Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-15, 18:56   #3901
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXII

Nie zdziwie sie jak Maxi straci cierpliwosc i nastepnego konkursu nie bedzie.
Danuta Anna 1 miejsce w konkursie na makijaż , really ?
To nie makijaż , to maska na bal przebierańców(!) , praca numer 3. to byłoby zasłużone pierwsze miejsce w konkursie na makijaż.

Aleksandra Węglarek Tez spodziewałam sie zupełnie innych prac 😀 te bardziej przypominają makijaż dla jokera albo clowna, ale rozumiem ze wszystkim sie nie dogodzi

Maxineczka makijaż KARNAWAŁOWY - po to temat był bardzo obszerny i wolny do interpretacji żeby mozna puścić wodze fantazji.

Danuta Anna Ale gdyby była imprezka np.ostatkowa w jakiejś knajpie , a na plakacie promujacym nie byłoby zaznaczone, że przebrania karnawałowe mile widziane , to ta inwencja makijażowa została by raczej kiepsko odebrana przez otoczenie , mimo , że karnawał.

Na przyszłość zrób może dwa konkursy : konkurs na maskę i konkurs na makijaż. ( Nie brałam udziału w konkursie , żeby nie było , że mi żal )

201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:05   #3902
dispersi
Rozeznanie

Co do konkursu Maxi, to makijaż zwyciężczyni kompletnie mi się nie podoba. Jak dla mnie - tandetny.
Natomiast pozostałe dwie prace uważam za kawał dobrej roboty. Śliczne są.
Stary 2015-02-15, 19:09   #3903
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Cytat Maxi
Nienaganne wykonanie i niesamowita precyzja - wiem jak trudno pracuje się z brokatem i jak ciężko go 'okiełznać' więc wiem, ile wysiłku kosztowało wykonanie tego makijażu. Zwróćcie też uwagę na to, że brokat jest jedynie tam gdzie ma być, a to nie lada wyczyn Emotikon wink
Czyste krawędzie, piękne przejścia kolorów a nawet cieniowanie brokatu (!) to szczegóły które mnie urzekły. Zgranie kolorów również perfekcyjne.
Tak, tak, tak, ja rozumiem.
Nie o to mi chodziło. Miałam na myśli, co takiego jest mega hiper super pro w tym zdjęciu, że laski tak się rzuciły: "Wygrała profesjonalistka, amatorki nie miały szans!!!"

Cytat:
Widocznie tak
Moim zdaniem z makijazem jest tak jak z malowaniem obrazu. Liczy sie dobre plotno(cera, osoba), przyrzady (pedzle i kosmetyki), ale przede wszystkim talent i doswiadczenie. Jesli Artysta jest kiepski to dziela nie bedzie.

A jeszcze tak się zastanawiam, dziewczyny piszą, że są takie biedne, nie miały szans, bo nie mają szuflady pełnej MACa... () Konkurs był makijażowy, czyli osoby, które się zgłaszały (nawet amatorki) chyba tym makijażem się interesują, więc jakieś kosmetyki mają jednak?

Już tak czepiając się totalnie to uważam, że można zrobić coś baaaaardzo sensownego mając:
-dobrze kryjący, dobrze fotografujący się podkład - a niech i będzie colorstay za 30 zł (cocolita, ladymaeup, minti, itd)
-sypki puder - essence czy sensique chyba ma niezły za 10 (?) zł, catrice za 25 zł
-korektor - kamuflaż catrice 12 zł
-bronzer + róż - duo Flormar za 15 zł (można też użyć jako cieni przy makijażu oka)
-rozświetlacz - może być cień Inglot 10 zł, 393? 397? Nie pamiętam numeru.
-cienie - chociażby 6 sztuk MIYo za 30 zł, 5 sztuk Inglota za 50 zł (któregoś można użyć do brwi)
-kredka jakaś - avon supershock czarna za 10 zł, brokatowe kolorowe avonu za 7 zł
-tusz - ten żółty taki, co wszyscy lubią, a ja nie, wibo? lovely? za 8 zł
-do "konkursowych dziwolągów" można sobie w hurtowni paznokciowej zamówić jakieś dżety, folie holograficzne, piórka, brokaty, zwykle po złotówce czy dwa złote za mały pojemniczek
-podkład można nałożyć palcami, gąbka typu beauty blender Vipery kosztuje 12 zł, puder puszkiem (kupuję za około 3 złote), pędzel do różu - 20 zł ecotools czy hakuro, skośnego małego można użyć do eyelinera, brwi i ust - 10 zł, kulka z essence do cieni, weźmy 2 sztuki, a już - 12 zł, jakiś do rozcierania - hakuro, ecotools - 15 zł.

Wszystkie kosmetyki i akcesoria, które wymieniłam są moim zdaniem dobre jakościowo, spełniają w pełni swoje funkcje, te kolorowe mocno napigmentowane. Wcale nie pojechałam super najtańszymi opcjami, a myślę, że z takim zestawem można już zrobić baaaaardzo dużo. Bo przecież można kupić też chińskie pędzle w sklepie "Wszystko po 5 zł", paletę vollare za 3 zł itd, nie o to mi chodziło... Czy 200 zł, za które konkretnie rozpisałam, co można kupić, to naprawdę ta "nieosiągalna dla śmiertelnika szuflada pełna MACa, Estee Lauder i Diora?" Nie.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2015-02-15 o 19:14
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:10   #3904
loczek88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwine55 Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/media/set/?...9843748&type=1

Wyniki konkursu makijażowego u Maxi

ten mi się podoba:

https://www.facebook.com/Maxineczka/...type=3&theater prosty i elegancki dopasowany do dziewczyny.
loczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:20   #3905
evvelinek
Zakorzenienie

swoją drogą, wsród wyróżnionych powtarza sie wiele razy jeden motyw - te czarne wzory-maski właśnie, jakaś moda?
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:23   #3906
201607131106
Konto usunięte

Z kwękaniem o "profesjonalnych zdjęciach" to samo, co z kosmetykami.
Jak chcesz zrobić odpowiednie, na którym widać efekty pracy, to nie płacz, że nie masz luszczanki za 5 tysięcy , tylko pstryknij je przy dobrym, dziennym świetle, blisko okna, żeby mieć krótszy czas naświetlania i ładną ostrość, złap sobie chociażby białą kartkę jako blendę i trzymaj pod brodą, poodsuwaj zbędne rzeczy z tła, potem na komputerze sprawdź kolory, popraw balans bieli, jeśli trzeba. To nieeeeeeeeeeee...
Taka osoba zrobi focię w ciemnym kiblu, ze starym szlafrokiem w tle, z fleszem, który zje wszystkie kolory i potem płacz, że AMATORKA NIE MA SZANS #smutek #rzal.

Dziękuję.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2015-02-15 o 19:36
Stary 2015-02-15, 19:24   #3907
rickybobby
Wtajemniczenie

https://www.youtube.com/watch?v=9GysUQfI3ZQ

fingers crossed
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:32   #3908
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Z kwękaniem o "profesjonalnych zdjęciach" to samo, co z kosmetykami.
Jak chcesz zrobić odpowiednie, na którym widać efekty pracy, to nie płacz, że nie masz luszczanki za 5 tysięcy, tylko pstryknij je przy dobrym, dziennym świetle, blisko okna, żeby mieć krótszy czas naświetlania i ładną ostrość, złap sobie chociażby białą kartkę jako blendę i trzymaj pod brodą, poodsuwaj zbędne rzeczy z tła, potem na komputerze sprawdź kolory, popraw balans bieli, jeśli trzeba. To nieeeeeeeeeeee...
Taka osoba zrobi focię w ciemnym kiblu, ze starym szlafrokiem w tle, z fleszem, który zje wszystkie kolory i potem płacz, że AMATORKA NIE MA SZANS #smutek #rzal.

Dziękuję.
Dobrze prawisz. Polac ci
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:33   #3909
a34
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe ile ci zapłaciła z a1 mce...było tyle innych lepszych jestem zdegustowana

Współczuję Maxi, że czyta te bzdury pod swoim adresem.
Stary 2015-02-15, 19:36   #3910
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Dobrze prawisz. Polac ci

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość

Współczuję Maxi, że czyta te bzdury pod swoim adresem.

Teraz ma też mnóstwo roboty z usuwaniem kretyńskich komentarzy obrażających autorki konkursowych makijaży.
Stary 2015-02-15, 19:36   #3911
anlaya
Zakorzenienie

Nie brałam udziału w konkursie Maxi. Praca zwyciężczyni nie podoba mi się, oczywiście dużo tam dokładności i widać, jak była pracochłonna, ale po prostu nie w moim guście. Podejrzewałam, że Maxi wybierze "artystyczną", chociaż sama takich makijaży nie wykonuje - a chętnie bym zobaczyła na YT, jak zabiera się za kreatywny make up :P Praca nr 2 i 3 jak najbardziej na tak! Co do wyróżnionych - sporo fajnych, ale wiele naprawdę wg mnie słabych (kwestia gustu, ale niektóre też słabe technicznie).
Co do komentarza, który wygrał - miałam swojego faworyta, a wybrany przez Maxi średnio mi się podoba stylistycznie i składniowo, ale faktycznie, był inny, niż większość. Widocznie dlatego zapadł jej w pamięć.

PS: W niektórych pracach bardzo mocno widać PS. Zajmowałam się kiedyś obróbką zdjęć i niestety aż takie modyfikacje powinny być powodem dyskwalifikacji ;p

Edytowane przez anlaya
Czas edycji: 2015-02-15 o 19:37
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:42   #3912
Rossonera
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiziamizia91 Pokaż wiadomość
3 miejsce dla mnie najlepszy makijaz
Dla mnie też
Rossonera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:49   #3913
Munkaa
Zakorzenienie

http://instagram.com/p/zISrqnQNZc/?modal=true bardzo ładna spódniczka (Doncia)

http://instagram.com/p/zIRI09qlKp/?modal=true Aniołek ma już obrączki ;d

https://www.youtube.com/watch?v=aS6EYmY_rUE vlog u Szusz
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:49   #3914
loczek88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apple1602 Pokaż wiadomość
Naprawdę jeszcze spotyka się tak ścisłe dress cody? Mam wśród znajomych zarówno sekretarki u prywaciarzy, dziewczyny z urzędu miasta i panie adwokat. Nie słyszałam, żeby którakolwiek z nich miała w pracy dress code. Po prostu "ładny, schludny strój".

Pytam czysto z ciekawości.

Jest pełno zawodów z określonym ściśle dress codem. Zaczynając chociażby od wszelkiego rodzaju kawiarni, barów, restauracji, pubów, sklepów gdzie albo otrzymujesz swój "strój" <wersja milusia>, albo musisz sobie sama kupić/skompletować taki, aby wyglądać niemalże identycznie jak koleżanki. Policja, wojsko, lekarz, ratownik, czy nawet śmieciarz mają oczywiście strój służbowy, ale też jest to pewnego rodzaju dress code .
Myślę że w urzędach, czy innych firmach gdzie pracuje się "za biurkiem" jest jakiś wewnętrzny regulamin, od bardzo ogólnych (nie za krótka spódnica, nie za duży dekolt i zakryte ramiona), do bardzo szczegółowych, np ze względu na kontakt z klientem.
Np. w mojej pracy DC jest określony niezwykle prezycyjnie.
Najważniejsza zasady -> wszystkie elementy są czarne.wszystkie.
-> eleganckie -> szlechetne, dobrze "prezentujące się" tkaniny
Góra -> bluzka/koszula z dłuższym rękawem; żadne bluzeczki, koszulki, ramiączka ale również żadne swetry, czy surowa bawełna. Materiał kryjący. Nie może być gładka, musi mieć jakiś ozdobny element (faktura, przeszycia, krój, guziki); z drugiej strony nie może być zbyt pstrokata, nie możemy wyglądać kiczowato

Dół -> spodnie proste, najlepiej matowe, spódnice do min. połowy łydki, najlepiej do ziemi. Krój spódnic dowolny, może być nawet beza, ale jest jedna zasada -> nie może być obcisła. To samo dotyczy sukien.
Czarne rajstopy, mogą być niby kryjące, ale wygląda to kretyńsko, więc zakłada się czarne cienkie pończochy.

Buty -> półbuty albo obcasy; gładkie, bez zbędnych ozdób, materiał dowolny.
Akcesoria typu kolczyki (wył. wkrętki), branzoletki, wisiorki, tipsy -> zabronione.

Na szczęście na twarzy oraz włosach możemy robić C.O. C.H.C.E.M.Y.

Edytowane przez loczek88
Czas edycji: 2015-02-15 o 21:07
loczek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:51   #3915
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
http://instagram.com/p/zIRI09qlKp/?modal=true Aniołek ma już obrączki ;d
"#światzłota #radość #polishgirl"

Stary 2015-02-15, 19:56   #3916
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:

Bogusia chyba tak lubi

#inglot #mammamia #kosmetyki #pigmenty #liner #oczarowana #aniolnaresorach #polishgirl
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:57   #3917
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Bogusia chyba tak lubi

#inglot #mammamia #kosmetyki #pigmenty #liner #oczarowana #aniolnaresorach #polishgirl

Myślałam, że #polishgirl to bardziej pusiowo dziuńkowe klimaty.
Stary 2015-02-15, 19:59   #3918
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
kup więcej maca

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:

u bogusi to nawet tosty mają hasztaga #polishgirl
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 19:59   #3919
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loczek88 Pokaż wiadomość
Jest pełno zawodów z określonym ściśle dress codem. Zaczynając chociażby od wszelkiego rodzaju kawiarni, barów, restauracji, pubów, sklepów gdzie albo otrzymujesz swój "strój" <wersja milusia>, albo musisz sobie sama kupić/skompletować taki, aby wyglądać niemalże identycznie jak koleżanki. Policja, wojsko, lekarz, ratownik, czy nawet śmieciarz mają oczywiście strój służbowy, ale też jest to pewnego rodzaju dress code .
Myślę że w urzędach, czy innych firmach gdzie pracuje się "za biurkiem" jest jakiś wewnętrzny regulamin, od bardzo ogólnych (nie za krótka spódnica, nie za duży dekolt i zakryte ramiona), do bardzo szczegółowych, np ze względu na kontakt z klientem.
Góra -> bluzka/koszula z dłuższym rękawem; żadne bluzeczki, koszulki, ramiączka ale również żadne swetry, czy surowa bawełna. Materiał kryjący. Nie może być gładka, musi mieć jakiś ozdobny element (faktura, przeszycia, krój, guziki); z drugiej strony nie może być zbyt pstrokata, nie możemy wyglądać kiczowato

Dół -> spodnie proste, najlepiej matowe, spódnice do min. połowy łydki, najlepiej do ziemi. Krój spódnic dowolny, może być nawet beza, ale jest jedna zasada -> nie może być obcisła. To samo dotyczy sukien.
Czarne rajstopy, mogą być niby kryjące, ale wygląda to kretyńsko, więc zakłada się czarne cienkie pończochy.

Akcesoria typu kolczyki (wył. wkrętki), branzoletki, wisiorki, tipsy -> zabronione.

Ta czerń i dowolność na twarzy kojarzy mi się z sephorą

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 20:03   #3920
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Ale spódnice do ziemi chyba już nie
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 20:05   #3921
201607131106
Konto usunięte

Cytat:

A mi z filharmonią.
Stary 2015-02-15, 20:13   #3922
starliv
Raczkowanie

Cytat:
Dowolności na twarzy to nie mają, bodaj muszą mieć czerwone usta, bądź mocny róż. Szkoda, bo niektóre wyglądają po prostu źle, lub niekiedy pomazane jakby ręką machnęły po ustach
starliv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 20:15   #3923
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starliv Pokaż wiadomość
Dowolności na twarzy to nie mają, bodaj muszą mieć czerwone usta, bądź mocny róż. Szkoda, bo niektóre wyglądają po prostu źle, lub niekiedy pomazane jakby ręką machnęły po ustach

Trudno się dziwić, tam często pracują osoby "z przypadku", taki dostały przykaz to się go trzymają, ale nie przywiązują do tego większej wagi.

GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 20:21   #3924
Ace_
Raczkowanie

Takie konkursy, ich ocena i wybór zwycięzców zawsze będzie subiektywny i zawsze będzie budził kontrowersje. Mi niektóre ( a szczególnie te wyróżnione) też kompletnie się nie podobają, ale to był konkurs Maxi i ona ma prawo wybrać zwycięzców według własnego upodobania. Komentarzy o sprzedawaniu się nawet nie chcę komentować, masakra. Z resztą, tak jak pisała jajajamajka, przy drogich kosmetykach nie wystarczy, że są na twarzy, technika też się liczy, a jak ktoś ma to 'coś' to wyczaruje coś super nie posiadają Maca czy Bobbi Brown. Z resztą, mój ukochany eyeliner to wibo i kosztuje niecałe 8 zł, a używam go namiętnie od kilku już lat
Ace_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 20:26   #3925
201607131106
Konto usunięte

TUBE RAIDERS

https://www.youtube.com/watch?v=vmIGhzB3qDU

Scifun!
Stary 2015-02-15, 20:26   #3926
anlaya
Zakorzenienie

Tak swoją drogą... Fakt, pod postem z wynikami mamy festiwal jadu i zawiści. Ale myślę też, że każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii w kulturalny sposób, a Maxi często ma tendencję do sarkastycznego odpowiadania na czasem mądre i merytoryczne komentarze. Zresztą większość youtuberek ma problem z podziękowaniem za krytyczny, ale konstruktywny komentarz.
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 20:27   #3927
why_so
Rozeznanie

Mnie zastanawia jak wiek partnerów w związku moze byc tematem dyskusji? Co was do interesuje, moge wiedzieć?
why_so jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 20:30   #3928
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Już wojenka w komentarzach, że to miał być konkurs dla amatorów, a wygrały same profesjonalistki. No tak, bo przecież amatorka = ciemne zdjęcie robione żelazkiem i makijaż z jedną zieloną kreską na oku. Teraz ludzie mają taki dostęp do sprzętu i wiedzy, że amatorskie prace nie oznaczają wcale niewyraźnego gówna. Maxi napisała, że zwyciężczyni jest stomatologiem, nie, nie przekonało to tłumu. Bo za ładny makijaż. Bo za ładne zdjęcie. Bo ma swój fanpejdż. Ech...

Jakby wygrał taki makijaż to tamte osoby byłyby zadowolone? BO AMATORKA.

haha, dobrze powiedziane
Cytat:
Mi zupełnie.

Dla mnie te są super:
klik
klik
klik

Podoba mi się też trzecie miejsce z nagrodzonych.
klik
Odjęłabym złoty błysk z ust.
no co Ty, to złoto robi cały look
te z podanych linków też super

Cytat:
WTF WTF WTF

Chętnie bym dała tym dziewczynom po szufladzie MACa, ale niestety nie sądzę, że doda im to umiejętności. Ludzie naprawdę sądzą, że droższe kosmetyki malują same?

a nie malują? Myślałam, że dlatego są takie drogie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
swoją drogą, wsród wyróżnionych powtarza sie wiele razy jeden motyw - te czarne wzory-maski właśnie, jakaś moda?

moda nie, po prostu motyw karnawałowej koronkowej maski

Cytat:
Napisane przez loczek88 Pokaż wiadomość

Off topy piszemy na szaro

Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-15, 20:30   #3929
Nicole`_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
to tak apropo waszego "uniesienia" w zakresie zaglądania ludziom do łóżek ktoś jeszcze ma coś do dodania?
No my może nie mamy nic do dodania, ale DG ma jeszcze komentarz do tego zdjęcia http://instagram.com/p/zFG0gXAZCe/?modal=true

Mianowicie:

http://instagram.com/p/zH0RMVjYGq/?modal=true

Stary 2015-02-15, 20:32   #3930
her_green_eyes
Rozeznanie

Cytat:
Sephora niestety ma takie koszulki z czerwonym, wyglądają jak fartuszek fryzjerki; D
her_green_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości