|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
dd1dd jakoś taka jestem nijaka ostatnio, ale dziękuję, że pytasz
magdowe Ty to się wymęczysz i szczerze współczuję ![]() Jess szkoda, że zapomniałaś zapytać na wizytę o te bóle brzucha. Mnie coś dziś w nocy znowu napinał się brzuch ![]() Tż pewnie oświadczy w najmniej oczekiwanym momencie. Tak w ogóle jakoś nie czuję już tak często ruchów-smyrania, a szkoda, bo wtedy wiedziałam, że z dzidzią ok. Co do materacy to ja mam po synku gryka-kokos( czy jakoś tak) i też słyszałam, że mogą być robaki, dlatego dla maleństwa kupię nowy, ale nie wiem jaki.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2015-02-15 o 11:03 |
|
|
|
#3093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden dzien rożnicy w ostatniej miesiączce a termin porodu masz 4 dni później ![]() Dziwnie to wszystko liczy... te kalkulatory. Bo 13 lutego zaczęłam 14tc a dziś jest 15 luty i już mi wskakuje że jest 15tc... Ja już tego nieogarniam
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po paru dniach nieobecności
Dzisiaj jeszcze kisze w łóżku bo Tż przyniósł mi śniadanie do łóżka i pojechał na siłownie więc korzystam z relaksu Troooochę mi zajmie zanim was nadrobie ale się postaram ![]() Wczoraj rozwieźliśmy reszte zaproszeń i koniec Taka ładna pogoda więc po obiedzie śmigamy na spacer ale problem w tym że nie mam już co zakładać bo non stop te same tuniki bo spodnie mnie cisną a z zakupami muszę poczekać do po wesela bo narazie ograniczone wydatki ;/Co do materacy to też właśnie czytałam tej gryce i mnie to przeraziło... Dzisiaj orientacyjnie oglądaliśmy z Tż łóżeczka i najbardziej nam się podobają białe coś takiego : http://allegro.pl/15cz-lozeczko-bial...028834218.html http://allegro.pl/17cz-lozeczko-szuf...006792891.html
|
|
|
|
#3096 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Posprawdzac jak sie prowadzi..jakby nie patrzec troche przy tym spedzimy . Ja po kilku mc mialam wrazenie,ze jestem caloscia z wozkiem i nie bede sie potrafila przemieszczac nie pchajac nic z przodu )Cytat:
. Skas to znam. Swojego czasu gdy bylismy w Barcelonie cale 8 dni czekalam az sie oswiadczy(tyle okazji..tak romantycznie). Oczywiscie tego nie zrobil. Za to stalo sie na lotnisku przed Jego wylotem na 3 tyg delegacje. Mialam dopiero mine.Mysle,ze TZ jeszcze Cie niezle zaskoczy ani sie nie spodziewaszCytat:
. W.pojechal na 1 dzien?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||
|
|
|
#3097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moge zapytac jaki wozek mialas przy pierwszym synku ?
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-15 o 11:17 Powód: Blad |
|
|
|
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Matko wygladam jak postac z kreskowki...nos czerwony..jedno oko mi spuchlo. Nie no tylko brakuje,aby ktos nas dzis znienacka odwiedzil.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja już po spacerku, piękna pogoda ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
U mnie nieważna jest waga, bo i tak go wnosić nie będę ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() Troochę mi dziś nie dobrze nudności mnie coś złapały... OMG..
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że już konkretnie się wzięłyście za szukanie rzeczy dla maluszka
Ja na razie nic nie kupuję( no może parę ubranek, jak mnie naleci), a tak to zacznę kompletować dopiero po 6 m-cu. Za parę dni zaczynam już 5 miesiąc, jak to zleciało. Gosia nie ma to jak zrobić co się zaplanowało i mieć dzień wolny
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pogoda taka sobie . Chyba będzie padać . Po obiedzie idę do szwagierki ob gadać urodziny bo robie z nią od Marcela urodziny wspólnie bp ona ma w ten sam dzień. No mamy kupę czasu a już wali nam z kupowaniem rzeczy.
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No no 5 mc to juz coraz blizej celu. Zleci ten czas do sierpnia ani sie obejrzymy.
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie czas leci
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dziś zaczynam 13 tydzień
|
|
|
#3106 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam trzykołową spacerowkę, bardzo ją lubię ale to kółko z przodu jest takie średnie. Czasem utrudnia zycuani jakby były 4 to byłaby wygodniejsza. Cytat:
Termin porodu lekarze wyznaczają tak: pierwszy dzień ostatniej miesiaczki +7 dni -3 miesiące. No chyba że ma się długie cykle to już tak się nie da. A kalkulatory różnie liczą, kiedyś kilka sprawdzałam i wyszły różne daty. Z ostatniego usg wyszły takie daty porodu: 14, 16 i 23 a wg om 17.08. U nas znowu ładna pogoda, mam nadzieję że śniegu już nie będzie.muszę resztę rzeczy pochowaćdo szaf a tak mi się nie chce. Jutro zaczynam zajęcia po trzech tygodniach wolnego, nawet nie wiecie jak się cieszę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja wczoraj się troszkę dowartościowałam, bo byliśmy ze znajomymi w knajpie i tak mnie zachwalili, że tak ładnie wyglądam i mam taką ładną piłeczkę i nic nie przytyłam. Pierwsze miłe słowa odkąd jestem w ciąży , może jednak chłopak będzie Jutro usg i nie mogę się doczekać ![]() Jak dobrze, że mało piszecie, bo nie ma tyle nadrabiania
|
|
#3108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w weekend zawsze jest spokojniej.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
A ja witam się w piękne niedzielne popołudnie w 17 tc
|
#3110 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() jeszcze dwa dni temu patrząc na brzuch, pomyślałam jeszcze nic nie widać a dziś..szok! no tak mi wybiło i zrobił się twardy- prawdziwy ciążowy kształt widzę idzie w piłkę tak jak z synem![]() Fiona - to jutro trzymać kciuki wiadomo za co
moi chłopcy... Edytowane przez Ambiwalentna29 Czas edycji: 2015-02-15 o 12:50 |
|
|
|
#3111 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boli niestety dalej ![]() mnie właśnie nie boli podbrzusze tylko prawa strona brzucha jakby od jajnika do wysokości pępka mniej więcej. Cytat:
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli już pisałaś, to sorry za powtórkęmi zawsze gin powtarza, że bóle mogą mi się pojawiać, bo wszystko tam się rozciąga ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- trochę tak nie w temacie, ale mam pyt do dziewczyn, które były na "50 twarzy Greya" - warto?
|
|
#3113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3114 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja przytyłam tylko 2,5kg aż jestem w szoku, że nie więcej ![]() Ja też już czekam na Twoje usg
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tu masz gryczane materace w obu linkach
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
sandeo no i super nie ma sie co faszerować chemią,ostatnio antybiotyk bralam w kwietniu ub.roku.
beaciorq wspolczuje mdlosci to juz nie ebde Cie dolowac ..bo znam gorsze przypadki, kasperka jakas Ty wybredna asienka cudne lozeczka fiona27 ja tez jeszcze nic nie kupuje,wole sie upewnic co do płci Oleńka_24 wczoraj mialam podobnie az siewystraszylam, ze czeka mnie wczesnsiejsza wizyta ale chyba sie czymś strułam bo zwrocilam,wypilam rumianku i dziś juz mi lżej na brzuchu. jess922ja sie dzis ważylam i etz niewiele przytyłąm o dziwo, tylko 3kg niecale..mam nadzieje ze nie wiecej niz 10kg mi przybedzie to bedzie mniej do zrzucania..ostatnio znow mi nic nie zmakuje,zjadlabym cos ale w sumie nie wiem co..
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
postaram ci się znaleść fotki i wrzucę. Miał spore koła, pompowane. Kupiony celowo żeby w gory można było wyjeżdżać. dosyć szeroki był też. Z tym akurat wygoda ale bez dziecka z 20kg mial na bank.
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
widziałam, że przewinął się znów temat wózków
http://dino.sklep.pl/nowy/nowoSC-woz...a-p-19803.html
|
#3120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
warzywa na patelnie? Nalesniki na slodko jajo..ziemniaki i mizeria---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

a z zakupami muszę poczekać do po wesela bo narazie ograniczone wydatki ;/
ala: