|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 -Cz. 6
Jak ktoś ogląda Chirurgów, to nowy odcinek to totalny wyciskacz łez w naszym stanie szczególnie.
Siedzę uślimtana po uszy, oby nikt nie przyszedł zanim się nie ogarnę, bo wyglądam jak ostatnia tragedia. I jakoś słabo się dziś czuję :/ Mam wrażenie, że to leżenie bykiem okrada mnie z sił... Muszę zacząć ogarniać wyprawkę... I powiem wam, że ja im więcej czytam tym mniej wiem... Czym to dziecko myć, czym smarować... Oszaleć idzie Jak ubierać... Jedni radzą bodziaki, bo się nie podwijają na pleckach, inni, że na początek absolutnie nie bodziaki, bo ciężko ubrać, kaftanik wygodniejszy i nie zakrywa kikuta, który musi mieć dopływ powietrza. Jedni radzą kąpać codziennie, inni, że co 2-gi trzeci dzień. Jedni nie polecają kupować małych ciuchów, inni, że kupić i to sporo... W każdej książeczce i gazecie też co innego pisze.Ja chyba nie zostałam ulepiona z dobrej gliny na matkę, bo zaczyna mnie ogarniać panika, że ja tego nie ogarnę zwyczajnie w świecie...
Oliwia 18.05.2015 Edytowane przez truskawkaxx Czas edycji: 2015-02-16 o 10:47 |
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Hanka - trzymam kciuki za dobry wynik usg i dobrą opiekę.
Baset - najważniejsze, że leżysz i masz fachowców pod ręką, a wyprawka to parę kliknięć całuję wszystkie chore, zmęczone, niedospane - przełączam się do tej zacnej ekipy: ledwo śpię w nocy, w dzień mnie muli, a do tego mam takie hemoroidy, że umieram z bólu. Użyłam już prawie całego op czopków i nic się nie chowa. Zadzwoniłam do znajomego internisty, a ten mnie tylko pocieszył, że to ucisk na jakąś tam żyłę, która zwiększa ciśnienie w tych żyłach na dole i niewiele się da zrobić. U proktologa nie mam czego szukać, bo ewentualny zabieg dopiero po porodzie, a wtedy pp się samo cofnie. Wydałam ponad 90zł do tej pory na maści i czopki i tabletki doustne, a dziś zamówiłam w gemini za 100zł inne polecone i do tego takie cudo do zamrażania. Trzymajcie kciuki, bo wyję z bólu. Dodam, że nie mam już zaparć od miesiąca na pewno - same zniknęły. Już mi mój gin mówil, że u mnie jest jakiś zespół żylny, bo mi często słabo i muszę leżeć dużo na lewym boku, żeby zmniejszać ten nacisk. |
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Kochane!
Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Tydzień mnie nie było na Wizażu, jakiś zakręcony był. Podczytywałam Was, ale nie pamiętam, co komu miałam odpisać ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja idę w piątek, nawet mnie chyba na liście nie ma, bo zapomniałam wysłać PW ![]() U mnie wszystko ok, czuję się bardzo dobrze, choć od jakiegoś czasu swędzą mnie stopy wieczorami. Sprawdzałam ASPAT i Alat, ale na razie są w normie. Zabieramy się za remont-odświeżenie chaty, najwięcej zmian będzie w kuchni. Dużo czasu zajęło mi poszukiwanie w necie płytek i koncepcja ogólna, bo nie wiedziałam, czego chcę Dziś jedziemy zamówić płytki.Na walentynkowy wieczór kupiłam bilety na "50 twarzy Grey'a", ale w końcu nie pojechaliśmy, bo Ewę złapała jakaś infekcja i wymiotowała kilka razy :banghead: Dziewczyny, korzystając z mobilnego Allegro można pobrać kupon na 10 zł rabatu przy zakupach za min.50 zł - wczoraj kupiłam z Medeli wkładki formujące płaskie brodawki, maść na sutki i herbatkę laktacyjną ![]() Fotelik mamy wybrany wstępnie - chcemy kupić porządny, ale w optymalnej cenie, więc zastanawiamy się między Maxi Cosi Citi i Cybex Aton, obydwa za ok.350 zł na Allegro. I chyba kupię ten najtańszy przewijak z Ikei, za 79 zł. Dokupię zawieszane pojemniki, kosze i będzie git ![]() Miłego dnia, jeszcze do Was zajrzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pochwal się efektem No i znowu mnie przeczyściło.. zaczynam się już obawiać czy wszystko ok... brzuch boli...mega rewolucja w brzuchu masakra zastanawiam się czy jechać do szpitala, bo czytałam żeby natychmiast zgłosić się do szpitala bo odwodnienie jest bardzo groźne dla dziecka ![]() jedyne co mi przeszło to bóle żeber i ogólnie pleców.. nosz kur... szlak mnie trafi
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też mnie to przeraża i są momenty gdzie panikuje, nie wiem czy i ile kupować ubranek na 50, czy zacząć od 56 ![]() ale z drugiej strony nie żyjemy na pustyni i do sklepu zawsze można tatusia wysłać lub zamówić to co potrzebne przez internet. A na początek zdać się na intuicję i na forumowe rady
Tymek Edytowane przez jagodowa07 Czas edycji: 2015-02-16 o 11:07 |
|
|
|
|
#2316 |
|
Raczkowanie
|
hej
po weekendzie widzę że ciężkie nastroje panują nie wiem nawet co napisać xhankax mocne mocne kciuki weron ![]() mimi powodzenia dzisiaj ! fistaszek ![]() Baset goskie myszonka też tak mam, muszę jeść mniejsze porcje bo mi potem słabo i źle jak zjem na raz normalnie, dużo piję i też mam co wieczór 2 kg więcej to spokojnie, obrzęków na szczęście nie mam i ciśnienie ok myko jak tata ? ![]() ruska współczuje dolegliwości Malwinka 123 Ja to nie wiem jak dodać na profilu ładne zdjęcie, ani suwaczek zrobić. .. no i maturę mam i studia wyższe i nie umiem witaj w klubie, przyłączam się ![]() A teraz ide na kawke i ciastko
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Myszonka dzięki za odp
Cytat:
Sama zobaczysz, w czym Ci najwygodniej maluszka trzymać. A kikutem się nie przejmuj, to tylko kilka/kilkanaście dni i po sprawie![]() Cytat:
Wieczorem zaczeło mnie trochę czyścić, w nocy też wstawałam, później rano... Potem cały dzień było w miarę ok a wieczorem znowu... potem ze 2 dni spokoju i znowu jednego dnia ze dwa razy. Także takie dziwne samopoczucie trwało kilka dni Pij dużo!!
|
||
|
|
|
#2318 |
|
Wtajemniczenie
|
Malwinka - też tak myślałam w sobotę że jak wyjde trochę to będzie lepiej i wróciłam z temperatura 38 ... :/
dzis idę do lekarza, wczoraj od rana było lepiej a po południu znów gorączka... To już 4-ty dzień. Od razu wzięłam apap i przeszło ale katar mnie zabija. Dziś aż sie rozpłakałam bo nie mogę oddychać, jak żyć dziewczyny, jak żyć?! Truskawka - mam ten sam problem co ty z wyprawka, już sama nie wiem czy kupować jakieś ciuszki 56, czy brać długi czy krótki rękaw, czy pępek robić na sucho czy octaniseptem... Ale wolę bodziaki niż kaftaniki, na sr jak ubieraliśmy lale to położna powiedziała że najważniejsza jest technika i nie jest źle, na yt jest mnóstwo filmików też więc damy radę
|
#2319 |
|
Zadomowienie
|
Mam cel w tym tygodniu, żeby w miarę ogarnąć wyprawkę... Szczególnie, że w mojej rodzinie ostatnio sporo przedwczesnych porodów, Tż, też był wcześniakiem bo się w 31 tygodniu urodził i no... W razie czego nie chcę zostać z wózkiem i kilkoma sztukami body... Bo tyle na chwilę obecną mam.
Więc zrobię zamówienie chyba u tego r-p77, jeśli chodzi o kąpiel malucha to chyba się zdecyduję na te kosmetyki z rossmana babydream. Na hipa już nie mogę patrzeć, bo smaruję się tym pół ciąży pod prysznicem, i na sam zapach ten mdło-słodki już mnie naciąga :P Końcem tygodnia podjadę do sis mojej po worki ciuszków, zobaczę co ewentualnie muszę dokupić. Takie właśnie mam ambitne plany. O ! Mam tak: - wózek 3 w 1 z fotelikiem, folią przeciwdeszczową, moskitierą, adapterem do wózka na fotelik i torbą - ciuszki (raczej wszystkie, paczkę kupiłam, 3 worki dostanę od siostry po jej 2 bąbelkach, powiedziała, że raczej nic nie muszę dokupić) - materac, poduszkę, kołderkę, rożki, otulacze, becik do chrztu:P, ochraniacze na łóżeczko - dostanę od sis. Muszę kupić łóżeczko 120/70 bo jej przetrwało dwoje szkrabów i padło - kosmetyki dla mnie i dla bąbla kupić - przewijaki kupić, kojec kupić, tetry i flanele, pieluchy. No i zrobić wycieczkę do siostry i te wszystkie rzeczy przywieźć i ogarnąć...
Oliwia 18.05.2015 Edytowane przez truskawkaxx Czas edycji: 2015-02-16 o 11:21 |
|
|
|
#2320 |
|
Wtajemniczenie
|
Ruskaa ja też się bałam, co z maluszkiem i zapisałam się wtedy na usg. Na szczęście było wszystko ok.
Dziewczyny ja polecam na początek ciuszki typu body kopertowe, pajacyki rozpinane całościowo z przodu. Podkładamy ciuszki pod maleństwo i spokojnie ubieramy. Mnie przerażało przekładanie czegokolwiek przez tą malutką głowę Używałam też na początku kaftaników. Ale racja, inna mama Wam napisze, że dla niej przekładanie body przez głowę nie stanowiło problemu, także po prostu same zobaczycie, jak Wam najwygodniej i najlepiej
|
|
|
|
#2321 |
|
Konto usunięte
|
Ja cała noc się wiercilam strasznie twardy brzuch miałam, w sumie dalej tak mam :| |
|
|
|
#2322 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja czuje małą bardzo nisko od wczoraj, gdzies na wysokości sznurka od spodni piżamowych a noszę biodrowe... I tak się wierci chaotycznie, po szyjce kopie... Wczoraj dopiero po 18 zaczęła być aktywna ale od tego czasu bardzo regularnie ja czuje... I znów mam temperaturę :sciana:
|
#2323 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 |
|
Wtajemniczenie
|
To coraz ciekawiej mamy... Mnie przynajmniej brzuch nie twardniał chyba że się dziecko wypieło
a cały czas masz twardy?
|
#2325 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
najgorsze, że brzuch mnie boli i mi nie dobrze, głowa boli... mdło jak cholera no nie wytrzymam za chwilę :/ mały się wierci i kopie... w nocy też kopał więc nie wiem kiedy on śpi w ogóle... normalnie mam dość.. ale widzę, że połowa z nas ma jakieś dolegliwości teraz i już słabo śpi
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
|
|
|
#2326 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wgl coraz większa jestem, ubierać się muszę na siedzaco, bo schylac się ciężko ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2327 | |
|
Rozeznanie
|
no leci ...Cytat:
![]() truskawka jaki masz wózek, pochwal się
|
|
#2328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jesteśmy biedne a tu jeszcze tyle czasu trzeba wytrzymać postaram się zdrzemnąć bo inaczej umrę z bólu
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
ruśka
ja na Twoim miejscu poszłabym chociaż do rodzinnego się przebadać truskawka zakupy wyprawkowe są czystą przyjemnośćią, nie ma co aż tak panikować Ja opinię oczywiście też czytałam ale chyba bardziej tak jakoś na wyczucie też szłam. Z ubranek najwiecej mam bodziaków i półśpiochów/getrów. Wydaje mi się że tak mi będzie najwygodniej ![]() Nie musisz mieć od razu zapchanej szafy, kup po kilka rzeczy na 56, 62 i popróbujesz, zobaczysz w co ci lepiej dziecko ubierać i wtedy domówisz nawet przez neta sylwia biedaku ty ![]() Co do picia wody to ja też piję ostatnio bardzo dużo, czuję się jakbym była na wiecznym kacu
|
|
#2330 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a dzis w nocy dodatkowo te twardnienia.. masakra.. :/ mam nadzieję, ze szybko zleci.. mógłby juz chociaz kwiecien być .
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie właśnie nie mdliło, tylko brzuch bolał i czyściło... Może się czymś przytrułaś? ![]() Ja u siebie to winię za to żelazo, tzn.to było na kilka dni po odstawieniu.. taka byłam zapchana, że po tej akcji 2 kg mi spadło Ale znowu biorę to nieszczęsne żelazo i znowu zaparciaOla ja też już nie mogę się kwietnia doczekać... Będą Święta, to czas szybciej zleci. Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2015-02-16 o 12:11 |
|
|
|
|
#2332 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tz do mnie dziś, ze może lepiej bd jak zrobię teraz pranie i powoli torbe spakuje boi się chyba, ze cos wcześniej pyknie.
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze chociaż że o tym myśli a nie że mówi że jeszcze dużo czasu
wiadomo że lepiej nie ale już pomału nie znamy dnia ani godziny... ![]() Truskawka - właśnie, jaki masz wózek?
|
#2334 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale jak zobaczył jak mnie skręca w nocy to masakra... wystraszyl się chyba, ze mogę urodzić |
|
|
|
|
#2335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.krolestwodziecka.com/tako...eki-p-927.html Z tym, że kupiliśmy używany za 550zł, a stan jak nowy. Więc jestem super zadowolona ![]() Mój tak spanikował po tym szpitalu i codziennie się pyta jak tam wyprawka :P A o to kiedy spakuję torby do szpitala to przynajmniej raz w tygodniu zagada :P
|
|
#2336 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
potem w marcu tez raczej szybko nam zleci, i pokoik będziemy przystosowywac i kolory ścian zmieniac.. trochę tez wyjazdów w międzyczasie. potem kwiecien - swięta. i praktycznie juz jestesmy przy deadlinie. trzeba się pakowac w razie wu
|
|
|
|
|
#2337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Przeleciałam was po łebkach i widzę że grono marud rośnie w szybkim tempie... U mnie nie dość, że przeziębienie to dziś obudziłam się z bólem... Kolka... wrrrrrrrrrrrr. Tyle wam powiem :/ A poza tym smutno mi ;( dziś paczka od mamy dojechała... I wszystko fajnie pięknie ale jak zobaczyłam bodziaki z napisem "ukochany wnusio" to wpadłam w ryk także do przeziębienia i kolki mogę swobodnie dopisać ból serducha ![]() uploadfromtaptalk1424088115145.jpg
|
#2339 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- aktualizacja brzuszka w klubie ----> [ dawno nie wrzucałam ]
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Wtajemniczenie
|
Truskawka - fajny ten wózek, ale dość ciężki...
![]() A faktycznie, zaraz marzec i czas szybko nam zleci im szybciej będziemy gotowe tym lepiej ![]() Ja wyczaiłam wczoraj śliczną używkę w dobrym stanie i jestem na łączach z panią tylko jak teraz kupię wózek to reszta wyprawki pewnie pod koniec marca... :/ wiec nie wiem czy sie rzucać ale ciężko znaleźć ładny kolor a czas ucieka :P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

Jak ubierać... Jedni radzą bodziaki, bo się nie podwijają na pleckach, inni, że na początek absolutnie nie bodziaki, bo ciężko ubrać, kaftanik wygodniejszy i nie zakrywa kikuta, który musi mieć dopływ powietrza. Jedni radzą kąpać codziennie, inni, że co 2-gi trzeci dzień. Jedni nie polecają kupować małych ciuchów, inni, że kupić i to sporo... W każdej książeczce i gazecie też co innego pisze.

no leci ...

wiadomo że lepiej nie ale już pomału nie znamy dnia ani godziny...