
Oby jutro było lepiej bo jak nie to w poniedziałek znów do pediatry 2Wysłane z mojego GT-S5830i
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

Jak do poniedziałku nie bedzie lepiej mamy przyjsc znowu.

co za niedouczony palant...

mam nadzieje ze wszystko wyjdzie w porzadku)

rzytul: Kiedy planujesz odpieluchowanie? Bo ja chcę zacząć oswajać z nockiem latem, ale nie wiem czy to nie za wcześnie?
zdrówka dla Niego!!!