|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Dziekuje za wszystkie gratulacje!
Co do weselicha to go raczej nie bedzie a bardziej obiad dla rodziny. Ale planujemy raczej tylko slub cywilny a koscielny kiedys moze i wklejam foto
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się powalentynkowo i w 16 tygodniu
Byliśmy na Jupiter: Intronizacja gdyby kogoś interesowało ![]() A dzisiaj mężu zabiera mnie na obiad gdzieś Albo skończy się na całodziennym leżeniu w łóżku i zamówieniu czegoś do domu, bo Michał niestety jest smarkający i do tego ma niefajny kaszel.
|
|
|
|
#2014 |
|
Konto usunięte
|
Gratulacje cicha
![]() Miałam ten problem na początku bo czesto spałam z rękami na poduszce. Już prawie mi się udaje tego nie robic, rzadko budzę sie w takiej pozycji. |
|
|
|
#2015 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry,
dzisiaj nie mogłam spać, budziłam się 4 razy. ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
cicha gratuluje
my te mielismy tylko cywilny i obiad dla rodziny, a kiedys mamy wziac koscielny.. W maju minie 6 lat i dlaej nic ale jak dla mnie to moge w ogole koscielnego nie miec ![]() Mistrzyni gratuluje synka ![]() A my wczoraj bylismy we trojke w kinie na bajce Baranek Shaun, pozniej spacerek, kwiaty i kolacja a dzis juz pojechal do Niemiec i zaczynam tesknic
|
|
|
|
#2017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratulacje !!!!!!!! rzeczywiście prezent niezapomniany
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cicha gratulacje! Co do nadgarstka - ja jak zaczęłam czuć pierwsze objawy, czyli mrowienie, czasem ból to zaczęłam pilnować pozycji w jakiej pracuję, podwyższyłam fotel w pracy, pilnuję tych wszystkich zalecanych kątów, zamówiłam podkładkę pod myszkę z takim podwyższeniem na nadgarstek no i pod łokieć na fotel staram się coś miękkiego podłożyć i odpukać, trochę przeszło ...
|
#2019 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Cicha pierscioneczek sliczny
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Cicha!!!! Moje najszczersze gratulacje
ja tez z tych co płaczą ze wzrusEnia ![]() Martynka, to wlasnie TO!! Teraz juz bedzie tylko potęgowało w sile ![]() Oj z nadgarstkiem to miałam przeboje w 1 ciazy. Nosiłam specjalna opaskę uciskowa, a po porodzie zaliczyłam serie rehabilitacji. Długo bol i dyskomfort ustępował. Nie pamietam teraz jak opis usg fachowo brzmiał, ale lekarz mówił, ze rzadko sie zdarzają aż takie odchylenia od normy. Odpukać teraz nic takiego sie nie dzieje... Jestem przykładem tego, jak dwie ciąże sie różnią. W pierwszej ani razu nie wymiotowałam, za to dopadła mnie cukrzyca. Teraz wymiotowałam dalej niż widzę, za to wynik krzywej cukrzycowej całkowicie w normie, nawet nie na granicy. Oby tylko poród był identyczny jak z Gabi. EDIT: Zespół cieśni nadgarstka sié to nazywalo
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2015-02-15 o 14:17 |
|
|
|
#2022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja chyba nie należę do klubu!?! Gratuluję MistrzyniSprzeczności udanej wizyty i wymarzonego synka, a Tobie Cicha1990 niezapomnianych walentynek pierścionek śliczny!
|
|
|
|
|
#2023 |
|
Raczkowanie
|
I ja się witam w 21 tc
mały coraz mocniej daje o sobie znać![]() widzę, że w większości i wy czujecie już ruchy swoich maluszków Do mnie wszyscy mówią, że mam malutki brzuszek jak na 5miesiąc, a dla mnie jest on ogromny zawsze miałam płaski, a teraz taka piła że nie mogę się przyzwyczaić.Cicha gratuluję zaręczyn oraz mistrzyni poznania płci
|
|
|
|
#2024 |
|
Zadomowienie
|
Co do cieśni nadgarstka, u mnie niestety nie pomaga ani podkładka, ani krzesełko.... Lata pracy na kompie i robótek ręcznych niestety zrobiły swoje. Przed ciąża, kiedy bolało, opaska uciskowa, ibsldin sport i końska dawka wit b przynosiła poprawę i był na pare miesięcy spokój. Teraz w ciąży niestety jest gorzej niż przed
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
Upsss współczuje Strobiluska
mnie ta opaska tez wiele nie dawała, dopiero reha pomogła. Miałam kilka rożnych zabiegów, ale teraz juz nie pamietam co. Pamietam mój strach, jak ja bede dziecko podnosić... M.in z powodu cieśni 2 x rezygnowałam ze smartfonów, bo nie dawałam rady trzymać w ręku, a jeszcze gorzej pisać na dot ekranie kciukiem. Tak wiec tel dotykowy mam gdzieś dopiero od roku ![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Ciężka Sytuacja i ja witam u mnie rowniez 21 na tapecie tzn w czwartek sie rozpoczął chyba brzucha tez jakoś specjalnie wielkiego nie mam, obwód w pępku 85cm, ale czuje sie jak słoń...
|
#2026 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki
zaraz zacznę Was nadrabiać, ale wpierw napiszę o moim wczorajszym usg połówkowym.. niestety mam i dobre i złe wiadomości.. ![]() Dobre są takie, że poznałam płeć - i będziemy mieć Bartusia Moja intuicja od początku mnie nie zawiodła )) Druga dobra wiadomość jest taka, że łożysko mi się ładnie podniosło i obecnie "brak ryzyka przodowania".. więc też trochę odetchnęłam z ulgą.No a teraz pora na złe info... Wiecie, byłam na usg 3d/4d u lekarza, który jeśli wierzyć tym, co w necie piszą - jest bardzo dokładny, wszystko sprawdza itd. No i tak samo było u mnie. Badanie trwało 40 minut. Sprawdził dokładnie wszystkie narządy. No i niestety - jest problem z budową nerki lewej u maluszka.. Są na niej liczne torbiele - największa ma 10 mm. No i teraz pytanie - co dalej? Za miesiąc mam skontrolować czy te torbiele rosną... jeśli będą się powiększać to istnieje ryzyko, że mogą zacząć naciskać na inne organy, wówczas należy przekłuć te torbiele (oczywiście jak jeszcze maleństwo jest w brzuchu) - no ale jest to wykonywane naprawdę baaaaaaaaaardzo rzadko. W końcu to operacja na płodzie... Druga opcja (z tego co czytam na forach nefrologicznych najczęstsza) - dziecko się rodzi, wszystko jest ok.. ale ta torbielowata nerka niepracuje - więc albo się ją wycina albo pozostawia taka niepracująca jeśli właśnie te torbiele nie naciskają na inne organy (są różne szkoły - kiedyś podobno się rutynowo niedziałającą nerkę wycinało, obecnie się od tego odchodzi)... Dziecko potem normalnie podobno funkcjonuje z jedną nerką (to samo mówił nam wczoraj lekarz).Trzecia opcja - istnieje również cień szansy,że się te torbiele jeszcze przed porodem wchłoną.... no ale z tego co czytam, to się rzadko zdarza ![]() No więc same widzicie.. nie za ciekawe te informacje.. chociaż lekarz mnie przekonywał, że nie mam powodu do zmartwień. Że druga nerka jest idealna, że ilość płynu owodniowego jest w normie, że ta torbielowata nerka również działa - że to dobry znak. Że to nie jest żadna wada typu: wada serduszka czy mózgu.. Że w najgorszym wypadku z jedną nerką się zyje bez żadnych ograniczeń... No generalnie... zobacyzmy... pozostaje mi czekać Ale no nie załamuję się.. nie mam za bardzo na to wpływu... a stres czy zamartwianie się tylko może zaszkodzić.. Inne narządy u Bartusia są ok.. waży coś około 330 gram. W trakcie badania dostał czkawki )) 23 stycznia mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego (bo wczoraj byłam gdize indziej na połówkowym).. powiem mu o tej wizycie, zobaczymy co on mi powie o tych nereczkach.. A za miesiąc myślę, że niezależnie pójdę jeszcze do tego gina, co wczoraj - żeby mieć w razie czego 2 niezależne diagnozy... No a teraz mogę nadrabiać
|
|
|
|
#2027 |
|
Rozeznanie
|
Cicha, ogromnie Ci gratuluję, mam bardzo podobny zaręczynowy. Jest piękny
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Sarrai, gratuluję synka Trzymam kciuki, aczkolwiek jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#2028 |
|
Raczkowanie
|
Sarrai gratuluję syneczka
jak widać nadal przewaga chłopców Masz rację, nie ma co się stresować. Medycyna poszła bardzo do przodu, wszystko będzie dobrze. Jeśli obie nerki pracują to tym bardziej dobre rokowania!!! Głowa do góry Ja z tym łożyskiem mam to samo, co Ty. Miesiąc temu mówił, że może być przodujące, zobaczymy, czy się przesunęło. We wtorek wieczorem wizyta! Denerwuję się. Mam nadzieję, że wszystko ok
|
|
|
|
#2029 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się, ja wierzę że będzie dobrze. |
|
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje, ze przy karmieniu piersią można już maści używać przeciwbólowych, to może jakoś dam radę.....Sarrai będzie dobrze, musi!!! Ps.bylam dziś u mamy i dała mi reklamówkę ubranek.... Po mnie niektóre się do niczego nie nadają, ale jest pare takich, co je pamietam ze zdjeć hehe i może się przydadzą
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Sarai napewno wzzystko bedzie ok
, gratuluje poznania plci
|
|
#2032 |
|
Rozeznanie
|
hmm a jak to jest to polowkoe robi sie zawsze w 3d/4d? tam dokladniej widac wszystkie narzady itd? Czy na takim zwyklym 2d tez mozna rozpoznac takie wady?
Sarrai musi byc dobrze innej opcji nie widze!
|
|
|
|
#2033 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam w podobnym stylu, jedno oczko. Na początku nie mogłam się przyzwyczaić, ciągle darłam np. rajstopy a teraz zauważyłam, że mam taki odruch, że sobie okręcam oczko między palce w takich sytuacjach :P A co do beczenia to pewnie te emocje bo ja bez hormonów ryczałam, na dodatek spodziewałam się trochę bo tż kazał mi się ładnie ubrać hahaha sam w koszulę się wystroić itd. Dziewczyny a jakie macie historie zaręczynowe? Pochwalcie się! ![]() Cytat:
I chyba mi się coś takiego jak piszecie o nadgarstku zrobiło po porodzie. Ja nie jestem zbyt silna w rękach, no słabiutka jestem i miałam problemy z noszeniem małego (3700g miał ale jednak). No i zrobiły mi się straszne zakwasy w bicepsach i w prawej ręce w nadgarstku coś okropnego. Pewnie przeciążyłam od podtrzymywania główki np. przy karmieniu i nie szło tego doleczyć bo musiałam ją bez przerwy eksploatować. Później chyba się zahartowałam :/ Sarrai, widzę po Twoim wpisie, że zachowujesz optymizm i dobre myśli - bardzo dobrze! W rodzinie tż po badaniu prenatalnym 3d lekarz zapowiedział wadę serduszka u dziecka, coś z zastawkami, ciężko mi powiedzieć dokładnie. Bardzo się denerwowali resztę ciąży. Dziecko się urodziło zdrowe, bez żadnej wady, serce jak dzwon! A u mnie zaczął się tydzień nr 17 i brzusio już widać myślę, że jak ktoś nie będzie wiedział a mnie zobaczy to się domyśli ;PJeszcze dla dziergających dziewczyn mam coś, ostatnio dostałam książkę ciążową i był w niej "przepis" na śpiworek na drutach Załączam fotkę! Ja sama niedawno nauczyłam się robić na drutach i myślę, że się pokuszę na coś takiego. Rozmiar 62 podobno![]() Cicha1990 raczej na 2d lekarz obejrzy dokładnie organy bo na tym 3d jak ja byłam w 1c to oceniał lekarz wszystkie narządy itp właśnie na widoku 2d, a na 3d to przełączył właściwie na chwileczkę, żeby fotkę druknąć i nam pokazać. Na 3d chyba jeszcze takie sprawy jak np. zajęcza warga mógłby uchwycić, takie zewnętrzne a te organy to oglądał tylko w 2d. W 3d widać małego człowieczka, skórę
Kobieta i facet w jednej gotowali kuchni Dwóch ziarnek pieprzu brakuje do kłótni ![]() Edytowane przez natetitka Czas edycji: 2015-02-15 o 20:24 |
|||
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam nadzieję, że w porę się ocknęłam i teraz staram się dbać o ułożenie tej ręki ale nie wiadomo jak się to skończy, niestety praca przy kompie 8h robi swoje ![]() A co do brzuszków, moje młode coraz bardziej ruchliwe, chociaż było kilka dni bardziej leniwych, dzisiaj buszuje ze zdwojoną częstotliwością i raz przez chwilę miałam wrażenie, że brzuch mam taki jakiś krzywy nie wiem czy to już możliwe, żeby dzieć tak się na jedną stronę przewalił żeby aż widać było?\ Sarrai gratuluję synka i trzymam kciukasy, żeby wszystko było ok!
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2015-02-15 o 20:48 |
|
|
|
|
#2035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Wiadomo, nie jest to idealna sytuacja, ale co zrobić... Nie traktuje tego jako "wyrok", bo właśnie pełno historii jest, że lekarze mówili jedno, a po porodzie okazywało się drugie.. to raz.. a dwa - właśnie no, obie nerki pracują, tak więc to dobry znak. A w najgorszym wypadku (czyli w sytuacji gdy ta nerka jednak byłaby niesprawna) dzieciaczki normalnie żyją, funkcjonują i się rozwijają, tak więc na razie bez paniki
![]() Siostra tż urodziła w grudniu 2012 i jej też podczas któregoś z USG wyszły problemy z układem moczowym (tzn. jej synkowi). W jego przypadku chodziło o poważniejszą wadę - coś z pęcherzem moczowym, nie chciał się opróżniać. Miała nawet amniopunkcję robioną i straszono ją koniecznością terminacji ciąży Cytat:
To moje badanie było głównie w 2d. W 2d normalnie wszystkie te pomiary są wykonywane i narządy sprawdzane i mierzone. 3d to taki bajer jedynie dla rodziców, żeby podejrzeć jak dzidziuś wygląda Nie wiem, czy jakąkolwiek wadę można dzięki 3d wypatrzeć - no może tę zajęczą wargę... Nam tam przełączył lekarz na ten widok 3d/4d ale to jak mówię - jako taki bajerek No fajnie wygląda wszystko, buzia, rączki, paluszki. Ale jak na razie stwierdzam, że mój synuś to taka chudzinka hehehe takie nóżki szczuplutkie było widać
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-02-15 o 20:47 |
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Synkowie sa wspaniali .Przykro mi, ze niestety masz przy okazji zmartwienia. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. |
|
|
|
|
#2037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak już został panem inżynierem to zabrał mnie do galerii i poszliśmy wybrać pierścionek ale zwinął go do kieszeni i powiedział, że na razie on go przetrzyma. No i jak wracaliśmy to w drodze powrotnej zawiózł mnie na najwyższe wzniesienie Wielkopolski, gdzie stoi krzyż, który oświetlają, jak robi się ciemno. Musiałam się tam wczłapać, a on mnie pocałował, klęknął i zapytał, czy zostanę jego żoną a to miejsce z krzyżem miało dla mnie ogromne znaczenie, bo tam zabrał mnie po pierwszej wspólnej randce i zapytał, czy chcę spróbować z nim być także niby bez zaskoczenia, ale i tak romantycznie która następna? |
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2039 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w 18 tygodniu
![]() Dawno tu byłam, zapracowna jestem no i przygotowania do ślubu zaproszenia itd, juz zmęczona jestem tym wszystkim ale juz w kwietniu będziemy sobie odpoczywać Przejrzałam kilka stron wstecz i widzę, że już większość z Was czuje ruchy dziecka Czuję i ja, Jupi 2 dni temu , narzeczony głaskał brzuch i wiecie co, poczułam wtedy pierwsze ruchy <3:<3Jutro mam wizytę, martwi mnie co powie lekarka na " kryształy w moczu " które u mnie wykryto, w piątek odebrałam badania do tego zaczął mnie boleć tak jakby jajnik, oby to nie kamienie w nerkach... Chciałabym poznać już płeć, większość z Was juz zna z tego co zauwazylam. Niestety jutro nie będę miala robionego usg... ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Mam bardzo podobny pierścionek gratulacje
|
#2040 |
|
Raczkowanie
|
fuertka88 czy ja mogę prosić o dodanie do klubu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Co do weselicha to go raczej nie bedzie a bardziej obiad dla rodziny. Ale planujemy raczej tylko slub cywilny a koscielny kiedys moze
i wklejam foto

Byliśmy na Jupiter: Intronizacja gdyby kogoś interesowało 
a dzis juz pojechal do Niemiec i zaczynam tesknic 

ja tez z tych co płaczą ze wzrusEnia 

mnie ta opaska tez wiele nie dawała, dopiero reha pomogła. Miałam kilka rożnych zabiegów, ale teraz juz nie pamietam co. Pamietam mój strach, jak ja bede dziecko podnosić... M.in z powodu cieśni 2 x rezygnowałam ze smartfonów, bo nie dawałam rady trzymać w ręku, a jeszcze gorzej pisać na dot ekranie kciukiem. Tak wiec tel dotykowy mam gdzieś dopiero od roku 
, gratuluje poznania plci