|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII
![]() Nie zdziwie sie jak Maxi straci cierpliwosc i nastepnego konkursu nie bedzie. Danuta Anna 1 miejsce w konkursie na makijaż , really ? To nie makijaż , to maska na bal przebierańców(!) , praca numer 3. to byłoby zasłużone pierwsze miejsce w konkursie na makijaż. Aleksandra Węglarek Tez spodziewałam sie zupełnie innych prac 😀 te bardziej przypominają makijaż dla jokera albo clowna, ale rozumiem ze wszystkim sie nie dogodzi Maxineczka makijaż KARNAWAŁOWY - po to temat był bardzo obszerny i wolny do interpretacji żeby mozna puścić wodze fantazji. Danuta Anna Ale gdyby była imprezka np.ostatkowa w jakiejś knajpie , a na plakacie promujacym nie byłoby zaznaczone, że przebrania karnawałowe mile widziane , to ta inwencja makijażowa została by raczej kiepsko odebrana przez otoczenie , mimo , że karnawał. Na przyszłość zrób może dwa konkursy : konkurs na maskę i konkurs na makijaż. ( Nie brałam udziału w konkursie , żeby nie było , że mi żal ) |
|
|
|
#3902 |
|
Rozeznanie
|
Co do konkursu Maxi, to makijaż zwyciężczyni kompletnie mi się nie podoba. Jak dla mnie - tandetny.
Natomiast pozostałe dwie prace uważam za kawał dobrej roboty. Śliczne są.
|
|
#3903 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie o to mi chodziło. Miałam na myśli, co takiego jest mega hiper super pro w tym zdjęciu, że laski tak się rzuciły: "Wygrała profesjonalistka, amatorki nie miały szans!!!" Cytat:
A jeszcze tak się zastanawiam, dziewczyny piszą, że są takie biedne, nie miały szans, bo nie mają szuflady pełnej MACa... ( Już tak czepiając się totalnie to uważam, że można zrobić coś baaaaardzo sensownego mając: -dobrze kryjący, dobrze fotografujący się podkład - a niech i będzie colorstay za 30 zł (cocolita, ladymaeup, minti, itd) -sypki puder - essence czy sensique chyba ma niezły za 10 (?) zł, catrice za 25 zł -korektor - kamuflaż catrice 12 zł -bronzer + róż - duo Flormar za 15 zł (można też użyć jako cieni przy makijażu oka) -rozświetlacz - może być cień Inglot 10 zł, 393? 397? Nie pamiętam numeru. -cienie - chociażby 6 sztuk MIYo za 30 zł, 5 sztuk Inglota za 50 zł (któregoś można użyć do brwi) -kredka jakaś - avon supershock czarna za 10 zł, brokatowe kolorowe avonu za 7 zł -tusz - ten żółty taki, co wszyscy lubią, a ja nie, wibo? lovely? za 8 zł -do "konkursowych dziwolągów" można sobie w hurtowni paznokciowej zamówić jakieś dżety, folie holograficzne, piórka, brokaty, zwykle po złotówce czy dwa złote za mały pojemniczek -podkład można nałożyć palcami, gąbka typu beauty blender Vipery kosztuje 12 zł, puder puszkiem (kupuję za około 3 złote), pędzel do różu - 20 zł ecotools czy hakuro, skośnego małego można użyć do eyelinera, brwi i ust - 10 zł, kulka z essence do cieni, weźmy 2 sztuki, a już - 12 zł, jakiś do rozcierania - hakuro, ecotools - 15 zł.Wszystkie kosmetyki i akcesoria, które wymieniłam są moim zdaniem dobre jakościowo, spełniają w pełni swoje funkcje, te kolorowe mocno napigmentowane. Wcale nie pojechałam super najtańszymi opcjami, a myślę, że z takim zestawem można już zrobić baaaaardzo dużo. Bo przecież można kupić też chińskie pędzle w sklepie "Wszystko po 5 zł", paletę vollare za 3 zł itd, nie o to mi chodziło... Czy 200 zł, za które konkretnie rozpisałam, co można kupić, to naprawdę ta "nieosiągalna dla śmiertelnika szuflada pełna MACa, Estee Lauder i Diora?" Nie.
Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2015-02-15 o 19:14 |
||
|
|
|
#3904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten mi się podoba: https://www.facebook.com/Maxineczka/...type=3&theater prosty i elegancki dopasowany do dziewczyny.
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
swoją drogą, wsród wyróżnionych powtarza sie wiele razy jeden motyw - te czarne wzory-maski właśnie, jakaś moda?
|
|
|
|
#3906 |
|
Konto usunięte
|
Z kwękaniem o "profesjonalnych zdjęciach" to samo, co z kosmetykami.
Jak chcesz zrobić odpowiednie, na którym widać efekty pracy, to nie płacz, że nie masz luszczanki za 5 tysięcy , tylko pstryknij je przy dobrym, dziennym świetle, blisko okna, żeby mieć krótszy czas naświetlania i ładną ostrość, złap sobie chociażby białą kartkę jako blendę i trzymaj pod brodą, poodsuwaj zbędne rzeczy z tła, potem na komputerze sprawdź kolory, popraw balans bieli, jeśli trzeba. To nieeeeeeeeeeee... Taka osoba zrobi focię w ciemnym kiblu, ze starym szlafrokiem w tle, z fleszem, który zje wszystkie kolory i potem płacz, że AMATORKA NIE MA SZANS #smutek #rzal. Dziękuję. Edytowane przez 201607131106 Czas edycji: 2015-02-15 o 19:36 |
|
|
|
#3907 |
|
Wtajemniczenie
|
https://www.youtube.com/watch?v=9GysUQfI3ZQ
fingers crossed
|
|
|
|
#3908 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Maxi, że czyta te bzdury pod swoim adresem.
|
|
#3910 |
|
Konto usunięte
|
![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Teraz ma też mnóstwo roboty z usuwaniem kretyńskich komentarzy obrażających autorki konkursowych makijaży. |
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Nie brałam udziału w konkursie Maxi. Praca zwyciężczyni nie podoba mi się, oczywiście dużo tam dokładności i widać, jak była pracochłonna, ale po prostu nie w moim guście. Podejrzewałam, że Maxi wybierze "artystyczną", chociaż sama takich makijaży nie wykonuje - a chętnie bym zobaczyła na YT, jak zabiera się za kreatywny make up :P Praca nr 2 i 3 jak najbardziej na tak! Co do wyróżnionych - sporo fajnych, ale wiele naprawdę wg mnie słabych (kwestia gustu, ale niektóre też słabe technicznie).
Co do komentarza, który wygrał - miałam swojego faworyta, a wybrany przez Maxi średnio mi się podoba stylistycznie i składniowo, ale faktycznie, był inny, niż większość. Widocznie dlatego zapadł jej w pamięć. PS: W niektórych pracach bardzo mocno widać PS. Zajmowałam się kiedyś obróbką zdjęć i niestety aż takie modyfikacje powinny być powodem dyskwalifikacji ;p Edytowane przez anlaya Czas edycji: 2015-02-15 o 19:37 |
|
|
|
#3912 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
http://instagram.com/p/zISrqnQNZc/?modal=true bardzo ładna spódniczka (Doncia)
http://instagram.com/p/zIRI09qlKp/?modal=true Aniołek ma już obrączki ;d https://www.youtube.com/watch?v=aS6EYmY_rUE vlog u Szusz |
|
|
|
#3914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest pełno zawodów z określonym ściśle dress codem. Zaczynając chociażby od wszelkiego rodzaju kawiarni, barów, restauracji, pubów, sklepów gdzie albo otrzymujesz swój "strój" <wersja milusia>, albo musisz sobie sama kupić/skompletować taki, aby wyglądać niemalże identycznie jak koleżanki. Policja, wojsko, lekarz, ratownik, czy nawet śmieciarz mają oczywiście strój służbowy, ale też jest to pewnego rodzaju dress code .Myślę że w urzędach, czy innych firmach gdzie pracuje się "za biurkiem" jest jakiś wewnętrzny regulamin, od bardzo ogólnych (nie za krótka spódnica, nie za duży dekolt i zakryte ramiona), do bardzo szczegółowych, np ze względu na kontakt z klientem. Np. w mojej pracy DC jest określony niezwykle prezycyjnie. Najważniejsza zasady -> wszystkie elementy są czarne.wszystkie. -> eleganckie -> szlechetne, dobrze "prezentujące się" tkaniny Góra -> bluzka/koszula z dłuższym rękawem; żadne bluzeczki, koszulki, ramiączka ale również żadne swetry, czy surowa bawełna. Materiał kryjący. Nie może być gładka, musi mieć jakiś ozdobny element (faktura, przeszycia, krój, guziki); z drugiej strony nie może być zbyt pstrokata, nie możemy wyglądać kiczowato Dół -> spodnie proste, najlepiej matowe, spódnice do min. połowy łydki, najlepiej do ziemi. Krój spódnic dowolny, może być nawet beza, ale jest jedna zasada -> nie może być obcisła. To samo dotyczy sukien. Czarne rajstopy, mogą być niby kryjące, ale wygląda to kretyńsko, więc zakłada się czarne cienkie pończochy. Buty -> półbuty albo obcasy; gładkie, bez zbędnych ozdób, materiał dowolny. Akcesoria typu kolczyki (wył. wkrętki), branzoletki, wisiorki, tipsy -> zabronione. Na szczęście na twarzy oraz włosach możemy robić C.O. C.H.C.E.M.Y.
Edytowane przez loczek88 Czas edycji: 2015-02-15 o 21:07 |
|
|
|
|
#3915 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Bogusia chyba tak lubi
#inglot #mammamia #kosmetyki #pigmenty #liner #oczarowana #aniolnaresorach #polishgirl
|
#3917 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3918 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3920 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3921 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trudno się dziwić, tam często pracują osoby "z przypadku", taki dostały przykaz to się go trzymają, ale nie przywiązują do tego większej wagi. |
|
|
|
|
#3924 |
|
Raczkowanie
|
Takie konkursy, ich ocena i wybór zwycięzców zawsze będzie subiektywny i zawsze będzie budził kontrowersje. Mi niektóre ( a szczególnie te wyróżnione) też kompletnie się nie podobają, ale to był konkurs Maxi i ona ma prawo wybrać zwycięzców według własnego upodobania. Komentarzy o sprzedawaniu się nawet nie chcę komentować, masakra. Z resztą, tak jak pisała jajajamajka, przy drogich kosmetykach nie wystarczy, że są na twarzy, technika też się liczy, a jak ktoś ma to 'coś' to wyczaruje coś super nie posiadają Maca czy Bobbi Brown. Z resztą, mój ukochany eyeliner to wibo i kosztuje niecałe 8 zł, a używam go namiętnie od kilku już lat
|
|
|
|
#3925 |
|
Konto usunięte
|
TUBE RAIDERS
https://www.youtube.com/watch?v=vmIGhzB3qDU Scifun! |
|
|
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Tak swoją drogą... Fakt, pod postem z wynikami mamy festiwal jadu i zawiści. Ale myślę też, że każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii w kulturalny sposób, a Maxi często ma tendencję do sarkastycznego odpowiadania na czasem mądre i merytoryczne komentarze. Zresztą większość youtuberek ma problem z podziękowaniem za krytyczny, ale konstruktywny komentarz.
|
|
|
|
#3927 |
|
Rozeznanie
|
Mnie zastanawia jak wiek partnerów w związku moze byc tematem dyskusji? Co was do interesuje, moge wiedzieć?
|
|
|
|
#3928 | |||||
|
Kociara
|
Cytat:
![]() Cytat:
te z podanych linków też super Cytat:
a nie malują? Myślałam, że dlatego są takie drogie ![]() Cytat:
moda nie, po prostu motyw karnawałowej koronkowej maski ![]() Cytat:
Off topy piszemy na szaro ![]() |
|||||
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mianowicie: http://instagram.com/p/zH0RMVjYGq/?modal=true
|
|
#3930 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.

- 12 zł, jakiś do rozcierania - hakuro, ecotools - 15 zł.
dopasowany do dziewczyny.
, tylko pstryknij je przy dobrym, dziennym świetle, blisko okna, żeby mieć krótszy czas naświetlania i ładną ostrość, złap sobie chociażby białą kartkę jako blendę i trzymaj pod brodą, poodsuwaj zbędne rzeczy z tła, potem na komputerze sprawdź kolory, popraw balans bieli, jeśli trzeba. To nieeeeeeeeeeee...