|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Cytat:
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie druczku nie było bo potrzeby nie ma :P jestem niepracująca wiec wiesz... Ale pytanie było
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe mamusie
chętnie się przyłącze i żałuję, że nie znalazłam tego wątku wcześniej. Mam TP na 12.08, jestem już od 3 tyg na L4 niestety, dlaczego niestety- ponieważ miałam ambitny plan jeszcze trochę popracować. Czuję się jakoś tak nieswojo siedząc w domu, nie mogę się pogodzić z tym, że nie mogę już pracować i nie mam też na to siły bo bardzo źle się czuję, nie mogę sobie miejsca znaleźć........czy któraś z Was tak miała?Aha podzielę się jeszcze wiadomością, że jestem już po USG genetycznym i jest wszystko ok. bardzo się bałam.....ale odetchnęłam z ulgą. |
|
|
|
#3185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szczególnie jak już ciepłe dni będą to marzy mi się wziąć koc, iść do parku z książką itd.
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
witam sie w nowym tygodniu
no i juz nie zasne pewnie Cytat:
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-16 o 06:13 |
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
Ja sie tez witam z rana.
mms a to Ci chłop hihi. Niestety, ja tez wielokrotnie sie budziłam i juz zasnąć nie mogłam jak TŻ chodził na 6 do pracy... Teraz na szczęście chodzi na 9 lub 10 wiec łatwiej aczkolwiek czasami marzyłoby mi sie pospać do takiej 9/10 a tu sie nie da bo on juz przed 8.00 wstaje a ja juz mam o tej porze słaby sen wiec mimo wszystko budzę sie i nie potrafię juz zasnąć... Nicole uwazam, ze powinnas zapytać lekarza a pozniej dopiero zaczac myślec co dalej bo moze sie okaże, ze bez problemu Ci da a Ty sie niepotrzebnie zastanawiasz dinusia witaj opowiedz nam cos więcej o sobie (wiek, która ciąża itd), żebyśmy mogły Cie łatwiej poznać ![]() Dobra ja sie lece zbierać, sniadanko i w drogę... Wrrrrr... Odezwe sie wieczorem juz z kraju! Miłego dnia
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-02-16 o 06:48 |
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pracy to ja pracowałam do ósmego miesiąca ciąży. Tyle, ze gdy np wstałam rano i nie widziałam nic na oczy to dzwoniłam ze dziś mnie nie będzie i nie było problemu (dwa razy mi się to zdarzyło) i raz byłam na tygodniowym zwolnieniu bo byłam chora. A prace miałam fizyczną często było tak ze wychodziłam po 6 i wracałam po 19 ale miałam siłę to pracowałam
teraz siedzę z małym w domu i na to niestety l4 nie dostanę
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, ze ciąża ciazy nie równa. Ja w pierwszej tez góry przenosilam i żaden wysiłek nie był dla mnie problemem a znów teraz gdybym pracowała to na 100% byłabym na L4. Zreszta tyle kobiet bierze L4 w ciazy bez jakiegokolwiek powodu... Dlatego uwazam, ze jesli ktoś na prawde sie nie czuje na siłach to czemu ma sie męczyć ? A tam... Nawet te, którym nic sie nie dzieje - macie szanse i chęci to korzystajcie mnie to tam nie ziebi nie parzy
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, tak zrobię
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
I dobrze, jesli nie czujesz sie na siłach to powinnas. W ciazy powinnas odpoczywac ![]() __________ Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-02-16 o 07:30 |
|
|
|
#3192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ciąży dużo odpoczywam - na szczęście mogę sobie na to pozwolić, bo poza mężem i utrzymaniem jako takiego porządku w domu nie mam innych obowiązków... Chyba wybiorę się dzisiaj na jakieś polowanie do lumpka
Edytowane przez mms_22 Czas edycji: 2015-02-16 o 07:50 |
|
|
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba ze później, zboj się z niego zrobił straszny
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj doszłam do wniosku, że brzuch mi zmalał zawsze jak rano wstawałam był jakiś większy nie wiem, jak to możliwe nie wiem, czy to, że dziecko przesuwa się w górę może mieć na to wpływ???
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
mms22 pochwal sie pozniej co kupiłaś,
u mnie tak było co prawda nie lezalam zbyt wiele ale mialam duzo zcas na wypoczynek,remek jak spal to już spal ze musialam podglądać czy zyje..w dodatku ciagle mi siedzialo w głowie ze placze ...i latalam sprawdzic czy wszystko ok dopiero pozniej sie rozszalał.. ms Lulababy ja z synkiem bylam w formie do końca i jakoś lżej znosiłam tamtą ciąże..,potem tylko upały dawały mi w kość..mam nadzieje ze to lato potraktuje nas lagodnie Nie puścilam synka dzis do przedszkola nie wyglada za zdrowo i gardło go cos boli bo nie chce jeść,kaszle...po poludniu jedziemy do lekarza:/
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze faktycznie cos w tym jest bo ja ta duzo ODPOCZYWAŁAM (czy to na świeżym powietrzu czy w domu) i z juniorem mieliśmy dokładnie tak samo jak wyżej opisałaś :P
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadę z zamiarem poszukania czegoś "ciążowego" dla siebie, ale jak znajdę jakieś fajne wdzianko na Ktosia, to pewnie też wezmę Kurczę współczuję Wam tego latania po lekarzach z dziećmi...
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Dziewczynki melduje się żeby powiedzieć, że u mnie wszystko ok zaczynamy dziś 16 tydzień strasznie mi się wlecze do wizyty. Zaraz zmykam mam dziś bardzo dużo załatwien, postaram się Was doczytać później. Miłego dnia dziewczynki
|
#3199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama sie przekonasz ze dobry pediatra to prawdziwy skarb!czasami lepiej chodzic prywatnie ale miec kogos zaufanego z przekonaniem ze CI WYLECZA DZIECKO A NIE TYLKO EKSPERYMENTUJA MOŻE TO MOŻE TAMTO. nie mozna tez myslec i zcekac kiedy dziecko mi sie pochoruje i sie nakrecać ,tzreba byc dobrej mysli ale brac to pod uwage ze moze sie czasem pochorować..
|
|
#3201 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie czytam o Kamilu Durczoku ten artykuł jaki "wprost" mu zafundował z okładką- ciemna strona kamila durczoka. Lekko jestem w szoku..
|
#3202 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wlasnie napisz cos o sobie Cytat:
Cytat:
potem sie zaczelo hehe co do brzucha tez mam wrazenie ze nieraz jest mniejszy i wiekszy ten brzuch.. dziwne Cytat:
super ze z dzieckiem dobrze ![]() ahh u nas mlody ma katar i ja tez mam katar obysmy sie calkiem nie pochorowali
|
|
#3203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy ![]() Cytat:
Dowiedziałam się że jestem w ciąży na pomiędzy 4-5 tygodniem i od razu dostałam L4 żeby spokojnie badania porobić itd. I od początku jestem na zwolnieniu. Jak idę do gin to nawet nie pyta czy chcę, ma już wypisane wcześniej, na wizycie tylko pieczątkę pod nim wystawia i podpis.
|
|
#3204 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja gdybym miala pewna prace to na pewno bym siedziała na l4. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj czeka mnie usg genetyczne odezwę się później i zdam relacje. Milego dnia dziewczyny
|
||||
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ale dzisiaj dzień osłabiający myślałam, że w sklepie zemdleję, serce to mi chyba 150 biło biorę się za sprzątanie ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
muszę swoje obejrzeć dokładnie
|
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez bym musiala ogarnąć a nie chce mi sie
|
#3207 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Czy jeśli dziś jest 16tc (jutro 16tc+1 dzień) tzn., że zaczynam 17 tydzień?;d Już zgłupiałam z tymi tygodniami;d Poza tym wczoraj byliśmy na zakupach chciałam kupić coś dla Maleństwa, a że nie znamy płci to chciałam coś uniwersalnego. I zobaczcie co mój Narzeczony wybrał. Bardzo uniwersalne. Jak to zobaczył to od razu z wieszaka zabrał;d Oj coś czuje, że On będzie wpadał w większy szał zakupowy niż ja;d
|
|
|
|
#3208 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() haha a ciuszki bardzo uniwersalne ![]() bardzo...w ogóle nie nastawiące się na określoną płeć rozumiem,że chcielibyście synka?
|
|
#3209 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aczkolwiek ja jakbym nie musiała to bym sama z siebie nie poszła na L4. Ciężko mi wytrzymać bez pracy ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Oo uniwersalne nie ma co to drugie jeszcze bym ubrała dziewczynce, ale tak na jakieś wyjście
|
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
Ja teraz tylko na chwile sie przywitac,bo na dluzej zladuje wieczorem. Jestem sama z Malym,a nadal czuje sie jak czuje(wlasnie czekam az przyjedzie lekarz). Rob na szczescie jest grzeczny i ladnie sie sam bawi,takze jakos do powrotu TZ dotrwamy. Dzis znowu w nocy mnie bolal jakby jajnik(?) Nie wiem co tl ale w tym miejscu. Nie piszcie za duzo ![]() Buziaki!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

no i juz nie zasne pewnie 

teraz siedzę z małym w domu i na to niestety l4 nie dostanę
chyba ze później, zboj się z niego zrobił straszny 
28TC

myślałam, że w sklepie zemdleję, serce to mi chyba 150 biło