|
|
#2491 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.XII
Powyciagalam to co chce zabrać do szpitala i polozylam na łóżku, dużo tego nie ma. Jeszcze laktator ręczny muszę wygotowac i wrzucić.
Kombinezonu ani spiworka dla dziecka nie biorę, najwyżej maz doniesienia jak zimno będzie. |
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie laktator! ja spakuje torbę po wizycie w szpitalu jak sie tam zameldowac pójde przed porodem, bo nie wiem co tam trzeba a na stronei szpitala nie znalazłam zadnej info. mozliwe że jest ale ja nie znalazłam...
|
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
GOSSIP ja miałam 2 pary tych majtów i teraz dokupiłam 2 więc starczy na pewno, wcześniej po prostu przepierałam jak zaplamiłam i owijałam w ręcznik i moment były suche
10 par to jak dla mnie za dużo ![]() MAŁA super wieści o dziadku! MAJKA ja też po praniu i prasowaniu jeszcze selekcję robiłam i siatkę spakowałam do wyrzutki.. AGNIESZKA ja tak się załatwiłam na "majówkach 2010" byłyśmy powymieniane numerami telefonu żeby informować się która rodzi i do szpitala jedzie, wysyłając sms z porodówki do dziewczyny która miała forum poinformować usłyszałam dźwięk odbieranego smsa na korytarzu KORDELKA ja planuję juz być w domu z małą w święta ale czas pokarze jak wyjdzie GOCZEK ja takich większych rozmiarów to już nie piorę i w kartonach na strychu leżą, w komodzie mam na gotowo rozm 56/62.. a 68/74 sporo mam popranych i w szufladzie w łóżku piętrowym leżą i tetrą nakryłam bo to te "nowo" kupione więc i uprane od razu więc niech już leżą.. a ubranka prałam kolory w kolorze a białe w białym.. różowe w kolorowym BLACK dobra agentka.. KOPERCO 200 BELLA? obiad mam z głowy bo kopytka z wczoraj ![]() a teraz właśnie mi teściowa talerz faworków przyniosła ![]() pokarzę wam jak będzie wyglądał na gotowo mniej więcej kącik Martyny no ubrałam łóżeczko na próbę muszę jeszcze znaleźć uchwyty od stelaża od baldachimu bo zaglądam do kartonu a tam nie ma.. coś mi się wydaje że mąż do czegoś sobie "pożyczył" bo nawet sam się śmiał że się nie zdziwi jak w komórce na coś przyczepione na te łapki do regału.. jak nie znajdzie to kupię nowy i tyle (tak więc baldachim będzie niżej zamontowany niż na zdjęciu).. i mam pytanie.. poradźcie mi bo mam do tego kompletu też zasłonki i się zastanawiam czy nie powiesić jednej przy łóżeczku właśnie a druga po drugiej stronie by była "normalna" i tam też jest nasze łóżko.. jak myślicie? bardzo głupio to będzie wyglądało? no i fotki Martynkowych ubranek jeszcze pieluchy tetrowe, flanelowe i kocyki zostało mi przełożyć do szuflady w łóżeczku ale to potem bo teraz mam tam przewijak i te pierdoły dla mnie do szpitala.. no i rząd sukieneczek mam u siebie w szafie ![]() no i mąż mnie dziś zdziwił tekstem że ja tak spokojnie sobie siedzę zamiast torbę pakowac bo to już chyba czas co by na wszelki wypadek stała gotowa
|
#2494 |
|
BAN stały
|
Wzielam na rozmiar 50 body i pajac. Na 56 body, pajac, spodnie, sweterek, kurteczke, 4 czapeczki różnej grubości i kocyk.
|
|
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
ja laktatora nie biorę, nawału dostawałam akurat jak do domu szłam więc po prostu w razie co mąż mi dowiezie..
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Buahaha ŚWIETNE
![]() ![]() jakoś sobie tłumaczyć trzeba:P
|
|
|
|
#2497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gossip, a jak moja mama jedno dziecko urodzila trzy dni po terminie a drugie trochę przed? Wchodzi, że ja urodze na czas
|
|
|
|
|
#2498 |
|
BAN stały
|
Dla siebie to koszula, kapcie, 3 pizamy, szlafrok ciepły, 4 staniki , poszerzacze obwodu do stanika, 4 bluzki do karmienia, 2 bluzy do karmienia, 2 legginsy, 2 alladyby, 10 skarpetek.
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
2 op bella
![]() laktator tez zostaje w domu, najwyzej M dowiezie. Jak mi się nie chce jechać po Młodego, a to już trzeba zaraz wychodzić, a ja w proszku:P Edytowane przez Koperco Czas edycji: 2015-02-16 o 14:01 |
|
|
|
#2500 |
|
BAN stały
|
Kosmetyki te same co w domu, ręczniki, masc do sutkow i pas poporodowych.
|
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratki strzału w dziesiątkę!
![]() Cytat:
![]() Fajnie, ze kącik gotowy i jaki porządeczek Dlaczego masz lampkę nad samym łóżeczkiem? Nie bedzie Małej wybudzać?
|
|
#2502 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamierzasz zostać w szpitalu 2 tyg? ![]()
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() matko jak patrze na wasze foty to ja jestem w czarnej d.... ubranka niby tylko gotowe ale kącik wcale mam tylko parę kosmatyków do mycia i patyczki do uszu... tz przyjedzie to musimy sie za to porządnie wziąć bo chcę mieć spokojna głowę.... zostało mi tak: -wanienka -materacyk do łóżeczka -nozyczki do paznokci -waciki jałowe bo mam ale nie jałowe tylko już otwarte z zestawu 1 pomocy ![]() -spirytus, octanisept (kordelka co tu sie kupuje?) -pieluchy, chusteczki i o reszcie nie wiem... ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#2505 | |||||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie miła niespodzianka![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a poza tym tv- ja tam włączam czasami, jak jest cos co oglądam, czasem są dni, że w ogóle nie włączam. Nat0miast TŻ może mieć włączony od rana do wieczora, jak skończy coś co ogląda to skacze po kanałach, zostawi coś niby interesującego, ale nos ma w tablecie.Grunt, żeby grało ![]() my dziś 32w0d!! wreszcie poodsypiałam i odpoczęłam po akcjach remontowo-zakupowych, zaraz sobie tylko przejadę podłogę w pokoju, wstawię kolejne pranie Młodego, potem musze przemyśleć jak mąż ma powiercić dziury na półki, a jak wróci z zpracy będzie mył okna i powiesi firanki. I koniec. Czzekamy jeszcze na sygnał od panów od półek do sypialni, ale poza tym już mogę zacząć leżec i odpoczywać i pozbywać się kataru, bo to g... dalej mnie męczy.
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
|||||
|
|
|
#2506 |
|
Zakorzenienie
|
po 38 tyg. zamierzam tańczyć, bzykać się, masowac suty biegac po schodach... wszystko bd robić :P
|
|
#2507 | |
|
BAN stały
|
BiTrudno powiedzieć. Normalnie trzymają 5 dni, ale jak CC to 7-10. JeszcE moja ciąża pod patologiczna podchodzi wiec nie liczne na minimalny pobyt
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez kordelka85 Czas edycji: 2015-02-16 o 14:15 |
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się urodzilam w 38 a brat w 39 nie mam nic przeciwko ![]() Pani doktor jeszcze nie ma.... spóźni się i nie wiadomo kiefy przyjdzie Aaa usg mam dopiero 10 marca ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- I wszystkie wyniki mam super anemi nie ma magnez w normie |
|
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA nie będzie raziło bo ona delikatne światło właśnie daję.. już testowaliśmy ja na chłopakach
a z zasłonkami chodzi mi o to że mała będzie u nas w pokoju miała kącik i jak masz 2 zasłonki na okno zawieszone to lewą mam przy swoim łóżku a prawą przy małej łóżku ale mam od kompletu pościelowego do łóżeczka też zasłonki i się zastanawiam czy jej tej zasłonki nie powiesić tam tylko czy to głupio nie będzie wyglądało jak jedna będzie taka a druga inna.. KOPERCO ja się tez obudziłam że była 13.06 a o 13.10 młody szkołę kończy
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Tragedia wyszła polozna i powiedziała że Pani doktor nie wie kiedy bedzie i kazała odwołać część pacjentów... super żadna się nie ruszyła wszystkie siedzą i czekają. Jestem 5 więc zostaje mnie jeszcze powinna przyjąć a jak już to niech przepisza nas na inny termin a nie... no ale mam nerwa
|
|
|
|
#2511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My pierworodki tez niebawem będziemy cieszyć się z fajnej kupki Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
|
|
#2512 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2513 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio używam jakis vick do nosa i dobry jest. Kurcze, okna muszę umyć w pokojach dziecięcych i firanki poprać Cytat:
Cytat:
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
no i pokarzemy się wam z Martynką
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaaaa... szczyt szczytów.....
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
ROSI współczuję.. powinni was chociaż poprzepisywać a nie róbta co chceta bo pani nie będzie..
|
#2517 |
|
BAN stały
|
No wiem ze dużo, ale jak mi brak nie to TŻ pewnie nie znajdzie i będę w brudnych chodzić. Ale mi odpada sporo innych rzeczy ( podklady, wkladki kajtzxyjne, pampersy, ubrania dla dziecka, kosmetyki dla dziecka) wiec naprawdę moja torba dużą nie bedzie
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładny brzuszek, ale to poparzenie dosyć rozległe :/ Możesz tę skórę smarować czymś na rozstepy?
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i juz niedługo będzie z nami i będę mogła go zobaczyć [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;50263666]ooo LOL, dobre jaki to chleb Twój mąz taki super upiekł? ![]() też dopiero w niedziele klinęłam zamowienie w gemini. Pytalam sie dziś na wizycie ginki, czy moge jakiś lekkie ćwiczenia uprawiać, to sie na mnie spojrzała jakoś dziwnie i mówi, ze z ruchu to moge spacerowac, a ćwiczenia to z napinaniem sie wiąza i lepiej nie. Ja tam sie nie napinam za bardzo jak noga i czy ręką macha przecież. Wy jeszcze ćwiczycie?[/QUOTE] Ja tam wcale nie ćwiczyłam, jedynie w drugim trymestrze chodziłam na basen trochę, a już od dobrych dwóch miesięcy nie robie nic. I z lenistwa i z powodu skurczy. Jeśli poruszony ten temat, to jeszcze dołączę z pytaniem jakie wymiary bralyscie tych podkładów na łóżko? Czy 60×90 będą ok?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

10 par to jak dla mnie za dużo

Niesprawiedliwe to troche

nie miła niespodzianka
[COLOR="Silver"]
Ślubujemy: 21.10.2017