|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Cytat:
|
|
#3542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek Ola bardzo lubi jeździk
sama potrafi ale najbardziej lubi jak ktoś ją wozi zakłada wtedy nogi do przodu na kółka i czeka juz dzisiaj nawet chciałam wziąć na spacer ta hulajnoge bo tak ładnie było ale w końcu nie wzięłam ale pewnie na tygodniu spróbuję Cytat:
Cytat:
trzymajcie się i szybko wracajcie do domu
|
|
#3543 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój tż juz mi wałkuje temat ze 100 razy zeby przesiesc Jule do swojego pokoju, ale ja jakos nie umiem odciąć pępowiny Cytat:
![]() U nas na prawde hit teraz: lala gadająca. Oprocz tego wózeczek, wozi w nim różne lale i misie.I uwielbia wszystkie ksiązeczki/bajki. Lubi jeszcze arke noego, konika bujanego, huśtawkę, klocki a reszta tak sporadycznie... Cytat:
Rownie dobrze moze byc wirus jak i moze sie jej sie to rzeczywiscie dziać po mleku. Obserwuj na razie , jutro pewnie bedzie wiadomo.Zdrowka dla Was
|
|
#3544 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może jakąś nakładkę da się z tyłu wózka zamontować żeby starszak jeździł? Cytat:
My mamy myszkę Miki na biegunach- Gosia dostała na roczek ale dopiero teraz sama chce na to ustrojstwo wchodzić i spokojnie się bujać. Cytat:
i sztućców też nie używamyCytat:
Cytat:
kaska- ten plecaczek to superpatent !!!!! Dodaję do ulubionych czaszka- u nas drewniane klocki i zwierzątka z arki. Kupiłam Małgosi nową książeczkę alle póki co olała temat. Margaret jeszcze lubi się bawić swoimi zabawkami do kąpieli z pepco- rybka, krabik,żółwik i kaczuszka. Jak potrzebuję się rano w łazience ogarnąć to wsadzam ją do suchej wanny i ona bawi się tym całym towarzystwem...łącznie z gąbkami i szamponami ![]() inwersja-możesz zapodać jakiegoś linka do zdjęcia huśtawki? Też myślę o takim czymś. Czy Miłosz jest w niej zapięty pasami?
|
|
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julek ma zwykły bidon ze słomka i ostatnio kwiatki zaczął mi podlewac i podłogę myć ![]() Cytat:
Co do zabawek to moje dziecko nie potrafi sie czym zająć dłużej niż kilka chwil ale najbardziej interesują go klocki duplo i drewniane, książeczki i wszelkiego rodzaju przybory kuchenne
|
||
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3547 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
taki kangurek![]() Co do mowy to u Nas przeważnie yyyyyy. Czasem jakieś pojedyncze wyrazy typu daj , tam. O powtórzeniu tez nie ma mowy, ale się nie spinam. W ogóle to uwielbiam w tej kwestii Amelke od Bajki.Pierwszy raz kiedy usluszalam jak rozmawiala byłam w głębokim szoku!nawijala jak najęta i to wszystko brzmiało tAK realnie. Kurcze nie potrafię tego opisać.może Bajka wytłumaczysz o co mi chodzi bo ja zem łoś; ) Edytowane przez policzanka Czas edycji: 2015-02-16 o 08:24 |
|||||
|
|
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z zabawki które zajmują na dłużej to: traktor dumel,książeczki,komplet plastikowych naczyń.
|
#3549 |
|
Zadomowienie
|
Natala trzymajcie się, zdrówka
U nas podobnie jak u pszczołki- wszystko jest raczej na chwilę, ale największe zainteresowanie wzbudza traktor dumel, akcesoria kuchenne i ksiazki. Poza tym lubi bardzo jezdzik szczeniaczka uczniaczka i klocki drewniane (ostatnio najczęściej tymi klockami karmi tego szczeniaczka ). Tak w ogóle to dzień dobry! Moje dziecię chyba już zdrowe, więc on jutro do Klubu Malucha, a ja do pracy. |
|
|
|
#3550 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Ja jak zwykle dopeiro po weekendzie piszę, bo w weekend nie mam kiedy. Widzę, że mnie jakaś wymiana zdań ominęła. Może w wolnej chwili się do niej dokopię, bo aż ciekawa jestem o co poszło tym razem ![]() Bajka i MsLullaby - rozumiem Was doskonale, jak nie chodzę do pracy i mam wolne dni i siedzę cały dzień z synkiem to już wieczorem jestem tak zmęczona.. naprawdę są momenty że mnie krew zalewa.. ciągle trzeba pilnować i ciągle reagować lub nie reagować na te jego niezadowolenie, że czegoś mu nie wolno zrobić... teraz mamy fazę wspinaczaki, włazi dosłownie na wszystko co napotka na drodze - szafki, krzesła, stoły, kanapy, skrzynki narzędziowe taty. Im wyżej tym lepiej. Jak spadnie, to się nie zniechęca. Ja w ciągłym napięciu bo go na moment nie mogę zostawić... Mam od razu wizję, że spada z takiego stołu na głowę! Jak się mu zabrania to jest awantura. Zresztą teraz na wszystko czego mu nie wolno jest płacz. Pisałam wcześniej że w ogóle się nie słucha...i boję się że wejdzie nam w końcu na głowę. Dodatkowo coś mu się poprzestawiało ostatnio i teraz jak mu coś zabronię, np zabiorę przedmiot którym nie powinien się bawić to się złości, robi grymas, krzyczy i do tego bije brawo. Skąd nagle to brawo mu się wzięło w nerwach? Za każdym razem jak się zezłości to bije brawo. Jakby odreagowywał w ten sposób. Dziwne, bo wcześniej bił sobie brawo tylko jak coś dobrze zrobił... Może teraz daje nam do zrozumienia, że jak broi to też mamy bić brawo ? ![]() Sprawa opryszczki już chyba została omówiona. Nie jest groźna jeśli kobieta jest nosicielką lub nie jest jeszcze w ciąży. Najlepiej jeśli się zarazić ma, to właśnie przed ciążą bo organizm wytworzy stosowne przeciwciała. Zajady to prostszy temat, ich pojawienie zazwyczaj związane jest z brakiem witamin z grupy B. Mój syn ostatnio nas zadziwia bardzo, bo przespał 5 nocy z rzędu od wieczora do rana sam. Coś tam krzyczał kilkakrotnie przez sen, ale się nie wybudzał trwale, więc żadne z nas nie wstawało. Co ciekawe, wczoraj padł nam o 19 i spał do 6.30 dzisiaj. Gdzie normalnie chodzi spać o 21 i śpi do 7. Jakieś chyba przesilenie wiosenne mamy, albo te efekty tego szczepienia MMR...? Notabene żadnej gorączki nie mieliśmy, ani wysypek, ani nic... a to już 12 doba... |
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Hejho dziewczyny
Narzekacie na atmosferę ale chciałam zauważyć ze jest nas tu tylko parę i to my tworzymy klimat.... Wiec zamiast jojczec i psiiczec napiszcie cos wesołego, pogadajny o czymś innym niż o dzieciorach i juz ![]() Jak wasze walentynki???? Ja swoje spedzilam z przyjaciółką. Zrobilam mule, zupę yum yum.... Kupulam bezalkoholowgo grzanca w ikei ![]() A TŻ poszedł na imprezę klasowa ![]() Nadrabiam powoli bonmam straszne tyły
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my na nati mówimy hatifnat ![]()
|
|
|
|
|
#3553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chwal się!! ja tez lubiepisać co nowego umie Lena moja też jedna z tych co później robiła wiele rzeczy sie przekrecała siedziała czy naweet chodziła i tez mnie cieszy kazdy jej nowy postęp wiec luz
|
|
#3554 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe, ja właśnie dokopałam się do tej wymiany zdań i okazuje się, że chcąc nie chcąc trochę też ją sprowokowałam, a potem wątek sam się potoczył dalej, już bez mojego udziału... bo w weekend tu nie zaglądam Może i lepiej bo bym jeszcze dolała oliwy do ognia, co by pobudzić niektóre "matki walczące" Myślę, że pobiadolić sobie można. W końcu od tego jest forum. Zdanie własne chyba też można mieć, co? To moja sprawa czy uważam, że mój syn jest "ułomny" czy nie )) Choć nigdzie takiego słowa nie użyłam, a już interpretacje powstały Następnym razem jak nam tu dyskusja na forum padnie to chętnie zainicjuje jakiś kolejny "gorący" temat ![]() A tymczasem spóźnione życzenia walentynkowe wszystkim zasyłam
|
|
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
NATALA trzymam kciuki za was
U nas ok, dzieki za odzew. Nie wymiotuje, kupy nie ma ani goraczki. Pije, sika tylko jest taka spokojna jak nigdy. No ale chyba kazdy jest po rzyganiu Dzisiaj tż nad ranem dal jej mleko i nie zwrocila wiec to nie to. Natomiast mysle ze to moze byc po mmr...
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musiało mu smakować ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
walentynki? mialam tki katar że mi głowe rozsadzalo, zawalone zatoi. dzis troche leppiej ale kichm jak najeta. do tego nati tez swieczki pod nosem. wiec POCIGAJĄCO było
|
|
|
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasznie Ci współczuje Hania czesto Ci choruje aż mi jej szkoda mam nadzieje że szybko wyzdroweije!!! zdrówka dużooo
|
|
#3559 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślisz, że tak mocno po MMR? Kurde... ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Tassia, dziękuję za artykuł, zaraz poczytam... |
|
|
|
|
#3560 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem w tyleeeee więc postaram sie nadrobić dzisiaj chyba w pracy usne.... masakra dzisiejsza noc to była tragedia... Lenie dalej idą dolne 4 i do tego 2 wszystkie sie przebiły ale nie do konca:/ wiec dzisiaj non stop prawie wyła to spała na mnie to o 3 zrobiłam jej mleko pospała do 5 i znowu wyk tz chciał isc jej zrobic mleko ale zabroniłam bo przeciez nie bedzie pić co 2 godziny mleka skoro wypiła o 3 to do 5 na pewno az tak nie zgłodniała.. wody troche popijała i dalej płacz bidulka... wiec troche spała na mnie i sie uspokajała wstałam rano padnięta no ale trzeba wstać do pracy...a zanim do pracy to pojechałam z sis po dady :P i jeszcze niedawno byłam drugi raz dla kuzynki po 4 kartony ;p a z dobrych rzeczy to wczoraj Lena pierwszy raz zrobiła siusiu do nocnika a to dzięki moni w łazience stoją w sumie dwa nocniki jeden Lena dostała taki jak ma bodajże Emi Jaiki grający a drugi zwykły bo kiedyśśss wygrałam z tż go na jakies zabawie :P i ona przed kąpielą sobie siadała nie zmuszałam do niczego bo na początku to w ogole nie chciała siadać wiec sie oswajała:P no i tak od 4 dni chodzi przed kąpielą po domu z gołą pupą po domu (się wietrzy:P ) no i jak sie juz nachodzi idziemy do łazienki i sobie siada na siusiu i wczoraj pierwszy raz zrobiła siusiu ale sie cieszyła ehh wiem że nie ma co sie nakrecac ale moze to jakiś tam krok do robienia siusiu na nocniku chociaz jeszcze nie komunikuje ale wie przynajmniej do czego służy nocnik ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- no własnie u nas też 4 to wydaje mi sie ze tak strasznie nie wychodzą co te dwójki... bo ja nawet nie zauwazylam jak sie cos tam przebiło.. a te dwójki chyba zle znosi :/
|
#3561 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nocniki fajne są!
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lulka dasz rade
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zeby to bylo takie latwe Amela po tym jak zostala z moja tesciowa raz, ma traume... w miare spokojnie to tylko z moja mam zostaje, albo z tatusiem oczywiscie. no ale bylam juz przeniesc wizyte na przyszly wtorek, mam nadzieje ze tz do tego czasu wroci. no i w razie tfu tfu jak by cos znalezli to musze miec kogos przy boku ![]() co do gadania Ameli to roznie bywa, gada po swojemu z przejawami realizmu u niej to raczej to co ona gada brzmi tak ze idzie to zrozumiec, ale powtorzyc czlowiek tego nie powtorzy cos w ten desen.Cytat:
|
||
|
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dużo napislyscie... Ciezko mi przy moim "antycmonie" zwanym gagatkiem, typkiem.... To nadrobić
![]() Tesknie za praca a syn mój mniemomentami wykancza.... Kaśka mój w domu jest wzglednie spokojny... (Względnie!!!- tzn ze raczej mam wszystko tak po zabezpieczane ze juz nie wiele może zrobić... Choć ostatnio przystawią sobie gumowa krowę i wchodzi na blaty w kuchni... Najgorzej ze ta krowa jest gumowa i absolutnie niestabilna. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- A o spacerach to strach mi pisać bo moje dziecko non stop ucieka... I to w nosie ma czy mnie jeszcze widzi czy nie... Po prostu robi zrywke. Parę razy patrzylam na niego zza rogu tak żeby on mnie nie widział ale koleś ma w nosie
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ze my mamy osiolka najchetniej pochowalabym wszelkie krzesla w domu bo co rusz je sobie przyciaga jak nie do kuchni to po pokojach i grzebie i sciaga wszystko z blatow, wiec musze sie pilnowac zeby bron boze noza na blacie nie zostawic albo nozyczek bo w najmniej odpowiednim momencie sie do nich dobierze. a ona do tego dziala z predkoscia swiatla heh.
|
|
|
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Ej myślicie że powinnam isc do lekarza dziś jak narazie nie wymiotuje? Czy diete i obserwować?
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
narazie bym obserwowala i dieta lekkostrawna, jak sie powtorzy to wtedy do lekarza.
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
od czw w biedronce będą książeczki 'poszukaj i znajdź' po 15zł
i inne..http://www.biedronka.pl/pl/teczki-od-19-02
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

zakłada wtedy nogi do przodu na kółka i czeka
trzymajcie się i szybko wracajcie do domu

Rownie dobrze moze byc wirus jak i moze sie jej sie to rzeczywiscie dziać po mleku. Obserwuj na razie , jutro pewnie bedzie wiadomo.Zdrowka dla Was 

myślałam, że na zawał zejdę
jutro idę do sklepu rtv kupić przedłużkę do anteny nc+ i chyba łóżko na drugą ścianę damy 

musiało mu smakować