|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Cześć dziewczyny! Jakiś czas temu udzielałam się w tym wątku, ale potem pewne życiowe zawirowania odciągnęły mnie od internetu, więc wszystko mi umknęło... Pamiętam, że czytacie blogi i zawsze byłyście bardzo chętne do pomocy - dlatego mam drobną prośbę. Piszę licencjat na temat wizerunku blogera w Polsce i chciałabym Was prosić o wypełnienie krótkiej ankiety. Będę wdzięczna za każdy wypełniony kwestionariusz - potrzebuję tylko 5 osób! Wypełnienie ankiety nie zajmie więcej niż 7 minut, a możecie mi naprawdę pomóc
Bardzo, bardzo proszę![edit] BADANIE ZAKOŃCZONE, bardzo wszystkim dziękuję
Edytowane przez Kiriko Czas edycji: 2015-02-15 o 20:02 |
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część VI
Kochane, w połowie maja jadę z TŻ na długi weekend do Karpacza (mam nadzieję, że pogoda będzie ładna!). Nigdy nie byłam w Karpaczu (ogólnie totalnie nie znam polskich gór
) w związku z tym bywalczynie Karpacza proszę o namiary na jakieś fajne miejsca/knajpki/może odnowę biologiczną? Mamy już nocleg
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... kupilam taką kamizelkę - zostawić?
![]() ![]() http://cdn9.lbstatic.nu/files/looks/...jpg?1410473177 |
|
|
|
#2914 | ||
|
Kociara
|
Cytat:
![]() Cytat:
5? Co tak mało u mnie bez 100 to nie mam co pisać w każdym razie wypełniłam ![]() Dziewczyny, sprzedaję kolejną partię ciuchów i mam wątpliwości tylko do co dwóch rzeczy: 1. asymetryczna bluzka z RI - tylko na imprezę, wiadomo 2. koszula z Amisu Zostawić czy nie? Tylko szczerze ![]() Edytowane przez Ciemna163 Czas edycji: 2015-02-15 o 19:13 |
||
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no one były tylko w rozmiarze M, nie wiem czy to na pewno ta, ale z Zary - 299 kosztowały pierwotnie |
|
|
|
|
#2916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym się pozbyła, ale nie kieruj się tym co inni sądzą bo to Ty masz w tym chodzić. Pierwsze pytania dlaczego masz wątpliwości? bo to jest kluczowe. |
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie to bardzo mi się podoba.
|
|
|
#2919 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2920 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję, jesteście super!
|
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2922 | |||
|
Kociara
|
Cytat:
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;50258111]zdecydowanie Cytat:
a co do wątpliwości - koszulę nosiłam do czarnych rurek (baaardzo często, lubiłam ją), ale teraz ich nie noszę, bo przytyłam (nie chciałam poszerzyć spodni, bo były dość drogie, ale z drugiej strony już chodzę na siłkę i zrzucam to co przybyło, więc pewnie niedługo się w nie wbiję ). A top to samo - pasuje mi tylko do czarnych rurek :/ Cytat:
aaa, to już wiem skąd ta piątka Zdziwiłam się, że tak mało |
|||
|
|
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2924 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam jej katalogowe zdjęcia, wygląda na nich średnio ![]() Ogólnie jest duża, w podobnym stylu do tych z załącznika Ciemna, mnie się ta koszula nawet podoba, jeśli ją bardzo lubisz i będziesz jeszcze nosić to zostaw sobie natomiast top nie w moim stylu
|
|
|
|
|
#2926 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;50259564]
|
|
|
|
#2927 |
|
Raczkowanie
|
a mi się nie podoba powyższa kamizelka - jestem na NIE
tak samo obie powyższe bluzki - też won! nie zlinczujcie mnie
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() każdy ma prawo do swojego zdania ![]() Żałuję, że nie zrobili ich trochę mniejszych albo z podziałem na rozmiary, bo jest milutka, wydaje się ciepła, ma kieszenie... no generalnie taką chciałam mieć. |
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2930 |
|
batonik
|
|
|
|
|
#2931 | |
|
AGA :)
|
Cytat:
Wiem, że to nie Ty, ale ogólnie ona taka duża się wydaje Oddać!
|
|
|
#2932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest dużo kiczu, tandety, ale to chyba normalne w Polsce. Warto pochodzić po skałkach (Pielgrzymy, Słoneczniki), Park Narodowy jest bardzo ładny, a szlaków jest dużo. Można wjechać wyciągiem pod samą Śnieżkę i tam pochodzić po górach od strony Czeskiej. Miasteczko samo w sobie nie oferuje nic ciekawego poza zjeżdzalnią "Kolorowa". Chodzi się albo w górę, albo schodzi w dół, więc spacer może być męczący, zależnie od kondycji. Polecam pojechać do Szklarskiej Poręby i wjechać wyciągiem na Szrenicę (jest pięknie a trasa dość długa). Hoteli z dostępem do SPA w Karpaczu jest zatrzęsienie, Sandra, Relaks, GOŁĘBIEWSKI . Polecam jedynie Artusa, bo tam nie ma takiej masówki, spa i baseny są w porządku, a po relaksie można dość dobrze zjeść (polecam lody z wiśniami na ciepło). Z lokalami gastronomicznymi jest bardzo słabo. Jedzenie jest na niskim poziomie pod względem jakości, świeżości i pomysłowości, przeważa smażanina, fast food, wnętrza raczej odpychające. Jedzenie w Gołębiewskim odradzam. Drogo i naprawdę nic ciekawego. To co mogę polecić: nowa kawiarnia Pstro Cafe czekoladziarnia Mont Blanc cukiernia Krzysztoszek z 40 letnią tradycją, chociaż lokal bardzo skromny. Rolada Karkonoska i tort bezowy są przepyszne! restauracja Papateria, kuchnia jakby francuska, lokal nie zachwyca wnętrzem, ale jedzenie smaczne, polecam szczególnie carpaccio i tatara z pstrąga. obok Papaterii jest Mama Mia, ponoć mają pyszny krem z pomidorów. Kuchnia włoska. U Ducha Gór - tradycyjna kuchnia polska, od wielu lat wszyscy się zachwycają tym miejscem. Ten region słynie z hodowli ryb, więc polecam spróbować pstrąga "u Wieloryba" (trasa Jelenia Góra-Karpacz), karp w "Siedlisku pstrąga" jest też dobry. W ramach rozrywki można się wybrać na kręgle do Sandry czy do Gołębiewskiego. Na basen polecam Artusa, Pałac Wojanów albo Pałac Staniszów (tam można tez zjeść coś bardziej wykwintnego). Niedawno otwarty Pałac Dębowy też polecam zobaczyć bo tereny są piękne. Wszystko jest w promieniu 20-30 km. Sam Karpacz na długi weekend to raczej za mało i można się tam wynudzić, dlatego polecam podjechać sobie gdzieś dalej. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało.
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na marginesie - właśnie zaczęłam ferie anginą. Mam 39 stopni gorączki, kaszlę jak gruźlik i czekam na 24 żeby wziąć antybiotyk
Edytowane przez carpaibex Czas edycji: 2015-02-16 o 22:32 |
|
|
|
|
#2934 |
|
Zakorzenienie
|
mm111, ja byłam w Karpaczu kilkanaście lat i mi się nie podobało. Ale nie chciałam nic pisać bo wiele się mogło zmienić przez ten czas, ale jak czytam Twój opis to widzę że jednak nie.
|
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, nie przekreślam, skoro jeszcze nie widziałam
Może mi się akurat spodoba. Mamy w Karpaczu znajomych, którzy prowadzą obiekty typu hotele, apartamenty, na pewno też nam coś polecą
|
|
|
|
#2936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W razie czego pytaj śmiało, chętnie pomogę ![]() Nie wiem co jest gorsze to, że nie ma porządnego lokalu, hotelu, czy wyciągu, stoków, atrakcji? Chyba wszystko do kupy. Pobudowali wielkie hotelo-molochy, z których turyści nawet nie wychodzą, bo po co? Większości nie interesują piesze wycieczki. O tym może świadczyć częsty brak przygotowania do takich eskapad. A potem Panią w sandałkach trzeba ściągać helikopterem. Tereny są naprawdę ładne, tylko zimy brak. Porządnego śniegu było może z pół miesiąca. W Jakuszycach i Szklarskiej lepiej. Tam nie ma takiej masówki i stoki lepsze. Ludzi ciągnie do Gołębiewskiego, bo tam są i sklepy, baseny, jakieś atrakcje, a to że budynek zupełnie nie pasuje stylem do otoczenia to nikogo nie obchodzi. Tak buduje się większość hoteli. Brakuje parkingów, jakichś takich "miejscówek" do których chętnie by się wracało. Jeżdzę tam czasem w niedzielę do dwóch wyżej wymienionych kawiarni, bo naprawdę mają dobre ciacho, i nadziwić się nie mogę, jak można było tak zepsuć to miasto. Turyści snują się z góry na dół, między Biedronką a Białym Jarem, po drodze zatrzymując się na oscypka czy golonkę, tudzież lody. Latem jest parada Harley'ów, która przyciąga sporo ludzi, ale to tyle z atrakcji miasta. Wstyd i hańba wg. mnie.
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam z tatą w ferie zimowe, on się przygotował i zorganizował mi czas. Dużo spacerowaliśmy, byliśmy w Parku Narodowym. Rzeczywiście w Karpaczu się idzie z góry albo pod górę. A jedliśmy w naszym pensjonacie, był dość kameralny i kuchnia na plus. I całe szczęście bo na mieście niewiele było do zjedzenia. I co chwilę stragany ze sztucznymi, kolorowymi włosami nie chciałabym tam wrócić. Chyba, że ktoś jedzie z grupą znajomych, ale chyba i na imprezę nie ma gdzie wieczorem wyjść? Miasto ma potencjał, ale skoro przez tyle lat nikt niczego nie zrobił to pewnie długo się to nie zmieni.
|
|
|
|
|
#2938 |
|
Kociara
|
Właśnie wystawiłam ponad 70 ciuchów na All... Uff, pierwszy raz w życiu zostawiłam tylko rzeczy, które noszę (no mercy dla "fajne, ale tylko do spódnicy x). Polecam, super uczucie
Niestety na Vinted nie można zrobić zestawu, a poza tym, już nie mogę patrzeć na te ubrania, chcę się pozbyć wszystkiego na raz,a nie po jednej sztuce. Póki co jestem zadowolona ze swojej szafy, brakuje mi tylko... czapki Tzn. mam jakąś, ale jest akrylowa, z zeszłego roku. Kupiłam taką na Zalando https://www.zalando.pl/pieces-effy-c...1e00i-q00.html , jest baaardzo ciepła, ale za mała, będę ją zwracać (a brałam M/L po opiniach). Widziałyście coś podobnego? Chciałabym taką lekko włochatą właśnie, o dobrym składzie i bez większego czubka/smerfowego kształtu. Oczywiście uzupełniać szafę o klasyki dobrej jakości, ale póki co mogę śmiało powiedzieć, że mam się w co ubrać
Edytowane przez Ciemna163 Czas edycji: 2015-02-17 o 00:43 |
|
|
|
#2939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
potwierdzam świetne uczucie, a jeszcze lepsze będzie pewnie jak będę te ciuchy pakować do wysyłki ![]() potrzebuję kilku rzeczy, ale mam się w co ubrać, więc mogą poczekać, póki co zmieniam nadal wystrój mieszkania do którego mnie natchnęłaś jakiś czas temu i odkładam na wyjazd majowy |
|
|
|
|
#2940 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z grupą znajomych można przyjechać, wynająć domek, ale bawić się raczej nie ma gdzie. W Gołębiewkim wstęp dla mężczyzn kosztuje 50 zł i wiadomo jaka jest klientela, kilka innych miejsc to po prostu spelunki. Pewnie nic się w tym względzie nie zmieni. Słyszałam, że w Zakopanem wcale nie jest lepiej. Cytat:
potwierdzam świetne uczucie, a jeszcze lepsze będzie pewnie jak będę te ciuchy pakować do wysyłki ![]() potrzebuję kilku rzeczy, ale mam się w co ubrać, więc mogą poczekać, póki co zmieniam nadal wystrój mieszkania do którego mnie natchnęłaś jakiś czas temu i odkładam na wyjazd majowy Ja też wystawiam na allegro. Dużo roboty z tym, ale chyba warto
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

Bardzo, bardzo proszę!

) w związku z tym bywalczynie Karpacza proszę o namiary na jakieś fajne miejsca/knajpki/może odnowę biologiczną? Mamy już nocleg

u mnie bez 100 to nie mam co pisać
w każdym razie wypełniłam