"Walentynki" - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 11:58   #31
layzie
Zadomowienie

Dot.: "Walentynki"

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
17 a 25 lat to bardzo duża różnica moja droga.

Pamiętam, jak myślałam, kiedy miałam 17, a jak myślę teraz, kiedy jestem już po 20-stce. W wieku 17 lat owszem byłam obowiązkowa i odpowiedzialna (uczyłam się, matura te sprawy, praktycznie zero używek), ale miałam jeszcze taką jakby sieczkę w głowie.

I naprawdę w mojej opinii związek dziewczyny starszej z 18-latkiem się nie uda.
Tak jak dziewczyny Ci piszą, chcesz faceta, który będzie miał kasę dawać Ci prezenty za 300 zł i organizować romantyczne wypady do restaurcji, czy drogiego hotelu to znajdź sobie faceta starszego, o stabilnej pozycji zawodowej.

Nie wiem, jak to widzi Twój chłopak, ale jak byłam w jego wieku to głupio by mi było poprosić mamę o pieniądzę, 'bo mój facet oczekuje, że zabiorę go do hotelu z okazji walentynek'. Przecież rodzice go utrzymują to nie licz, że będzie Ci sprawiał ciągle prezenty. Niestety takie uroki spotykania się z mentalnym dzieckiem.

Nie oszukujmy się facet w wieku 18 lat nie będzie planował z Tobą przyszłości. Mój Tż dopiero blisko 30-stki np. dojrzał do takich decyzji.

To się nie uda i się o tym niedługo przekonasz.
Proszę nie przeinaczać - nie oczekuję od niego NICZEGO prócz od czasu do czasu zafundowania mi jakiegoś miłego liściku czy czekoladki.
Nie oczekuję, że będzie ze mną planował ślub i dziecko.
Jesteśmy już rok razem - był to fajny rok pomimo tego, że bywało różnie, ale zawsze jakoś dochodziliśmy do porozumienia.
Stary 2015-02-16, 11:58   #32
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
17 a 25 lat to bardzo duża różnica moja droga.

Pamiętam, jak myślałam, kiedy miałam 17, a jak myślę teraz, kiedy jestem już po 20-stce. W wieku 17 lat owszem byłam obowiązkowa i odpowiedzialna (uczyłam się, matura te sprawy, praktycznie zero używek), ale miałam jeszcze taką jakby sieczkę w głowie.

I naprawdę w mojej opinii związek dziewczyny starszej z 18-latkiem się nie uda.
Tak jak dziewczyny Ci piszą, chcesz faceta, który będzie miał kasę dawać Ci prezenty za 300 zł i organizować romantyczne wypady do restaurcji, czy drogiego hotelu to znajdź sobie faceta starszego, o stabilnej pozycji zawodowej.
Wiesz, gdyby to była normalna, wyluzowana radosna 20tka, to by nie było problemu. To jest wiek, że się chodzi na spacery, na imprezy, na piwko ze znajomymi, a nie kupuje prezenty za 300zł i oczekuje zabierania do hotelu

Ja też zawsze niby byłam odpowiedzialna, ogarnięta i 'nad wiek dojrzała' (ach, jak pół wizażu ), a to, co myślałam mając lat 17, a to, co myślę mając lat 25, to naprawdę kompletnie co innego.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 12:03   #33
layzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Wiesz, gdyby to była normalna, wyluzowana radosna 20tka, to by nie było problemu. To jest wiek, że się chodzi na spacery, na imprezy, na piwko ze znajomymi, a nie kupuje prezenty za 300zł i oczekuje zabierania do hotelu

Ja też zawsze niby byłam odpowiedzialna, ogarnięta i 'nad wiek dojrzała' (ach, jak pół wizażu ), a to, co myślałam mając lat 17, a to, co myślę mając lat 25, to naprawdę kompletnie co innego.
Ależ ja to robię - nie robiłam problemu, że chce iść na imprezę bo sama tego potrzebowałam. Nieraz nawet ja muszę go wyciągać na siłę .
Nie robię awantur z powodu, że idzie z kolegami - rozumiem, że musi się wybawić bo też nie wyobrażam sobie zrezygnowania z piwka z koleżankami. Ale litości - walentynki mógłby sobie odpuścić, szczególnie, że teraz ma ferie i może się wybawić do woli z kolegami.

Nie róbcie ze mnie jakiejś bezdusznej istoty - zapewniam, że dbam o to, żeby się bawił i nie ograniczał w żaden sposób (no może jeśli chodzi o spotkania z koleżankami, ale to nasze wewnętrzne ustalenia). Zapewniał, że imprezy nie są mu potrzebne do życia, że już się wybawił, że nie chce wracać do takiego stanu, że się upija itp.

Edytowane przez layzie
Czas edycji: 2015-02-16 o 12:05
layzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 12:04   #34
kasiunia788742
Zakorzenienie

Jasne, chłopak ma 18 lat, ale chyba nie powiecie mi, że to byłby wielki wysiłek gdyby chociaż tego 14 lutego kupił kwiatka za 3,50... To równowartość jednego piwa wypitego z kolegami.

Jak wiele osób przede mną napisało, wydaje mi się, że go osaczasz, ciągle Ty coś wymyślasz, proponujesz, nie dasz mu się wykazać, no i z Twoich postów wnioskuje, że za dużo w kwestii finansowej wymagasz. Mimo że jest mężczyzną to ma 18 lat, nie zarabia i nie może w tej kwestii dominować. Sama mam 19 lat, matura w maju i jedyne co to sobie mogę coś tam zarobić i nie wyobrażam sobie gdybym ciągle musiała płacić. Po prostu rezygnowałabym z takich spotkań. Nie wymagam żeby za mnie cały czas płacono, ale skoro mój chłopak zarabia to nie jest dla niego to tak uciążliwe. W każdym razie taką mam nadzieję .

Osiemnastolatek rzadko kiedy myśli poważnie o swojej przyszłości, a ciągłe mówienie o uczuciach... czego się spodziewasz? Że powie "tak, kotek, jestem z Tobą tylko dla seksu"? Yhm...

W każdym razie, życzę Wam, żeby się udało, ale wydaje mi się, że jedynym lekarstwem jest długa rozmowa o tym jak z WY sobie wyobrażacie związek, bo wydaje mi się, że jesteście na różnych etapach i trudno to będzie przeskoczyć.
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 12:04   #35
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

A za jakie grzechy tak sie meczysz? Toc na pierwszy rzut oka widac, ze kompletnie do siebie nie pasujecie. Inne oczekiwania, inne plany, inne zaangazowanie w zwiazek... Jestes mlodziutka, nie marnuj sobie zycia. Uwierz, ze sa na swiecie faceci, ktorzy potrafia sie kobieta zajac i sprawic, ze czuje sie wyjatkowo, a nie jak smiec.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 12:10   #36
zakonna
Naczelna Nastolatka

Jak grochem o ścianę. Ta sytuacja i ten związek jest bez sensu. Bo oni są z dwóch różnych bajek. I 18 latek się wyszalal juz, serio? Kiedy? W gimnazjum???
Stary 2015-02-16, 12:10   #37
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez layzie Pokaż wiadomość
Myślę, że jak ktoś ma 17 czy 25 lat to nie robi to większej różnicy. Jak komuś zależy to chociaż się postara zrozumieć drugą osobę.
A Ty zrozumiałaś jego sytuację finansową i poglądy konserwatywnych rodziców, że chciałaś hotel, na który on zapracuje sprzątaniem w domu i nie piciem piwa przez tydzień?

Wróciłam do pierwszego posta i chciałam odpowiedzieć na Twoje pytania, ale żadnego nie znalazłam, więc nie wiem, o co pytasz i na jaki temat chcesz rad.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 12:14   #38
layzie
Zadomowienie

Tak, zrozumiałam. Po fakcie. Suma sumarum i tak do tego nie doszło, przyznam się że to było głupie.

Czy wyszalał się to nie wiem, wierzę mu na słowo skoro tak sądzi - nie mi ani nie wam to oceniać.
Stary 2015-02-16, 12:18   #39
Karena 73
Kobieta z klasą

Mam wrażenie, że on mówi to co chcesz usłyszeć. Jesteście rok razem, on ma dopiero 18 lat i twierdzi, że już się wyszalał i chce spędzić z Tobą resztę życia? Oj, nie, sorry chce zamieszkać w przyszłości. I dlatego w Walentynki chciał zadzwonić do kolegów, żebyście z nimi spędzili czas. Acha.
Mówi Ci to, co chcesz usłyszeć, żebyś nie truła mu d..py. Zamieniliście się rolami w tym związku. To Ty go zdobywasz, planujesz wolny czas, kupujesz drogie prezenty. Moim zdaniem w tym wieku dwa lata to przepaść, choć później taka różnica jest niezauważalna.
Jeżeli nie rozważasz możliwości poszukania innego chłopaka, który będzie na tym samym etapie życiowym, to nie wiem jaka rada byłaby dobra.
Stary 2015-02-16, 12:18   #40
Blond_Witch
Raczkowanie

GG do Blond_Witch

Ale Ty cały piszesz - dbam o to, robię to, robię tamto... Jesteś jego dziewczyną czy matką?
Blond_Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 12:18   #41
zakonna
Naczelna Nastolatka

Ty nie posiadasz wyobraźni ani wiedzy żadnej? Nie wiesz jak przebiega dojrzewanie i cykl edukacyjny ze nie umiesz ocenić wyszalenia się 18 latka?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 12:26   #42
layzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że on mówi to co chcesz usłyszeć. Jesteście rok razem, on ma dopiero 18 lat i twierdzi, że już się wyszalał i chce spędzić z Tobą resztę życia? Oj, nie, sorry chce zamieszkać w przyszłości. I dlatego w Walentynki chciał zadzwonić do kolegów, żebyście z nimi spędzili czas. Acha.
Mówi Ci to, co chcesz usłyszeć, żebyś nie truła mu d..py. Zamieniliście się rolami w tym związku. To Ty go zdobywasz, planujesz wolny czas, kupujesz drogie prezenty. Moim zdaniem w tym wieku dwa lata to przepaść, choć później taka różnica jest niezauważalna.
Jeżeli nie rozważasz możliwości poszukania innego chłopaka, który będzie na tym samym etapie życiowym, to nie wiem jaka rada byłaby dobra.
To miałoby sens. Tylko w takim razie jak coś czasami spieprzy i potrzebuję czasu żeby się w samotności wyzłościć to nagle pisze całe elaboraty pt. Kocham Cię i nie chcę być z inną kobietą.
Czemu to służy? Wygodzie?

Ciężko mi czasami to zrozumieć. Zależy mi na nim, chcę z nim być, ale nie chcę, żeby ktoś nie szanował tego, co czuję i czego potrzebuję. A potrzebuję naprawdę niewielkich gestów, np. prosiłam go miesiąc o to, żeby poprosił swojego kolegę o oddanie marynarki (którą zostawiłam u niego jak byliśmy na imprezie). Dopiero teraz, kiedy dałam sobie czas i mu o tym powiedziałam to ją odzyskał. Może to niezbyt dobry przykład ale pokazuje kiedy się stara...

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Ty nie posiadasz wyobraźni ani wiedzy żadnej? Nie wiesz jak przebiega dojrzewanie i cykl edukacyjny ze nie umiesz ocenić wyszalenia się 18 latka?
Ależ wiem, dlatego NIEJEDNOKROTNIE pytałam, czy nie ma potrzeby się wybawić z innymi kobietami, bo jeśli tak to ja nie widzę w tym związku przyszłości bo nie mam czasu się bawić. "Ja już się wybawiłem, nie potrzebuję tego - pytanie czy ty się wybawiłaś?"

Co do matkowania - wiem o tym, dziękuję że mi to nakreślacie. Ale co mam zrobić w przypadku kiedy np. pyta "gdzie idziemy?". Nie wiem jakich środków mogę użyć. Kiedy np. nie pytam gdzie idzie, co robi itp to od razu zarzuty, że nie interesuję się nim, mam go gdzieś itp. A ja chcę mu dać więcej swobody.

Edytowane przez layzie
Czas edycji: 2015-02-16 o 12:28
Stary 2015-02-16, 12:26   #43
zakonna
Naczelna Nastolatka

To jest dzieciak, mówi ci co chcesz usłyszeć. W sumie, jak o tym myślę, to cwany dzieciak. Puka sobie starsza laske i jedyne co musi to znosić jej fochy od czasu do czasu. Fajny jest. Na pewno mądrzejszy od autorki
Stary 2015-02-16, 12:29   #44
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No to cóż Ci możemy doradzić?
Wierz mi, że 17, a 25 lat to jest PRZEPAŚĆ.
To jest wręcz galaktyczna odległość

Cytat:
Jesteśmy już rok razem - był to fajny rok pomimo tego, że bywało różnie, ale zawsze jakoś dochodziliśmy do porozumienia.
To nie jest wcale tak długo.

Cytat:
A ja mam wrażenie, że autorka chce usłyszeć, że będzie dobrze, że on chce się ustatkować i że za sprawą czarów on zacznie być dojrzałym mężczyzną (tak wynika z jej zaprzeczeń)
Stary 2015-02-16, 12:30   #45
layzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
To jest dzieciak, mówi ci co chcesz usłyszeć. W sumie, jak o tym myślę, to cwany dzieciak. Puka sobie starsza laske i jedyne co musi to znosić jej fochy od czasu do czasu. Fajny jest. Na pewno mądrzejszy od autorki
nie chcę w to uwierzyć
Jak mam to rozwiązać?

Edytowane przez layzie
Czas edycji: 2015-02-16 o 12:31
Stary 2015-02-16, 12:31   #46
Blond_Witch
Raczkowanie

GG do Blond_Witch

No to uwierz. Jak komuś zależy to się stara o drugą osobę. On się o Ciebie nie stara. Prosty wniosek.
Stary 2015-02-16, 12:34   #47
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedy np. nie pytam gdzie idzie, co robi itp to od razu zarzuty, że nie interesuję się nim, mam go gdzieś itp. A ja chcę mu dać więcej swobody.
"Mamusiu, zainteresuj się mną" - zupełnie jak dziecko, które się dąsa, bo mama jest zajęta.

Z tej mąki nie będzie chleba. Po prostu. Jak dla mnie sprawa beznadziejna (chyba się powtarzam). Zakończ tą relację, bo i Ciebie i jego szkoda. Znajdźcie sobie partnerów w swoim wieku.

verumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 12:37   #48
Karena 73
Kobieta z klasą

To jest ten sam chłopak, który pisał z innymi dziewczynami? I z którym jedna z koleżanek ustawiła sobie związek na FB?
Stary 2015-02-16, 12:41   #49
layzie
Zadomowienie

Cytat:
To jest ten sam chłopak, który pisał z innymi dziewczynami? I z którym jedna z koleżanek ustawiła sobie związek na FB?
Wstyd się przyznać.

Faktycznie zmienił się przez ten czas na lepsze, ciągle mam nadzieję, że to będzie szło w lepszym kierunku...
Czasami faktycznie widzę, że mu zależy, moja Mama mówi tak samo, że jest jaki jest (bo jest niedojrzały), ale jest strasznie za mną.
Stary 2015-02-16, 12:50   #50
de_wu
Rozeznanie

Cytat:
Echhh, nic nie mówię, że jestem bardziej dojrzała. Studia to moja sprawa - stało się tak a nie inaczej, trudno.
Chciałabym po prostu poczuć, że jestem dla niego ważna i szanuje to, co mówię. Myślę, że jak ktoś ma 17 czy 25 lat to nie robi to większej różnicy. Jak komuś zależy to chociaż się postara zrozumieć drugą osobę.
Nie wymagam rzeczy nierealnych - odstąpienie od czasu do czasu piwa na rzecz czekoladki to chyba żadne poświęcenie?

Wyżej - faktycznie, nie pomyślałam o tym, żeby sama zadzwonić.
Co do wolnej ręki - poprosiłam go żeby zaplanował to na swój sposób. To JEST wolna ręka.
A byłam niezadowolona z tego powodu, że nie chciało mu się tego zrobić .

i jeszcze raz proszę o FEEDBACK - co można byłoby zrobić, żeby było lepiej!!!
Btw - bez "rzuć go, znajdź starszego" itp - to mnie nie interesuje.
Z pewnością pohamuję swoje oczekiwania - to jest pewne.

Proszę Ciebie.. Ja mam 25 lat i naprawdę nie wyobrażam sobie być w związku np. z bratem mojego TŻ, który ma 17 lat, no w tym roku 18 Różnica jest kolosalna.
Niestety nie mam dla Ciebie żadnej rady, oprócz tego, żebyś zmieniła partnera na MĘŻCZYZNĘ, a nie gustowała w CHŁOPAKACH. Jeśli już tak bardzo kochasz tego nastolatka i chcesz z nim zostać, to poczekaj tak z 5-7 lat, wtedy może sprosta Twoim oczekiwaniom, bo póki co Twoje potrzeby raczej nie zostaną zaspokojone (z wyjątkiem seksu).
de_wu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 12:50   #51
Blond_Witch
Raczkowanie

GG do Blond_Witch

Gdyby był strasznie za Tobą to zachowywałby się dojrzalej i inaczej w stosunku do Ciebie.
Stary 2015-02-16, 12:53   #52
Karena 73
Kobieta z klasą

Przecież to się nie wyklucza. Oczywiście, że może mu zależeć i jednocześnie może zachowywać się w ten sposób. Zrozum wreszcie, że nie możesz oczekiwać od młodego chłopaka, że będzie zachowywać się jak 35 -latek. To czas zabawy i beztroskich imprez, chodzenia po mieście, jedzenia kebabów i picia piwa w parku. Nie oczekuj od niego kolacji w eleganckich lokalach i nocy w hotelu, bo będziesz wiecznie rozczarowana. Dla niego to nie ten etap. Z kolei, Ty nie możesz wiecznie się do niego dostosowywać, bo to rodzi frustracje. Chcesz go zatrzymać na siłę, mimo, że wiesz, że nie pasujecie do siebie.
Stary 2015-02-16, 12:53   #53
Ercola
Zadomowienie

Przejrzałam inne Twoje wątki dotyczące tego chłopaka. Powiem krótko : miej trochę szacunku do siebie i zostaw go. Jak dla mnie męczycie się oboje ze sobą. Jedna wielka tragedia.

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 12:54   #54
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Może to tylko moje odczucie, ale jak czytam autorko jak piszesz o nim, o Was, o związku - to mam wrażenie, jakbyś była starsza od niego tak z dekadę co najmniej. Albo jakbyś faktycznie była jego matką. "Ja o to dbam żeby się wybawił, ja robię to, robię tamto, pytam czy się nie chce wyszaleć z innymi (!!!)"...

Macie jakieś przedziwne pomieszanie ról w tym związku.
On się zachowuje jak chłopczyk, a Ty jak opiekunka. Jednocześnie on twierdzi, że kocha, że nie chce innej i tak dalej. Ma 18 lat, ale deklaruje, że się "wyszalał" (ciekawe kiedy), ale równolegle widać, że go ciągnie do zabawy, a niekoniecznie do poważnego związku.
Ty twierdzisz, że nie oczekujesz nic ponad laurkę, ale tak naprawdę bije od Ciebie jakieś rozczarowanie nim, bo zawiódł oczekiwania - nie jest taki romantyczny, poważny, nie podchodzi odpowiednio do związku, nie stara się wystarczająco i tak dalej. Oczekujesz od niego znacznie więcej niż laurki, może nie chodzi o kwestie finansowe, ale chcesz większej dojrzałości.

Na moje oko taki galimatias wychodzi, bo nie jesteście szczerzy w tym związku. Twój opis związku sprawia, że uważam go za mało naturalną relację, raczej taką wymuszoną, przegadaną. Dziwi mnie, że w ciągu roku związku z 18-latkiem zdążyłaś ileś razy prowadzić poważne rozmowy pod tytułem "jak traktujesz tę relację" i wielokrotnie go wypytywałaś czy aby na pewno się wyszalał i nie chce innych dziewczyn popróbować
Brakuje szczerości, tzn Ty nie przyznajesz szczerze, że masz pewne oczekiwania i on ich nie spełnia, a on gra doroślejszego niż jest faktycznie i mówi to co chcesz usłyszeć.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 12:58   #55
layzie
Zadomowienie

Nie pasujemy do siebie względem oczekiwań wobec związku.
Może i tak, liczę się z tym, że będę musiała poczekać. Zobaczymy co przyniesie ta mała przerwa, nie chcę pochopnie podejmować decyzji, ale zmroziło mnie to, że może mnie w pewien sposób oszukiwać mówiąc to, co chcę usłyszeć.

Cytując moją poprzednią wypowiedź:
"Tylko w takim razie jak coś czasami spieprzy i potrzebuję czasu żeby się w samotności wyzłościć to nagle pisze całe elaboraty pt. Kocham Cię i nie chcę być z inną kobietą.
Czemu to służy? Wygodzie?"

W gruncie rzeczy nie pasujemy tylko w powyższej kwestii. Dobrze się ze sobą czujemy, gadamy o wszystkim, nie krępujemy się... Ale nie chcę być tylko dla zaspokajania jego potrzeb.
Stary 2015-02-16, 13:07   #56
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Może i tak, liczę się z tym, że będę musiała poczekać. Zobaczymy co przyniesie ta mała przerwa, nie chcę pochopnie podejmować decyzji, ale zmroziło mnie to, że może mnie w pewien sposób oszukiwać mówiąc to, co chcę usłyszeć.

"Tylko w takim razie jak coś czasami spieprzy i potrzebuję czasu żeby się w samotności wyzłościć to nagle pisze całe elaboraty pt. Kocham Cię i nie chcę być z inną kobietą.

W gruncie rzeczy nie pasujemy tylko w powyższej kwestii. Dobrze się ze sobą czujemy, gadamy o wszystkim, nie krępujemy się... Ale nie chcę być tylko dla zaspokajania jego potrzeb.
i bzykaniu, dokladnie tak!

Wait, czy ty nazwalas TYLKO JEDNA KWESTIA to, ze zupelnie mijacie sie w oczekiwaniach?

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2015-02-16 o 13:08
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 13:09   #57
Merys
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Jasne, chłopak ma 18 lat, ale chyba nie powiecie mi, że to byłby wielki wysiłek gdyby chociaż tego 14 lutego kupił kwiatka za 3,50... To równowartość jednego piwa wypitego z kolegami.
Dokładnie. Tak naprawdę chłopak wcale nie musi się starać, on zawali, a Ty autorko masz moralniaka i wyciągasz do niego pierwsza rękę. Ja bym dała sobie spokój, czułe słówka nic nie znaczą, jeśli ktoś się kompletnie nie stara. Chłopak już nie raz Cię zawiódł, a Ty tak bardzo boisz się zmian, samotności, że mimo wszystko zaciskasz zęby i dalej z nim jesteś.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-16, 13:11   #58
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:

"Tylko" w powyższej kwestii? Dziewczyno, nie ma między Wami szczerości, Ty piszesz tylko? Ależ mnie rozbawiłaś.
Akurat to drugie zdanie mogę dopisać do moich znajomych ze studiów. Dobrze się ze sobą czujemy, gadamy o wszystkim, nie krępujemy się...
Napisz wprost, że boisz się, że zostaniesz sama, dlatego będziesz się zgadzać na wszystko, byle tylko był. Nie rozumiem Ciebie.
A mnie zmroziło, że tak lekko podchodzisz do zupełnie innych oczekiwań co do Waszego związku. Przecież to fundament. Ile zamierzasz czekać? Ile koleżanek po drodze, ile kolaży, ile fotek i niby nachalnych wielbicielek?
Masz rację te kobiety teraz takie złe, tylko czyhają na Twojego Misia, a on taki niewinny, a że łykasz wszystko co on Ci powie ... no cóż podobno dojrzała jesteś.
Stary 2015-02-16, 13:13   #59
layzie
Zadomowienie

Cholernie mi przykro. Czuję się jak świadczyni darmowych usługi seksualnych.
Jestem chyba zbyt naiwna....
Stary 2015-02-16, 13:13   #60
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
"Tylko" w powyższej kwestii? Dziewczyno, nie ma między Wami szczerości, Ty piszesz tylko? Ależ mnie rozbawiłaś.
Akurat to drugie zdanie mogę dopisać do moich znajomych ze studiów. Dobrze się ze sobą czujemy, gadamy o wszystkim, nie krępujemy się...
Napisz wprost, że boisz się, że zostaniesz sama, dlatego będziesz się zgadzać na wszystko, byle tylko był. Nie rozumiem Ciebie.
A mnie zmroziło, że tak lekko podchodzisz do zupełnie innych oczekiwań co do Waszego związku. Przecież to fundament. Ile zamierzasz czekać? Ile koleżanek po drodze, ile kolaży, ile fotek i niby nachalnych wielbicielek?
Masz rację te kobiety teraz takie złe, tylko czyhają na Twojego Misia, a on taki niewinny, a że łykasz wszystko co on Ci powie ... no cóż podobno dojrzała jesteś.
z tym łykaniem to też nie bardzo, bo nastoletniemu panu i władcy oral też nie pasuje, bo ekskluzywne panie robią to lepiej.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości