|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 cz. II :)
I ja Witam sie z rana
Dzisiejsza noc to jakiś koszmar nie mogłam spać bo tak mnie całą noc gardło drapie że masakra ![]() Jeszcze żeby było malo wczoraj tak mnie bolał brzuch pół dnia że nawet chodząc nie mogłam się wyprostować więc wole iść dzisiaj do lekarza podpytać co tam się dzieje bo wizyta dopiero za dwa tygodnie... Witam nową Mamę |
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
I kciuki za dzisiejsze wizyty!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3213 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No TŻ jest pewny, że chłopak będzie mówi, że na usg nawet widział. To nic, że lekarz nam nie powiedział, On wie swoje;D W sumie wszyscy mówią, że chłopak, bo w Jego rodzinie same chłopaki i bracia też mają tylko synów, więc zobaczymy. Mówią, że jak dziewczynka będzie to tak jakbym wygrała w totka. Ja na początku chciałam dziewczynkę bardzo, ale teraz ważne dla mnie tylko, żeby było zdrowe![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
mravka powodzenia u lekarza
asienka kochana idz do lekarza wy macie no spe ja nie mam tu takich bajerow jak mnie boli musze wytrzymac albo w ostatecznosci paracetamol brac
|
#3216 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3217 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się przeziębiona i z gilem po pas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najwyżej będzie dla drugiego bobasa ![]() Byłam odprowadzić synka do przedszkola i powiem Wam, że niektórzy rodzice to przesadzają, bo przyprowadzają takie chore dzieciaki, że szok. Dziecko ledwo patrzy na oczy, kaszel, katar i do tego zapłakane, że chce do domu, aż mi żal było tych maluchów . Ja rozumiem, że nie każdy ma z kim zostawić dziecko, że nikt nie bierze L4, bo boi się o pracę, ale trzeba też trochę zdrowego rozsądku w tym wszystkim. Jeden z dzieciaków zwymiotował przed wejściem do przedszkola i dopiero wtedy tatuś stwierdził, że jednak dziecko nie oszukiwało, że żle się czuje i łaskawie zabrał go do domu....
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Troche go teraz przystopowalam, bo jeszcze pokoik nie urzadzony, a my juz ciuszkow tyle, bucikow i to nawet juz na roczek itd ![]() Udanych wizyt dzisiaj , trzymam kciuki
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-02-16 o 11:11 Powód: Blad |
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś pewnie podpatrzycie malca
|
|
#3220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mało takich facetów, no ja nie znam żadnego dziś masz wizytę ?Ale zimno dziś u nas, wczoraj normalnie wiosna była a dziś znowu mróz
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O której dzisiaj Twoje usg ??
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-02-16 o 11:32 |
|
|
|
|
#3222 | ||
|
Zakorzenienie
|
a weź...wystraszyłam się, porozbierałam się jak głupia
a dzisiaj w ogóle mam takiego wkur**a na wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
samiusieńki, co jeden to droższy u mnie zimno strasznie,..wieje, że głowę mi chciało urwać
|
||
|
|
|
#3223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakbym to powiedziała mojemu mężowi to by mi nie uwierzył
|
|
#3224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj juz tez upatrzyl sobie wozek, tez drogi jak cholera, ale mu przetlumaczylam, ze spacerowka sie nie rozklada do pozycji lezacej i ze to nie ma sensu ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Tak, dzis mam wizyte Za niecale 2 godz.zbieram sie i jade
|
||
|
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki zatem
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niech sobie ogląda. I w ogóle nie patrzy na kółka ! Nieważne,że małe... |
|
|
|
|
#3227 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Co za paskudny czas chorób teraz jest to ja nie wiem.Z tym brzuchem to nie żarty, dobrze,że idziesz do lekarza- daj znać co powiedział Cytat:
![]() Przyznam,że zrobiło mi sie trochę przykro jak zadzwoniliśmy z TZ obwieścić z radością,że będzie drugi facecik ,a tam "oj szkoda,że nie dziewczynka" Ja wziełam apap,bo do tego mnie głowa chorobowo nawalała...ale w sumie pomogło też na brzuch. Choć przerwa spaniowa od 3 w nocy była.. Cytat:
Cytat:
Echh masz rację z tym przyprowadzaniem. Choć u nas na szczęscie się tego nie spotyka. Jednak koleżanka mi opowiadała jak w Jej przedszkolu rodzice szprycowali dziecko antybiotykiem przed wejściem i jeszcze rżneli głupa,że to witaminy. A dzieciak prawie przezroczysty. Straszne to jest. Ciekawe czy ktorekolwiek z nich chciałoby w takim stanie iść do pracy. Tym bardziej,że wiadomo jak to jest w przedszkolu gwar etc. Jak się zle czujemy to byśmy najchętniej w spokoju i ciszy poleżeli w łóżku. Cytat:
![]() Myślę,że da. Mój szczerze mówiac zwolennikiem L4 nie jest, ale póki co dostaje bez problemu(zobaczymy co 25 będzie na wizycie). Powiedz Mu szczerze jak sytuacja wygląda i ile Cie kosztuje chodzenie do pracy. Myślę,że nie powinien robić problemu. Wiem,że ciąża to jest choroba, ale jednak czas szczególny i nasz organizm potrzebuje więcej czasu na odpoczynek. Do tego są gorsze i lepsze dni ,a wiadomo ,ze w pracy nikt taryfy ulgowej dawał nie będzie (przynajmniej u mnie tak jest )Cytat:
![]() a co...ja nie pokaże, ja?;]Smaruj smaruj...zawsze to nie zaszkodzi! TZ mi zamówił wizyte domową w ramach abonamentu..Czas oczekiwania 10-12h. ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem wlasnie czy podpatrzymy cos dzisiaj, bo planowo mam dzis wizyte u bez usg, ale mam w planach poprosic pania doktor, zeby mi zrobila usg, a ja zaplace sama za to nie wiem czy sie da namowic |
|
|
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3231 | ||
|
Zakorzenienie
|
16
Cytat:
To Twój mąż mógłby się zgrać z kasperki z tą wyprawką We dwóch jakby ruszyli do sklepów, to dopiero by się działo ![]() Olenka mój mąż też w ogóle nie zainteresowany kupowaniem, a o wybieraniu rzeczy dla maleństwa to nawet nie wspomnę ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() Zrób piękne oczka
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe powitanie
![]() Kochane mam 31 lat, to jest moja pierwsza ciąża, udało się po 5 miesiącach, ale miałam duże obawy ponieważ mój lewy jajnik jest niepełnowartościowy po operacji. Zmagam się z nadciśnieniem jeszcze z przed ciąży więc od początku jestem na lekach i pozostaje mi tylko odpoczynek. Pracuję w szpitalu, jestem położną i wygonili mnie od razu na L4 ![]() Witaj w klubie od 2 tyg nie mogę się wyleczyć, gdy już jest lepiej to za chwilę znów jest gorzej:-( Cytat:
Mój TŻ kupiłby już całą wyprawkę gdybym mu pozwoliła ale na razie ma kategorycznie zabronione , nie znamy płci poza tym jest jeszcze dużo czasu.
Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-16 o 12:36 |
|
|
|
|
#3234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Inni lekarze wiem, ze juz na pierwszej wizycie podpisuja z pacjentka, ze wyraza ona chec na rozszerzenie badan usg za taka i taka sume itd... Wie tez, ze dodatkowo mam lekarza jeszcze w klinice i ze bylam jakis czas temu, wiec nie wiem jak zareaguje Z drugiej strony jest bardzo fajnym czlowiekiem i mysle, ze jak zrobie ladne oczka to mi nie odmowi A Ty tez dzis wizyta? Na pierwszej str.sprawdzalam, ale nie jestes wpisana ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Witaj ![]() Dziekuje za kciuki |
||
|
|
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama bym go nigdzie nie puściła, ja muszę wszystko zaakceptować ale bardzo się cieszę, że się interesuje, czyta itp ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
no dzisiaj to naprawdę mnie co chwilę ssie. A zauważyłam, że jak biorę witaminy na noc to cały dzień jest mi dobrze, brak mdłości i dlatego mam ten apetyt przytyłam już całe 0,2 kg
|
||
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wysyłałam info do roxany o wizycie, więc nie ma ![]() Dziś wyślę, jak upewnię się jak z płcią. Ale jestem ciekawe czy coś się zmieniło u mnie .... ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- A na początku nie schudłaś?
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra uciekam, może ci goście w końcu się zjawią Trzymam kciuki również za dzisiejsze wizyty!!
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
fiona27 w takim razie trzymam kciuki za wizyte
|
|
|
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
Fiona dla Ciebie również kciuki
pisz od razu po wizycie.Dinusia witaj ! Pracujesz na bloku porodowym czy na innym oddziale?
|
#3240 |
|
Raczkowanie
|
Tak, pomyślałam że przyznam się od razu
ale prawda jest taka, że to nie takie proste być położną w ciąży....Pracowałam przez pewien czas na bloku porodowym, a obecnie pracuję na patologii ciąży. Edytowane przez dinusia08 Czas edycji: 2015-02-16 o 13:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

nie mogłam spać bo tak mnie całą noc gardło drapie że masakra 

myślałam, że w sklepie zemdleję, serce to mi chyba 150 biło 

)