Marcowe Mamy 2015 cz. VIII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-15, 11:06   #1741
irish cream
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Wczoraj kurier przyniósł laktator... musiałam przetestować Dziewczyny, chyba jestem dziwna, przystawiłam na próbę- na max 20sek. i nawet mi się podobało, bo czułam lekkie łaskotanie To normalne?
do mnie tez już dotarł laktator. TŻ przystawił mi go do piersi i włączył i...auć! bolało! smarujecie już brodawki tymi specjalnymi maściami? Muszę chyba zainwestować w jakiś

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
My tez nie swietujemy.mamy zamiar obejrzeć jakiś film i zamówić pizze. A fiku miku to nie pamiętam kiedy bylo moj Tz sie boi ze malej cos sie stanie i nic i nikt mu nie przemówi.no ale nie bede go zmuszala
u mnie to chyba pajęczyny się tam zadomowiły też nie pamiętam kiedy było TŻ boi się

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Wy cały czas o lamowaniu. Ja nie miałam już od 4 miesięcy. Niedługo zapomnę co i jak.

A skoro mowa o wydatkach na wyprawkę i ciążę, to ja byłam w szoku ile wydaliśmy. Ale ja dostałam tylko trochę ubranek i leżaczek - bujaczek, resztę musiałam kupować sama. I żeby nie było to tylko wózek był droższy, reszta kupowana raczej z niższej półki, sporo ubranek w lumpeksach.. Załamać się idzie
u nas też trochę poszło kaski. Z darowanych rzeczy to tylko łóżeczko i moi rodzice dali nam pieniądze na wózek. Resztę od A do Z kupowaliśmy sami. Te ciuszki co dostałam to do niczego się nie nadają... Zresztą już o tym pisałam. Dużo ciuszków kupowałam w lumpku także wyszło trochę taniej. Brat ma mi przywieźć z Anglii ciuszki, ale to tak po 3 miesiącu dopiero. No i jak większość z Was dostaniemy kasę z ubezpieczenia i becikowe czyli jakieś 4,5zł

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilismy z greya i powiem ze porod na sali tym co sie wybieraja nie grozi hehe
byłam, byłam i faktycznie nastawiłam się, że zacznę rodzić ale nic z tych rzeczy ogólnie nie żałuje, że poszłam, ale szału nie ma, d..y nie urywa

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Ostatni tydzień u mnie był dość ciekawy tyle się działo, że bardzo szybko mi zleciał
W ubiegłą niedzielę zostałam eskortowana do mojej Mamy - bo śniegu tak nawaliło że gdyby coś zaczęło się dziać to nie dałabym rady dojechać (mieszkamy 15 km od centrum miasta i ciężko z odśnieżaniem dróg u nas a jeszcze jak zawieje z pola to już masakra) I tak nudziłam się u mojej Mamy - odzwyczaiłam się od mojego "starego" łóżka a Mama na dodatek śmiała się że jestem w nocy Jaś wędrowniczek
W środę wieczorem dowiedziałam się że mój Mąż przylatuje na następny dzień Miał być dopiero koło 20go a tu zrobił mi taką niespodziankę przed walentynkami ale jestem teraz spokojna bo co by się nie działo jest z Nami. W czwartek po obiedzie mieliśmy wizytę u Doktorka Z USG wychodzi że waży 3700 g :szok: mierzył Małego dwa razy i wychodziło to samo Pan Doktor zasugerował że ubranka w rozmiarze 50 lepiej odłożyć na bok bo i tak się nie przydadzą.
Termin cesarki mam na 23.02. to jeszcze 8 dni Myślałam że im bliżej będzie tym będę się mniej denerwować a tu działa wszystko na odwrót - boję się żeby w tych ostatnich dniach nic się nie wydarzyło...

Życzę Wam spokojnej Niedzieli
no no no ładna waga Małego czuję, że mój też będzie gdzieś taki, tylko ja musze Go wypchnąć SN i już za kilka dni będziesz tuliła Maluszka
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:07   #1742
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
witam

Zauważyłam że moja bezsennosc dotyczy braku Tż przy mym boku w nocy. Od 2 dni nie ma nocek i śpie jak suseł

Widze,że zaczynają sie skurczybyki
Bedzie sie działo

crystal dzisiaj serwuje bigos na obiadek.wpadaj

nouvelle oby zgaga przeszła
Mnie też paliła po wczorajszej walentynkowej pizzy

Szkoda że 10zł dali na allegro. Ale zawsze coś

Ide ogarnąc łazienke, bo bajzel nie z tej ziemi

A z zachcianek, zjadłabym mega wysokie ciasto drożdżowe z welkimi rodzynkami i kruszonką i zimnym mlekiem

ide na pyszny bigosik dziekuje Ja w nocy mialam taka zgage, ze dwa razy wstawalam do kuchni bo myslalam ze mnie wypali. jaki kosmos. dwa razy lykalam xolaan w plynie ( cos jak malox ) , i dopiero drugi raz pomoglo a TZ jeszcze marudzil przez sen ze po co wstaje bo mu dobrze jak sie do mnie wtulil
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:11   #1743
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
witajcie mamusie wstalam zjadlam platki z mlekiem i zaluje, bo poszlam zrobic siusiu i nie wiedzialam co musze na juz, siusiu czy zwymiotowac o mamusiu, kiedy to sie skonczy.....
a na wage stanelam i 16 kg mam do przodu juz. No pieknie..... tylko sie cieszyc.... skad te kg jak synek taki malutki?
Ide was ponadrabiac.
a pozatym jakies dziwne sny mialam, ze skurcze mam, i ze zaczynam rodzic auaaaac.
Jadłam takie samo śniadanie, jak Ty, oj kochana współczuję Ci tych wymiotów, jeszcze na koniec Cię męczą, ale jeszcze troszkę

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

A mnie wczoraj jakieś głupie wątpliwości wzięły, czy w ogóle będę umiała rozpoznać skurcze...a wszystko przez to, że wczoraj podejrzewam, że Synek w coś uderza, czułam bardzo mocne ukłucia, takie pojedyncze, ale jak bolesne, tam bardzo nisko i nie wiem, co to jest, czuje, że wtedy się rusza i tak boli, kurcze, coś on tam wyprawia, bo na skurcze to mi to nie pasuje...
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:14   #1744
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Hej Kochane

Ostatni tydzień u mnie był dość ciekawy tyle się działo, że bardzo szybko mi zleciał
W ubiegłą niedzielę zostałam eskortowana do mojej Mamy - bo śniegu tak nawaliło że gdyby coś zaczęło się dziać to nie dałabym rady dojechać (mieszkamy 15 km od centrum miasta i ciężko z odśnieżaniem dróg u nas a jeszcze jak zawieje z pola to już masakra) I tak nudziłam się u mojej Mamy - odzwyczaiłam się od mojego "starego" łóżka a Mama na dodatek śmiała się że jestem w nocy Jaś wędrowniczek
W środę wieczorem dowiedziałam się że mój Mąż przylatuje na następny dzień Miał być dopiero koło 20go a tu zrobił mi taką niespodziankę przed walentynkami ale jestem teraz spokojna bo co by się nie działo jest z Nami. W czwartek po obiedzie mieliśmy wizytę u Doktorka Z USG wychodzi że waży 3700 g :szok: mierzył Małego dwa razy i wychodziło to samo Pan Doktor zasugerował że ubranka w rozmiarze 50 lepiej odłożyć na bok bo i tak się nie przydadzą.
Termin cesarki mam na 23.02. to jeszcze 8 dni Myślałam że im bliżej będzie tym będę się mniej denerwować a tu działa wszystko na odwrót - boję się żeby w tych ostatnich dniach nic się nie wydarzyło...

8 dni!!
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:15   #1745
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Kochane

TZ kochany Pewnie sie stresuje dlatego chce byc wczesniej to tylko 8 dni i bedziesz tulila swojego skarba ponoc przed porodem kobieta staje sie spokojniejsza bedzie dobrze
Stary 2015-02-15, 11:15   #1746
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość

A mnie wczoraj jakieś głupie wątpliwości wzięły, czy w ogóle będę umiała rozpoznać skurcze...a wszystko przez to, że wczoraj podejrzewam, że Synek w coś uderza, czułam bardzo mocne ukłucia, takie pojedyncze, ale jak bolesne, tam bardzo nisko i nie wiem, co to jest, czuje, że wtedy się rusza i tak boli, kurcze, coś on tam wyprawia, bo na skurcze to mi to nie pasuje...
A może czkawkę miał? To jest takie popukiwanie w dole brzucha, tylko u mnie to jest całkowicie bezbolesne
Stary 2015-02-15, 11:18   #1747
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Hej Kochane,

mój walentynkowy dzień zaczął się dziś od wizyty u dermatologa, potem byliśmy na obiedzie u moich rodziców, a później tż zabrał mnie na deser- pojechaliśmy na kawę i ciasto czekoladowe (bo ostatnio marudziłam, że do prawdziwej kawiarni bym się wybrała. Przeszliśmy się spacerkiem wokół starego rynku i namówiłam tż na spontaniczne zakupy, tzn ja bardzo chciałam, byśmy jemu coś kupili, bo on taki kochany i nigdy nie ma potrzeb, a ja mu powiedziałam, że nie wiem kiedy po porodzie znajdę czas, więc znalazłam mu 2 pary spodni i śliczną koszulę i cieszył się w sumie
Koło 20 wracaliśmy do domku, więc już byłam bez sił totalnie. Kupiliśmy pod domem pizzę Giuseppe i właśnie po niej mam pierwszy raz w życiu ZGAGĘ i nie śpię, jakie to okropne

JoaMro, Mamuska29 dołączam do Was zdecydowanie i nie mogę się doczekać aż urodzę!

Nouvelle2 ja zabieram kurę do szpitala, prałam już ją i nic kompletnie się nie stało, zresztą wyprałam w pralce wszystko co mam z La Millou i tak jak producent obiecuje, rzeczy po praniu są jak nowe

Smv gratuluję decyzji z mieszkaniem!

Magiusa a jaką dietę stosowałaś podczas kp żeby Daruś nie miał kolek? Brak cięzkostrawnych rzeczy ogólnie czy jeszcze coś specjalnego?

---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:49 ----------

a polecasz film czy nie bardzo? Moi rodzice chcieli pójść do kina i siostra im chciała na Greya kupić bilety, a w ogóle nawet nie była zorientowana, co to za film dziś ją uświadomiłam, że rodzicom nie podejdzie już widzę moją mamę na sali i jej teksty: No wiecie co...

moj TZ tez zakupow nie lubi dla siebie robic, zawsze musze go wyciagnac i na cos naciagnac dla niego dzien mieliscie bardzo udany!
Stary 2015-02-15, 11:18   #1748
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie mamusie wstalam zjadlam platki z mlekiem i zaluje, bo poszlam zrobic siusiu i nie wiedzialam co musze na juz, siusiu czy zwymiotowac o mamusiu, kiedy to sie skonczy.....
a na wage stanelam i 16 kg mam do przodu juz. No pieknie..... tylko sie cieszyc.... skad te kg jak synek taki malutki?
Ide was ponadrabiac.
a pozatym jakies dziwne sny mialam, ze skurcze mam, i ze zaczynam rodzic auaaaac.
Oj współczuję Ci tych mdłości Ja mam już prawie 19 kg na plusie, a mała waży ledwie 2300 g. Ale uparcie wierzę, że schudnę ;-)
Stary 2015-02-15, 11:19   #1749
kruszynkaa88
Rozeznanie

Hmm... Ja nie mam żadnych przepowiadaczy, żadnych bóli brzucha, nic czasem mnie kuje w pipce ale to jak mały się wierci strasznie w brzuchu
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:20   #1750
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie i ja, nocne skurcze trwaly ponad godzine,myslalam ze cos sie ruszy, a tu nic ehhh ciekawe ile jeszcze to potrwa
to pewnie juz niedlugo

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
My witamy 39 tydzień i tak sobie myślę, że wolałabym żeby jednak poród się zaczął sporo wcześniej, niespodziewanie, bo każdy dzień zaczynam i kończę myślą 'czy to będzie dziś?'. Czyli codziennie i siebie i mieszkanie zostawiam tak jakbym miała wylądować w szpitalu i męczy mnie to już

Podkład pod prześcieradłem od 2 tygodni już jest, odkąd się pojawiło rozwarcie i nakaz leżenia i pachnięcia od gin
juz 39 ojej jak fajnie
Stary 2015-02-15, 11:22   #1751
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
A może czkawkę miał? To jest takie popukiwanie w dole brzucha, tylko u mnie to jest całkowicie bezbolesne
Czkawkę rozpoznaje i też jest u mnie bezbolesna, a tamte ukłucia to jak poczułam to aż pisnknęłam tak zabolało, nie mam pojęcia czy tam nisko nisko jest coś w co może uderzać, żeby tak bolało...
Stary 2015-02-15, 11:23   #1752
87marta78
Zadomowienie

Cytat:
to pewnie juz niedlugo

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

juz 39 ojej jak fajnie
Jutro zaczynam 39 tc,wiec pewnie niedlugo . Juz nie moge sie doczekac
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:24   #1753
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ide was ponadrabiac.
Ty to się wymęczysz z tymi wymiotami, biedactwo
A te 16 kg to wody i opuchlizna zejdzie po porodzie hehe, ja sobie tak tłumaczę. Bo widzę po nogach, że mam strasznie dużo wody w nich

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 11:24   #1754
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Oj współczuję Ci tych mdłości Ja mam już prawie 19 kg na plusie, a mała waży ledwie 2300 g. Ale uparcie wierzę, że schudnę ;-)
Kochana schudniesz zobaczysz, moja psiapsiółka przytyła w ciąży 29kg i 3 msc po porodzie miała na plusie 5kg, nie robiła zupełnie nic tylko karmiła piersią, żadnych ćwiczeń i samo spadało.
Stary 2015-02-15, 11:24   #1755
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Moj ma 2 kg po ostatnim usg a to bylo w prawie 33 tyg i 5 dniu, wiec troche mnie to martwi
Stary 2015-02-15, 11:26   #1756
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie wczoraj jakieś głupie wątpliwości wzięły, czy w ogóle będę umiała rozpoznać skurcze...
Nie martw się. Podobno nie da się ich pomylić

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Moj ma 2 kg po ostatnim usg a to bylo w prawie 33 tyg i 5 dniu, wiec troche mnie to martwi
No moja w 32t 4d miała 2250g. Ale nie stresuj się, bo to wszystko wagi orientacyjne
Stary 2015-02-15, 11:26   #1757
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
mój powiedział żebym się chociaż nie wygłupiała, że to nie siku tylko wody i wyschną zanim wróce ze szpitala i żebym się tym chociaż nie martwiła więc w tym temacie luuuuuuuz

szakarbeniek już tylko 8 dni? woooooooooooow
Ja to się nie boję składu tego płynu, tylko ilości, bo to zdaje się może być sporo więcej niż sisiu :p
Stary 2015-02-15, 11:28   #1758
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja była mniejsza, ale potem wystrzeliła z waga do przodu. Nadal nie będzie gigantem, ale może będziemy mialy ciut lżejszy poród dzieki temu

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-15, 11:29   #1759
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jadłam takie samo śniadanie, jak Ty, oj kochana współczuję Ci tych wymiotów, jeszcze na koniec Cię męczą, ale jeszcze troszkę

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

uwierz mi kochana ze rozpoznasz skurcze no te wymioty moglyby sobie juz pojsc byloby fajniej
Stary 2015-02-15, 11:31   #1760
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

No moja w 32t 4d miała 2250g. Ale nie stresuj się, bo to wszystko wagi orientacyjne
Oki trzymam Cię za słowo

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
uwierz mi kochana ze rozpoznasz skurcze no te wymioty moglyby sobie juz pojsc byloby fajniej
I tego będę się trzymała Na pewno miną Ci po porodzie, ale oby wcześniej
Stary 2015-02-15, 11:32   #1761
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana schudniesz zobaczysz, moja psiapsiółka przytyła w ciąży 29kg i 3 msc po porodzie miała na plusie 5kg, nie robiła zupełnie nic tylko karmiła piersią, żadnych ćwiczeń i samo spadało.
Oj mam nadzieję Mnie pocieszył wczoraj wywiad z Małgosią Rozenek, która mówiła, że w każdej ciąży tyła 30 kg i zawsze chudła do swojej wagi, a teraz wygląda genialnie i widać jaka z niej chudzina
Stary 2015-02-15, 11:33   #1762
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Moja była mniejsza, ale potem wystrzeliła z waga do przodu. Nadal nie będzie gigantem, ale może będziemy mialy ciut lżejszy poród dzieki temu

ja to sie martwie, ze moze to z mojej winy taki malenki bedzie
bo jesli urodze przed terminem to on nawet 3 kg moze nie miec. a to chyba nie zbyt dobrze prawda... No porod fajny mniej bolesny zapewne, ale chyba wolalabym zeby byl duzy mniej bym sie martwila taki kruszynek bedzie, a wiekszosc dzieci takie duze u was
Stary 2015-02-15, 11:33   #1763
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja to mam schizę, że wody mi odejdą w trakcie siusiania i ich nie zauważę. A ostatnio papierem w kiblu grzebałam wstałam po siusiu i kontrolnie sprawdzam czy tam nie ma czopa albo czy krew nie leci. Patrzę a tam coś różowego na muszli. Wymacałam papierem, a to kawałek żelu z kostki do toalet

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-15, 11:35   #1764
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to się wymęczysz z tymi wymiotami, biedactwo
A te 16 kg to wody i opuchlizna zejdzie po porodzie hehe, ja sobie tak tłumaczę. Bo widzę po nogach, że mam strasznie dużo wody w nich
probowalam to sobie wmowic ze to wody i opuchlizna ale siebie widze w lustrze ojej.... nogi mam tez bardzo spuchniete

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Jutro zaczynam 39 tc,wiec pewnie niedlugo . Juz nie moge sie doczekac
To moze zaczac sie w kazdej chwili jej, super

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Czkawkę rozpoznaje i też jest u mnie bezbolesna, a tamte ukłucia to jak poczułam to aż pisnknęłam tak zabolało, nie mam pojęcia czy tam nisko nisko jest coś w co może uderzać, żeby tak bolało...
Moze paznokciami cie tam smyra, bo w koncu od nie dawna juz nasze malenstwa je maja
Stary 2015-02-15, 11:35   #1765
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja nie ważyłam 3 kg jak się urodziła, fakt wielkoludem nie jestem teraz, ale to wcale nie jest regułą. Mój chrześniak ma teraz prawie 5 lat, urodził się z wagą jakoś 4,5 kg, apetyt ma jak stado wilków, non stop coś glamie, a za to jest chudy jak patyk. Także nie ma co się martwić

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-02-15, 11:37   #1766
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
ja to sie martwie, ze moze to z mojej winy taki malenki bedzie
bo jesli urodze przed terminem to on nawet 3 kg moze nie miec. a to chyba nie zbyt dobrze prawda... No porod fajny mniej bolesny zapewne, ale chyba wolalabym zeby byl duzy mniej bym sie martwila taki kruszynek bedzie, a wiekszosc dzieci takie duze u was
Nie wygaduj bzdur, że to z Twojej winy. Każde dziecko jest inne Moja przyjaciółka urodziła pod koniec 37 tygodnia i jej synek ważył 2800g. Teraz ma już 2,5 roczku i jest zdrowym chłopcem, raz w życiu miał tylko katar, a poza tym książkowo
Stary 2015-02-15, 11:38   #1767
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to mam schizę, że wody mi odejdą w trakcie siusiania i ich nie zauważę. A ostatnio papierem w kiblu grzebałam wstałam po siusiu i kontrolnie sprawdzam czy tam nie ma czopa albo czy krew nie leci. Patrzę a tam coś różowego na muszli. Wymacałam papierem, a to kawałek żelu z kostki do toalet
ich jest zdecydowanie wiecej tych wod chyba jedynie pod prysznicem mozna je przegapic hihi, a gdzies czytalam ze czesciej te wody odchodza podczas skurczow w szpitalu dopiero w jakims tam cm rozwarciu, a nie w domu przed rozpoczeciem calej akcji, ale ile w tym prawdy i jaki procent to bog wie
Stary 2015-02-15, 11:47   #1768
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Dzien dobry
Tak czytam, czytam i widze, ze wiele z Was chcialo by juz rodzic. Ja rowniez rozpoczelam plan 3xS spacery-sprzatanie-seks
Stary 2015-02-15, 11:54   #1769
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Tak czytam, czytam i widze, ze wiele z Was chcialo by juz rodzic. Ja rowniez rozpoczelam plan 3xS spacery-sprzatanie-seks
ja na seks nie mam co liczyć, chyba że sama ze sobą
co do sprzątania , to większość rzeczy robi za mnie TŻ
jedynie spacery mi pozostały
Stary 2015-02-15, 11:57   #1770
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
ja na seks nie mam co liczyć, chyba że sama ze sobą
co do sprzątania , to większość rzeczy robi za mnie TŻ
jedynie spacery mi pozostały
Zawsze cos byle tylko wody gdzies po drodze nie odeszly ja sie tego troche boje, kolejka, market, a tu chlust

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości